Switch to full style
Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Lähetä vastaus

Esa Lapinvuoma - 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Loka 18, 2013 3:57 pm

Liekkö "nuoriso-ohjaaja" ollut lempinimi ukon penikselle?

Entiselle nuoriso-ohjaajalle luettiin tänään syytteitä muun muassa useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Vuonna 1959 syntynyt mies vastaa haasteisiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Asianomistajina on 34 noin 15-vuotiasta poikaa.

Mies vastaa yhteensä 45 syytekohtaan. Rikosnimikkeitä ovat esimerkiksi törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, seksuaalipalvelujen ostamisen yritys nuorelta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapito.

Syyttäjän mukaan rikokset tehtiin heinä-marraskuussa vuonna 2011. Syytetty toimi tuolloin nuoriso-ohjaajana.

Oikeus jatkaa asian käsittelyä marraskuun alkupuolella.
STT


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101 ... 0_uu.shtml

Aika iso liuta on kuitenkin vastaajia ehtinyt tulla noin lyhyessä ajassa. Tuskin oli ensimmäistä kertaa asialla.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Loka 18, 2013 7:44 pm

Pojat ovat olleet ihan pikkunassikoita tapahtuma-aikana jos he nyt ovat noin 15-vuotiaita. Ilmeisesti äijä taipumukset eivät ole tulleet pojille ihan yllätyksenä kun noinkin monta on kannetta ajamassa. Syytteet ovat ainakin aika kovat, toivottavasti tuomio on sen mukainen.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

La Loka 19, 2013 2:49 pm

Scruffy kirjoitti:Tuskin oli ensimmäistä kertaa asialla.

Ei ollutkaan. Turun Sanomat (7.6.2013) kertoo:

- -

"Mies on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2008. Rauman kaupunki erotti miehen lokakuussa 2011 saatuaan tietää tuomiosta."


Selataanpa historiaa. Turun Sanomien sivulta löytyy myös erottamisuutinen (TS 6.10.2011):

"Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä tuomittu nuorisotyöntekijä on erotettu tehtävistään Raumalla. Kaupunki tiedotti asiasta torstai-iltana. Rauman kaupungilta kerrotaan, että nuorisotyöntekijän työsuhde alkoi vuonna 2006. Tätä ennen mies esitti työnantajalle hyväksyttävän rikosrekisteriotteen. Mies sai vuonna 2008 ehdollisen tuomion lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Hän ei kertonut tuomiosta työnantajalleen.

Kaupunki sai tiedon tuomiosta 31. elokuuta tänä vuonna. Asia tuli ilmi yleisövihjeen perusteella. Nuorisotyöntekijälle ilmoitettiin välittömästi, ettei hän voi enää tulla työpaikalleen, ja hänen työsuhteensa purettiin.
"

- -


Erottaminen ei miestä haitannut. Yle Satakunta uutisoi 7.11.2011 – kuukausi erottamisen jälkeen – näin:

"Vajaa kuukausi sitten paljastunut nuorisotyöntekijän seksirikostuomio puhuttaa edelleen Raumalla. Samalla kun poliisi tutkii miehen uusia seksirikosepäilyjä Uudessakaupungissa, kerrotaan ex-nuoriso-ohjaajan jatkavan edelleen yhteydenpitoa raumalaisnuoriin.

- Olemme valitettavasti saaneet sen kaltaisia viestejä nuorilta, että yhteydenpito kyseisen nuoriso-ohjaajan sekä lasten ja nuorten välillä on jatkunut jossakin määrin. Se on erittäin huolestuttavaa. Haluankin kaikille vanhemmille sanoa, että nyt kannattaa taas kerran keskustella omien lasten kanssa asioista, kertoo Rauman kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Risto Kupari.

- Olen saanut sen kuvan, että yhteydenpito on ollut sen kaltaista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ystävyys jatkuu samanlaisena.
"

- -


Että sellainen nuoriso-ohjaaja.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Ti Loka 22, 2013 12:12 pm

Kyseessä vissiin sama kaveri, joka on 90- ja 2000-luvun alussa Nurmijärvellä puuhaillut rippikouluissa ym. seurakunnan jutuissa, nuorten parissa tietty. Vai menikö ihan metsään?

Tunnettu sillä suunnalla, hauskuutti "kivoilla" jutuillaan teinejä iltaisin mm. kertsillä..

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

To Loka 24, 2013 12:47 am

Esukki tai semminkin Esari on kyseessä. Nurmijärveltä muutti 2000 luvun puolivälissä Rauman seudulle Kalantiin ja kait oli nuoriso ohjaajana ym. Rikokset ajoittuneet vuodelle 2011 ja oli jo aikaisemmin tuomittu alaikäiseen sekaantumisesta 2008. Voi vain ihmetellä miten on päässyt Rauman kaupungin palkkalistoille nuorten pariin jos on tuomittu pedofiili. Saunan taakse moinen paska mutta hänen lapsia käy vähän sääliksi.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

To Loka 24, 2013 8:55 am

No juurikin tuota Esukkia meinasin.

Nurmijärven aikoinaan juuri yläkouluikäisten poikien suusta kuului kehuja kun on niin "rento tyyppi" ja "heittää hyvää läppää". Kävi paljon kouluissa ja rippileireillä, ja juurikin noissa nuorten kerhotiloissa.

Kuinkakohan paljon on vahinkoa saanut silloin jo aikaan...? :roll:

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Ke Marras 06, 2013 5:53 pm

Jutun käsittelyä on jatkettu tänään avoimin ovin, mikä on todella harvinaista seksuaalirikosjutuissa. Syyttäjän mukaan nuoriso-ohjaaja ehdotti IRC-galleriassa uhreille seksiä ja tarjosi usein jotain myös vastineeksi. Tuomio annetaan joulukuun alussa.

Ilta-Sanomat 6.11.2013: Nuoriso-ohjaaja yritti käyttää kymmeniä lapsia hyväkseen IRC-galleriassa

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Ke Marras 06, 2013 6:17 pm

Kyllä yhteiskunnan ja oikeuslaitoksen pitää ymmärtää ja tukea Esukkia, sehän on kuitenkin nuoriso-ohjaaja jolle ei näkyvää rikosrekisteriä tartu nuhteettomuustodistukseen.
Tulkaa nyt kaikki perkeleen pedarit tänne vinkumaan Esukin puolesta, niinkuin täällä seksuaalirikososiossa on tapana.
Kyllähän poikia saa sillei... Ei Esukki oo paha..... Väritettyjä juttuja Esukista..... Pojat valehtelee .....Ei mitään oo tapahtunut........

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Ke Joulu 04, 2013 3:54 pm

Esa Lapinluoma (ent. Valkonen) on tänään tuomittu kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Syyttäjä oli vaatinut rangaistusta 45 eri rikoksesta, mutta Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi 15 syytekohtaa.

Lähde: Turun Sanomat 4.12.2013: Nuoriso-ohjaajalle ehdotonta vankeutta kymmenien poikien hyväksikäytöstä

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Ke Joulu 04, 2013 9:29 pm

Onkohan koskaan tutkittu että kuinka usein näillä nuoriin poikiin sekaantuvilla ja tuomituilla pedareilla on omia lapsia ja nimenomaan poikia? Insesti tapauksia varmasti löytyy isien ja poikien väliltä mutta että isä pedofilioi muita poikalapsia niin tuskin kauheen yleistä. Esari se sai mitä tilasi. Välillä ihmetyttää kun näitä tapauksia lukee että linnassa nytkin monia rikoksen uusioita jotka saanneet tuomionsa ainoastaan pedofiliasta eli jojoilua vuodesta toiseen vapaana ja vangittuna. Enemmän noi pedorunkkarit taitaa niitä uusioita olla kuin väkivaltarikolliset.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

To Joulu 05, 2013 11:50 pm

Hyva etta sai noinkin pitkan tuomion. Ite odotin lahinna max 6kk kakkua. Pieni tarkennus kuitenkin paikallaan. Esukilla EI ole ainuttakaan omaa lasta!

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Joulu 06, 2013 1:10 am

Jossain Raumalaisessa paikallislehdessä Esari kertoi itsestään ja mainitsi perheeseensä kuuluvan vaimo ja kaksi teini ikäistä poikaa. Ehkä ei sit ollut omia.

Tossa linkkiä : http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.ph ... ab6c1d984d

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Joulu 06, 2013 10:01 am

Kaizer Sose kirjoitti:Tossa linkkiä : http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.ph ... ab6c1d984d


Tuolla palstalla väitetään, että Esan nykyinen sukunimi on Lapinvuoma, ei Turun Sanomien käyttämä Lapinluoma. Lapinvuoma-nimeä käyttää myös sanomalehti Länsi-Suomi.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Joulu 06, 2013 10:18 am

Lapinvuoma on oikea nimi. Oli naimisissa ja vaimolla kaksi poikaa, tosin taysi-ikaisia. Toinen opiskeli poliisiksi.

Re: Nuoriso-ohjaajalle 45 syytettä seksuaalirikoksista

Pe Joulu 06, 2013 11:33 am

Milloinhan muuten lahtee istumaan?
Lähetä vastaus