Lapsisurmat Suomessa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Herkkis
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis »

Juujuu heitin vaan oman mielipiteen sekaan 8)
I am an African!

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Alibissa oli joskus juttu suomalaisista vanhemmista, joilla oli paljon lapsia. Olisivatko olleet jonkinsortin uskovaisiakin. Köyhiä kuitenkin. Elettiin vissiin 1900-luvun alkuvuosia(?)
Yhteistuumin päättivät arsenikilla myrkyttää muutaman lapsen pois, jotta elämä olisi helpompaa...
Onnistuivatkin jokusen tappamaan, vaikka joutuivat myrkyttämään kai montakin kertaa, kun kaikki eivät meinanneet oikein kuolla... :shock:
Kuka muistaa tapauksen, tai löytää Alibista?
Viimeksi muokannut Tampereen Tyttö, Ma Touko 28, 2007 10:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Irvikissa
Remington Steele
Viestit: 241
Liittynyt: Ti Huhti 24, 2007 9:42 pm

Viesti Kirjoittaja Irvikissa »

Abortti on murha ja ehkäisy on synti, joten tapetaan jälkikäteen. Kuulostaa siltä, ettei ihan täydellä pakalla pelanneet nämä ihmiset. Itse tapausta en kunnolla muista, soittaa jotain kelloja mutta voi olla kuuluisa déjà vu -ilmiökin asialla. :)

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Juu tästä oli jossain pollarikirjassa historiallisessa osiossa.
Ensin meni kyläläisiin täydestä nämä jutut että lapset kuoli johonkin virukseen mutta sitten kun alkoi lapsia kaatumaan kuin heinää alkoi epäilykset herätä.
Yrittivät vielä jotain kylässä poikennutta taidemaalariakin syyttää siitä arsenikkimyrkytyksestä että sen maaleissa niitä olisi muka ollut ja lapset niistä myrkyn saaneet mutta kun tutkittiin niin ei ollut tauluissa arsenikkia ei ja lopulta sitten tunnustivat että itse myrkyttivät.Alunperin vain yksi lapsi piti jättää mutta kun toinenkin tytär oli niin sitkas ettei kuollut niin sai jäädä :?

Lennox
Poliisikoira Rex
Viestit: 272
Liittynyt: Su Huhti 29, 2007 11:40 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Lennox »

Ronja Heinosta täällä: http://www.uusimaa.fi/arkisto/uutinen.php?id=1502


Tapauksesta, johon Kaivo-elokuva perustuu, on hyvin vaikea löytää tietoa, mutta leffa itsessäänhän menee suurinpiirtein näin (ken ei tiedä/muista):

Pekka Lehdon ohjaama Kaivo oli valmistuessaan kovasti esillä myös kansainvälisillä festivaaleilla. Se onkin tinkimätön ja kouraiseva tragedia, joka tarttuu rohkeasti vaikeaan aiheeseensa ja muokkaa siitä monitasoisen kuvauksen ihmisen mielessä myllertävistä voimista.

Elokuva perustuu tositapahtumaan 1980-luvun Etelä-Suomesta. Sen pohjalta elokuva kertoo suomalaisen maanviljelijäperheen ongelmista, joissa kyse ei ole rahasta vaan ihmissuhteista. Perheen sisäinen valtataistelu nakertaa ihmisiä ja luo perhehelvetin, joka lopulta purkautuu hulluutena ja tragediana.

Elokuvan keskeinen hahmo on tilan nuori vaimo Anna-Maija, jolla on kolme lasta. Hänen miehensä Matti kätkee ongelmat alituiseen työntekoonsa eikä paljoa puhu. Ongelmien ytimenä on Anna-Maijan suhde teräväkieliseen äitiinsä, jota Anna-Maijan Ruotsissa asuva kiukkuinen siskokin syyttää kaikesta. Yksi tulehtunut suhde levittää vaikutustaan koko perheeseen, kunnes jokaisen teot ja sanat vaikuttavat kaikkiin. Maatila käpertyy itseensä ja keskinäiseen vihaansa.

Vuonna 1992 valmistuneen elokuvan pääosia esittävät Merja Larivaara, Liisa-Maija Laaksonen, Katariina Kaitue, Auvo Vihro ja Martti Suosalo.

lähteenä YLE
Keep the city clean, keep the trash in jail.

Mother_North
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: La Huhti 28, 2007 1:13 pm

Viesti Kirjoittaja Mother_North »

Sattuihan Oulussakin(haukiputaalla) lapsisurma tässä taannoin.Muistakseni äiti oli vajaa 30 nainen ja isä löysi lapsen kuolleena kotiin tullessaan ellen väärinmuista..Nainen hukutti lapsen ammeeseen.Nyt passitettu milentila tutkimuksiin.

http://193.143.126.94/plus/juttu661301_page0.htm

minttusuklaa
Remington Steele
Viestit: 200
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 4:43 pm

Viesti Kirjoittaja minttusuklaa »

Kiteellä oli jokin aika sitten tapaus jossa äiti tappoi pienen poikansa. Aiemmin samassa kerrostalossa mies tappoi muistaakseni ampumalla kaksi lastaan.

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Tämä Haukiputaan tapaus taisi olla lehdessä tänään. Nainen hukutti 5kk ikäisen vauvan. Nainen on sairastanut jo vuosia paranoidia skitsofreniaa. (vaikein skitsofrenian muuoto.) :(
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Primavera
Jane Marple
Viestit: 1020
Liittynyt: To Touko 10, 2007 1:28 pm

Viesti Kirjoittaja Primavera »

Kautta aikojen on lapsia surmattu. Siinä mielessä ilmiö ei ole mitenkään uusi tai poikkeuksellinen. Esim. sata vuotta sitten äiti saattoi tappaa esim. aviottoman lapsen helpostikin, koska yhteisön sosiaalinen paine oli niin suuri. Joissakin tapauksissa helpotuksena oli esim. antaa lapsi kasvatiksi lapsettomille sukulaisille tai tutuille. Yhteisö hoiti monia tapauksia hiljaa itsekseen järjestykseen: kaikki tiesivät oikeat vanhemmat ja kasvattivanhemmat. Omastakin suvustani löytyy tällaisia tapauksia. Isoisän kuoleman jälkeen selvisi, että onkin serkkupuolia kylillä.

Nykyään tällaista koko yhteisön sosiaalista tukea ei enää saa. Jos tulee ongelmia, esim. avioton lapsi vaikkapa kovin nuorena ja päälle vaikkapa masennus, lapsen isä katoaa paikalta tms. pitäisi itse osata kääntyä esim. neuvoloiden puoleen, mutta jos on jo pudonnut kelkasta, miten ottaa yhteyttä, kun on pelko esim. lasten huostaaotosta yms. Valtio on säätänyt lakeja, jotka rajoittavat esim. adoptio-oikeutta. Esim. täysorpo ei välttämättä pääse sukulaisten hoiviin.

Tietenkin lapsen tappaminen on tuomittavaa ja väärin ja erityisesti nykyaikana se kauhistuttaa: kuvittelemme olevamme niin sivistyneitä, että tällaista ei voi tapahtua. Tapaukset osoittavat, että näin ei ole. Yhteiskunta ja läheiset eivät kykyene auttamaan kaikkia äitejä tai isiä yksihuoltajuus- tai avioerokriiseissä. Itse uskon, että kukaan äiti ei voi olla täydessä ymmärryksessä tappaessaan lapsensa ja voin vain kuvitella sitä kauhua ja tuskaa, mitä äiti tai isä kokee, kun tajuaa, mitä on tehnyt.

Mother_North
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: La Huhti 28, 2007 1:13 pm

Viesti Kirjoittaja Mother_North »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Tämä Haukiputaan tapaus taisi olla lehdessä tänään. Nainen hukutti 5kk ikäisen vauvan. Nainen on sairastanut jo vuosia paranoidia skitsofreniaa. (vaikein skitsofrenian muuoto.) :(
Tekstini alapuolella oli linkki paikallislehden otsikkoon aiheesta :)

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Jep. Aamulehti mainitsi , että oli sairastanut jo vuosia skitsofreniaa. Ihmettelen, miksi ei ollut perhetyöntekijöitä apuna, jos kerran mieskin oli huomannut sairauden jälleen puhjenneen.
Tiedän tapauksen, jossa juuri k.o. sairautta nuoresta asti sairastanut joutui aina pian lasten syntymän jälkeen psykoosiin ja oli siten hoidossa. Kun toipui niin palasi kotiin.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Mother_North
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: La Huhti 28, 2007 1:13 pm

Viesti Kirjoittaja Mother_North »

Ahaa en tiennyt ,että sielläkin oli maininta :oops:

Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

itseasiassa alan ihmisenä voin sen verran sanoa, että lapselle tuottamuksella tehdyt pahoinpitelyvammat on aika helppo erottaa normaaleista, iän myötä tulevista vammoista. esim. murtumatyypit on erotettavissa jne. mut viilaukseksihan tää menee;)
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-

vasikka
Javier Pena
Viestit: 1847
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Onko tuo se Sievin Saukon kylällä sattunut ceissi?

Tampereen Tyttö kirjoitti:Alibissa oli joskus juttu suomalaisista vanhemmista, joilla oli paljon lapsia. Olisivatko olleet jonkinsortin uskovaisiakin. Köyhiä kuitenkin. Elettiin vissiin 1900-luvun alkuvuosia(?)
Yhteistuumin päättivät arsenikilla myrkyttää muutaman lapsen pois, jotta elämä olisi helpompaa...
Onnistuivatkin jokusen tappamaan, vaikka joutuivat myrkyttämään kai montakin kertaa, kun kaikki eivät meinanneet oikein kuolla... :shock:
Kuka muistaa tapauksen, tai löytää Alibista?

th
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 2:24 am

Viesti Kirjoittaja th »

Alice Oz kirjoitti:Meinasin just alottaa triidin eräästä Pojanmaalla (?) sattuneesta murhista missä isä tappo kolme lastaan ja päälle vielä itsensä. Jonki ajan päästä tämä perheen talo poltettiin. Ymmärsin, että tää murhaajaisä olis ollu romaani väistöö kuuluva, ammatiltaan nuohooja, etunimi oli Kyösti. Tää tapahtu joskus 90-luvun puolella.
Tapahtui Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa muistaakseni 2000-luvun alkupuolella. Piirinuohooja Kyösti F. teki valitettavan oman laajennetun henkilökohtaisen ratkaisunsa. Talon poltto hieman tapahtuman jälkeen on kai vieläkin mysteeri.. Lasten hauta Kurikan hautausmaalla kaikkine enkeleineen pysäyttää kulkijan...
Viimeksi muokannut th, Pe Kesä 22, 2007 5:10 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin