Sivu 1/9

Lastenraiskaukset Oulussa; neljä uutta tapausta 1/2019

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 5:55 pm
Kirjoittaja poikani
Poliisi kirjoitti:Oulussa on ilmennyt uusia alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä

11.01.2019 klo 16.37

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä kaksi henkilöä on noin 20 vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18 vuotiaita.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Oulun poliisi jatkaa näiden uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoitujen viiden seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... lyja_77255

Muokkaus: Näitä ilmi tulleitakin tapauksia on Oulussa jo niin helvetin paljon, että luotin nyt vain tuohon poliisin ilmoitukseen, että ovat "uusia" epäilyjä. Ylläpito yhdistänee sitten johonkin aiempaan ketjuun, jos näin ei olekaan.

Otsikkoa muutettu - ja muutellaan edelleen jos tarvetta. Selkeytetään jokainen ketju erikseen ja tähän ketjuun tämän tapauksen kuulumiset
-NILS-

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:13 pm
Kirjoittaja Lapinnyrkki
Täältä lisää tekstiä:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b5b7 ... 7PokbpPw6Q

Oulun seksuaalirikosvyyhti paisuu - poliisi: Yksi uhreista kuollut, kolme uutta kiinniottoa

11.01.2019 klo 16:49 (muokattu 11.01.2019 klo 18:50)

Oulun seksuaalirikossarja osoittautuu alati vakavammaksi.

Rikosylikomisario Markus Kiiskinen kertoo, miten oululaistyttöjä somessa lähestyttiin: “Houkuteltu tapaamisiin esimerkiksi tupakalla”.

Poliisi on tehnyt kolme uutta kiinniottoa Oulun seksuaalirikosvyyhdessä. Perjantain tiedotteen mukaan epäiltyjä seksuaalirikoksia on paljastunut neljä lisää, ja kiinniotetut ovat ulkomaalaistaustaisia tähänastisten tutkintojen tapaan.

Neljässä uudessa tapauksessa uhrit ovat alle 15-vuotiaita tyttöjä.

Rikosnimikkeitä ovat uusissa jutuissa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja perusmuotoinen lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Poliisin mukaan mainitut teot ovat tapahtuneet kesällä 2018. Poliisi kertoo kolmesta tuoreesta kiinniotosta, mutta samalla se ilmoittaa, että teoista epäillään kahta noin 20-vuotiasta henkilöä ja kahta alaikäistä henkilöä.

Poliisi myös vahvistaa, että yksi rikosten uhreista on kuollut.

– Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Kuolemantapaus sattui syksyllä.

Oulun poliisi on tutkinut Suomen mittakaavassa erittäin laajaa lapsiin kohdistunutta seksuaalirikossarjaa. Vangittuja tai kiinniotettuja on noin kymmenen, ja epäillyt rikokset ovat pahimmillaan törkeitä raiskauksia.

Poliisi ilmoittaa, että tuoreimman kokonaisuuden lisäksi sillä on tutkinnassa viisi lapsiin kohdistunutta seksuaalirikoskokonaisuutta.

Tapauksissa ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään houkutelleen alaikäisiä lapsia netin kautta ja sosiaalisen median sovelluksissa.


Lisätty teksti linkin takaa
-NILS-

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:30 pm
Kirjoittaja Belker
Oulun poliisi soveltaa lakia mielivaltaisesti mamujen seksuaalirikosvyyhtiin kuten Aarnio-casessa lakia sorvattiin huumeasioissa. Kumpikin on väärin.

KRP:n on aika ottaa Oulun vyyhti tutkittavakseen. Oulun häiriintynyt toimintatyyli on tutkittava ja vastuulliset laitettava vastuuseen. Kyseessä ovat sentään viattomat alaikäiset lapset, herätkää jo Etelä-Suomessa. Oulussa on hirveä ammattitaidottomuus ja suuret vahingot pienille ihmistaimille tapahtumassa.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:36 pm
Kirjoittaja Vieno neito
poikani kirjoitti:Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.


Vaikka teoriassa teini-ikäinenkin voi kuolla esimerkiksi sairauteen tai onnettomuuteen, niin se ei ole hirveän yleistä tuossa iässä olevilla tytöillä. Kuinka suuri todennäköisyys on vielä sille yhdistelmälle, että ensin joutuu seksuaalirikoksen uhriksi ja sitten vielä kuolee lyhyen ajan sisällä siitä sairauteen tai onnettomuuteen? Ei taida olla kovinkaan suuri. Kyllä tämä taitaa olla se itsemurhatapaus, ikävä kyllä.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:38 pm
Kirjoittaja MohammedMohammed
Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta.


Vastahan poliisi tyrmäsi tämän huhun, ettei ole ketään kuollut oman käden kautta? Sitten poliisi ihmettelee, kun ihmiset eivät luota poliisiin joka suoltaa ilmoille paniikissa muunneltua totuutta?
Eihän itsemurhaan tosiaan liity rikosta, mutta jos sitä on edeltänyt 7-8 irakilaisen joukkonainti väkisin niin kyllähän se siihen itsemurhaan liittyy hyvinkin olennaisesti.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:42 pm
Kirjoittaja J.Maybrick
^^juuri näin. Nyt on epäilyksiä siitä, että Oulussa ei ole kyse pelkästään poliisien ja toisaalta myös kirkkoherrojen ammattitaidottomuudesta, vaan kaupungissa pelätään sekä Oulun imaamia että muslimi-turvapaikanhakijoita. Asioita ei kyetä enää hoitamaan itse, tarvitaan apua. KRP olisi oikea toimija.

Ookkonää Oulusta, pelekääkkönää muslimeja?

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:45 pm
Kirjoittaja poikani
Tuo ilmeinen itsemurha liittyy käsittääkseni tähän toiseen rikoskokonaisuuteen: linkki. Se nyt oli vain ympätty tuohon samaan poliisin tiedotteeseen, jonka halusin kopioida tämän ketjun aloitukseen kokonaisuudessaan.

On tämä kyllä sellainen saatanan sotku - ja kun ajattelee, että tällaisista rikoksista vain pieni osa tulee koskaan ilmi...

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:51 pm
Kirjoittaja CAN
Mistä tuo 3 tuli tuohon otsikkoon, jos epäillyistä kaksi on 20-vuotiaita ja kaksi on alle 18-vuotiaita? Onko yksi epäilty siis karkuteillä?

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 6:55 pm
Kirjoittaja poikani
CAN kirjoitti:Mistä tuo 3 tuli tuohon otsikkoon, jos epäillyistä kaksi on 20-vuotiaita ja kaksi on alle 18-vuotiaita? Onko yksi epäilty siis karkuteillä?

Otsikkoon se tuli poliisin tiedotteesta, josta lainaan kyseisen kohdan tähän vielä iloksesi: "Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin."

Ellei poliisi ole sotkenut tätäkin tiedottamistaan, niin yksi on tosiaan vielä ottamatta kiinni, tai ehkä hänen osuutensa on niin vähäinen, että ei kiinni ole viranomaisten mielestä tarvetta ottaakaan.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:03 pm
Kirjoittaja CAN
^ Kiitos. Silmät hyppäsi tuon rivin yli. Silti mietityttää, onko se neljäs tyyppi taas jossain Saksassa jo.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:22 pm
Kirjoittaja Inanna
Yksittäistapauksia kaikki.

Oulussa ei osata kotouttaa.

Lisää rahaa ja resursseja kotoutukseen ja tottakait poistettava kaikki valtioiden väliset rajat ja tietenkin turha lainsäädäntö Suomessa, joka nyt ikävästi ja vanhanaikaisesti nostaa näitä tapauksia esiin.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:29 pm
Kirjoittaja tötterö
Eikö nämä vitun tyhmät päättäjät tajua että noille rapakikikkelille nainen/tyttö ei ole kuin tyydytyksen väline.
Munat pois ja rajat kiinni.
Ei ne tajua länsimaista kulttuuria jossa naiset pompottaa miehiä ja tekivät mitä lystää.
Ulkolaiset ovat tottuneet vanhaan tyyliin jossa minä käsken ja sinä tottelet!
Ehkä se on rikkaus kun ulkolaiset tulee pistää vähän jöötä meidän hameväelle, ikään katsomatta.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:32 pm
Kirjoittaja rumilus
poikani kirjoitti:Tuo ilmeinen itsemurha liittyy käsittääkseni tähän toiseen rikoskokonaisuuteen: linkki. Se nyt oli vain ympätty tuohon samaan poliisin tiedotteeseen, jonka halusin kopioida tämän ketjun aloitukseen kokonaisuudessaan.
Näitä "rikoskokonaisuuksiahan" alkaa olla kohta tavallisen ihmisen joka sormelle. Ainakin kuvittelen, että poliisi viittasi juuri tuohon vanhimpaan tunnettuun, kun se vuoden alussa kiisti itsemurhan liittyen "tähän asiakokonaisuuteen"
Markus Kiiskinen kommentoi IS:lle julkisuudessa liikkuvia tietoja.

Yksi seksuaalirikoksen uhreista on tehnyt itsemurhan.

– Tähän asiakokonaisuuteen liittyen poliisilla ei ole sellaista tietoa.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005953928.html

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:41 pm
Kirjoittaja holmesin haamu
Inanna kirjoitti:Yksittäistapauksia kaikki.

Oulussa ei osata kotouttaa.

Lisää rahaa ja resursseja kotoutukseen ja tottakait poistettava kaikki valtioiden väliset rajat ja tietenkin turha lainsäädäntö Suomessa, joka nyt ikävästi ja vanhanaikaisesti nostaa näitä tapauksia esiin.


Yleensä näitä selityksiä käytetään, kun tulee ongelmia. Oulun kohdalla tilanne on ollut päinvastainen eli rahaa on ollut käytössä valtavasti kotouttamista varten ja se on saattanut olla yksi syy, miksi uhrit ja tekijät ovat tutustuneet toisiinsa.

Toki kyse ei ole rahasta, vaan metodeista. Totta kai aikuisten miesten vieminen tutustumaan alaikäisiin tyttöihin on huono idea.

Re: Uusia alaikäisten raiskauksia Oulussa - 3 matua kiinni

ViestiLähetetty: Pe Tammi 11, 2019 7:44 pm
Kirjoittaja ReissuLasse
holmesin haamu kirjoitti:
Inanna kirjoitti:Yksittäistapauksia kaikki.

Oulussa ei osata kotouttaa.

Lisää rahaa ja resursseja kotoutukseen ja tottakait poistettava kaikki valtioiden väliset rajat ja tietenkin turha lainsäädäntö Suomessa, joka nyt ikävästi ja vanhanaikaisesti nostaa näitä tapauksia esiin.


Yleensä näitä selityksiä käytetään, kun tulee ongelmia. Oulun kohdalla tilanne on ollut päinvastainen eli rahaa on ollut käytössä valtavasti kotouttamista varten ja se on saattanut olla yksi syy, miksi uhrit ja tekijät ovat tutustuneet toisiinsa.

Toki kyse ei ole rahasta, vaan metodeista. Totta kai aikuisten miesten vieminen tutustumaan alaikäisiin tyttöihin on huono idea.


Sillä aikuisella miehellä on päässään vikaa tai hänen ajatusmaailmassaan on jotain vinossa jos samassa tilassa oleminen lasten kanssa johtaa niiden raiskaamiseen.
Onko nää tulijat itsekin lapsen tasolla kun pitää vielä erikseen koututella? Mies sopeutuu paikkaan kuin paikkaan ja ottaa itse selvää miten ollaan ja toimitaan, eikä perseile kuin joku separi joka ei pysty itseään kontrolloimaan.