Ruotsinlaivalla kadonneet - sarjamurhaajako?

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel »

Kaippa siellä jonkun kellot alkaisivat soida jos kokoajan joku tyyppi matkustaisi ja aina, kun joku katoaa. Ellei sitten ole henkilökunnasta joku. Joo, mielikuvitus laukkaa.
Onhan laivalta helppo kadota. Lähteä haukkaamaan ilmaa kannelle ja tippua alas. Kummallista kuitenkin on, että kukaan ei koskiaan näe. En ainakaan itse lähtisi kannelle yksin, vaikka olisin kuinka humalassa.

Kataja
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja »

Jahas, kävikös joku murhainfolainen tallinnan risteilyllä? ;)

korsteenimerkki
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Touko 06, 2008 10:15 pm
Paikkakunta: alakerrassa

Viesti Kirjoittaja korsteenimerkki »

osin offtopic, mutta..

...kyllä siellä laivan kansilla on kameroita jo pelkästään sen takia että humalaisten mielestä on kerta toisensa jälkeen yhtä fiksua hajottaa pelastautumisvälineitä. Syy miksi niitä valvotaan tarkasti on se, että jos matkustajalaivan(tai laivan ylipäänsä) pelastautumisvälineistö ei ole käyttökuntoista, ei alus satamasta lähde, ja se vasta onkin kallista lystiä, mihin luonnollisesti varustamo mielellään löytää maksumiehen. Sen lisäksi välineet itsessään ovat ihan tolkuttoman kalliita(ainakin suhteessa niiden käyttökertoihin, mikä toisaalta on ihan ok..). Em. seikoista johtuen turvavälineiden särkemisestä pääsee aikalailla 100% varmuudella käräjille syytettynä meriturvallisuuden vaarantamisesta tjsp..

Mitä tulee laidan yli putoamisiin/pudottamisiin niin ainakin vähänkin uudemmissa aluksissa on jonkinasteiset "tutkat" jotka huomaavat jos jokin kannelta alas tipahtaa, ja antaa hälytyksen henkilökunnalle. Laite ei kylläkään erota onko se ihminen vai jokin muu esine mikä sinne merimuseoon on matkalla, joten jos haluaa osoittaa miehisyyttään nakkaamalla roskiksen mereen niin kannattaa ensin tarkistaa että pankkitilillä on saldoa maksaa turhista etsinnöistä aiheutuneet kulut. sekä tietty jokunen euro siitä roskikseta..
its nice to be important, but its more important to be nice..

Bandiitti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ma Touko 12, 2008 1:51 am
Paikkakunta: Pusikko

Viesti Kirjoittaja Bandiitti »

Eikös ne laivan potkurit työnnä vettä edestään, eli jos hyppää laivan perästä niin ei joudu potkureiden sekaan vaan päin vastoin työntyy poispäin laivasta. Siitä en osaa sanoa, että jos hyppää laivan sivulta alas, niin joutuuko potkureiden imussa laivan alle ja sitä kautta niiden läpi...

Aikamoisia muuten noi laivojen potkurit. En uskaltaisi mennä sukeltelemaan niiden lähelle vaikkei ne pyörisikään. :?

Reino Savukoskihan on sanonut, että jos ruumis painuu yli kahdenkymmenen metrin syvyyteen, niin se ei nouse sieltä enää pintaan itsestään. Aika monen hauta on ollut Itämeri, ja tulee olemaan...
Murha - Tappo - Surma

Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Usea ruotsinlaivoilla kadonnut ei ole hävinnyt omaehtoisesti.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Insneaker
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 2:10 pm

Viesti Kirjoittaja Insneaker »

Pahoittelen etten lukenut koko keskustelua, mutta tuosta potkurin imusta tuli mieleeni...
Käsitykseni mukaan se on jotakin aivan hirvittävää, eli suuri todennäköisyys on joutua imulla potkureihin mikäli sivusta hyppää / tuupataan. Näin olen antanut itselleni luvan ymmärtää.

Kerran kuuntelin erän laivatyöntekijän jutustelua siitä miten hyppääjät ovat rasittavia "ku aina niitä pitää pari tuntia vähintään etsiä ja koskaan ketään ei löydy."
En muista tarkkaa sanamuotoa miten meni, mutta sitä sanoi, että muutama tunti menee etsinnöissä ja se on todella harvoin, kun merestä ketään löytyy... uskoisin potkureiden olevan se suurin syyllinen. :roll:

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsinlaivoilla kadonneisiin ja surmattuihin toisi hieman lisävalaistusta heinäkuussa 1980 ilmestynyt Nykyposti - lehti. Siinä on eräänä aiheena "Taas murhayritys Ruotsinlaivalla - luokkatoveri pelasti Sepon".

Vihjeeksi huuto.net - sivustolla vieraileville. Sieltä tuollaisen lehden saattaisi löytää.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Heitän vähän asiaa tähän minäkin.
Kun ihminen joutuu mereen, niin aikansa räpköityään hukkuu. Keuhkot vetää vettä sisään ja väistämättä vajotaan syvyyksiin. Kun ruumis on ollut syvyyksissä aikansa, niin alkaa mätäneminen, joka kehittää kaasua ruumiiseen. Ruumis alkaa silloin nousta pintaan. Kun ruumis on pinnassa, niin joskus joku huomaa ruumiin tai ruumis ajautuu johonkin rannalle. Jos taas ruumis on avomerellä kaukana rannasta, niin jonkun ajan kuluttua ruumis vajoaa takaisin pohjaan, eikä enää nouse ylös.
Mikäli ruumis on tarpeeksi syvällä, kuten esim monia paikkoja ruotsin laivojen reitillä, niin ruumis ei nousekkaan veden paineen johdosta mätänemis vaiheessa pintaan asti, vaan nousee osittain ja lähtee merivirtojen mukana ajelehtimaan.
Jos sata ihmistä hukkuisi yhtäaikaisesti ruotsinlaivojen väylälle, niin heistä luultavasti parikymmentä saattaisi käväistä pinnassa ennen vajoamista takaisin syvyyksiin. Joten todennäköisyys sille, että laivalta kadonnut/pudonnut/pudotettu löytyisi jonkun saaren rannasta, on todellisuudessa aika pieni.
Potkureihin joutuminen on myös aika epätodennäköistä. On ihan huhu puhetta, että laivasta pudonnut ruhjoutuu potkureihin. Ainoa vaihe milloin se olisi mahdollista on, kun laiva on satamassa kääntymässä. Silloinkin on suurempi mahdollisuus joutua sivu/keula potkureihin, kuin peräpotkuriin.
Mikäli ruumis on sattunut nousemaan pintaan pimeällä, niin silloin on suuri mahdollisuus joutua potkureiden ruhjomaksi, kun laiva ajaa suoraan ylitse. Liikenne on nimittäin aika vilkasta ruotsinväylillä.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Viisi eri katoamista Ruotsinlaivoilta. Ensimmäinen on itsemurha, kolme seuraavaa ovat todennäköisiä itsemurhia ja viimeisin todennäköisesti henkirikos:

1) Kansivahti kertoi, että saksalainen rekka-auton kuljettaja LL oli käynyt häneen täysin aiheetta käsiksi saunan eteisessä. LL oli ottanut käteensä puisen rivan, jolla hän oli lyönyt pakenevaa kansivahtia selkään. Kansivahti ilmoitti asiasta perämiehelle. He menivät yhdessä takaisin saunan eteiseen. Nyt LL huitoi puisella rivalla perämiestä. Hänet saatiin kuitenkin ilman voimakeinoja talttumaan. Perämies ja kansivahti lähtivät viemään LL:ää laivan putkaan. Venekannella LL:n taskusta putosi linkkuveitsi kannelle. Perämies kumartui ottamaan se ja heitti sen mereen. Tällöin LL ryntäsi laivan perään ja hyppäsi suoraan yli laidan. Ruumis löydettiin noin kaksi kuukautta myöhemmin.

2) Suomalainen automyyjä RR oli lähtenyt kahden ystävänsä kanssa Ruotsiin lomalle. Hän ei ollut ilmoittanut matkasta vaimolleen. Matkalle lähtiessään RR tyhjensi aviopuolisoiden yhteisen pankkitilin, johon oli talletettu heidän häälahjakseen saamat rahat. Rahoilla RR maksoi myös ystäviensä matkat. Paluumatkalla laivan lähestyessä Turun satamaa RR oli käynyt hakemassa laivan purserilta säilytykseen jättämänsä kirjekuoren, jossa oli jonkin verran rahaa. RR oli tuolloin krapulaisen oloinen. Tämä oli viimeinen havainto RR:stä.

3) MM oli suomalainen 69-vuotias nainen, joka oli ollut lukuisia kertoja mielisairaalahoidossa. Eräät matkustajat olivat nähneet hänen kävelevän kannella keskellä yötä. Merenkäynti oli kova ja satoi. MM oli hermostuneen tuntuinen. Matkustajat olettivat hänen olevan merisairas. Klo 04.50 kannelta löytyi naisten kenkäpari. Myöhemmin laivasta löytyi myös MM:n hattu, leninki ja rahat.

4) UU oli 20-vuotias suomalainen opiskelija. Hän oli ollut Ruotsissa keikalla erään yhtyeen kitaristina. Paluumatkalla UU oli vahvasti juovuksissa. Noin klo 02.30 aikaan oli UU noussut tuolille reelingin viereen seisomaan ja sanonut "katso, ei tuonne kukaan hyppäisi". Eräs nuori nainen oli kuitenkin saanut UU:n väkisin raahattua pois reelingiltä. Kun UU oli näyttänyt sammuvan, nainen oli jättänyt hänet nukkumaan kansituolille. Naisen palattua noin puolen tunnin kuluttua UU oli kadonnut, eikä häntä etsinnöistä huolimatta löydetty.

5) Ilmoittaja kertoi, että hänen poikansa oli lähtenyt kahden miehen kanssa lautalla Ruotsiin. Lautalta seurue oli varannut kolmen hengen hytin. Kun muut miehet olivat menneet hyttiin illalla nukkumaan, kadonnut TT oli jäänyt vielä ravintolaan. TT ei myöhemminkään tullut hyttiin, eivätkä hänen seuralaisensa havainneet hänen myöskään poistuneen laivasta sen tultua satamaan. Kadonnut oli ennen matkalle lähtöä myynyt maata ja hänellä oli mukanaan 200 000 - 250 000 markkaa rahaa. Asiassa on kuulusteltu kadonneen matkaseuralaiset ja mies, jonka kanssa TT oli tehnyt maakaupat. Kadonnut on etsintäkuulutettu Pohjoismaissa ja laivan henkilökuntaa on puhuteltu. Kadonneen seurassa matkustaneet miehet ovat myöhemmin toimittaneet TT:n äidille kadonneelta jääneet paluuliput.


Lainaukset sellaisenaan kirjasta Kadonneet ihmiset (KRP 1996). Kirjassa on useampia eri laivakatoamisia, mutta valikoin sieltä nämä esimerkeiksi.

Olisi kerrassaan mainiota, jos joku minfolaisista voisi täsmentää näitä yllämainittuja tapauksia; milloin nämä ovat tapahtuneet ja keitä mainitut nimet todellisuudessa olivat sekä millaista uutisointia tapauksista on aikoinaan ollut.

EDIT: Lisätty toiseksi viimeiseen kappaleeseen viimeinen virke.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Koppihoitaja
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Loka 28, 2008 12:45 am
Paikkakunta: itäsuomi

Viesti Kirjoittaja Koppihoitaja »

Pidemmän aikaa minfoa jo olen lueskellut mutta nyt vasta rekisteröitynyt, eli eka viestini.

Luin tämän ketjun läpi mutta en löytänyt mainintaa missään vuonna 1991 tai 1992 tapahtuneesta katoamisesta. Laiva oli muistaakseni Viking Cindarella jolloin kyseessä 24h risteily, eli ei siis ns. ruotsinlaiva.

Tuolloin 19-20 vuotias nuorimies, Pepe, oli risteilyllä työnantajansa kanssa. Työnantaja oli koneurakoitsija Keskipohjanmaalta, Vetelistä ja Pepe hänen kotikylän poikia joka oli hommissa, käsittääkseni eteläsuomen työmailla.

Pepe oli perheensä ainut lapsi. Muistaakseni ammattikoulun tai kauppiksen käynyt ja menossa armeijaan muutamien kuukausien sisällä. Tyttöystävää ei tuolloin mainittu missään.

Urakoitsija ja Pepe olivat viettäneet yötä laivan yökerhossa. En tiedä olivatko palanneet samaan aikaan hyttiin mutta pomon jäädessä nukkumaan oli Pepe sanonut lähtevänsä vielä käymään jossakin.
Sen jälkeen häntä ei ole nähty. Kuulopuheena muistan että lompakko olisi löytynyt kannelta.

Minkäänlaista tietoa siitä että Pepe olisi ollut aikaisemmin masentunut tai itsetuhoinen en muista nähneeni. Kuitenkin muistan että epäsuorasti lehdissä olisi vihjattu itsemurhaan, vaikka tapauksella ei ole ollut näkijöitä. Tuota myös kylillä puhuttiin, että jostain syystä Pepe olisi pelännyt armeijaan menoa ja pikastuksissaan hypännyt. Villeimmät huhut tosin kertoivat että tyyppi olisi jotenkin tarkoituksella kadonnut ja häipynyt Viroon. Ruumista ei ole koskaan, tietääkseni löydetty.

Googlettamalla en löytänyt mitään jutusta, muistaakseni on jo julistettu kuolleeksi.

Niin ja oma kiinnostukseni em. Pepen tapaukseen johtuu siitä että joskus 12-14v ikäsinä oltiin jonkilaisia kaveruksia. Ei tosin edes samassa koulussa mutta partiossa ja muussa toiminnassa. Yläasteella ei enää oikeen sitte kavereita oltu, Pepe oli vuoden ylemmällä luokalla ja pikkasen mollas vanhaa kaveriaan ja pyrki härnäämääm. Myöhemmin välit oli ihan OK vaikkei mitää kavereita enään oltukkaan.

Mutta tällasta juttua, jos joku sattuis muistamaan enemmän.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

^Kenties tämä...

Nuori mies katosi laivalla
Poliisi pyytää Sally Albatross -laivalla viime viikon lauantaina matkustaneilta tietoja 19-vuotiaan Petri Tapani Koivusalon katoamisen selvittämiseksi. Hän katosi lauantain vastaisena yönä klo 2.00-9.00 välisenä aikana, jolloin laiva oli Tallinnan edustalla. Kadonnut on 165-170 senttiä pitkä ja vartaloltaan normaali. Hänellä on siisti vaalea tukka.


HS arkisto (19.12.1992)

Tuo "viime viikon lauantaina" tarkoittaa 12. joulukuuta. Silloin oli lauantai.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Koppihoitaja
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ti Loka 28, 2008 12:45 am
Paikkakunta: itäsuomi

Viesti Kirjoittaja Koppihoitaja »

Juu tuohan se on.
Muistin laivan väärin mutta Tallinnan 24h risteily, ilman maissakäyntiä siis kyseessä oli. Eli laiva seisoskeli Tallinan edustalla. Siitä varmaan joku kyläpuhe oli että PK olis lähteny Viroon.
Eivät ilmeisesti olleet ihan tappiin asti baarissa, jotenka PK ehkä hytistä lähtenyt vielä jatkamaan iltaa. Siis muistan että pomonsa oli hytissä viimeksi nähnyt PK:n.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tyttö katosi Ruotsinlaivalta

Helsingistä Tukholmaan matkanneelta Silja Symphony -laivalta katosi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 15-vuotias Petra Bäckström. Viimeinen havainto hänestä tehtiin kello 23.30. Kadonneella on vaaleat, puolipitkät hiukset. Tyttö on 150 senttiä pitkä. Hänellä oli laivalla yllään tummansininen t-paita, jossa on teksti Filippa K. Havaintoja tytöstä pyydetään ilmoittamaan keskusrikospoliisille tai lähimmälle poliisille.


HS arkisto (7.8.1998)

Katoaminen tapahtui 2.-3.8. välisenä yönä yli kymmenen vuotta sitten. Onko tästä myöhempiä uutisia?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Blond 001
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2008 4:04 pm

Viesti Kirjoittaja Blond 001 »

Entä onko jollakulla tietoa vuonna 93-94 kadonneesta turkulaisesta/turussa opiskelleesta miehestä? Sukunimeltään Partanen, etunimeä en muista, kun kaikki häntä sukunimellä aina kutsuivat.
Hän oli kaverin kaveri ja itsekin jotenkuten tyypin tunsin.
Hän katosi joltain noista turusta kulkevilta ruotsinlaivoilta. Oli kaveriporukassa reissussa ja jos oikein muistan niin kävivät ruotsissa jonkun bändin keikalla tms.
Itsemurhaa silloin epäiltiin kun oli mennyt tyttöystävän kanssa välit poikki ja kai siinä jotain muutakin ongelmaa oli ollut ja tyyppi oli kavereille useampaan otteeseen kännipäissään sanonut päättävänsä itse päivänsä. Sitä en muista että löytyikö ruumis koskaan tai varmistuiko itsemurhateoria.
Erikoista tapauksessa on se että vaikka kukaan reissussa olleista kavereista ei mitään puhunut, joku tiesi jotain, koska joku kävi poistamassa hänen opiskelijakämppänsä ovesta hänen nimensä heti reissun jälkeen.

CCC
Neuvoja-Jack
Viestit: 578
Liittynyt: La Loka 27, 2007 12:11 pm

Viesti Kirjoittaja CCC »

Doctor Lecter kirjoitti:Tyttö katosi Ruotsinlaivalta

Helsingistä Tukholmaan matkanneelta Silja Symphony -laivalta katosi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 15-vuotias Petra Bäckström. Viimeinen havainto hänestä tehtiin kello 23.30. Kadonneella on vaaleat, puolipitkät hiukset. Tyttö on 150 senttiä pitkä. Hänellä oli laivalla yllään tummansininen t-paita, jossa on teksti Filippa K. Havaintoja tytöstä pyydetään ilmoittamaan keskusrikospoliisille tai lähimmälle poliisille.


HS arkisto (7.8.1998)

Katoaminen tapahtui 2.-3.8. välisenä yönä yli kymmenen vuotta sitten. Onko tästä myöhempiä uutisia?
Muistan tämänkin, mutta en tapahtumia.
Tämä katoaminen on mielenkiintoinen ja olisi hyvä tietää asiasta lisää, koska tämähän ei sovi mitenkään yleisesti kadonneen profiiliin; "humalainen nuorehko/keski-ikäinen aikuinen mies".
Ammun ensin ja kysyn vasta sitten ;)

Ammattiväittelijän toteuttama kylmänviileä ja nopea perusneuvostoliittolainen pikakyykytys: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=276372#p276372

"Onnistuu usein, kun vastassa amatööriräksyttäjä"

Vastaa Viestiin