58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
kurvijor
Sabrina Duncan
Viestit: 357
Liittynyt: Ti Heinä 12, 2011 4:09 pm

58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja kurvijor »

58-vuotias mies surmattiin Tikkakoskella

15:55 16:04
58-vuotias mies löytyi sunnuntai-iltana surmattuna kerrostaloasunnosta Tikkakoskella.

Poliisi sai ilmoituksen asiasta kerrostaloasunnosta pian surmatyön jälkeen, kello 23.30 aikaan. Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni 48- ja 24-vuotiaat tikkakoskelaismiehet. Miesten osuutta henkirikokseen selvitetään parhaillaan.

Henkirikoksen uhri oli yksinään asunut tikkakoskelaismies.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa kommentoi surmatyön tapaa tai sitä, käytettiinkö teossa jotain välinettä. Poliisin mukaan alkoholilla saattoi olla tekemistä illan tapahtumien kanssa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista tiedoista henkirikokseen liittyen. Myös havainnot tapahtumapaikalta, Siivolantie 6:n C-rapusta pyydetään kertomaan poliisille. Havainnot ja tiedot tapahtumista voi ilmoittaa virka-aikana poliisin tutkijoille numeroon 050-4560471.

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/ ... la/1766396
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: 58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Syyttäjä vaatii 10 vuoden vankeutta Tikkakosken taposta epäillyille

Syyttäjä vaatii Tikkakoskella helmikuussa tapahtuneesta henkirikoksesta vähintään kymmenen vuoden tuomioita. 24-vuotiasta keravalaista ja 48-vuotiasta jyväskyläläismiestä syytetään molempia taposta.

Miehet kiistävät tappaneensa 58-vuotiaan miehen Tikkakoskella helmikuussa. Vanhempi kiistää kohdistaneensa uhriin minkäänlaista väkivaltaa. Nuorempi myöntää pahoinpidelleensä miestä lyömällä nyrkillä kasvoihin ja potkimalla lantion seutuun, mutta kiistää aiheuttaneensa miehen kuolemaa.

Molemmille luettiin syytteet taposta Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. Syyttäjän mukaan miehet syyllistyivät tappoon yhdessä ja yksituumaisesti käyttämällä moninaista väkivaltaa.

Asian käsittely jatkui käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Kansliatuomio annetaan kahden viikon kuluttua.

Lähde: Keskisuomalainen
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4476
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: 58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Toivon mukaan tätä juttua ei istu laamanni Olavi Leppämäki, tuomio on syytettyjen kertoman mukainen, eli toiselle vapauttava (enintään ehdollista) ja toiselle pahoinpitelystä niin ikään muutama kuukausi ehdollista ja sitten valitus hoviin joka sentään tuon käräjäoikeuden laamannin "tuomioita" on melko kiitettävästi korjannut viime vuosina.

Mielenkiintoista olisi tietää, miksi yleensä nuori keravalaismies on viettänyt aikaansa isänsä ikäisten miesten seurassa Jyväskylässä asti, sukulaisuussuhde vai mikä?
Mies77
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Ke Touko 28, 2014 12:25 am

Re: 58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja Mies77 »

Surullista kun nuoret ihmiset tekevät tällaista oli uhri sitten juoppo tai ei niin piirit pitäisi olla toiset ettei näitä sattuisi:(
Metsäpirtti
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 3:00 pm
Paikkakunta: Terenttilä

Re: 58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja Metsäpirtti »

Surmasta 4,5 vuotta vankeutta – Mies pahoinpideltiin hengiltä
Kuva: Jani Sourander
Syyttäjä oli vaatinut miehille tuomiota taposta, mutta oikeus lievensi rikosnimikettä.

Syyttäjä oli vaatinut miehille tuomiota taposta, mutta oikeus lievensi rikosnimikettä.

Rainer Liimatainen
13:10 (13:33)

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut jyväskyläläisen Ari Ahosen, 48, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä kahdesta varkaudesta neljäksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Hänen rikoskumppaninsa, niin ikään jyväskyläläisen miehen, 24, syyksi luettiin törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus, pahoinpitely, huumausaineiden käyttörikos, näpistys, kaksi varkautta, varkauden yritys ja lievä vahingonteko, mutta syyntakeettomana hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan hän on tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa ja jää hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Kaksikko pahoinpiteli viime helmikuussa 58-vuotiaan jyväskyläläisen miehen Ahosen asunnossa Tikkakoskella niin, että uhri kuoli vammoihinsa. Syyttäjä oli vaatinut miehille tuomiota taposta, mutta oikeus lievensi rikosnimikettä.

Törkeäksi pahoinpitely todettiin, koska siinä oli aiheutettu hengenvaarallinen tila, rikos oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla lyömällä ja potkimalla lattialla maannutta puolustuskyvytöntä henkilöä, siinä oli käytetty teräasetta ja teon oli tehnyt kaksi miestä yhdessä. Koska he olivat jättäneet uhrinsa makaamaan verissään lattialle hankkimatta tälle pikaisesti apua, olivat he törkeällä huolimattomuudellaan aiheuttaneet tämä kuoleman. Mies oli menehtynyt pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin, kasvojen luiden murtumiin ja hengitysteiden verenvuotoon.

Kaksikko joutuu yhteisvastuullisesti korvaamaan vainajan kahdelle lapselle hautaamiskuluja noin 3 500 euroa sekä näille kummallekin kuolemantapauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 3 000 euroa.

Saman jutun yhteydessä syytettiin kolmatta jyväskyläläismiestä kätkemisrikkomuksesta tai rahanpesurikkomuksesta, mutta syyte hylättiin.

Lähde: KESKISUOMALAINEN http://www.ksml.fi/
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8269
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 58v mies surmattiin Tikkakoskella 9.2.2014

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Eiköhän syyttäjä ole täysissä järjissään ja vie tämän hoviin. Uskoisin että hovi tuplaa vuodet, nimikkeellä tappo.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin