Kadonnut Juha Penttinen,35v. Konnevedellä 7.5.2011

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
murjaani
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 5:09 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja murjaani »

tyttömetsässä kirjoitti:Kummassa Juha P jäi pois kyydistä - Hankasalmentien vai Saarikankaantien risteyksessä? Siis tien 641 vai tien 637 kohdalla? Molempia näkee noissa lainauksissa.
Nimistöstä, jos joku hakee nimillä paikkatietoja: Se on Saarikas ja Saarikkaantie. Seudulla saattaa olla Saarikankaantiekin, mutta ainakin se Jouhtisesta jonkin matkaa erkaantuva on edelleen Saarikkaantie. Tuli meinaan sähkölasku meille tänään ja siinä vanha nimi. Sumiaisissa on kuntaliitoksen takia jonkin verran vaihtunut nimistö, Konnevedellä ei moista tarvetta ole ollut kun on itsenäinen edelleen.

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Eli hieman tapaukseen liittyvää tietoa putkahtelee toisen jutun yhteydessä.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... hin/719228



Äidin arvotavarat huumevelkoihin
A A 18:33
Juha Mikkonen

Siilinjärveläisen naisen kodista viedyt arvotavarat löytyivät viime kevätkesällä kolmen kuopiolaismiehen asunnosta.

Miehiä syytetään kätkemisrikoksista ja törkeistä huumausainerikoksista laajassa huumejutussa, jonka pääkäsittely jatkui maanantaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Asunnon tyhjennys tuli ilmi huhtikuun lopulla, kun nainen palasi lomamatkalta. Esitutkinnassa selvisi, että asunnossa oli vieraillut useana päivänä omilla avaimilla naisen aikuinen poika.


Mies oli rahdannut koruja ja arvoesineitä Kuopioon. Mies myönsi teon esitutkinnassa. Tutkinta jäi kesken, kun mies katosi puolitoista viikkoa varkauden jälkeen Konnevedellä. Hänestä jäi jäljelle tien varteen vain vaatteita, jotka myös katosivat myöhemmin. Miehen epäillään olleen menossa huumekätkölle. Hänen epäillään kuolleen.

Osa varastetuista tavaroista löytyi touko-kesäkuussa Kuopion Petoselta, kun poliisi otti kiinni laajan huumejutun epäiltyjä. Syytteen mukaan kadonnut mies osti arvotavaroilla amfetamiinia ja maksoi vanhoja huumevelkojaan. Syytetyt kiistivät niin huumekaupat kuin tienneensä tavaroiden alkuperän.

Huumejutun pääkäsittely jatkuu vielä kahdeksana päivänä, joista viimeinen on joulukuun puolivälissä
Buy the ticket, take the ride!

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Ei tainnut tosiaan olla etsitty henkilö selvillä vesillä pimeästä bisneksestä. Eiköhän tuo ole nyt ainakin julkinen todiste siitä. Velkoja on jäänyt maksamatta. Olisiko huumekätköltä kolkattu ja laitettu katoamaan (löytynee jostan järvestä painot jalassa?). Velkojat ovat sitten vieneet huumeet korvauksena veloista (no okei, tuskinpa olisivat jättäneetkään).
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja apollo »

Voisikohan kyse olla vasikoinnista tai ainakin sen pelosta. Mies käynyt kuitenkin poliisin puheilla tätä ennen. Huumekätkö on voinut olla pelkkää hämäystä, että mies on saatu syrjään. Tuo vaatekasa kyllä ihmetyttää, olisikohan skitsoiltu vaikkapa mikrofonia ja siksi riisutettu.

Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Vähän puoli Ot:na otsikkoon, niin nuo uutiset selittivät viime keväistä poliisin toimintaa Petosella ja se on liittynyt tuohon amfetamiinivyyhteen. Parin viikon ajan valvonta oli huomiota herättävän näkyvää. Ihan tunnuksellisia maijoja parkissa pitkiä aikoja samaan aikaan kun muut ajelee jatkuvasti alueella tiettyjä reittejä. Tunnuksettomat siihen päälle. Taisivat laittaa porukkaa ahtaalle näkyvällä valvonnalla ja siellä on voinut tulla ajatuksia vasikoinnista.

Asustelen Petosella ja työn puolesta myös liikun täällä paljon(kuten koko Kuopio-Siili alueella), joten se poliisin keskittyminen johonkin oli helppo nähdä. Tällä hetkellä saman tyyppistä poliisin aktiviteettiä on Kuopiossa hieman eri paikassa. Ei ihan yhtä kattavaa, mutta selkeästi mielessä on muutakin kuin normaali valvonta.
Buy the ticket, take the ride!

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4911
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

apollo kirjoitti:Voisikohan kyse olla vasikoinnista tai ainakin sen pelosta. Mies käynyt kuitenkin poliisin puheilla tätä ennen. Huumekätkö on voinut olla pelkkää hämäystä, että mies on saatu syrjään. Tuo vaatekasa kyllä ihmetyttää, olisikohan skitsoiltu vaikkapa mikrofonia ja siksi riisutettu.
Tai sitten ihan muusta syystä tullut mitta täyteen. Tämä kaveri ei nimittäin ollut hiljaisin naapuri mitä maa voi yllään pitää, vaan esimerkiksi riitelyä kuuli kyllä ihan joka viikko monta kertaa. Eikä sekään rajoittunut mihinkään tavallista isompaan ääneen huutamiseen, vaan siellä kyllä lenteli sitten niin ihmiset kuin tavaratkin kun sotajalalle lähdettiin. Rappukäytävää ja rappuja myöten porukkaa heiteltiin, niin omia kuin vieraitakin, kellonajoista piittaamatta. Voin siis kuvitella myös tilanteen, jossa se sota on aloitettu jotain sellaista kohtaan, joka onkin päättänyt että sinähän et nisti muuten silmille hypi. Yksi visio minkä voisin kuvitella on sellainenkin, että kaveri on houkuteltu metsään joko pyytämällä häntä tosiaan hakemaan jotain kätköstä, tai "vahingossa" lipsautettu jonkin kätkön sijainti, jolloin onkin päättänyt lähteä hakemaan sen parempaan turvaan. Sitten vain äijä hengiltä. Ehkä ovat ensin nöyryyttäneet ja pakottaneet riisumaan alasti, ennen kuin ovat marssittaneet paikkaan x, jossa kuula takaraivoon ja sitten jonnekin matalaan (suo)hautaan vain humautettu.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1814
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Saanko VodKa kysyä missä päin asuit naapurina?
Buy the ticket, take the ride!

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4911
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Haarahaukka kirjoitti:Saanko VodKa kysyä missä päin asuit naapurina?
Nimenomaan asuin, en asu enää. Kuopion keskustan liepeillä, kai sitä periaatteessa keskustaksi voisi sanoa.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Outo Enkeli
Sabrina Duncan
Viestit: 362
Liittynyt: Su Touko 22, 2011 12:21 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Outo Enkeli »

Tuo serkusten välinen juttu, niin ne on manneja. Kuollut on Kiuruvedeltä ja serkku on minun tiedon mukaan Pielavedeltä. Kuollut pyöri paljon Jyväskylässä. Toinen oli kirjoilla Tukholmassa jossain välissä. Nyt näköjään Sotkamossa. Olen joutunut olemaan aikoinaan tekemisiin heidän kanssaan vaikka millaisten asioiden yhteydessä. Molemmat pyöri myös Kuopiuossa ja sinne hoitivat pilveä ja piriä. Tässä jutussa on uhkailtu rankasti esim. kuolleen avovaimoa. Hän pelkää nykyään tosi paljon.

Juha oli ennen "Bodari". Viime aikoina ei enää kiinnostanut kuin vetäminen. Paino tippui noin 30 kiloa. Aikoinaan oli niin "gangstaa". Pyörittiin samoissa kuvioissa, niin tiedän. Itse olin töissä ja elin normielämää, mutta tunsin monien erinäisten asioiden kautta paljon bodareita ja myös huumeiden välittäjiä ja niiden kanssa muuten tekemisissä olevia. Yleensäkkin "ala-maailmaa". Juha teetätti muilla paljon juttuja, mutta kunnian otti itse. Joissakin asioissa ei olisi kannattanut. Hänelle oli tärkeää se, että hänellä on valtaa. Halusi vaikuttaa muiden elämään ja ohjailla.Juuri näitä juoksu-poikiaan ohjaili ja kusetti ja sitten niille nauroi. Loppu-aikoina he sitten alkoi kelvata vetokavereiksi. Yksi vitun pitkätukka, joka on pystyssä jokasuuntaan oli ensin Juhan "orja". Piti Juhaa suurena idolinaan. Juha teetätti hommia sillä ja sitten naureskeli. Siitä tuli kuitenkin kaveri, jonka kanssa vedettiin piriä kaksin käsin ja isolla lusikalla. Suonet vaan paukkoi. Erään naisen asunnolla "toimivat", vaikka oma oli lähellä ja vaimo ja lapsi siellä. Ei siellä paljon ehtinyt olla. Erittäin narsistinen persoona. Naisia piti olla useita päällekkäin ja rahalla elvistellään, vaikka ei sitä oikeasti olisi. Itse lopetin noissa kuvioissa liikkumisen vuosia sitten, mutta kuulen jutut yhä. Yksi aamu, kello viiden ja kuuden välillä Juha ilmestyi ovelleni aivan sekaisin ja tosi skitsona. Kyseli mistä piriä saisi. Enpä edes vastannut vaan vedin oven kiinni ja menin nukkumaan takaisin. Tästä on joku kolme-neljä vuotta. Riihimäen kahakassa aikoinaan oli kyse vasikoinnista. Mutta siitä on jo kauan. Mutta Kuopiossa ja muualla oli paljon vanhempaa ns. vanhan liiton väkeä, jotka ei hänestä pitäneet. Juuri sen huumekuninkaana olon takia. Mutta he ei ole hänelle tehneet mitään. Eivät vaan olleet tekemisisissä.

Minä luulen, että oli todella menossa ns.kätkölle, mutta otettiin kiinni ja vietiin paikkaan A ja pistettiin kylmäksi ja ei löydy koskaan. Surullista mutta jotenkin noin se menee. En silti hänelle tuollaista kohtaloa olisi toivonut. Juha asui Petosella. En tiennyt että oli muuttanut keskustaan. Vodka? Muistatko mitä ovessa luki. Edes sinneppäin. Laitatko yksäriä.

Eniten mua ihmetytää se , että kaksoisveli ei tiedä katoamisesta. He ennen olivat tosi tiivisti tekemisissä. Hän tiesi Juhan bisnekset tarkasti. Oli joskus aikoinaan mukanakin ja onpa Juha ottanut veljensä "hommia" kontolleen. Vaikka veli on nykyään kunnon kansalainen, niin uskon että tiesi veljensä puuhista. Hyvin pitkälle. Pelkääkö ja ei puhu. Onhan selvä, ettei näissä piireissä puhuta, mutta oma veli. Eikö voisi kertoa niin, että kukaan ei siitä joudu kuseen, mutta löytyisi kroppa. Tai sitten hän ei tod. tiedä. Mene ja tiedä....
el músculo pierde su significado cuando la pólvora se inventó. Así que en lugar de hormonas, comprar un arma buena. por lo que no engañan a nadie que no comprende esto, pero al darse cuenta de esto debe ser un poco desordenado

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Mielenkiintoista tekstiä, kiitos Outo Enkeli.

Onko tuo porukka joka oletettavasti on Juhan pistänyt kylmäksi, sen luokan porukkaa että pystyy piilottamaan ruumiin ilman, että sitä löydettäisiin? Usein noissa piireissä tuntuu, että joku puhuu jossain vaiheessa sivu suunsa tai vasikoi tai, että ainepökkyrässä ei hoideta hommaa loppuun. Tosin tuolla alallakin "menestyvien" pitää varmaan pitää pää kylmänä ja selvänäkin, jottei heti homma mene käteen. Ja ahneus se taitaa olla, joka usein lopuksi vie bisnekset pieleen...

Onko tuo muuten selkeää kuka teon takana on? Tai mikä porukka? Luulisi silloin, että poliisillakin on käsitystä tapahtuneesta. Ehkä ovat porukkaa jo muutenkin seurailleet. Vaikea vain saada ketään kiinni ilman todisteita ja etenkin sitä ruumista.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

Random Nick
Remington Steele
Viestit: 222
Liittynyt: Ti Elo 30, 2011 8:51 pm

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Random Nick »

Tänään kirjoitti Keskisuomalainen, että tämä katoaminen liittyy jyväskyläläisnaisen ja tämän pojan amfetamiinijuttuun. Näillä oli maastokätköjä alueella ja nainen oli tavannut Penttisen kanssa vastikään Kuopiossa. Eiköhän se siis tämäkin keissi aukene.
1. Näytä harmittomalta
2. Näytä siltä, niinkuin sinun kuuluisikin olla siellä, missä olet
3. Poistu kävellen, älä juokse

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4911
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Random Nick kirjoitti:Tänään kirjoitti Keskisuomalainen, että tämä katoaminen liittyy jyväskyläläisnaisen ja tämän pojan amfetamiinijuttuun. Näillä oli maastokätköjä alueella ja nainen oli tavannut Penttisen kanssa vastikään Kuopiossa. Eiköhän se siis tämäkin keissi aukene.
No niinpä tietenkin. Osaakos kukaan nimetä tuota Jykylän pään juttua, että mistä on kyse? Vai onko vielä niin tutkinnan alla, ettei siitä ole avauksia/tietoja pahemmin yleisölle tippunut? Viidakkorummut kuitenkin lienee soineet jo, eli joku tietää jotain. Jyväskylässä kuitenkin on paljon Minfon käyttäjiä, jotka yleensä ovat ajan hermoilla näissä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja apollo »

Keskisuomalaisessa (15.12.11) oli mm. seuraavaa:

Jyväskyläläinen 48-vuotias nainen on syytettynä mittavassa, lähinnä amfetamiiniin liittyvässä huumejutussa. Jutussa on yhdeksän muuta syytettyä, joista yksi on naisen poika. Tutkinnan mukaan määrät ovat 3,5 amfetamiinia, 720 g hasista ja 1000 ekstaasipilleriä. Takavarikkoon saatiin 669 g amfetamiinia ja 680 ekstaasinappia, lisäksi Kuopiolaiselta mieheltä löytyi 98 g amfetamiinia. Huumeita on säilytetty maastokätköissä mm. Jyväskylän kangaslammella ja keljonkankaalla sekä Rautalammilla ja Konnevedellä.

Lisäksi mainitaan, että nainen on työskennellyt päihdetyöntekijänä ja tutustunut yhteen syytetyistä kuntoutuksessa. Tämän jälkeen nainen oli alkanut myymään miehelle aineita.

ITSE ASIAAN: Juttuun nivoutuu tämän ketjun miehen katoaminen. Esitutkinnan mukaan mies on tehnyt huumekauppaa pääsyytettynä olevan naisen kanssa ja kadonnut mennessään hakemaan naisen konnevedelle jättämää huumekätköä. Oikeudessa nainen myönsi tuntevansa miehen ja tavanneen hänet Kuopion torilla ennen tämän katoamista, mutta kiisti huumekaupat.

Juttu on jatkunut tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

EDIT: Tuolla onkin jo nimim. Coyoten postaamana keskisuomalaisen koko juttu: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... &start=270

Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4911
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kiitos Apollo.

Kyselin vähän muiltakin paikallisilta, jotka saattaisivat jotain olla kuulleet tästä. Ilmeisesti yleinen vaikutelma tosiaan on, että Penttinen on ns. pistetty palasiksi, eikä ole yksinkertaisesti vain eksynyt hakureissulla (todennäköisempäähän se noin onkin.)

Eri asia sitten että kuka ja mikä ja onko tuonne kätkölle lähdetty salaa vai ns. luvan kanssa. Vai onko koko kätköä ollut olemassakaan ja se on ollut vain keino houkutella Penttinen mahdollisimman syrjäiseen paikkaan lahdattavaksi.

Varmasti Penttisen vaimo tietää ihan yhtä hyvin kuin me ei-ihan-perhepiiriin -kuuluvatkin, että ei se mies sieltä elävänä takaisin tule. Tiesi varmasti jo siinä vaiheessa, kun Penttinen katosi. Sen verran värikästä historiaa kuitenkin heidän seurusteluaikanaankin molemmilla.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Isoviha
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 4:46 am

Re: Juha Eemeli Penttinen ( Siilinjärvi / Kuopio )

Viesti Kirjoittaja Isoviha »

Liitetään nyt tuo Coyoten näpyttelemä lainaus tähän vielä kokonaisuudessaan:

3,5 kilon huumejutussa erikoisia yksityiskohtia

Jyväskylä
Heli Paananen

48-vuotias jyväskyläläisnainen on pääsyytettynä mittavassa, pääasiassa amfetamiinin hankkimiseen, kuljettamiseen, kätkemiseen ja levittämiseen liittyvässä huumejutussa, jonka käsittely päästiin aloittamaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Jutun yhdeksästä muusta syytetystä yksi on naisen poika.
Juttukokonaisuudessa on kaikkiaan 13 syytekohtaa, jotka pohjautuvat Keski-Suomen poliisin suorittamaan esitutkintaan. Tutkinnan mukaan pääsyytettynä oleva nainen on hankkinut yhteensä noin 3,5 kiloa amfetamiinia, 720 grammaa hasista ja tuhatkunta ekstaasitablettia.
Poliisi on laskenut ainemäärät epäiltyjen kertomusten, telekuuntelu- ja valvontatietojen ja keskusrikospoliisin tekemän rekonstruktion perusteella, sillä väitetystä kokonaismäärästä naisen kotoa takavarikoitiin vain osa, 669 grammaa amfetamiinia ja 680 ekstaasitablettia. Lisäksi 98 grammaa takavarikoitiin kuopiolaismieheltä.
Syytteiden mukaan nainen on asioinut aineiden kanssa huhtikuusta elokuuhun, josta lähtien hän on ollut vangittuna.

Useita maastokätköjä

Keskiviikkona törkeästä huumausainerikoksesta luettujen syytteiden mukaan äiti ja poika olisivat pyörittäneet huumekauppaa yhdessä kolmannen henkilön kanssa. Aineita he olivat syyttäjän mukaan säilyttäneet pääasiassa maastokätköissä, joita oli tehty muun muassa Konnevedelle ja Rautalammille ja Jyväskylässä Kangaslammelle ja Keljonkankaalle.
Syytettyjen välisen äiti-poika-suhteen lisäksi juttuun liittyy muitakin poikkeuksellisia yksityiskohtia. Esitutkinnasta käy esimerkiksi ilmi, että pääsyytettynä oleva nainen on toiminut päihdetyöntekijänä ja tutustunut yhteen kanssasyytetyistä tämän ollessa päihderiippuvuuden vuoksi kuntoutuksessa. Poliisikuulusteluissa mies kertoo sittemmin ostaneensa naiselta ainetta.

Mies katosi mystisesti

Lisäksi juttuun nivoutuu 35-vuotiaan siilinjärveläismiehen mystinen katoaminen. Esitutkinnan mukaan toukokuusta saakka kateissa ollut mies olisi tehnyt huumekauppaa pääsyytettynä olevan naisen kanssa ja kadonnut jäljettömiin mennessään noutamaan naisen hänelle maastokätköön Konnevedelle jättämiä aineita. Miehestä ei ole tehty havaintoja sitten 7. toukokuuta, jolloin hän käveli Suolahdentietä pitkin Tankomäen kohdalla.
Oikeudessa nainen myönsi miehen olevan tuttavansa ja tavanneensakin hänet Kuopion torilla ennen tämän katoamista, mutta kiisti huumekaupat.
Jutun käsittely jatkuu käräjäoikeudessa torstaina.

Lähteenä KSML:n paperiversio

Vastaa Viestiin