Ruotsin tilanne: maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Vastarinta
Remington Steele
Viestit: 229
Liittynyt: To Marras 14, 2013 1:23 pm

Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholmassa

Viesti Kirjoittaja Vastarinta »

Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholmassa

Juhlinta Rågsvedin koululla Etelä-Tukholmassa riistäytyi käsistä yhdeksän jälkeen lauantai-iltana noin kolmenkymmenen naamioituneen maahanmuuttajanuoren alettua heitellä paikalle saapunutta poliisiautoa kivillä ja polttopulloilla. Varsinaisen mellakan epäillään saaneen alkunsa poliisin tekemästä ajoneuvon tarkastuksesta. Paikalle saapui pian lisää poliisiautoja, ja nämäkin joutuivat hyökkäyksen kohteiksi.

”Kun kohtasimme mellakoitsijat, meille vastattiin polttopulloilla ja kivillä. Tulitus partioautoja kohti vain kiihtyi kiihtymistään ja myös yksityisautoja poltettiin”, sanoi Eva Nilsson Tukholman poliisin aluetiedotuskeskuksesta.

Pelastushenkilökunnan saapuessa paikalle sammuttamaan palavia autoja näiden kimppuun hyökättiin. Kello 23:n jälkeen poliisi arvioi tilanteen rauhoittuneen sen verran, että se päästi palomiehet jatkamaan töitään.

”Meillä ei ole tällä hetkellä aavistustakaan, miksi tämä kaikki tapahtui. Ihmiset ympäri kyseistä kaupunginosaa alkoivat soitella levottomuuksista, ja me yritämme hillitä niitä”, Nilsson jatkoi.

Tukholman poliisi ilmoitti kymmenen ihmisen olevan pidätettyinä mellakoinnista. ”Tutkinta on vielä käynnissä. Etsimme lisää ryhmittymiä, jotka saattavat olla tähän osallisia”, kommentoi Elisabeth Wenrnsten Etelä-Tukholman poliisista.

Poliisin antamien tietojen mukaan kukaan ei ole haavoittunut mellakoiden aikana. Lukuisia autoja sytytettiin kuitenkin palamaan ja muun muassa poliisin laitteisto kärsi suuria vahinkoja. Pidätettyjä saatetaan epäillä muistakin rikoksista kuin mellakoinnista.

”Tilanne on nyt hallinnassa mellakoinnin suhteen. Tapahtumien kulusta meillä ei ole vielä varmuutta, mutta aika monia autoja päin iskettiin polttopulloja”, lausui Wernsten.

Ilta-Sanomat kirjoitti sunnuntaina mellakoista, mutta ei monikulttuurisuuden autuutta julistavan linjansa mukaisesti maininnut rähinöitsijöiden olleen maahanmuuttajataustaisia. Ilta-Sanomille nämä ovat vain epämääräinen ”joukko nuoria”. Kyseistä ilmaisua käytetään valtavirran mediassa lähes joka kerta, kun halutaan jättää mellakoitsijoiden rodullinen tausta lukijoilta pimentoon.

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet, Ilta-Sanomat
http://www.patriootti.com/kymmenet-maah ... kholmassa/
En edusta Suomen Vastarintaliikkeen virallista mielipidettä, vaan kyseessä on henkilökohtainen tunnus.

Avatar
Anti-Bini Laden
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholma

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »

No positiivista oli se, että sentään Ruotsin mediassa ilmeisesti kerrottiin kyseessä olevan maahanmuuttajat.
Ruotsissakin toi etnisyyden peittely mediassa ei ole harvinaista.

Mutta tämähän on vain yksittäistapaus,maahanmuuttajat eivät tietysti ole saaneet Ruotsin valtiolta tarpeeksi hoivausta, ja syy tähän on toki Ruotsalaisten kotiuttamistapa.

Ja mustavirta sen kun jatkuu ja Ruotsi haluaa näitä "insinöörejä" joiden paperit toki ovat hukassa lisää.
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Mies77
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Ke Touko 28, 2014 12:25 am

Re: Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholma

Viesti Kirjoittaja Mies77 »

Suomessakin oli taas kerran juna jouduttu pysäyttään ja väkivaltaisesti käyttäytynyt mamu porukkaoli taas asialla, tämän päivän uutisissa luki,no ei hätää ovat jo päässeet vapaalle.Onko Suomella varaa näihin tulevaisuudessa paheneviin selkkauksiin?? :evil:

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Kymmenet maahanmuuttajanuoret mellakoivat Etelä-Tukholma

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Anti-Bini Laden kirjoitti: Ruotsissakin toi etnisyyden peittely mediassa ei ole harvinaista
Tähän on kaksi selitystä:
- Yleensä tapahtumien alkumetreillä ei tiedetä kuka tekee ja mitä tekee, vaikka jo itse tapahtumapaikka viittaisikin siihen mistä on kysymys.
- Etnisyyttä ei painoteta heti, vaan toppuutellaan hieman, koska ulkomaalaisiin painottaminen käynnistää välittömästi vihakirjoittelijoiden koneiston, tavalla, josta kukaan ei hyödy.
Esim Iltasanomatkin Suomessa on alannut karsimaan pois vihakirjoittelua, poistamalla kommentointimahdollisuuden. Siis samaa linjaa.

Tässä tapauksessa kysymys ei ole maahanmuuttajanuorista, vaan pojista, jotka ovat syntyneet ja varttuneet Ruotsissa.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

JasonBourne

Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja JasonBourne »

Alkaako Ruotsissa ihmiset jo vastustaa maahanmuuttoa vai onko muutoksen taustalla jotain muita syitä?

Ruotsidemokraatit ensimmäistä kertaa maan suosituin puolue

Ulkomaat Julkaistu 20.08.2015 10:40

Ruotsidemokraatit on ensimmäistä kertaa mielipidemittauksessa Ruotsin suurin puolue.

Puolue on tunnettu maahanmuuttovastaisesta linjastaan.

Metro-lehdessä julkaistussa mittauksessa ruotsidemokraatit sai 25,2 prosentin kannatuksen. Puolueen kannatus nousi 3,1 prosenttiyksikköä viime mittauksesta, joka tehtiin heinäkuussa.

Sosiaalidemokraatit sai 23,4 prosentin ja maltillinen kokoomus 21,0 prosentin kannatuksen.

YouGov-yhtiön tekemään verkkopaneeliin vastasi yli 1500 ruotsalaista.


http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... ue/5271802

Ruotsissahan jopa maahanmuuttajat äänestävät enemmän SD:tä kuin "mamuttaja"- sosiaalidemokraateja.

Otsikko muutettu vastaamaan ketjussa pääosin käytävää keskustelua. Ketjuun on vuosien saatossa yhdistetty useita muita ketjuja, joka selittää lukuisat poikkeamat ja väliotsakkeet
-NILS-

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Mutta eikö tuo SD ole vain Perussuomalaisten kaltainen takinkääntäjäpopulistien Israel-henkinen vedätys?

Hellapoliisi
Olivia Benson
Viestit: 704
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi »

Osa ruotsalaisista on totaalisen kyllästynyttä maailmanparantamiseen. Kotoa pois haluaville ei löydy vuokra-asuntoja koska ne menevät pakolaislapsille. Opiskelijat eivät löydä samasta syystä vuokrakämppää ja asuvat leirintäalueella.

Nurkan takana ylihoivausviettinen vasemmistolainen halaa jokaisen kantaruotsalaisesta poikkeavan näköisen ja vie pullaa kerjäläisille ja pakolaislapsille. Mistään ei voida jutella maltillisesti ja vasemmisto haluaa vieläpä lisätä maansa vetovoimaa tarjoamalla ilmaisten silmälasien lisäksi ilmaista hammashoitoa kaikille.

Keskiluokka ähkii tuskissaan verotaakan alla ja demarien iskulause verojen rakastamisesta ei kuulosta laisinkaan hyvältä idealta enää. Kukaan ei oikein uskaltanut aiemmin tunnustaa kannattavansa ruotsidemokraatteja mutta nyt puolue on siistiytynyt ja pohjaa maahanmuuttajapolitiikkaansa yhtenäistettävän Tanskan mallin mukaiseksi sekä haluaa avustettavan ihmisiä pakolaisleireillä mieluummin kuin Ruotsissa.

Osa ruotsalaisista on kyllästynyt ammuskeluihin ja lentäviin karanaatteihin. Nuoret naiset pelkäävät kulkea yksin. Moni on huomannut, etteivät toisenkaan sukupolven mamut ole sopeutuneet Ruotsiin edes sen vertaa että osasisivat ruotsia. En viittaa tällä pohjois-Ruotsissa marjanpoimijoina olleisiin thainaisiin, jotka ovat menneet kantaruotsalaisten kanssa naimisiin vaan muutamaan muuhun ryhmään.

Realistit tajuavat, ettei rähinäremmien tappeluhalu vähene yhtään vaikka heille tarjottaisiin pullaa ja p...a joka ikinen päivä. Jos he eivät ole tulleet toimeen keskenään maasta josta ovat paenneet niin asia ei muutu paremmaksi Ruotsissa.

Noiden edellä mainittujen syiden vuoksi suomalaistenkin kannattaa ihan tosissaan miettiä minkälaista Suomea haluavat. Ounastelen jo nyt Suomeen tulevien sunnien ja shiiojen vihanpitoa.
Hys hys!

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Hellapoliisi kirjoitti:
Osa ruotsalaisista on totaalisen kyllästynyttä maailmanparantamiseen. Kotoa pois haluaville ei löydy vuokra-asuntoja koska ne menevät pakolaislapsille. Opiskelijat eivät löydä samasta syystä vuokrakämppää ja asuvat leirintäalueella.
En jatkanut viestisi lukemista pidemmälle, koska et ole selvästi oikein perillä siitä miten asiat menevät.

Kotoa pois haluavat, Ruotsin suurimmissa kaupungeissa asuvat nuoret muuttaisivat mieluiten keskikaupungille, tai sitten keskustan välittömään läheisyyteen. Pakolaisia ei sijoiteta keskikaupungille, vaan pakolaiskeskuksiin. Myöhemmin sitten oleskeluvan saaneille pyritään järjestämään asunto sieltä, mistä sen voi nopeiten saada, eli jostain lähiöstä. Ruotsalaiset nuoret tietävät myös, että se asunto löytyy kyllä tarpeen vaatiessa lähiöstä nopeasti, mutta moni valitsee asuntojonon lähelle keskustaa ja/tai säästää omistusasuntoon asumalla vanhempien luona. Kysymys ei siis ole siitä, etteikö asuntoja olisi.

Ruotsissa joutuu maksamaan kynnysrahaa lähes kaksi miljoonaa Ruotsin Kruunua yhden huoneen asuntoon keskikaupungilla. Tämän päälle on sitten vielä vuokraan verrattavissa oleva maksu kuukausittain. Se vaatii nuorelta jo hyviä tuloja. Pakolaisilla tämän kanssa ei ole mitään tekemistä. He voivat vain haaveilla asumisesta keskikaupungilla. Alhainen korko asuntolainoihin on kuumentanut rajusti asuntomarkkinoita. Lisäksi nykyään vaaditaan käsirahaa pankkilainaan, jota nuorilla ei ole. Perinteisestihän Ruotsissa on päässyt pitkään asuntoon käsiksi ilman omaa sijoitusta. Siksi monella nuorella ei ole minkäänlaista asuntosäästöä.

Opiskelijoilla on vähän sama juttu. He asuvat mieluiten polkypyörämatkan päässä koulusta ja ne koulut sijaitsevat myös keskikaupungilla. Lähiöt ovat heille liian kaukana, tosin joillekin ne kelpaavat. Lisäksi lähiöiden asunnot ovat liian suuria ja näin myös liian kalliita. Ihanneasunto opiskelijalle on pieni yksiö lähellä koulua. Sellaiset ovat Ruotsin suurimmissa kaupungeissa kiven alla. Pakolaisia niihin ei sijoiteta, eikä heillä olisi edes niihin varaa. He eivät saa niihin edes pankkilainaa.

Naapurilla on paljon ylimääräistä tilaa talossaan, nyt kun lapset ovat lähteneet kaikki maailmalle. Keskikaupungille menee n. puolituntia raitiovaunulla, saman verran bussilla. Jollain pääsee kotiin kymmenen minuutin välein, aamuisin ja ruuhka-aikana joka viides minuutti pääsee bussilla tai ratikalla. Hän yritti vuokrata paria huonetta opiskelijoille. Ei tullut yhtään vastausta.

Asuntopulassa ei ole kysymys siitä, etteikö asuntoja olisi, vaan siitä kun niitä ei ole siellä, missä haluttaisiin.

Maaseudulla tilanne on toinen. Nuorilla on hyvät mahdollisuudet löytää asunto, mutta välimatkat ovat usein pitkiä, täytyy olla valmis ajamaan pitkiäkin matkoja töihin, tai kouluun. Nuoret asuvat tosin usein hyvin maaseudulla. On nuoria, joilla on jopa oma pieni talo.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

JasonBourne kirjoitti:
Alkaako Ruotsissa ihmiset jo vastustaa maahanmuuttoa vai onko muutoksen taustalla jotain muita syitä?
Ruotsin maahanmuutto on tietoista kymmeniä vuosia. Maa otti vastaan sotalapsia Suomesta yli 70 000. Sen jälkeen alkoi työvoiman siirtolaisuus. Teollisuus huusi työvoimaa, Ruotsin hallitus helpotti maahantuloa, solmittiin yhteispohjoismaiset työmarkkinat ja rakennettiin suuria lähiöitä, ns. miljoona ohjelma. Teollisuuden automaatio, teollisuustyöpaikkojen katoaminen, eri teollisuusalojen lopetus sai aikaan sen, että työvoiman siirtolaisuus väheni nopeasti. Tämän jälkeen pakolaisten vastaanotto kasvoi. Yhdessä vaiheessa Ruotsiin tuli paljon pakolaisia Chilestä. Sen jälkeen tulivat Balkanin pakolaiset. Sitten somalit ja irakin pakolaiset jne. Maahanmuutto siis muutti luonnettaan. Ennen suurimpien lähiöiden rapuissa oli vain suomalaisia nimiä, nyt niissä saattaa olla yksi suomalainen nimi, loput ovat lähi-idästä tai afrikasta ja balkanilta.

Pakolaisten vastaanottoa on vastustettu aina. Suomalaistenkin siirtolaisten saapumista vastustettiin aikoinaan. Termi "taas suomalainen" lehtien etusivuilla oli arkea siihen aikaan. Suomalaiset eivät enää tule, joten me säästymme suuremmalta kritiikiltä tänä päivänä. Noh, joku muistuttaa joskus, että me suomalaiset olemme yhä se suurin Ruotsin vankiloissa istuva minoriteettiryhmä...

Ruotsin kansa kasvaa. Lähiöissä saattoi olla joskus aikoinaan kokonaisia rappukäytäviä tyhjillään. Asuntoon sai avaimet samana päivänä. Sen jälkeen seurasi pitkä tauko, ilman että rakenettiin uusia asuntoja. Ruotsalaiset eivät tosin halunneet muuttaa lähiöihin. Heille lähiöt olivat se ensimmäinen ja välttämätön etappi kun hankittiin se ensimmäinen asunto. Ratkaisuna oli tietenkin pakolaisten ohjaaminen lähiöihin. Niissä on yhä vapaita asuntoja, mutta ei ollenkaan sillä tavoin, kuin joskus 70-luvulla.

Moni ei näe eroa pakolaisvastaanoton ja asuntopulan välillä. Pula pakolaisvastaanotoista nähdään usein asuntopulana. Maahan saapuvia turvapaikanhakijoita ei sijoiteta lähiöiden asuntoihin, vaan vastaanottoihin.

Käynnissä oleva mediasota vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Ruotsidemokraattien tuomiopäivän julistus menee osaan kansaa kuin väärä raha. Faktat unohdetaan nopeasti ja ratsastetaan mielellään vanhoilla "totuuksilla", jotka on kumottu jo aikoja. Kansa ei ole aina niin tietoista, tämähän on tuttua myös Suomessa - joitakin asioita ei voi todistaa, vaikka voisikin todistaa.

Ruotsidemokraattien keulamies, Jimmie Åkesson puhui paljon rikollisuudesta ja siitä miten se on kasvanut räjähdysmäisesti Ruotsissa. Hän sai kysymyksen: "Miten paljon Ruotsin rikollisuus on kasvanut"? Hän ei osannut vastata. Ei edes suunnilleen. Eikä hän reagoinut siihenkään, kun hänelle kerrottiin, ettei Ruotsin rikollisuus ole juuri kasvanut sitten 70-luvun. Mutta kun jotain asiaa toistaa tarpeeksi mediassa, siitä tulee totuus osalle kansaa. Myös tämä tuttua Suomessakin.

Mutta on tietenkin selvää, että myös Ruotsissa tilanne huolestuttaa. Ruotsi ottaa vastaan 1 700–1 900 kiintiöpakolaista vuosittain ja on laskenut, että tämän lukeman kanssa pärjätään. Turvapaikanhakijat ovat ongelma, koska heitä voi tulla 0-100 000. Tätä määrää ei voi ennakoida, eikä määrätä, eikä rajoittaa. Turvapaikanhakijat liikkuvat maailman tilanteen mukaan. Ruotsidemokraattien kannattajat uskovat, että näin voi tehdä. Mutta heilläkin on se totuus edessä, että vaikka Ruotsidemokraattien kannatus nousee, se ei pysty säätelemään maailman tilannetta, eikä kansainvälisten sopimusten noudattamista. Ruotsidemokraattien kannatus on lisääntynyt, paljon. Mutta turvapaikanhakijoita saapuu Ruotsiin enemmän kuin koskaan ennen.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

JasonBourne

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja JasonBourne »

Pika Juoksija kirjoitti:Ruotsidemokraattien keulamies, Jimmie Åkesson puhui paljon rikollisuudesta ja siitä miten se on kasvanut räjähdysmäisesti Ruotsissa. Hän sai kysymyksen: "Miten paljon Ruotsin rikollisuus on kasvanut"? Hän ei osannut vastata. Ei edes suunnilleen. Eikä hän reagoinut siihenkään, kun hänelle kerrottiin, ettei Ruotsin rikollisuus ole juuri kasvanut sitten 70-luvun. Mutta kun jotain asiaa toistaa tarpeeksi mediassa, siitä tulee totuus osalle kansaa. Myös tämä tuttua Suomessakin.

Mutta on tietenkin selvää, että myös Ruotsissa tilanne huolestuttaa. Ruotsi ottaa vastaan 1 700–1 900 kiintiöpakolaista vuosittain ja on laskenut, että tämän lukeman kanssa pärjätään. Turvapaikanhakijat ovat ongelma, koska heitä voi tulla 0-100 000. Tätä määrää ei voi ennakoida, eikä määrätä, eikä rajoittaa. Turvapaikanhakijat liikkuvat maailman tilanteen mukaan. Ruotsidemokraattien kannattajat uskovat, että näin voi tehdä. Mutta heilläkin on se totuus edessä, että vaikka Ruotsidemokraattien kannatus nousee, se ei pysty säätelemään maailman tilannetta, eikä kansainvälisten sopimusten noudattamista. Ruotsidemokraattien kannatus on lisääntynyt, paljon. Mutta turvapaikanhakijoita saapuu Ruotsiin enemmän kuin koskaan ennen.
Kaunis tarina, olisi kiva nähdä jotain videota tueksesi tälle Jimmie-tarinalle.

Suomessa rikollisuus on selvästi laskenut sitten 70-luvun. Tähän toki vaikutti myös muuttunut lainsäädäntö (http://ylioppilaslehti.fi/2000/12/krimi ... ni-murtuu/). Ruotsissa "ei ole juuri kasvanut". Ruotsi pysyy siis 70-luvun vauhdissa edelleen, vaikka muu Länsi-Eurooppa on jättänyt ne ajat jo taakseen. Se on tietenkin suhteellista, että onko tällainen Ruotsin kaltainen "ei juuri kasvanut"-kehitys hyvä juttu. Ei rikoksia muutenkaan voi ajatella yhtenä kasana. Laiton nettilataus ja murha ovat hieman eri asioita. Ruotsissa rikosten määrä on tehnyt pienen nousun myös viime vuosikymmenenkin aikana, erityisesti väkivaltarikoksissa. Raiskausten määrä on noussut järkyttävälle tasolle, vai väitätkö, ettei näin ole tapahtunut, kun kerran "rikosten määrä ei ole juuri kasvanut"?

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... in_Page/fi

Avatar
Anti-Bini Laden
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »

Ruotsi herää valitettavasti liian myöhään.
Erittäin vastuutonta toimintaa toimittaa noi loiset juna kyydillä Suomen rajoille.
Nämä kaikki ovat laittomasti täällä. Osa sotilaita,kenen puolesta sotii ei AINAKAAN Suomen.
Sotalapsilla ja näillä laittomasti Suomeen tulleilla loisia ei ole mitään tekemistä keskenään!!
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Avatar
Anti-Bini Laden
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091 ... 8_uu.shtml

Sisäministeri Petteri Orpon (kok) mukaan hän saa huomenna tarkemman tiedon, miksi Ruotsin rautatieyhtiö kuljettaa turvapaikanhakijoita ilmaiseksi Suomeen.
Sisäministeri Petteri Orpo kertoi tänään eduskunnan kyselytunnilla, että hän on ollut yhteydessä Ruotsin viranomaisiin liittyen rautatieyhtiö SJ:n toimintaan. Kyselytunnilla kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk) esitti kysymyksen siitä, miten Suomi aikoo reagoida siihen, että Ruotsin rautatieyhtiö SJ järjestää ilmaisia kuljetuksia turvapaikanhakijoille Suomeen.

- Vaikka SJ on valtion omistama yhtiö, se tekee itsenäistä politiikkaa hinnoittelussa. Emmehän mekään voi mennä Finnairin hintoja päättämään, Orpo sanoo Iltalehdelle.

Orpon mukaan Ruotsin viranomaiset selvittävät parhaillaan tilannetta Suomen pyynnöstä. Syy, miksi Orpo haluaa selvittää asian perin pohjin, ei suinkaan ole halvat junamatkat.

- Tämä on hyvin organisoitua ihmisten kuljettamista lähtömaista Suomeen asti. Reitit kulkevat Ruotsin läpi. Me pystyisimme yhdessä Ruotsin poliisin kanssa puuttumaan melko ilmiselvään ihmisten kuljettamiseen ja salakuljettamiseen ja organisoituun sellaiseen. Se on se iso asia tässä, Orpo selventää.

Henkkareiden kysyntä tarpeen

Sisäministeri muistuttaa, että Ruotsin viranomaisille kuuluu myös ulkomaalaisvalvonta. Ilmaisella junalla matkustavilta turvapaikanhakijoilta ei ole pyydetty henkilöllisyystodistuksia.

- Ei voi olla niin, että Ruotsissa ulkomaalaisvalvonta ei toimisi niin kuin yhdessä on sovittu, Orpo sanoi kyselytunnilla.

Orpo ei kuitenkaan halua ennen tarkempaa selontekoa lähteä osoittamaan syyttävällä sormella ruotsalaisia. Hän korostaa, että nyt on päästävä yhteistyöhön ongelman ratkaisemiseksi.

- On tärkeää saada tilanne hallintaan, koska on ilmiselvää, että tulijoiden virta kohdistuu Suomeen. Henkilöllisyyden todistaminen ja kysyminen olisi ihan tarpeen.

Orpo arvioi, että yhtiö on vasta hiljattain muuttanut käytäntöjään. Suomeen pohjoisen kautta saapuvista pakolaisista on ollut kovempi paine 2-3 viikon ajan.

- Varmaan kyse on siitä, että Ruotsissa on tällä hetkellä paljon enemmän maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita liikkeellä kuin Suomessa. Luultavasti (rautatie)yhtiön päätelmä on ollut, että siellä on ollut niin hankalia tilanteita, että he ovat tehneet tällaisia poikkeuspäätöksiä.

Huomenna tarkemmat tiedot

Siitä, kuinka paljon SJ:n kautta Suomeen on tullut turvapaikanhakijoita, ei Orpo osaa tarkkaan sanoa. Maahanmuuttoviraston tuoreimman arvion mukaan Suomeen tulee nyt yli 200 turvapaikanhakijaa päivässä. Suurin paine kohdistuu pohjoiseen.

- Paljonhan on vielä matkalla, sitä meillä ei ole mitään keinoa ennustaa. Sehän tässä on ongelma, kun me emme sitä tiedä, Orpo toteaa.

Uskotteko, että matkojen ilmaisuus on syynä suureen tulijamäärään?

- En, minä en usko siihen. Matkat on mietitty ja tultaisiin joka tapauksessa, kun niin on päätetty. Aika selvää on, että alusta asti on ollut Suomi kohteena.

Orpon mukaan hän saa huomenna Ruotsista tarkemman tiedon tilanteesta.

- Vielä ei tiedetä, minkä kokoisesta ilmiöstä on Ruotsissa ollut kyse. Ihan rauhassa nyt puhutaan asia ja haetaan yhdessä ratkaisuja.

HANNA GRÅSTEN
[email protected]
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 938
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Ruotsi on mamutusarmeijan käsissä. Se kai aikoo aloittaa ilmaiset lennot Afrikasta ym. Ruotsiin eli imeä mamuja oikein kunnolla lisää.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ainakin tässä uutisessa kerrotaan ruotsalaisten maksavan lentoja Eurooppaan, eli ne saattavat ostaa laittomille maahantulijoille lentolippuja vaikka Suomeen. Jos ruotsalaiset haluavat tehdä hyväntekeväisyyttä, kannattaisi parantaa oloja pakolaisleireillä noilla rahoilla.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 13763.html
KSML: Ruotsalaiset aikovat maksaa turvapaikanhakijoiden lentoja Eurooppaan

Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan pyrkivät pakolaiset joutuvat tällä hetkellä käyttämään vaarallisia merireittejä.
Julkaistu: 11.9. 5:00 , Päivitetty: 11.9. 8:28
Ruotsalainen Refugee Air -verkosto aikoo aloittaa viisumittomien turvapaikanhakijoiden lennot Eurooppaan, uutisoi Keskisuomalainen.

Tarkoitus on lehden mukaan ostaa lentoja lentoyhtiöiltä tai vuokrata lentoyhtiöiden koneita Refugee Airin nimissä järjestetyille charter-lennoille. Verkosto kertoo saaneensa taakseen ison joukon ruotsalaisia rahoittajia yksityishenkilöistä yrittäjiin. Lennot pyritään aloittamaan syksyn aikana.

Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan pyrkivät pakolaiset joutuvat tällä hetkellä käyttämään vaarallisia merireittejä, koska ilmateitse saapuminen ei ole mahdollista.

Lentoyhtiöt eivät ota viisumittomia matkustajia koneisiinsa, koska ne ovat velvollisia korvaamaan kustannukset, jos matkustaja ei saa turvapaikkaa kohdemaassa.

JasonBourne

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja JasonBourne »

URSA kirjoitti:Ainakin tässä uutisessa kerrotaan ruotsalaisten maksavan lentoja Eurooppaan, eli ne saattavat ostaa laittomille maahantulijoille lentolippuja vaikka Suomeen. Jos ruotsalaiset haluavat tehdä hyväntekeväisyyttä, kannattaisi parantaa oloja pakolaisleireillä noilla rahoilla.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 13763.html
KSML: Ruotsalaiset aikovat maksaa turvapaikanhakijoiden lentoja Eurooppaan

Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan pyrkivät pakolaiset joutuvat tällä hetkellä käyttämään vaarallisia merireittejä.
Julkaistu: 11.9. 5:00 , Päivitetty: 11.9. 8:28
Ruotsalainen Refugee Air -verkosto aikoo aloittaa viisumittomien turvapaikanhakijoiden lennot Eurooppaan, uutisoi Keskisuomalainen.

Tarkoitus on lehden mukaan ostaa lentoja lentoyhtiöiltä tai vuokrata lentoyhtiöiden koneita Refugee Airin nimissä järjestetyille charter-lennoille. Verkosto kertoo saaneensa taakseen ison joukon ruotsalaisia rahoittajia yksityishenkilöistä yrittäjiin. Lennot pyritään aloittamaan syksyn aikana.

Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan pyrkivät pakolaiset joutuvat tällä hetkellä käyttämään vaarallisia merireittejä, koska ilmateitse saapuminen ei ole mahdollista.

Lentoyhtiöt eivät ota viisumittomia matkustajia koneisiinsa, koska ne ovat velvollisia korvaamaan kustannukset, jos matkustaja ei saa turvapaikkaa kohdemaassa.
Herranjestas tuo on sairasta. Ilmainen lento kohti helvetisti korkeampaa elintasoa, takuuvarmaa rahaa vähintään vuoden verran, johtuen pitkistä jonoista. Kuukaudessa enemmän rahaa kuin Afrikassa vuodessa. Ei vastuuta mistään.

Joo, ei varmaan ole kysyntää tuollaselle palvelulle... :D Siis miten jotku voi olla noin sinisilmäisiä, yli puolet on edelleen täysin perusteettomia hakijoita eli ns. järjestelmän hyväksikäyttäjiä? Täytyy kyllä ruveta itsekin keksimään keinoja lypsää ilmaista rahaa ruotsalaisesta suvaitsevaisuushysteriasta.

Vastaa Viestiin