Kouvola: intialaisessa ravintolassa pahoja hygieniaongelmia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Serenity
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Kouvola: intialaisessa ravintolassa pahoja hygieniaongel

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Silli kirjoitti:
Tästä Kouvolan paikasta on todettava, että noinkohan homeruokajengi oli Intiasta kotoisin. Intialainen ruoka on brändi, jota mm. pakistanilaiset ja bangladeshilaiset käyttävät surutta hyväkseen. Vai oletteko joskus jossain nähneet pakistanilaista tai bangladeshilaista ravintolaa? Sen sijaan nepalilaiset pyörittävät ravintoloitaan ihan nepalilaisina ja suosin itse niitä.
Nepalilaisia ravintoloita on nykyisin niin runsaasti, ettei niihin varmasti kaikkiin riitä nepalilaisia töihin. Muuten Espoossa ainakin on oikein hyvä pakistanilainen ravintola. Ruoka on samantyylistä kuin intialaisissa ja nepalilaispaikoissa.

Mutta joo, valvontaa ja varsinkin ylläritarkastuksia saisi tehdä useammin. Ruokamyrkytys voi olla tosi vaarallinen, ei se kaikilla ole vaan pikku plöräyksellä ohi.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kouvola: intialaisessa ravintolassa pahoja hygieniaongel

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

jepulis82 kirjoitti:Kuka tahansa saa avata ravintolan. Ei tarvita mitään kokemusta, ei mitään koulutusta, ei yhtään mitään. Siksi näitä tapahtuu. Vielä kun on kolmannesta maailmasta omistajat, niin hupsista sentään.

Tarkastuksia ja valvontaa pitäisi lisätä, mutta kuka maksaa kaiken? Ei yhteiskunnalla ole varaa käydä viikoittain näissä mamuravintoloissa tarkastuksilla. Näitä ravintoloita kun on joka helvetin kaupungissa ja kylässä kymmeniä.
Ratkaisu olisi tietenkin, että ravintolan aukaisuun vaadittaisiin koulutus, tutkinto, luvat ja korttikoulutukset, puhumattakaan rahoituspuolesta. Niin kuin muillakin esim. sähköalalla. Luulen näin olleenkin joskun kunnes hallituksien ja eduskuntien kapitalistit jossain vaiheessa ovat poistattaneet vaatimukset. Viimeinen hallitus onnistui Keskustan Sipilän ja Bernerin johdolla mm. poistamaan taksialalta kaiken valvonnan ja lupien/tutkintojen/koulutuksen vaatimukset ja ihan samasta asiasta tässäkin on kyse.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Kouvola: intialaisessa ravintolassa pahoja hygieniaongel

Viesti Kirjoittaja Silli »

Serenity kirjoitti:Nepalilaisia ravintoloita on nykyisin niin runsaasti, ettei niihin varmasti kaikkiin riitä nepalilaisia töihin. Muuten Espoossa ainakin on oikein hyvä pakistanilainen ravintola. Ruoka on samantyylistä kuin intialaisissa ja nepalilaispaikoissa.
Suomessa on itse asiassa aika paljon nepalilaisia, joten ei ole lainkaan mahdotonta, etteikö nepalilaiset ravintolat pyörisi kyseisen maan kansalaisten toimesta. Viime vuonna Suomeen tuli 37 työperäistä nepalaista maahanmuuttajaa. Vuonna 2017 heitä tuli 51, vuonna 2016 samoin 51 ja vuonna 2015 nepalilaisia työperäisiä maahanmuuttajia tuli 76 hengen verran. Muistan joinain aiempina vuosina nepalilaisia tulleen isompiakin määriä, vaikka ei se koskaan mikään massamaahanmuuton maa Suomen suuntaan ole ollutkaan. Kyllä noillakin määrillä kuitenkin monia ravintoloita pyöritetään etenkin kun ravintola-ala vaikuttaa olevan Suomen nepalilaisille (sattuneesta syystä?) erittäin tyypillinen ammattiala. Yksi vakiopaikoistani on perustettu kolmisen vuotta sitten ja kyllä siellä koko henkilökunta on nepalilaisia. Aluksi omistajien ja tarjoilijoiden suomen kielen osaaminen oli aika vaatimatonta, mutta silloinkin puhuivat ihan hyvää englantia. Suomeksikin silloin toki onnistui tilaaminen suomenkielisiltä listoilta ja maksaminen yms. Englanniksi puhuttiin sitten niitänäitä.

Googlaamalla löysin Espoosta pakistanilaisen ravintolan Peshawarin. Ihan hieno juttu, että pakistanilaiset ovat perustaneet ravintolan reilusti pakistanilaisena eivätkä muka-intialaisena. Muita pakistanilaisia ravintoloita en googlella löytänytkään Suomesta. Saa toki ilmiantaa, jos niitä on. Vinkit bangladeshilaisista ravintoloista ovat niinikään tervetulleita. Yksi tuttu bangladeshilainen kylläkin perusti Kotipizzan ja hän on kyllä mielestäni fiksu, mukava ja työteliäs tyyppi.

Toki sen tiedän, että osa Suomen pakistanilaisista, bangladeshilaisista ja rupuintialaisista (intialaisia on moneen junaan) pyörittää kaljabaareja sekä yökerhoja, joissa laillisen tarjoilun lisäksi myydään aivan liian usein myös laittomia tuotteita.
Serenity kirjoitti:Mutta joo, valvontaa ja varsinkin ylläritarkastuksia saisi tehdä useammin. Ruokamyrkytys voi olla tosi vaarallinen, ei se kaikilla ole vaan pikku plöräyksellä ohi.
No todellakin, valvonta pitäisi olla tiukempaa, aktiivisempaa ja yllätyksellisempää. Ruokamyrkytykset voivat todellakin olla vaarallisia ja pitkäkestoisia, minkä lisäksi ne voivat ikävimmillään laukaista jopa pitkäaikaissairauksia. Esimerkiksi kampylo-bakteeri saattaa ikävässä tapauksessa laukaista jopa reuman, siihen alttiilla henkilöllä tai aiheuttaa muita pitkäaikaisia tulehduksia esim. nivelissä.

Pahin ruokamyrkytys, jonka sain ulkomailta, kesti kaikkineen yli kuukauden eikä parantunut ilman lääkärikäyntejä, labrakokeita ja lääkkeitä. Sen jälkeen olin kyllä uskomattoman heikkokuntoinen ja sain tietenkin rajun flunssan heti perään. Vielä surkeuden maksimoimiseksi, kun menin ensimmäistä kertaa harrastamaan kävelyä raskaampaa liikuntaa noin kaksi kuukautta ruokamyrkytyksen jälkeen, loukkasin jalkani, jonka paranteleminen ja kuntouttaminen kestikin noin 1,5 vuotta. Jalan loukkaamisessa oli toki paljon omaakin vikaa, joskin lääkäri oli vaan kehoittanut reippaasti liikkumaan, kun olin ihmetellyt superheikkoa oloani. Jalan loukkaaminenkin taisi kuitenkin kertoa siitä, miten paljon yleiskunto pääsi heikentymään rajujen tautien kourissa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Kouvola: intialaisessa ravintolassa pahoja hygieniaongel

Viesti Kirjoittaja Silli »

Silli kirjoitti:Suomessa on itse asiassa aika paljon nepalilaisia, joten ei ole lainkaan mahdotonta, etteikö nepalilaiset ravintolat pyörisi kyseisen maan kansalaisten toimesta. Viime vuonna Suomeen tuli 37 työperäistä nepalaista maahanmuuttajaa. Vuonna 2017 heitä tuli 51, vuonna 2016 samoin 51 ja vuonna 2015 nepalilaisia työperäisiä maahanmuuttajia tuli 76 hengen verran.
Tilastokeskuksen mukaan 31.12.2017 Suomessa asui 3341 Nepalissa syntynyttä ihmistä. Vuonna 1990 Nepalissa syntyneitä asui Suomessa vain 15. Arvattavasti he ovat myös saaneet Suomessa jälkikasvua, joista osa saattaa jo ikänsä puolesta työskennellä nepalilaisravintoloissa. Kyllä tuollaisella porukalla jo aika montaa ravintolaa pyöritetään, mutta toki heidän ravintoloissaan voi olla jonkin verran myös muita työntekijöitä. Sen verran kun heitä tunnen ja olen heidän kanssaan jutellut, niin minulle on kovasti syntynyt sellainen käsitys, että he suosivat rekrytoinneissaan oman kulttuurin edustajia. Tunnen kyllä ainakin yhden nepalilaisen ravintoloitsijan, jolla on suomalainen puoliso ja sitä kautta nepalilaissuomalaisia lapsia.

Tämä nyt ei sinänsä liity ketjun aiheeseen muuten kuin, että suosittelen nepalilaisia ravintoloita ruokamyrkytyksiä kaihtaville. Heidän ravintoloissaan ei ole ollut ongelmia ruoan maun, hygienian kuin muidenkaan asioiden kanssa. Etenkin etnisten ravintoloiden suhteen kannattaa olla tarkkana missä syö. Jos syö joissain S-etukortin tai Plussa-kortin hyväksyvässä ravintolassa, niin siellä on hyvin usein ketjujen palkollisia ihmisiä töissä. Osa heistä on työssään parempia ja osa huonompia, mutta niissä paikoissa kuitenkin on yleensä hygieniahommat ja vastaavat kunnossa. Jos kuitenkin kaipaa jotain eksoottisempaa, kannattaa ennemmin tutkia ravintoloiden taustoja esim. netistä tai kysellä tuttujen kokemuksia. Jos kävelee nälissään suoraan pöytään istumaan, saa toki jännitystä elämäänsä, mutta ripuliriski on silloin huomattavasti korkeampi.

Valitettavasti Suomen tilanne tämän asian suhteen on nyt näin surkealla tasolla. Minusta on käsittämätöntä, ettei Suomen kaltaisessa länsimaassa ravintoloilla ole kunnon vaatimuksia ja valvontaa. Esimerkiksi hyväuskoinen turisti voi saada ruokamyrkytyksen, kun ei ymmärrä varoa. Tietenkin ruokamyrkytyksiä voi saada muistakin maista, mutta Suomen hinta- ja elintasot ovat sitä luokkaa, ettei näitä ravintoloiden hygieniaongelmia saisi olla näin paljon.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Vastaa Viestiin