Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa - Jämsä 2006

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
nuusku-nella
Adrian Monk
Viestit: 2745
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Sirpa hyvä, useita ihmisiä kuolee päivittäin ja on aivan luonnollista että myös poliitikkoja, poliiseja ja virkamiehiä kuolee.

Ulvilaa ja tätä Björkqvistien tapausta on turha kytkeä toisiinsa millään teorioilla, jämsän tapahtumat ovat harvinaisen selvät ja samanlaisia surmia tapahtuu varmaan viikottain. Tämä oli ehkä epätavallisen julma ja paikalla oli myös pieni lapsi, kenties tämä siksi oli enemmän otsikoissa kuin moni muu.

Minusta on tarpeetonta puhua siitä provosoitiinko Jarmoa.. Varmaan provosoitiin ja ihan tarkoituksella mutta se ei ole syy surmaamiselle. Syy surmaan on Jarmon päässä ja siellä kehittyneissä ajatuksissa joissa Paula varmaan jotenkin ansaitsi tulla surmatuksi. Mutta näistä on väännetty muutama sivu sitten enemmänkin enkä taida jaksaa aloittaa uudelleen.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Oletatko, että en tähän ikään olisi tullut tietämään tuota luonnollista kuolemispoistumistapaa?! - Näiden poliisijohtajien kohdalla oli parin kuukauden sisällä tehdyt itsemurhat, tutkinnanjohtaja ampui Joensuussa poliisien pikkujouluissa itseään päähän, toisen tutkinnanjohtajan poistumistapaa en tiedä, ja parit poliisien laajennetut perhesurmat tiedän, joten en nyt puhunut mistään luonnollisesta.

Jos olit paikalla niin sitten voit puhua Jämsän tapauksen epäselvyydestä tai selvyydestä, muuten kaikki siitä kerrottu on silkan uskon varassa, kuten minullakin. Ja miten Jämsän tapaus tai Ulvilan tapaus liittyisivät yhteen - siitä voi sinulla olla mielipide, mutta ei todellakaan faktaa, ei minullakaan. Tiedän vain molempien tapausten pyörivän politiikan liepeillä.

Mutta jatkakaa te, tämä oli vain minun purkaukseni tästä kaikesta älyttömyydestä, eikä minun aivoni heti hyppää ristiriitojen kohdalta yli - joita muiden aivot eivät edes huomaa, kuten siitä, että case ei ole ohitse ennen kuin on otettu yhteyttä poliisiin, ja jotkut vain jahkaavat ja jahkaavat. Vai otettiinko sitten lopulta kuitenkin yhteyttä poliisiin ikävin seurauksin. Olemmeko me kuulleet ollenkoon koko puhelinkeskustelua?!

Ja yllättäen se poliisia paikalle vaatinut, muiden jahkaukseen kyllästynyt onkin sitten se murhaaja. Olisi kannattanut miettiä tarpeeksi.
Alethes doksa meta logu

Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Rappa »

kakkosurpo kirjoitti:Jos on provosoiva jankuttava kumppani jonka kanssa on hankausta vähän päästä, niin normaali ihminen osaa sanoa et hei hei ja lähteä lopullisesti. Ei millään tavoin normaali ihminen ratko asioitaan tappamalla toisia ihmisiä. Eli Jarmo Björkgvist on epänormaali tapaus. Suorastaan paskahousu, kuten suurinosa parisuhdeväkivaltaan taipuvista ihmisistä.
Tätä ei vois paremmin sanoa, täyspaskahous. Ja yritti vielä kärjillä itse piirrellä taululle jotain selityksiä, niin kun syy olis ollu uhrin, että siinä mielessä ns. "täysissä järjissä" oleva avuton kusipää. Harmi et joskus tääkin paskaläjä vapautuu

Tarantula
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: To Heinä 04, 2013 6:06 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Tarantula »

nuusku-nella kirjoitti:Tämä oli ehkä epätavallisen julma ja paikalla oli myös pieni lapsi, kenties tämä siksi oli enemmän otsikoissa kuin moni muu.
Ja vaimo oli tunnettu paikallispolitiikassa ja ilmeisesti hinkua edetä eteenpäinkin politiikassa oli.

Jämsän seuduilla liikkui muuten tapahtuman jälkeen huhu että Björkqvist olisi leikannut vaimonsa pään irti. En tiedä huhun todenperäisyydestä. Useammastakin paikallisesta lähteestä olen kuullut että Jarmolla kuten myös muutamalla lähisukulaisella oli maine äkkipikaisena tyyppinä.

Rousku
Jane Marple
Viestit: 1045
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Rousku »

nuusku-nella kirjoitti:vieläkään kukaan ei ole selventänyt että mikä on se asia mistä tulisi erottaa tavallinen riita tai se joka päättyy murhaan.
Tavallisen riidan ja murhaan päättyvän riidan välillä on paljon välivaiheita. Esimerkiksi riita, jossa käytetään murhaa miedompaa väkivaltaa. Yksi vinkki sinulle: Kun toinen uhkaa fyysisellä väkivallalla tai käyttää lievääkin sellaista, pitää hälytyskellojen soida. En tarkoita, että siitä tietää että juuri tämä riita jatkuessaan päättyy murhaan, vaan että sellainenkin riita tässä suhteessa vielä voi olla tulossa.

Jos jää miettimään, onko tämä nyt väkivaltaa vai ei, pitää luottaa siihen, että se tuntuu itsessä pahalle. Jos nyt vaikka kumppani pitelee kiinni eikä päästä tilanteesta poistumaan, ja se tuntuu sinusta pahalta mutta et tiedä onko se väkivaltaa, riittää että sanot kumppanille että se sinusta siltä tuntui. Jos tilanne sen jälkeen vielä toistuu, pitäisi suhteesta osata lähteä.

Jos oikein tämän tapauksen vaiheita muistan, niin Jarmo Björkqvist oli käyttäytynyt väkivaltaisesti jo aikaisemmin, eli kyllä olisi pitänyt vaimon älytä lähteä heti silloin eikä jäädä odottelemaan että jospa se siitä.

Ja miten niin "olisi pitänyt"? Eikö ole oikeutta ajatella näin:
nuusku-nella kirjoitti:Ei avioliitosta kovinkaan usein lähdetä noin vain, ensimmäisten riitojen tai vaikeuksien jälkeen. Siinä sinnitellään vaan ja uskotaan parempaan kun on vähän pakko, yhteiset lainat ja lapset ja kaikkea.. Harva on niin viisas ja kylmän harkitseva että lähtee liitosta heti kun ymmärtää sen olevan melkoisen tuhoon tuomittu kuitenkin, useimmat jäävät ja yrittävät. Minusta se ei ole huonoa pelisilmää vaan sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä, avioliittonsa kunnioitusta ja uskoa parempaan huomiseen.
Minun puolestani lapsettomat tehkööt keskenään miten huvittaa (siitä huolimatta, että me veronmaksajat kustannamme tikit ja korjatut hampaat), mutta jos kotona asuu alaikäisiä lapsia niin silloin ei saa ajatella vain avioliittoaan, vaan ennen muuta niitä lapsia! Niiden pitää saada elää kodissa, jossa ei tarvitse kohdata väkivaltaa tai sen jälkien peittelyä. Tässä tapauksessa edes eivät olleet kysymyksessä mitkään "ensimmäiset riidat ja vaikeudet".

Ja noin muuten: Tietenkin Jarmo Björkqvist on syyllinen. Ei hän olisi saanut tappaa eikä edes pahoinpidellä vaimoaan, teki tämä mitä tahansa. Mutta Paula Björkqvist oli tyhmä, tai jollakin minulle käsittämättömällä tavalla riippuvainen miehestään, ja käyttäytyi lastaan kohtaan edesvastuuttomasti. Tyhmyydellä en tarkoita käytöstä murhayönä, vaan sitä ettei lähtenyt liitosta jo aikaa sitten. (Etenkin kun oli nainen - tällä viittaan siihen, että liitosta lähtevä nainen valtaosassa tapauksista saa lapsen mukaansa, jos vain haluaa. Miehelle se on vaikeampaa, vaikka vaimo olisi se väkivaltainen osapuoli.) Tyhmyys on juridisesti yleensä sallittua, ja moraalisestikin sitä voi pitää sallittavana, jos seuraukset kohdistuvat vain itseen - tämä siltä varalta, että kysyt, eikö Paula saanut toimia kuten toimi.

Tuohan on tavallista, että väkivaltaisessa liitossa roikutaan. Paulan kohdalla mietin kyllä, oliko politiikalla tekemistä asian kanssa myös. Poliitikolla kannattaa olla kiiltokuvamainen perhe-elämä, etenkin perinteisiä perhearvoja kunnioittavassa keskustapuolueessa.
nuusku-nella kirjoitti:Selvennätkö vielä sitä että saako nainen siis lainkaan parisuhteessa (tai nakkijonossa) näyttää omaa tahtoa vai onko se kokeilua aina että pääsiskö hengestään?
Kysyit tätä toiselta foorumilaiselta, mutta en malta olla kommentoimatta, että tässäkin ajattelet käsittämättömän mustavalkoisesti, ikään kuin joku tässä ketjussa olisi oikeasti esittänyt, että nainen olkoon tahdoton olento hellan ja nyrkin välissä.

Miksi edes kyselet muilta, onko naisella lupa suhteessa näyttää omaa tahtoaan? Tietenkin on. Joskus tahdon näyttämisestä voi olla huonoja seurauksia. Osa näistä huonoista seurauksista voi johtaa oikeustoimiin, mutta ne toimet tuskin jälkiä pystyvät korjaamaan. Sama koskee tietysti miesten tahdonnäyttämisiä.

(Ja kyllä, olen pesunkestävä femakko.)

Tuhatkauno
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2014 1:01 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Tuhatkauno »

Onko tämä Jarmo jo kuitannut tuomionsa? Hyvällä käytöksellä ja ensikertalaisuudellaan voisi olla jo vapaana?
Paskasta ei saa konvehtia.

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

Tuhatkauno kirjoitti:Onko tämä Jarmo jo kuitannut tuomionsa? Hyvällä käytöksellä ja ensikertalaisuudellaan voisi olla jo vapaana?
hyvä käytös ei vaikuta tuomion pituuteen lyhentävästi,eikä elinkautisia istuta ensikertalaisen alennuksilla,suomessa EK istutaan vähintään 12 vuotta,keskimäärin 14 vuotta,jotkut joiden vaarallisuusuarviot ei mene riihimäellä läpi istuu 18-22 vuotta



hyvällä käytöksella ja enskertalaisuudella elinkautisesta alle 9 vuodella :mrgreen: :mrgreen:tai eilen tulla taas CSI televisiosta?
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

kallesanteri
Harjunpää
Viestit: 295
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 5:11 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja kallesanteri »

DollariExpress kirjoitti: hyvä käytös ei vaikuta tuomion pituuteen lyhentävästi,eikä elinkautisia istuta ensikertalaisen alennuksilla,suomessa EK istutaan vähintään 12 vuotta,keskimäärin 14 vuotta,jotkut joiden vaarallisuusuarviot ei mene riihimäellä läpi istuu 18-22 vuotta
Eikö vaarallisuusarvioon otetan huomioon käytös vankeusaikana? Jotkut lusivat elaria 12v mutta jotkut 18v. Jostakin tuon eron täytyy syntyä.

Käytös ei siis lyhentäne elaria (oletuksena ettei elinkautista ole laissa määritelty niin ettei elari ole käytännössä elari vaikka nimellisesti niin onkin) kuin tuohon min 12v. Vuosituomioissa käytäntö lienee vaihtelevampi.
Joo, oikeen tuntuu joo, kyllä, hjyvää on.

DollariExpress
Christopher Lorenzo
Viestit: 1683
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja DollariExpress »

kuka tietää mite björk on lusinu? ei kukaan meistä ulkona.
ei vankilat tiedota kuin äärimmäisen harvoin esim. pahoinpitelyistä ym julkisesti,muista rikkeistä puhumattakaan. jos sanotaan että suomen vankiloissa tapahtuu vuodessa varmaan satoja rikoksia jotka tulee kurinpitoon niin moniko päätyy lehtiin? promille ehkä.

vaarallisuusarviossa on lukuisia haastatteluja,siellä haetaan ns.päänsisäisiä asenteita,miten suhtautuu eri tilanteisiin,tuleeko aggressiota,miten suhtautuu tekemiinsä rikoksiin ym. ym. eikä niitä suoraan kysytä vaan asioista tehdään yhteenveto,asennevammaiset jää sisälle. eikä siihen paljon tarvita..

niin ja vaarallisuusarvioon ei mennä automaattisesti esim 12 vuoden istumisen jälkeen, jos lähimenneisyydessä on vankilassa syyllistynyt rötöksiin tai muuhun asenneongelmiin ja on uhka auktoriteetteille ja säännöille, niin sitä katsellaan sitten joskus toiste,päivää ei ilmoiteta jos on EK eikä vissiin muutenkaan,se voi olla ens viikolla,ens vuonna tai parin vuoden päästä,sitä ei vanki tiedä,se elää päivästä toiseen täydellisessä epätietoudessa,turha sitä on tutkia kun tiedetään,että siellä viiraa jo.
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Nikolajevits
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 3:14 am

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Nikolajevits »

Luin Jarmon "kirjettä", Jarmo höpöttää siinä käytännön tasoista ja "rakkaustasoista" aika sekavasti mut taisin ymmärtää pointin.. Mieleen väkistekin palasi miten älyttömäksi riidat omassa entisessä suhteessa paisu joskus omalta osalta, uskomattomiin suorituksiin kun ei saanu minkäänlaista vastausta toiselta..

Tyylillä:

Mitä on 1+1?

V: Mitä sä oikeen tollasia kyselet, etkö luota muhun?

Mitä on 1+1?

V: Mee pois

Mitä on 1+1?

V: Tä kaikki on sun syytä!

.. eikä vastausta kysymykseen 1+1 saa koskaan, yksinkertaisemmassakaan asiassa, se vaan jätetään sun päähän vaivaamaan, ja vielä tietysti niin että sä oot helvetin paska tyyppi kun edes kysyt ja se että korotit ääntä viidennellä kysymyskerralla "nauhoitellaan" tai selitellään muille mikä sekopää oot kun korotat ääntä..

kaikki siis on vaan tuota ihme tunnehöttöä, lisätään tähän sellanen persoonallisuus joka ei välttämättä ees kerro missä millonkin on, mihin millonkin menee, millon tulee ja mitä tekee, tai edes kertoisi vaikka tekiskin jotain, niin elää täydellisessä epätietosuudessa samalla kun pitäis niin helvetisti olevinaan välittää suhteesta ja toisesta..

Tätä paskaa vuosikausia ja vähän viinaa päälle, perinteinen 1+1 riita ja lopputulos on varmasti aika lähellä jotain Jarmo Björkqvistiä..

Onneks tuli itellä ajoissa potkittua pois elämästä se akka

Jarmokin ois toki voinu olla tästä huolimatta hakkaamatta lapsen eessä muijaa mömmöksi.. Muija ei tosiaan tehny mitään,ja se varmaan vituttikin
Totuus on jossain kaurapuuron ja lusikan välissä

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17026
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Surutaloon ei soitella
...
NUORI JÄMSÄLÄINEN kunnallispoliitikko Paula Björkqvist, 31, surmattiin kotonaan viime viikon tiistain vastaisena yönä. Uhrin 40-vuotias aviomies pidätettiin saman tien, ja jo perjantaina Ilta-Sanomat tiesi kertoa tämän tunnustaneen.

Millaista kiihkoa Björkqvistin tapaus nostatti iltapäivälehdissä?

Lopulta aika maltillista, vaikka uutinen tuli sopivaan rakoon: keskelle hiljaisinta heinäkuuta. Runsaassa viikossa Ilta-Sanomat ehti rustata aiheesta seitsemän lööppiä ja kahdeksan etusivua.
Iltalehden etusivulle surma nousi seitsemästi, ja yhtä monta kertaa se pääsi myös lööppiin.
Kaikki kunnia iltapäivälehtien virkulle uutistoiminnalle. Esimerkiksi Helsingin Sanomat ei aluksi edes hoksannut aiheen varsinaista uutista - siis sitä, että surmattu oli Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, joka oli lähdössä keskustan ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin.

"Puoliso pidätettiin naisen surmasta Jämsässä", lehden julkaisema STT:n yhden palstan sähke oli otsikoitu ( HS 19.7.). Se oli tietysti uutistappio.

KATSOTAANPA, MITEN KAKSI kilpailevaa tabloid-lehteä tapausta raportoivat.
Ensi vaiheessa kyseessä oli vain "nuoren poliitikon järkyttävä surma" ( IS 19.7.), mutta jo seuraavana päivänä kerrottiin, että tapaus oli "perhejuhlien karmea päätös" ( IL 20.7.).
Sitten alettiin valottaa sekä uhrin että aviopuolison taustoja. "Veriteon syynä vaalistressi?" Ilta-Sanomat spekuloi (20.7.). Myös perhe ja ystäväpiiri vedettiin mukaan raportointiin: "Surmatun Paulan ja aviomiehen rakkaustarina" ( IL 21.7.) Ja "Kuntorasteilla surtiin" ( IS 21.7.).
Kuvissa näytettiin Björkqvistien omakotitalo ja Fiat-auto, jonka takalasissa komeili vaaleja varten painatettu Panosta Paulaan! -tarra.

LEHTIEN LINJA EROSI pari kertaa.
Toisaalta vain Iltalehti haastatteli uhrin isää. "Suoraan sanottuna jonkun verran huolta on ollut, vähän on sellaista tietoa minulla...", isän annettiin vihjailla surman syistä ( IL 22.7.).
Kolmas silmiinpistävä ero lehtien ratkaisuissa oli silloin, kun "Paulan veljet palasivat surmapaikalle", kuten Iltalehti asian otsikoi (26.7.).

Iltalehti näytti molemmat miehet, joskin heidän kasvonsa ja auton rekisterinumero oli käsitelty tunnistamattomiksi. Myös Ilta-Sanomat haastatteli uhrin veljiä, mutta, toisin kuin kilpailija, lehti ei maininnut edes heidän nimiään eikä julkaissut heidän kuvaansa - "veljesten toiveesta", kuten se huomautti.

Ilta-Sanomat ilmoittaa eettiseksi linjakseen, ettei surutaloon soitella. Jos omaiset tulevat julkisuuteen, se tapahtuu heidän omasta aloitteestaan.

Iltalehden käytäntö on joustavampi: "Kyllä surutaloonkin on soitettu ja kysytty, halutaanko puhua. Mutta jos on tieto, etteivät omaiset halua julkisuutta, sitä kunnioitetaan", vastaava päätoimittaja Kari Kivelä sanoo.

Hänen mukaansa Björkqvistien tapauksessakaan ei tehty mitään sellaista, mitä omaiset eivät olisi hyväksyneet.

Onneksi suomalaiseen tyyliin kuuluu, että lehdet ovat jättäneet perheen kaksivuotiaan, mummolaan pelastetun tyttären rauhaan. Se kertoo siitä, ettei suomalainen tabloid-lehdistö vielä kilpaile yhtä verissä päin kuin brittiläiset tai jopa ruotsalaiset lehdet.
Jotain hienotunteisuutta täällä sentään vielä on.

EI JÄMSÄN PERHETRAGEDIA onneksi iltapäivälehtien koko huomiota vienyt. Paineaaltoon ei tempauduttu. Sisäsivuilla aihe ei minään päivänä saanut yli neljää sivua.

...

HS 30.7.2006
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

avatar
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: La Helmi 23, 2013 10:55 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja avatar »

Nikolajevits kirjoitti:Luin Jarmon "kirjettä", Jarmo höpöttää siinä käytännön tasoista ja "rakkaustasoista" aika sekavasti mut taisin ymmärtää pointin.. Mieleen väkistekin palasi miten älyttömäksi riidat omassa entisessä suhteessa paisu joskus omalta osalta, uskomattomiin suorituksiin kun ei saanu minkäänlaista vastausta toiselta..

Tyylillä:

Mitä on 1+1?

V: Mitä sä oikeen tollasia kyselet, etkö luota muhun?

Mitä on 1+1?

V: Mee pois

Mitä on 1+1?

V: Tä kaikki on sun syytä!

.. eikä vastausta kysymykseen 1+1 saa koskaan, yksinkertaisemmassakaan asiassa, se vaan jätetään sun päähän vaivaamaan, ja vielä tietysti niin että sä oot helvetin paska tyyppi kun edes kysyt ja se että korotit ääntä viidennellä kysymyskerralla "nauhoitellaan" tai selitellään muille mikä sekopää oot kun korotat ääntä..
Itse olen ollut suhteessa samanlaisen känniääliöjankkaajan kanssa ja tiedän että tuossa tilanteessa ei kannata alkaa keskustelemaan yhtään mistään. Trust me, been there done that.
Tuo 1+1 vertauskuva on ihan typerä, eihän Jarmo edes kysynyt mitään vaan jankkasi samaa "ajattele lastas" -fraasia.
Öö, ihan selvennyksenä haluaisin sulta kun tuntuu kerran kokemusta olevan miten tällaiseen pitäisi vastata että tilanteen ohi pääsee ilman suurempaa riitaa? Kyllä, itse olen juurikin sitä mieltä että känniääliön haastaessa asiat pitää lakaista maton alle ja kiinnittää huomio toisaalle, sitten seuraavana päivänä käydä asiat läpi. Känniääliölle on ihan turha alkaa väittämään vastaan.

Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 966
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

avatar kirjoitti:
Nikolajevits kirjoitti:Luin Jarmon "kirjettä", Jarmo höpöttää siinä käytännön tasoista ja "rakkaustasoista" aika sekavasti mut taisin ymmärtää pointin.. Mieleen väkistekin palasi miten älyttömäksi riidat omassa entisessä suhteessa paisu joskus omalta osalta, uskomattomiin suorituksiin kun ei saanu minkäänlaista vastausta toiselta..

Tyylillä:

Mitä on 1+1?

V: Mitä sä oikeen tollasia kyselet, etkö luota muhun?

Mitä on 1+1?

V: Mee pois

Mitä on 1+1?

V: Tä kaikki on sun syytä!

.. eikä vastausta kysymykseen 1+1 saa koskaan, yksinkertaisemmassakaan asiassa, se vaan jätetään sun päähän vaivaamaan, ja vielä tietysti niin että sä oot helvetin paska tyyppi kun edes kysyt ja se että korotit ääntä viidennellä kysymyskerralla "nauhoitellaan" tai selitellään muille mikä sekopää oot kun korotat ääntä..
Itse olen ollut suhteessa samanlaisen känniääliöjankkaajan kanssa ja tiedän että tuossa tilanteessa ei kannata alkaa keskustelemaan yhtään mistään. Trust me, been there done that.
Tuo 1+1 vertauskuva on ihan typerä, eihän Jarmo edes kysynyt mitään vaan jankkasi samaa "ajattele lastas" -fraasia.
Öö, ihan selvennyksenä haluaisin sulta kun tuntuu kerran kokemusta olevan miten tällaiseen pitäisi vastata että tilanteen ohi pääsee ilman suurempaa riitaa? Kyllä, itse olen juurikin sitä mieltä että känniääliön haastaessa asiat pitää lakaista maton alle ja kiinnittää huomio toisaalle, sitten seuraavana päivänä käydä asiat läpi. Känniääliölle on ihan turha alkaa väittämään vastaan.
Vaikuttaisi, että tuossa on ollut se ero, ettei asioita ole käyty läpi seuraavana päivänä. Eikä myöhemminkään.

Itsellenikin tuttu tilanne ihan ilman alkoholia. Kai siinä on vähän samaa kuin siinäkin, että tietyistä asioista ei voi julkisesti keskustella koska lopputuloksena toisen osapuolen ulosanti on 100% kummastelua ja ihmettelyä siitä kuinka toinen osapuoli kehtaakin ottaa kyseisen asian esiin. Parisuhteessa kaikesta pitäisi pystyä puhumaan, mutta joidenkin ihmisten kanssa tämä ei vain toteudu. Lopputulemana sinulla on jossain vaiheessa 20 eri aihepiiriä joista tiedät, ettet voi kysyä mitään koska kumppani ei ole kykeneväinen puhumaan aiheista. Kyllä se rassaa. Mutta se on sitten yksilöstä kiinni miten tähän reagoi pitkässä juoksussa. Itse olen joutunut pari kumppania jättämään tämän vuoksi. Onneksi en reagoi fyysisellä väkivallalla asioihin.

Nikolajevits
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 3:14 am

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Nikolajevits »

Tarkoitin nimenomaan tätä mistä Rubis puhui, ettei asioista pysty puhumaan koskaan, sitten epäilyt, mustasukkaisuudet jos siihen on taipuvainen ja ylipäätään kaikki muutkin selvittämättömät asiat vain jäävät ilmaan leijumaan, kasvavat ja vaivaavat ja niitä tulee vain lisää ja lisää kunnes järkevä ihminen kävelee ovesta ulos, äkkipikaisempi päätyy vaikkapa paiskomaan huonekaluja ikkunasta tai vastaavaa ja joku harvinainen (sekä tyhmä) neandertalitapaus kilahtaessaan taas "Jarmot"

Ei nyt ollut tarkoitus uhria alkaa omasta surmastaan syyttelemään, syypää on Jarppa jokatapauksessa, miten päin sitä vain kääntelisikin, mutta jos tuosta Jarpan sekavasta löpinästä jotain olisi irti saatava niin se osuus kuulostaisi tutulta

Samaa mieltä tuosta ettei känniääliön kanssa kannata alkaa jankkaamaan, ehkä paras jos voi poistua paikalta, tai sitten muistuttaa että kaikki on ihan hyvin ja vaikkapa aloittaa keskustelun ilmoittamalla että jutellaan asiasta huomenna selvinpäin, jos uhkaavan oloiseksi menee niin parempi yrittää poistua ilmoittamatta ja jos ei pääse niin lukitsee itsensä puhelimen kanssa vaikka vessaan kun täytyy käydä vessassa.. Muuta nyt ei saavu mieleen :roll:
Totuus on jossain kaurapuuron ja lusikan välissä

Smirre
Jack Bauer
Viestit: 929
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Jarmo Björkqvist puukotti vaimonsa, Jämsä 2006

Viesti Kirjoittaja Smirre »

Moon kyl eri miältä asijasta,jotta vessaan lukittis ittesä.Siäl oot nurkkaa vaste-harvas o net vessain ovet,jotka kummosesti mittää kestää-varsinkaa hullun ees.Toi 1+1 kuullosti tutulta....Ja tärkiätähä näis olis miälenmaltti-jopa hereilläolo ja varuillaolo,josko toiseen jottai yhteyttä saisi sit ko selekiää.Vaan kannattee kuitennii hoijella asijansa siihen malliin,jottei oo ennee ens kuus samas tilantees....taas ja taas.Ei sitä toista nii luijjaa tartte,pärjää itekseenki!Jaksakee alakaa vaan,voimat kasvaa matkalla,ku ei toinen polije koko aija kantasa allen-siält ei elämätä näje.

Vastaa Viestiin