Switch to full style
Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.
Lähetä vastaus

Ozan Yanar kritisoi Saulin uudenvuoden puhetta

Pe Tammi 04, 2019 10:00 am

Ozan Yanar arvosteli presidentin uudenvuodenpuheen ”hölmöä ajatusta” – Niinistö vastaa kritiikkiin: ”Puhuin kaikista Suomessa olevista”

Kuva

Kansanedustaja Ozan Yanar kritisoi presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhetta.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vastannut vihreiden kansanedustaja Ozan Yanarin kritiikkiin, jota tämä esitti Niinistön uudenvuodenpuhetta kohtaan.

Niinistö toteaa Twitter-tilillään puhuneensa kaikista Suomessa olevista yksilöistä, taustasta riippumatta.

– Puheessani tai HS:n haastattelussa en käytä kollektiivi-ilmaisuja kuten maahanmuuttajayhteisö tai -ryhmä, syystä että kyse on yksilöistä, Niinistö kirjoitti.
Ozan Yanaria oli jäänyt vaivaamaan puheen kohta, jossa Niinistö viittasi siihen, että ”täällä olevilta” on oikeus edellyttää ”vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla”.
Lue lisää: Ozan Yanar tarttui presidentti Niinistön uudenvuodenpuheen ”todella väärään ajatusketjuun”: ”Kun kantasuomalainen syyllistyy tuomittavaan tekoon...”
Näin Niinistö tarkalleen ottaen sanoi: ”Täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen. Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Lakiemme ja arvojemme vastainen käytös lisää riskiä kokonaisten ihmisryhmien leimaamiselle ja luo syvää epäluuloa, jopa vihaa.”

Yanarin mukaan Niinistön kehotuksen taustalla on ”todella väärä ajatusketju”.

– Taustalla on hölmö ajatus, että maahanmuuttajat olisivat osa täysin erilaista yhteisöä, joka on ohjailtavissa kollektiivisesti. Maahanmuuttajayhteisö kuulostaa siltä, että ihmiset kokoontuisivat jatkuvasti kollektiivisesti jossain ”omiensa kesken”. Ja että he olisivat kytköksissä jonkinlaiseen mystiseen yhteisöön, jossa kuuntelevat siellä olevia korkeita auktoriteetteja. Tämä on ihmisten eksotisointia, Yanar arvosteli Facebookissa.

Hän piti myös ongelmallisena sitä, että vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia kohdellaan yhteisönsä edustajina, kantasuomalaisia vastaavassa tilanteessa yksilöinä.

Niinistö tarkensi keskiviikkona HS:lle, että hän ei tarkoittanut yhteisvastuuta. Esimerkiksi maahanmuuttajayhteisön edustajat eivät hänen mukaansa ole vastuussa yksittäisten jäsentensä teoista.
Lue lisää: Presidentti Niinistö otti kantaa muuttoliikkeeseen: ”Jotkut meiltä turvaa saaneet ovat itse luoneet tänne turvattomuutta”
Miikka Hujanen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005954138.html

Re: Ozan Yanar kritisoi Saulin uudenvuoden puhetta

La Tammi 05, 2019 3:45 am

Tracker kirjoitti:– Taustalla on hölmö ajatus, että maahanmuuttajat olisivat osa täysin erilaista yhteisöä, joka on ohjailtavissa kollektiivisesti. Maahanmuuttajayhteisö kuulostaa siltä, että ihmiset kokoontuisivat jatkuvasti kollektiivisesti jossain ”omiensa kesken”. Ja että he olisivat kytköksissä jonkinlaiseen mystiseen yhteisöön, jossa kuuntelevat siellä olevia korkeita auktoriteetteja. Tämä on ihmisten eksotisointia, Yanar arvosteli Facebookissa.

Miikka Hujanen

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005954138.html

Muslimimaahanmuuttajat todellakin ovat erilainen yhteisö. He kokoontuvat moskeijoihinsa omiensa kesken - vihapuhumaan ja kuuntelemaan imaamien vihapuhetta. He joukkoraiskaavat ja hyväksikäyttävät suomalaisia lapsia, myyvät huumeita ja pahoinpitelevät ihmisiä. Heidän mystisen yhteisönsä korkein aukroriteetti on pedofiili muhammed, jonka oppeja he noudattavat.
Lähetä vastaus