Oulun elävältähautaus vuonna 2007

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Karvakäsi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Marras 13, 2007 10:45 pm

Viesti Kirjoittaja Karvakäsi »

Rovaniemen hovioikeus ryhtyi tänään käsittelemään käsittelemään Hietasaaressa 1,5 vuotta sitten sattunutta henkirikosta. Oulua kuohuttaneessa surmassa vuonna 1948 syntynyt oululaismies haudattiin elävältä peltoon.

Aamukymmeneltä Oulun käräjäoikeuden tiloissa alkaneessa istunnossa käytiin läpi sen viime maaliskuussa asiasta antamaa tuomiota ja siihen eri osapuolten nyt vaatimia muutoksia. Iltapäivän ohjelmassa on syytettyjen kuuleminen.

Asian käsittelylle on varattu aikaa kolme päivää. Torstaina kuullaan tapauksen todistajia ja perjantaina on loppulausuntojen vuoro. Tuomio annetaan myöhemmin.

Käräjäoikeus tuomitsi viime maaliskuussa vuonna 1959 syntyneen oululaismiehen kymmenen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen taposta ja maksuvälinepetoksesta. Lisäksi se tuomitsi vuosina 1980 ja 1985 syntyneet oululaismiehet yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen laittomasta uhkauksesta, heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta.

Päätöksestä hovioikeuteen valittanut syyttäjä vaatii edelleen kaikille kolmelle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Hän katsoo, että teko tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Uhria pahoinpideltiin, minkä jälkeen hänet haudattiin maahan. Mies yritti välillä paeta, mutta hänet otettiin kiinni.

Syyttäjän mielestä mieskolmikolla oli vähintään 1-2 tuntia aikaa harkita tekoaan ja heillä oli lukuisia mahdollisuuksia luopua siitä kokonaan.

"Tekijät ovat varta vasten hakeneet lapiot itselleen ja kaivaneet niillä kuopan uhrille. Uhria ei ole surmattu mitenkään äkkinäisesti", hän perusteli hovioikeudelle.

Syyttäjän mukaan kaksi lievempää tuomiota saanutta miestä meni kolmannen avuksi ja osallistui kuopan kaivamiseen sekä uhrin hautaamiseen. Tämän vuoksi heitä on pidettävä tekijäkumppaneina tai vähintään avunantajina. Syyttäjä haluaa joka tapauksessa miehille tuomittuja vankeusrangaistuksia korotettavan tuntuvasti ja vaatii niiden tuomitsemista ehdottomina.

Vuonna 1959 kiisti yhä syyllistyneensä tekoihin. Hän vaatii hovioikeutta hylkäämään tappo- ja maksuvälinepetossyytteet. Vuonna 1980 syntynyt mies puolestaan myönsi hovioikeudelle laittoman uhkauksen, mutta kiisti murhan, heitteillepanon ja kuolemantuottamuksen. Kolmas mies kiisti puolestaan kaikki häneen kohdistuvat syytteet.

Oikeuslääketieteelliseen ruumiinavauspöytäkirjan mukaan vuonna 1948 syntynyt mies kuoli hiekkapitoisen maa-aineksen hengittämisestä johtuneeseen tukehtumiseen. Hänellä oli myös muun muassa nikamamurtuma kaularangassa.

Surmatyö tapahtui vuoden 2007 kesäkuussa. Uhri löytyi muutaman kuukauden jälkeen puolen metrin syvyyteen haudattuna, kun vuonna 1959 syntynyt mies kertoi haudasta sukulaisilleen. Nämä toivat asian poliisin tietoon.


http://www.kaleva.fi/plus/Syyttäjä_vaat ... a_770336+0

Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

"Hovioikeus kovensi tuomioita
30.1.2009 11:04
Päätekijä tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta.


Uhri löytyi oululaisen omakotitalon läheltä maahan haudattuna vuoden 2007 lokakuussa. (MARKKU RUOTTINEN)
Rovaniemen hovioikeus kovensi kolmen oululaismiehen tuomioita liittyen vuonna 2007 Oulun Hietasaaressa tapahtuneeseen raakaan surmaan.

Kesällä 2007 tapettu uhri löytyi oululaisen omakotitalon läheltä maahan haudattuna saman vuoden lokakuussa. Uhri oli ensin pahoinpidelty ja sen jälkeen hänet oli haudattu elävältä pellolle kaivettuun kuoppaan. Oulun käräjäoikeuden mukaan uhri tukehtui kuoliaaksi, kun hän oli hengittänyt hiekkapitoista maa-ainesta. Rikos tuli ilmi syksyllä, kun yksi tekijöistä ilmoitti sukulaisilleen hautaamispaikan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi päätekijän taposta 10 vuodeksi vankeuteen. Kaksi muuta miestä saivat ehdolliset vankeusrangaistukset laittomasta uhkauksesta, heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta.

Rovaniemen hovioikeus kuitenkin katsoi, että erityisen julmalla tavalla toteutettu tappo oli tehty vakaasti harkiten ja tuomitsi päätekijän elinkaudeksi vankeuteen murhasta.

Murhasta tuomitun kanssa kuoppaa kaivamassa ja osittain uhria peittämässä olleen miehen hovioikeus katsoi syyllistyneen murhan avunantoon ja tuomitsi hänet viideksi vuodeksi vankeuteen. Myös kolmas mies tuomittiin avunannosta murhaan ja hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen."
http://www.iltalehti.fi/oulu/200901309005780_ou.shtml

Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Kuva
Lähde: Iltalehti
Kuvatekstissä ei lue mutta oletan että kyseessä on talo jonka lähelle uhri haudattiin.

Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Ed kirjoitti:OT,ot: Toivon, että ylläpito kieltää välittömästi ilmaisun "kropsu" käyttämisen forumin tason ja tyylin säilyttämiseksi.
Eipä tee enää kropsua mieli ;) Kropsu = pannukakku.

Näyttää aika rämältä tuo talo, enpä tiedä olisiko asukas huomannut jos sinne tontin perälle on joku haudattu.
Uhri on varmaan lyöty tajuttomaksi ja sitten viskattu hautaansa, tuskinpa se ainakaan tajuissaan on ollut ja pysytellyt kuopassa. Tukehtuminen on varmasti kauheaa, eritoten se että tulet tajuihin jossain multakerroksien alla :|
Nanika ga tooku matteiru to

Quellervo
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: To Loka 23, 2008 1:24 pm

Viesti Kirjoittaja Quellervo »

Jotenkin aluksi ajattelin että nämä oman kuoppansa kaivajat luulivat tappaneensa uhrin pahoinpitelyllä ja siksi haudanneet ruumiin. Mutta kun elinkautiseksi nousi tuo tuomio niin luulen että ihan tarkoituksella siinä oltiin kuoppaa kaivamassa.
Oulun Hietasaaressa siis uusi murhapaikkaturistikohde! Osaako joku sijoittaa kartalle ko. talon?

(muok. pienen edellisten viestien lueskelun jälkeen...otin opiksi)

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Aizerbaidzan kirjoitti:
Iltalehti kirjoitti:Kaveriporukka hautasi miehen elävältä
14.2.2008 5:51

27-vuotiaan syytetyn mukaan uhria oli tarkoitus vain pelotella.

OULUN käräjäoikeudessa aloitettiin eilen oikeudenkäynti, jossa kolmen oululaismiehen epäillään pahoinpitelyn jälkeen haudanneen 48-vuotiaan miehen elävänä pellolle viime vuoden kesäkuussa Oulun Hietasaaressa. Syyttäjä vaatii kolmelle miehelle elinkautista tuomiota murhasta. Kaikki kolme syytettyä kiistävät teon.

Ainakin yksi syytetyistä oli uhrin kaveri jo vuosien takaa. Puolestaan kaikki syytetyt miehet olivat toisille tuttuja entuudestaan.

Tapahtumat saivat alkunsa viime vuoden juhannuksen aikoihin omakotitalon pihalle kerääntyneestä ryyppyporukasta. Syyttäjän mukaan 48-vuotiasta uhria oli pahoinpidelty omakotitalon pihalla retuuttamalla niin, että yksi hänen kaularangan nikamistaan murtui.

Tämä jälkeen mieskolmikko kaivoi omakotitalon läheiselle pellolle 50 senttimetriä syvän kuopan, jonne he laittoivat uhrin ja lapioivat lopuksi maa-aineksen takaisin kuoppaan.

Uhri kuoli tukehtumalla. Oikeuslääketieteellisten tutkimusten mukaan uhrin ylimmissä hengitysteissä oli hiekkaa, mikä viittaa uhrin olleen elossa hautaamisen aikana.

Eilen oikeus käytti koko aamupäivän 27-vuotiaan miehen kuulemiseen. Syytetyn mukaan uhria oli tarkoitus pelotella, koska hän oli kuullut toiselta syytetyltä uhrin käyttäneen hyväksi lapsia. Mies kertoi olleensa hautaamassa uhria, mutta poistuneensa paikalta siinä vaiheessa, kun uhri oli vielä elossa, ja hiekkamaata oli vain uhrin alavartalon päältä.

- En ymmärtänyt, että hän (yksi syytetyistä) aikoi jättää miehen sinne, 27-vuotias mies oli kertonut poliisikuulusteluissa.

MIKKO KORMILAINEN
[email protected]
Tällaista mm. löytyy sivulta kolme.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

PELSO666
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 1:41 am

Re: Oulun elävältähautaus

Viesti Kirjoittaja PELSO666 »

Halpa on ihmishenki Suomessa kun vanhuksen ja muutenkin vaarattoman ihmisen kiduttamalla tappamisesta selviää muutamalla hassulla vuodella. Puheet pedofiliasta ovat täyttä paskaa!! Elinkautisen olisivat kaikki ansainneet mutta kyllä karma pitää huolen että pojilla on pyllyt kipeenä pelsolla saunareissulla.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Oulun elävältähautaus

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Luin juuri tästä tapauksesta Alibista 2/2008. Sen mukaan juttu meni näin:

Tuomo, 48 v., oli juuri vapautunut vankilasta, jossa oli lusinut 16 päivän vankeustuomiota. Sen hän oli saanut, koska ei ollut pystynyt suorittamaan loppuun hänelle annettua yhdyskuntapalvelua.
Tuomolla on myös takanaan sarja muita rikoksia, joita hän on sovittanut kaltereiden takana.
Mika, 27 v. on Tuomon sisaren poika. Hänelläkin oli rikosrekisterissä tuomio pahoinpitelystä.
Markus, 22-v, oli sensijaan "puhdas pulmunen". Hän oli harrastanut aktiivisesti jalkapalloa ja opiskellut ammattikoulussa. Hän kertoi kyllä juopotelleensa kesällä, kun ei ollut saanut kesätyöpaikkaa ja jalkapallotreenitkin olivat loppuneet.

Tuomo oli käynyt Ramin (uhrin) asunnolla kyselemässä tätä. Vuokraisäntä (Ramin ystävä) oli sanonut ajaneensa Ramin pois. Syyksi paljastui Ramin seksuaalinen mieltymys lapsiin.
Tuomo löysi parin päivän kuluttua Ramin veneen alta asustelemasta ja vei hänelle kassin ruokaa ja viinapullon. Rami sai seuraavana päivänä luvan palata entiseen asuntoonsa.

Mies kolmikko päätyi sitten 20.6. Ramin luokse pitämään grillijuhlia. Markus ja Mika jäivät ulos juopottelemaan, Tuomon mennessä sisälle. Hetken päästä pojat kuulivat sisältä mekastusta lapsiin sekaantumisesta ja seuraavassa hetkessä Tuomo jo nakkasikin Ramin ulos portaita. Retuuttelun ja heittelyn seuraksena Rami jäi maahan makaamaan, mutta yritti sitten karata talon taakse. Tuomo raahasi hänet takaisin pihaan. Rami oli hentorakenteinen ja puolustuskyvytön. Hän jäi puolitajuttomana pihanurmelle.

Muutaman kaljan juotuaan kolmikko haki lapiot ja siirtyi läheisen pellon reunalle kaivamaan kuoppaa. Kaularangan nikaman murtumisesta kärsinyt Rami siirrettiin montun reunalle odottelemaan leposijansa valmistumista. Rami vyörytettiin kuoppaan ja samantien hautaa lapioitiin umpeen.
Mika muisteli uhrin liikuttaneen käsiään.
-Yritti se jotenkin estellä. Käsillä huitoi ja vähän örisi. Peitimme kaverin vyötäröstä alaspäin, joten kyseessä oli pelkkä pelottelu. Tarkoitukseni ei ollut tappaa, Mika kertoili. Lisäksi hän kertoi, että lapiohommiin tottumattona hän ei kauaa jaksanut, vaan jätti Tuomo-enon hoitelemaan homman. Hän siirtyi pihaan ja sammui. Herättyään hän sanoi lähteneensä Markuksen kanssa takaisin kaupunkiin, eikä enää palannut montulle.

Markus ei aiemmin tuntenut uhria eikä talon isäntää. Markus kertoi päivän mittaan olleensa myös paljon sisätiloissa isännän kanssa ja kävelyttipä hän isännän koiraakin jossain vaiheessa.
Markuksella oli ajatus, että uhria haluttiin pelotella ja hän itse pelkäsi Tuomoa.
-Ajattelin, että parempi katsella ja totella. Niinpä autoin kaivuuhommissa muutaman lapiollisen verran.
En uskaltanut palata montulle. Ajattelin, että kyseessä on raaka pila. Pelko esti kaivamasta asiaa ja päätin olla hiljaa. Kuulin myöhemmin totuuden ja minua kiellettiin puhumasta. Olin järkyttynyt, mutta vaihtoehdot olivat hyvin vähissä.

Vajaan 4 kk:n kuluttua Tuomo paljasti synkän salaisuuden juovuspäissään siskolleen.
Tuomo kertoi olleensa päätehtailija ja ottavansa asiat omalle kontolleen. Kuitenkin käräjäoikeudessa hän kertoi olevansa syytön. Pääsyyn hän vieritti siskon poikansa harteille. Itse hän kertoi pääasiassa nukkuneensa tapahtumien aikaan.
Tuomon saama maksuvälinepetos liittyy siihen, että hän nosti uhrin pankkikortilla 1820 e.
--------
Lehdessä ei kerrota lainkaan vuokraisännän havaintoja tapahtumiin eikä sitäkään, minkä perusteella hän oletti uhrin olleen lapsista kiinnostunut.

Antarktis
Remington Steele
Viestit: 230
Liittynyt: Su Marras 18, 2007 8:01 am
Paikkakunta: Nordbotten

Re:

Viesti Kirjoittaja Antarktis »

Tiina kirjoitti:
Samarina kirjoitti:No jo on..Mielenkiintoista olisi tietää, miten tämä tapaus paljastui. Ja eteenkin, miten saa haudattua ruumiin pihaan niin ettei kiinteistön omistaja sitä huomaa.
Jospa on talon asukkaan sukulainen tai tuttava joku näistä hautaajista kuitenkin, niin että on jotain tietoa onko ketään kotona ja milloin.
Aika järkkyä varmaan löytää tuore kropsu omalta pihalta haudattuna. :shock:
"Kropsu" :D Sehän on pohjalaista pannukakkua.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Oulun elävältähautaus

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005194197.html

10 vuotta vankilassa
istunut väittää nyt olevansa
syytön – tuomittiin miehen
elävältä hautaamisesta


Julkaistu: 2.5. 17:40

Niin sanotun Oulun hautaamisjutun päätekijä, nykyisin 57-vuotias mies, väittää istuneensa syyttömänä vankilassa lähes kymmenen vuotta.

Hän hakeekin nyt purkua tuomiolleen Korkeimmasta oikeudesta.

Mies tuomittiin aikoinaan elinkautiseen murhasta. Kaksi päälle parikymppistä miestä tuomittiin rikostovereina lyhyempiin neljän ja viiden vuoden vankeusrangaistuksiin: heidän katsottiin syyllistyneen murhassa avunantoon.

- -

Murhasta elinkautista istuva mies on jättänyt hakemuksensa Korkeimpaan oikeuteen tammikuussa. Hänen avustajansa on pyytänyt kiireellistä käsittelyä asiassa.

Korkeimmalle oikeudelle lähetetyssä hakemuksessa päätekijänä tuomittu 57-vuotias mies vakuuttaa syyttömyyttään jutussa.

Todellisiksi syyllisiksi hän nimeää rikostoverinsa, joista toinen on hänen sisarenpoikansa. Hän kertoo hakemuksessa ottaneensa syyn murhasta omille niskoilleen, jotta nuori sukulaismies välttyisi vankilatuomiolta.

Poliisi ei ole tehnyt virallista lisätutkintaa jutussa, mutta Korkeimmalle oikeudelle lähetetyssä hakemuksessa marssitetaan esiin kuusi uutta todistajaa, joita ei kuultu lainkaan alkuperäisen poliisintutkinnan aikana.

Erään todistajan mukaan murhasta tuomitun sisarenpoika kertoi eräissä illanistujaisissa olevansa todellinen murhaaja ja hänen enonsa menneen vankilaan hänen puolestaan. Toisen todistajan mukaan 57-vuotias mies oli murhan tapahtuessa kyllä paikalla, mutta makasi teon aikaan sammuneena lattialla.

Muita todisteluteemoja ovat muun muassa murhasta tuomitun vammat ennen elävältä hautaamista ja hänen suhteensa uhriin.

Todistajan mukaan mies oli joitakin päiviä ennen hautaamista kaatunut nuotioon ja polttanut kätensä niin pahasti, ettei olisi pystynyt käyttämään lapiota. Toinen todistaja puolestaan vakuuttaa, että todellisuudessa murhasta tuomittu ja uhri olivat hyviä ystäviä – hän oli käynyt ostamassa tälle ruokaakin ennen juhannusta.

Murhasta tuomitun miehen avustaja, varatuomari Jorma Herttuainen pyytää Korkeinta oikeutta ottamaan asian käsittelyyn kiireellisenä, sillä 57-vuotias mies on kärsinyt syyttömänä elinkautisesta vankeusrangaistuksesta jo yli yhdeksän vuoden ajan.

Herttuaisen mukaan näyttö syyllisyydestä jäi vähäiseksi niin käräjäoikeudessa kuin hovioikeudessakin, ja näin ollen hän pyytääkin Korkeinta oikeutta järjestämään asiassa uuden käsittelyn.

Miika Viljakainen

Lamosalali
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Su Kesä 05, 2016 11:46 am

Re: Oulun elävältähautaus

Viesti Kirjoittaja Lamosalali »

Miten tää tyyppi keksii 9 vuotta istuttuaan, että ai niin, mähän oon syytön, voisinpa valittaa asiasta? Käsittämätöntä. En usko hetkeäkään että hän olisi noin vain ottanut syyt kontolleen, istunut melkein koko tuomion ja sitten päättänytkin käräyttää todelliset syylliset.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Oulun elävältähautaus

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Olihan tuo jo alkuvaiheessa väittänyt nukkuneensa, kun tapettiin uhri. Voi olla, ettei enää nappaa istua junnujen juttuja, kun kaikenlaista riitaakin taitaa olla.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3848
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Luupää »

Antarktis kirjoitti:
Tiina kirjoitti:
Samarina kirjoitti:No jo on..Mielenkiintoista olisi tietää, miten tämä tapaus paljastui. Ja eteenkin, miten saa haudattua ruumiin pihaan niin ettei kiinteistön omistaja sitä huomaa.
Jospa on talon asukkaan sukulainen tai tuttava joku näistä hautaajista kuitenkin, niin että on jotain tietoa onko ketään kotona ja milloin.
Aika järkkyä varmaan löytää tuore kropsu omalta pihalta haudattuna. :shock:
"Kropsu" :D Sehän on pohjalaista pannukakkua.
Paikallinen herkku joo. Minkähän kanssa nautitaan?

Pohojammaalla on oma tyyli muutenkin. Kropsujen paloittelun ja syönnin lisäksi pohojalaanen mm. asuu korissa ja ui veressä.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

indeksi

Re: Oulun elävältähautaus vuonna 2007

Viesti Kirjoittaja indeksi »

Minkäs nimisiä nämä nuoremmat kundit on? Ja päätekijä se istuu edelleen ek:ta.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulun elävältähautaus vuonna 2007

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

indeksi kirjoitti:Ja päätekijä se istuu edelleen ek:ta.
Näin on. Armoa ei herunut, joten suorittaminen jatkuu:

Samaten armoa anoi Tuomo Erik Mustonen, joka tuomittiin vuonna 2008 kymmeneksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen taposta, kuolemantuottamuksesta ja maksuvälinepetoksesta.

Mustonen oli kahden kaverinsa kanssa pahoinpidellyt ja haudannut 48-vuotiaan miehen elävänä peltoon kesäkuussa 2007 Oulun Hietasaaressa. Oikeuslääkärin mukaan uhri kuoli tukehtumalla.


Iltalehti
27.8. 20:55

Syytön kertoo olevansa. IL:n mukaan tuomio olisi tullut taposta ja sehän tässä oudoksuttaa, että sai 10 vuoden tuomion ja nyt 10 vuoden jälkeen anoo armoa. Käräjäoikeus annosteli 10 vuotta, mutta hovi oli ankarampi.

IL:n artikkelissa myös muita tyrmättyjä armoasioita.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin