Sivu 1/11

Oulun moskeijan ilkivalta ja imaamin toiminta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 4:05 pm
Kirjoittaja Inanna
Onpas kirkkoherrat panneet töpinäksi kun joululomiltaan ehtivät yhteisiä vetoomuksia tuottaa...

Käsittääkseni moskeija toimii kerrostalo huoneistossa (vuokrakämppä) hotellin kulmilla ja satunnainen ohikulkija tuskin huomaa siinä moskeijan olevan.

Teko on voinut siis olla aivan tahaton, eikä lainkaan kohdistettu muslimeihin. Viereisessä kortterissa ystäväni autoa sabotoitiin vuosi sitten...

Yleisön pyynnöstä ketjuun otsikkoon lisätty maininta imaamin toiminnasta, koska moskeijan toiminta henkilöityy häneen.
-NILS-

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 4:07 pm
Kirjoittaja Inanna
linkki uutiseen:https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulun-kirkkoherrat-osoittavat-tukensa-muslimeille-moskeijan-ilkivallassa-tassa-yhteiskunnassa-ihmisilla-on-oikeus-harjoittaa-uskontoaan-vapaasti/812624/

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 4:17 pm
Kirjoittaja Tracker
Oulun moskeijan ikkuna rikottiin säpäleiksi pyö­rä­te­li­neel­lä jouluyönä

Oulun kirkkoherrat osoittavat tukensa muslimeille moskeijan ilkivallassa – "Tässä yh­teis­kun­nas­sa ihmisillä on oikeus harjoittaa uskontoaan vapaasti"

Kuva

OULU 26.12.2018 14:22 | PÄIVITETTY 26.12.2018 14:56 KALEVA
Oululaisten seurakuntien kirkkoherrat ovat antaneet yhteisen lausunnon, jossa he haluavat olla oululaisten muslimien rinnalla. Syynä on vahingonteko, jossa Oulun moskeijan ikkuna rikottiin jouluyönä.

"Meille on tärkeää, että tässä yhteiskunnassa ihmisillä on oikeus harjoittaa uskontoaan vapaasti ja muiden häiritsemättä. Uskon näkyminen osana arkea ja juhlaa on ihmisen olennainen oikeus", kirkkoherrat toteavat lausunnossaan.

"Meille on luovuttamatonta, että muiden uskontojen kannattajat saavat omissa kokoontumistiloissaan harjoittaa rauhassa uskoaan", kirkkoherrat kommentoivat.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Ilkka Mäkinen, Oulun tuomiorovasti ja tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen, Oulunsalon seurakunnan kirkkoherra Petri Satomaa, Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra Jaakko Tuisku, Kiimingin seurakunnan kirkkoherra Pauli Niemelä, lääninrovasti ja Karjasillan seurakunnan kirkkoherra Juhani Lavanko ja Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.

Juttua muutettu kello 14.55. Juhani Lavanko on lääninrovasti ja Karjasillan seurakunnan kirkkoherra.Etteivät vain olisi itse rikkoneet ikkunaansa?

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 4:41 pm
Kirjoittaja Inanna
Kukapa tietää. Mutta kirkkoherrojen hyppäys asiaan ja suuri uutisointi on varsin erikoista, varsinkin kun syytä ei tiedetä.

Kertonee jotain oulun ilmapiiristä... muistiko tämä porukka kirjoittaa vetoomuksen Ylivieskan kirkon tuhopolton yhteydessä ? Silloin moni sai rukoilla kotona, järjestää kastajaiset ja häät toisaalla...eipä huudeltu asian perään ei.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 6:07 pm
Kirjoittaja URSA
Kuva polkupyörätelineestä moskeijan lattialla ja rikkonaisesta ikkunasta löytyy täältä:
https://www.facebook.com/muslimiverkost ... =3&theater
Hieman ärsyttää tuo joulurauhan julistuksen lainaaminen. Tuo on kuitenkin vain ilkivaltaa.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 6:27 pm
Kirjoittaja Inanna
URSA kirjoitti:Kuva polkupyörätelineestä moskeijan lattialla ja rikkonaisesta ikkunasta löytyy täältä:
https://www.facebook.com/muslimiverkost ... =3&theater
Hieman ärsyttää tuo joulurauhan julistuksen lainaaminen. Tuo on kuitenkin vain ilkivaltaa.


Kuvan vieressä olevat kommentit kyllä vetävät hiljaiseksi. Tässä on siis rikottu ikkuna, for crying out loud. Ja vastaavia tapahtuu Oulun keskustassa, keskustan yrittäjät voivat kertoa, niistä vain ei tehdä otsikoita.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 6:28 pm
Kirjoittaja Inanna
Tässä Uuden Suomen puheenvuorosta asiasta kirjoitus.

http://tuomohirvi.puheenvuoro.uusisuomi ... huolissaan

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 6:31 pm
Kirjoittaja Papa Legba
Mielenkiintoista kehitystä.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Ke Joulu 26, 2018 11:38 pm
Kirjoittaja myrskylyhty
Mitä helvettiä Oulussa moskeija. Kaikkea sitä kuulee ja ennen kaikki oli paremmin etc.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: To Joulu 27, 2018 12:05 am
Kirjoittaja meitzi
myrskylyhty kirjoitti:Mitä helvettiä Oulussa moskeija. Kaikkea sitä kuulee ja ennen kaikki oli paremmin etc.

Minustakin olisi parempi, jos ei olisi myöhempien aikojen pyhien jeesuksen kristuksen kirkkoja, rukoushuoneita, ev. lut. jumalanpalvelushuoneita eikä yhtään mitään muutakaan mielisairaanhoitoa vaille olevien paikkaa kokoontua, jossa ei ole mielisairaanhoidon ammattilaisia vastaanottamassa, mutta aina jos on jonkun uskontokunnan väkeä tarpeeksi millään alueella, niin on tosi hienoa että kaikilla on omat paikkansa, kun kerran ei niitä parantaakaan voi.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: To Joulu 27, 2018 12:58 am
Kirjoittaja John Kimble
Inanna kirjoitti:Kukapa tietää. Mutta kirkkoherrojen hyppäys asiaan ja suuri uutisointi on varsin erikoista, varsinkin kun syytä ei tiedetä.

Kertonee jotain oulun ilmapiiristä... muistiko tämä porukka kirjoittaa vetoomuksen Ylivieskan kirkon tuhopolton yhteydessä ? Silloin moni sai rukoilla kotona, järjestää kastajaiset ja häät toisaalla...eipä huudeltu asian perään ei.

No eipä muistanut, eikä oulun maahanmuuttajien alaikäisiin lapsiin kohdistunut raiskausrinkiinkään mitään vetoomusta aiheuttanut kirkollisväeltä eikä edes lapsiasiainvaltuutetulta. Ei minkäänlaista kommenttia kirkolta! Ikkunan rikkominen sen sijaan aiheuttaa oikein Pohjois-Suomen laajuisen vetoomuksen kirkolta. Toisaalta kirkko on myös tunnettu pedofiliaongelmastaan joten eikai tämä ole mikään yllätys. Pedofiili suojelee pedofiilia.

Suomalaiset eroaa kirkosta kiihtyvään tahtiin ja ehkä kirkko ja muslimit lyövät jossain välissä hynttyyt yhteen niin samankaltaista heidän ideologinsa näyttää olevan.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Pe Joulu 28, 2018 3:42 am
Kirjoittaja holmesin haamu

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Pe Joulu 28, 2018 5:47 pm
Kirjoittaja Doctor Lecter
SDP:n pää-äänenkannattaja Demokraatti näkee asiat toisin:

”Jouluyönä Oulun moskeijan ikkunan läpi heitettiin pyöräteline. Perussuomalaisten lietsoma viha otti hirviön muodon. Ennakoin muutama viikon sitten kolumnissani, että näin tulee käymään. Surullista. Nyt kun hirviö on Oulussa irti, miten sen saamme sen kiinni?”,

Päätoimittaja Mikko Salmi kirjoitti ylläolevan tekstin FB-sivullaan.


Erikoista tekstiä SDP:n lehdeltä. Kertonee kaiken päätoimittajan henkisestä tilasta. Luulisi että se Oulun hirviö on ihan joku muu...
---------------------------------------------------------------

On epäselvää, millä logiikalla Salmi kytkee yhteen perussuomalaiset ja moskeijaan kohdistuneen ilkivallan. Ehkä nämä asiat yhdistyvät päätoimittajan vapisevan mielen syövereissä saumattomalla tavalla yhteen, mutta pääministerin paikkaa tavoittelevan puolueen pää-äänenkannattajalta odottaisi jotain muutakin kuin hysteeristä, harhaista soopaa.

Jos ikkunoiden rikkominen on tosiaan varma merkki hirviöstä, miksei tällaista manattu silloin kun Laura Huhtasaaren tai Alexander Stubbin kotien ikkunoita rikottiin? Tai kun perussuomalaisten vaalitoimisto Kalliossa kivitettiin? Asiat toki mainittiin, mutta vailla apokalyptiseen mittakaavaan viritettyjä tunnepaatosta.

Sosiaalisessa mediassa Salmen kirjoitusta on oudoksuttu. Kummastusta herättää muun muassa se, miksi SDP:ssä kannetaan niin suurta huolta ikkunoiden rikkomisesta muttei erityisemmin piitata Oulua riivaavasta raiskausepidemiasta.


Suomen Uutiset
27.12.2018 15:36

Kun moskeijaan kohdistuu jotakin ilkeätä, niin ensimmäisenä ollaan hakemassa syyllisiä muualta kuin omien joukosta ja tietysti äärioikeistosta. Ruotsissa paloi moskeija - joku jopa näki kun jotain sinne heitettiin. Lopulta syyksi palajsstui ählämien oma hölmöily keittiössä.

Entä mikä tekee moskeijasta niin "ylipyhän", että siihen kohdistuva ilkityö ohittaa kaiken muun. Toiseksi jäävät musulmaanien omat teot; pikkupojan murha, tyttöjen seksuaaliset hyväksikäytöt, tp-järjestelmän väärinkäytökset, saapujien muu rikollisuus.
- Mutta pyörätelineen heitto ikkunan läpi! Siinä kiteytyy demarien ongelmat tässä maassa.

Päätoimittaja Mikko Salmen mieli on järkkynyt. Hän vapisee.

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Pe Joulu 28, 2018 6:11 pm
Kirjoittaja poikani
Siis tämä kaikki yhdestä rikotusta ikkunasta? Niitähän rikotaan joka puolella, koko ajan. Oliko tähän terrorismin välikappaleeseen, eli polkupyörätelineeseen, ollut kiinnitettynä jokin ateistinen manifesti, vai miten tästä pienestä ilkivallasta on saatu aikaan näin iso kohu?

Re: Oulun moskeijan ilkivalta

ViestiLähetetty: Pe Joulu 28, 2018 7:15 pm
Kirjoittaja On Anoi Kaa
Tiesi, että näin tulee käymään, mutta ei ilmoittanut poliisille? No, kyllähän se minullakin vähän on kuppaistunut tuo luottamus Oulun poliisiin. Annan anteeksi tuon, mutta nämä muut ovat täyttä vihanlietsontaa, vaikka hänellä ei ole mitään perustetta väitteelleen. Ja, vaikka olisikin, eipä tämä oikein kristityn papin puheelle kuullosta. Siis sellaisen ihan oikean, ennenkuin kirkko meni rikki.

Doctor Lecter kirjoitti:Luulisi että se Oulun hirviö on ihan joku muu...
----
Päätoimittaja Mikko Salmen mieli on järkkynyt. Hän vapisee.

Juu, mäkin poka luulin, että se Oulun hirviö karkasi Saksaan? Vaikka voihan se kyllä Oulussakin, kun eipä sitä vangittukaan. Sillähän on nyt aikaa, kun ei oikein voi kirkossakaan käydä tai tuttujen lapsia leikityttää – rikkoa vaikkapa kerrostalon alaoven laseja! Sinällään aiheellinen kysymys, että miten se saadaan kiinni.

Vapiseva Mikko on muuten suomalainen pappi, (pappeuden avulla julkisuutta lypsänyt) poliitikko ja päätoimittaja. Hän on myös yrittänyt olla taiteilija yrittämällä musisoida.
Hän on kuitenkin valinnut leipälajikseen kauhistelun, vihapuheen, vastakkainasettelun ja yleisemmän työtä tekevien suomalaisten syyllistämisen. Siksi toiminut Demokraatti-lehden päätoimittajana vuodesta 2015.
Pappi ja poliitikko Mikko Salmi 2017.jpg
Papin näköinen mies:
Pappi ja poliitikko Mikko Salmi 2017.jpg (19.75 KiB) Katsottu 7434 kertaa

Faktat: Wikipedia