Lintupojat

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Wagner kirjoitti:Olen jo todistanut sen, etteivät ns 'lintupojat' olleet voineet tehdä väittämiään havaintoja surmapaikalla ja että kertomuksensa ovat epäiltävästi perustuneet uhrien sijainneista kertoneisiin ajankohdan uutisiin. Valokuva ja poliisin piirros surmateltasta on tehty eri suunnista ja näiden tipupoikien keskenään epäiltävästi sopivat kertomuksensa on tehty kuvitellen uhrien asennot samasta suunnasta kuvatuiksi niin valokuvassa kuin konstaapeli Lindebergin piirroksessa.

Jo aiemmin tipupoikien puheet antautuivat analyysille, mutta 1960 poliisikuntaa vaivasi vasemmistovirus, jolla perusteella poliisilla ei saanut kaiketi olla yli kaksinumeroista älykkyysosamäärää, (vähän niinkuin Kilon poliisilla Epsoossa).

:)
Tuosta näkökulmasta olen samaa mieltä. Lönnberg piirtäessään seisoi siellä niemen itärannalla ja katseli lännen suuntaan. SB makaa siinä piirroksessa jalat piirtäjään päin ja pää poispäin eli länteen päin. Lintupojat lähestyivät paikkaa keskipolkua pitkin ja tarkastelivat teltan aluetta etelän puolelta ja katseet kohti pohjoista. Siis eri näkökulma. Nyt sama kohde, eli SB makasi poikittain pää vasemmalle ollen pää telttakankaan alla ja jalat itään näkösuojassa moottoripyörän, koivun ym. takana.

Tietysti voidaan spekuloida, että NG makasi aamulla klo 6 aivan eri asennossa ja paikassa kuin sitten myöhemmin aamulla. Se on kyllä mahdollista. Häntä on voitu siirrellä, samoin kuin oli siirrelty B:ia. Ja se asetelma ei missään tapauksessa sovi NG:n tekemäksi.

Itse poikien puheita minä pidän ehkä sievisteltyinä, koska olivat mahdollisesti huomanneet jo silloin vakavia asioita tapahtuneen.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Lintupojat kertoivat että joku mies tarkkaili heidän oleiluaan ja kulkuaan pitkään vastapäiseltä Dahlbyn kartanon rannalta. Miksi tarkkaili heitä tiiviisti ja aika kauan ? - Luultavasti ko henkilö oli kuullut huutoa vastakkaiselta rannalta - on mahdollista että on jopa nähnyt murhaajan tai murhaajat toimissaan. Aamulla hän on tullut rannalle katsomaan "missä mennään", ehkä miettinyt keitä lintupojat ovat. Pojat näkivät hänet mutta tämä tarkkailija ei kai koskaan ilmoittautunut eikä poliisi kuulustellut häntä? Veikkaan että ei hän seisonut syyttä suotta toisella rannalla poikien liikkeitä seuraten ? - Oliko lintupojilla mukanaan muuten kiikarit? Niillä varmaan olisi voinut nähdä teltta-alueelle tarkkaan ja vaikka mitä.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Dahlbyn rannalla oli murha-aamuna ollut joku mies ottamassa valokuvia järveltä. Kyseinen henkilö toimitti järveltä ottamansa kuvat rikospoliisille. Eräässä kuvista oli kalastamassa ollut isoisäni tuttuine lokkeineen.

.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

nykänäkä
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Pe Loka 24, 2014 12:19 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja nykänäkä »

Olen vasta äskettäin liittynyt mukaan enkä ole jaksanut kahlata koko ketjua läpi.

Ketjun aloittaja Faarao on esittänyt kolme kysymystä, joista yksi koskee rengastajaa. Hän on tuonaikainen luokkatoverini Veka, jonka piti olla mukana bongausretkellä. Hän oli porukasta ainoa, jolla oli rengastusoikeus. Hän oli kuitenkin joutunut toukokuun lopulla Auroran sairaalaan ja oli siellä kuoleman kielissä umpisuolen puhkeamisesta seuranneen vatsakalvontulehduksen merkeissä. Hän kuitenkin selvisi hengissä, mutta toipumiseen meni puoli kesää. Syksyllä hän oli taas mukana koulun alkaessa. Hän elää ja vaikuttaa tiettävästi edelleen Espoossa.

Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2108
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

Totta,lintupojilla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa.Itsekin nuorempana lintubongausta harrastaneena tiedän varsin hyvin,että herätys oli aamuneljältä.Lintupoikien motiiveissa ei ole mitään epäilyttävää,eikä ole ikinä edes ollut.
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Misri »

paccasucco kirjoitti:Totta,lintupojilla ei ole mitään tekemistä koko asian kanssa.Itsekin nuorempana lintubongausta harrastaneena tiedän varsin hyvin,että herätys oli aamuneljältä.Lintupoikien motiiveissa ei ole mitään epäilyttävää,eikä ole ikinä edes ollut.
Samaa mieltä, lintupoikien kertomuksia ole syytä epäillä. Sillä ei ole mitään merkitystä millä nimikkeellä lintupoikia on aikoinaan eri yhteyksissä kuvattu, kuten esim. rengastajat, lintutieteilijät, linnustajat ymvs.. Pojat ovat itse kertoneet, että tutkivat lintujen elintapoja elikkä kaiketi sitä pesimistä josta pojat ovat kertoneet kartoittaneensa lintujen pesintää vakavasti sairastuneelle ystävälleen. Kuten täällä uusi kirjoittaja jo edellä totesikin. Heikki Salonen on myöskin myöhemmin kertonut, että Haapalaista kiinnosti kovasti telttailijoiden moottoripyörät, joita hän olisi halunnut mennä tarkastelemaan hieman lähempää. Salonen oli kuitenkin havainnut liikettä teltan luona, ja oli sanonut Haapalaiselle, "että mennään pois siellä ollaan jo herätty, ettei häiritä niitä."

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Oliko lintupojilla siis olettamus että vielä kuuden aikaan aamulla siellä nukutaan sikeästi ja he kävisivät tarkkailemassa ja räpläämässä pyöriä kun muut nukkuvat? Kyllä he varmaan olettivat että teltalla ollaan herätty ennen kuin edes tulivat sinne joten joku muu syy sai heidät kääntymään takaisin.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Misri »

kulkijatar kirjoitti:Oliko lintupojilla siis olettamus että vielä kuuden aikaan aamulla siellä nukutaan sikeästi ja he kävisivät tarkkailemassa ja räpläämässä pyöriä kun muut nukkuvat? Kyllä he varmaan olettivat että teltalla ollaan herätty ennen kuin edes tulivat sinne joten joku muu syy sai heidät kääntymään takaisin.
Olettaa voi kaikenlaista. Lintupojat ovat kuitenkin ensimmäiseksi telttapaikan läheisyyteen saapuneet silminnäkijät. Ja Salonen on itse kertonut, että moottoripyörien lähempi tarkstelu keskytyi, kun hän havaisi teltan takaa poistuvan hahmon. Salonen on kertonut ottaneensa edellään olevaa Haapalaista hihasta kiinni ja sanonut hänelle, että mennään pois siellä ollaan jo herätty, ettei häiritä niitä. Pojille tosiaankin tuli mielikuva näkemästään, että teltta oli oli purettu ja siellä oltiin aloitettu norm. retkiläisten aamutoimet, näkemänsä hahmon he olettivat olevan menossa rantaan hakemaan kahvivettä.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Voidaan kyllä olettaa että murrosikäiset lintupojat olivat rehellisiä eivätkä "piinkovia" pikkurikollisia joilla olisi ollut "otsaa" valehdella viranomaisille. He eivät olleet pariisilaisia katupoikia vaan högnäsiläisiä 60-luvun alun lintu-, moottoripyörä- ja muudiggareita. Mutta kuten pariisilaiset nuorisorikollisetkin 60-luvun alussa olivat lähtökohtaisesti kilttejä ja rehellisiä niin mitäpä jos lintupojat omaksuivat saman käänteislogiikan mukaisesti hiukan pariisilaisuutta kun heitä kovisteltiin? Luoja tietää mitä elokuvia he olivat käyneet katselemassa. Tarkoitan henkilökohtaisen identifikaation osalta.

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Misri »

kulkijatar kirjoitti:Voidaan kyllä olettaa että murrosikäiset lintupojat olivat rehellisiä eivätkä "piinkovia" pikkurikollisia joilla olisi ollut "otsaa" valehdella viranomaisille. He eivät olleet pariisilaisia katupoikia vaan högnäsiläisiä 60-luvun alun lintu-, moottoripyörä- ja muudiggareita. Mutta kuten pariisilaiset nuorisorikollisetkin 60-luvun alussa olivat lähtökohtaisesti kilttejä ja rehellisiä niin mitäpä jos lintupojat omaksuivat saman käänteislogiikan mukaisesti hiukan pariisilaisuutta kun heitä kovisteltiin? Luoja tietää mitä elokuvia he olivat käyneet katselemassa. Tarkoitan henkilökohtaisen identifikaation osalta.
No ei tosiaankaan olleet mitään Pariisilaisia katupoikia, eikä heistä sellaisia saanut vaikka käyttäisi sitä käänteislogiikkaa. Joskus on käynyt mielessä, että jos pojat olisivat olleet hieman rohkeampia, ja olisivat edenneet aivan teltalle saakka, nin mitä he olisivat teltan päällä nähneet. Tuskin kuitenkaan sitä samaa näkymää mikä on uhrikuvassa nähtävissä? :roll:

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Näin se on ja oli - lintupoikien näkymä oli, voi sanoa 100% erilainen kuin uhrikuva. - Arvoituksena pidän sitä kenet lintupojat näkivät makaavan vyötäröstä alaspäin miesten kengät jalassaan- oli hehkuvan kuuma auringonpaiste, aurinko oli noussut 2 ja puoli t aikaisemmin, voiko sellaisessa suoravalossa vaaleanvihreät housut ( Irmelin ) nähdä mustina? Se on siinä ja siinä. Ja samanaikaisesti töyrään taakse poistuu mies jonka hiukset näyttäytyvät selkeästi vaaleina, valkoisessa takissaan - Vaikka NG olisikin ollut tekijä, niin kuka tämä hemmo oli?

Misri
Jessica Fletcher
Viestit: 3450
Liittynyt: La Marras 22, 2008 12:05 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja Misri »

^ Muutoksia telttanäkymässä oli tehty vielä viiveellä, se selviää teltan verijälkitutkimuksesta. Itse olen tullut teltan verijälkien mukaan siihen päätelmään, että lintupoikkien näkemät jalat kuuluivat nienomaan Björklundille. Syyttäjän mukaan Irmelin housut olivat tummanvihreät.

Laitan tähän vielä lintupoikien lausuntoja näkemästään teltan takaa poistuneesta hahmosta. Koska näistä poikien lausunnoista on yli-värittyneitä mielikuvia mm. kys. nähdyn hahmon hiusten väristä, joillakin tänne kirjoittavilla. Pojat ovat kuvanneet näkemäänsä henkilöä "hahmoksi" ja "olioksi" sekin kuvastaa hyvin sitä, mitä tälläisesta lyhytkestoisesta muutaman sekunnin kestäneestä havainnoista voi ylipäätään ehtiä painaa mieleen.

Etp-kuulustelu 13.6.1960 (Heikki Salonen) " Teltan takaa oli lähtenyt mies niemen itärantaan päin. Salonen ei osannut tarkemmin kuvailla miestä. Salonen arveli miehen jääneen puiden ja pensaiden varjoon, sillä hän ei ollut havainnut mitään liikettä järvelle tai maalle päin."

Etp-kuulustelu 13.6.1960 (Kalevi Haapalainen) "Moottoripyörät havaittuaan Haapalainen oli nähnyt jonkun lähtevän teltan vierestä alas itärantaan. Koosta ja ruumiinrakenteesta Haapalainen päätteli kyseessä olevan mieshenkilön. Haapalainen arveli miehen pysähtyneen puiden ja pensaiden varjoon, koska jos tämä olisi lähtenyt kävelemään siitä maihin päin, niin Haapalainen olisi hänet varmasti havainnut."

HS 7.6.60

Mieshahmo murhapaikalla

" Surmantyö on ilmeisesti tapahtunut aamuyöstä. Vähän ennen kello kuutta olivat kaksi koululaista H e i k k i S a l o n e n ja K a l e v i H a a p a l a i n e n. lähteneet tutkimaan lintujen elintapoja juuri siihen niemeen, jossa teltta oli. Teltan lähistöllä olivat he havainneet poikien moottoripyörät. Kävellessään olivat pojat jutelleet kovalla äänellä. Tällöin olivat he havainneet miehen, joka oli lähtenyt alas rantaan. Ennen kuin he olivat havainneet miehen, oli teltalta päin kuulunut ääniä. Mies oli pysähtynyt kuullessaan heidän äänensä ja aivan ilmeisesti yrittänyt välttää huomatuksi tulemista lähtien jatkamaan matkaansa rantaa pitkin. Haapalainen. halusi mennä katsomaan pyöriä, mutta Salosen kieltäytyessä jatkoivat he matkaa eteenpäin. Vasta ruumislöydön jälkeen tuli pojille mieleen, että heidän näkemällään miehellä voi olla yhteyttä tapahtumaan. Pojat olivat kuitenkin nähneet miehen niin kaukaa ja puiden takana, etteivät he olleet havainneet mitään tuntomerkeiksi riittävää."


Bodomin mysteerio - "Edelleen ilmeni, että Martti Kalevi Haapalainen ja Heikki Kalevi Salonen nimiset nuorukaiset olivat mainitun päivän aamuna noin kello 5.35 aikaanlähteneet tarkkailemaan lintuja Bodominjärven eteläosissa ja saapuneet ehkä noin 05.50 – 05.55 aikoihin lähelle tapahtumapaikkaa ja kuulleet jotain ääntä niemeltä – ilmeisesti ääni oli ihmisestä lähtöisin – sekä jatkaessaan matkaansa nähneet niemellä teltan sekä sen läheisyydessä olleet kaksi moottoripyörää. Samalla he olivat huomanneet jonkun mieheltä vaikuttavan, vaaleasävyisen olennon menneen teltan vierestä alas rantaan päin itäpuolelle jääden todennäköisesti pensaitten suojaan seisomaan. Teltta oli ollut kasassa ja sen päällä oli maannut mieshenkilö, jonka he olivat arvelleet ottavan aamuaurinkoa eivätkä he näin ollen olleet menneet lähemmäksi, vaan jatkoivat matkaansa läntiseen lahden pohjaan päin ja näkivät ehkä noin 10-vuotiaan pojan istumassa kallioluodolla."

remupa
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Huhti 08, 2015 9:48 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja remupa »

Pitihän se arvata, että Kulkijatar ei ole perehtynyt esitutkintamateriaaliin. Jorma Palon humpuukikirjat on luettu ja siellä olevaa tietoa pidetään faktoina. Perusedellytys keskusteluun on esitutkintamateriaaliin perehtyminen. Kulkijattaren kaltaiset Assmann-fanaatikot pitäisi sulkea keskustelun ulkopuolelle. Vuosikausia saman roskan jauhaminen jatkuvasti.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Onko remupalla vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, ilmeisesti. - Lähes jokaisessa viestissäni Assmannista kun hänet on otettu esille olen aina toistanut etten pidä häntä tekijänä. Jos tällainen henkilön ja hänen ominaisuuksiensa käsittely monelta eri kantilta tekee minusta fanaatikon niin minun täytyy tehdä johtopäätös ettei remupa tajua mitä sana fanaatikko tarkoittaa. - Palon kirja on minulle tästä aiheesta vain yksi kokoelma muistiinmerkintöjä enkä ole koskaan tänne kirjoittanut lukeneeni sen kritiikittömästi. - Olen nimenomaan lukenut läpi esitutkintamateriaalin, miksen olisi? - Kumma että tämä remupa ilmestyy tänne aina silloin kun nikki groot on bannissa?

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Lintupojat

Viesti Kirjoittaja darude »

kulkijatar kirjoitti: - Vaikka NG olisikin ollut tekijä, niin kuka tämä hemmo oli?
Nilsin isä.

Isä auttaa poikaansa. Antaa nilsille muun muassa ohjeet kuinka toimia kun hänet löydetään. Näitä ääniä lintupojat kuulivat.

"Antakaa niiden olla rauhassa". Miksei sekin voisi olla muutakin kuin huhu. Se olisi looginen, ainoa keino saada lintupojat menemään muualle.

Vastaa Viestiin