Helsinki 2005: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Helsinki 2005: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsinkiläinen autonkuljettaja Jani Henrik Korpikoski syyllistyi tammikuussa 2004 seksuaalirikokseen. Hän riisui erään naisen vasten tämän tahtoa, käänsi selälleen ja oli yhdynnässä tämän kanssa. Uhrin mukaan miehen toiminta aiheutti pelkotilan eikä hän uskaltanut tehdä vastarintaa. Nainen pyysi miestä lopettamaan.

Aktin jälkeen Korpikoski sitoi naisen kädet ja jalat ja ryhtyi penkomaan tavaroita. Hän painoi saksien kärjillä naista selkään saadakseen pankkikortin tunnusluvun. Mies anasti asunnosta mm. pelikonsolin, kameran ja parranajokoneen. Kortilla hän nosti 440 euroa.

Korpikosken mielestä naisen halukkuudesta kertoi se, että nainen kutsui hänet asunnolleen, oli vähissä vaatteissa ja suuteli. Hän kiisti uhanneensa tappaa naisen.

Maaliskuussa 2004 Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jani Korpikosken kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta, törkeästä ryöstöstä ja maksuvälinepetoksesta. Henkisistä kärsimyksistä piti uhrille maksaa 5000 euroa. Korpikoski valitti päätöksestä.

Perjantai-iltana 2.12.2005 30-vuotias Jani Korpikoski tapasi Pihlajamäen ostoskeskuksessa sijaitsevassa ravintola Laiskassa kissassa naapurissansa asuneen 47-vuotiaan hoitajanaisen. Myöhemmin illalla he tapasivat uudelleen toisessa ravintolassa, josta he lähtivät yhdessä kotimatkalle. Illan aikana Korpikoski oli välillä käynyt ruokkimassa kissat. Ennen naapurinnaisen luo menoa mies kävi kotonaan vaihtamassa päälleen t-paidan ja shortsit.

Ilta jatkui alkoholinhuuruisena. Naapurusten välille syntyi juomisen lomassa riita kissojen ulkoiluttamisesta. Korpikosken mukaan nainen oli sanonut laittavansa ruokaan myrkkyä ja asettavansa sen miehen kissoille tarjolle pihalle.

Suivaantunut Korpikoski löi naista useita kertoja nyrkillä kasvoihin. Sitten hän kuristi maassa maannutta uhria radion johdolla ja poikkesi tupakalle. Lopulta hän haki keittiöstä leipäveitsen ja iski sillä naista 17 kertaa. Tämän kaiken jälkeen Korpikoski lähetti avovaimolleen tekstiviestin, jossa luki englanniksi "rakastan sinua". Avovaimo oli tekoaikaan vanhempiensa luona.

Seuraavana päivänä Korpikoski kysyi avovaimolta pesukoneen käyttöohjeita päämääränään pestä vereentyneet shortsit. Mies yritti peitellä tekoaan myös piilottamalla uhrin tavaroita ja omia verisiä vaatteitaan. Hän vei uhrin asunnosta mm. käsilaukun, lakanan ja päiväpeiton. Rikoksentekovälineet hän piilotti maakuoppaan ja sammalten alle, mistä poliisi löysi ne myöhemmin.

Surmateko ei paljoa tuntunut miehen mieltä painavan. Seuraavana päivänä Korpikoski meni seksimessuille ja maanantaina normaalisti töihin.

Nainen ei ilmestynyt sunnuntaina 4.12 kello 14 aikaan töihin ja tästä huolestuneena kaksi työtoveria lähti tiedustelemaan tätä asunnolta. Työtoverit kohtasivat myös Jani Korpikosken, joka ei kuitenkaan kertomansa mukaan ollut kuullut naisen asunnosta mitään ääniä. Lopulta asuntoon mentiin huoltomiehen avustuksella ja siellä tehtiinkin karmea löytö.

Jani Korpikoski pidätettiin tiistaina 6.12 omasta asunnostaan. Valvontakamera oli tallentanut, kuinka hän ja uhri poistuivat yhdessä ostoskeskuksessa sijaitsevasta ravintolasta asunnon suuntaan. Lisäksi uhrin tavaroista löytyi Korpikosken sormenjälkiä ja DNA:ta.

3.4.2006 kihlakunnansyyttäjä Tero Kekki luki Jani Korpikoskelle syytteen erityisen raa'alla ja julmalla tavalla tehdystä murhasta. Korpikoski myönsi teon tappona.

- Halusin suojella perhettäni. Lemmikit ovat meille kuin lapsia. Se vaan kilahti päässä, Korpikoski kertoi käräjäoikeudessa.

Oikeudenkäynnissä todettiin, että uhrin täysi-ikäiset lapset eivät ole toipuneet äitinsä menetyksen aiheuttamasta järkytyksestä, vaan joutuvat yhä turvautumaan lääkäreiden apuun. Uhri tunnettiin hyvänä ihmisenä, jolle perhe ja ensimmäinen lapsenlapsi olivat todella läheisiä.

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

15.5.2006 Helsingin hovioikeus antoi tuomionsa Korpikosken aiemmasta seksuaalirikoksesta. Hovioikeus alensi kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaiseksi. Hovin mukaan kyseessä oli raiskauksen ja törkeän ryöstön sijasta sukupuoliyhteyteen pakottaminen ja ryöstö. Teko tapahtui tuomion mukaan lieventävien asianhaarojen vallitessa.

Heinäkuussa 2006 kissojen takia tehty henkirikos saatiin päätökseen Helsingin käräjäoikeudessa. Jani Korpikoski tuomittiin täydessä ymmärryksessä tehdystä murhasta elinkautiseen vankeuteen. Oikeus määräsi korvauksia maksettavaksi 24 000 euron edestä.

Lähteet:
HS arkisto ja tapahtuma-ajan Ilta-Sanomat

Otsikkoon lisätty vuosiluku
-NILS-

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Jani Korpikoski - surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

Aizerbaidzan kirjoitti:15.5.2006 Helsingin hovioikeus antoi tuomionsa Korpikosken aiemmasta seksuaalirikoksesta. Lähteet:
HS arkisto ja tapahtuma-ajan Ilta-Sanomat
ei taida pitää paikkansa tämä aika,että raiskausjuttu olis maannut hovissa 2.2 vuotta.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Jani Korpikoski - surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

DollariExpress kirjoitti:
Aizerbaidzan kirjoitti:15.5.2006 Helsingin hovioikeus antoi tuomionsa Korpikosken aiemmasta seksuaalirikoksesta. Lähteet:
HS arkisto ja tapahtuma-ajan Ilta-Sanomat
ei taida pitää paikkansa tämä aika,että raiskausjuttu olis maannut hovissa 2.2 vuotta.
Itsekin kiinnitin huomiota pitkään kestoon käräjä- ja hovioikeuskäsittelyn välillä, mutta muuta tietoa ei löytynyt. Ehkä uutisessa oli virhe. Toisaalta Timo Salosen seksirikosjutussa oli samantyylinen odotusväli. Käräjien tuomio tuli maaliskuussa 2005 ja hovin päätös helmikuussa 2007.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja poikani »

Hoitsut, varokaa!
Iltalehti kirjoitti:Helsingin seksirikollismurhaaja vapautuu vankilasta: Kuristi ja iski 17 kertaa veitsellä, kun naapuri solvasi kissoja

Tänään klo 10:37

Murhasta tuomittu Jani Piilinen vapautuu hovioikeuden päätöksellä ehdonalaiseen ensi vuonna.

Elinkautisvanki Jani Henrik Piilinen (ent. Korpikoski) pääsee ehdonalaiseen vapauteen 3. kesäkuuta 2019. Piilinen on kärsinyt elinkautista vankeusrangaistusta, jonka käräjäoikeus tuomitsi hänelle murhasta 4.7.2006 ja hovioikeus vahvisti seuraavana syksynä.

Piilinen tuomittiin murhasta hänen ollessaan 30-vuotias. Mies murhasi naapurinsa, 47-vuotiaan naisen Helsingissä alkoholinhuuruisen ravintolaillan päätteeksi. Naapurit olivat olleet juomassa ravintolassa Pihlajamäessä, kun heille oli tullut riitaa kissojen ulkoiluttamisesta. Piilisen mukaan nainen oli uhannut laittaa kissanruokiin myrkkyä ja syöttää niitä lemmikeille.

Piilinen surmasi naisen 17 veitseniskulla. Hän oli myös kuristanut uhriaan.

Piilisellä on takanaan käräjätuomio myös raiskauksesta. Oikeuden mukaan hän oli sitonut uhrinsa käsistä ja jaloista sekä pakottanut kertomaan pankkitunnuksensa saksilla uhaten. Silloinen tuomio oli kaksi vuotta ja neljä kuukautta, jonka hovioikeus alensi vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen. Hovioikeuden mukaan kyse oli sukupuoliyhteyteen pakottamisesta ja ryöstöstä.

Piilinen on ollut kiinniotettuna ja sittemmin vangittuna itsenäisyyspäivästä 2005 lähtien. Vapautuessaan hän on kärsinyt elinkautista vankeusrangaistusta 13 vuotta ja 6 kuukautta.

Hovioikeuden mukaan vankila-ajan pituus puolsi vapauttamista. Piilinen on hovioikeuden mukaan myös käyttäytynyt hyvin vankilassa ja osallistunut aktiivisesti työ- ja ohjelmatoimintaan.

Hovioikeuden mukaan tapauksessa oli näyttöä myös Piilisen vapauttamista vastaan. Päätöksen mukaan on olemassa riski, että tuomittu syyllistyy uudelleen väkivaltarikokseen. Oikeuspsykiatrian arvion mukaan Piilisen riski on hiukan alle keskitasoinen.

SOLMU SALMINEN
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809 ... 4_u0.shtml
????? ?? ??????.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Seksirikollinen Jani Piilinen.Niin tyhmä että painaa facessaki menemään monella tunnuksella.
https://www.facebook.com/jani.piilinen.7
https://www.facebook.com/jani.piilinen?ref=br_rs

Jännä sinällään että paljon lusinu ja pitkän tuomion niin rosvoja ei ole montaa kavereissa mutta poliisi kyllä.Vissiin ollu melko yksinäisiä vuosia raiskaajalla? Yks monialaluuseri,ikänäs linnoija kierrelly pikkurosvo ja elämäntapanarkki vaan kyselly että joko siviilissä mutta sole onki niin tyhmä ettei se edes tajua mikä on raiskaaja :D
xqfNkCV.jpg
xqfNkCV.jpg (85.97 KiB) Katsottu 3772 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Tiina »

On sitä huonoimmistakin syistä tapettu.

Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Naukumaijoilla on palvelijansa! No mikä ettei! Miau !

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Tiina kirjoitti:On sitä huonoimmistakin syistä tapettu.
Ja raiskattuki! Jotkuhan raiskaa huvikseen mutta tämä otti maksunki siitä vielä.
eli ikäänkuin oli huorana.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Tiina kirjoitti:On sitä huonoimmistakin syistä tapettu.
Siis tästä murhan "syystähän" on vain tämän vässykän oma väite olemassa.

Itse pitäisin paljon todennäköisempänä, että luuseri halusi seksiä, kun oli kerrankin päässyt juttelemaan naiselle. Ja sitten kun ei sitä saanut, niin veti itkupotkuraivarit ja tappoi raukkamaisesti.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8172
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsinki: Jani Korpikoski surmasi kissojen takia

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kuinkahan käy tälle pikkkupiliselle, vai oliks se Piilinen, saaks se naista koskaan, sellaista joka tolle elukalle vapaahehtoisesti antaisi. Aika pitkään kuulema lusinut kakkuaan liskolla, yllättäen.

Nää vitun Korpikosket pitäs laittaa lusimaan normi kongeille, ja antaa elämän hoitaa niitä. Ois vähän muuta ajateltavaa kuin nimen muutos.
Piilohomot on in.

Vastaa Viestiin