Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6658
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Eino Pekka Hirvonen (s. 1961) ampui pienoiskiväärillä kaksi pientä lastaan entisen avovaimonsa kerrostaloasunnossa Kiteellä Pohjois-Karjalassa 29. maaliskuuta 2004. Hirvonen ilmoittautui itse poliisille tekonsa jälkeen.

Motiivina oli kosto: Hirvosen avovaimo oli kesällä 2003 muuttanut lasten kanssa pois pariskunnan yhteisestä kodista ja tästä Hirvonen ei pitänyt.

Joensuun käräjäoikeus ja Itä-Suomen hovioikeus tuomitsivat Hirvosen elinkautiseen kahdesta murhasta. Lisäksi Hirvonen määrättiin maksamaan 50 000 euron korvaukset entiselle avovaimolleen. Hirvonen kiisti murhasyytteet ja piti tekoja kahtena tappona.

Jutun motiivi ihmetyttää suunnattomasti. Miksi piti lapset surmata, jos Hirvonen oli ex-avovaimolleen vihainen? Olivatko lapsetkin ärsyttäneet häntä jollain tavalla?

Tässä Karjalan Maa -lehden uutinen ensimmäisestä oikeudenistunnosta:
Karjalan Maa 2.9.2004 (N:o 93) kirjoitti:Kiteeläisisälle luettiin syyte kahdesta murhasta

Viime maaliskuun varhaisena aamuna Kiteen keskustassa rivitaloasunnossa kaksi pientä lastaan ampumalla surmanneelle Pekka Hirvoselle luettiin Joensuun käräjäoikeuden istunnossa Kiteellä keskiviikkona syyte kahdesta murhasta.
Kihlakunnansyyttäjä Marja Vanamo kuvasi tekoa kostoksi ja tekoa pieniin lapsiin kohdistuneena törkeäksi ja vaati syytetylle elinkautista vankeustuomiota.

Oikeudenkäynnissä, joka tietyiltä osin eteni suljetuin ovin, kuultiin todistajia ja käytiin vaihe vaiheelta läpi tapahtumasarja, joka kahden nuoren ihmisen yhteiselon kariuduttua päättyi järkyttävimmällä mahdollisella tavalla - isän toimesta kahden yhteisen pienen lapsen, viisivuotiaan tytön ja kaksivuotiaan pojan surmaamiseen.

Käräjäoikeudelle toimitetuista asiapapereista ilmeni järkyttävän tapahtumasarjan käynnistyneen 28.3. 2004 illalla. Hirvonen oli tuolloin soittanut entiselle avopuolisolleen, että toisi aamulla hänelle tavaroita, kun käy terveyskeskuksen laboratoriossa.

-Olen kohta siellä, tule avaamaan ovi, luki avovaimon aamulla 29.3. puhelimeensa saamassa klo 06.33 Hirvosen lähettämässä tekstiviestissä.

Ulkona Hirvonen oli pyytänyt entistä avovaimoaan ottamaan joitain tavaroita auton tavaratilasta. Miehellä oli porraskäytävään mennessään kainalossa lattiamatto ja kysyi vielä mennessään: onko ovi auki?

Hetkeä myöhemmin Hirvonen oli tullut porraskäytävässä vastaan ja oli sanonut, että nyt on kaikki meidän välillämme selvää. Hän oli vilauttanut takkinsa sisällä ollutta asetta.

Surmalaukauksetlähietäisyydeltä

Vaikka mies ei vastaantullessaan osoittanut väkivallan merkkejä, äidille julma teko paljastui pian syöttötuolin sisäänviennin jälkeen. Hän havahtui makuuhuoneesta kuuluneeseen korinalta kuulostavaan ääneen. Huoneeseen mentyään hän havaitsi lapsissaan outoa, pojan korvasta vuoti verta. Molemmat olivat vuoteissaan liikkumattomina ja lasten paljaat jalat olivat sinertävät.

Syytetty toisti oikeudessa kuulustelussa kertomansa. Hän surmasi ensin tyttärensä ja sen jälkeen ampui poikansa lähietäisyydelta. Molempia tuolloin nukkumassa olleita niskaan. Tytär menehtyi välittömästi ja poika hieman myöhemmin elvytysyrityksistä huolimatta terveyskeskuksessa

Syyttäjä katsoi Hirvosen toimineen tappaessaan vakaasti harkiten ja erityisen julmalla tavalla ampumalla kosketuslaukauksilla päähän. Syyttäjän mukaan teot tekee kokonaisuutena arvostellen törkeäksi myös se, että syytetty oli jo aiemmin esittänyt avovaimolleen väkivallan käyttöä sisältäviä sanallisia uhkauksia ja että kostotarkoituksessa teko oli kohdistettu pieniin nukkuviin lapsiin.

Piippu poikki hiomakoneella, perä sahalla

Tekoaamua kuvatessaan syytetty oli kuulusteluissa kertonut nukkuneensä yön huonosti, keittäneensä kahvit ja lähtenensä tuvasta pienoiskivääri ja lipas mukana pajalle, jossa hiomakoneella oli katkaissut piipun ja puukkosahalla perää lyhyemmäksi. Laittoi aseen autoon ja lähti ajamaan kotoaan Puhoksen takaa Tervavaarasta Kiteen kirkolle. Lähetti liikenneympyrästä tekstiviestin ja poistui teon tehtyään autollaan Närsäkkälän suuntaan ja viskasi aseen.

Rajantieltä hän kiersi Kiteenlahden tielle Potoskavaaraan, Haarajärvelle ja eräälle kesämökille, jossa odotteli tunnin verran aamuyhdeksää, jolloin poliisilaitoksen pääovi aukeaa ja hän voi mennä ilmoittautumaan. Poliisilaitoksella mies ilmaantui klo 09.35. Hirvonen myönsi jo alustavassa puhuttelussa ampuneensa kaksi lastaan katkaistulla pienoiskiväärillä.

Päätöksen, että hän toteuttaa väkivaltaisen tekonsa, syytetty on kertonut tehneensä jo lähes vuosi ennen sen toteuttamista. Kolmastoista kesäkuuta vuonna 2003 kello kaksitoista yöllä hän kertoi päättäneensä; jos ei jatketa yhdessä, se päättyy väkivaltaan.

Oikeudenkäynnissä ilmeni myös, että surmapaikalta poistuttuaan syytetty oli soittanut Hätäkeskukseen ja lähetti tuttavalleen tekstiviestin: Suvi ja Saku ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen.

Käräjäoikeus kuuli kuutta syyttäjän kutsumaan todistajaa. Syytetyn puolustus pyysi mielentilatutkimusta ja ilmoitti antavansa oman lausumansa tapahtumista vasta sen valmistuttua. Käräjäoikeus hyväksyi pyynnön ja käsittely jatkuu lausunnon valmistuttua.
Werewolf
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 2:47 pm
Paikkakunta: S-kunta

Viesti Kirjoittaja Werewolf »

Kyllä on käsittämätön teko.
Mitähän on mies mahtanut ajatella, miten lasten tappaminen liittyy vanhempien erotilanteeseen? Olisi jotenkin ymmärtänyt, jos olisi vaimon ampunut.
Miten hän on voinut vedota tappoon, kun oli kuitenkin suunnitellut asiat jo vuotta aiemmin. Eiköhän se jo täytä murhan tunnusmerkit...

Aivan järkyttävä tuo miehen lausahdus "nyt on kaikki väliltämme selvää", hän siis halusi kylmästi pyyhkiä kaiken pois mikä muistutti entisestä avioliitosta, tappaa yhteiset lapset.
En voi edes kuvitella miten järkyttävä tilanne on ollut äidille, joka sisään on kävellyt :( .
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5184
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Lapset olivat siis VAIN heidän lapsiaan, eivät itsenäisiä ihmisiä...
Mielenkiintoisia ajatelmia, liekö edes harvinaista?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
pikkunen
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 4:24 pm
Paikkakunta: Pääkaupunki

Viesti Kirjoittaja pikkunen »

Tulee mieleen kuva "tyypillisestä mörökölli miehestä"jolle ero on kova paikka.
Teon suunnitelmallisuus miehen lause"vuoden olen suunnitellut" ja vaimon "harhautus"autolle tavaroiden hakuun antavat kyllä aihetta elinkautiseen.

Takana varmaan ajatus ettei vaimokaan saa lapsia pitää kun ei olla enää yhtenäinen perhe.
Kokonaisuudessaan sairas teko.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8228
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Eino "Paska" Pekka Hirvosellekkin ilmeisesti on vapaus koettamassa muutaman vuoden sisällä, koska on kuulema päässyt jo lomarinkiin.
Henkilökohtaisesti toivon "Paska" Pekalle kaikkea mahdollista pahaa mitä mielikuvitus antaa myöten. Lopuksi erittäin tuskallinen kuolema tekisi terää.
Piilohomot on in.
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Yleensäkin ihmettelen että miten Pekka voi hengissä päästä lusimasta.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
joona.linna
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja joona.linna »

Tänään 10-vuotta ! Isoäitini sanoi; kun ei tarvis koskaan haudata omaa lastaan! Isän kuuluisi antaa rakkautta ja turvaa omille lapsille. Muistan aina tuon Isän hymyilevän ilmeen oikeudenkäynnissä, kuka ottaa vastuun kun ovet aukenee tälle pedolle ?
Vainajat eivät vaikene
Avatar
Kaizer Sose
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose »

Mikä helvetti on tota alkulimaa mahtanut naurattaa siellä oikeudessa. Edelleenkin ihmettelen että miten lasten murhaaja voi päästä hengissä ulos lusittuaan saatika omin jaloin.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.
Kissimirri
Remington Steele
Viestit: 231
Liittynyt: To Elo 07, 2008 3:42 pm

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Kissimirri »

Lapsensa murhannut isä ei päässyt vapaaksi

Sunnuntai 15.11.2015 klo 03.04

Kolme- ja viisivuotiaan lapsensa ampunut mies yritti turhaan vapautua vankilasta.

Helsingin hovioikeus on hylännyt vajaat kaksitoista vuotta vankilassa olleen miehen anomuksen.

Päälle viisikymppinen mies tuomittiin elinkautiseen maaliskuussa 2004 tehdystä julmasta henkirikoksesta, tyttärensä ja poikansa murhasta.

Kyseessä oli kosto vaimolle, koska tämä oli muuttanut lasten kanssa pois kotoa. Mies lyhensi pienoiskiväärinsä piipun ja perän, jotta sai aseen kätkettyä. Ex-puolison ollessa ulkona hän kävi sisällä tämän asunnossa ja ampui molemmat nukkumassa olleet lapsensa lähietäisyydeltä.

Mies oli jo edellisenä kesänä uhannut kostaa ex-vaimolleen lasten kautta. Erityisen vihainen mies oli siitä, että tämä oli alkanut eron jälkeen seurustella toisen miehen kanssa.

Mies myönsi päättäneensä julman kostonsa jo lähes vuotta aiemmin. Oikeus katsoi, että teko oli täysin harkittu.

RISTO KUNNAS

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111 ... 1_uu.shtml


Eipä koittanut vapaus, ja hyvä niin. On kyllä pöyristyttävää, miten tunteeton isä on voinut olla omia lapsiaan kohtaan :(
johnny rebel

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja johnny rebel »

"Tappoaikeista tiesivät muun muassa eräät terveydenhoitoviranomaiset, joilta mies eron jälkeen haki apua vaikeuksiinsa."
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ka ... en/206479/
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8228
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Mihinköhän toimiin nämä terveydenhoitoviranomaiset ryhtyivät saatuaan tiedon paska Pekan murhaamishaluista?
Yksiselitteisesti ei mihinkään. Kun eihän tuollaisten tietojen vieminen poliiseille kuulunut terveydenhoitoviranomaisten toimenkuvaan.
Piilohomot on in.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Hyvä hyvä. Tässähän alkaa jo usko palautua oikeusjärjestelmään.
Se nyt vielä olisi puuttunut, että tämä olisi vapaana päässyt mellastamaan.
Pakko olla joku persoonallisuushäiriöinen...
Kukaan täysipäinen kosta lapsilleen erossa. Eikä sitä pitäisi kyllä kostaa edes sille vaimolle.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Tiina kirjoitti:Hyvä hyvä. Tässähän alkaa jo usko palautua oikeusjärjestelmään.
Hyvä näin. Jotakin sentään oikeusjärjestelmä saanut aikaiseksi, kun ei päästänyt tätä vapaaksi. Niin pahan teon on tehnyt, että joutaa lusimaan vielä jatkossakin.
Gods made heavy metal.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17099
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kaksi vuotta jo kulunut edellisestä armonkyselystä, joten ajan puolesta voipi olla jo seuraavan aika, vaan ei ole uutista näkynyt...

Pekka Hirvonen. Kuva Alibi 5/2005.
Pekka Hirvonen. Kuva Alibi 5/2005.
Hirvonen_Kitee.jpg (37.54 KiB) Katsottu 15754 kertaa
Hirvonen oli ollut avioliitossa vuodesta 1995 ja he asuivat Vihtavaarassa. "Pekan veli asui samassa taloudessa, joten yhteiselomme ei ollut kovin hääviä. Elämästä puuttui kodin tuntu", kertoi ex-vaimo kuulusteluissa.

Pari viikoa ennen surmia Pekka soitti naiselle uhkaavan puhelun. Siinä hän sanoi: Miltä sinusta tuntuisi jos näkisit kaksi pientä arkkua. Minä nauraisin paskaisen naurun. No, en minä mitään sellaista tee", Pekka kuitenkin lopetti.
- En osannut ottaa häntä vakavasti nainen totsei esitutkinnassa.

Kitee_kirje.jpg
Kitee_kirje.jpg (173.75 KiB) Katsottu 15754 kertaa
Pekka Hirvonen oli tyhjentänyt pankkitilinsä ja piilottanut rahat. Kun hänet muiden vankien painostuksen vuoksi jouduttiin siirtämään Pyhäselän vankilasta suljetulle osastolle, niin tarkastuksen yhteydessä hänen taskustaan löytyi paperilappu, joka oli tarkoitettu hänen veljelle.

Lapulla oli yksityiskohtaisesti neuvottu rahojen kätköpaikka. Poliisit tekivät kuten lapussa neuvottiin ja Pekan rahat, noin 15000 markkaa löytyivät piharakennuksen vintiltä. Rahat määrättiin vakuustakavarikkoon.
- Lienee Pekka Hirvosta harmittanut kun rahat löytyivät.

Kirjeen viimeisillä riveillä Hirvonen kertoo, että enimmillään 12 vuotta täällä ollaan... Pieleen meni.
Surmat tehtiin tässä talossa Kiteen Harjuntiellä. Kuva ja teksti Alibi 5/2005.
Surmat tehtiin tässä talossa Kiteen Harjuntiellä. Kuva ja teksti Alibi 5/2005.
Kitee_surmatalo.jpg (127.18 KiB) Katsottu 15754 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8228
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Mies ampui kaksi lastaan Kiteellä 2004

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Missäköhän "paska"Pekka nykyään liskoilee?
Ei nyt ollut järisyttävä yllätys että Pyhäselän vankilassa tuli vaikeuksia.
Aina kun puhutaan että kaikki vitun kyrvät saavat lusia rauhassa tuomionsa, niin ei se vaan oikeassa elämässä niin mene. "Paska"Pekka on saanut näiden 13 vuoden aikana lukuisia kertoja rehellisesti turpaan, ja vähän myös epärehellisesti turpaan. Sitä se toisten vankien painostus tälläkin kertaa tarkoittaa.

Mutta ollaanko nyt katkeria kun vankeinhoitolaitos ei ole onnistunut takaamaan "paska"Pekan koskemattomuutta vankilassa?

Katsoin juuri peiliin, jotta vieriikö kyynel silmäkulmastani "paska"Pekan kaltoinkohtelun vuoksi, niin ei kyllä vieri, mutta aivan kuin olisin nähnyt hymynkareen suupielessäni.

Jos jotkut ansaitsevat linnassa kurmutusta, vaikka joka päivä, niin "paska"Pekka kuuluu ehdottomasti siihen eliittiin.

En muuten usko että edes liskolla tällä saastalla on ollut ihan koskemattomuus taattua.
Mut eiköhän se ole näiden vuosien aikana oppinut olemaan vasikoimatta jokaista turpaan saantiaan.

Toivotaan että paskiainen lusii vielä useita vuosia, ja sitten päättää päivänsä, tai joku muu päättää ne.
Piilohomot on in.
Vastaa Viestiin