Switch to full style
Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.
Lähetä vastaus

SPJL:n puheenjohtaja: Luottamus poliisiin katoamassa

Su Tammi 13, 2019 1:01 pm

Poliisijärjestöpomo pelkää, että Suomi seuraa Ruotsin jälkiä: ”Ensin kansalaisten luottamus poliisin katoaa, ja siitä alkavat ongelmat”
Tänään klo 10:48

Kuva

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b68d ... a0a3ee06ce linkissä video

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mukaan nyt on viimeinen hetki tehdä jotain poliisien heikoille resursseille: muuten alkavat ongelmat.
IL:n poliisikyselyssä nousi esiin poliisien huoli resursseista ja kansalaisten oikeusturvasta.
Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtajan mukaan Suomessa perinteisesti hyvällä tasolla ollut luottamus poliisiin joutuu koetukselle.
Hänen mukaansa puheet on nyt pidetty, ja on korjaustoimenpiteiden aika.

Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Jonne Rinteen mielestä luottamus poliisiin laskee, jos mitään ei tehdä.
Jos Poliisi 2020 -raportin suunnitelmat olisivat toteutuneet, poliisitehtävissä työskentelisi nyt yli 8 700 henkilöä. Silloisen poliisiylijohtaja Mikko Paateron johdolla tehdyssä raportissa tavoiteltiin yli 700 henkilön lisäystä vuoden 2009 tasoon.

Toisin kuitenkin kävi. 2010-luvulla poliisien määrä on pudonnut reilusta 7 800:sta noin 7 200:een.

– Heillä on ollut vuonna 2010 syystä tai toisesta ihan oikeanlainen näkemys siitä, miten yhteiskunta muuttuu ja miten poliisin pitäisi siihen reagoida. Valitettavaa on se, että näistä selvitystöistä ja sisäisen turvallisuuden strategioista huolimatta toimenpiteet ovat jääneet puuttumaan, Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) puheenjohtaja Jonne Rinne pohtii.

Vaikka yllä olevat luvut eivät ole vertailukelpoisia nykyisiin muun muassa tilastoinnin muuttumisen vuoksi, trendi on ollut selvä: poliisin resursseja on kuritettu koko 2010-luku.

Iltalehti teetti marras-joulukuussa yhdessä SPJL:n kanssa kyselyn, jonka vastaukset ovat hurjaa luettavaa. Tutkijoilla on pahimmillaan jopa 200 juttua jonossa, rikosilmoituksia ”tapetaan” jo ennen kuin ”valokuvat ehditään siirtää aseman koneelle”, iso osa poliiseista suunnittelee alan vaihtoa ja työuupumus on arkipäivää.

Kyselyyn vastasi 2 600 poliisia ja sen vastausprosentti on yli 31.

– Esimerkiksi minä lähdin poliisiksi sen vuoksi, että saa ajaa pillikeikkaa ja ottaa rosvoja kiinni. Eräs kokenut poliisi sanoi, että tänä päivänä ei saa ajaa pillikeikkaa eikä ottaa rosvoja kiinni, koska resurssit ovat sellaiset, ettei päästä hälytyskeikoille. Tämä tietty turhautuneisuus näkyy kaikissa kyselyn avovastauksissa, hän arvioi.

Otsikkoa täsmennetty. SPJL on siis Suomen poliisijärjestöjen liitto
-NILS-

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 1:05 pm

Kuten joku täälläkin epäili niin siihen ei kauaa mennyt, kun poliisi alkaa vinkumaan resurssipulaa. Kummasti tuohon vihapuheeseen ja ylinopeussakkojen kirjoittamiseen riittää resursseja. Siirtäisivät niistä resursseja niihin rikoksiin, joilla on ihan oikeita uhrejakin, tai rikokset ovat kohdistuneet omaisuuteen.

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 1:49 pm

Kyllä luotto on mennyt koko järjestelmään. Mamujen puolustus ja hyssyttely on poliisin ja koko valtion päätehtävä. Paskavarpaat saa mellastaa ja rahaa niille kyllä riittää eikä poliisi mahda näille kunniakansalaisille mitään. Kyllä,luottamus tosiaan on mennyttä.

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 2:13 pm

Poliisit ei osaa priorisoida.
Tai osaavathan ne kun ykköshomma on testata mopojen huippuja ja mitata sillä vitun föönillä joka kulmassa.
Ne tekee vain hommia mistä saa rahaa ja polkea yhteiskunnan elättäjiä.
Suomi on mennyttä jollei rajoja suljeta.
Onnea vaan jälkipolville jotka joutuvat käyttää oman käden oikeutta.

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 2:52 pm

tötterö kirjoitti:Ne tekee vain hommia mistä saa rahaa ja polkea yhteiskunnan elättäjiä.


Lisätään listaan vielä: ja joka on kivaa.

Ei juoppojen kanssa painiminen ole kivaa. Tai mennä yhden partion voimin VOKkiin painimaan kun partalapsia on siellä vastassa 1:35 tyyppinen ylivoima. Se ei ole kauhean kivaa työtä.

Paljon kivempaa on ottaa se keskiluokkainen toimihenkilö Mattila kiinni liikenteestä ja kirjoittaa tälle muistutus 12 km/h ylityksestä sallitussa nopeudessa. Mieluiten kirkkaana kevätpäivänä, kun Aurinko paistaa ja tiet on täysin sulaneet kesäkuntoon jo. Koska onhan se tosi vaarallinen tilanne, että joku niissä oloissa ajaa +12 km/h lujelmpaa kuin joku läpällä ja randomina laitettu nopeusrajoituskyltti sanoo.

Sen sijaan räntäsateessa, kun tiellä on 5 cm loskaa, on pimeää ja näkyvyys alle 50 m ja kuskikin kaamoksen vuoksi väsyksissä, sama tie on turvallinen vaikka kuski ajaisi +20 km/h lujempaa kuin se randomilla tienlaitaan nakattu viitta sallisi. Siksi poliisia ei räntäsateella näekkään antamassa sakkoja samalla tieosuudella, koska tie on silloin hyvin turvallinen. Bonuksena tietysti, että eihän se ole edes kivaa työtä räntäsateella, mistä varmasti veronmaksajana olet samaa mieltä?

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 3:49 pm

100% samaa mieltä yläkerran kanssa.
Kirjoitit kuin minun kynälläni.

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 4:36 pm

tötterö kirjoitti:Poliisit ei osaa priorisoida.
Tai osaavathan ne kun ykköshomma on testata mopojen huippuja ja mitata sillä vitun föönillä joka kulmassa.
Ne tekee vain hommia mistä saa rahaa ja polkea yhteiskunnan elättäjiä.
Suomi on mennyttä jollei rajoja suljeta.
Onnea vaan jälkipolville jotka joutuvat käyttää oman käden oikeutta.


Ja viime kesänä näkyivät desibelimittarin kanssa ja pysäyttelivät pyöriä. Ettei jossain vitun pyörässä vaan pakoputki riko äänivallia ja tule maailmanloppua! Sitten itketään, ettei ole resursseja. Voi vittu nyt oikeasti. Poliiseja ei kyllä yhtään tarvita lisää tuonne tielle rahastamaan, kun oikeiden rikosten selvittäminen on ikävää eikä ilmeisesti ensimmäisenä tehtävälistalla.

Ja se on totta, ettei poliiseja pahemmin sadekeleillä näy, mutta jos on auringonpaistetta niin silloin kyllä kokoonnutaan tien poskessa melkein 10 partion voimin puhalluttamassa ja mittailemassa ylinopeuksia. Ihan niinkuin siihenkään toimintaan ei yksi partio riittäisi.

Re: Luottamus poliisiin katoaa

Su Tammi 13, 2019 10:40 pm

tötterö kirjoitti:Poliisit ei osaa priorisoida.
Tai osaavathan ne kun ykköshomma on testata mopojen huippuja ja mitata sillä vitun föönillä joka kulmassa.
Ne tekee vain hommia mistä saa rahaa ja polkea yhteiskunnan elättäjiä.
Suomi on mennyttä jollei rajoja suljeta.
Onnea vaan jälkipolville jotka joutuvat käyttää oman käden oikeutta.


No tämä.

Mopopoikia jahdataan ja teinien kaljoja kaadellaan maahan ja samoja juoppoja kuskaillaan putkaan vuosi toisensa jälkeen. Vittu, antakaa niiden juoppojen kuolla sinne tienvarsiin. Ei se nyt saatana ole poliisin tehtävä olla juoppokuskina samoille naamoille vuosikausia. Voisi muutama rikoskin jäädä tekemättä, kun juoppojen edes takas kuskaamisen sijaan tekisivät sitä oikeeta työtänsä.

Re: SPJL:n puheenjohtaja: Luottamus poliisiin katoamassa

Ma Tammi 14, 2019 9:13 pm

Yksi Oulun raiskauksen uhreista päätti päivänsä oman käden kautta aiemmin syksyllä. Asia on ollut Monokulttuurin työryhmän tiedossa jo pitkään, mutta asiaa ei ole julkaistu ennenkuin sille ollaan saatu vahvistus. Poliisihan kiisti, että tällaista on tapahtunut.
Nuori 14-vuotias tyttö menehtyi oman käden kautta jo lokakuun lopussa.
Tyttö ja hänen kaverinsa houkuteltiin Oulun kauppakeskus Valkeasta useamman arabin joukolla mukaan Tuiraan. Raiskaus tapahtui asunnolla. Tässä tapahtumasarjassa raiskattiin siis kaksi tyttöä. Miehet olivat käyttäneet mm. alkoholia houkutellakseen tyttöjä.

Tytöt olivat tehneet asiasta rikosilmoituksen vasta useiden päivien jälkeen itse raiskauksesta, luultavasti raiskaajat olivat uhanneet tyttöjä pitämään suut kiinni. Tietenkin häpeä tapahtumasta oli osasyynä alun vaikenemiseen.

Oulun poliisi, valtamedian säestyksellä, valehteli taannoin siis päin naamaa yleisölle kertoessaan, että tällaista olisi poliisin tiedossa. Viranomaisilla ja valtamedialla paletti on nyt todella pahasti sekaisin. Viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta tekosarjojen vakavuus jäisi suurelta yleisöltä ymmärtämättä ja valtamedia säestää tätä.

https://pt-media.org/2019/01/09/yksi-ou ... en-kautta/

Tämän asian piilottelua puolusteli joku yksityisyyden suojaamisella. Varmasti tytön lähipiiri tietää tapahtumat ilman tätä uutistakin, siis valehtelulla suojellaan ainoastaan maahanmuuttajia ja heitä tukeneita "kotouttajia".
Lähetä vastaus