Mallitoimiston johtaja tuomittiin seksuaalirikoksista

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Anna tulla vaan kaikki info! Tietoa ei ole koskaan liikaa...

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja aga »

Mallitoimiston pyörittäjä Tero Eronen taas käräjillä

LUKUISIA RAISKAUKSIA JA IHMISKAUPPAA!

Vuosi sitten Tero Eronen tuomittiin yli 12 vuoden vankeuteen. Nyt hän odottaa lisätuomiota 30 muusta rikoksesta.

Joensuulaiselle ohjelmamallitoimistoyrittäjälle Tero Eroselle, 48, luettiin 4. kesäkuuta Helsingin käräjäoikeudessa 30 syytettä erilaisista seksuaalirikoksista ja törkeästä ihmisaupasta.
Uhrena on tässäkin oikeudenkäynnissä nuoria naisia ympäri Suomea. Kaikkiaan heitä on 13.
Vuosi sitten Helsingin käräjäoikeus antoi Tero Eroselle tapon yrityksestä, 16 seksuaalisesta hyväksikäytöstä, viidestä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, yhdestä raiskauksen yrityksestä, yhdeksästä raiskauksesta, kolmesta törkeästä raiskauksesta ja yhdestä törkeästä ihmiskaupasta 12,5 vuoden vankeustuomion.
Lisäksi Eronen joutuu maksamaan uhreilleen yhteensä 220000 euron korvaukset.

Tuomioita jo 1990-luvulla

Erosella kertyi jo 1990-luvun loppupuolella tuomioita useasta rikoksesta, joissa yhtenä pääasianomistajana oli kauneusmittelöissä pärjännyt nuori nainen.
Eronen tuomittuun tuolloin 17 rikoksesta ehdolliseen ja sakkoiin, joiden joukossa oli muun muassa veropetos, kiristys, solvauksia ja herjaus.
Nuoria uhreja löytyy yhä ympäri maata, koska Erosella on vuosikausia ollut ohjelmiatoimistoyritys, joka välittää ohjelmapalveluita pääasiassa ravintoloihin.
Vielä 1990-luvulla Erosen yrityksen ohjelmatarjonnassa oli mukana asiallistakin ohjelmaa, joka käsitti muotinäytöksiä. Niissä esiintyi myös Miss Suomi -kilpailussa pärjänneitä finalisteja.
Ohjelmapalvelut muuttuivat myöhemmin erotiikkapainotteisiksi, joihin Eronen etsi nuoria ja kauniita tyttöjä.

Kuvissa piti olla alasti

Haku tapahtui lehti-ilmoitusten kautta. Yrityksen nettisivustolla tuotiin avoimesti esille myös strippus- ja muiden erotiikkasisältöisten ohjelmien olemassaolo.
-Eronen mainitsi etsivänsä bikinimalleja. Hänellä oli omien sanojensa mukaan jokin arvostettu bikinimallikilpailu, yksi Terolla työskennelleistä tytöistä kertoo.
-Ajattelin tosissani ponnistavani malliuralla ja pääseväni bikinimalliksi, mutta ei sellaisia työtehtäviä ollut olemassakaan. Tytöt päätyivät esiintymään erotiikkailloissa. Osa teki sitä tietääkseni aivan vapaaehtoisesti, vaikka siihen sisältyi yksityisesiintymisiäkin.
Tyttöjen mukaan Eronen kertoi kuvanneensa elämänsä aikana tuhansia naisia ja sanoi sen olevan välttämättömyys, jotta näkisi olisiko heistä alalle.
-Hän piti itsestään selvänä, että piti poseerata alasti. Tilanne oli erittäin kiusallienn. Ainoa ajatus on päästä tilanteesta nopeasti pois. Kun toinen on tarpeeksi hyvä mainpuloimaan ja puhumaan, nuoret tytöt menevät helposti mukaan.

Kiristi alastonkuvilla

Nyt luettuihin syytteisiin johtaneet teot ajoittuivat vuosille 2008-2011.
-Minusta ottamiaan alastonkuvia hän käytti hyväkseen siten, että uhkasi lähettää ne vanhemmilleni ja levittää muiden tietoisuuteen. Olen kuullut että hän on kostoksi lähetellyt tyttöjen arkaluonteisia kuvia, koska he eivät ole suostuneet alistumaan hänen tahtoonsa. Tein jonkin aikaa hänelle töitä, mutta sitten lopetin. Koskaan en saanut kuviani pois, kertoo toinen Erosen uhreista.
-Nyt miehen ollessa vankilassa, osa tytöistä uskaltaa puhua. Jotkut eivät vieläkään halua tehdä rikosilmoitusta, koska heillä on jo perheet ja lapsia. Toivottavasti he ovat osanneet hakea apua
jotakin kautta, niin pahoista väärinkäytöksistä tässä on monien kohdalla kyse. On käsittämätöntä kuinka Eronen pystyi toimimaan näin pitkään.
Erosen tunteneet kertovat, että hän sai tytöt sellaiseen pelkotilaan, etteivät nämä voineet eivätkä uskaltaneet puhua kenellekään.
Eroottisissa ravintolailloissa tytöt joutuivat myymään pornoon liittyvää materiaalia sekä osallistumaan yläosattomina vartalomaalaukseen. Keikkailtojen päätteeksi majoitustiloissa oli runsaasti alkoholia. Niitä nauttineita tyttöjä oli käytetty hyväksi.
Uhreista osa osn saanut apua eri apujärjestöjen kautta, osa on vasta hakeutunut saamaan apua. Uhrit ovat tunteneet hyväksikäytöstä häpeää, eivätkä ole sen thäden tehneet rikosilmoitusta.
Useille Erosen teot ovat aiheuttaneet masennusta, keskittymisvaikeuksia, nukahtamis- ja univaikeuksia sekä itsetuhoisuutta.

Tuomio tapon yrityksestä

Koko vyyhti paljastui poliisille pari vuotta sitten, kun erään erotiikkaesiintyjän poikaystävä sai tietää Erosen hyväksikäyttäneen kihlattuaan ohjelmaillan päätteeksi.
Tätä kautta poliisi löysi muitakin uhreja omien tutkimustensa avulla. Tytöt eivät olleet uskaltaneet tehdä rikosilmoitusta.
KIhlakunnansyyttäjän Velitsekin mukaan monet naiset ovat kieltäneet rikoksen jopa itseltään-
-Moni ei pysty puhumaan perheenjäsenilleen, saati että menisi viranomaisten puheille, Velitski kertoi.
Hän on myös varma, että nyt paljastuneiden uhrien lisäksi tyttöjä on paljon lisää.
-Uskon näiden ilmitulleiden tapausten olevan vain jäävuoren huippu. Kaikki ei koskaan tule ilmi.
Eronen sai tuomion myös tapon yrityksestä, kun hänen kotiovelleen tuli mies vasaran ja putken kanssa. Mies oli saapunut selvittämään asiaa kuultuaan kihlatultaan Erosen käyttäneen tätä seksuaalisesti
hyväksi. Mies ennätti iskeä Erosta monta kertaa vasaralla ennen kuin Eronen puolustautui veitsellä ja osui tähän hengenvaarallisesti. Mies pelastui leikkauksen ansiosta.

RAISKAUSVIDEO TODISTEENA

Samaan aikaan kesäkuussa, kun syytteitä luettiin, jätti Erosen pitkäaikainen puoliso avioerohakemuksen käräjäoikeuteen.
Erosella on myös pitkäaikainen venäläisyntyinen naisystävä, joka on kaupparekisteritietojen perusteella kahden Erosen omistaman vuokra-asuntoyhtiön hallituksen varsinainen jäsen.
Erosen ollessa vankilassa naisystävä on hoidellut yrityksen asioita toissa keväästä lähtien. Naisystävä on ollut mukana myös Erosen malli- ja ohjelmatoimistoyritysten pyörittämisessä.

Naisystävällekin syytteitä

Kihlakunnan syyttäjä Velitsi katsoo Erosen naisystävän syyllistyneen osittain samoihin rikoksiin Erosen kanssa. Naisystävä on kiistänyt syytteet.
Rikoslehden saamien tietojen mukaan poliisilla on hallussaan videotallenne, joka löytyi Erosen tietokoneelta. Videolla kaksi miestä raiskaa tunnettua nuorta naishenkilöä.
Eronen kiistää jyrkästi olevansa videolla. Siinä esiintyvä nainen kertoo nähneensä videon ensimmäistä kertoo kuulusteluissa poliisilaitoksella.
-Menin shokkiin nähtyäni videon. Olin ollut joskus messuilla esiintymässä ja juonut sinä iltana vain pari siideriä. En muista mitään videon tapahtumista. Poliisin mukaan minut on voitu huumata, koska muutoin ei asialle ole mitään selitystä. Toinen videolla minut raiskanneista miehistä on Eronen. En ollut aiemmin nähnyt häntä, en tuntenut häntä ennen näitä seksimessuja, jossa olin esiintymässä. Hänet tunnistaa videolta selkeästi, nainen kertoi ja purskahtaa itkuun.

Kirjoittaa paljastuskirjaa

Erosen lakimiehen Laura Kallioisen mukaan Eronen itse ei näe olevansa syyllinen yhteenkään rikossyytteeseen.
Eronen ilmoitti myös halunneensa oikeuskäsittelystä julkisen, jotta voisi puolustautua koska katsoo olevansa oikeusmurhan uhri. Eronen on myös kertonut aikovansa paljastaa kaiken hovioikeuden päätöksen jälkeen tekeillä olevassa kirjassaan "Lutkamarssi, osa 3, naiset jotka vihaavat miehiä".
Oikeudenkäynti on julistettu salaiseksi uhrien edun takia.
-Annan kaikki julkiseksi, jotta jokainen voi nähdä syyttömyyteni, hän julisti.
Erosen mukaan kaikki sukupuoliset kanssakäymiset ovat tapahtuneet biletyksen lomassa yhteisymmärryksessä ja että kaikki perustuu normaaliin työ- ja ystävyyssuhteeseen. Hän kertoo, että kuvattavat ovat riisuuntuneet vapaaehtoisesti ja ovat olleet vapaita lähtemään paikalta, mikäli olisivat halunneet.
Erosen mielestä kyseessä on epäoikeudenmukainen oikeudenkäynti, jossa hänelle ei ole annettu mahdollisuutta puolustautua.
-En ole saanut tulostaa koneeltani sähköpostiviestejä, videokuvatallenteita, valokuvia joilla voisin todistaa syyttömyyteni.
Vuokra-asuntojen välittäjä ja muusikko

Eronen on menestynyt kiinteistöalalla. Hänen omistuksessaan on eri kaupungeissa, pääasiassa Joensuussa ja Kuopiossa useita vuokrattavia asuntoja. Joensuussa hänellä on muun muassa kaksi asuntoyhtiötä, joissa on yhtensä 20 vuokra-asuntoa. Näillä hän on kerännyt melkoisen omaisuuden. Vuoden 2010 verotietojen ukaan hänen pääomatulonsa olivat 168000 euroa. hän oli 150 suurituloisimman pohjoiskarjalaisen joukossa.
Laajan yrityskirjon lisäksi Eronen tunnetaan 1980-luvulla perustetun O.S.S.Y-bändin keulahahmoja ja kitaristi-solistina.
Teksti: Anne Pennanen

(lähde: Seiska Rikos 1/2012)

RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

Pikku linnut visertää että yksi hyväksikäytetyistä olisi "seksikkäin tavis" kisan voittanut erotiikka esiintyjä, kyseisen naisen mies kuuluu erääseen Vantaalla päämajaa pitävään kerhoon.

Eli Erosella saattaa olla mukava tuomio muutenkin mutta nämä tiedot povaa sitä ettei se kauhean pitkä ikäinen välttämättä ole :roll:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]

LapinShamaani
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ma Syys 10, 2012 7:10 pm
Paikkakunta: Pohjoinen napapiiri.

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja LapinShamaani »

[quote="RealPitti"]Pikku linnut visertää että yksi hyväksikäytetyistä olisi "seksikkäin tavis" kisan voittanut erotiikka esiintyjä, kyseisen naisen mies kuuluu erääseen Vantaalla päämajaa pitävään kerhoon.

Eli Erosella saattaa olla mukava tuomio muutenkin mutta nämä tiedot povaa sitä ettei se kauhean pitkä ikäinen välttämättä ole :roll:[/quo

Vesala kuuluu nykyään HA:han.

poikkeus
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja poikkeus »

RealPitti kirjoitti:Pikku linnut visertää että yksi hyväksikäytetyistä olisi "seksikkäin tavis" kisan voittanut erotiikka esiintyjä, kyseisen naisen mies kuuluu erääseen Vantaalla päämajaa pitävään kerhoon.

Eli Erosella saattaa olla mukava tuomio muutenkin mutta nämä tiedot povaa sitä ettei se kauhean pitkä ikäinen välttämättä ole :roll:
Joskus toivois et kyseisten rikosten uhreilla ois enempikin kytköjä kyseisiin bändeihin (ja niiden edustajia lukemassa tiilenpäitä). Vois tuntuu lakituvassa saatu pikku tuomio hieman kovemmalta.
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni

mikkopoika
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Su Heinä 10, 2011 11:17 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja mikkopoika »

Mitenkäs tämä Alex Koskelainen on jo vapaalla? On heittänyt lokakuussa jo keikkaa The Baron -nimellä. Mä kuvittelin, että hovioikeuden käsittely on vasta tulossa... :roll:

Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

LapinShamaani kirjoitti:
RealPitti kirjoitti:Pikku linnut visertää että yksi hyväksikäytetyistä olisi "seksikkäin tavis" kisan voittanut erotiikka esiintyjä, kyseisen naisen mies kuuluu erääseen Vantaalla päämajaa pitävään kerhoon.

Eli Erosella saattaa olla mukava tuomio muutenkin mutta nämä tiedot povaa sitä ettei se kauhean pitkä ikäinen välttämättä ole :roll:[/quo

Vesala kuuluu nykyään HA:han.
Nice... 8)

Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Ja Erosen tulot viime vuonna...
Numero 9!
http://www.taloussanomat.fi/verotiedot/ ... akunta/12/

Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Hovin käsittely alkanut jo viikko sitten ja missään ei ole juttuja?
Miksi pantataan?

Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

Tässäpä Teron jälkimmäisen tuomion tuomiolauselma sekä Olgan tuomiolauselma.
Hovi ei vissiin vielä ole antanut ratkaisua, en ainakaan uutisointia ole nähnyt.



Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


image sharing

Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Milloin hovin päätös tulee ulos?

Tapsa K
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: To Elo 18, 2011 7:34 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Tapsa K »

Savolax kirjoitti:Milloin hovin päätös tulee ulos?
Saamani listauksen mukaan ei ratkaisua ole 30.4. mennessä ainakaan annettu.

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1848
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Valtion varoista määrätään maksettavaksi Erosen puolustajaksi määrätylle oikeustieteenmaisteri Laura Kallioiselle kulukorvauksena 284,92 euroa, palkkioksi 16.920 euroa ja arvonlisäveron osuutena 3.957,13 euroa eli yhteensä 21.162,05 euroa.
nimi: Eronen Tero Petteri syntymävuosi: 1963 ansioitulot: 390 pääomatulot: 196096 verotettavaa tuloa yhteensä: 196486 veroprosentti: 28.2 (lähde iltalehti)
Suomen valtio on näköjään tarjonnut Eroselle vielä ilmaisen oikeudenkäynninkin. Näköjään tässäkin pätee se suomalainen totuus, että rikastua saa pääomatuloilla, verottomilla päivärahoilla ja kilometrikorvauksilla. Mutta odotapas, jos palkkaa menet nostamaan...

Keep home message lienee siis se, että jos joskus uhkaa kallis oikeudenkäynti, niin pitää vaan malttaa lopettaa vuodeksi palkan nostaminen. Tai ehkä se avain on sittenkin avioero. Olisi mielenkiintoista tietää, että ovatko Eroset rekisteröineet (mahdollisesti Tero Petterin kannalta näennäisen epäedullisen) avioehdon ennen eroaan. Sitten vaan ex-vaimon poikaystäväksi kun vapaus koittaa (mikäli ex vaimo sunkin ottaa takaisin). Eihän noin varakas mies selvästikään mikään tyhmä ole.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin hovioikeus on lieventänyt joensuulaisen mallipomon tuomiota raiskaus- ja hyväksikäyttöjutussa.

Hovioikeus on tuominnut malli- ja ohjelmatoimistoyrittäjän yli 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Hän sai käräjiltä maksimituomion eli 13 vuotta.


Lähde: MTV3 5.7.2013: Mallipomon seksirikostuomio lyheni

Kyllä hovi ymmärtää...

Savolax
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2012 10:45 pm

Re: Mallitoimiston pomoa epäillään seksuaalirikoksista

Viesti Kirjoittaja Savolax »

Helsingin hovioikeus on lyhentänyt joensuulaisen mallipomon tuomiota raiskaus- ja hyväksikäyttöjutussa.Hovioikeus tuomitsi malli- ja ohjelmatoimistoyrittäjän yli 11 vuoden vankeusrangaistukseen. Hän sai käräjiltä maksimituomion eli 13 vuotta.Tero Petteri Eronen, 49, tuomittiin muun muassa törkeistä raiskauksista, raiskauksista ja paristakymmenestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä ihmiskaupasta. Uhrit olivat mallin urasta haaveilevia naisia ja tyttöjä, joita mies houkutteli haastatteluihin. Uhreille teot ovat aiheuttaneet masennusta ja itsetuhoisuutta.Eronen sai myös tuomion hätävarjelun liioitteluna tehdystä tapon yrityksestä. Rikokset ajoittuvat vuosiin 2003-2011.Vankeutta sai myös Erosen firmassa työskennellyt mies, jonka tuomiota hovioikeus ei muuttanut. Alex Hallikainen (ent.Koskelainen), 30, sai törkeästä raiskauksesta, raiskauksesta ja raiskauksen yrityksestä neljä vuotta vankeutta.Hovioikeus alensi Erosen naisystävän Olga Arkhipovan, 33, tuomiota. Hän sai törkeästä raiskauksesta kaksi vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta, kun käräjiltä tuli viisi kuukautta enemmän.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... ta/1349281

Vastaa Viestiin