Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Alajärven nelossurmat -24.4.1987

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Alajärvellä 24.4.-87 tapahtuneesta nelossurmasta on täällä muistaakseni vain yksi maininta: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=494

Jos nyt kuitenkin oma osionsa tällekin tapaukselle. Sitä, mistä murhenäytelmä sai alkunsa on mahdoton todentaa, mutta perinteestä poikkeaa se, ettei tekijän eikä uhrien veressä ollut tippaakaan alkkoholia.

Tekijä, tuolloin 28-vuotias kaivinkoneenkuljettaja Kari Timmerbacka (Alibissa Timmerbaka), oli eronnut kolme viikkoa aiemmin vaimostaan. Jossakin vaiheessa tuota perjantai-iltaa Kari oli autoillessaan poikennut paikalliseen Kantakievari – ravintolaan ja kohdannut siellä uunituoreen ex-vaimonsa. Kari istahti samaan pöytään, joi vissyä ja pyörähteli parit valssit exänsä ja tämän siskon kanssa.

Kari oli illan aikana käynyt Alajärven Menkijärvellä 15 kilometrin päässä katsomassa kuka hoitaa lapsia äidin ollessa ravintolassa. Hän oli tavannut siellä entisen anoppinsa ja saanut tietää, että lapset ovat hyvässä hoidossa.

Puolen yön jälkeen kolmen auton seurue matkasi kohti Menkijärveä. Kari oli mukana. Talon pihalla oli ilmeisesti sattunut jotain, joka oli ajanut Karin surmatöihin, sillä tämä oli palannut noin klo 02:45 – 03:00 aikoihin takaisin talolle hirvikivääri kädessään ja surmannut järjestelmällisesti ex-vaimonsa ja tämän siskon sekä kaksi veljeä. Mummo menetti kerralla kaikki lapsensa.

Karin ja ex-vaimonsa yhteiset kolme pientä lasta olivat tapahtuma-aikana ex-vaimon äidin luona hoidossa.

Asian käsittely jatkui myöhemmin sekä oikeudessa että lehdistössä. Kenen tiedoilla jatkamme tästä eteenpäin?

Lähde Alibi 6/07
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
rötösherra
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Ti Syys 25, 2007 8:44 am

Viesti Kirjoittaja rötösherra »

Mitäs pyysit. Kannan sitten minäkin korteni kekoon näille foorumeille, mitä toistaiseksi käyty vain lueskelemassa. Ex-vaimoke kun oli Alajärveltä ja aika läheltä kyseistä Menkijärveä kotoisin, ja näistä kuolleista kai nuorin, parikymppinen nainen oli koulukavereita tai ainakin jonkin sortin hyvän päivän tuttuja hänen kanssa, niin kaikenlaista tuli kuultua. Tapauksen jälkimainingeista etenkin, lähteenä mm. anoppi.

Alajärvi oli ulkopuolisen silmin varsin hämärä paikka tuolloin, kyseessä nimittäin ns. kuiva kunta (keskiolutkielto), jakautunut noin puoliksi lestadiolaisiin ja muihin – eli juoppoihin, joista jälkimmäisiä surmatut edustivat. Vissyä tai ei, niin tapahtumat lähtivät liikkeelle kirkonkylän ainoasta kapakasta ja pahuuden pesästä. Välimuotoja paikkakunnalla ei tunnettu ja huolimatta siitä, oliko vaiko eikö uhrien tai tekijän veressä alkoholia, niin tapahtuneen jälkeen uskovaisyhteisön edustaja kuulemma lähestyi tätä kaikki lastaan menettänyttä äitiparkaa asiaa vähätellen, ettei niistä ”juopoista ja huorista” nyt ollut niin väliä. Että älä välitä.

Toinen erikoisuus, mistä toivoisin kyllä jonkun säästäneen lehtileikkeet oli tuo paikallislehtien mielipidekirjoittelu, missä perisuomalainen kateus nosti päätään hautajaisavustuksista. Mitä nyt neljä arkkua ja monttu auki ei voi olla niin kallista. Juttujen sensurointi ei oikein tainnut toimia, tai järviseutulehden ”mode” oli jo valinnut puolensa.

Jälkimmäisestä kuittailusta muistan lukeneeni myös jostain Hymystä tai Nykypostista tms., kun haastattelivat surmattujen äitiä, että kuinka jaksanut elämässä. Uhreilta jäi pieniä lapsia, jotka tämä isoäitinä ja leskenä vielä otti hoidettavakseen.

Muutakin reipasta lahtaamista samassa ehkä parin sadan asukkaan syrjäkylässä tapahtunut, nimittäin vähän ennen tuota nelosmurhaa niin ikään mustasukkainen mies ampui naisen aurinkotuoliin, ja tuoreemmassa muistissa vähän julkisuuttakin saanut kyläkauppiaan ryöstömurha 90-luvulla joskus. Tämäkin ampumalla ja kaikki nämä noin 10 vuoden sisään, eli murhakuolleisuus asukaslukuun suhteutettuna tällä väkimäärärällä nousi kyllä aika korkeaksi.

mikodeus
Sofia Karppi
Viestit: 436
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:51 pm

Viesti Kirjoittaja mikodeus »

tarina ei kerro että lopettikos surmaaja itse sitten päivänsä vai ei vai onkos vankilassa?

Donhothiel
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Touko 01, 2008 10:01 pm
Paikkakunta: Poste Restante
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Donhothiel »

Löytyyhän tuolta Alajärveltä muutakin kuin "reipasta lahtaamista".. esim http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=3652
Hoping, praying that I'll find a way to turn back time. Can I turn back time?

Bleddyn
Neuvoja-Jack
Viestit: 587
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 1:33 am
Paikkakunta: K-S Survival Program.

Viesti Kirjoittaja Bleddyn »

mikodeus kirjoitti:tarina ei kerro että lopettikos surmaaja itse sitten päivänsä vai ei vai onkos vankilassa?
Ei kumpaakaan. Asuu edelleen paikkakunnalla.
Rikosposti 3/1988 kirjoitti:Kyseisenä perjantai-iltana 27-vuotias Riitta Timmerpakka, omaa sukua Saari, oli istumassa iltaa Alajärven Kantakievarissa yhdessä sisarensa, 19-vuotiaan Anne Saaren kanssa. Riitan, vain pari viikkoa aiemmin miehestään Kari Timmerpakasta eronneen naisen kolmea lasta oli Menkijärven entisellä koululla hoitamassa tyttöjen äiti Aira Saari. Lapsista ainoastaan vanhin, 9-vuotias Mari, oli aloittanut koulunkäynnin. Sirulla oli tuolloin ikää kuusi vuotta ja Terhillä vasta kolme.

Lieneekö ollut pelkkä sattuma, että myös kaivinkoneenkuljettaja Kari Timmerpakka osui samaan ravintolaan. Entisen vaimonsa ja tämän sisaren pöydässäkin mies istui jonkin aikaa ja jopa tanssi kummankin tytön kanssa. Alkoholia seurueesta ei nauttinut kukaan, joten ainakaan viinan syyksi tulevia tapahtumia ei voi lukea innoikkaampikaan raittiusmies. Niin leppoisalta kuin tunnelma pöydässä saattoi ulkopuolisesta vaikuttaakin, tyttöjen seurassa ollessaan Kari Timmerpakka uhkasi entistä vaimoaan jollakin asialla. Mikä tuo asia oli, ei tosin ole selvinnyt tähän päivään mennessä. Nyt kun Riitta ja Anne ovat maan povessa, asian tietää ainoastaan Kari Timmerpakka itse. Ainakaan tähän päivään mennessä hän ei ole suostunut avaamaan suutaan.

Puolen yön tietämissä Kari Timmerpakka kävi Menkijärven koululla katsomassa - Riitta oli muuttanut koululle asumuseron jälkeen - kuka hoitaa lapsia äidin poissaollessa. Todettuaan, että tytöt olivat isoäidin hellässä hoidossa, mies ajoi takaisin Alajärven keskustaan.

Turvamies saattamaan tyttöjä kotiin

Riitan ja Annen lähtiessä ravintolasta he pyysivät kievarin vahtimestari Pauli Pitkäkangasta saattamaan heidät kotiin. Jo tämä todistaa, että Kari Timmerpakka oli todella uhannut entistä vaimoaan ravintolassa. Muuten Riitta Timmerpakka ei varmasti olisi pyytänyt Pitkäkangasta ajamaan hänen ja Annen perässä Menkijärvelle.
Ennen kuin tytöt ja Pauli Pitkäkangas pääsivät lähtemään Alajärven keskustasta, he törmäsivät vielä uudelleen Kari Timmerpakkaan. Tämä tapahtui kirkonkylän grillin luona, jossa Kari Timmerpakka kiilasi autollaan tyttöjen Datsunin niin, etteivät he päässeet liikkeelle. Pauli Pitkäkankaalle mies valitteli Riitan vain juoksevan kapakoissa ja jättävän lapsensa heitteille. Tämä oli tietenkin muunneltua totuutta, olihan mies vain vähän aikaisemmin käynyt toteamassa, että tytöt olivat Aira Saaren hoidossa.

Alajärven keskustasta Riitta ja Anne sekä Pauli Pitkäkangas ajoivat suoraan 15 kilometrin päässä sijaitsevaan Saaren taloon. Kukaan ei seurannut heitä, mutta hetken kuluttua paikalle ilmestyi yllättäen myös Kari Timmerpakka autollaan. Todennäköistä on, että mies oli odotellut tyttöjen autoa jonkin sivutien päässä. Kovin kauaa Kari Timmerpakka ei Saaren pihassa viipynyt. Miehen lähdettyä Anne pyysi Pauli Pitkäkangasta käyttämään häntä noin parin kilometrin päässä sijaitsevalla koululla katsomassa äitiään ja sisarensa lapsia. Näin tehtyään vahtimestari ajoi kotiinsa ja Riitta sekä Anne valmistautuivat yöpuulle menoon.

Ennen kuin myrskyä edeltänyt hiljaisuus laskeutui Menkijärven kylän ylle, Kari Timmerpakka soitti vielä kerran Riitan asunnolle. Koska puhelimeen vastasi anoppi, mies tiesi, että Riitta oli jäänyt Saarelle. Taisipa Aira Saari mainitakin tästä entiselle vävylleen, yritellessään rauhoitella tätä ja saadakseen miehen lopettamaan yölliset puhelinsoitot.

Näin kaikki todennäköisesti tapahtui


Kellon ollessa aamuyöllä kolmen ja neljän välillä Alajärven Menkijärven kylässä repesi maanpäällinen helvetti valloilleen. Kari Timmerpakka syöksyi Saaren taloon kädessään 7,62x53R -kaliiberinen hirvikivääri, joka oli ladattu viidellä 11,7 gramman lyijykärkisellä patruunalla. Patruunoista neljä oli makasiinissa ja viides piipussa. Kivääriä mies piti kädessään niin kutsutulla pistooliottella, joka mahdollisti aseen nopean käytön.

Miehen astuttua sisälle taloon jostain kuului huuto ja eteisen valo syttyi. Kari Timmerpakka ampui heittolaukauksella kohti eteiseen tullutta Anne Saarta. Laukaus osui tytön käteen. Estääkseen entisen vaimonsa veljien, Erkki ja Juha Saaren väliintulon, Kari Timmerpakka syöksyi poikien huoneeseen ja ampui kummankin nuorukaisen vuoteeseen. Laukaukset osuivat poikia päähän, joten täydentää Timmerpakan ei veritekoaan tarvinnut. Lyijykärkinen luoti lopetti poikien elämän sekunnin murto-osassa. Tämän jälkeen Timmerpakka syöksyi talon keittiöön, jonne haavoittunut Anne oli paennut ja jossa Riittakin oli. Polvillaan miehen edessä ollutta entistä vaimoaan Kari Timmerpakka ampui kahdesti. Toinen laukaus osui, mutta toinen meni ohi. Tässä vaiheessa Timmerpakan on täytynyt ladata aseensa uudelleen taskussa olleilla lisäpatruunoilla. Tämän jälkeen hän ampui vielä kerran pakastimen päädyn ja seinän välisestä kolosta turvaa hakenutta Riittaa niskaan. Armoa Timmerpakka ei tuntenut viimeistäkään talossa hengissä ollutta Saaren sisarusta kohtaan, vaan lopetti Annenkin elämän päähän ammutulla laukauksella. Nuori tyttö vaipui kuolleena keittiön nurkkaan. Kaiken tämän täytyi tapahtua muutamassa kymmenessä sekunnissa. Jos laukausten välillä olisi ollut hiemankin pidempi tauko, Erkki ja Juha olisivat ehtineet ylös vuoteistaan tai tytöt pakoon.

" Jumalani, miksi annoit järjen mennä "

Seitsemän surmanluotia ammuttuaan, lopetettuaan neljä nuorta elämää, Kari Timmerpakka ajoi luultavasti kotiinsa. Myöhemmin hänen asunnostaan löydettiin nimittäin viesti, joka kuuluu sanatarkasti näin:

" Kello oli 3.21 murhamies lähti liikkeelle, järki meni, viekää linnaa, tappaa pois, jumalani miksi annoit järjen mennä. "

Tämän jälkeen veressä ollut Timmerpakka palasi Menkijärvelle, ajoi koululle ja pyysi Aira Saarta soittamaan poliisille. Paikalla virkavalta oli vasta vajaata paria tuntia myöhemmin, kiitos poliisitoimen keskittämisen suuriin yksiköihin. Tällä kerralla partioauto joutui lähtemään Menkijärvelle Evijärveltä saakka.

Sanomattakin lienee selvää, että nuo kaksi tuntia olivat tuskantäytteisiä hetkiä Aira Saarelle. Kari Timmerpakan verisistä housunlahkeista ja kengistä hän tiesi, että kotona oli tapahtunut jotain hirveää. Entäpä jos asunnossa hermostuneena kävellyt mies olisi seonnut lopullisesti ja tappanut vielä hänetkin - tai kukaties itsensä. Onneksi ainakaan ensimmäinen vaihtoehto ei toteutunut. Jos näin olisi käynyt, kuka hoitaisi nyt Maria, Sirua ja Terhiä - ja saisi siitä ruhtinaallisen 1500 mk:n kuukausikorvauksen. Tuolla naurettavan pienellä summalla valtio muistaa tänään kolmen puoliorvon lapsen hoitajaa!

Poliisikuulusteluissa Kari Timmerpakka oli hyvin vähämuistinen mies. Itse surmatyöstä hän ei muistanut mitään ja sitä edeltävistäkin tapahtumista vain vähän. Kertomansa mukaan mies havahtui todellisuuteen vasta siinä vaiheessa kun poliisi sanoi hänelle:
- Neljä on mennyt.
jatkuu...
Kiikun kaakun rajalla
Puolimielet hajalla

Bleddyn
Neuvoja-Jack
Viestit: 587
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 1:33 am
Paikkakunta: K-S Survival Program.

Viesti Kirjoittaja Bleddyn »

Rikosposti 3/1988 kirjoitti: Täysjärkinen mies ja täydessä ymmärryksessä

Vielä viime keväänä Kari Timmerpakalle ei voitu lukea tuomiota Alajärven neloissurmasta, koska oikeus oli suostunut miehen pyyntöön päästä mielentilatutkimukseen. Timmerpakan mieli tutkittiin vasta viime vuoden lopulla Turun vankimielisairaalassa, siksi pitkä jono Suomessa pääntutkimuksessa on. Väliajan mies oli Vaasan lääninvankilassa.

Yllättävää kyllä, mielentilatutkimuksen mukaan Kari Timmerpakka oli ollut täydessä ymmärryksessä veritekoa tehdessään. Mies ei liioin ollut mielisairas eikä psykiatrisen hoidon tarpeessa. Minkäänlaista lievennysperustetta tulevalle tuomiolle ei siis ollut löydettävissä. Koska Timmerpakan teko oli niinkin raaka, kannattanee katsoa hieman tarkemmin, millainen tausta miehellä on:

Ylilääkäri Matti Tuovisen allekirjoittaman lausunnon mukaan Kari Timmerpakka on aikuistunut ennen aikojaan. Hänellä on heikko miehinen identiteetti ja huono verbaalinen ilmaisukyky. Miehen luonteenpiirteisiin kuuluu voimakas mustasukkaisuus ja ailahtelevaisuus. Älyllisesti hän on normaalitasoinen. Erityisen arka paikka Timmerpakalle oli se, että vaimo nimitteli häntä joskus homoksi. Painiakin vaimo väitti entisen miehensä harrastavan vain siksi, että tämä oli homo. On jopa mahdollista, että juuri poikkeavaksi nimitteleminen käynnisti koko tapahtumasarjan. Kirkolla Riitan nimittäin tiedetään tokaisseen Karille, että poikiakos sinä olet täällä katselemassa.

Homoksi nimittely ei luonnollisesti oikeuta ketään surmaamaan toista ihmistä - kolmesta sivullisesta puhumattakaan - ja niin lääninpoliisineuvos Simo Sillanpää vaati Kari Timmerpakalle tammikuun 29. päivän oikeudenistunnossa rangaistusta neljästä murhasta. Harkintaa teossa osoitta Sillanpään mielestä esim. se, että Timmerpakka oli ottanut lisäpatruunoita taskuunsa mennessään Saarelle. Miehen tarkoitus lienee alunperinkin ollut surmata myös teon todistajat, katsoi omaistenkin asiamies. Puolustus yritti suostutella oikeutta lähettämään Timmerpakka uuteen mielentilatutkimukseen. Pyyntö kaatui kuitenkin omaan mahdottomuuteensa, sillä puolustus joutui itsekin myöntämään, että kuukausia myöhemmin suoritettu mielentilatutkimus ja siitä tehtävä lausunto ovat aina arviointikysymyksiä.

--Kahden eri todistajan suulla oikeus sai kuulla, että ennen veritekoa Kari Timmerpakka ei ollut nukkunut viikkokausiin juuri lainkaan. Mies oli paiskinut töitä melkein ympäri vuorokauden eikä ollut siltikään saanut unen päästä kiinni. Käsittelyn loppupuolella oikeuden puheenjohtaja Pentti Erkkilä yritti vielä kerran suostutella Timmerpakkaa puhumaan kohtalokkaan illan ja yön tapahtumista. Yhtä kaikki, mies ei joko muistanut surmatöistä mitään tai sitten hän ei halunnut puhua niistä.
- Se helpottaisi omaakin elämää kun tietäisi nuo yksityiskohdat, vastasi Timmerpakka sekä puheenjohtajalle että omaisten asianajajalle. Hetkeä aikaisemmin jälkimmäinen oli ihmetellyt sitä, miksi Timmerpakka muistaa tietyt asiat, mutta unohtaa järjestelmällisesti kaiken sen, mikä on hänelle epäedullista.

Päätöstään Alajärven kihlakunnanoikeus harkitsi ennätyspitkän ajan, osapuilleen viisi tuntia. Ainakaan hutiloinnista alioikeutta ei voi siis syyttää. Päätöksessään Alajärven kihlakunnanoikeus katsoi, että Kari Ensio Timmerpakan tarkoitus oli ollut surmata ainakin entinen vaimonsa mennessään ladattu kivääri lädessään Saaren taloon. Muut sisarukset mies oli ampunut estääkseen näitä puuttumasta tapahtumien kulkuun.

--Kari Timmerpakan julmuus tuli oikeuden mielestä esiin sekä Riitan että Annen lopettamisessa. Koska rikossarja oli muutenkin erityisen törkeä, oikeus tuomitsi Timmerpakan neljästä murhasta kustakin elinkaudeksi vankeuteen. Ainakaan päällisin puolin ankara tuomio ei näyttänyt järkyttävän Timmerpakkaa. Ehkä mies itsekin ymmärsi, että jos tästä rikoksesta ei saa elinkautista, ei sitä saa mistään henkirikoksesta.
Kuva
Hautajaiset 8.5.1987

Kuva
Surmapaikka murhia seuraavana aamuna. Riitan auto on edelleen pihassa.
Kiikun kaakun rajalla
Puolimielet hajalla

mikodeus
Sofia Karppi
Viestit: 436
Liittynyt: To Loka 16, 2008 10:51 pm

Viesti Kirjoittaja mikodeus »

noh oho jos paikkakunnalla asuu ihme että noin vähällä huomiolla menty kun valjakkaslastakin on koko ajan lehdissä ja sun muista moneen henkirikokseen syylistyneistä miehistä onkos tietoa kuinka pitkään kyseinen kaveri istu?

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Mikä on nyt sitten tämän Karin sukunimi? Täällä on esitetty kolmea erilaista kirjoitusmuotoa. On Timmerbacka, Timmerbaka ja Timmerpakka.

Bleddyn
Neuvoja-Jack
Viestit: 587
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 1:33 am
Paikkakunta: K-S Survival Program.

Viesti Kirjoittaja Bleddyn »

^ Selvittelin asiaa ja lähteideni mukaan oikea muoto on Timmerpakka.
Kiikun kaakun rajalla
Puolimielet hajalla

NtiEtsivä
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 04, 2008 12:39 am

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja NtiEtsivä »

Järkyttävä juttu edelleen..

Muistelisin että K.T. meni jokunen vuosi sitten uusiin naimisiin jonkun venakon kanssa, hääkuvan muistan paikallisessa lehdessä olleen :roll:. Tiedä sitten vaihtoiko sukunimeään silloin.. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä mies nykyään puuhailee, viisissäkymmenissä hänkin jo huitelee.

Ja täytyy sanoa, että liian paljon pahaa on tämän pikkukylän, Menkijärven, historiassa vuosien saatossa tapahtunut.

Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4942
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^Kiitos, NtiEtsivä, että olet nostanut näitä Alajärven vanhoja tapauksia uudestaan esille. Tämänkin olin jo ehtinyt unohtaa lukeneeni, kun edellisistä postauksista ketjuun on jo kulunut lähes 9 kuukautta.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Murmeli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Elo 07, 2007 5:43 pm

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja Murmeli »

Kari timmerbacka todellakin asuu edelleen paikkakunnalla omalla nimellään. On naimisissa venäläisen naisen kanssa. Ymmärtääkseni työelämässä jollakin paikkakunnan tehtaalla ja menneet vaivaavat häntä kovasti. Mustasukkaisuus varmaankin isänsä peruja, näin puhutaan. Karin lapsista ainakin yksi kovasti saanut henkisiä traumoja isänsä tekosista ja äitinsä menetyksestä.

Narkissos
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: Ti Loka 14, 2008 10:06 pm

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja Narkissos »

Surmatalo nykyään:

http://maps.google.fi/maps?q=alaj%C3%A4 ... 25,,0,5.03

Todennäköisesti Menkijärven koulu:

http://maps.google.fi/maps?q=alaj%C3%A4 ... 29,,0,0.94

Luullakseni hotelli jossa kaikki sai alkunsa. Eri nimellä tosin, mutta netistä ongittu osoite täsmää.

http://maps.google.fi/maps?q=alaj%C3%A4 ... 76,,0,6.78

Nämä nopealla kuuklauksella ja pienellä varauksella siis...

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Kari Timmerpakka näyttää vaikuttavan tällaisessa yrityksessä.

Dorthe
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Huhti 29, 2010 10:34 pm

Re: Alajärven nelossurmat

Viesti Kirjoittaja Dorthe »

Jäin miettimään lääkärinlausuntoa noin yleisesti, että miten ihmisen käyttäytymisessä ja elämisessä ylipäätään tulee esiin se, että hän on aikuistunut ennen aikojaan?

Vastaa Viestiin