Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kiitos linkistä ohjelmaan minunkin puolestani. Ohjelmass oli paljon sellaista, mitä ei tässä ketjussa vielä oltu käsitelty ja toki kuvaaminen tuo juttuun ihan omat fibansa.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, La Joulu 13, 2008 8:50 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

Jep, paljon kiitoksia A:lle minunkin puolestani, paljon uutta tietoa tulee tuossa!
Every ship must sail a world.
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG »

Kiitokset kopioinnista, joka oli siis surmien jälkeisestä Alibista syksyllä 1990 (minulta kadonnut johonkin).
Uhrin sisaren mielenkiintoinen kertomus, tietysti tälläisiin tuoreisiinkin muisteluihin sisältyy epätarkkuuksia ja virheitä kun niitä on ammatti rikostoimittajienkin jutuissa-kuten hyvin tiedämme.
saralinton
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:07 am

Viesti Kirjoittaja saralinton »

Selvisipä (?) sitten tuo avain-asiakin. Kiitos paljon informoivasta tekstistä :D
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

En nyt vihjaile mitään, mutta kiinnostaisi tietää: mikä lasketaan luotettavaksi alibiksi? Sellainen, jonka voi todentaa joku luotettavaksi luettava henkilö? Sellainen, josta on jälkiä esimerkiksi valvontakameroissa?

Onko kellään mitään tietoa, mikä tuo pojan alibi on?
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

ABC kirjoitti:^ Mielenkiintoinen kysymys, johon en ole itse nähnyt otettavan kantaa. Ehkä se kuuluu tutkinnassa salassapidettäviin seikkoihin, tai ehkä on avain löytyi asunnosta (tytöt, joita varten sitä pidettiin, olivat poissa kotoa).
Tämä on sikäli mielenkiintoista, että täällä esitetyt tiedot, joiden mukaan yhtäältä autotallin ovi oli aina auki ja siitä pääsi sisään ja toisaalta tieto siitä, että vara-avainta pidettiin maton alla lapsia varten, tuntuvat olevan hiukan ristiriidassa keskenään. Mikseivät lapset menneet autotallin kautta myös, jos sitä kautta oli mahdollista kulkea? Miksi vara-avainta tarvittiin?
Tietysti tähän voi olla luonnollinen selityskin, esim autotallin ovi oli lasten liian painava tai jäykkä avata, tai autotallissa oli laitteita, joiden läheisyyteen ei lapsia toivottu. Mistä tuo tieto tulee, että vara-avain oli lapsia varten maton alla?
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Katjushka kirjoitti:Mistä tuo tieto tulee, että vara-avain oli lapsia varten maton alla?
Se tieto perustuu Veikon siskon - vai oliko siskopuoli - Margit Sormuslähteen kertomukseen. On luettavissa tuossa hieman ylempänä ja on siis alunperin julkaistu Alibissa 12/90. Haastattelijana oli elokuussa -08 edesmennyt Matti Paloaro.

Veikko Rytkösellä oli todennäköisesti palkollisia töissä. Jämptinä - jopa kiivasluonteisena miehenä hänelle on saattanut tulla kränää jonkun työmiehensä kanssa työasioista, raha-asioista tai - huhujen mukaan Veikko oli kova ns. häntäheikki, joten jos vaikka jonkun palkollisen vaimo ei oikein tykännyt miehensä pomon tavoista...

Muistikirjan katoaminen tosin viittaa työasioihin. Työntekijät todennäköisesti silloin tällöin palauttivat koneet työpäivän jälkeen Veikon pihalle - tietty mikäli työ oli sellainen, että ne oli parempi palauttaa, eihän kaivinkonetta aina yöksi työmaalta pois ajettu. Tällöin joku työntekijöistä (tai jotkut) tiesivät talon tavat, olivat käyneet talossa jo aiemmin yms.

En tiedä, mistä tämä juttu on saanut alkunsa ja jäänyt elämään, että Veikko Rytkönen olisi ollut joku uusi yrittäjä alueella. Katjushka jo jossain vaiheessa kumosi tätä väitettä muistaen Rytkösen touhunneen koneineen Kirkkonummen alueella jo useamman vuoden. Rytkösen isäukko (näin oletan) on kuollut vuonna 1977 ja haudattu myös Kirkkonummen uudelle hautausmaalle. Veikko Rytkösen ex-vaimon etunimi on ruotsinkielinen ja joku tieto minulla nyt jyskyttää Inkoosta. Kait sekin juttuun liittyy... Otaksun Rytkösen asuneen tuolla seudulla jo melko kauan.

Se, että Rytkönen oli alan yrittäjänä jo pidemmän aikaa, kumoaa sen väitteen, että olisi uutena yrittäjänä alueella kussut jonkun reviirille ja vienyt tämän jonkun bisnekset kuralle ja saanut tästä syystä vittumaisen maineen. Toki välirikko jonkun alan yrittäjän kanssa on voinut tulla myöhemminkin.

Tuo samalla puolella tietä kuin talo, oleva jo ruohottunut tienpätkä lienee ollut murhaajien auton parkkipaikkana tekohetkellä. Tieltä pääsee talolle huomaamatta eikä tarvitse kulkea lähellä tietä. Otaksun murhaajien tulleen Evitskogin suunnasta. Siellä on paljon vähemmän asutusta ja näin ollen myös vähemmän näkijöitä. Golfkenttää tuskin sen tien (Volsintien) varrella silloin vielä oli. Eikä tietysti kukaan nyt yöllä ollut pelaamassa, vaikka kenttä olisi tuolloin jo ollutkin. Joku innokas golffari olisi tosin voinut olla vaikka leiriytyneenä.

Ja sinne suuntaan myös lähteneen. Huomaamattomasti.
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Syys 17, 2008 9:55 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1862
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Kiinnostaisi tietää tarkkaan Rytkösen poikien syntymävuodet. Ensimmäinen on vissiin syntynyt 1966. Entäs toinen?

Onko mitään käsitystä, minkälaisissa väleissä veljekset olivat keskenään?
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

Doctor Lecter kirjoitti: Se tieto perustuu Veikon siskon - vai oliko siskopuoli - Margit Sormuslähteen kertomukseen. On luettavissa tuossa hieman ylempänä ja on siis alunperin julkaistu Alibissa 12/90.
Oho, pahoittelen supertyhmää kysymystäni. :oops:
Doctor Lecter kirjoitti: Golfkenttää tuskin sen tien (Volsintien) varrella silloin vielä oli. Eikä tietysti kukaan nyt yöllä ollut pelaamassa, vaikka kenttä olisi tuolloin jo ollutkin. Joku innokas golffari olisi tosin voinut olla vaikka leiriytyneenä.
Kurk Golf on perustettu 1985. http://www.kurkgolf.fi/
Omien muistikuvien mukana toiminta oli kyllä aika pientä aluksi. Toisaalta mielestäni tekijän/tekijöiden auto, oli se nyt lähtenyt mihin suuntaan tahansa, tuskin herättäisi paljoakaan huomiota keskellä yötä. Kyllä siellä nyt kuitenkin on hieman asutusta ja autoja jonkun verran yöaikaankin liikkuu.
I wonder sometimes about the outcome of a still verdictless life.
Am I living it right?
John Mayer
vasikka
Javier Pena
Viestit: 1862
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Alibista 4/07 löytyi tieto, että Veikko oli jäljistä päätellen taistellut surmaajansa kanssa. Hänen ruumiinsa löytyi sängyn vierestä. Perheen äiti surmattiin sänkyynsä. Vauva hukkui hajonneen vesisängyn pohjalle.

Doctor Lecter kirjoitti:
"Murtovarkaat" tuskin tulivat yllätetyiksi, vaan menivät tarkoituksella makuuhuoneeseen, missä suorittivat verityöt. Eihän tuo keittiö makuuhuoneen vieressä ollut ja uskon, jos Rytkönen olisi herännyt "murtomiesten" kolisteluun, niin hän olisi mennyt äänien suuntaan, mutta nyt surmat tehtiin makuuhuoneessa. Ehtikö kukaan talon asukkaista edes sängystä nousta?
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

joey kirjoitti:Onko kellään mitään tietoa, mikä tuo pojan alibi on?
Vapauttamisesta todettiiin 18.9.1990 Helsingin Sanomien artikkelissa näin:
Poliisin mukaan laboratoriotutkimuksissa ei ole saatu sellaista näyttöä, että 24-vuotiasta miestä voitaisiin todennäköisin syin epäillä surmista.
Eli käsittääkseni varsinaista vedenpitävää alibia ei ollut, vaan poliisi ei saanut teknisessä tutkinnassa näyttöä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17111
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

vasikka kirjoitti:Alibista 4/07 löytyi tieto, että Veikko oli jäljistä päätellen taistellut surmaajansa kanssa. Hänen ruumiinsa löytyi sängyn vierestä. Perheen äiti surmattiin sänkyynsä. Vauva hukkui hajonneen vesisängyn pohjalle.
Doctor Lecter kirjoitti:Ehtikö kukaan talon asukkaista edes sängystä nousta?
Joo, näinhän tieto kertoo, että Veikko olisi ehtinyt nousta ja tuossa kahakassa päässyt sängyn reunalle/viereen saakka.

Millaista tuo taistelu astalo kädessä riehuvaa murhaajaa kohtaan sitten on ollut? Vesisängystä ponnistaminen saati ylöspääsy kovalla kiireellä juuri heränneenä, jopa kauhusta lamaantuneena saattaa olla vaikeaa, mutta veikkaan, että jonkinlaista torjuntaa ja väistelyä on ollut, kunnes pudonnut sängyn reunalta kuolleena alas. Liekö herännyt esim. makuuhuoneen oven avaamiseen? Aikaa valmistautua on äärimmäisen vähän.

Murhaaja on tuon makuuhuoneen oven avaamiseen saakka liikkunut apurinsa kanssa äärimmäisen varovasti. Jotain niin saatanan outoa jutussa kuitenkin on. Jos tekijöitä on yksi - mitä en usko, niin otsalampun kanssa on hiiviskeltävä, toisessa kädessä astalo ja toisessa taskulamppu ja oviakin pitäisi (todennäköisesti) avata.

Miten murhaaja(t) saattoi luottaa siihen, että talossa ei kukaan ole hereillä. Pieni vauva saattaa valvottaa ja äidin uni olla siitäkin syystä herkempi. Öisiä vessakäyntejä on itse kullakin.

Ovatko tekijät taloon päästyään olleet hiljaa esim. autotallissa ja odotelleet muutaman minuutin mahdollisia ääniä. Tämän jälkeen rappuja ylös. Jo rapuissa tarvitsee valoa, sillä mahdollisuus jonkun esineen olemiseen rapuissa on aina olemassa ja sitä kautta osumaan ja kolinaan.

Kuka näki Veikon ja Beritin viimeksi elossa? Oliko heillä esim. vieraita illalla tai Veikko ulkona sitä konehallia väsäämässä?
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Syys 17, 2008 11:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Psychosis
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: Su Huhti 22, 2007 9:01 pm
Paikkakunta: HKI

Viesti Kirjoittaja Psychosis »

Mistäköhän se muistivihko oli peräisin? Jos Veikko olisi saanut sen joltain tietyltä henkilöltä, ja mahdollisesti siinä olisi ollut joku omistuskirjoitus tyyliin Veikolle jouluna -89 T: X. --> tekijä otti sen mukaan, koska olisi muuten sitä kautta paljastunut.

Kuulostaapa tyhmältä :D
En usko naisen tehneen sitä, koska tuskin hän olisi jättänyt vauvaa kuolemaan!
Jaah.
MEG
Adrian Monk
Viestit: 2588
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG »

Beritin 9v. kaksosten yllättävä yökylään lähtö lauantaina on vaikeimmin ymmärrettäviä yksityiskohtia liitettäväksi suunniteltuun murhaan.
Yökylään lähdöstä sanotaan tienneen Veikon poika Mika joka oli lauantaina käymässä ja luultavasti viimeinen vierailia ennen surmaajaa.
Muistettakoon nyt Helsingin Jollaksen murha 90-luvulla, jolloin poika lähetti palkkamurhaajat (Larha) surmaamaan isänsä perinnön takia.
Tämä vain yhtenä motiivi mahdollisuutena.

Berit Anderssonin vanhemman veljen tunsin 80-luvulla, olivat kotoisin Veikkolasta pohjois-Kirkkonummelta.
Ohi kulkeva maantie sai ensi asfaltoinnin surmakesänä. Asfaltointityö eteni itää kohti jossa liikenne osittain toispuolista ja hidasta.
Nänä nyt kurisoteetti tietoina.
Katjushka
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Ma Kesä 11, 2007 9:17 pm

Viesti Kirjoittaja Katjushka »

MEG kirjoitti:Beritin 9v. kaksosten yllättävä yökylään lähtö lauantaina on vaikeimmin ymmärrettäviä yksityiskohtia liitettäväksi suunniteltuun murhaan.
Jos ihan täysin suunniteltu oli, niin on tietenkin mahdollista, että joku jo päivemmällä seuraili taloa ja näki lasten lähdön.
Hakiko muuten Beritin ex-mies lapset? Tällöin hän olisi ollut viimeinen talolla kävijä?
Edit: lisää tekstiä
Vastaa Viestiin