Lapsisurmat Suomessa

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
piski
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: To Tammi 20, 2011 8:44 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja piski »

Thuja kirjoitti:Rekisteröidyinpä tänne, jotta voisin kertoa yhden jutun, josta en täällä mainintaa huomannutkaan.

Tämä tapahtui Forssassa, noin viitisen vuotta sitten;

Linikkalankadulla asusti yh-äiti kahden alle 3-vuotiaan lapsensa kanssa (muistaakseni kumpainenkin oli poikia.), eräänä päivänä oli lehdessä
iso juttu siitä kuinka äiti oli hukuttanut lapsensa asuntonsa ammeeseen
ja haudannut heidät kadun puolella sijaitsevaan hiekkalaatikkoon.

Äidillä ei havaittu masennusta tms. eli oli täysissä sielun ja ruumiin
voimissa (tai noh, jos lapsensa tappaa, niin ei voi olla kyllä ihan täysissä sielun ja ruumiin voimissa, mutta kuitenkin...), syyksi muistaakseni mainittiin, että äiti ei yksinkertaisesti jaksanut lapsiansa!

(Itse asuin silloin n. 500 metrin päässä ko. paikasta. En kylläkään
tuntenut tätä perhettä)
Tää oli vanha viesti mutta pakko korjata kun niin moni asia ei pitänyt paikkaansa. Tämä tapaus tapahtui vuonna 2000 kesällä, lapset olivat 4-vuotias tyttö ja puolitoistavuotias poika. Äiti oli yrittänyt ensin lasten nukkuessa tukehduttaa heitä, sen jälkeen hukutti ammeeseen. Kyseessä oli laajennetun itsemurhan yritys, eli tarkoituksena oli tappaa itsensä lastensa jälkeen, mutta oli kuitenkin jossain vaiheessa havahtunut mitä on tehnyt, ja hälyytti apua. Nuorempi lapsista oli vielä elossa poliisien/ambulanssin saapuessa paikalle mutta häntä ei saatu elvytettyä enää. Juorut hiekkalaatikkoon hautaamisesta ei siis todellakaan pidä paikkaansa! Tämä äiti myös todettiin syyntakeettomaksi eli ei todellakaan ollut "täysissä sielun ja ruumiin voimissa". Naapurit kyllä kertoivat lehdissä etteivät olleet huomanneet mitään erikoista äidin käytöksessä tms. Syinä oli kyllä kaikkea muuta kuin tuo mainitsemasi.. Tällä kirjoituksella en todellakaan halua puolustella tätä tekoa tai mitään muuta vastaavaa, mutta on todella ärsyttävää kun asioista kirjoitetaan muka totena, vaikkei näköjään ole mitään oikeaa tietoa miten asiat on mennyt!
R.I.P. pienet enkelit!

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa tapahtui heinäkuussa 1982 tragedia, jossa vastasynnyttänyt parkanolaisäiti hyppäsi parvekkeelta alas vauvansa kanssa. Nainen oli 10 vuotta aiemmin tehnyt abortin samassa sairaalassa.
Hän oli saanut aiemmin hoitoa mielenterveysongelmiinsa. Synnytettyään hän ei halunnut edes nähdä pientä, punatukkaista tyttöään. Yllättäen hänen suhtautumisensa muuttui pienokaisen suhteen; hän rauhoittui ja ryhtyi hoitamaan vauvaa. Kukaan ei käynyt katsomassa heitä sairaalassa oloaikana. Hän oli lähdössä jo sairaalasta kotiin ja odotti sosiaali-ihmistä noutamaan, kun yllättäen päätti sekä oman, että lapsensa elämän. Vauva oli vielä hengissä pudottuaan, mutta kuoli pian saamiinsa vammoihin. Vauvan käteen oli jäänyt tuppo nurmikkoa.
Tiedot Hymy-lehdestä 9/1982.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6651
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 94384.html

Synkkä tilasto Suomesta: lapsia henkirikoksen uhreina poikkeuksellisen paljon
Julkaistu: 7.1.2013 6:14

Henkirikoksen uhriksi näyttää joutuneen viime vuonna poikkeuksellisen paljon alle 15-vuotiaita lapsia.

Poliisin tietoon tuli kesäkuun loppuun mennessä ainakin kymmenen lapsiin kohdistunutta henkirikosepäilyä, kun kymmenen edellisvuoden keskiarvo on ollut viisi uhria vuodessa.

Tilastot synkkenivät entisestään lokakuussa, jolloin virkavalta löysi kaksi vauvaa kuolleina Nurmijärven Klaukkalasta. Tapoista epäiltynä on vangittuna lasten äiti.

Viime vuoden tilastosta tekee poikkeuksellisen mustan se, että surmatuksi on joutunut useampia lapsia kerralla. Myös toissa vuonna uhrien määrä nousi korkeaksi, Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen mukaan yhteentoista. Vuonna 2010 surmattuja oli yksi.

Erikoistutkija Martti Lehti tähdentää, että vaihtelut uhrien määrässä ovat olleet kymmenen vuoden kuluessa suuria.

– Ei tässä hirveästä rikosaallosta vielä ole kyse, hän sanoo.

Tilastojen perusteella lapsen surmaaja on yleensä oma äiti tai isä. Henkirikosten taustalla ovat usein vanhemman mielenterveysongelmat tai parisuhteen päättyminen ja perhesurmissa myös taloudelliset vaikeudet.

STT

Marjutti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 8:12 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Marjutti »

Doctor Lecter kirjoitti:3.5.1996 löytyi Kajaanista, Lohtajan kaupunginosan alueella olevasta metsästä vauvan ruumis. Löytäjä oli polttopuita etsinyt eläkeläinen.

Oikeuslääkärin mukaan poikavauva oli syntynyt joskus loka- marraskuun vaihteessa. Synnytys ei ollut tapahtunut sairaalassa sillä napanuora oli ollut yhä kiinni. Vauvassa oli väkivallan merkkejä. Niitä ei tutkinnallisista syistä sen tarkemmin kerrottu, mutta väkivalta oli johtanut vauvan kuolemaan.

Kahdelta naiselta oli tapauksen johdosta otettu DNA-näyte. Tosin kohdalla tulos oli kielteinen ja toisen kohdalla tuloksia ei vielä ollut tullut.

Ehkä ulkomaalainen, jonka äiti ei karkotuksen pelossa uskaltanut tulla synnyttämään. Lapsi oli kuitenkin puhtaasti valkoihoinen, joten pakolaisäidistä ei ole kyse. Kyseeseen saattaa tulla vanhemmat, joista äiti on venäläinen ilotyttö, jolla on ollut suomalainen mies.

"Älä pelkää, vaan ilmoittaudu. Odotettavissa oleva rangaistus on lievä ja pääset eroon tunnontuskistasi". Näin kehoitti asiaa tutkiva poliisi. Tuo lievä rangaistus koski lapsen äitiä, mikäli hän oli surmannut lapsensa. Tilanne on toki toinen mikäli joku ulkopuolinen, esimerkiksi lapsen isä on surmannut vauvan.

Lähde: Rikoslehti 8/1996

Tämä tapaus lienee edelleen selvittämättä?
Onko kenelläkään tästä tapauksesta mitään tietoja?

Avatar
Thelea
Martin Beck
Viestit: 846
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja Thelea »

Doctor Lecter kirjoitti:Tänne kuuluu myös se 17.1.-06 sattunut Kurikan tapaus, jossa 13-vuotias veli surmasi 9-vuotiaan siskonsa. Kuinkahan tämmöisestä selviää niin vanhemmat kuin tekijäkin saatikka mummit, papat ja kummit.

Luin artikkelin tässä taannoin Alibista (2/06) ja kylillä velloi huhut, jonka mukaan poika otti vanhempiensa avioeron raskaasti.
Tapahtui meidän ala-asteen vieressä, tosin olin jo ylioppilas tuolloin, mutta asuin vielä kylässä (Kurikan Panttilan Koivistonkylä). Järkytti kylää silloin ja tekoaseeksi huhuttiin kiveä. En muista mikä se oli. Murha taisi tapahtua talon viereisessä pienessä metsikössä.
th kirjoitti:
Alice Oz kirjoitti:Meinasin just alottaa triidin eräästä Pojanmaalla (?) sattuneesta murhista missä isä tappo kolme lastaan ja päälle vielä itsensä. Jonki ajan päästä tämä perheen talo poltettiin. Ymmärsin, että tää murhaajaisä olis ollu romaani väistöö kuuluva, ammatiltaan nuohooja, etunimi oli Kyösti. Tää tapahtu joskus 90-luvun puolella.
Tapahtui Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa muistaakseni 2000-luvun alkupuolella. Piirinuohooja Kyösti F. teki valitettavan oman laajennetun henkilökohtaisen ratkaisunsa. Talon poltto hieman tapahtuman jälkeen on kai vieläkin mysteeri.. Lasten hauta Kurikan hautausmaalla kaikkine enkeleineen pysäyttää kulkijan...
Yksi perheen lapsista, poika S, kävi naapurissa usein, ja leikittiin koko konkkaronkka monesti. Oli aina niin iloinen :( Haudat ovat Kurikan hautausmaalla, uudemmalla puolella, ovat siitä erikoisia, että on kaksi hautakiveä, joita erottaa jokin kasvi (tuija?). Isän hauta on toisella puolella srk:n hoitamana ja toisella on lasten yhteinen hautakivi, joka on usein lelujen ja enkelien peitossa. Ja kukkia on haudalla paljon. Ja talo tosiaan poltettiin tapahtuman jälkeen.

Kysyin tätä jo testit ja kyselyt -osiossa ja olen etsinyt googlella, mutta ilman löytöjä. Haluaisin siis tietää lisää tapauksesta, josta olen lukenut Alibista, mutta muistan vain kuvan. Alibi oli mökillä ja tuhoutui tulipalossa 2000-luvun puolella kun mökki paloi (ukonilma).

Alibi on ehkä 90-luvulta tai ihan 2000-luvun alusta, voi olla vanhempikin. En muista muita juttuja, kuin tuon kuvan. Siinä on surmattu lapsi sängyllä. Joko kotonaan (tai surmapaikalla) tai patologian laitoksella, en ole varma. Verta en muista että kuvassa näkyisi, mutta kuolinsyy on selkeä (miksi kuvan sitten muistankin), lapsen (vauvan, sanoisin max 1 v) kurkku on viilletty auki ja haavasta näkyy henkitorvi.

Kuva on jäänyt vaivaamaan, ja haluaisinkin saada selville mistä on kyse. Tässä ketjusta olleista ei mikään vaikuttanut sopivalta.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.

skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja skoone »

Thelea kirjoitti:... Ja talo tosiaan poltettiin tapahtuman jälkeen.

Kysyin tätä jo testit ja kyselyt -osiossa ja olen etsinyt googlella, mutta ilman löytöjä. Haluaisin siis tietää lisää tapauksesta, josta olen lukenut Alibista, mutta muistan vain kuvan. Alibi oli mökillä ja tuhoutui tulipalossa 2000-luvun puolella kun mökki paloi (ukonilma).

...
Tiesitkö, että romanikulttuurin mukaan poltetaan kuolleen/kuolleitten kaikki omaisuus? Siis nykyäänkin. Olisiko ollut helpoin tapa omaisuuden polttamiseen tuo talon palo?
Muista lähdekritiikki!

Avatar
Thelea
Martin Beck
Viestit: 846
Liittynyt: Ke Marras 23, 2011 1:22 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Thelea »

^En, mutta tiesin, että ko kulttuurin mukaan ko talossa ei pidä enää asua.
"Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end." - Maxine (kertoi isänsä sanoneen näin), Amyn lailla.

tasras
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:56 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja tasras »

Sori, vanhan ketjun nostelua, mutta onko tuosta Liperin polttoperhesurmasta enemmän juttua täällä? En ainakaan haulla löydy, löysin vain täällä lyhyen maininnan asiasta. Olisikohan vuosi ollut 2002.
Kävin talolla pian tapahtumien jälkeen, näin lasten kuvat ja juttu muutenkin vielä tuoreessa muistissa kun tunsin lasten lähisukulaisen.

Kat_Revolver
Harjunpää
Viestit: 321
Liittynyt: Su Joulu 02, 2012 11:32 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Kat_Revolver »

örkki kirjoitti:Muistan tapauksen 70 luvulla, joka tapahtui savossa. Äiti heitti sillalta, jossa korkeutta on useita metrejä alas 2 ja 4 vuotiaat lapsensa saimaaseen. Tapauksen havaitsi eräs veneilijä, joka sai pelastettua neljä vuotiaan, nuorempi lapsi hukkui. Teon jälkeen äiti otti nopeasti pyörän ja suunnisti suoraan radalle ja meni junan alle.
Tässä tapauksessa oli tilanne sellainen, että perheen isä oli vakavasti sairas ja äiti ilmeisesti stressissään ja epätoivoisuuksissaan "sekosi" ja teki nämä ratkaisunsa. Mies kuitenkin selvisi.. Surullinen tapaus kaikinpuolin. Läheiseni tunsi perheen.
Muovipussi päähän ja ruumis suohon.

gettiz
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re:

Viesti Kirjoittaja gettiz »

Sherlock kirjoitti:
Joitakin vuosia sitten myös jossain Rauman lähellä isä tappoi kaksi poikaansa. Perhe oli kokenut kovia mm. äidin sairauden vuoksi.
Olisiko tästä enempää tietoa? Kuulostaa tutulta, mahtaako olla sama tapaus jonka "tiedän"...
Kyä näi o!

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Silminnäkijä: 74 surmattua lasta. Miksi äiti tai isä surmaa lapsensa? Raportti suomalaisista lasten surmista 12 vuoden ajalta.

Torstai 26.3. TV2 klo 20:00 -20:30.

Nähtävissä ainakin tv-kaistalla ja liekö areenassakin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Martti Kyttä
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: La Helmi 22, 2014 1:07 pm

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja Martti Kyttä »

gettiz kirjoitti:
Sherlock kirjoitti:
Joitakin vuosia sitten myös jossain Rauman lähellä isä tappoi kaksi poikaansa. Perhe oli kokenut kovia mm. äidin sairauden vuoksi.
Olisiko tästä enempää tietoa? Kuulostaa tutulta, mahtaako olla sama tapaus jonka "tiedän"...
Mahtoiko olla tämä tapaus?


http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=337
Ei ole olemassa totuutta, on vain tulkintoja totuudesta
-Friedrich Nietzsche

Sijaiskärsijä
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2015 5:15 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Sijaiskärsijä »

En mistään löydä faktaa surmasta jonka isä teki noin 83-85. Ajoi Lappeenrannasta muistaakseni Mäntyharjulle ja siellä jossain p-paikalla surmasi alle kouluikäisen tyttärensä. Muistaako kukaan?

seede
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Touko 17, 2012 5:01 am

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja seede »

Samantha Bones kirjoitti:Muistaako kukaan lapsentappoa utajärvellä mahdollisesti joskus 90-luvun puolella?
Tuli tuossa pyörähdettyä paikkakunnalla pitkästä aikaa ja kyseisen talon ohi ajaessa tuli juttu mieleen.
Äiti tappoi pienen tyttölapsensa muistaakseni puukottamalla.
Muistelisin joskus lapsena lukeneeni jutun jostain ppk-kirjasta tai vanhasta alibista.
Kuukkeloimalla en mitään juttua ole kyseisestä tapahtumasta löytänyt, joten olisi mukava jos joku viitsisi aivonystyröitään kaivella :)
[/quote][/quote]

NO NYTPÄ SATTUU OLEMAAN (NIMENOMAAN TÄHÄN KAIKILLA TAVOIN IKÄVÄÄN TAPAUKSEEN) FAKTATIETOA!

Olen nimittäin kyseisen lapsensa tappaneen naisen ex-miehen veli, joten tunnen tietenkin tuon surullisenkuuluisan, 27 v. takaisen tapauksen juurta jaksaen.

Kyllä siellä oli kaksi muutakin lasta paikalla tekohetkellä. Eli kaksi tyttöä, jotka syntyivät naisen ollessa aiemmin veljeni kanssa aviolittossa.

Naista oli uhkaillut sekä pajavasara autonsa takakontissaan Utajärven keskustassa "kyttäilleen" erosta katkeran velipoikani- että uudesta suhteesta jonkin aikaa lapsen syntymän jälkeen eronneen toinen naisen ex-avomiehen tahoilta.

No, kukapa tuollaisessa elämäntilanteessa kauaa kestää täysjärkisenä, mutta esim. minä kävin kylässä perheeni kanssa vielä syyskussa (viisi kuukautta ennen tekoa) 1988 naisen ja hänen neljän lapsena luona Utajärven lakkautetun Rautatieaseman talon yläkerrassa, emmekä me (huolimatta siitä, että vaimoni on sosiaalikasvattajakoulun käynyt lastenkotityönekijä) ainakaan vielä silloin huomanneet naisen käytöksessä outoutta puhumattakaan minkäänlaisista uupumisen merkeistä.

Sekä henkisen- että fyysisen väkivallan välisessä ristitulessa ja vuorenvarmasti tosi ahdistavassa elämäntilanteessaan nainen toden totta oli yrittänyt hakea Utajärven sosiaalityntekijöiden taholta apua - tuloksettomasti.

Nuorempi veljentyttö oli kuuleman mukaan ollut nukkumassa omassa huoneessaan, kun pikkuinen uhri nukkui äitinsä makuuhuoneessa omassa sängyssään. Vanhempi veljentyttöni oli äitinsä brutaalin ja anteeksiantamattoman teon (mitä pahaa pikkuinen lapsiuhri oli kenellekään ehtinyt lyhyen elämänsä aikaina tehdä?) hetkellä ollut wc:ssä pesemässä hampaitaan. Näiden kahden veljentytön välissä syntynyt veljenpoikani oli tekohetkellä jonkun kaverinsa luona kylässä.

Vanhempi veljentyttöni soitti heti apua paikalle, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Raaka tappo tosiaankin tapahtui fileerausveitsellä.

Teon jälkeen nainen vahingoitti veitsellä myös itseään juosten rautatiekiskojen viereiseen pehikkoon odottamaan mahdollista junaa, että voisi heittätyä sen alle! Mutta kun yhtään junaa ei ehtinyt paikalle saapua, niin veljentyttöni hälyttämät poliisit löysivät radan varresta talvipakkasessa verisenä ja sokissa sisävaatteissaan kärvistelleen lapsensa tappajan ja veivät hänet hoitoon.

Nainen todettiin mielentilatutkimuksessa myöhemmin syyntakeettomaksi ja vietiin pakkohoitoon Oulun Piirimielisairaalaan. Eräänä jouluaattona nainen kuoli valtavissa omantunnon tuskissaan, joista hän oli puhunut vaimolleni heidän tavattuaan toisensa eräänä kesänä vuoden kaksi anteeksiantamattoman teon jälkeen.

Nainen oli kuollessaan suunilleen 35 v. joten mistään kovin kaksisesta ja pitkäikäisestä elämästä ei hän suhteen voida puhua.

Lapsista molemmat tytöt joutuivat melkolailla heti tapahtuman jälkeen muutamiksi vuosiksi sijaiskoteihin, poika sai viranomaispäätösellä luvan mennä isänsä hoiviin kaikille osapuolille ja koko Utajärven kuntaa masentaneitten ja kunnan sosiaalitoiminnan ihmisläheisyydestä ilmoille hettämien kysymysten jälkeen.

Solver
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: To Maalis 19, 2009 4:45 pm

Re: Lapsisurmat Suomessa

Viesti Kirjoittaja Solver »

^ En tiedä olenko huono lukemaan tekstiä, mutta tuo viesti on niin epäselvästi jäsennetty, että on todella raskasta luettavaa. Toki myös sisällöltään :(

Vastaa Viestiin