Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Ördög
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:49 pm
Paikkakunta: Nordsjö

Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Ördög »

Ranskan kenties merkillisin katoamistapaus sattui jouluyönä vuonna 1972 lähellä Cognacin kaupunkia, Charenten departementissa. Nelihenkinen Méchinaud'n perhe - isä Jacques (31 vuotta), äiti Pierrette (29), sekä pojat Éric (7) ja Bruno (4) - katosi autoineen jäljettömiin vain muutaman kilometrin pituisella matkalla. Ranskan ulkopuolella tämä katoamismysteeri on lähes täysin tuntematon, eikä siitä löydy juuri mitään tietoa muilla kielillä.

Méchinaudit asuivat pienessä Boutiers-Saint-Trojan-nimisessä kylässä noin viiden kilometrin päässä Cognacista. Jouluaattona he lähtivät kylään Cognacissa asuvan Fontanillan perheen luo. Herra Fontanilla ja herra Méchinaud olivat työtovereita Saint Gobainin lasitehtaalla.

Ilta sujui leppoisasti. Vähän ennen kello kahta yöllä Méchinaudit päättivät lähteä kotiin. He hyvästelivät isäntäväkensä ja nousivat tummanpunaiseen Simca 1100-autoonsa - Jacques oli ajajana, Pierrette istui hänen vierelleen, ja lapset menivät takaistuimelle. Seutua peitti sankka sumu. Simca käynnistyi ja häipyi sumuun. Kukaan ei sen koommin nähnyt ajoneuvoa tai sen neljää matkustajaa.

Muutaman viikon päästä Boutiersin asukkaat huolestuivat, kun Méchinaudien talossa ei näkynyt ketään. Poliisi hälytettiin. Talossa kaikki oli siistiä ja järjestyksessä - joululahjat löytyivät kuusen alta, kalkkuna ja osterit jääkaapista. Shekkivihko oli pöydällä. Mutta minne talon asukit olivat lähteneet?

Poliisi epäili ensin onnettomuutta. Tie Cognacin ja Boutiersin välillä kulkee pitkin Charente-jokea, ja tutkijat olettivat auton ajaneen sumussa ulos tieltä ja pudonneen virtaan. Sitä etsittiin sukeltajien ja helikopterien avulla, mutta tuloksetta.

Perhesuhteita selvitettiin juurta jaksain. Jacques oli ystäviensä mukaan varsinainen työmyyrä, joka teki kaikkensa jotta hänen perheellään olisi hyvät oltavat. Hän hankki myös ylimääräisiä - pimeitä - tienestejä autonasentajana. Pierrettestä oli myös pelkästään hyvää sanottavaa: kaunis, tyylikäs, hyvä kotiäiti. Ja lapset olivat samanlaisia kuin muut lapset. Mutta tutkinnan edetessä paljastui, että rouvalla oli jo jonkin aikaa ollut rakastaja, ja että hän oli päättänyt ottaa eron - joulusta tulisi perheen viimeinen yhteinen juhla. Jacquesilla oli ollut omat epäilynsä, joista hän oli kertonut veljelleen ja työtovereilleen. Hän oli vannonut tekevänsä jotain hirveää, jos saisi tietää vaimonsa pettävän häntä: Sitä en antaisi koskaan anteeksi. Minä tiedän paikat. Minä vien heidät sellaiseen paikkaan mistä meitä ei löydä kukaan, hän oli uhonnut.

Oliko mies mustasukkaisuuden puuskassa ottanut koko perheen hengiltä? Vai oliko hän vienyt heidät ulkomaille? Seudun kaikki mahdolliset itsemurhapaikat - joet, lammet, louhokset, hiekkakuopat - tutkittiin tarkoin, mutta vailla menestystä. Eikä ulkomaille häipyminenkään vaikuttanut kovin todennäköiseltä - perheen shekkivihko ja pankkikirja olivat jääneet kotiin, ja tililtä ei ollut nostettu rahaa.

Méchinaud'n perheen katoaminen on edelleen selvittämättä. Heidän kotikylässään heitä ajatellaan usein, varsinkin joulun aikaan.

Syksyllä 2011 tapausta käsiteltiin taas melko paljon Ranskan tiedotusvälineissä. Jacquesin nuorempi veli, nyt jo 63-vuotias Jean-Paul Méchinaud, oli perintöjutun vuoksi kääntynyt Angoulêmen syyttäjänviraston puoleen. Syyttäjä Nicolas Jacquet käski santarmiston tutkia alue, missä perhe oli kadonnut 39 vuotta aikaisemmin, käyttäen uusinta tekniikkaa avukseen.

Operaaatio sai nimen "Bruneri 47" kadonneen perheen lasten mukaan. Marraskuun 22. ja 25. päivän välisenä aikana 14:n kilometrin pituinen osuus Charente-jokea kartoitettiin vedenalaisen tutkan avulla. Sieltä löytyi mm. neljä romuautoa, mutta ei Méchinaudien Simcaa. Sukeltajat ja muut asiantuntijat kävivät läpi tienoon vesistöt, louhokset ja autiotalot, mutta hekään eivät löytäneet mitään.

Lehdistössä kerrattiin tuon sumuisen jouluyön tapahtumat, ja Jean-Paul sai kertoa kälynsä syrjähypyistä sekä veljensä mustasukkaisuudesta ja uhkailusta. Jean-Paul ei kuitenkaan uskonut Jacquesin toteuttaneen uhkauksensa, koska tämä rakasti lapsiaan.

Arvoitus odottaa edelleen ratkaisua. Vihjeitä voi lähettää Cognacin santarmistolle, osoitteeseen bta.cognac(a)gendarmerie.interieur.gouv.fr

Linkkejä löytyy aika lailla, mutta yksinomaan ranskaksi.

http://philippe.dumas.pagesperso-orange.fr/actua2.htm
http://www.liberation.fr/histoires/0101 ... 100-grenat

http://www.charentelibre.fr/2010/08/14/ ... 338103.php

http://www.charentelibre.fr/2011/11/23/ ... 066239.php
http://www.charentelibre.fr/2011/11/23/ ... 066414.php
http://www.charentelibre.fr/2011/11/24/ ... 066589.php
http://www.charentelibre.fr/2011/11/25/ ... 066768.php

http://www.ladepeche.fr/article/2011/11 ... -1972.html

http://www.leparisien.fr/faits-divers/l ... 750748.php
http://www.leparisien.fr/faits-divers/l ... 750748.php

http://www.sudouest.fr/2011/11/23/dispa ... 1071-7.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/24/cette ... 2-4778.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/24/les-e ... 35-847.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/24/a-cha ... 3-4778.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/25/le-my ... 75-813.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/25/dispa ... 57-847.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/25/dispa ... 58-847.php
http://www.sudouest.fr/2011/11/26/des-l ... 14-847.php

http://www.francesoir.fr/actualite/fait ... 59799.html
http://tempsreel.nouvelobs.com/societe/ ... ognac.html
http://www.europe1.fr/Faits-divers/A-la ... 72-829907/
http://www.rtl.fr/actualites/article/a- ... 7737853939
http://www.rtl.fr/emission/l-heure-du-c ... 7738293280
Nie wird so viel gelogen wie nach der Jagd, im Krieg und vor Wahlen. (Otto von Bismarck)

Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Ördög kirjoitti: ... Perhesuhteita selvitettiin juurta jaksain. Jacques oli ystäviensä mukaan varsinainen työmyyrä, joka teki kaikkensa jotta hänen perheellään olisi hyvät oltavat. Hän hankki myös ylimääräisiä - pimeitä - tienestejä autonasentajana. Pierrettestä oli myös pelkästään hyvää sanottavaa: kaunis, tyylikäs, hyvä kotiäiti. Ja lapset olivat samanlaisia kuin muut lapset. Mutta tutkinnan edetessä paljastui, että rouvalla oli jo jonkin aikaa ollut rakastaja, ja että hän oli päättänyt ottaa eron - joulusta tulisi perheen viimeinen yhteinen juhla. Jacquesilla oli ollut omat epäilynsä, joista hän oli kertonut veljelleen ja työtovereilleen. Hän oli vannonut tekevänsä jotain hirveää, jos saisi tietää vaimonsa pettävän häntä: Sitä en antaisi koskaan anteeksi. Minä tiedän paikat. Minä vien heidät sellaiseen paikkaan mistä meitä ei löydä kukaan, hän oli uhonnut.

... Lehdistössä kerrattiin tuon sumuisen jouluyön tapahtumat, ja Jean-Paul sai kertoa kälynsä syrjähypyistä sekä veljensä mustasukkaisuudesta ja uhkailusta. Jean-Paul ei kuitenkaan uskonut Jacquesin toteuttaneen uhkauksensa, koska tämä rakasti lapsiaan....
Kiitos, Ördög, mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta jutusta! Ajankohtaisesta sikäli, kun Suomessa on nyt viimeaikoina tapahtunut runsaasti näitä ns. laajennettuja itsemurhia.

Minulle tästä tuleekin mieleen mahdollisuus, että perheen isä olisi kokenut kunniansa kokeneen niin suuren kolauksen, vaimonsa uskottomuuden takia, että hän on saattanut päätyä tappamaan itsensä ja perheensä. Mutta mikähän ihme on se paikka, jonka hän oli arvannut niin ovelaksi kätköksi, ettei kukaan löytäisi heitä eikä autoa, ehkä koskaan?

Ulkoiset puitteet taisivat olla kerrassaan prameat, ja mies voisi olla sitä tyyppiä, että hyvä maine on saattanut olla tärkeimpiä asioita elämässä. Noista sivutienesteistä huolimatta. Ehkä hän jopa oikeutetustikin ajatteli, että se ei ole suuri juttu, eikä niin tavatonta. Kukaties. En tunne sen maailmanajan mentaliteettia ainakaan siellä päin sen syvemmin.

Täysin ymmärrettävää, että veli koki mahdottomaksi uskoa, että mies olisi tappanut lapsensa. Sellaista ei kai kukaan halua eikä voi uskoa läheisestään. Surullinen tapaus, jonka toki soisi joskus ratkeavan. Erikoisen salaperäinen.
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2582
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Valitettavasti en osaa ranskaa,joten en voi syvemmin tutustua aiheeseen.

Itsellle tulee kyllä vahva tunne laajennetusta itsemurhasta,ehkä Suomenkin tapausten vuoksi,sekä Susan Powellin katoamisen viimeisimmän näytöksen vuoksi.

Turha lienee etsiä autoa lähiseudulta.Epäilen isän tappaneen tai laittaneen perheensä muutoin tiedottomaan tilaan ja ajaneen auton jonnekin todella kauaksi ja syrjään ja siellä toteuttanut tekonsa lopullisesti.Puheistaan päätellen,hänellä oli jo suunnitelma tai ajatus,minne mennä,teko oli ehkä hyvinkin tarkkaan suunniteltu.

Mietin itse tätä joulua ajankohtana ja kun kaikki oli valmisteltu.Joulunaika nostaa monelle pintaan synkkiä ajatuksia,siinä missä monet uppoutuvat sen odottamiseen ja valmistelemiseen.Ehkä vaimo,miehensä synkistä ajatuksista tietämättä,valmisteli kaikki hienoksi,silmälläpitäen perheen viimeistä yhteistä joulua,miehellä taas oli ,viimeisen yhteisen joulun varalle, ihan muut suunnitelmat.

Varmasti on mies rakastanut lapsiaan,mutta se ei välttämättä estä tappamasta heitä.Rakkaat lapset ikäänkuin päästetään pois pahasta maailmasta,heistä tehdään enkeleitä.Enkelit on kovin esillä jouluna ja siitä voi sairas mieli saada synkkiä ajatuksia,joilla on kultainen reuna.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Spekultantti
Theo Kojak
Viestit: 1166
Liittynyt: Pe Elo 26, 2011 4:32 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Spekultantti »

Kyllä tuntuu näiden perhesurmien perusteella laajennetulta itsemurhalta. Perheen isä saattoi ensin surmata ja kätkeä ruumiit ja ajoi sitten kauas, jossa hävitti autonsa ja itsensä.

Jouluyö on paitsi kaameansuloinen ajankohta tällaiselle, niin myös suht rauhallinen varmaaan myös Ranskassa. Naapurien kyttääjät ja poliisitkin ovat keskittyneitä joulunviettoon.

MustaMaria
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 12:18 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja MustaMaria »

Ajattelin heti samaa, joka tuolla ylemmässäkin kommentissa käy ilmi. Perheen isä voisi olla todennäköisesti lähtenyt ajamaan johonkin aivan muuhun suuntaan, kun kotia kohti. Sen takia kotimatkan varrelta ei perheen jäänteitä ole löydetty.

"Veisin heidät jonnekin josta heitä ei ikinä löydetä! Tiedän paikkoja!"- kohta jäi jotenkin mieleen yhdestä ylemmästä viestistä, jossa perheen isä oli uhonnut veljellensä miten paljon häntä loukkaisi jos hänen vaimonsa paljastuisi pettäjäksi. Ehkä Jacques-isällä todella oli jonkinlainen sairas idea jostakin epätavallisesta paikasta, johon ihmisen ruumiin saa hävitettyä kuin jäljettömiin.

Wallabi
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Mielenkiintoinen tapaus, kiitos Ördögille suomenkielisestä yhteenvedosta.
Jos minun pitäisi laittaa rahaa likoon asian tiimoilta, veikkaisin myös sitä että perheen isä on vierailulta lähdettyään tainnuttanut tai surmannut muut perheenjäsenet ja ajanut jonnekin aivan muualle viimeistelemään teon. Hyvin on paikka kyllä keksitty kun autokin on saatu katoamaan samalla, mutta paikkaa voi vain arvalla, Ranska on laaja maa. Ja vaikka autoa on ehkä tankattu jossain, ei tuolloin ollut valvontakameroita eikä pankkikortteja, joiden käyttöä voisi jäljittää.
Tuskin kellään on epäilystä siitä, että laajennettu itsemurha on vahvin teoria, tekijänä perheen isä. Hänellä on ollut motiivi ja mahdollisuus. Kätköpaikka vain on todellakin huolella valittu.

Kainonsorttinen
Frank Drebin
Viestit: 383
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:22 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Kainonsorttinen »

Mihin ihmisen ruumiin noin yleensä saisi hävitettyä varmasti jäljettömiin? "Maallikolle" tulee ekana mieleen (vain) kaksi asiaa: suohauta ja ruumiin täydellinen hävittäminen esim. polttamalla siten, että mitään ei jää jäljelle. Minusta tuollaisia asioita kannattaisi tutkia.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kenen tätä asiaa pitäisi tutkia ja millä tavoin? Mitä hyötyä tästä tutkimuksesta pitäisi olla ja kenelle?

Tässä suurin temppu lienee kuitenkin se, että auto on saatu pysyvästi piiloon.

Bee_in_the_light
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Uskoisin perheen yhä olevan autossa, sikäli kuin auto on jossain järkevässä muodossa olemassa.

Jos ottaa tuon perheen isän sanoman kirjaimellisesti, auto voi todella olla paikassa, josta sitä on hyvin vaikeaa koskaan löytää.

Meri tuskin on tällainen. (?)

Joku iso lieteallas? Esimerkiksi ruoppauksen seurauksena syntyvä allas voi helposti olla useampia metrejä syvä, ja pinta-alaltaan riittää vaikka autokaupan kätkemiseen. Veden haihduttuakin auto saattaa olla piilossa ja maan alla.

Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Parissa vähän myöhemmässä artikkelissa on maininta metsästä löytyneistä miehen ja mahdollisesti lapsen luista joiden on arveltu ehkä liittyvän tähän tapaukseen, mutta varmuutta ei tuolloin ollut. En ainakaan vielä löytänyt sen uudempaa tietoa, vaikka luulisi että juttu jatkuu jossain.

Pikaisella selailulla löysin myös mainnan siitä että perheenisä oli harrastanut autojen ja moottoripyörien korjaamista. On arveltu, että hän on voinut purkaa auton jälkien kadottamiseksi.

http://forums.france2.fr/france2/Non-el ... t_39_2.htm
Tuomion Pasuuna kirjoitti:Kenen tätä asiaa pitäisi tutkia ja millä tavoin? Mitä hyötyä tästä tutkimuksesta pitäisi olla ja kenelle?
Viimeisimmän löytämäni tiedon perusteella muu suku kaipaa tietoa edelleen ja laskeskelee minkä ikäisiä kadonneet olisivat nyt.

Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1266
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Onkohan meri tutkittu? Rantaan ei ole ollut pitkä matka, ja noilla seuduilla on varmasti jyrkänteitä joilta ajaa mereen. Tarpeeksi pitkälle kun saa auton lentämään niin virtaukset vie sen mukanaan.
Outoa, että perhettä on alettu kaipaamaan vasta viikkojen päästä katoamisesta.

Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Ei viikkojen, vaan noin 10 pv:n päästä, luki siinä jutussa jota minä silmäilin.

Ensin ajateltiinkin vain onnettomuutta ja tutkittiin sitä vaihtoehtoa, että auto on pudonnut vesistöön.

Itsekin uskoisin ettei sitä ole voitu sulkea pois varmuudella.

Cassandra
Rico Tubbs
Viestit: 1266
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 4:40 pm

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Cassandra »

Aloituksessa puhuttiin muutamasta viikosta, ja ranskaa osaamattomana piti siihen tietoon luottaa. Muutama päivä kyllä tuntuukin loogisemmalta.

Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Uutisissakin on usein sama asia hieman eri tavalla.

Jatkan vielä vähän tästä aiheesta.

Paikassa nimeltä Saint-Même-les-Carrières on kuulemma onkaloisia kivilouhoksia, jotka Jacques tunsi hyvin ja joihin myös voi kadota. Väitetään, että 1900-luvun alussa, jolloin kiveä louhittiin, paikka oli niellyt yhdessä humauksessa kuuden hevosen valjakon vaunuineen. Jossain mainittiin myös veden täyttämät onkalot. Etsintöjä tehtiin myös siellä päin.

Yksi netissä esitetty arvaus on, että perhe olisi liittynyt johonkin uskonlahkoon. Niihin aikoihin se oli melko yleistä siellä päin. Koko vanha elämä jätettiin taakse kerralla. Joku tiesi myös kertoa että Jacques oli pitkään haaveillut muutosta Australiaan ja uskookin hänen toteuttaneen haaveensa.

Vuonna 2003 nimetön henkilö oli esittänyt, että oli tapahtunut rikos, joka selitti katoamisen, ja antanut teonkuvauksen, mutta ilmoitus ei johtanut tutkimuksiin, eikä henkilöstä kuultu sen jälkeen.

Kyläpaikka, jossa perhe oli ennen katoamista, oli vain 4 km:n päässä heiltä. Kumma jos niin lyhyellä matkalla onnistuisi katoamaan pysyvästi, mutta kumma sekin, jos olisi huvikseen lähdetty ajamaan väärään suuntaan sumussa keskellä yötä. Etsintöjä on tehty pitkän ajan kuluessa, myös uusinta tekniikkaa käyttäen.

Jacquesin kollega, jonka luona perhe kyläili katoamisiltana, oli ihmetellyt sitä, että Jacques perheineen viipyi heillä yhteen tai kahteen asti yöllä, vaikka tiesi, että miehellä olisi hyvin aikainen herätys (jossain luki neljältä) ja vaikka lapset odottivat pääsyä kotiin lahjojen pariin. Jälkeenpäin olikin herännyt kysymys, halusiko hän pitkittää viimeistä iltaa perheensä kanssa, tehtyään jonkin radikaalin päätöksen.

Jacquesin saatua tietää vaimonsa uskottomuudesta hän oli pahoinpidellyt tätä niin, että siitä jäi näkyvät jäljet. Vaimon eropäätös oli syntynyt silloin.

Kun aikaisemmin oli ollut puhetta jostain sellaisesta tapauksesta, jossa mies oli surmannut ensin vaimonsa ja sitten itsensä saatuaan tietää vaimon uskottomuudesta, Jacques oli sanonut että vastaavassa tilanteessa hän tekisi saman.

Tarina kertoo myös, että jo vuosia aikaisemmin Jacques oli sanonut ulkopuoliselle, että voisi syöksyä veteen autoineen. Tämä oli esitetty tilanteessa ennen avioitumista, kun hän koki paineita avioliiton solmimisesta. Pierrette-vaimo odotti silloin parin ensimmäistä lasta.

Ördög
Lauri Hanhivaara
Viestit: 120
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:49 pm
Paikkakunta: Nordsjö

Re: Kadonnut Méchinaud'n perhe, Ranska 1972

Viesti Kirjoittaja Ördög »

Aina kun Cognacin seudulla tehdään outoja luulöytöjä ne pyritään yhdistämään Méchinaudien katoamiseen. Kaksi viikkoa sitten (19. lokakuuta) eräs paikallinen perhe teki syystöitä puutarhassaan, jolloin maanalaisen kivilaatan alta löytyi luita sekä ihmisen pääkallo. Virkavalta hälytettiin paikalle. Puutarhasta kaivettiin esiin yhteensä kolmen aikuisen ja yhden lapsen jäännökset sekä eläinten luita. Ne lähetettiin tutkittavaksi Ranskan santarmiston rikosteknilliseen laboratorioon IRCGN:ään, joka sijaitsee Pontoisessa, Pariisin lähellä. Analyysi kestänee noin kolme viikkoa.

Puutarhan haltija kertoo miten hän välittömästi oli ajatellut luitten kuuluneen Méchinaudeille. Sitten hänen oli myönnettävä että luut olivat liian vanhoja. Todennäköisesti kyseessä on tavallinen hauta; aivan lähistöllä sijaitsee keskiaikainen Saint-Martinin kirkko, jota ympäröi merovinki- ja karolinkiaikainen hautausmaa.

- Jos puutarhamme sijaitsee hautausmaan päällä, tyydymme istuttamaan tulppaaneja, rouvasihminen sanoo.

http://www.sudouest.fr/2014/10/24/une-m ... 77-882.php
http://www.metronews.fr/info/cognac-qua ... hNe4ylHEM/
http://www.linfo.re/france/faits-divers ... -un-jardin
Nie wird so viel gelogen wie nach der Jagd, im Krieg und vor Wahlen. (Otto von Bismarck)

Vastaa Viestiin