Sivu 1/15

Lapsisurmat Suomessa

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 3:42 pm
Kirjoittaja tulikukka
Miten paljon lapsisurmia on ollut Suomessa tähän päivään asti? Tuntuu, että jatkuvasti löytyy lehdistä tietoa eri lapsensurmista viime vuosilta.

Ainakin jossain päin isä tappoi kaksi lastaan avioerotilanteessa, sitten oli tämä polttajaäiti Porvoossa (Ronja Heino oli nimi muistaakseni), Raision arkkusurmat (koskettivat itseäni aika liki), äiti joka tappoi koko perheen velkojen tähden... Ja eikös jossain ollut joku äiti joka tappoi useita lapsia aikoinaan kaivoon huluttamalla tms?

Joka tapauksessa aivan liikaa ko. surmia on tehty.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 4:30 pm
Kirjoittaja Geepo
No ainakin on elokuvakin nimeltä Kaivo,joka perustuu tositapahtumiin Etelä-Suomessa 1980

Sitten eräs nainen myrkytti lapsensa,taisi vielä puukottaakin ja tuikkasi talon palamaan.Taisi puukottaa itseäänkin?(muistaakseni) hämärää (tai hämärää ja hämärää) jutussa oli se,että naisen yksi lapsi kuoli jo aiemmin tulipalossa (kuulemma epäiltiin tahalleen sytytetyksi tätäkin taloa naisen toimesta).Ja sitten taisi olla vielä yksi epäilyttävä myrkytystapaus tällä perheellä jossain vaiheessa.Tapahtui läntisellä uudellamaalla ihan tässä muutamien vuosien sisään

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 4:38 pm
Kirjoittaja Geepo
tuleekohan noista epäilyksistä ja kuulopuheista sanomista..noh tässä on kuitenkin linkki ekan tulipalon tutkintaan

http://www.onnettomuustutkinta.fi/uploads/1dvda.pdf sivulta 29...

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 5:36 pm
Kirjoittaja Tiina
Eikö tässä edellä mainitussa tapauksessa käynyt sitten niin että vanhemmat erosivat ja lapsia oli tullut jo yksi lisää ja nämä pienimmät sitten saivat surmansa ja vanhin (ilmeisesti tämä ensimmäisen tulipalon aikaan 13v poika) jäi henkiin kun oli koulussa ja tuskinpa tuommoista teini-ikäistä ihan noin saisi enää mutsi tapettua..luulisin :?
Aika epätoivoinen täytyy ihmisen olla kun tämmöisiin touhuihin ryhtyy :(

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 5:40 pm
Kirjoittaja Aariel
Jep, tuntuu, että todella paljon näitä tapahtuu! Mikä on käsittämätöntä. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista? Jos ei lastensa kanssa jaksa, onhan tukiperheitä tai sijaisperheitä.. Sosku on olemassa.. Joskaan näiltä osin se ei pelaa, koska jos se toimisi kunnolla, ei tällaisilla ihmisillä laspia enää olisi :shock:

Paljonpa sitä itsekin tietää vanhempia, jotka ei paljoa lapsestaan välitä.. Mutta koskaan en voisi heistäkään kuvitella, että lapsensa tappaisivat!

Mikä ajaa ihmisen tällaiseen tekoon? Ei voi kamalempaa ollakaan, kuin nämä, oman lapsensa kiduttajat/pahoinpitelijät/tappajat! Eivätpä nämä äidit ole kovin auliisti antaneet haastatteluja, MIKSI näin.. :roll:

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 5:51 pm
Kirjoittaja Geepo
Joo niin se olikin,että vanhin oli koulussa ja näin jäi henkiin.Kuuleman mukaan aika erikoinen tapaus tämä nainen ja ihan pelottavakin.Oli retostellut kuuleman mukaan kuinka oli hevosensa tappanut omin käsin kun hevonen oli tätä naista kädestä purrut.Käyttäytyi myös uhkaavasti mm. päiväkodissa.Muistelisin vielä,että perheessä olisi ollut koirakin?

Niin ja luulisi sossulla (tms.)jo hälytyskellot soivan kun oli jo syytä epäillä tai ainakin huhupuheita liikkeellä aiemmista tihutöistä (eka palo,myrkytystapaus)..Ilmeisesti kun taloudellisiakin ongelmia oli ja asioi kunnallisissa terveyspalveluissakin

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 5:59 pm
Kirjoittaja Spider
Myös näitä lapsivuodesurmia on ollut. Vuosiko siitä on aikaa kun äiti synnytti lapsensa kotona ja laittoi repussa(!) kaappiin kuolemaan?

Rangaistus tämmöisestä rikoksesta on mitä...pari vuotta? :evil:

*edit. Joo, vuoden 2006 huhtikuussa se oli. Nainen oli jättänyt piilottanut vastasyntyneen tyttölapsen repussa miespuolisen ystävänsä (joka ei ollut lapsen isä) asuntoon tämän tietämättä. Mies oli kotiin tullessaan ihmetellyt huoneistossa leijuvaa hajua ja lopulta tehnyt karmivan löydön. Järkyttynyt mies otti heti yhteyttä poliisiin.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 6:17 pm
Kirjoittaja Sherlock
Espoossa joitain vuosia sitten diplomi-insinööri isä tappoi kasi lastaan ja vaimonsa. Oli tukehduttanut lapset vuorotellen. Muistaakseni vielä niin julmasti, että lapsi istui sylissä ja valmistautui syömään aamupalaa.

Syyksi isä kertoi avio-ongelmat ja pelivelat.

Joitakin vuosia sitten myös jossain Rauman lähellä isä tappoi kaksi poikaansa. Perhe oli kokenut kovia mm. äidin sairauden vuoksi.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 7:15 pm
Kirjoittaja Aariel
Sherlock kirjoitti:Espoossa joitain vuosia sitten diplomi-insinööri isä tappoi kasi lastaan ja vaimonsa. Oli tukehduttanut lapset vuorotellen. Muistaakseni vielä niin julmasti, että lapsi istui sylissä ja valmistautui syömään aamupalaa.

Syyksi isä kertoi avio-ongelmat ja pelivelat.


Jep tuosta luin Alibista, itseasiassa ei ole kauaakaan kun viimeksi.. Oli ensin tappanut vaimon. Sitten mennyt tukehduttamaan vanhemman lapsen, hakenut nuoremman lapsen syömään juurikin aamupalaa ja tukehduttanut samalla tavalla, kuin vanhemmankin :cry:

Avio-ongelmathan ratkeavat tappamalla vaimo ja LAPSET! Huhhuh!

Uskon, ettei näissä lapsien surmaamisissa kyllä kovimmista päistä ole tuomiot.. Ja näin skeptikkona uskon, että paljon saattaa olla oikeasti lapsisurmia, joita pidetään onnettomuutena tms.. :roll:

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 7:21 pm
Kirjoittaja Spider
^Kyllä. Oman tietoni mukaan esim. tukehtumiskuolemaa ei oikeustieteellisesti kovinkaan helposti erota kätkytkuolemasta. Ja helppoahan se on taaperoikäisenkin kuolema onnettomuudeksi lavastaa, kun tuonikäiset joutuvat niin helposti vaaroihin jos vähäksi aikaa jättää vahtimatta.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 7:29 pm
Kirjoittaja Alice Oz
Meinasin just alottaa triidin eräästä Pojanmaalla (?) sattuneesta murhista missä isä tappo kolme lastaan ja päälle vielä itsensä. Jonki ajan päästä tämä perheen talo poltettiin. Ymmärsin, että tää murhaajaisä olis ollu romaani väistöö kuuluva, ammatiltaan nuohooja, etunimi oli Kyösti. Tää tapahtu joskus 90-luvun puolella.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 8:18 pm
Kirjoittaja tulikukka
Paljonhan tuli taas sellaisiakin tapauksia, jotka luettuani muistin jonkun ajan takaa.

Totta tuo, että jos ei jaksa lapsensa kanssa, pakkoko se on tappaa, koska Suomessa on sosiaalijärjestelmä, joka antaisi lapselle uuden kodin ja vanhemmille tukea. Mutta onko se niin vaikeaa antaa lastaan pois? Pelkäävätkö ihmiset jotenkin olevansa "helpolla luovuttajia" jos lapsi annetaan suosiolla uuten kotiin? Väitetään ettei ole yrittänytkään tarpeeksi, mutta kun lapsi on hengetön, siunaillaan, että kyllä sua olis uskottu aiemmin.

Miksi kynnys tappaa on matalampi kuin kynnys antaa lapselle uusi mahdollisuus? Varmaan saisi Nobelin tuon keksijä :)

Traagisista traagisimpia

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 8:27 pm
Kirjoittaja Kylli
Tietoa ns. laajennetusta itsemurhasta löytyy varmasti jos tahdotte. Kyse on useimmille täysin käsittämättömästä ja traagisuudessaan vertaansa vailla olevasta ilmiöstä, mutta niin järkyttävältä kuin kuulostaakin, tekijälleen jopa ainoa ja looginen vaihtoehto.
Jos oikein ahdistua tahtoo niin kannattaa katsoa tuo edellä mainittu elokuva Kaivo.
Muistaako joku n. vuodelta -78 pikku-Katjan tapauksen? Kyseessä ei ollut laajennttu suicidi, mutta mieliinpainuva ja aikanaan paljon julkisuutta saanut tapaus.

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 9:14 pm
Kirjoittaja Herkkis
Mielisairas porukka tappaa lapsensa, se ei ole tervettä ajattelua vaikka mitenkä perustelisi.

No nimenomaan

ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 9:17 pm
Kirjoittaja Kylli
Tarkkuutta rakas ystävä, juuri siitä oli kyse. Huomasin muuten, että Katjan tapauksesta on täällä jo toisaalla kirjoitettukin eli keskitetäänkö aihe sinne?