Sivu 1/1

Ahdistunut turvapaikan hakija pahoinpiteli hoivaajaansa

ViestiLähetetty: La Helmi 10, 2018 2:07 am
Kirjoittaja Marokonsoturi
Turvapaikanhakija löi vastaanottokeskuksen työntekijää peilillä, nainen vammautui vakavasti - syyttäjä: erityisen raaka ja julma teko

Perjantai 9.2.2018 klo 22.48

Turvapaikanhakija iski peilillä kauhavalaisen vastaanottokeskuksen naispuolista työntekijää.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus käsitteli viime viikolla kauhavalaisessa vastaanottokeskuksessa tapahtunutta pahoinpitelyä.

Turvapaikanhakijaa syytetään vastaanottokeskuksen työntekijän törkeästä pahoinpitelystä.

Syytteitä käsiteltiin viime viikolla Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Pahoinpitely tapahtui viime vuoden huhtikuussa Kauhavalla sijaitsevassa vastaanottokeskuksessa. Turvapaikanhakijamies oli irrottanut seinässä olleen peilin, nostanut sen kaksi käsin päänsä yläpuolelle lyöntiasentoon ja lyönyt peilillä vastaanottokeskuksen naispuolista työntekijää.

Työntekijä oli ehtinyt nostaa oikean kätensä päänsä suojaksi, joten peili osui hänen käteensä. Iskusta pahasti loukkaantunut nainen lähti miestä pakoon, mutta mies lähti seuraamaan häntä.

Myös tilannetta selvittämään tullut vastaanottokeskuksen ohjaaja sai vammoja, sillä turvapaikanhakija riuhtoi voimakkaasti kiinni otettaessa. Vastaanottokeskuksen ohjaaja loukkasi rytäkässä molemmat jalkansa.

Naisen pahoinpitely aiheutti syyttäjän mukaan naiselle vaikean ruumiinvamman ja se oli erityisen raa'alla ja julmalla tavalla tehty.

Syyttäjä vaatii tuomiksi ehdollista vankeusrangaistusta. Lisäksi syytetyn tulisi maksaa noin 5000 euroa korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Miestä syytetään törkeän pahoinpitelyn lisäksi virkamiehen vastustamisesta. Tuomio tapauksessa annetaan ensi viikon perjantaihin mennessä.

Oikeuskäsittelystä kertoi ensimmäisenä Seiska.


http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018020 ... 7_u0.shtml

Huippuosaajat vauhdissa. Ja syyttäjä haluaa ei rangaistusta.

Lisätty linkki, otsikko muutettu
-NILS-

Re: Nainen vammautui törk. väkivallasta, turvikselle ehdolli

ViestiLähetetty: La Helmi 10, 2018 10:31 am
Kirjoittaja tötterö
Värityskirjan tummille hahmoille tulisi olla ihan omanlainen rangaistusasteikko niin kantaväestö ei joutuisi kadehtimaan heidän lievempiä tuomioitaan.

Muutenhan koko oikeusjärjestelmästä menee uskottavuus jos suojaväri on AINA lieventävä tuomionperuste.

Re: Nainen vammautui törk. väkivallasta, turvikselle ehdolli

ViestiLähetetty: La Helmi 10, 2018 1:28 pm
Kirjoittaja Rubiskreebeli
Kyllä nyt mahtaa harmittaa se 5000€ sakko kun yleensähän turvapaikanhakijat nimenomaan aina liikkuu 5000€ tukko seteleitä taskussaan. Minua itkettää tämän raasun rasistinen kohtelu niin että ehdotankin hänelle kaikkien arvostamaa vuoden pakolais-palkintoa tälle vuodelle. Vai oliko se vuoden pakolaisnainen?

Re: Nainen vammautui törk. väkivallasta, turvikselle ehdolli

ViestiLähetetty: La Helmi 10, 2018 2:05 pm
Kirjoittaja John Kimble
Tuossa tekstissä mainitaan kyseessä olleen mies. Tai siis, naistenhakkaajaa ei kyllä voi mieheksi kutsua.

Re: Nainen vammautui törk. väkivallasta, turvikselle ehdolli

ViestiLähetetty: La Helmi 10, 2018 3:36 pm
Kirjoittaja poikani
Tämä on vähän kuin kunniakulttuurien kotiväkivalta (ml. seksuaalinen väkivalta) - jutut tulevat julkisiksi vasta silloin, kun väkivalta aiheuttaa sellaiset vammat, että viranomaisten on puututtava asiaan.

Näitä henkensä kaupalla perheensä hylänneitä machojahan taipuilee jatkuvasti väkivaltaisuuteen turvapaikkahalaamojen pullantuoksuisten seinien sisällä.

Re: Nainen vammautui törk. väkivallasta, turvikselle ehdolli

ViestiLähetetty: Ma Helmi 12, 2018 9:55 pm
Kirjoittaja aumari
Rubiskreebeli kirjoitti:Kyllä nyt mahtaa harmittaa se 5000€ sakko kun yleensähän turvapaikanhakijat nimenomaan aina liikkuu 5000€ tukko seteleitä taskussaan. Minua itkettää tämän raasun rasistinen kohtelu niin että ehdotankin hänelle kaikkien arvostamaa vuoden pakolais-palkintoa tälle vuodelle. Vai oliko se vuoden pakolaisnainen?

Eikö se 5000 € ole korvaus naiselle, ei sakko? Tuomio ehdollista vankeutta.