Genene Jones- lastenklinikan kuolemanenkeli(Texas 1970-1980)

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
humma
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Genene Jones- lastenklinikan kuolemanenkeli(Texas 1970-1980)

Viesti Kirjoittaja humma »

Tynkätiivistelmä lähinnä Nurses who kill -sarjan jakson perusteella. Sen verran hullu akka, että ansaitsee paikkansa täällä kuitenkin.


Sairaanhoitajana työskennellyttä Genene Jonesia epäillään jopa kuudenkymmenen lapsen taposta 1970 -luvun lopussa ja 1980 -luvun alussa. Jones tuomittiin 1984 15 kuukauden ikäisen Chelsea McClellanin murhasta ja toisen lapsen vahingoittamisesta. Muista tapauksista ei ollut tarpeeksi todisteita, mutta aina Jonesin työvuorojen aikana lapset saivat omituisia kohtauksia. Osa kuoli, osa selvisi Jonesin pelastamana. Jones työskenteli ensin Bexarin sairaalassa(Nykyisin San Antonion yliopistollinen sairaala), mutta sairaalan johdon ja työtovereiden epäilysten kasvaessa, hän vaihtoi työpaikkaa Kerrvilleläiselle lastenklinikalle. Genenellä oli nimittäin tapana ylpeillä saadessaan lapset pelastettua, mikä herätti muissa hoitajissa epäilyksiä lasten oireiden aiheuttajasta. Bexarin sairaala ei kuitenkaan tutkinut asiaa sen kummemmin, kuolemantapausten ja muiden mystisten oirehtimisten vuoksi kaikki hoitajat vaihdettiin. Genene sai lähtiessään vielä suosituskirjeen seuraavaa paikkaa varten. Asia jäi siihen, kun kuolemantapaukset loppuivat henkilökunnan vaihdoksen myötä.

Jones jäi kiinni, kun Kerrvillen lastenklinikan lääkäri huomasi lääkevarastossa olevassa suksametonipullossa neulanjälkiä. Vain hänellä ja Jonesilla oli pääsy varastoon. Suksametoni on lihasrelaksantti, jota käytetään lähinnä anestesiapotilaille. Se lamauttaa lihaksiston ja hengityksen. Jonesin tiedetään pistäneen lapsiin myös verta ohentavaa hepariinia ja sydänlääke digoksinia, vaikkei lapsilla ollut näille lääkkeille mitään tarvetta.

Jones ei ole koskaan tunnustanut tekojaan, eikä ilmeisesti pidä itseään millään tavalla syyllisenä. On epäilty, että Jonesilla olisi jonkinasteinen Münchausen by proxy -syndrooma, koska hän nautti saamastaan huomiosta "pelastaessaan" hengenvaarassa olevia lapsia.


Ainoa suomenkielinen juttu, jonka löysin, oli tämä viime kesältä:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201706 ... 7_ul.shtml
Viranomaiset epäilevät, että Genene Jones, 66, on saattanut tappaa sairaanhoitajana työskennellessään 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa jopa 60 lasta.

Jones tuomittiin vuonna 1985 vankilaan 99 vuodeksi sekä 60 vuodeksi hänen tapettuaan pikkulapsen ja tehtyään toisen lapsen vakavasti sairaaksi 1980-luvun alussa.

Tämän vuoden toukokuussa Jonesia vastaan nostettiin uusi syyte 11-kuukautisen pojan vuonna 1981 tapahtuneesta murhasta ja tämän viikon keskiviikkona Jonesia vastaan nostettiin syyte 2-vuotiaan tytön vuonna 1981 tapahtuneesta murhasta.

Viranomaiset halusivat uusilla syytteillä estää Jonesin vapautumisen vankilasta, sillä vaikka hän ei ollut suorittanut vielä koko tuomiotaan, hän olisi silti osavaltion 1980-luvulla voimassa olleiden lakien mukaan päässyt vapaaksi ensi vuoden maaliskuussa.

Jonesin työskennellessä sairaanhoitajana San Antoniossa ja muualla Texasissa, useita lapsia kuoli selittämättömiin sairauskohtauksiin.

Ruiskutti uhreihin fenytoiinia

Syyttäjä Nico LaHoodin mukaan tutkijat uskovat, että Jones saattoi tappaa osan lapsista tai jopa kaikki kyseiset lapset koska nämä kuolivat yleensä aina hänen hoitovuoronsa aikana tai pian sen jälkeen. Osan lapsista Jones murhasi ilmeisesti ruiskuttamalla heihin tappavan annoksen fenytoiinia, jota käytetään epilepsian ja rytmihäiriöiden hoitamiseen. LaHoodin mukaan Jones edustaa "puhdasta pahuutta".

Tutkijoiden mukaan Jonesin motiivina murhille oli se, että hän pelasti osan uhreistaan ja sai näin itsensä näyttämään sankarilta.

Viranomaisten mukaan lasten kuolemia tutkitaan nyt uudelleen ja lisääkin murhasyytteitä Jonesia vastaan saatetaan vielä nostaa. Kaikkia Jonesin uhreja ei kuitenkaan tulla koskaan saamaan selville, koska osa sairaaloista on kadottanut asiakirjoja, jotka koskivat Jonesin hoidossa olleiden pienten potilaiden kuolemia.

Ainakin yksi sairaaloista saattoi jopa salailla Jonesin toimintaa.

- Hän alkoi herättää epäilyksiä ja toiset sairaanhoitajat alkoivat kutsua Jonesin työvuoroja "kuoleman vuoroiksi", mutta salaisen sisäisen tutkinnan jälkeen Jones vain erotettiin. Hänelle annettiin kuitenkin hyvät suositukset uutta työpaikkaa varten, toimittaja Peter Elkind kirjoitti 1989 julkaistussa tapausta käsitelleessä kirjassaan The Death Shift.

Jones on kaikkien näiden vuosien ajan vakuuttanut syyttömyyttään