Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
elisa44
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: La Elo 20, 2011 9:04 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja elisa44 »

Penaalipena kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 11:25 pm
Sherlok kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 11:17 pm

Hiljaisia ja syrjäänvetäytyviä on ollut aina ja tulee olemaan, ovat jotkut sellaisia myöskin omasta vapaasta tahdostaan eikä todellakaan kaikkia hakata hengiltä. Kukaan ei varmasti ole osannut arvata Atson lopullista kohtaloa eikä sellaista hänelle toivonut.

Ja mitä tämä tarkoittaa 'muutkin saattoivat kiusata häntä välillä'? Oliko kyseessä siis huutelut tms vai fyysinen väkivalta? Eli millaista kiusaamista? Tuskin sielä koko koulu olisi halunnut Atsoa hengiltä. Tiesikö edes koulussa muut oppilaat kuinka väkivaltaista kohtelua Atso vapaa-ajallaan sai? Epäilen. Kun ei ole edes kavereita niin kenelle siitä kertoisi ja kuka siitä tietäisi?

Valitettavasti Atson murhasi mieleltään vakavasti sairaat henkilöt.
Kiitos järkevästä mielipiteestä! Täällä on nyt melkoinen lynch mob koolla. Se ja se pitää saada vastuuseen, vaikka ei ole tietoa mitä vaikka joku ala-asteikäinen on tehnyt vai onko tehnyt mitään. Mutta rangaistus pitäisi nyt saada. Teon järkyttävyys tietysti selittää tätä, mutta kyllä nyt jotain arvostelukykyä voisi odottaa.
Lukekaapa nyt entisten ja nykyisten luokkalaisten haastattelut: "Kyse oli haastateltujen havaintojen mukaan nimittelystä, mollaamisesta, tönimisestä sekä lippiksen tai jonkin muun tavaran viemisestä. Kiusaamiseen osallistuivat varsin monet muutkin koulukaverit kuin henkirikoksesta epäillyt kaksi poikaa. Aika moni saattoi kiusata häntä välillä." Tämä on siis alkanut jo kun poika oli n. 8 vuotias ja jatkui kunnes hänet sadistisesti murhattiin 16 vuotiaana. Näiden haastattelujen ja tämän hetkisten tietojen mukaan koko luokka, ja opettajat, ovat olleet hyväksymässä pikkuhiljaa pahemmaksi ja pahemmaksi muuttuneet väkivallan. Hiljaiset hyväksyjät eivät ole kiusaajia parempia, he mahdollistavat kiusaamisen jatkumisen. Ja tässä tapauksessa se johti murhaan.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Mielestäni tämän tapauksen osalta poliisi on esittänyt toiveen että tästä käytäisiin yhteiskunnallista keskustelua, miten voisimme muuttaa erilaisia toimia monen eri asian suunnalta.
Koulussa kiusaaminen hiljaa hyväksytty vuosikausia
->poissaoloja
Sairaalakoulu
-sitä emme tiedä oliko huostaanotettu tarkalleen missä vaiheessa.
-kiusaajat suunnitelleet ryöstön, hommanneet tekijät tähän ryöstöön, pakottaneet/huijanneet myymään huumeita, montako kertaa?!?
Ylilaudalla oli ettei olisi ollut ensimmäinen kerta.
-tämän jälkeen,
Uhri oli kertonut pahoinpitelystä ja ryöstöstä
Ja huumeiden myymisestä
(Mihin hänet oli suostuteltu/pakotettu)
-”rangaistusleikki” jossa pahoinpitelyitä joka viikko ainakin marraskuun ajan, mehän emme tiedä oliko tätä tapahtunut oikeasti kuinka kauan?
Sijoituslaitokseen palaaminen ulkoisilla ruhjeilla
->ei mitään toimia, selvityksiä, lääkärissä käyntiä tms.

Kyllä tässä on niin monta mitä jos kysymystä ?
Jos koulu olisi puuttunut, tai sijoituslaitos, tai joku ohikulkija?!?
Kyllä, vain kolme fyysistä tekijää,
Mutta monia hiljaisia katselijoita.
Siksi mielestäni olisi tärkeää että mietimme ihan kaikki mitä voisimme tehdä paremmin ?
Mitä käytäntöä tai toimintaa voisimme muuttaa?

Miten näkisimme ja tunnistaisimme kiusauksen?
Henkisen ja fyysisen.
Ja miten saisimme sen oikeasti loppumaan.
Ei vain puheiden asteella, vain teoilla ja rangaistuksilla ja seurauksilla tekijöille.
Mihin jatkossa rajan
mihin pitää puuttua ja mistä ilmoittaa ?
Huuhka
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Helmi 13, 2021 6:54 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Huuhka »

elisa44 kirjoitti: Pe Helmi 19, 2021 10:56 pm Mitä mieltä olette näistä oppilaiden kommenteista:
"Kiusaamiseen osallistui useita oppilaita.Se oli muiden mielestä ehkä viatonta. Ehkä ajateltiin, ettei se ole niin paha asia."
Helsingin Sanomien haastattelemat useat uhrin tunteneet henkilöt kertoivat, että uhria oli kiusattu jo alakoulusta lähtien ja kiusaaminen jatkui uhrin kuolemaan saakka. Kiusaamiseen osallistuivat varsin monet muutkin koulukaverit kuin henkirikoksesta epäillyt kaksi poikaa. ”Aika moni saattoi kiusata häntä välillä. Kaikki vaan ajattelivat, että hän on helppo kohde eikä vastusta ikinä. Hän oli tosi kiltti kaikille, eikä tehnyt kenellekään pahaa”, sanoo yksi uhrin entinen luokkakaveri.”En tiedä, miten hän on kokenut kiusaamisen. Hän istui vaan tunneilla pää pulpetissa huppu päässä, eikä yleensä puhunut mitään”, yksi nuorista sanoo."Hän käveli välitunnit yksin aidan viertä eikä kukaan koskaan sanonut hänelle mitään."

Mun mielestä koko luokka ja kaikki pojan opettajat pitää saada vastuuseen. Ilman heidän osallistumistaan ja hyväksyntäänsä tilanne voisi olla toinen. Kaikki osallistuivat, näkivät ja tiesivät, se on avunanto lapsen rääkkäämiseen joka lopulta johti sadistiseen murhaan. Nyt näyttää siltä, että muut kiusaajat ja välinpitämättömät aikuiset pääsevät kuin koirat veräjästä ja todennäköisesti jatkavat jonkun uuden uhrin kanssa.
Tätä yritin jo tuolla noin 20 sivua sitten ajaa takaa, nämä MAHDOLLISTAJAT pitäisi saada ja jollakin tavan vastuuseen.
Fuck this Wold, I'm goin to Wonderland.
Harhoja
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2011 11:00 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Harhoja »

Tämä on mielestäni tavallaan ennakkotapaus jo nuorillekin. En nimittäin yhtään epäile, etteikö tuolla tallustaisi yhtä häiriintyneitä ja pahoinvoivia tyyppejä enemmänkin. Kiusatuista nyt puhumattakaan.
Nyt tässä pitäisi yhteiskunnan ja oikeuslaitoksen antaa se viesti, että teoilla on oikeasti vakavat seuraukset.
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1287
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja maxi »

Atson luonteenpiirteellä on se vaikutus että joutuu helposti kiusaamisen uhriksi jos lähettyvillä on siihen taipuvaisia henkilöitä.
Empaattinen, omissaoloissaan viihtyvä, äärimmäisen kiltti ja tunnollinen.
Ei halua pahaa edes kiusaajilleen ja siksi ehkä pitää itseään syyllisenä ja erilaisena. Tämän vuoksi ehkä on myös aina palannut kiusaajiensa seuraan.
Hyväksynnän hakemistako?
Ei voi tarkalleen tietää hän on myöskin ottanut silmälasit päästään ja antanut lyödä itseään. Ajatellutko? että lopettavat jossain vaiheessa kun huomaavat että hän ei pakene eikä tee vastarintaa.
Yleensä uhrit välttelee kiusaajaansa ja eristäytyvät omiin oloihinsa.
Kavereita ei ole oikein ollut muita kuin nämä...ehkä siksi että on pitkä yhteinen historia varhaislapsuudesta saakka ja jossain vaiheessa on voitukin olla aitoja ystäviä.
Atson luonteenpiirteet ovat ehkä olleet syy kiusaajille aloittaa systemaattinen pitkään kestänyt kiusaaminen. Kateus kilttiä poikaa kohtaan joka on luontevasti ollut kohtelias ja avulias. Sillä hyvällä tavalla erilainen joka on ärsyttänyt muita. Lopulta edes kiusaajat eivät sisäistä alkuperäistä syytä miksi ovat kiusaamisen aloittaneet siitä on tullut tapa.

Ehkä tämä kolmikko saa kiven sisällä arvoisensa kohtelun, siellä on niitäkin jotka eivät hyväksy tietynlaista rikollisuutta vaikka ovat itsekin jonkinsortin kriminaaleja rangaistuksineen..
Elämä on laiffii
arkibaldi
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Loka 29, 2009 8:12 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja arkibaldi »

tutkijax kirjoitti: Ke Helmi 17, 2021 9:24 pm https://reformistudio.fi/koskelan-murha ... akemukset/.. siitä sitten, sanattomaksi vetää.

Haastehakemus Koskela.jpg

Haastehakemus Koskela 2.jpg
Kertakaikkisen järkyttävää luettavaa.
Raivoapina
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: To Helmi 04, 2016 6:50 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Raivoapina »

River kirjoitti: Ke Helmi 17, 2021 8:59 pm
Hergé kirjoitti: Ke Helmi 17, 2021 8:15 pm Miten muuten tällaisissa tilanteissa menee alaikäisen ollessa syytteessä, onko nämä huostaanotettuja? Vanhemmilla ei ole ns. huoltajan vastuuta enää? Jos ovat virallisesti huoltajia, niin eikö heidän pitäisi olla paikalla?

Itse hylkäisin tällaisen lapsen. En voisi hyväksyä mitä teki Atelle. Eikä minulta löydy mitään empatiaa tälle kolmikolle. He varmaan lukevat joskus tätä ketjua, niin toivon karman antavan takaisin kymmenkertaisesti.
Ei tällaisia lapsia tule kuin huonolla kasvatuksella. Tekijöiden vanhemmat on todella huonoja kasvattajia ja kuvaa hyvin ettei kiinnosta mitä lapseni teki, todella välinpitämättömiä vanhempia! Nuo yhdenkin vanhemmat varmaan elättelee ettei lapseni saa tästä mitään. Taitaa olla ne vanhemmat jotka pyysi lastaan jo jouluksi kotiin kinkkua syömään ja lahjoja avaamaan! Harmi ettei tällaisissa tapauksissa voida tuomita vanhempia jotka on kasvattaneet lapsensa näinkin kieroon, joku lakimuutos pitäisi saada esim vanhempi linnaan siksi aikaa kun lapsi täysikäinen! Eli jonkinlainen vastuu aikaansaannoksestaan.
Eiköhän teistä kummastakin näe että olette lapsettomia.. Ei lastaan noin vain vanhempi voi hylätä, eihän..?
Ja että kaikki johtuisi vanhemmista ja kasvatuksesta, huoh! Itse syyttäisin asuinpaikkaa, kaveripiiriä jne. sekä huonoa tuuria ja sattumaa. Vanhempia toki voisin syyttää siitä, että tuon kiusaamisen on annettu jatkua, mutta ainahan lapset eivät puhu ja pitävät kaiken sisällään ikävä kyllä
siiantaika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1396
Liittynyt: Su Loka 18, 2020 6:58 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja siiantaika »

River kirjoitti: La Helmi 20, 2021 12:02 amPoika pyydetään paikalle että saadaan kavereiden kanssa vetään se ihan paskaksi ja jätetään ALASTI KITUMAAN lavan alle joulukuussa, joo kyllähän sillä oli mahis jokainen kylkiluu paskana ja tajuttomana hakemaan apua. Ei tämä ole murha! Ei sitten millään. Yksi jo ehdotti mulle täällä keskustelupalstalla, et olisi tutkintavankeudesta pitänyt päästä kotiin, kun hänellä on oikeus siihen, kun isä ja äitikin oli oikein pyytänyt. Kuvastaa vanhempien tason ja jonkun muunkin!
Täyttä paskaa, älä valehtele.

Tuolta voit muistin virkistämiseksi käydä lukemassa ne viestit, niin ei tarvitse kärsiä aistiharhoista:

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&author_id=53262
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 637
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

Huuhka kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:05 am

Tätä yritin jo tuolla noin 20 sivua sitten ajaa takaa, nämä MAHDOLLISTAJAT pitäisi saada ja jollakin tavan vastuuseen.
Millaista vastuuta ajattelet vaikka tälle luokkakaverille, jota haastateltiin?
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
Muffeli
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Heinä 15, 2020 12:22 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Muffeli »

Hei oikeesti nyt liiittymättä mitenkään mihinkään kommenttiin, jos tuon ikäset kakarat vetää kannabista, kännit, ties mitä aineita aivan överit. Mietittekö vielä missä syy?siis tottakai aineet, alkoholi pistää pään sekasin. Tommosella kakaralla varsinki. Kaikki yhtä syyllisiä. Linnaan. Ja noi kaks jokka vierittää syytä kolmannelle. Raukkoja. Just 16v meininkiä "toi sen alotti, toi löi kovempaa ku mää"
Vitun kakarat, jos joskus vastaan tulee niin turpaan saavat. Ottakaa vitun kukkakepit vastuu. Tuo keskustelun tallentaminen ihan täyttä teatteria, ei nuo mitään kadu ja yhtä lailla ollu mukana. Ja vittuako jostai pienestä lyönnistä yritetään vetää joku syyte vanhinta kohtaan? OOT ITE JUST TAPPANU VIATTOMAN IHMISEN SULLA EI OKKEESTAA OO OIKEUTTA VAATIA ITELLES MITÄÄ. TERVEJÄRKINEN MENIS SUOSIOLLA LINNAA EIKÄ ITKIS MUUTAMAN LYÖNNIN PERÄÄ KUN ITSE ON JUURI RIISTÄNYT VIATTOMAN HENGEN. Jos ei tuomio tuu,niin lupaan että kadulla oikea tuomio tapahtuu näille sirkuspelleille.
Alex Smith
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1438
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Alex Smith »

Aika vähän puhuttu Sirpa Kopsan osuudesta tähän kiusaamistapaukseen. Kyseinen emakkohan on vuosia vähätellyt Atson kiusaamista eikä ole puuttunut asiaan vaan ohittanut asian "ei meidän koululussa kiusata"

Poliisihan tutkii myös koulun osuutta ja Kopsahan on päävastuussa.

Koulussa on ollut vuosia vakavia ongelmia opettajien ja rektorin välillä, kiusaamista, alustamista ja työsuojelu ja valvontavirasto niitä yrittänyt ratkoa.

Usein jo yksi narsisti riittää pilaamaan koko ilmapiirin. Miksi rehtoria ei vaihdeta jos ongelmat vain jatkuvat ja yhden lapsen henkikin meni?

Sirpalla taitaa olla oikea puoluetausta. Vasemmistolsinen opetusministeri on vuosia puolustanut aatesiskoaan, vaikka valvontavirasto on koulun ilmapiiriä tutkinut vuodesta 2016 ja Sirpa Kopsan toimintatavat kaikilla tiedossa, niin opettajilla kuin vanhemmilla.


Lukuisat haastatellut kertovat Ylelle tulehtuneesta ilmapiiristä rehtorin ja opettajien välillä koulussa, jota uhri ja tekijät kävivät. Osa kuvaa jopa pelon ilmapiiriä.

Ilmapiiristä on kanneltu Etelä-Suomen aluehallintovirastoon jo vuonna 2015.

Avi teki tuolloin kouluun työsuojelutarkastuksen, jossa arvioitiin, että koulun ongelmat voivat täyttää terveydelle haitallisen, vaaraa aiheuttavan häirinnän tai muun epäasiallisen kohtelun tunnusmerkit.

Ongelmat olivat tarkastuskertomuksen mukaan jatkuneet lähes kymmenen vuotta.

Kantelun tehneet opettajat pitivät koulun johtamistapaa vahingollisena koko työyhteisölle. Kertomuksessa mainitaan muun muassa häirintä ja epäasiallinen
kohtelu.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Täytyy muistaa, että uhri on ollut kahden pojan kanssa kaveri tarhasta asti. Pojat ovat käyneet leikkimässä hänen kotonaan. Hän on oppinut näkemään heidät sellaisina kuin olivat ihan lapsina ehkä kiltteinä naapurin poikina. Meillä monellakin on varmasti kokemusta siitä, kun yhtäkkiä huomaa sen lapsuudenkaverin lähteneen ihan muille raiteille kuin itse. Silloin kun ollaan jatkuvasti tekemisissä sitä muutosta on vaikeampi huomata.

Hänet on johdatettu tähän alistamiseen vähitellen. Onhan voinut olla, että hän on jopa ihaillut jotain piirrettä noissa pojissa. Ehkä tämä piirre ei ole ollut edes todellinen. Se on saattanut olla mahtailevaa rohkeutta, jolle tosipaikassa ei ole mitään katetta. Nuori poika lyhyellä elämänkokemuksella ei vain ole osannut sitä ymmärtää. Hän on voinut jopa samaistua noihin poikiin, kuten nuorilla on tapana porukoissaan. Inhimillistä kaikki. Voi olla myös, että hän on kuvitellut nämä pojat kaikkivoiviksi itseensä nähden, että hän tai edes poliisi ei voisi auttaa häntä. Sitä kiusaamistahan oli jatkunut vuosikausia kaikkien silmien alla.

MTV3:
"Uhri oli sanonut itkuisena, ettei hän ota juomaa enää, jonka seurauksena toinen paikalla olleista syytetyistä potkaisi häntä päähän.

– Lopeta äijä, lopeta, mä oon sun puolella, sinuna joisin tän nyt, syntymäpäiviään juhlinut syytetty kannusti uhria juomaan."



Mä olen sun puolella, sanoi lapsuudenkaveri, jonka syntymäpäiviä juhlittiin. Näinkö hän oli sanonut aikaisemmillakin kidutuskerroilla.
Viimeksi muokannut lukutoukka, La Helmi 20, 2021 10:11 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6525
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Muffeli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 9:09 am Hei oikeesti nyt liiittymättä mitenkään mihinkään kommenttiin, jos tuon ikäset kakarat vetää kannabista, kännit, ties mitä aineita aivan överit. Mietittekö vielä missä syy?siis tottakai aineet, alkoholi pistää pään sekasin. Tommosella kakaralla varsinki. Kaikki yhtä syyllisiä. Linnaan. Ja noi kaks jokka vierittää syytä kolmannelle. Raukkoja. Just 16v meininkiä "toi sen alotti, toi löi kovempaa ku mää"
Vitun kakarat, jos joskus vastaan tulee niin turpaan saavat. Ottakaa vitun kukkakepit vastuu. Tuo keskustelun tallentaminen ihan täyttä teatteria, ei nuo mitään kadu ja yhtä lailla ollu mukana. Ja vittuako jostai pienestä lyönnistä yritetään vetää joku syyte vanhinta kohtaan? OOT ITE JUST TAPPANU VIATTOMAN IHMISEN SULLA EI OKKEESTAA OO OIKEUTTA VAATIA ITELLES MITÄÄ. TERVEJÄRKINEN MENIS SUOSIOLLA LINNAA EIKÄ ITKIS MUUTAMAN LYÖNNIN PERÄÄ KUN ITSE ON JUURI RIISTÄNYT VIATTOMAN HENGEN. Jos ei tuomio tuu,niin lupaan että kadulla oikea tuomio tapahtuu näille sirkuspelleille.
Niitä paskoja vetää nuoremmatkin, kannattaa toki laittaa kuulustelu pystyyn jos on omia lapsia. Samaan syssyyn kannattaa laittaa tiukkaan kuulusteluun kiusaamiset ja väkivalta. Pallo on nyt huoltajilla ja vanhemmilla.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Siis kyseessä olivat yhden osallisen 16-vuotis synttärit. Raaistuvaa rääkkäämistä oli tapahtunut pitkän aikaa perjantai-iltaisin. Vaikuttaa, että tämä toiminta oli eriytisen merkityksellistä tälle synttärisankarille. Hän halusi jotain erityistä syntymäpäivänään. Perjantai-iltaiset viikolopun aloitukseen liittyvät rääkkäykset olivat jo muuttuneet rutiiniksi. Nyt oli aika juhlia. Kyseessä oli todellinen merkkipaalu nuorelle. Sellaista juhlaa varten tehdään valmisteluja ja järjestetään yllätyksiä. Kaverit ovat usein mukana juhlan valmistelussa. Niin nytkin. Suunnitelmista lähetettiin kaverien kesken tekstiviestejä. Suunnitelmaan kuului, että synttärilahja juotetaan humalaan ja kaverit sitoutuivat viesteissään osallistumaan päivänsankarin toiveiden mukaiseen toimintaan. Lopputulosta puidaan nyt oikeudessa.

Voiko ihmistä enempää esineellistää?

Voiko toiminta olla vielä suunnitelmallisempaa?

Kuka kolmikosta ei tiennyt, mikä suunnitelma oli?
Viimeksi muokannut lukutoukka, La Helmi 20, 2021 11:09 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Huuhka
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Helmi 13, 2021 6:54 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Huuhka »

Penaalipena kirjoitti: La Helmi 20, 2021 8:49 am
Huuhka kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:05 am Tätä yritin jo tuolla noin 20 sivua sitten ajaa takaa, nämä MAHDOLLISTAJAT pitäisi saada ja jollakin tavan vastuuseen.
Millaista vastuuta ajattelet vaikka tälle luokkakaverille, jota haastateltiin?
Jep, itsekin postauksen jälkeen jäin ajattelemaan samaa asiaa. Toivon että kyseinen nuori "ottaa opikseen" mihin kiusaaminen voi johtaa ja muuttaa omaa toimintaansa parempaan.
Tosin jos tämä nuori on sitä mieltä et "oikein Atsolle" ni voidaan vaan spekuloida mihin se johtaa nuoren elämässä..
Lähinnä tämä päiväkodeissa, kouluissa, harrastuksissa tapahtuva mahdollistettu kiusaaminen/pahoinpitely mua vi**taa rankasti, suomessa tuhansia Atson kaltaisia nuoria joilla taustalla pitkäaikaista kiusaamista. Monia nuoria lähtenyt omankäden kautta kun apua ei näihin pahoinpitelyihin saa.
Nykyaikana tuntuu myös aikuisväestöstä löytyvän paljon ihmisiä joilla on oikeus loukata, vähätellä ja haukkua muita ihmisiä. Some on täynnä aikuisten "kiusaamista" ja siellä annetaan loisto esimerkkiä lapsille.
Itse olen henkilökohtaisesti vieläkin sitä mieltä että Atson kohtaloon olisi pitänyt puuttua jo alakoulussa, pojasta olisi kehittynyt hyvän itsetunnon omaava terve nuorimies.
Fuck this Wold, I'm goin to Wonderland.
Vastaa Viestiin