Kirvesmurha Tampereella -05

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6783
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja joey »

Luin ensin sen Imagen jutun ja vasta sen jälkeen eksyin ensimmäistä kertaa tähän ketjuun, enkä kyllä hyvää hyvyyttänikään ymmärrä, mitä sisaren kannalta niin valtavan ahdistavaa spekulaatiota tässä ketjussa on muka ollut. Jos kyse on tosiaan tästä tapauksesta ja Imagen haastattelema nainen oli tekijän pikkusisko, sai hänen haastattelustaan sen käsityksen, että täällä oltaisiin virheellisesti väitetty tekijän yrittäneen tappaa hänetkin.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tuli vastaani Alibi 9/2005, jossa on käsitelty tätä Hervannan surmaa, joten tässä tiivistelmä. Jätän tekijän nimen pois edelläkin ilmoitetusta syystä eli, että tekijä on ollut syyntakeeton ja passitettu hoitoon.

31.5.2005 Tampereen Hervannassa sijaitsevassa tiilitalossa idylli särkyi. 29-vuotiaan PP:n päässä pimeni pahemman kerran. Hän surmasi raa'asti ja suunnitelmallisesti kirveellä 53-vuotiaan äitinsä sekä 51-vuotiaan isänsä. Hän päätti surmata samalla tavoin myös 22- ja 17-vuotiaat sisarensa. Molemmat saivatkin pahoja vammoja.

Vanhempi sisar yllätti veljensä, kun tämä oli jo lyönyt nuorempaa, nukkuvaa tyttöä kirveellä. Tällöin vanhempi sisar joutui iskujen kohteeksi. Hän kuitenkin pääsi vakavasti loukkaantuneena hakemaan apua naapurista. Pikkusisko pääsi myös piiloutumaan veljeltään.
Hälytys kirjattiin saapuneeksi 1.56 ja pelastusyksiköt saapuivat paikalle 6,5 minuutin kuluttua.
Hälytystä vastaanotettaessa viranomaiset eivät tienneet, että talossa oli kolme henkitoreissaan olevaa henkilöä, apua hakenut tyttö ei tiennyt tuolloin, oliko vanhemmillekin tehty jotakin. Hän itse sai ensimmäisenä apua vammoihinsa.
Makuuhuoneesta löytynyt perheen isä sekä pikkusisko vietiin ensiapuun, mutta perheen äiti kuoli kotiinsa. Isä kuitenkin kuoli klo 3.20.
Kello 2.40 PP otettiin kotinsa lähistöltä kiinni. Tuolloin hän oli rauhallinen, eikä vaikuttanut sille, että hän olisi tällaisen hirmuteon tehnyt.

Perhe oli menestyvä yrittäjäperhe. He olivat muuttaneet Oulun seudulta Tampereelle. Entisen liiketoiminnan he myivät ja perustivat Tampereelle tyylikkään keittiökalustemyymälän, joka oli osittain vanhimman pojan nimissä (Hän asui muualla). Surmatyöntekijä PP oli työskennellyt vuosikausia jo perheen aiemmassakin yrityksessä.

Surmaa ennakoivat tapahtumat:
Maanantaina 30.5. PP oli vaivoin päässyt nousemaan sängystään. Aamuherätyksistä oli usein tullut vanhempien taholta sanomista, PP kun ei ollut mikään aamuvirkku. Iästään huolimatta PP asui vielä kotonaan. Vanhempi sisar opiskeli muualla, mutta oli tullut kotiinsa käymään.
PP oli työpaikalla toimitellut asioita, mutta oli jotenkin ollut omissa oloissaan. PP oli aika ajoin kärsinyt henkisistä ongelmista parin vuoden ajan. Työpäivän jälkeen PP kävi kaupassa.
Puolen yön maissa perhe vetäytyi yöpuulle, vanhemmat omaan makuuhuoneeseensa ja tyttäret omiin huoneisiinsa.
PP kuunteli tietokoneelta musiikkia, kunnes sulki sen 1.46.
Hän haki varastorakennuksesta kirveen, meni vanhempien makuuhuoneeseen ja iski kirveellä isäänsä neljästi päähän. Äiti heräsi tuskanhuutoihin, jolloin poika löi häntä kaksi kertaa kirveellä päähän.
Seuraavaksi PP meni nuorimman sisaren huoneeseen ja iski nukkuvaa tyttöä kaksi kertaa päähän ja kerran käteen. Tällöin huoneeseen ryntäsi vanhempi sisko. Häntä PP löi kerran selkään ja kerran päähän. Sisko pääsi ryntäämään pakoon naapuriin. Hetken PP jahtasi sisartaan, mutta vei sitten kirveen varastoon takaisin ja lähti kävelemään Hervannan kaduille.
PP yritti soittaa kaverilleen, mutta tämä ei vastannut. Olisiko hän mahdollisesti kertonut tälle tekemästään surmatyöstä?

Jo putkasta PP jouduttiin viemään Pitkänniemen sairaalaan, koska hänen henkinen tilansa vaati hoitoa. Vangitsemisen jälkeen hänet siirrettiin vankimielisairaalaan.
PP:llä oli siis havaittu henkisiä ongelmia, joiden lisänä hänellä oli jonkinmoinen huumetausta. Erityisesti perheen äiti oli yrittänyt hankkia apua, mutta PP ei ollut kovin suopea tällaisille yrityksille.
PP kertoi tapahtumien jälkeen pelänneensä jotain; hirviöitä ulkona ja siksi hän haki kirveen turvakseen.
-Minulle tuli ajatus, että ne makuuhuoneessa ja muissa huoneissa ovat hirviöitä ja ne tappavat minut. Eivät ne siellä makuuhuoneessa olleet vanhempiani, vaikka olivat heidän näköisiään. Ne olivat niitä hirviöitä, joita minä tapoin... , PP kertoi hiljaisella äänellä oikeudessa.
-Lopetin sen tappamisen, kun näin siellä ulkona siskon.
-Sitten kuulin ääniä ja näin valkoisiin pukeutuneita ihmisryhmiä, niitä oli siellä 2-3. Ne lauloivat jotain sellaista jeesusta. Sitä laulua kuului vähän joka puolelta. Niitä hirviöitä en enää nähnyt, kun olin ne tappanut.

PP:n oikeusavustaja pyysi mielentilatutkimusta, koska tekijä vaikutti täysin ymmärrystä vailla olevalta teot tehdessään. Syyttäjä vaati rangaistusta kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.

Justin Case
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Su Syys 04, 2011 8:26 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Justin Case »

Tunsin tuon nuoremman siskon, käytiin samaan aikaan lukiota yhdessä. Alkuun oli hankalaa, kun tuntui että kukaan koulussa ei tiennyt miten suhtautua tähän. Oli varmasti myös nuoremmalle hankalaa, kun ihmiset kuiskivat, että toi on sen tyypin sisko, joka...
Muutama viikko tapauksen jälkeen terveystiedon/filosofian/psykan tunnilla käsiteltiin mielisairauksia ja opettaja rupesi sitten antamaan esimerkkiä kirvesmurhaajista. Tyyliin "jos mies ottaa kirveen ja murhaa sillä jonkun..." ja kysyi vielä tältä nuoremmalta siskolta jotain tähän esimerkkiinsä liittyen.
Kuitenkin siellä lukiossa tämä nuorempi sisko oli eloisa ja iloinen, myös tapahtuman jälkeen. Ellei tiennyt, niin ei olisi heti uskonut, että on joutunut kokemaan jotain tällaista.
Er legt die Nadel auf die Ader und bittet die Musik herein.

Harriet Bosch
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Su Elo 15, 2010 6:19 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Harriet Bosch »

http://kuolleentytonpaivakirja.blogspot.fi/

Siinä tietoa niille, jotka miettivät eloonjääneiden pärjäämistä.

131074
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: La Loka 05, 2013 2:24 am

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja 131074 »

Luin blogin kokonaisuudessaan.. Koskettavaa ja antaa melkoisesti ajateltavaa..

kirpalo
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ma Loka 07, 2013 6:21 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja kirpalo »

Justin Case kirjoitti:Tunsin tuon nuoremman siskon, käytiin samaan aikaan lukiota yhdessä. Alkuun oli hankalaa, kun tuntui että kukaan koulussa ei tiennyt miten suhtautua tähän. Oli varmasti myös nuoremmalle hankalaa, kun ihmiset kuiskivat, että toi on sen tyypin sisko, joka...
Muutama viikko tapauksen jälkeen terveystiedon/filosofian/psykan tunnilla käsiteltiin mielisairauksia ja opettaja rupesi sitten antamaan esimerkkiä kirvesmurhaajista. Tyyliin "jos mies ottaa kirveen ja murhaa sillä jonkun..." ja kysyi vielä tältä nuoremmalta siskolta jotain tähän esimerkkiinsä liittyen.
Kuitenkin siellä lukiossa tämä nuorempi sisko oli eloisa ja iloinen, myös tapahtuman jälkeen. Ellei tiennyt, niin ei olisi heti uskonut, että on joutunut kokemaan jotain tällaista.
No tämäpä ei mitenkään pidä paikkaansa :-) Jos todellakin kävit samaa lähiölukiota tämän sisarusparvesta nuorimman kanssa muistaisit varmasti, että tämä tapahtui toukokuun viimeinen päivä -> muutaman viikon kuluttua ei kyllä kukaan istunut terveystiedon/filosofian/psykan tunneilla. Ja kaikkein vähiten olisi istunut uhri, hän oli useamman viikon hoidossa sairaalassa.

Siinä olet kyllä oikeassa, että kun koulu syksyllä jatkui, palasi tämä tyttö reippaana takaisin ja yllättäen oli edelleen yhtä ihana itsensä kuin ennenkin :-)

Tre33720
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Marras 28, 2013 10:31 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Tre33720 »

Itse olin PP:n kanssa samalla luokalla tämän jäätyä luokalleen.
Erittäin hiljainen ja vetäytyvä persoona.

Kaiken kaikkiaan (tämäkin) todella ikävä tapaus.

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

onko petri porola edelleen latautumassa vai kulkeeko vajaana ulkona?

ps. ei kiitos linkkejä kaikkien samannimisten fb profiileihin
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Tre33720
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Marras 28, 2013 10:31 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Tre33720 »

Tällä profiililla on ainakin ystävänä The Petri Porolan kaveri.
Olisi liittynyt facebookkiin 2011. En pysty vahvistaan.

Kuva on Assassins Creedistä.
https://www.facebook.com/petri.porola.5?fref=ts

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Harriet Bosch kirjoitti:http://kuolleentytonpaivakirja.blogspot.fi/

Siinä tietoa niille, jotka miettivät eloonjääneiden pärjäämistä.
Surullista luettavaa. Tulee väkisin tunne, että kaikki tässä päiväkirjan kuvaamassa maailmassa ovat olleet jollain tavalla uhreja ja osa on edelleen. En tunne tätä asiaa mutta vastaavia kertomuksia huonoista hoitokokemuksista tiedän. Kerran koetettiin jossain päin Suomea saada eräs vaaralliseksi tunnettu henkilö pysymään psyk. osastolla. "Teidän seudullanne sitä halutaan harrastaa mentaalihygieniaa", psykiatrian erikoislääkäri sanoi kyynisesti virnistäen. Hoito jäi puolitiehen. Sen jälkeen sattui erinäisiä asioita, joista ei tämän enempää. Lakitupaan joutaisi valkotakkejakin.
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

Ms. Holmes
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Marras 20, 2014 1:25 pm

Kuolleen tytön päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Ms. Holmes »

Olen lueskellut blogia nimeltään Kuolleen tytön päiväkirja. ( http://kuolleentytonpaivakirja.blogspot ... l/murhaaja )

Kaikessa lyhykäisyydessään blogia kirjoittaa (ilmeisesti)nuori nainen, jonka vanhemmat joku on murhannut puukottamalla, hänen ja sisarensa ollessa kotona. Häntä ja sisartaankin on puukotettu, mutta he selvisivät. Suoraan hän ei blogissaan kerro kuka puukottaja on, mutta vihjailuistaan päättelisin sen olleen hänen veljensä jolla lienee ollut jonkinlaisia mielenterveydellisiä ongelmia. Kirjoittaja ei kerro milloin ja missä nämä ovat tapahtuneet, ja siksi linkitänkin blogin tänne. Olen koittanut guuglea apuna käyttää selvittääkseni mistä tapauksesta tässä on kyse, mutta en onnistunut sitä löytämään.
Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa.

Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Kuolleen tytön päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Bias »

Miten mulle tulee heti mieleen Enkeli Elisan inkarnaatio osa 54872?
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Ms. Holmes
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Marras 20, 2014 1:25 pm

Re: Kuolleen tytön päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Ms. Holmes »

Bias kirjoitti:Miten mulle tulee heti mieleen Enkeli Elisan inkarnaatio osa 54872?
Samaa pohdin. Tätä blogia on tosin kirjoitettu jo vuodesta 2010. Ja jotenkin vaikuttaa todelta. Tiedä häntä.
Se parhaiten nauraa joka toiselle kuoppaa kaivaa.

Bias
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1354
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Kuolleen tytön päiväkirja

Viesti Kirjoittaja Bias »

Mitä nöyrimmin pyydän kyynisyyttäni anteeksi.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Nemesia
Neuvoja-Jack
Viestit: 574
Liittynyt: Su Loka 12, 2008 5:54 pm

Re: Kirvesmurha Tampereella -05

Viesti Kirjoittaja Nemesia »

Luin ton vanhemman siskon blogia ja oli todella hirveää luettavaa. Miten tuollaisesta käsittelystä voi selvitä?

Vastaa Viestiin