Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Kuva
Ashley ja Lauria.

Katsoin tästä katoamisesta jonkun jenkkidokumentin YouTubesta. Sen verran kiinnostava juttu, että ajattelin kertoa sen sisällön täällä. :mrgreen:

Kathy ja Danny Freeman juhlivat joulukuun 29. päivänä vuonna 1999 heidän tyttärensä Ashley Freemanin 16-vuotissyntymäpäivää heidän kotonaan Vinitassa, Oklahomassa. Paikalla oli lisäksi Ashleyn paras ystävä Lauria Bible. Myöhemmin illalla heidän luonaan vieraili myös Ashleyn poikaystävä Jeremy Hurst, mutta hän ei jäänyt yöksi.

Kuva
Kathy ja Danny Freeman.

Seuraavana aamuyönä naapuri ilmoitti hätänumeroon, että Freemanin perheen mobile home eli pysyvään asumiseen tarkoitettu asuntovaunu oli tulessa.

Palokunta löysi asuntovaunun jäänteistä ainoastaan Kathy Freemanin ruumiin. Häntä oli ammuttu päähän.

Ensimmäinen epäilty

Poliisin ensimmäinen teoria oli, että Danny Freeman on ampunut vaimonsa ja siepannut Ashleyn ja Laurian mukaansa.

Danny Freeman oli toiminut vähän aikaa huumekauppiaana ja hänen tiedettiin tavanneen kaksi tuntemattomaksi jäänyttä miestä kaksi viikkoa ennen tulipaloa.

Palopaikalta löydettiin Laurian käsilaukku, jonka sisällä oli 200 dollaria. Se ei tukenut teoriaa ulkopuolisen tekemästä ryöstöstä.

Dokumentissa kerrottiin, että Lauria Biblen vanhemmat pääsivät myöhemmin raivaustöiden päätyttyä tutustumaan palopaikkaan. Vasta siinä yhteydessä sieltä löytyi toinenkin ruumis. Se oli Danny Freemanin ruumis, jota oli myös ammuttu päähän.

Ashley Freeman ja Lauria Bible ovat yhä kadoksissa.

Muita teorioita

Danny Freeman oli sanonut ennen kuolemaansa veljelleen, että jos hänelle tapahtuu joskus jotain, niin sitä kannattaa tutkia Craig County Sheriff's Departmentin eli poliisilaitoksen suunnalta. Freemanien poika Shane oli syyllistynyt kuorma-autovarkauteen ja poliisi oli ampunut hänet pidätyksen yhteydessä. Dannylla oli tarkoitus nostaa syyte tapahtuneesta vähän ennen traagista tulipaloa.

On myös kehitelty villejä teorioita, että Ashley Freeman olisi ampunut vanhempansa heidän ristiriitojensa takia, mutta se vaikuttaa epätodennäköiseltä, koska siihen olisi vaadittu kahdelta nuorelta naiselta jo 17 vuoden piileskelyä.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Trailer parkissa lapsuutensa viettänyt 16-vuotias voi muuten olla paremmin tuttu elämän varjopuolien ja selviämiskeinojen kanssa kuin tuon ikäinen ylipäätään. Kun vielä perheessä on ollut kahnausta poliisin kanssa ja mahdollisesti muutakin hämminkiä. Aseet vanhempien surmaan ovat taatusti olleet omasta takaa käsillä...
Siis periaatteessa tytöt voisivat hyvinkin olla syyllisiä. Jos heillä olisi ollut tulinen romanssi keskenään tai joku muu yhteinen salaisuus jonka vanhemmat olisivat saaneet yllättäen selville, voisi tuossa iässä ja tuolla taustalla reaktio hyvinkin olla tuo. Yhdysvalloissa on hyvinkin mahdollista elää väärän henkilöllisyyden turvin pitkään ja tyytyväisesti. Eteenkin jos tytöt liikkuvat yhdessä ja todistavat toinen toisensa valehenkilöllisyyttä tarpeen tullen.

Google tarjosi tämän kuluvan vuoden tammikuulta ollutta uutista jonka mukaan toisen tytön, Lauria Biblen äiti olisi peräänkuulutellut tytärtään Facebookin kadonneiden ryhmässä. Hänellä on myös hastag #findlauriabible. Äiti tuntuu jutussa kritisoivan sitä, miten vähän huomiota viranomaiset ovat kylmälle keissille antaneet.
Jeremy Jones-niminen kuolemaantuomittu on tunnustanut tyttöjen surmat, mutta mikäili käsitin oikein häntä ei ole otettu vakavissaan. Jutun mukaan tammikuun alussa 2016 on Chetopassa Kansasissa tehty etsintöjä tyttöjen jäännösten toivossa. Mutta sitä ei kerrottu, minkä vihjeen perusteella ja liittyvätkö etsinnät Jonesiin millään tavoin.
http://kfor.com/2016/01/25/new-leads-in ... ince-1999/
Katsotaas saanko linkin artikkeliin toimimaan? Siinä on useampi videokin mutta ainakaan itse en saanut niitä pyörimään.

Tämä Lauria minua kiinnostaa muutenkin. Ashleyn kotioloista tulikin tietoon kaikki tarpeellinen, mutta olisiko Laurie ollut kyllin hurjapäinen johonkin "surmaa ja karkaa rakkauden vuoksi"-manööveriin?

Maijulainen
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 9:18 pm

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Maijulainen »

Mulla toimi ylin ja alin video. Se yksi ei ollut enää olemassa.

Tuossa videolla Laurian äiti sanoi, että Laurian tavaroita löytyi palopaikalta. Vaatteita ja (purse?) eli käsilaukku? vai kukkaro? Ja Laurian auto oli edelleen siellä. Joten hän uskoo, että tytöt eivät ole lähteneet vapaaehtoisesti paikalta, eivätkä yksin.

Korjatkaa te, jotka ehditte paremmin katsoa. Näin tuosta itse ymmärsin.

Mites Ashleyn poikaystävä? Hänestä ei ole mitään mainintaa koko tarinassa. Muuta kuin se, että oli käynyt, mutta ei jäänyt yöksi. Olisiko hän voinut surmata vanhemmat ja viedä tytöt jonnekin? Eripuraa on voinut tulla vaikka tuosta seurustelusuhteesta.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

NancyDrew kirjoitti:Danny Freeman oli toiminut vähän aikaa huumekauppiaana ja hänen tiedettiin tavanneen kaksi tuntemattomaksi jäänyttä miestä kaksi viikkoa ennen tulipaloa.
Tähän vielä tarkennusta sen verran, että Danny Freeman oli riidellyt ennen tulipaloa pihalleen ilmestyneiden kahden miehen kanssa. Kukaan ei tiedä, että mitä se oli koskenut, mutta Danny oli kertonut kavereilleen, että hän oli joutunut ajamaan miehet pois ja seuraavalla kerralla hän käyttäisi siihen asetta.

Danny Freemanin laajaa nuolenkärkikokoelmaa ei löytynyt koskaan tulipalon jäljiltä.
Täysi Purenta kirjoitti:Jeremy Jones-niminen kuolemaantuomittu on tunnustanut tyttöjen surmat, mutta mikäili käsitin oikein häntä ei ole otettu vakavissaan.
Jeremy Jones pidätettiin julkijuopottelusta 18 mailin päässä Freemanien kotoa. Hän on tunnustanut siepanneensa Lauria Biblen ja Ashley Freemanin ja ampuneen heidät Galenassa, Kansasissa ja jättäneensä heidän ruumiinsa hylättyyn kaivokseen.

Kaivosalueella tehtiin etsintöjä vuonna 2005, mutta sieltä ei löytynyt mitään.

Jeremy Jones odottaa tällä hetkellä kuolemantuomiota toisesta rikoksesta.

Maijulainen
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 9:18 pm

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Maijulainen »

Tuossa videossa, jonka näin, Laurian äiti sanoi tästä Jeremystä, että tunnustuksesta huolimatta tyttöjä ei löydetty. Ja että jotkin yksityiskohdat eivät ilmeisesti pitäneet paikkaansa. Jeremy odottaa kuolemantuomion täytäntöönpanoa useasta murhasta tai taposta.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Tässäpä muutamia tietoja lähteenä The Charley Project.
Maijulainen kirjoitti:Mites Ashleyn poikaystävä? Hänestä ei ole mitään mainintaa koko tarinassa. Muuta kuin se, että oli käynyt, mutta ei jäänyt yöksi. Olisiko hän voinut surmata vanhemmat ja viedä tytöt jonnekin? Eripuraa on voinut tulla vaikka tuosta seurustelusuhteesta.
1. Jeremy Hurst tuli käymään noin kello 21:30. Käymässä oli myös Freemanin perheen sukulaisia, jotka vahvistivat, että Hurst lähti tunnin kuluttua eli noin kello 22:30. Seuraavaksi herää kysymys, että onko sukulaisia tutkittu?

2. Freemanien kotoa ei oltu soitettu illan aikana yhtään puhelua.

3. Toisaalla kerrottiin, että hälytyksen tulipalosta olisi tehnyt naapuri, mutta The Charley Projectissa mainittiin, että Freemanin perhe asui syrjäisellä seudulla ja hätänumeroon oli soittanut ohiajanut motoristi.

4. Ashley Freeman oli säästänyt oman auton ostamista varten 3000-4000 dollaria, mutta hänellä ei ollut pankkitiliä. Hän säilytti rahojaan perheen jääkaapissa säilytysrasiassa. Rahoja ei löytynyt tulipalon jäljiltä. Ashley oli riidellyt isänsä Dannyn kanssa siitä, että millaisen auton hän ostaisi.

5. Perheen poika Shane Freeman oli murtautunut tammikuussa 1999 Lauria Biblen perheen kotiin ja varastanut sieltä aseita ja rahaa.

6. Danny Freeman tunnettiin väkivaltaisesta luonteestaan perhettään kohtaan. Kouluohjaaja oli huomannut Shane Freemanin pakaroiden olevan verisillä ruhjeilla, mutta oikeudessa syyte pahoinpitelystä raukesi.

7. Shane Freemanin ampumisesta syytetyt kaksi poliisia ovat läpäisseet valheenpaljastustestin, eikä heitä epäillä Freemanin perheen murhasta.

8. Freemanin perheen murhan on tunnustanut myös Tommy Lynn Sells, mutta hän ei muista yksityiskohtia huumeidenkäytön takia.
Tästä tyypistä ei muuten löydy aloitusta Murha.infossa. :shock:

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Tyttöjen omaehtoisen katoamisen puolesta puhuisivat siis se, että ainakin Ashleyn koti oli epävakaa ja väkivaltainen sekä se, että tytöillä olisi ollut ainakin nuo autosäästöt käteistä rahaa. Freemannien perhe ei vaikuta pankkeja käyttävältä porukalta, joten teoriassa kämpässä on voinut olla enemmänkin käteistä. Eteenkin jos isäpappa yhä pyöri huumekaupassa myyjäosapuolena. Puuttuva nuolenkärkikokoelmakin on voinut olla helposti rahaksi muutettavaa ja mukana kuljetettavaa omaisuutta. Laurian auto, käsilaukku ja kamppeet olisi hyvinkin voitu jättää löydettäväksi tieten tahtoen. Ehkä jopa siinä toivossa että kuviteltaisiin tyttöjenkin kuolleen palossa.

Mutta kieltämättä kuulostaa aika melodramaattiselta olettaa, että kaksi teinityttöä murhaisi toisen vanhemmat ja sitten polttaisi koko roskan päälle. Mutta satunnaiseen sarjamurhaajaankaan on hiukan vaikea uskoa. Luulisi nimittäin, että tuollainen perheineen asuntovaunukodissa elelevä pikkurikollinen ja väkivaltaisena tiedetty äijä perheineen olisi todella huono idea yrittää vaikka ryöstää. Ukko Freeman olisi luultavimmin ampua roiskauttanut tunkeutujan kynnykselleen kahta kertaa harkitsematta.

Jos Danny Freeman oli yhä huumebisneksessä, se saattaisi selittää asioita enemmänkin. Sekä ne pihassa riitelemässä käyneet miehet että mahdollisesti sen, miksi juhlien jälkeen joku ulkopuolinen olisi vielä yötä vasten tullut talolle. Kahden aikuisen ampuminen päähän mahdollisesti teloitustyyliin voisi liittyä rikollisten välisiin välienselvittelyihin. Tytöt tappajat olisivat vieneet mukanaan joko velan korvauksena, koston lisätoimenpiteenä tai vain tappajien omaksi huviksi.
Tämä on tietysti ikävin mahdollinen skenaario mutta minusta ehkä todennäköisin. Olisivathan tytöt voineet häipyä tiehensä muutoinkin, ilman tappamista ja polttamista. Heillä oli rahaa ja tuskin Ashleyn väkivaltainen isäkään olisi perään rynnännyt.

Maijulainen
Sabrina Duncan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 9:18 pm

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Maijulainen »

Vaikka tuo Jeremy Hurst lähtikin jo noin tunnin kuluttua, ei mikään estä palaamasta myöhemmin takaisin. Hyvin mahdollista voisi olla, että nuori rakastunut kaveri tekee jotain typerää tyttöystävänsä puolesta. Hän on halunnut kostaa tytön vanhemmille tytön kokeman kohtelun. Ja kun homma on hoidettu ja lähdetty yhdessä jonnekin, onkin tullut riitaa. Hyvin mahdollinen on sellainen skenaario, että Jeremylle on luvattu rahaa (perheen kotonahan oli käteistä) ja kun on tullut maksun aika, tytöt ovat kadonneet tai eivät ole olleet halukkaita maksamaan. Kenties Jeremystä ei edes olla oltu kiinnostuneita enää. Ja hän on sitten vimmoissaan tehnyt tytöille jotain.

Tää kuulostaa dekkarisarjan tarinalta, kyllä, mutta tämmöisiä asioita tuolla tapahtuu. Eikä olisi yhtään ihme, jos poikaystävää olisi käytetty ns. hyväkseen tekemään tämmöinen teko. Tai he ovat tehneet sen yhdessä. Ja sitten ei ole kaveria enää tarvittu. Selittäisi sen, miksi molemmat tytöt katosivat. Siksi kiinnostaisi tietää tästä poikaystävästä ja hänen taustastaan vähän enemmän.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Tästä oli tänään juttua Ilta-Sanomien juttukokonaisuudessa kadonneista.
Ilta-Sanomat

Äiti ja isä löytyivät surmattuina – alkoi selvitä, että tytöille oli ehkä tapahtunut jotain vielä karmivampaa

Lauria Biblen, 16, ja Ashley Freemanin, 16, kohtalo kalvaa mieliä yhä. Mysteeriksi jääneitä tapauksia on muitakin.

Lauria Bible, 16, oli yökylässä kaverinsa Ashley Freemanin, 16, luona joulukuussa 1999 Oklahomassa, kun talossa syttyi yöllä tulipalo.

Palomiehet löysivät talon savuavista raunioista ensin vain Ashleyn äidin Kathyn ruumiin. Tyttöjä ei näkynyt missään.

Aluksi poliisi epäili teosta Ashleyn isää Dannya, jonka epäiltiin tappaneen vaimonsa ja siepanneen tytöt mukaansa. Myöhemmin raunioista kuitenkin löytyi myös hänen ruumiinsa. Molemmat vanhemmat oli ammuttu ennen paloa.

Laurian auto löytyi talon lähistöltä avaimet virtalukossa, minkä vuoksi on epäilty Ashleyn tappaneen vanhempansa ja suunnitelleen paon. Laurian lompakko löytyi autosta. Sen sisällä oli rahaa. Jos tytöt olisivat karanneet, raha olisi varmasti ollut tarpeen?

Laurian äiti aloitti vuoden 2016 tammikuussa Facebook-kampanjan tapauksen selvittämiseksi. Hän kehottaa kaikkia asiasta yhtään tietäviä ottamaan yhteyttä poliisiin.

Tuomittu raiskaaja ja murhaaja Jeremy Jones myönsi jo kerran murhanneensa ensin vanhemmat ja sen jälkeen tytöt, mutta perui myöhemmin tunnustuksensa.

– Ihmiset pelkäävät yhä häntä, joka on tämän kaiken takana. Tarvitsen tietoa, joka johtaa tuloksiin, Laurian äiti Lorene Bible kertoi USATodaylle.

– Päätin jo aikaisessa vaiheessa, että löydän lapseni — tai teen sen eteen kaiken, mikä on fyysisesti mahdollista, hän kertoi Tulsawordlin haastattelussa.

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Periaatteessa olen tosi iloinen että Laurian äiti pitää tätä kylmää keissiä yhä hereillä ja lyö rumpua tutkimusten jatkumisen puolesta. Mutta siltivähän epäilen että selviääkö mitään?

Epäilen yhä että tytöt ovat keskenään tai kolmannen osapuolen auttamana jutun takana ja että mitään sattumalta paikalle sattunutta sarjamurhaajaa ei ole. Jo valmiiksi kuolemansellissä istuva murhaaja voi saada lisäaikaa elämälleen tunnustamalla vähän lisää, mutta kun mitään todisteita ei ole jutun tueksi tarjolla, sitä on hiukan vaikeata uskoa.

Löytyykö mistään muuten kuvaa tai tietoa Freemannien asumuksen sijainnista? Useinhan nuo mobilehomet ovat alueella missä on muitakin sellaisia. Trailerpark voi olla kokonainen kylä tai asuinalue täynnä vastaavia asumuksia. Tätä tukisi se, että naapurin on sanottu huomanneen palo ja syntymäpäiväjuhlien jälkeen joku oli kuullut riidan pihalla. Mutta toisaalta jossakin mainittiin myös että sijainti oli syrjäinen ja että palon havaitsi ohiajanut motoristi. Kumpi lienee oikein?

Tuossa Iltasanomien jutussa mainitaan ärsyttävästi että tapauksia on muitakin. Puhutaankohan tässä ylipäätään siitä älyttömästä määrästä kadonneita lapsia ja nuoria mikä Yhdysvalloissa on, vai onko samalla seudulla samoihin aikoihin tapahtunut muitakin katoamisjuttuja? Se nimittäin saattaisi muuttaa asioita. Joko niin että seudulla todella olisi liikkunut poikkeuksellisen uhkarohkea sarjamurhaaja joka uskaltautuisi taloon jossa on liipasinsormeltaan herkkä aikamies tai sitten niin, että tytöt olisivat saaneet inspiraatioita jostakin paikallislehdissä esillä olleen keissin yksityiskohdista.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Täysi Purenta kirjoitti:Tuossa Iltasanomien jutussa mainitaan ärsyttävästi että tapauksia on muitakin. Puhutaankohan tässä ylipäätään siitä älyttömästä määrästä kadonneita lapsia ja nuoria mikä Yhdysvalloissa on, vai onko samalla seudulla samoihin aikoihin tapahtunut muitakin katoamisjuttuja?
Sillä viitattiin Ilta-Sanomien juttukokonaisuudessa olleisiin muihin katoamistapauksiin Yhdysvalloissa, joilla ei ole siis yhteyksiä.

NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1578
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Iltalehti

Ratkeaako 18 vuotta sitten Oklahomassa kadonneiden Ashleyn ja Laurien mysteeri vihdoin? - sheriffi löysi komerosta tukun tärkeitä muistiinpanoja

Vuoden 1999 joulukuussa 16-vuotiaat tytöt Ashley Freeman ja Laurie Bible katosivat eikä heitä ole sen koommin nähty.

Tytöt olivat viettäneet Freemanin syntymäpäiväjuhlia Freemanin perheen asuntovaunussa Oklahomassa. Biblen oli tarkoitus viettää yö Freemanin perheen luona.

Yöllä asuntovaunu syttyi tuleen. Palon huomasi lähistöllä ollut ihminen, joka soitti paikalle palokunnan. Kun palokunta saapui, vaunusta löytyi Ashley Freemanin äidin Kathy Freemanin ruumis. Häntä oli ammuttu päähän. Perheen isän Danny Freemanin ruumis löytyi myöhemmin. Myös häntä oli ammuttu päähän.

Koska isän ruumista ei heti löytynyt, poliisi epäili häntä tulipalon sytyttäjäksi. Arveltiin miehen tappaneen vaimonsa ja siepanneen tytöt. Kun ruumis löytyi, mysteeri syveni.

Laatikko löytyi sattumalta

Tyttöjen katoamisesta on nyt 18 vuotta. Hiljattain rikostutkinnassa tapahtui merkittävä käänne. Paikallinen sheriffi löysi vanhoja muistiinpanoja, joihin on kirjattu muun muassa tärkeitä silminnäkijähavaintoja. Muistiinpanot löytyivät sattumalta laatikosta poliisiaseman toimistohuoneen komerokaapista. Vanha sheriffi oli jäänyt eläkkeelle, ja kun virkaan astunut, uusi sheriffi siivosi työhuoneensa komerokaappeja, hän löysi laatikon täynnä katoamiseen littyviä muistiinpanoja.

- Siinä se laatikko nökötti näkyvillä. Emme edes varsinaisesti etsineet sitä, sheriffi kertoo.

Poliisi aikoo uusien todisteiden perusteella haastatella tyttöjen katoamiseen liittyviä henkilöitä. Osa heistä on sellaisia, joita ei ole aiemmin haastateltu. Sheriffi kutsuu muistiinpanoja merkittäviksi.

Äidin toivo elää

Tyttöjen katoamisen jälkeen tapausta on yrittänyt selvittää poliisin lisäksi myös Lauria Biblen perhe. Äiti Lorene Bible on yrittänyt useina vuosina saada vinkkejä tyttärensä katoamiseen liittyen. Sosiaalisessa mediassa äiti on etsinyt tytärtään hashtagilla #findlauriabible. Facebookiin hän on perustanut ryhmän Find Lauria Bible.

Tuoreella videolla äiti kertoo tekevänsä joka päivä jotakin, mikä auttaisi tyttären löytämisessä. Ennen tyttären löytymistä äiti ei saa rauhaa.

- Kun menettää läheisen, tietty asia päättyy. Kuollutta voi mennä muistelemaan esimerkiksi hautausmaalle. Minun kohdallani niin ei ole käynyt, äiti kertoo.

Hän sai vuosi sitten Facebook-ryhmän kautta yksityisviestin, jossa kehotettiin etsimään tyttöjä kuuluisan paikallisen murhaajan kotoa. Kun äiti meni paikalle, mitään ei löytynyt.

Auto ja lompakko jäivät

Katoamiseen liittyy edelleen useita erikoisia yksityiskohtia. Hämmennystä on herättänyt erityisesti tulipalopaikalta löytynyt Lauria Biblen käsilaukku, jossa oli yli 160 euroa käteistä. Paikalta löytyi myös tytön vaatteita.

Biblen auto seisoi sekin tuleen sytytetyn vaunun pihalla, avain virtalukossa. Tämä tukisi käsitystä siitä, että tytöt on siepattu eivätkä he ole lähteneet paikalta omin luvin.

Joidenkin julkisuuteen kerrottujen silminnäkijähavaintojen mukaan tytöt on nähty elävinä auton kyydissä katoamisensa jälkeen.

Tällä hetkellä vahvin teoria on, että tulipalon on sytyttänyt ulkopuolinen, asuntovaunulle yöllä ajanut henkilö. Tunkeutujia voi myös olla useampi kuin yksi.

Väärä syyllinen

Vuonna 2016 Jeremy Jones -niminen kovan luokan rikollinen mies tunnusti surmanneensa tytöt, mutta poliisi ei ottanut häntä todesta. Jones kertoi jopa paikan, minne jätti tyttöjen ruumiit. Kyseiseltä kaivokselta etsittiin ruumiita, mutta niitä ei koskaan löydetty. Jonesin tunnustus ei lopulta ollut tarpeeksi uskottava.

Syyllisiksi on epäilty myös Danny Freemanin hämäräperäisiä kavereita. Freeman oli ollut ennen kuolemaansa jonkin aikaa mukana huumekaupassa, ja hänen kerrotaan olleen riidoissa. Danny ja Kathy Freemanin pojalla Shanella oli ollut ongelmia poliisin kanssa, ja hän oli kunnostautunut pikkurikollisena. Poliisit olivat ampuneet Shanen jokin aika ennen tulipaloa, kun hän oli niskuroinut poliiseja vastaan.

Freemanin perheen turvaton elämäntyyli ja perheenisän epävakaa luonne on myös nostettu usein esille rikostutkinnan aikana. Danny Freemanilla ja hänen tyttärellään oli huonot välit, ja isän tiedetään olleen väkivaltainen. Samana vuonna kun tytöt katosivat, Danny Freemania syytettiin lapsen hyväksikäytöstä.

Lorena Bible uskoo, että juuri perheen huono maine on tehnyt hallaa rikostutkinnalle. Poliisit eivät ole paneutuneet katoamisiin tarpeeksi, kun ovat ajattelleet, että kyse on "siitä Freemanin perheestä".

Äiti toivoo silti, että tytöt saataisiin lopulta kotiin.

- Elävänä tai kuolleena, Lorena Bible toteaa tuoreessa Facebook-päivityksessä.

Naskali
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ti Maalis 29, 2016 11:02 am

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja Naskali »

Dodii, kuullostaa olleen varsin ammattimaiset ja ahkerat tutkijat siellä asialla.
Toki jos jollain silminnäkijällä tms on oikeasti tärkeää tietoa ollut hallussa, niin eikö hänkin olisi voinut uudelleen olla omatoimisesti yhteydessä johonkin toiseen tahoon kun poliisia ei kerran ole vuosikausiin kiinnostanut.

Toivottavasti nyt ei ole liian myöhäistä selvittää juttua.

Ehkäpä juhlissa jokin kärjisti isän ja tyttären välit, ja äiti valitsi miehensä ”puolen” ja siksi jouti myös kuolla? Ehkäpä isäukko nolasi Ashleyn sukulaisten/ystävien nähden ja Ashley päätti lopettaa pitkään jatkuneen kiusaamisen ja alistamisen, ehkä myös hyväksikäytön, lopullisesti.

Se ei kyllä selitä miksi myös Lauria jatkaisi yhä piilottelua, joten kaitpa he ovat molemmat kuolleet jonkun ulkopuolisen toimesta.

originalnightstalker
Martin Riggs
Viestit: 645
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Tästä jutusta o pidätetty joku ronnie pusick tän vuoden huhtikuussa ja syytetty kaikist 4 murhast. Aika mielenkiintosen kuulonen tapaus.

ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Lauria Bible ja Ashley Freeman, Oklahoma, 1999

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Tänään katsoin tän Kadonneet osan jossa oli tämä tapaus..aika leväperäistä poliisien toimet kun palopaikka muka raivattu eikä löytynyt kuin yksi ruumis ja kun toisen tytön vanhemmat halusivat mennä katsomaan uudelleen palopaikkaa niin löysivät tuon Dannyn pahoin palaneen ruumiin..

Vastaa Viestiin