Milloin? ( Murhien kellonaika)

Nimi kertonee kaiken. Muista hyvä (huono) maku!
Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Kyllä siitä puhetta oli, parahin Navetanhajuinen ja Olavi kertoi ainakin minulle uskottavasti, että Kivilahden kaveri, joka oli hänen isänsä työkaverin poika ja asui ihan muualla kuin Bodomilla, vinoili Olaville siten, että poliisit ovat etsimässä Olavin isää, joka oli jonkinlainen tuurijuoppo.

Tuo siis silloin, kun noita häytysajoneuvojen ääniä kuului.

Kivilahdethan olivat muuttaneet Oittaalle vain muutamaaa kuukautta aiemmin, joten Olavi ei ollut tutustunut kehenkään ikätoveriinsa, eikä muihinkaan mukuloihin sen kummemmin.

Tuo oli yksi syy siihen, ettei Olavi mennyt kaverinsa kanssa tutkimaan murhaniemeen tapausta, toinen oli väsymys, sillä olihan hän ollut hereillä jo 04.00 aamusta.

Se, miksi Olavi Kivilahti ei myöskään käynyt sitä keskiniemen laituria pitemmällä kalassa, eli murhaniemessä, niin johtui ihan vaan laiskuudesta, sillä miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun siitä "omasta apajasta" sai ihan hyvin kalaa!

Seuraavan kesän jälkeenhän, Kivilahdet muuttivat jälleen pois paikkakunnalta, joten melkoista muuttoliikettä on ollut aikoinaan Olavi Kivilahden lapsuus ja nuorus!

Kivilahti ehti kuitenkin olla murhia seuranneen kesän kartanaossa renkipoikana ja näin ollen kartanon palveluskunta tuli hänelle kyllä hyvinkin tutuksi!

Ny tuohon joku voisi tietnkin ajatella, että "ahaa, ja heti kartanoon töihin"!, mutta eipä siellä Bodomilla paljon muitakaan hommia olisi ollut, vai olisiko kenties kioskin apupojan homma ollut parempi, hmmmm....?

Kyllä minulle jäi Kivilahdesta ihan hyvä ja mukava mielikuva huumorintajuisesta, ulospäin suuntautuvasta, hyvinkin tasapainoisesta kaverista, ei mitään jurottajaa, ja itseensä sulkeutunutta "pohjoisen rehellistä" miehen kuvaa, kuten täällä eräs kirjoittaja on antanut ymmärtää Kivilahdesta profiloineensa, ja tuo profilointi on niin metsässä, kuin vai olla saattaa!

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Itse pidän Kivilahden uskottavuutta nollan (0) arvoisena.

8)

Navetanhajuinen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 2:17 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Navetanhajuinen »

OK,n kertomiset aamulla rantaan menosta poikkeaa oleellisesti eri aikoina annettuihin kertomuksiin. OK oli aamulla vapaa kuin taivaan lintu, mutta mikä mukamas hänet linnottaudutti eka niemeen piiloon. Todenäköisesti lampsi siitä murhaniemen kärkeen vasemman alakautta uteliaisuuttaan onkimaan jo klo 3.45

Klo 4.15 -6.00 ei tekoja ole voitu ilman esim. OK,n kuulematta ja tietämättä tehdä. Teot on tehty ennen tuota ajankohtaa ja tuo aikaisempi tekojen ajankohta romuttaa NG,n muistamattomuus teorian ja muutkin hänen kertomiset.

Hessu52
Watson itse
Viestit: 5685
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 7:36 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Hessu52 »

Ei se aivan niinkään ole, Navetanhajuinen, ei murhia ole tehty ennen neljää, sekin lienee faktaa.

Olavilla oli hyvä syy jäädä siihen mihin jäi, sillä aurinko paistoi siihen paikkaa jo aamusta ja oli lämmin.

Lisäksi Olavi sanoi sen hyvän viisauden, miksi mennä merta edemmäksi kalaan?

Niemi oli lähimpänä Kivilahden kotimökkiä, joten siihen se nuoran pojan on ollut hyvä suunnistaa.

Kivilahti on saattanut nukahtaa, vaikka hän kielsikin sen mahdollisuuden vakaasti, mutta sitä väitettä minä en hetikään usko.

Olavi on saattanut nukahtaa aamuiseen auringon lämpöön ja tuo kulkija on mennyt juuri niitä aikoja siitä ohi, herättäen Olavin, jollei Olavi ole sitten kuvitellut koko kulkijaa, joka nykyään sitten painaa valemuistona hänen mielessään!

Teltalla ei ole ollut ketään ulkopuolista klo. 0600 sillä lintupojat olisivat tuollaisen kulkijan poistumisen kyllä uimarannalla tupakoidessaan havainneet, näin se vaan valitettavasti taitaa olla.

Lintupoijaathan näkivät pikkupoijjaan istumassa siinä missä pitikin, joka ei ole varmaankaan valehtelua, sillä se kerrottiin heti tuoreeltan -60 luvulla surmien paljastuttua!

Navetanhajuinen
Harjunpää
Viestit: 322
Liittynyt: Pe Loka 30, 2009 2:17 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Navetanhajuinen »

Ei ole varmaa tekoaikaa saatu selville, on vain oletus joka pohjautuu osin syytettynä olleen NG,n kertomuksiin ja Karjalaisen nälöhavaintoihin tekopaikan lähistöltä. On päädytty klo 4 - 6 ja jopa tämän ajankohdan jälkeenkin joka olisi NG,n osalta oikea vammautumis ajankohta.

Tuntemattomaksi jäänyt henkilö poistui tekopaikalta, lintupoikien jatkettua matkaansa ja otettuaan pudotus erän, tyrmättyään NG,n. Ei suinkaan lintupoikien perään vaan vesilaitoksen suuntaan.

Tuohon aikaan kun lintupojat ohittivat OK,n mestan, saattoi hän hyvinkin olla paikallaan.

Wagner
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 12:29 pm
Paikkakunta: Uusimaa
Viesti:

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Wagner »

Hessu52 kirjoitti:Teltalla ei ole ollut ketään ulkopuolista klo. 0600 sillä lintupojat olisivat tuollaisen kulkijan poistumisen kyllä uimarannalla tupakoidessaan havainneet, näin se vaan valitettavasti taitaa olla.
Kuva

Osaltani luulen niin olevan, että ns 'lintupojat' näkivät yöllä retkeläisten nuotion, jonne suuntasivat.

Se selittäisi senkin, miksi päivällä tulivat kertomaan rannan poliiseille nähneensä tuon kuuden miehen.

8)

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja darude »

Aihe vaihtui "äänistä teltalla" niin paljon, että tämä taitaa olla parempi ketju käsitellä murhien kellonaikoja.
darude kirjoitti:Jos oletetaan että että murhat tehtiin aikaisemmin ja karjalaisen kello pitää paikkaansa niin silloin onkijat olivat satunnaisia kalastajia eivätkä murhaajia, elleivät sitten menneet murhien jälkeen kalaan samalle niemelle.
kulkijatar kirjoitti:Daruden kommentti on ihan asiaa - Toki murhaaja, psykopaatti, on voinut kysyä esim NG:ltä: "Ootko sä kui monen laudaturin ylioppilas?", NG on sanaillut jotain - tämän lintupojat ovat kuulleet - sen jälkeen tappaja, narsistinen psykopaatti on pöllinyt paikalta "asiaankuuluvat" pikkutavarat- Kuka epäillyistä osasi ajaa moottoripyörällä ?

Kiitos!

Jatkaisin vielä edellisestä kommentistani. Aikaisten murhien looginen päätelmä on, että Karjalaisen on puhuttava puppua. Hän ei voinut nähdä surmaajia kalassa tekojensa jälkeen. Uskon kuitenkin että karjalaisen kertoma pitää suhtkoht paikkaansa kahdesta kalastajasta. Voisiko hän nähdä syyttömät satunnaiset kalastajat murhien jälkeisenä ajankohtana? Tuskin. On äärimmäisen epätodennäköistä, että satunnaiset ja syyttömät murhaniemen kalastajat jättäisivät ilmoittamasta itsestään.

Mitä jää jäljelle? Murhat tehtiin karjalaisen havaintojen jälkeen. Saa oikaista, mutta mielestäni se on loogisinta.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Nämä Karjalaisen näkemät kalastajat eivät ole välttämättä nähneet kunnolla sinne teltta-alueelle. Ja syy miksi he eivät ilmoittautuneet poliisille saattoi olla jokin henk.koht., ehkä he olivat jonkin sortin pikkurikollisia,

Vastakkaiselle rannalle kuului huutoa jo kahden aikaan yöllä. Jos murha on tapahtunut niinkin aikaisin, se on toisaalta uskottavampaa. Kesäyön hämärässä synkkien kuusien katveessa - neljän jälkeen on ollut jo liian valoisaa.

Kioskista on ehkä haettu lisää viinaa ja kioskinpitäjä on voinut sekoittaa viinan joukkoon jotain unilääkettä jotta nuoret pysyisivät yön hiljaa, sitten hän on ryypiskellyt teltalla NG:n kanssa ja mennyt sekaisin ja tappanut kolme mutta ei ole onnistunut tappamaan NG:tä. Jotkut näkivät hänen tulevan teltta-alueelta, hän on voinut kuitenkin tainnuttaa NG:n ja ajatellut käydä hakemassa esim lisää myrkkyä. Tällä välin NG on herännyt sekavuustilassa ja olettanut tappaneensa 3 muuta ja turhautuneena tökkinyt heitä puukolla.

Jokin on estänyt kioskimiestä palaamasta paikalle.

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Huutoja tosiaan kuului, mutta kuulijan toinen lapsi puhui kello kahdesta, toinen puoli neljästä. Se puoli neljä on äärimmäisen mielenkiintoinen, koska silloin olisi mahdollista, että Karjalainen heräsi nimenomaan niihin huutoihin.

Karjalaisen näkemät miehet, joista kai vain toinen kalasti, eivät sovi ajankohdaltaan Nissen ja Sepin uinteihin tai kalasteluihin. Samaten siinä havainnossa on mielenkiintoista se toisen tyypin juoksuun lähtö. Miksi?

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

T.Mäen muistikirjaan oli kirjoitettu "ylös kaks aikaa". Mikäli se on hänen kirjottamansa ja siinä luki myös" pojat oli kännissä, Sepi lähti metskaamaan" , niin jaksoiko Sepi kalastella huonoilla vehkeillä 2 ja puoli tuntia? - Jos Karjalainen näki Sepin ja Nissen niemellä 04:n jälkeen ja murha olisi tapahtunut noin 5 :n maissa, miksei Karjalainen kuullut mitään ääniä vastarannalta, oliko hän jo puolen tunnin kuluttua sikeessä unessa. Mutta 03.30 vaikuttaisi uskottavammalta, Karjalainen oli maininnut että "unet olivat paenneet".

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

Tuohon 2,5 tunnin onkimiseen on mielestäni kiinnitetty aivan liian vähän huomiota. Sen aiemman onkimisen puolestahan puhuu sekä päiväkirjamerkintä että Nissen alkuperäinen kertomus yön tapahtumista. Tämän johdosta on siis ihan mahdollisuuksien rajoissa, että Karjalainen näki tekijän ja sen kaverin.

kulkijatar
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: To Kesä 12, 2014 1:49 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja kulkijatar »

Näin minäkin näkisin sen todennäköisemmin, että mahdollisesti on herätty noin 02.00 aikaan ( tosin Mäen merkintöjä eivät kaikki pidä autenttisina, siis hänen itsensä tekeminä). Mutta se, että oltaisiin siellä kuitenkin aika viileässä kesäisessä aamuyössä jaksettu melko hiljaa kalastella ( mitään humalaisia ääniä tai rallattelua ei kuulunut esim vastarannalle 03.30 jälkeen aina 06.00:n asti jolloin "lintupojat" kyllä kuulivat teltta-alueelta hiljaista keskustelua.

Mutta siis se että nuoret olisivat jaksaneet pysytellä hereillä 02:sta oletettuun murha-aikaan eli 04:n jälkeen on vähän epäuskottavaa.
Kyllähän sitä pysyy hereillä jos on ilolientä, radio ja nousuhumala - kaks tuntia menee hujauksessa.
Mutta NG:n kertomuksen mukaan viinat olivat loppuneet, heillä ei ollut radiota tai levysoitinta, oli kylmä ja onget olivat kehnoja eikä kalaa tullut. Siitä huolimatta oltiin muka vielä niemen kärjessä kalastamassa 04 kun Karjalainen pesi siellä pyykkiään ja siitä eteenpäin vielä ainakin puolen tunnin ajan.
Ja mitä tytöt puuhailivat sillä välin kun pojat olivat muka niemen kärjessä kalastamassa?
Istuivatko teltassa sisällä kauniina kesäyönä - tuskin. Oli heillä villapaidat mukana, joten todennäköisimmin 02:n aikaan oleskelevat teltan lähettyvillä ja pelasivat ehkä korttia, tai lähtivät lähimaastoon kävelemään.
Seurailiko joku heitä, hyökkäsi kenties teltalle?

On siis hyvinkin mahdollista että virallinen oletettu murha-aika on liian myöhään.

groot
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1494
Liittynyt: To Huhti 19, 2007 11:18 pm
Paikkakunta: Dublin Ireland the funny country

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja groot »

kulkijatar kirjoitti:Näin minäkin näkisin sen todennäköisemmin, että mahdollisesti on herätty noin 02.00 aikaan ( tosin Mäen merkintöjä eivät kaikki pidä autenttisina, siis hänen itsensä tekeminä). Mutta se, että oltaisiin siellä kuitenkin aika viileässä kesäisessä aamuyössä jaksettu melko hiljaa kalastella ( mitään humalaisia ääniä tai rallattelua ei kuulunut esim vastarannalle 03.30 jälkeen aina 06.00:n asti jolloin "lintupojat" kyllä kuulivat teltta-alueelta hiljaista keskustelua.

Mutta siis se että nuoret olisivat jaksaneet pysytellä hereillä 02:sta oletettuun murha-aikaan eli 04:n jälkeen on vähän epäuskottavaa.
Kyllähän sitä pysyy hereillä jos on ilolientä, radio ja nousuhumala - kaks tuntia menee hujauksessa.
Mutta NG:n kertomuksen mukaan viinat olivat loppuneet, heillä ei ollut radiota tai levysoitinta, oli kylmä ja onget olivat kehnoja eikä kalaa tullut. Siitä huolimatta oltiin muka vielä niemen kärjessä kalastamassa 04 kun Karjalainen pesi siellä pyykkiään ja siitä eteenpäin vielä ainakin puolen tunnin ajan.
Ja mitä tytöt puuhailivat sillä välin kun pojat olivat muka niemen kärjessä kalastamassa?
Istuivatko teltassa sisällä kauniina kesäyönä - tuskin. Oli heillä villapaidat mukana, joten todennäköisimmin 02:n aikaan oleskelevat teltan lähettyvillä ja pelasivat ehkä korttia, tai lähtivät lähimaastoon kävelemään.
Seurailiko joku heitä, hyökkäsi kenties teltalle?

On siis hyvinkin mahdollista että virallinen oletettu murha-aika on liian myöhään.
Ei ole olemassa mitään kiilusilmäisiä mielikuvitusolentoja, jotka olisivat tarkkailleet leiriläisiä. Gustafssonin-fanien teorioissa ei ole realismin häivääkään. Kun keskustelee Gustafsson-fanien kanssa, niin tuntuu kuin keskustelisi viisivuotiaiden lasten kanssa. Mitä jännittävämpi teoria on, niin sitä todennäköisempi on Gustafsson-fanien teoria. Tämä maailma rakentuu realismin ja todennäköisyyksien varaan. Toisin kuin nimimerkki Gyllis allekirjoituksessaan kertoo, niin todennäköisyys Gustafssonin osallisuuteen on suurempi kuin 15 %. Paljon suurempi prosentti. Tekoaika on noin aamuneljään aikaan ja tekijä palloili vielä aamukuuden aikaan paikalla kuten lintupojat kertovat. Aika kauan ryöstömurhaaja palloili paikalla.
---------
Allekirjoitus.

Kunto Kalpa
Sofia Karppi
Viestit: 442
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 1:17 pm

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja Kunto Kalpa »

groot kirjoitti: Ei ole olemassa mitään kiilusilmäisiä mielikuvitusolentoja, jotka olisivat tarkkailleet leiriläisiä. Gustafssonin-fanien teorioissa ei ole realismin häivääkään. Kun keskustelee Gustafsson-fanien kanssa, niin tuntuu kuin keskustelisi viisivuotiaiden lasten kanssa.
Aika heikkoa keskustelukulttuuria, kun ilmoittaa vastakkaisia mielipiteitä kirjoittavista tuollaisia. Sitä paitsi ei ole olemassa mitään Gustafsson-fanien teoriaa.
Mitä jännittävämpi teoria on, niin sitä todennäköisempi on Gustafsson-fanien teoria. Tämä maailma rakentuu realismin ja todennäköisyyksien varaan. Toisin kuin nimimerkki Gyllis allekirjoituksessaan kertoo, niin todennäköisyys Gustafssonin osallisuuteen on suurempi kuin 15 %. Paljon suurempi prosentti.
Ja kukahan matemaatikko tämän on laskenut? Nils Gustafsson ei murhannut ketään Bodomilla, sen kai jokainen pystyy huomaamaan jo esitutkintapöytäkirjasta. Vuosien varrella on esitetty myös hyvinkin mielikuvituksellisia teorioita Nissen syyllisyydestä. Milloin on lahjottu Jäppinen motskarilla, milloin on piilotettu tavarat puuhun.
Tekoaika on noin aamuneljään aikaan ja tekijä palloili vielä aamukuuden aikaan paikalla kuten lintupojat kertovat. Aika kauan ryöstömurhaaja palloili paikalla
Tämä tekijän pitkäaikainen palloilu paikalla tai palaaminen sinne on kyllä yksi jutun mielenkiintoisimmista seikoista. Mutta pitää kyllä olla melkoinen mielikuvitus, jos saa väännettyä lintupoikien, Kivilahden ja Rantaojantien maanviljelijän havainnot Gustafssoniksi. Toki voi aina turvautua siihen teoriaan, että se oli joku ihan ulkopuolinen, joka ei vaan halunnut sotkeentua asiaan.

darude
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2015 12:21 am

Re: Milloin? ( Murhien kellonaika)

Viesti Kirjoittaja darude »

Tämä tekijän pitkäaikainen palloilu paikalla tai palaaminen sinne on kyllä yksi jutun mielenkiintoisimmista seikoista.
Toi on totta. Ja lavastustyöt. Ja ylipäätään syy siihen. Mä oon kelannu että aikaa paloi tähän (nils tekijänä):

-pako kotiin motskarilla
-paikalle palaaminen isän kanssa
-lavastukset, pojalle ohjeet
-Kello kuuden isä lähtee pois, poika jää

Vastaa Viestiin