Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä 2011

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä

Sunnuntai 30.1.2011 klo 16.10

Nilsiäläinen mies surmasi kyläilemässä olleen vieraan sunnuntaina Nilsiässä.

Poliisin mukaan rikos tapahtui sunnuntaina puoliltapäivin.

59-vuotias mies surmasi luonaan kylässä olelen 62-vuotiaan miespuolisen naapurinsa.

Pohjois-Savon poliisi tutkii tapausta tappona.

Poliisi ei tiedota tapahtumasta tutkinnallisista syistä tässä vaiheessa enempää.
mikodeus
Sofia Karppi
Viestit: 436
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:51 pm

Re: Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä

Viesti Kirjoittaja mikodeus »

veikkaanpa että siinä on sitten viikonloppua jatkettu ja tullut vanhat riidat esiin ja päätetty pistää sitten kylmäks eli normaali suomalainen henkirikos!!
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2883
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Naapurinsa taposta epäilty vangittiin
Tiistai 1.2.2011 klo 15.01

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi tiistaina 59-vuotiaan miehen, jonka epäillään surmanneen naapurinsa sunnuntaina Nilsiässä.

Mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Poliisi on kertonut niukkasanaisesti tapahtuneesta. Henkirikos tapahtui sunnuntaina puolenpäivän aikaan Nilsiän taajamassa. Surmattu 62-vuotias mies oli tiettävästi tullut kyläilemään naapurinsa kerrostaloasuntoon, jossa oli nautittu myös alkoholia.
Jutussa on nostettava syyte 1. huhtikuuta mennessä.

STT
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011020 ... 7_uu.shtml
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Savon Sanomat kirjoitti:http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... tta/674454

Ryypiskely päättyi karmeasti
Naapurin taposta 8,5 vuotta vankeutta


25.5.2011 18:40 (Päivitetty 25.5.2011 18:55)

Juha Mikkonen

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Kauko Johannes Inkeroisen, 59, taposta kahdeksaksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Inkeroinen tappoi veitsellä miehen asunnossaan tammikuussa Nilsiässä. Hän oli käynyt pyytämässä sunnuntaiaamuna alakerrassa asuvan naapurin juttelukaverikseen.

Miehet olivat ryypiskelleet asunnossa. Heidän kesken oli tullut erimielisyyttä, jolloin naapuri oli hyökännyt Inkeroista kohti. Tämä oli tökännyt naapuria veitsellä kahdesti rintaan ja iskenyt veitsellä pois kääntynyttä miestä selkään.

Uhri menehtyi selkään osuneeseen iskuun.

Inkeroinen piti tekoa hätävarjeluna myöntäen syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen. Oikeus katsoi kuitenkin teon tahalliseksi ja tuomitsi taposta.

Tuomitun on maksettava uhrin leskelle kärsimyskorvausta 8 000 euroa.

Käräjäoikeus antoi tuomion kansliapäätöksenä.
Tapauksesta on artikkeli uusimmassa Alibissa (6/2011).
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17103
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies surmasi naapurinsa Nilsiässä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Samasta henkilöstä voisi aloittaa tarinan otsikolla Kun Inkeroisten Kauko poliisiauton poltti

Tuolloin elettiin kesäkuun ensimmäistä päivää vuonna 1979. Ehdonlaiseen vapauteen päässyt viinuri Kauko Inkeroinen saapui perjantaiaamuna komeasti taksilla kotiinsa. Isänsä ei moisesta rehvakkaasta kännisaapumisesta tykännyt ja riitahan siitä saatiin aikaiseksi. Kello oli tuolloin 10:45.

Kauko ryhtyi riehumaan ja isä soitti poliisit hakemaan poikaa. Partion saavuttua Inkeroisten pihapiiriin Kauko oli jo poistunut paikalta. Pohdittaessa että mitäs nyt sitten tehdään kun ei noudettavaa olekaan paikalla, niin kajahti laukaus. Nyt pihalta poistuivat niin poliisit kuin Inkeroisten perhekin. Paikalle hälytettiin apuvoimia Siilinjärven poliisista ja Kuopion KRP:sta.

Kauko paikallistettiin autiona olevaan naapuritaloon. Samalla huomattiin, että Inkeroisten pihalla palaa. Kauko oli asettanut pihalla olleen mopedin polisiautoa vasten nojalleen ja kaatanut kummankin päälle bensiiniä ja tuikannut tuleen. Palokuntaa tarvittiin, mutta sitä ei voinut päästää pihalle, koska Kaukolla oli edelleen ase ja hän oli valmis sitä käyttämään.
- Autopalosta singonnut kipinä sytytti myös pihalla olevan saunan palamaan ja alkoi olla tukalat hetket, ettei pian pala koko kylä...
HS 02.06.1979.
HS 02.06.1979.
Maaninka_1979.jpg (100.48 KiB) Katsottu 1944 kertaa
Ammuskelu sen kun kiihtyi; lähitalojen asukkaat pakenivat metsään ja osa heistä jopa veneellä Ruokovedellä olevaan saareen. Kauko Inkeroinen poistui autiotalosta ja meni läheiseen huvilaan, jonne oli kuin olikin jäänyt mökkiläinen. Hän joutui hurjistuneen Kaukon panttivangiksi. Matka jatkui veneellä ja kahden epäonnistuneen rantautumisyrityksen jälkeen oli vuorossa onnistunut maihinnousu ja Kauko päästi panttivankinsa menemään. Lopulta hän huomasi tilanteen itselleen epäsuotuisaksi, laski aseensa, käveli poliisien luo ja antautui. Kello oli tuolloin 14:15.

Lyhyestä episodista tuli ikimuistoinen päivä joillekin maaninkalaisille.

Toki tästä tuomio annettiin - pari vuotta kait tälläisestä sai tuolloin?
-------------------------------------------------------------

Kauko Inkeroinen ei kuitenkaan palannut kaidalle tielle:
Tak­si­ryös­tä­jäl­le yli kaksi vuotta vankeutta

Kuopion käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 2 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistukseen kuopiolaisen Kauko Johannes Inkeroisen, joka uhkasi taksinkuljettajaa veitsellä, anasti taksiauton ja vastusti vielä poliisia kiinniottotilanteessa.
Tuomion perusteena olivat törkeä vapaudenriisto, törkeä luvaton käyttö, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Tapaus sattui Kuopion keskustassa viime lokakuussa. Inkeroinen otti heti kyydin alussa esiin ns. ramboveitsen ja uhkasi sillä kuljettajaa. Tämä pääsi pakenemaan, jolloin veitsimies otti auton käyttöönsä.

Hän sai pian peräänsä poliisipartion. Pakenija ajoi yli sadan kilometrin tuntivauhtia kaupunkialueella.

Takaa-ajo päättyi poliisin tiesulkuun. Pakenija ajoi vielä kohti jalkautunutta poliisimiestä, joka joutui syöksymään turvaan poliisiauton taakse.

Toinen poliisimies taltutti riehujan ampumalla häntä reiteen.

Käräjäoikeus tuomitsi tekijän maksamaan taksimiehelle henkisestä kärsimyksestä 4 000 euroa sekä korvauksena mm. ansionmenetyksestä runsaat 2 000 euroa.

Auton edestä turvaan syöksynyt poliisimies saa 2 000 euroa kipuun ja särkyyn verrattavissa olevasta psyykkisen tilan häiriintymisestä ja henkisestä kärsimyksestä.
Kaleva
30.4.2002 15:05

Henkirikos enää puuttukin, mutta sen Kauko Inkeroinen suoritti tammikuussa 2011 ja on siitä saamansa vankeusrangaistuksen jo suorittanut.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin