Sivu 1/1

Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: Pe Helmi 08, 2013 11:17 pm
Kirjoittaja jushi69
Mieshoidokki oli vetänyt kurkut auki neljältä ihmiseltä.

kenelläkään tästä tietoa enempää.

Re: Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: La Helmi 09, 2013 10:28 am
Kirjoittaja merci
No oho...enpä ole kuullut moisesta, mutta kiinnostunut olen minäkin. Pitääkin kysellä vanhemmalta polvelta.

Re: Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: Su Kesä 16, 2013 9:04 am
Kirjoittaja Golden redriver
Tämä kiinnostaisi muakin..

Mulla on villi veikkaus että tulevaisuudessa laitoksissa vasta alkaa tapahtua. Ainakin enenemässä määrin pahoinpitelyjä, jos nyt ei suorastaan kurkun irti leikkaamisia. Nyky vanhukset eivät ole niin alkoholilla aivonsa piloille juoneita, kun tulevaisuudessa. Osa tietysti on, mutta vain harvat. Lisäksi alkoholidementia varmaan lisää nuorempien määrää laitoksissa. Jonkinlaisen kokemuksen omaavana voin sanoa, että väkivaltaisuus kuuluu joihinkin muistisairauksiin. Odotellaanpa sitä sitten..

Re: Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: Ke Kesä 26, 2013 10:26 pm
Kirjoittaja Dr Bergmeister
Joo, saa nähdä millaiseksi meno ja meininki laitoksissa muuttuu tulevaisuudessa, kun niihin päätyy entistä sekavampaa hoidokkia. Kyllähän laitoksissa on jo tänä päivänäkin välillä vaarallista touhua. Muutama vuosi sitten Nokialla terveyskeskuksen vuodeosastolla potilas tappoi huonekaverinsa, eikä tämä taida ainoa vastaava juttu olla. Pahoinpitelyjä tapahtuu jo nykyisin tuon tuostakin ja hoitajat joutuvat kokemaan pelottavia tilanteita agressiivisten dementikkoja toimesta. Potilaat lyövät, potkivat, sylkevät päälle jne. Ei oikein kovin hyvin kiinnosta joutua itse laitokseen asukiksi tulevaisuudessa, kun ei voi olla varma turvallisuudesta. Toivottavasti sitä ei itse vanhetessa muutu vaaralliseksi vanhukseksi...

Re: Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: To Kesä 27, 2013 12:36 am
Kirjoittaja Amanamen
Nyt menee ihan arvauksena mutta testit ja kyselyt osastolla ollaan. Liityisikö linkin keskustelun potilas tähän? Uutisointia/keskustelua raa-asta neloismurhasta luulisi tulleen enempikin vastaan, mutta voisiko olla että kun tapahtui laitoksessa ja tekijäkin siellä edelleen niin asiasta ei pahemmin jauhettu mediassa. Lainattu teksti alunperin vuodelta 2009.

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=9199

"Niuvanniemen sairaalassa on kriminaalipotilas, joka on ollut pakkohoidossa jo yli viisikymmentä vuotta. Tieto käy ilmi eduskunnan oikeusasiamiehen Niuvanniemen sairaalaan viime syksynä tekemästä tarkastuksesta.

- Vuoden 2009 lopussa hoidossa olleiden kriminaalipotilaiden keskimääräinen hoitoaika oli 8 v 5 kk, raportissa todetaan.

Pisin edelleen jatkuva hoitoaika oli 54 vuotta 2 kuukautta. Oikeusasiamiehen raportissa ei tarkempia tietoja anneta, mutta kriminaalipotilaan rikos on siis tapahtunut vuonna 1955. Henkilö on ollut siitä alkaen sairaalassa."


Seuraavassa linkissä tietoa kunnalliskodin kehityksestä. Lainatusta pätkästä voi todeta että samossa laitoksissa on pidetty vanhusten lisäksi kaikki hullut. Eli tekijä on voinut olla nuorikin henkilö, vaikka on ollut nykyään vanhainkodiksi mielletyssä paikassa.

Http://herkules.oulu.fi/isbn9514269012/html/x831.html

"Vanhustenhuoltotoimikunnan mietintö ilmentää erikoishuoltolaitosten merkitystä vanhusten näkökulmasta hyvin ytimekkäästi: ”vanhusten kannalta katsottuna muu kunnalliskoteihin sijoitettu hoidokkiaines monessa uudessakin laitoksessa on suureksi rasitukseksi ja mielenmasennukseksi. Kunnalliskodit ovat nimittäin eräänlaisia kaatopaikkoja sellaiselle laitoshoitoa tarvitsevalle ainekselle."

Re: Jämsä kunnalliskodin murhat 1955

ViestiLähetetty: Ti Joulu 25, 2018 5:45 pm
Kirjoittaja L'amourha
^ Ei taida olla tuo mainittu Niuvan potilas. Taitaa Jämsän tekijä olla liian vanha tuohon.

Tässä Jämsän tapauksessa tekijä oli syntynyt 1896, eli ihan aikamies oli jo nuo surmat tehdessään.
Puolisen vuotta ennen tekoja tullut kyseisen paikan asukiksi. Takana oli 14 vuoden mielisairaalajakso, jonka jälkeen oli kuitenkin ollut viitisen vuotta paikkakunnalla vaihtelevissa töissä. Mitään mielenvikaisuuteen viittaavaa hänessä ei havaittu taloon tullessaan, joten sai olla muiden joukossa avoimella sairasosastolla.
Tekonsa hän perusteli "korkeamman tahon määräyksellä". Kaikki potilaat tuli surmata, ennen ei tulisi maailmanrauhaa. Hänelle tehtiin myös selväksi että jos hän ei tehtävää suorita, sen tekee joku muu ja silloin hän itse on uhrien joukossa.

Noista laitosajoista, tässäkin oli yhdellä uhrilla takanaan 52 vuotta kyseisessä paikassa, 14-vuotiaasta oli siellä ollut.

Tietoja poimittu Hesarista 8.1.1955.