Kerimäen polttosurmat marraskuussa 2001

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Täällä se nyt ei kuitenkaan piilottele, vaikka melkein naapurista lähtikin livohkaan :shock:

Mä olen sitä mieltä, että pakostihan Tanskasella on ollut apulainen. Sen verran syrjässä se vankila kuitenkin on, että ei sieltä ihan julkisilla kulkuneuvoilla pois pääse, varsinkaan viikonloppuna.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

rapier
Vic Mackey
Viestit: 1902
Liittynyt: Ma Maalis 10, 2008 6:21 pm
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja rapier »

loneliness kirjoitti:Tyylipuhtaan psykopaatin katse. Here we go jälleen...tällä kertaa ei sentään sanota, että ei ole ympäristölleen vaarallinen. Avovankila ei mielestäni ole murhamiesten sopiva koti.
Lone, ei valokuvasta voi noinvain päätellä tuollaisia asioita. Jos voisi, hoidokit löydettäisiin luokkakuvista.
Luulisi miehellä avustajan olleen, ei tuolta kävellen Savonlinnaan mennä. Ellei jätkä sitten kyykistele metsässä.
Paskanen tukka

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Loka kirjoitti:
loneliness kirjoitti:Tyylipuhtaan psykopaatin katse. Here we go jälleen...quote]

Psykopaatin katse? Et ole tosissasi?
Juu juu, tämä herrasmies on katseesta päätellen ihan selvä sairaspsycho..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Okei, ei ole psyko kun loka ja otus niin sanoo. Mitäs muuta sanottavaa teillä aiheeseen oli?

Mistähän tämä poikkeuksellinen kohtelu on saanut alkunsa? Onko ollut niin esimerkillistä käytöstä. Noh, jos menis nyt ehdonalainen ainakin hetkellä eteenpäin sitten.
Paavo Arhinmäki on äijä!

sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Loka kirjoitti: Psykopaatin katse? Et ole tosissasi?
Hyvin dokumentoitu seikka (myös alan huippuasiantuntijoiden taholta) on monien psykopaattien kylmä ja intensiivinen katse, "predatory gaze".

*Tietenkään* sillä perustein ei voi ihmisiä diagnosoida, mutta jos jostakusta tiedetään, että hän on tekojensa perusteella mahdollisesti psykopaatti, niin ei ole ollenkaan hullua olla näkevinään jotain erikoista henkilön katseessakin.

Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2643
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

sorsake kirjoitti:
Loka kirjoitti: Psykopaatin katse? Et ole tosissasi?
Hyvin dokumentoitu seikka (myös alan huippuasiantuntijoiden taholta) on monien psykopaattien kylmä ja intensiivinen katse, "predatory gaze".

*Tietenkään* sillä perustein ei voi ihmisiä diagnosoida, mutta jos jostakusta tiedetään, että hän on tekojensa perusteella mahdollisesti psykopaatti, niin ei ole ollenkaan hullua olla näkevinään jotain erikoista henkilön katseessakin.
Just joo ja ennenvanhaan tunnistettiin rikollisia kallonnystyröistä. Pseudotieteilyä.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1328
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

rapier kirjoitti:
loneliness kirjoitti:Luulisi miehellä avustajan olleen, ei tuolta kävellen Savonlinnaan mennä. Ellei jätkä sitten kyykistele metsässä.

Ei sieltä kävellen pääse pois ja pyörälläkin suhatessa oli viimeistään kallislahdessa jääny kiinni. Apuri on melkeinpä pakollinen tuolta hatkaan lähdettäessä. Veneellä sulkavalta toisaalta pääsisi moneenkin kaupunkiin yksin veneellä helposti. Tosta oikeastaan olisi helppo kadota lopulliseti. Veneellä vaikka lappeenrantaan, sieltä jollain kuljetuksella rajan yli, uudet paperit ja kasvotkin voisi leikkauttaa. Rahaahan tuollainen vaatisi ja hyvät suhteet. Mahdollista kumminkin moinenkin vaihtoehto. Senhän saamme kuulla sitten, kun kaveri saadaan kiini ja jos on jäänyt nurkille pyörimään joutuu kyllä muuten asumaan perunakellarissa jottei kytät löytäisi nopeasti.

Edit. Veneellä pääsisi kätevästi johonkin laivaan saimaalla joka on menossa rajan yli Tämä olisi hyvä vaihtoehto jos haluaisi kadota lopullisesti. Onkohan saimaalla seilannut sopivasti puulaivoja rajan yli? Rupesin kelaan kuinka helppoo olis oikeilla suhteilla toteuttaa tuollainen jos täällä ei olisi mitään tekemistä ja massia löytisi.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

Ei helvetti tätä suomen vankeinhoitopolitiikkaa :evil: Onhan se juu niin väärin ja kamalaa istua koko tuomionsa kahdesta murhasta suljetussa laitoksessa jossa "täyshoito" :shock: Lisää vaan näitä harmittomia murhamiehiä avovankiloihin.

Itse olen käynyt kerran avovankilassa "opastetulla kierroksella" ja vanginvartija sanoi että vaimonsa tappaneet sopeutuvat parhaiten vangiksi tällaiseen avovankilaan :shock:. Minusta tappo ja murha ovat kuitenkin sen verran eri asia (vaikka olisi kuinka joku mustasukkaisuussurma kännissä) kuin esim. joku pikkuveropetos,että harmittomampana minä sen talousrikollisen karkuteilla näen kuin murhamiehen :shock:
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.

sorsake
Neuvoja-Jack
Viestit: 592
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:06 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sorsake »

Jack the Ripper kirjoitti: Just joo ja ennenvanhaan tunnistettiin rikollisia kallonnystyröistä. Pseudotieteilyä.
Eipäs kun nimenomaan sanoin, ettei psykopaatteja voi tällä perusteella tunnistaa. Mutta satoja ja tuhansia muilla tavoin (läpikotaiset testit, aivotutkimukset, monet väkivaltarikollisia) psykopaateiksi todettuja haastatelleet psykologit (esim. Robert Hare ja J Reid Meloy) ovat sanoneet, että heillä on usein tuollainen kuvaamani tunteeton pistävä katse.

Tuon karkurin touhut kuulostavat toisaalta psykopaattisilta, myös monipuolinen rikollisuus viittaa siihen, mutta mikäli hänet olisi testeissä todettu psykopaatiksi niin mahdettaisiinko sanoa, ettei ole ympäristölleen vaarallinen? Toisaalta ei kaikki psykopaatitkaan ole älykkäitä sarjamurhaajia eikä edes välttämättä erityisen väkivaltaisia, ja tuossa on voitu jostain syystä ajatella, että näin ei ole, että tuo tulipalon sytyttäminen oli jotenkin yksittäistapaus.

Mikähän tuon tulipalon sytyttämisen (ja murhien) syy mahtoi olla? jos nyt olikaan muuta syytä kuin kiusanteko.

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Ihan mielenkiintoinen tuo jampan teoria veneellä karkaamisesta. Itse kuitenkin uskon, että kaverit on olleet autolla hakemassa ja Tanskanen kohtapuoliin löytyy kotimaan kamaralta.

Tässä vielä vankeinhoitolaitoksen sivulta kopsattu Sulkavan avovankilan toimintaidea. Oliskohan malliesimerkki kukkahattutäti-vankeinhoitopolitiikasta?


Toiminta

Sulkavan vankilan toiminnassa keskitytään koulutukseen.Tavoitteena on ammatillisten tutkintojen tai niiden osioiden suorittaminen.

Koulutusmuotoina ovat kurssimuotoinen ja näyttökokeisiin valmistava koulutus. Työharjoittelulla pyritään arvioimaan työkuntoa, opiskelu- ja työsuuntautumisedellytyksiä sekä ylläpitämään ammattitaitoa. Koulutusta on auto-, metalli- ja kiinteistöalalla. Keittiö-, siivous- ja ohjaavan toiminnan työharjoittelu kehittää ammatillisia osaamisvalmiuksia.

Väkivaltaisen käyttäytymisen hallintaan tähtäävää ohjelmaa toteutetaan Oman - ajattelun kurssina. Erityisohjausta ja -valmennusta tarvitseville on Kätevä -kurssi, jossa osallistutaan perinteiseen toimintaan työkokeilutyyppisesti ja testataan valmiuksia työelämään ja/tai ammatilliseen koulutukseen.
Jos tosiaankin on päässyt Sulkavalle jonkun kolutuksen takia, niin tekee mieli kysyä, että miksei jannulla ollut jo koulut käytynä ennen noita surmatöitä?
Vai ajatellaanko nykyisin jo automaattisesti niin, että pelkkä vankilassa oleminen laitostaa ja syrjäyttää työelämästä niin pahasti, että kukaan ei kotiudu vankilasta ilman kaikenmaailman työharjoittelukursseja?

EDIT: Tuolta toisesta ketjustahan löytyikin tieto, että Tanskanen oli ennen surmatöitään "jonkinlainen yrittäjä". Voisin veikata, että on itseoppinut "alan mies", kun kerran kontollaan oli myös aiempia ase- ja huumausainerötöksiä... :roll:
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Elokuussa karkasivat kaksi elinkautista Norjaan, Valjakkala on karannut ties monta kertaa. Suomalainen vankeinhoito on aikamoinen vitsi kyllä kun elinkautinen pääsee avovankilaan jo seitsemän vuoden jälkeen. Only in Finland.

loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Tuosta vankien kouluttamisesta sen verran vielä, että kyllä vankeihin tunnutaan käyttävän paljon enemmän resursseja verrattuna työttömiin. Ei ole itsestäänselvyys, että jostain syystä ilman työtä olevat pääsisivat mielekkääseen koulutukseen. Vankiloissa niihin on keskitytty, mutta silti jengi karkailee. Oliskohan jossain lähiseudun amiksen tunneilla opiskelemassa hitsaamista tällä hetkellä etteivät taidot ruostu pakomatkan aikana.

Älkää nyt ottako tätä niin ettei vangeilla pitäisi olla minkäänlaista koulutusta tuomionsa aikana, mutta rangaistus pitäisi olla rangaistus, eikä pääsy kavereidensa seuraan vähän opiskelemaan nikkarointia ja juonimaan seuraavan puutyöopettajan tappamista.
Paavo Arhinmäki on äijä!

Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Jari Tanskanen on yhä vapaalla jalalla.
Ei karannut

Sulkavan avovankilasta lauantaina omille teilleen lähtenyt elinkautisvanki Jari Tanskanen ei syyllistynyt vangin karkaamiseen. Sen sijaan hän syyllistyi luvattomaan poistumiseen avolaitoksesta.

Kurinpitorangaistus

Jos vanki on poistunut luvatta avolaitoksesta, hänelle voidaan määrätä kurinpitorangaistuksena yksinäisyysrangaistusta enintään 14 vuorokautta. Lisäksi hänet siirretään suljettuun laitokseen.
Vuonna 2007 avolaitoksesta poistui luvatta 51 vankia.

Etsintäkuulutus

Kun vangin karkaaminen, avolaitoksesta poistuminen tai poistumisluvalta palaamatta jääminen havaitaan, vankila tekee vangista etsintäkuulutuksen poliisille.

Tiedottaminen

Kun vankila pyytää poliisilta etsintäkuulutusta, tiedotusvastuu on virka-avun pyytäjällä eli vankilalla. Karkaamis- ja luvattapoistumistapauksista tiedottamisesta sovitaan erikseen vankilan ja poliisin kesken.


http://www.alibi.fi/uutiset/elinkautisv ... i-karannut

Eli ei siis karannut vaan poistui luvatta,hohhoijaa :roll:
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Eli ei siis karannut vaan poistui luvatta,hohhoijaa
Heh onkohan Tanskanen soittanut alibin toimitukseen ja valittanut, että lehdistö levittää hänestä perättömiä juttuja ja että uutisointia on ehdottomasti oikaistava..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

aamu
Sofia Karppi
Viestit: 414
Liittynyt: Ti Loka 21, 2008 10:11 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja aamu »

Kas kun ei Jarppaa ei oikein houkutella takisin,että "Jarppa,tuu takasin,ei me olla vihasia vaikka lähdit,saat gourmet-ateriat kahdeksi viikoksi ja uuden kotitetatterin.." :roll:

Vastaa Viestiin