Sarjahukuttaja Pekka Tapani Seppänen

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Porin

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Porin »

Spekultantti kirjoitti:Tapahtuiko sekin Viinijärvellä?
Kerron tästä myöhemmin lisää, nyt ei tiedä paljonko uskaltaa pistää vielä palstalle.

kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8171
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Jos todistajia ei löydy teoille niin aika vaikeaa on saada tuomiota. Sehän ei ole rikos vaikka joka päivä olisi paikalla kun joku sattuu hukkumaan.

Vaikka todennäköisyydet puhuvat henkirikosten puolesta, niin voi jäädä syytteet nostamatta. Tilastollisesti ei ole kovinkaan mahdollista sattua paikalle useamman eri hukkumistapauksen kohdalla, varsinkaan samaan veneeseen.
Piilohomot on in.

Savannah
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Su Elo 02, 2015 2:31 pm
Paikkakunta: Transilvania

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Savannah »

Musta tuntuu, että tyyppi on uhannu naisia sanomalla, et ne jää henkiin jos ne antaa pillua. Selittäs, miksi osaa naisista on hakattu niin pahasti ja yksi kuoli, mutta useita nimenomaan naisia silti hengissä.

Ihraponnari
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari »

Savannah kirjoitti:Musta tuntuu, että tyyppi on uhannu naisia sanomalla, et ne jää henkiin jos ne antaa pillua. Selittäs, miksi osaa naisista on hakattu niin pahasti ja yksi kuoli, mutta useita nimenomaan naisia silti hengissä.
jaa?eikös tää ollu ryppyreikäritari?hyvä pohdinta.voi olla et pilluu antamal ei tullu tapetuks mut ei sit käy kellää mieles kertoo muile mitä tapahtu?

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Iltalehti on koonnut miehen tuomioita luettavaksi. Näistä kaveri siis on jäänyt kiinni, siihen päälle vielä off the record-pieksämiset, niin nyrkki on ainakin nakuttanut kuin Singerin kone! Tuolla tahdilla elämä on ollut yhtä väkivaltaa, varsin usein naisiin kohdistuvaa sellaista. Sitten on tietysti nämä hukuttamis-epäilyt..

http://m.iltalehti.fi/uutiset/2016052621626600_uu.shtml

"Epäillyn sarjahukuttajan rikoshistoria on näännyttävää luettavaa - tuomioita lähes 50
Tänään klo 21:32
Mies on tuomittu lukuisia kertoja muun muassa väkivaltarikoksista ja toisten kotiin tunkeutumisesta.

Epäillyt tapot ja tapon yritykset tapahtuivat kesäisin vuosina 2007, 2010, 2011 ja 2014 Polvijärven kunnassa sijaitsevassa Viinijärvessä. Pitkään tapauksia pidettiin hukkumisonnettomuuksina, mutta nyt poliisi epäilee rikosta.
Epäillyt tapot ja tapon yritykset tapahtuivat kesäisin vuosina 2007, 2010, 2011 ja 2014 Polvijärven kunnassa sijaitsevassa Viinijärvessä. Pitkään tapauksia pidettiin hukkumisonnettomuuksina, mutta nyt poliisi epäilee rikosta. VESA TOIVANEN
Sarjahukuttamisista epäiltyä 51-vuotiasta miestä ei vangittu viime marraskuussa suinkaan ensimmäisen kerran rikoksesta epäiltynä.

Tuolloin häntä pidettiin kaksi kuukautta tutkintavankeudessa hukkumistapausten vuoksi.

Nyt hän on vapaalla, mutta häntä epäillään edelleen tapoista ja tapon yrityksistä, jotka tapahtuivat samassa vesistössä vuosina 2007-2014.

Maatilalla Joensuun lähistöllä asuva mies on vuosien varrella ehtinyt syyllistyä kymmeniin rikoksiin, joista hänet on tuomittu joko sakkoihin, yhdyskuntapalveluun tai ehdolliseen tai ehdottomaan vankeuteen.Tuomioita löytyy lähes 50. Vankilassa hän on ennättänyt istua jo useita kertoja.

Oikeudenkäynneissä häntä on usein syytetty samalla kertaa useammasta rikoksesta, jotka ovat tapahtuneet lähekkäin toisiaan.

Ei ehdolliseen

Iltalehti kävi läpi miehen saamat rikostuomiot Itä-Suomen hovioikeudesta ja Pohjois-Karjalan käräjäoikeudesta.

Useammassa oikeuden päätöksessä todettiin, ettei miestä voida määrätä ehdolliseen vankeusrangaistukseen tai yhdyskuntapalveluun, koska hänellä on niin paljon aiempia tuomioita.

Joensuun käräjäoikeudessa hän sai ehdollisia tuomioita viidestä eri pahoinpitelystä vuosina 2000 ja 2001. Useisiin tapahtumiin liittyy voimakas alkoholinkäyttö.

- Hänen rikollisen käyttäytymisensä vuoksi yleisen lainkuuliaisuuden ylläpitäminen estää hänen rangaistuksen määräämisen ehdollisena tai hänen tuomitsemisensa yhdyskuntapalveluun. Hänen toistuvan toisen terveyteen ja kotirauhaan kohdistuvan rikollisuutensa perusteella vankeusrangaistus on tuomittava ehdottomana, hovioikeuden perusteluissa todetaan.

Näin oikeus on tuominnut miehen eri rikoksista:

Perunanuijalla päähän

Mies pahoinpiteli kaverinsa kanssa syyskuussa 2000 Joensuussa tutun naisen lyömällä tätä nyrkillä kasvoihin ja potkimalla häntä kasvoihin sekä muualle vartaloon. Lisäksi miehet löivät naista perunanuijalla päähän ja leikkasivat naisen hiuksia saksilla.

Samana päivänä he pahoinpitelivät myös miehen lyömällä häntä kasvoihin.

Sarjahukuttamisista epäilty mies tuomittiin pahoinpitelyistä kolmeksi kuukaudeksi vankilaan.

Ovi potkittiin

Mies syyllistyi kaverinsa kanssa törkeään kotirauhan rikkomiseen tammikuussa 2001 Joensuussa tunkeutumalla erään naisen asuntoon potkimalla oveen ensin reiän.

Miehet uhkasivat pudottaa naisen ja hänen tyttärensä alas parvekkeelta ja tappaa naisen, jos tämä ilmoittaisi asiasta poliisille.

Mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankilaan.

Uhkaili todistajaa

Miehen maatila sijaitsee Kontiolahden Lehmossa syrjäisellä ja metsäisellä alueella.
Miehen maatila sijaitsee Kontiolahden Lehmossa syrjäisellä ja metsäisellä alueella. VESA TOIVANEN
Mies syyllistyi marraskuussa 2002 Joensuussa oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen uhkaamalla tehdä väkivaltaa naiselle sen vuoksi, mitä tämä oli hetkeä aiemmin sanonut Joensuun käräjäoikeudessa.

Mies totesi naiselle "Sinut vielä ammutaan" vain hetki sen jälkeen, kun naista oli kuultu oikeudessa todistajana asiassa, jossa miestä syytettiin hänen tyttärensä pahoinpitelystä.

Mies tuomittiin teosta 30 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Naisen aikuisen tyttären pahoinpitelystä mies tuomittiin 60 päiväsakkoon, joka teki yhteensä 360 euroa.

Pahoinpitely tapahtui elokuussa 2002 Kontiolahdella. Mies pahoinpiteli naista lyömällä tätä nyrkillä kasvoihin.

Naiset - äiti ja tytär - olivat pahoinpitelyä edeltävänä iltana viettämässä iltaa miehen luona tämän maatilalla. Illan aikana kaikki joivat alkoholia.

Käräjäoikeus hylkäsi marraskuussa 2002 miehen syytteen pahoinpitelystä, mutta Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi hänet joulukuussa 2004 päiväsakkoihin.

Pahoinpitelyn jälkeen nainen haki miehelle laajennettua lähestymiskieltoa. Oikeus määräsi miehen heti lokakuussa 2002 vuodeksi lähestymiskieltoon.

Potki ja hakkasi

Mies syyllistyi pahoinpitelyyn kesäkuussa 2003 Juuassa.

Mies löi toista miestä pullolla ja nyrkeillä päähän ja potki maahan kaatunutta uhria ylävartaloon ja päähän.

Mies tuomittiin pahoinpitelystä kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Oikeuden päätöksessä todettiin, että vuoden 2000 jälkeen mies oli tuomittu seitsemän kertaa vankeusrangaistukseen ja kaikki tuomiot olivat väkivallasta tai sillä uhkaamisesta. Lisäksi hänet oli tuomittu yhdestä törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Löi hiilikoukulla

Helmikuussa 2004 mies pahoinpiteli naisen Kontiolahdella lyömällä häntä hiilikoukulla vasempaan reiteen.

Kuukautta myöhemmin mies pahoinpiteli niin ikään Kontiolahdella miehen kaatamalla hänet lattialle, potkimalla häntä ja lyömällä häntä nyrkeillä vartaloon.

Joulukuussa 2004 mies uhkasi sanallisesti miestä pahoinpitelyrikoksella Outokummussa. Asianomistaja joutui pelkäämään uhkauksen vuoksi oman turvallisuutensa puolesta.

Mies tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tunkeutui asuntoon

Mies syyllistyi törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kotirauhan rikkomiseen heinäkuussa 2005 Rääkkylässä.

Mies tunkeutui toisen miehen asuntoon eikä suostunut poistumaan sieltä asianomistajan pyynnöistä huolimatta, vaan alkoi pahoinpidellä tätä.

Mies löi uhria nyrkillä kasvoihin useamman kerran. Lisäksi hän löi maassa maannutta puolustuskyvytöntä miestä puisella kepillä kylkiin ja päähän useita kertoja.

Pahoinpitely oli erityisen raaka ja julma. Väkivallan lisäksi mies nöyryytti uhria.

Mies tuomittiin puoleksitoista vuodeksi vankeuteen.

Kuumaa vettä

Elokuussa 2006 mies syyllistyi pahoinpitelyyn Rääkkylässä lyömällä toista miestä useita kertoja nyrkeillä päähän, käsiin ja rintaan.

Vain muutaman viikon päästä mies pahoinpiteli lievästi naisen Rääkkylässä lyömällä häntä avokämmenellä poskeen ja tönäisemällä hänet sohvaa vasten.

Lokakuussa 2006 mies pahoinpiteli erään miehen yksityisasunnon kylpyhuoneessa. Mies tarttui kiinni uhriinsa, paini tämän kanssa lattialla ja laski tämän selkään käsisuihkulla kuumaa vettä. Uhrille tuli teosta palovammoja.

Mies tuomittiin pahoinpitelyistä viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Uhri jätettiin

Heinäkuussa 2007 mies syyllistyi yhdessä kahden muun miehen kanssa heitteillepanoon Polvijärvellä, koska he jättivät voimakkaassa humalassa olleen tuttunsa avuttomaan tilaan ja aiheuttivat tälle hengenvaaran.

Kaksi muuta miestä pahoinpiteli ensin törkeästi humalaista miestä lyömällä ja potkimalla häntä sekä heittämällä tämän päälle useamman kerran hirren.

Sarjahukuttamisista epäilty mies ei osallistunut pahoinpitelyyn, mutta hän näki sen vierestä.

Pahoinpitelyn jälkeen kolmikko jätti uhrin tunneiksi makaamaan loukkaantuneena ja voimakkaasti juopuneena pihalle hakematta apua paikalle. Myöhemmin yöllä uhri kuoli, mutta hänen kuolinsyynsä ei ollut pahoinpitelyssä käytetty väkivalta.

Sarjahukuttamisista epäilty mies tuomittiin heitteillepanosta 60 päiväksi vankilaan.

Uhkasi tappaa

Laittomaan uhkaukseen ja kunnianloukkaukseen mies syyllistyi Joensuussa keväällä 2010.

Mies uhkasi kahta naista väkivallalla ja jopa tappamisella. Toista naista hän lisäksi nimitteli halventavilla nimityksillä. Mies uhkasi tuhota toisen naisen ja tämän miesystävän omaisuutta.

Miehelle tuomittiin teoista 80 päiväsakkoa, jotka tekivät yhteensä 480 euroa.

Hiukset leikattiin

Lokakuussa 2010 mies syyllistyi erään naisen kanssa Polvijärvellä törkeään kotirauhan rikkomiseen tunkeutumalla toisen naisen asuntoon väkisin. Kaksikko oli varustautunut puukolla tai saksilla ja heidän ilmeinen tarkoituksensa oli kohdistaa väkivaltaa naista kohtaan.

Samassa yhteydessä mies syyllistyi myös pahoinpitelyyn, kun hän väänsi asunnossa asunutta naista käsistä, puristi häntä ranteista ja repi paidasta. Nainen kaatui maahan teon seurauksena.

Miehen seurassa ollut nainen puolestaan syyllistyi asunnon omistajan pahoinpitelyyn potkaisemalla tätä ja leikkaamalla puukolla hänen hiuksiaan. Mies piti uhrista kiinni, kun nainen leikkasi tämän hiuksia.

Mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Suuttui tullimiehelle

Tammikuussa 2012 mies syyllistyi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen Tohmajärvellä. Mies rikkoi alkoholin maahantuontia koskevia säännöksiä ja kun hänelle oltiin sen vuoksi antamassa sakkoja ja viemässä hänen viinojaan Niiralan tullissa, hän potkaisi tullitarkastajaa kylkeen.

Mies tuomittiin viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Helmikuussa 2012 miehen epäiltiin ajaneen autoa 2,2 promillen humalassa kaksi ihmistä kyydissään. Häntä syytettiin tämän vuoksi törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta oikeus hylkäsi syytteet.

Oikeuden mukaan ei saatu näyttöä siitä, kuka kolmikosta oli ajanut autoa, joka päätyi katolleen ojaan. Kaikki kyydissä olijat olivat humalassa.

Viime vuosina mies on tuomittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa muun muassa eläimen vartioimatta jättämisestä, vammantuottamuksesta, törkeistä rattijuopumuksista, kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja useista näpistyksistä.

Mies esimerkiksi anasti Prismasta kaksi henkselipakettia, Alkosta alkoholipullon ja apteekista ihosumutteen."
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

Piti just linkata miehen cv...mitä vittua? Miten tommoinen voi olla vapaalla odottelemassa?
Eiköhän ukon cv:ssä tarpeeksi merittiä ettei tarvitsisi olla vapaalla. Vitun oikeuslaitos, ei ymmärrä aina.

DPOK
Alibin satunnaislukija
Viestit: 68
Liittynyt: La Touko 21, 2016 2:58 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja DPOK »

Mulla tulee mieleen tästä tyypistä Jukka Torsten Lindholm.Tämä vain taitaa olla vaarallisempi painos.

ernobyl

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja ernobyl »

Aika kusipään kuuloinen ukkeli sanoisin.

Tälläisten tapausten kohdalla päivitellään aina kyllästymiseen asti, miten riittämättömiä suomen oikeuslaitoksen tuomiot ovat. Ja niinhän ne ovatkin. Jos moinen sekopää olisi jo alun alkaenkin laitettu kiven sisään, pidemmäksi aikaa kuin muutamaksi kuukaudeksi, olisi useampi ihmishenki taas säästynyt.

Vaikkei väkivalta olekaan oikea ratkaisu juuri koskaan, niin ehkä sellainen Häjyt-elokuvan tyylinen "sakinhivutus" kyläläisten toimesta olisi ollut paikallaan johonkin väliin.

Ei myöskään käy järkeeni, miten tälläisellä miehellä riittää ystäviä joita piestä ja hukuttaa. Luulisi, että maine kiirisi edellä.

Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

DPOK kirjoitti:Mulla tulee mieleen tästä tyypistä Jukka Torsten Lindholm.Tämä vain taitaa olla vaarallisempi painos.
Alussa Il:n jutussa oli kyseinen sankari jutun kuvassa oikeuden edessä. Suht äkkiä sitten hävisi kuva jutuista.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Kyläseppä kirjoitti:Piti just linkata miehen cv...mitä vittua? Miten tommoinen voi olla vapaalla odottelemassa?
Eiköhän ukon cv:ssä tarpeeksi merittiä ettei tarvitsisi olla vapaalla. Vitun oikeuslaitos, ei ymmärrä aina.
Suomalainen oikeuslaitos näytti kyntensä.

holmesin haamu
Sherlock Holmes
Viestit: 7396
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Spekultantti kirjoitti:Tapahtuiko sekin Viinijärvellä?
Ettei nyt koko "alueen suosio" mene pilalle, niin todettakoon paikan olevan kaunista ja turvallista järvialuetta. Päätekijällä on ollut mökki tuolla ja sen takia yksi porukka on saanut paljon pahaa aikaan.

TinTin
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:31 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja TinTin »

Onko joku nettisalapoliisi onnistunut löytämään tästä `sankarista` kuvan internetin uumenista?

Sopuli
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:44 pm

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Sopuli »

ernobyl kirjoitti:Ei myöskään käy järkeeni, miten tälläisellä miehellä riittää ystäviä joita piestä ja hukuttaa. Luulisi, että maine kiirisi edellä.
No onhan se nyt tosi coolia olla tuollaisen koviksen kaveri. Sen suosiossa kun pysyy, niin se kyllä suojelee kaikelta. Eiku. Se on sellainen hassu harhaluulo.

Nuori Sherlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2014 3:45 am

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Nuori Sherlock »

Tää on kyllä mielenkiintoinen juttu mitä tästä tulee. On kyllä aika kaveri kyseessä jos kaikki pitää paikkansa. Tutkinnallisesti on kyllä varmaan haastavaa mutta tälläisen ihmistyypin tarttisi kyllä pysyä pois muun kansan ulottuvilta joten nyt olisi paikka näyttää noidenkin aikaisempien tuomioiden perusteella mihin tämä oikeuslaitos pystyy. Ei kyllä liikaa ole vakuuttanut meikäläistä.
Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää

Avatar
Kyläseppä
Harjunpää
Viestit: 343
Liittynyt: Pe Maalis 28, 2014 6:09 am
Paikkakunta: Seppä Ilmarisen paja

Re: Suomalaista miestä epäillään henkirikoksista 7 vuoden aj

Viesti Kirjoittaja Kyläseppä »

DPOK kirjoitti:Mulla tulee mieleen tästä tyypistä Jukka Torsten Lindholm.Tämä vain taitaa olla vaarallisempi painos.
TinTin kirjoitti:Onko joku nettisalapoliisi onnistunut löytämään tästä `sankarista` kuvan internetin uumenista?
Tämä oli IL jutussa heti alkuun.


Voi olla että väärää tyyppiä tarjoan, mutta se on lehden moka.

Vastaa Viestiin