Switch to full style
Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat
Lähetä vastaus

Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

Ti Marras 06, 2018 12:26 am

Tästä jutusta en löytänyt ketjua. Miten tälle uhrille kävi ja onko käsitelty jo oikeudessa? Siinä oli kai sapeli heilunut enemmänkin.

Sisä-Suomen poliisi kertoo lauantaina tapahtuneen Korkinmäen epäillyn väkivaltarikoksen olleen puukotus. Puukotuksen uhriksi joutui 33-vuotias mies, joka sai puukotuksessa erittäin vakavia vammoja. Hänet toimitettiin sairaalaan lauantaina, eikä hän poliisin tietojen mukaan ole välittömässä hengenvaarassa.

Uhri ja epäilty olivat Leilikujalla sijaitsevassa asunnossa kahdestaan puukotuksen tapahtuessa. Molemmat ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta.

Lauantaina paikalla ollut toimittaja Kari Pitkänen kertoi, että Leilikujalla sijaitsevasta asunnosta oli kuulunut huutoja vähän ennen kello viittä lauantaina. Pian tämän jälkeen poliisi mursi asunnon oven. Ensihoitajat kantoivat asunnosta yhden henkilön ambulanssiin.

Puukotuksen uhri vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Pasi Nieminen kertoo, että puukotusta edelsi riita asunnossa. Hänen mukaansa molemmat miehet asuivat vuokralla asunnossa, jossa tilanne tapahtui.


Poliisi etsi epäiltyä Korkinmäen lähialueelta poliisikoirien kanssa. Epäilty kuitenkin oli poistunut alueelta jo ennen poliisin saapumista paikalle noin kello 17 aikaan. Epäilty jäi kiinni lopulta lauantai-iltana kello 21 Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä eli 300 kilometrin päässä epäillystä rikospaikasta.

Poliisipartio pysäytti epäillyn tekijän auton ratista. Poliisin mukaan 28-vuotias mies kulki tien laidasta laitaan pysäytyshetkellä. Pysäytyksen syy oli miehen ajotapa.

Nieminen sanoo, että mies oli yksin autossa ja kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä ja törkeänä rattijuopumuksena.

Uutista päivitetty 8.7. kello 11.50 tutkinnanjohtaja Pasi Niemisen kommenteilla.

https://www.aamulehti.fi/a/201064482Re: Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

Ma Marras 12, 2018 11:17 pm

Ei kellään ilmeisesti tietoo tästä sen enempää? Jos joku tietää osapuolien nimiä ni voisko yv laittaa vaikka?

Re: Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

To Kesä 20, 2019 11:26 pm

Ihme­pelastuminen Tampereella: Sai 16 iskua puukosta, soitti tajunnan rajamailla hätä­puhelun
Julkaistu: 20.6. 17:59


Kaverusten riita lähti tv:n katselusta. Asunnosta lähtenyt puukottaja yllättyi, kun poliisi kertoi uhrin selvinneen elossa.

33-VUOTIAAN MIEHEN henki oli äärimmäisen täpärällä Tampereen Korkinmäessä heinäkuussa 2018. Kuten Turun hovioikeus tuoreessa ratkaisussaan toteaa, mies jäi ”henkiin vain onnekkaiden yhteensattumien vuoksi”.

Kerrostaloasunnossa lauantaista iltapäivää viettäneiden miesten tunnelmat olivat kireät. Television katselusta alkanut riita kärjistyi lopulta fyysiseen yhteenottoon, jossa 33-vuotias jäi aseettomana alakynteen.

Mora-puukolla varustautunut 27-vuotias Tomi Christian Vähäsöyrinki iski hovioikeuden mukaan kaveriaan ympäri kehoa yhteensä ainakin 16 kertaa. Samalla hovioikeus korotti Vähäsöyringin Pirkanmaan käräjillä tapon yrityksestä saaman neljän vuoden vankeustuomion kuuteen vuoteen.

– Vähäsöyringin syyksi luettu tapon yritys oli ollut lajissaankin poikkeuksellisen vahingollinen ja vaarallinen, hovioikeus perusteli rangaistuksen korottamista.

Mainituilla ”onnekkailla yhteensattumilla” oli vaikutusta myös Vähäsöyringin elämään. Jos uhri olisi menehtynyt, olisi rangaistus ollut ainakin selvästi pidempi, sillä minimituomio taposta on kahdeksan vuotta vankeutta.

OIKEUDESSA kävi ilmi, että kyseiset sattumat yllättivät Vähäsöyringin itsensäkin. Kun poliisi otti epäillyn puukottajan kiinni, tämä vaikutti hämmästyneeltä kuultuaan 33-vuotiaan olleen vielä elossa.

Sekä Vähäsöyrinki että uhri kertoivat oikeudessa yhtenevästi tapahtumista ennen veritekoa. Television katsomisesta syntyneen riidan seurauksena uhri heitti television ulos asunnon parvekkeelta, minkä jälkeen Vähäsöyrinki vetäytyi omaan huoneeseensa juomaan alkoholia ja kuuntelemaan musiikkia.

Uhri jäi puolestaan olohuoneen sohvalle katsomaan Silverstonen F1-kisojen aika-ajoja. Vähän myöhemmin Vähäsöyrinki haki autostaan työvuorolistan ja puukon. Aseen hakemista Vähäsöyrinki perusteli vihamieliseksi muuttuneella ilmapiirillä.

Käytyään parvekkeella tupakalla Vähäsöyrinki huomasi 33-vuotiaan ottaneen hänen askistaan muutaman savukkeen. Vastineeksi Vähäsöyrinki päätti hakea jääkaapista muutaman 33-vuotiaan oluen. 33-vuotias kimpaantui ja tarttui Vähäsöyrinkiä parrasta kiinni.

Tämän jälkeisistä tapahtumista osapuolten näkemykset ovat erilaiset. Vähäsöyringin mukaan hän joutui käyttämään puukkoa, koska 33-vuotias työnsi hänet seinää vasten ja piti kaulasta kiinni. Vähäsöyrinki kertoi iskeneensä 33-vuotiasta puukolla ”silmittömästi”, kunnes tämä antoi periksi.

Molemmissa oikeusasteissa Vähäsöyringin kertomusta pidettiin epäuskottavana.

33-vuotiaan mukaan puukottamista edelsi vain keskinäinen töniminen. Kun 33-vuotias ymmärsi Vähäsöyringin puukottavan, hän käski tätä lopettamaan, mutta iskuja tuli vain lisää.

Lattialle kaaduttuaan 33-vuotias pyysi kertomansa mukaan Vähäsöyrinkiä hälyttämään apua, mutta tämä vain käveli ovesta ulos. 33-vuotiaalla oli jo vaikeuksia hengittää eikä hän kyennyt liikkumaan.

– On ilmeistä, että (33-vuotias) olisi menehtynyt pian Vähäsöyringin asunnosta poistumisen jälkeen, ellei puhelin olisi sattunut olemaan lattialle kaatuneen (33-vuotiaan) käden ulottuvilla, ellei hän olisi pysynyt tarpeeksi kauan tajuissaan ohjatakseen avun oikeaan paikkaan ja ellei tekopaikka olisi sijainnut suhteellisen lähellä sairaalaa, hovioikeus korosti uhrin onnekkuutta.

– (33-vuotias) ei ollut kyennyt liikkumaan ja hän oli menettänyt tajuntansa ennen kuin apu oli ehtinyt hänen luokseen.

HENKI SÄILYI, mutta 33-vuotiaan vammat olivat hengenvaaralliset, ja hän kärsii niistä todennäköisesti loppuelämänsä. Vaarallisimmat vammat uhri sai etenkin keskushermoston ja erityisesti niskan ja kaulan alueelle kohdistuneista pistoista.

Ilman hoitoa uhri olisi kuollut nopeasti, sillä pistot ulottuivat muun muassa keuhkoihin ja merkittäviin verisuoniin. Uhri oli vakavassa hengenvaarassa vielä saadessaan yliopistosairaalatasoista hoitoa.

Esitutkinnassa Vähäsöyrinki kertoi lähteneensä asunnosta, ”koska ei ole pystynyt katsomaan sitä verilöllöä”. Hänet tavoitettiin samana iltana Pyhäjärveltä pakettiauton ratista 1,88 promillen humalassa.

Puukotuksen seurauksena 33-vuotias sai pienempien vammojen lisäksi muun muassa selkäydinvamman ja nikamurtuman. Käräjäoikeus määräsi Vähäsöyringin maksamaan uhrilleen korvauksia tilapäisestä haitasta yhteensä hieman yli 30 000 euroa, mutta hovioikeus korotti korvaussumman 44 850 euroon.

Lisäksi Vähäsöyringin on maksettava 33-vuotiaalle kärsimyksestä 6 000 euroa ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta 7 000 euroa. Ansionmenetyksestä Vähäsöyringin on maksettava uhrilleen runsaat 20 000 euroa. Kun mukaan lasketaan muun muassa sairaanhoitokulut, aineelliset vahingot ja oikeudenkäyntikulut, nousee Vähäsöyringin lasku yhteensä runsaaseen 89 000 euroon.

Terho Vuorinen
https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000006149938.html

Re: Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

Pe Kesä 21, 2019 6:32 am

Toi noin... Mitenkä tää uhri on voinut katsoa televisiosta F1-kisoja sen jälkeen kun on heittänyt telkkarin alas parvekkeelta???

Re: Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

Pe Kesä 21, 2019 7:03 am

inka kirjoitti:Toi noin... Mitenkä tää uhri on voinut katsoa televisiosta F1-kisoja sen jälkeen kun on heittänyt telkkarin alas parvekkeelta???

Ei sanottu että jäi katsomaan televisiosta, voi katsoa myös tietokoneelta tällaisia.

Re: Puukotus Tampereen Korkinmäessä 7.7.2018

Pe Kesä 21, 2019 7:45 am

ns_ kirjoitti:
inka kirjoitti:Toi noin... Mitenkä tää uhri on voinut katsoa televisiosta F1-kisoja sen jälkeen kun on heittänyt telkkarin alas parvekkeelta???

Ei sanottu että jäi katsomaan televisiosta, voi katsoa myös tietokoneelta tällaisia.

Aivan :) Eipä tullut mieleen näin aamusta :lol:
Lähetä vastaus