Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Second Choice kirjoitti:Mistä tiedät kirjoittaa, että tämä Laitala on syyllistynyt mm.neljään raiskaukseen, kun poliisi kirjoitti tapauksesta, että on syyllistynyt henkirikokseen (1). Ja tuon Pirjon siskon raiskaus ?.
Alibi 10/1981 kirjoittaa sanasta sanaan näin: "Vuonna 1977-1978 Pekka Laitala oli väkisinmaannut neljä naista Kemissä. Noista tekosistaan hän istui yhdistetyn vuoden tuomion ja vapautui 1979. Jo kohta vapaaksipäästyään hän yritti raiskata vaimonsa nuoremman sisaren jäätyään tämän kanssa kahden kesken. Yritys jäi silloin kesken, kun vaimo palasi kesken touhujen kotiin ja yllätti miehen itse teossa. Mutta toisella kerralla yritys onnistui. Laitala otti elokuussa 1979 Kemistä kyytiinsä vaimonsa 14-vuotiaan siskon ja pysäytti auton Tervolassa. Auton takapenkillä hän sitten toteutti eläimelliset halunsa. Teon seurauksena pikkusisko tuli raskaaksi ja synnytti pojan keväällä 1980".

Lisäksi samassa lehdessä mainitaan, että mm. isyydestä ei ollut epäselvyyttä ja Laitala yritti myöhemmin vielä kerran raiskata samaa henkilöä - tällä kertaa Kemin kaupungintalon edessä!

Artikkelin oli kirjoittanut Jorma Mustonen. Hän lienee saanut tietonsa Kemin poliisilta ja/tai Kemin silloiselta kihlakunnanoikeudelta. Minulla ei ole syytä epäillä Alibissa olleita tietoja, enkä ole myöskään missään nähnyt, että Alibi olisi saanut tuon artikkelin johdosta huomautuksen, tai ollut jopa oikeudessa perättömien ja valheellisten tietojen levittämisestä.
Second Choice kirjoitti:Onkohan poliisi tarkistanut noiden sun juttujesi todenperäisyyttä ?
Epäilen että eivät ole, mutta ovat aikoinaan tehneet työnsä ottamalla Laitalan kiinni murhapaikan läheisyydestä ja mm. suorittaneet esitutkinnan. Toki myös näiden aiemmin tekemiensä raiskausten osalta suorittaneet pidätyksen jne...
Second Choice kirjoitti:Muutenkin tuossa sinun pitkässä kirjoittelussa ja referoinnissa on vainoamisen makua, sääliksi käy tuon pariskunnan yhteinen poikakin.
Nimimerkki Second Choice on kirjoitusmäärästään päätellen liikkeellä yhden asian taktiikalla - syy liittyy varmasti ja läheisesti Pekka Laitalaan. Laitala on sen tehnyt mistä hänet on tuomittu. Kirjoitukseni perustuvat mainituissa lehdissä olleisiin artikkeihin, enkä ole vainonnut siinä ketään. Mikäli kuitenkin katsot ikävien tosiasioiden kertomisen olevan vainoamista ja/tai kirjoituksissani olevan jotain loukkaavaa sekä valheellista, niin toki otat yhteyttä poliisiin - tai ensi alkuun vaikka murha.infon ylläpitoon.
Chikatilo kirjoitti:"Paikkakunnalla X tapahtui taannoin tai päivänä muutamana tietty rikos, josta emme kirjoita enempää, että emme loukkaisi tai järkyttäisi ketään." Näinkö homma pitäisi hoitaa?
No tämä olisi se kaikkein neutraalien tapa ja joidenkin mielestä ehkä jopa paras vaihtoehto.
Chikatilo kirjoitti:Koska Pekka käveli tekopaikalle Kemin Konemyynnin ohi, hän lienee hankkinut puukkonsa risteyksessä vinosti vastapäätä sijainneesta edistyksellisen osuusliikkeen Centrum-tavaratalosta, joka toimi kiinteistössä kai 1957 - 1982.
Ostopaikkaa en tiedä, mutta käyttämäsi sanonta "edistyksellisen osuusliikkeen" toi pakostikin muistoja mieleen! Niinhän E-liikettä aikoinaan kutsuttiin. Edistyksellinen osuusliike :D
-Centrum -tavaratalot eivät menestyneet edes Kemingradissa, jossa kuitenkin oli aatteen paloa keskimääräistä kaupunkia enemmän. Mutta siirtyikö Kemin Centrum sitten muualle ao. kaupungissa, sillä ei kait sen toiminta vielä tuolloin päättynyt?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Laitala

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Doctor Lecter kirjoitti:Niuvanniemen oikeuspsykiatrisessa sairaalassa jo parikymmentä vuotta ollut 55-vuotias Jari-Pekka Johannes Laitala karkasi hoitohenkilöstöltä maanantaina iltapäivällä ollessaan saatetulla matkalla Tervolassa kotonaan.
Doctor Lecter kirjoitti:Alibi 10/1981: "Laitala otti elokuussa 1979 Kemistä kyytiinsä vaimonsa 14-vuotiaan siskon ja pysäytti auton Tervolassa. Auton takapenkillä hän sitten toteutti eläimelliset halunsa. Teon seurauksena pikkusisko tuli raskaaksi ja synnytti pojan keväällä 1980".
Tervola on ollut hänelle eräänlainen kiintopiste elämässään. Sieltä ei kauaa Rovaniemelle ajele ja Laitala oli vapaana kesällä 1980, jolloin tapahtui se Lapin kuuluisin katoaminen. Oletan kuitenkin että Laitalan tekemiset Vaaran katoamisen aikoihin ovat visusti selvitetyt.

Alibissa 9/1984 on Laitalan haastattelu, jossa hän sanoo suhdetta vaimonsa sisareen "puoli vuotta kestäneeksi seurusteluksi". Laitala syytti vaimonsa sisarta sittemmin valehtelusta ja kertoi tämän itse olleen halukas sukupuoliseen kanssakäymiseen aina kun vaimo lähti pois kotoa. Sitä ei mainita että miksi näin oli, siis että johtuiko Laitalan halukkuus vaimonsa sisareen kenties vaimonsa osoittamasta kylmyydestä aviovuoteessa, vai oliko Laitala muutoin vain normaalimiestä aktiivisempi tällä saralla?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Second Choice
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2011 8:09 pm

Re: Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Viesti Kirjoittaja Second Choice »

Niin tosiasiat tosiasioina tässäkin tapauksessa, ja saa tästä puhua, mutta täällä näköjään liikkuu joillakin sellaistakin päässä, että vankimielisairaalassa olevilla potilailla ei ole mitään oikeuksia, jotenka samahan sitä mitä täällä sitten suoltaa, paskaa ja valheita vaikka, kunhan se jotakin on. Poliisi on vahvistanut yhden henkirikoksen, ja mistä sen tietää, vaikka Pekan läheiset ovatkin jo yhteydessä poliisiin.

Niin, ja sitten, Chikatilo & dr.Lecter: "Mitä kumman vainoamista kirjoituksessa muka oli? Siinähän vain esitettiin tiedossa olevat faktat ja historiatiedot. Sääliksi käy minullakin Pekan lasta ja varsinkin surmattua puolisoa, mutta syy siihen on yksin Pekan, ei kenenkään muun." Olisikohan näin että sinulla käy sääliksi tuota poikaa? Täällä kun pitäisi ajatella eläviäkin, eikä kirjoitella tarkistamattomia ja valheellisia asioita menemään, kun siltä vaan tuntuu että pitäis saada mehukas juttu aikaiseksi.

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Second Choice osoittakoon mitkä edellä kirjoitetuista asioista eivät pidä paikkaansa. Pelkkä huutelu täällä, että " ei pidä paikkaansa" ja "ihmisarvo kaikille", ei riitä.
Vaikea uskoa, että raiskaustuomio olisi silloisissa lehdissä ollut keksitty juttu. Valheellisiin kirjoituksiin lehdissä olisi puututtu varmasti.
Jokaisella olkoon oikeus "toiseen mahdollisuuteen", mutta se ei ole realistista että vanhat asiat haudattaisiin hiljaisuudessa. Se lienee rikosten hinta.

Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Second Choice kirjoitti: Poliisi on vahvistanut yhden henkirikoksen, ja mistä sen tietää, vaikka Pekan läheiset ovatkin jo yhteydessä poliisiin.
Mielenkiintoista! Onko henkirikoksia ehkä paljastumassa lisää, vai miksi moinen yhteydenotto?
Niin, ja sitten, Chikatilo & dr.Lecter: Täällä kun pitäisi ajatella eläviäkin, eikä kirjoitella tarkistamattomia ja valheellisia asioita menemään, kun siltä vaan tuntuu että pitäis saada mehukas juttu aikaiseksi.
En voi ottaa itselleni kunniaa Alibin artikkeleista, tuskin Tohtorikaan. Vaikka pyrimme kehittymään kirjoittajina, eivät tuotoksemme vielä ole valtakunnallisen rikosmedian edellyttämällä tasolla. Siksi joudumme tyytymään tylsiin siteerauksiin jo ammoin kirjoitetuista lehtijutuista.

Kävin muuten kesälomallani Suomessa ja - Kemissä! Olen nyt sortunut siinä määrin näihin rikosteluihin, että oli pakko tarkastaa ohimennen Pekan erittäin idyllinen rikospaikka. Oli vaikeaa uskoa, että tuollaisessa paikassa voi kohdata väkivaltaisen lopun keskellä päivää! Elli Immon surmapaikka yritin hahmottaa autolla ohi ajaessani. Lapintien linjaus on muuttunut tuolla alueella aika voimakkaasti ohitustien rakentamisen yhteydessä 70-luvulla ja koko Ristikangas on ikään kuin jaettu kahtia. Tunnustan, että en hahmottanut paikkaa varmuudella. Olisi pitänyt jalkautua.

Centrum kuulemma muuttui Eka-marketiksi ja siirtyi kaupungin keskustan toiselle laidalle. Nyt siinäkin toimii hieman vähemmän edistyksellisen osuuskauppaliikkeen myymälä.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Clarence
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1459
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Pekka Laitala surmasi vaimonsa Kemissä 1981

Viesti Kirjoittaja Clarence »

Muistan tuon Laitilan. Lueskelin vanhoja juttuja, niin pisti silmään tämä tapaus. Olin tuolloin Oulun läänillä ja Pekka Laitila tuli taloon odottamaan mielentilatutkimusta. En ole sanaakaan vaihtanut ukon kanssa, mutta nähnyt monta kertaa ulkoilussa. Muut vangit puhuivat, että jehovalainen kuka on raa ´asti puukottanut vaimonsa lapsen nähden. Tapaus ei tuolloin ainakaan itselle ollut mitenkään mielenkiintoinen. Hakattiin ulkoilussa lentopalloa ja muut vangit olivat pihan reunoilla parin kolmen vangin ryhmissä. Toiset heittivät tikkaa, rengasta tai olivat vaan.
Pekka Laitila oli aina jossain sakissa, jossa selitti joillekin jotain. Oli ilmeisesti alkeellisia sosiaalisia taitoja, sillä siinä oli muitakin vankeja ympärillä. Puhuivat jo tuolloin, että tuleva kriminaalipotilas. Ihmettelen vaan, kuka jaksoi kuunnella Laitilan houreita päivästä toiseen. Ei ollut näkyvästi sairas, mutta outo. Enpä usko kyenneen näyttelemään hullua.

Kauaa ei Laitila muistaakseni ollut Oulun läänillä, vaan lähti ilmeisesti mielentilaan. Itse lähdin myöhemmin etelään eri vankilaan. Joskus nämä tapaukset tulevat jälkijättöisesti mieleen. Kun ukko oli karkuteillä Niuasta, hänestä oli etsintäkuulutuskuva, josta katselin jotain tuttua on. Tätä viestiketjua luettua asia selkisi paremmin. Nuo raiskausjutut olivat uutta, sekä mahdollinen pytyn uhka. En muista, että niistä olisi tuolloin muiden kanssa puhuttu. Ukko on nyt oikeassa paikassa. Kuten jo sanoin, ei ainakaan itselle aikoinaan herättänyt mielenkiintoa.

Vastaa Viestiin