Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Doctor Lecter kirjoitti:Toki niitä tilauskirjoja ja/tai mahdollisia velkakirjoja voi olla viety hämäystarkoituksessa, mutta en oikein usko siihen teoriaan. Rytkönen tuli paikkakunnalle "uutena yrittäjänä" ja varmasti vei jonkun muun tai muiden bisnekset kuralle. Kenen/keiden?
En usko tähän mahdollisuuteen. Eikä Rytkönen ollut mielestäni mikään uusi yrittäjä paikkakunnalla. Meillä rakennettiin huomattavan kauan ennen tuota surmaa ja Rytkönen oli kaivinkoneineen töissä.

En usko laman vielä merkittävästi vaikuttaneen rakennustoimintaan tuolloin. Tai oli just alkanut vaikuttaa, mutta ei Kirkkonummi nyt sentään mikään New Jersey ole, jossa rakennusliikemafiat noin kovin ottein sotisivat.

Doctor Lecter kirjoitti:Mutta kuka pääsi ja kenen avustuksella taloon, niin ettei kukaan herännyt ja miksi tekijä varustautui kirveellä eikä ampuma-aseella? Aivan kuin puratakseen suunnatonta vihaa. Miten tekijä huolehti siitä, ettei kukaan näe hänen liikkumistaan tuona yönä. Mahdolliset auton jäljet jonkin matkan päässä Rytkösen talosta huuhtoutuivat sateen mukana.
Olen muodostanut käsitykseni todella perustuen tuohon poliisi-tvn dokumenttiin. Harmi ettei sitä nyt ole käsillä, mutta muistin pohjalta edelleen väitän, että siinä väitettiin tekijän heiluneen keittiön laatikostosta ottamansa veitsen kanssa. Tämähän sopisi yllätettyyn murtovarkaaseen, joka kuuli talonväen heräävän.
Olen suht varma, että poliisi-Tvn dokkarissa myös sanottiin, että tekijä meni avoimen autotallin oven kautta autotalliin ja siitä edelleen aina avoinna olleen autotallin ja asuintilat yhteenliittäneen oven kautta asuintiloihin.

Jos kävisit paikalla ymmärtäisit hyvin, että talolle voi hiippailla aivan helposti. Seutu on (edelleen) aika asumatonta metsää ja tie talon ohi ei missään nimessä ole vilkasliikenteinen. Muistaakseni poliisi oletti, että tekijä olisi saattanut jättää autonsa pikkuruiselle metsätielle, joka sijaitsee juuri ennen Rytkösten taloa (talon ja pikkutien välissä näkösuojana juuri sopivasti mäennyppylä). Metsätielle ei uskoakseni näe mistään talosta, ympärillä vain metsää ja peltoa. Näin loppukesästä autokin peittyisi aika hyvin sinne rehevään kasvillisuuteen. Plus kukaan ohiajaja tuskin kiinnittäisi pysäköityyn autoon mitään huomiota. Näin loppukesästä nillä kulmilla päivisin seisoo useita autoja joka tien päässä ja bussipysäkillä, kun ihmiset ovat sienessä tai marjassa. Ja sitten siitä metsätieltä vain n.10 metriä mäennyppylän yli suoraan Rytkösten talolle. Se ainut naapuri sijaitsee metsätieltä katsottuna Rytkösen talon takana.Käsittääkseni tuolta suunnalta saattoi murhaaja kyllä aika huoletta talolle hiippailla.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17112
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

vasikka kirjoitti:Millaisella kynällä tuo kirje muuten on kirjoitettu? Ja ikäänkuin tuossa olisi sormenjälkikin.
Kaikki pikku a:t ovat tehdyt samalla tavalla. Toiset kirjoittavat pikku a:n kuten tämä on a, mutta toiset tekstatessaankin "kaunokirjoitus a:n". Eli kirjoittaja on tehnyt tuon a:n kait aina näin, eikä esim. hämännyt ja tehnyt sitä ensimmäistä kertaa ja jossain vaiheessa unohtanut, että kuinka se pitikään tehdä ja lipsauttanut oman käsialansa a:n.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17112
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Milloin Rytkönen muutti alueelle? Asui kait jonkin aikaa lähempänä Kirkkonummen keskustaa ennen muuttoa Wolhsin alueelle.

Kuulin, että surmien jälkeen talo oli tyhjillään kolmisen vuotta, ennen kuin pankki sai sen myytyä. Hiljaista oli, mutta silloin tällöin harvakseltaan pihalla ja talossa joku kävi tuon kolmen vuoden aikana.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Joulu 17, 2008 10:54 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Doctor Lecter kirjoitti: Milloin Rytkönen muutti alueelle? Asui kait jonkin aikaa lähempänä Kirkkonummen keskustaa ennen muuttoa Wolhsin alueelle.
En tiedä tota milloin Rytkönen muutti Kirkkonummelle. Voisiko eräs muu palstalainen auttaa tässä? Muistelisin, että ainakin 85 asui Kirkkonummella jo. Muutenkin jos muisti nyt oikein pelaa asui se siellä sitä aiemminkin. Ensin ensimmäisen vaimonsa ja poikiensa kanssa noin parin kilometrin päässä keskustasta. Kuvittelin aina niiden talon olleen niiden itsensä rakentama, jolloin olisi ehkä rakennettu tyyliin -80.
Doctor Lecter kirjoitti: Kuulin, että surmien jälkeen talo oli tyhjillään kolmisen vuotta, ennen kuin pankki sai sen myytyä. Hiljaista oli, mutta silloin tällöin harvakseltaan pihalla ja talossa joku kävi tuon kolmen vuoden aikana.
Kuulostaa tosi uskottavalta. Pitkään se joka tapauksessa tyhjänä oli. Itseä karmii yhä edelleen ajella siitä ohi, vaikka nykyinen siinä asuva perhe on rakentanut siihen tontille lisääkin, että ei ole enää samannäköistä kuin noissa kuvissa.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

MEG kirjoitti:Rytkönen-kiireisenä ja monitahoisena yrittäjänä-oli varmasti normaalistikin paljon poissa kotoa, iltaisinkin. Beerit hoiti kahta alle 10v. lasta kotona.
"Paanasen" osuus on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen monine mahdollisuuksineen.
Tapaus muistuttaa joiltaan osin myöhempää Ulvilan surmaa. Uhri kokee saaneensa epämääräisiä uhkauksia, öinen tunkeutuminen kotiin .
Varmasti eri ,mutta ehkä samantyyppinen murhaaja.
Rva Rytkönen ei tietääkseni ollut mikään kotiäiti, vaan yrittäjä, jolla oli oma siivousfirma. Juuri hänen alaisensa huolestuivat, kun hänestä ei arkena kuulunut mitään. Ja eikös niitä alle 10 v. lapsia ollut kolme eikä kaksi?

Paanasenkirjeen käsiala on mielestäni varsin "tyttömäinen", vrt. esim. kirjainten pyöreät muodot, jollaisia näkee useimmiten naisilla. Olen aiemmin ajatellut kuten moni muukin täällä, että kirjeen kirjoittaja on ollut nuori henkilö, mutta miespuolinen. Entä, jos kirjeen kirjoittaja onkin nainen? Joku, joka oli ollut talossa ja tiesi siksi, että sivuovi oli auki, tai ainakin missä avainta säilytettiin.
Every ship must sail a world.
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Joey ihmettelee puolison mukaan ottamista.

Ei tuossa mitään ihmeellistä ole, sillä Peuramalle ei siihen aikaan kulkenut busseja ja taksikin on saattanut tulla kalliiksi, joten oma auto on ollut ainoa laite, jolla on voinut kuleksia.

Miksi sitten ei olisi itse ajellut, niin kenties on ottanut "kuppia" johon viittaisi tuo ontuva käsialakin ja vaimo on tarvittu kuljettajaksi.
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Tuohon kirjeeseen vielä paneutuakseni, niin millä tavoin kirje oli toimitettu Rytköselle, sillä postitse sitä tuskin on toimitettu?

Onko sitä koskaan selvinnyt, kuka tuo ko. Matti Paananen on ollut ja onko tätä kuulusteltu.

Noin äkkiseltään nimi vaikuttaa jotenkin keksityltä, mutta tietäähän ei voi.

Pekka Virtanen, tai Matti Lahtinen olisi vaikuttanut kenties enemmän keksityltä, joten sellaista nimeä murhaaja olisi tuskin käyttänyt.

Eli Pekka Virtasella, tai Matti Lahtisella ei ole mitään muuta asian kanssa tekemistä, kuin olemalla nimi esimerkki, ihan vain väärien tietojen välttämiseksi.

Kirkkonummen kolmoismurhasta on oikeastaan melko vähän kirjoiteltu lehdistössäkään, vaikka kolme ihmistä on surmattu mitä raaimmalla tavalla, eikä myöskään poliisilta lausuntoja ei ole kovinkaan paljon saatu, joten kaikenlaisia huhuja ja kuiskailuja jutun ympärillä on kuulunut, mutta mitkä niistä ovat totta ja mitkä tarua, siinäpä pulma.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Hessu52 kirjoitti:Joey ihmettelee puolison mukaan ottamista.
En suinkaan, Hessu hyvä, nimenomaan en ihmettele sitä :)

Paanasta ei ole koskaan löydetty, sen takia hänen oletetaankin olevan tekaistu henkilö. Minusta nimi itseasiassa kuulostaa tekaistulta, Matti nyt on yleisin miehen nimi (vai onko enää?) mitä Suomesta löytyy ja tuon Paanasen on voinut lainata vaikka tuttavansa nimestä. En minäkään Virtasta käyttäisi, olisi ehkä hieman läpinäkyvää.

En osaa oikein itsekään päättää, mitä mieltä olla tuosta kirjeestä. Toisaalta siinä on ties mitä merkillisyyksiä, mutta toisaalta ne kaikki voivat olla täysin selitettävissä.

Paitsi tietysti se, miksei Paanasta ole löydetty. Onko jollain sen nimitilastosivuston osoitetta ylhäällä? Voisi katsoa, kuinka paljon näitä mattipaanasia on.
Anile
Martin Beck
Viestit: 770
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:30 am

Viesti Kirjoittaja Anile »

Itse sain tosta kirjeestä sen vaikutelman että se on joko naisen kirjoittama (naismainen käsiala) tai naisen sanelema.
Ainakaan minun isäni ei kirjoita juuri mitään kysymättä äidiltä että :"Mitä tähän nyt oikein laitetaan?"
Ilmeisen selvää kuka vanhempieni perheessä on perheen pää.

Tunsiko Rytkönen jonkun Matti Paanasen?
Varmaan sen verran yleinen nimi ettei olisi varmaan mahdotonta.

Edit:kirjoituusvihre
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Anile kirjoitti: Tunsiko Rytkönen jonkun Matti Paanasen?
Varmaan sen verran yleinen nimi ettei olisi varmaan mahdotonta.
Eikös Rytkönen ollut itse sanonut, ettei tunne tätä nk. Paanasta?
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

^Käsittäisin näin, että oli väittänyt ettei tuntenut. Miksi olisi muuten ihmetellyt kirjeen sisältöä ja näyttänyt sitä muillekkin?

Olisiko kirjeessä kyse ollut kuitenkin jostain muusta? Mitä jos kirjeellä oli päinvastainen tarkoitus kun me tällä ollaan mietitty. Entäpä jos sen tarkoitus olikin lähettää Rytkönen pois keskellä yötä, jotta Rytkösen vaimo jäisi "suojattomaksi" taloon. Tässä olemme kaikki keskittyneet siihen, että pääkohde oli Rytkönen. Saattoi se olla Beritkin. Poliisi pidätti Beritin ex-aviomiehen teosta päiltynä, ja näyttöä tätä vastaan ei sitten löytynyt. Mutta muuten Beritin taustoista on vain vähän tietoa. Piti muistaakseni ennen jotakin antikvariaattia Kirkkonummen aseman vieressä.

Sitten on vielä se vaihtoehto, että murtautujan tarkoitus oli mennä tutkailemaan niitä hävinneitä muistikirjoja ja hän on tullut yllätetyksi. Silloin oudointa olisi se kirves. Ellei se nyt sitten juuri sattumoisin ollut keittiössä/makuuhuoneen ovella ja oli Rytkösten oma kirves. Mutta silti. Olisihan se outo ase murtomiehelle. Eikö sellainen olisi vain yrittänyt paeta?

Voisiko Rytkösellä olla ollut kirves sängyn vieressä suojana? Jollainhan on näitä pesäpallomailoja yms sängyn alla.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
MissHolmes
Ben Matlock
Viestit: 8828
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

Luulisin, että jos Rytkösellä olisi ollut tapana pitää kirvestä sängyn vieressä, se olisi tullut esiin tutkinnassa.

Sen sijaan jos kyse on murtovarkaasta voisi kirves tietenkin voinut olla hänellä siksi, ettei tiennyt talon ja autotallin välisen oven olevan auki ja nappasi kirjeen käyttääkseen sitä sorkkarautana oveen.

Ihminen voi joskus pelästyneenä reagoida erikoisesti: huitaisee kädessään olevalla esineellä tajuamatta, että se on kirjes. Ja jos kerran on kumauttanut kuolettavasti kirveellä, voi joutua paniikkiin.

Ihan vaan siis, että ei asuntoon välttämättä ole menty surmaamis mielessä.
Kaikki on voinut saada alkunsa onnettomasta yhteensattumasta.
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

^kuulostaa hyvinkin mahdolliselta, että kirves olisi tarttunut Rytkösen autotallista mukaan.
Hätääntyneenä kirveellä huiskimisesta en sitten kyllä enää tiedä. Luulisi, että sellaista ei nyt vain säikähdyksestä tehdä.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
murhavaari
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 8:54 pm
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja murhavaari »

joey kirjoitti:Kirjeessä ihmetyttää eniten tuo "odottelemme" sana, joka näyttää jälkeenpäin lisätyltä ja aivan käsittämättömän vaikealukuiselta verrattuna muuhun tekstiin.
Niin, minusta näyttää että tuossa olisi alunperin kirjoitettu odottelen , mutta sitten kirjoittaja on muistanut että heitä onkin kaksi ja muuttanut sen muotoon odottelemme.
vanha ja väsynyt
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Jotenkin omituiselta vaikuttaa myös se, että mainitaan asuntoauton hinaus, mutta sitten seuraavaksi, kuin tärkeänäkin asiana vaimon mukanaolo. Jospa odottelija olisi tosiaan ollut nainen, jolloin Rytkösen oli tarkoitus luulla paikallaolevaa naista Paanasen vaimoksi?
Every ship must sail a world.
Vastaa Viestiin