Tampereen Nekala 2007 - Isä ja poika surmattiin

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Plussa korttia sitten käyttivät saadakseen vähän alennusta bensasta....
Olisko siitä sitten tyhmät narahtaneet, kun uhrin korttia siihen käyttivät.

Toisaalta on osattu ajatella, rahallista hyötyä, tulipaloa, toisaalta älynlahjat eivät sitten riittäneet syvällisempään pohdiskeluun.

Avoimet ovet, lehdistö pääsi ainakin seuraamaan, se on ainoa positiivinen seikka tässä tapauksessa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5172
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Kaksoismurhasta syytetyt kauhistuivat oikeuden käsittelyssä tekonsa jälkiä
18.01. - 23:31 (Luotu: 21:41)

Käräjät: Järjettömälle veriteolle Tampereen Nekalassa ei löytynyt motiivin häivää.

Kahdesta murhasta syytteen saaneet neljä nuorta miestä eivät osanneet esittää perjantaina Tampereen käräjäoikeudelle motiivin häivääkään. Kolme heistä myönsi, että kaksi miestä kuoli heidän käsittelyssään. Seurueen ainoa selvä mies tunnusti ainoastaan yhden potkaisun toisen uhrin takapuoleen.

Alkoholista ja lääkkeistä sekaisin ollut kolmikko pyysi jo kaksipäiväisen oikeudenkäynnin alkuvaiheessa, että heidät määrättäisiin mielentilatutkimukseen. Päätekijäksi epäilty 21-vuotias mies arveli olevansa sekaisin muutenkin kuin päihteiden takia.

Kun pääepäillylle oli näytetty kuvat mielettömän väkivallan uhreista, hän oli tokaissut: "Voiko tällainen olla edes mahdollista?".

Kanssasyytetyn muistaman mukaan mies oli palavasta asunnosta tultuaan kertonut tuikanneensa kämpän tuleen ja lopettaneensa ne äijät. Mies ei muistanut sanoneensa sellaista, mutta myönsi suoraan, että sellainen voi vastata todellisuutta.

Raakaa väkivaltaa
Pirkanmaan johtavan kihlakunnansyyttäjän Jouko Nurmisen syytekirjelmä on niin kolkkoa tekstiä, etteivät rankimmat yksityiskohdat sovi perhelehteen.

- Tappaminen on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Vahvan humalatilansa (neljä promillea) ja heikon liikuntakykynsä vuoksi puolustuskyvytön uhri on tapettu neljän miehen voimin määrätietoisesti ja pitkitettyä kärsimystä aiheuttaen. Teko on kestänyt ainakin puolitoista tuntia, Nurminen tiivisti.

Hänen mielestään rikos on törkeä. Tekijät ovat yhdessä väkivalloin tunkeutuneet sattumanvaraisesti valikoituneiden uhrien kotiin, eikä tappamiseen ole ollut näkyvää syytä. Uhrit olivat 58-vuotias isä ja hänen 33-vuotias poikansa.

"Lähdettiin ryöstämään"
Myös toinen 21-vuotias mies muisti tapahtumat huonosti. Sen hän myönsi ainoana, että bensarahaa lähdettiin etsimään varmaankin ryöstämällä kuten kaveri oli maininnut.

- Hakattiin me vähän kaikki, paitsi selvä mies, jonka osuudesta en ole varma. Siinä tuli lyötyä vähän joka puolelle. Olivat ne verillä molemmat. Kaveri kokeili pulssia ja sanoi, että ovat hengissä, mies kuvaili tilannetta ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Pahoinpitelyn välillä tälle kaverille tuli välillä nälkä, ja hän lämmitti keittiöstä löytämänsä pitsan.

Muille eväs ei kuulemma kelvannut.

Tankkaustauon aikana miehet söivät asunnosta löytämiään pillereitä, ja päät sekosivat hämärän rajamaille. Kuljettajana toiminut selvä mies on puhunut poliisikuulusteluissa avoimesti. Hän on halunnut selvittää asian, ja kiisti oman syyllisyytensä. Hän oli mukana toisenkin pahoinpitelyn aikana, mutta lähti sitten ulos.

- Olin tuskastunut. Minulla oli kylmä hiki, mutta en pystynyt aikaisemmin lähtemään, mies muisteli.

Murhakäräjät

Tampereen Nekalan murhakäräjillä syytetään neljää miestä kahdesta murhasta, törkeästä ryöstöstä, tuhotyöstä ja vahingonteosta.

Syyttäjä vaatii kolmelle heistä elinkautista vankeutta ja 17-vuotiaalle syytetylle 15 vuoden vankeusrangaistusta.

Käräjien toinen päivä istutaan maanantaina, jolloin kuullaan kymmentä todistajaa.

Aamulehti
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Amsterdam
Armas Tammelin
Viestit: 74
Liittynyt: Su Loka 28, 2007 8:17 pm
Paikkakunta: South Coast

Viesti Kirjoittaja Amsterdam »

Tässäpä "hieno" kirjoitus Aamulehden nettisivuilta.
Linkki

Paha: Nekalan joukkohurmiossa kukaan ei uskaltanut tai välittänyt sanoa pieksemiselle SEIS, Katso video oikeudenkäynnistä ja lue jutut Nekalan veriteosta täällä

Miksi nuori tappaa?

Isän ja pojan elämä loppui Tampereen Nekalassa aamuyöllä viime elokuussa. Illalla nukkumaan mennessään he eivät sitä tienneet.

21-vuotiaat Sami ja Mika sekä Niko, 17 (nimet muutettu) vetävät kaljaa 24 tölkin salkusta Tampereen Keskustorilla Vanhan kirkon edessä. Eetu, 19 on selvin päin hengessä mukana. Hän ajaa porukan kuskina vanhalla Honda Accordillaan.

Poppikone toimii ja pari "mäyräkoiraa" eli 12 oluen pakkausta varmistaa, ettei juoma lopu kesken.

Mika ja Niko ovat velipuolia. Sami ja Mika ovat olleet perhekuntoutuskodissa yhtä aikaa. Eetu on vierain koko porukalle, mutta tutuin Samille, koska seurustelee Samin pikkusiskon kanssa.

Huostaanotetut pojat ovat tutustuneet toisiinsa laitoksissa ja ystävystyneet pienistä ikäeroista huolimatta. Porukan henki on vahva. Yhdessä on koettu monenlaista. Kohta he tappavat kaksi ihmistä.

Samia ja Mikaa yhdistää myös nuori isyys. Mikan lapsi täyttää neljä vuotta, Samin on vähän nuorempi. Lastensa äitien kanssa he eivät ole enää yhdessä.

Mika asuu uuden avovaimonsa kanssa Atalassa, Eetu vuokrayksiössään Kangasalan Nattarissa. Automaalariksi ammattikoulusta valmistunut Sami asuu virallisesti vanhemmillaan, mutta punkkaa siellä, missä sopii. Usein punkka löytyy Eetun kämpiltä Nattarissa.

Nuorimmainen Niko asustaa virallisesti tamperelaisessa perhekuntoutuskeskuksessa. Muilla kuin Samilla ei ole peruskoulun jälkeen ammattikoulutusta. Kenelläkään ei ole töitä.

Velkoja perimään

Hiljaiselo alkaa tylsistyttää poikia puolenyön jälkeen. Uho nousee. Samin ja Mikan mielestä kannattaisi lähteä Nekalaan - perimään velkoja ja näyttämään jollekin.

Accordin bensamittari näyttää punaista, mutta Eetu lähtee reissulle. Rahattomat kaverit lupaavat maksaa bensat.

Mika on asunut lapsena Nekalan Atomikylässä ja myös puukerrostaloissa. Seutu on tuttu, mutta mitään perittäviä velkoja ei ole.

Eetu kurvaa Accordilla Lampipuiston varteen ja parkkeeraa auton.

- Se oli sellaista häiriköintiä, kertoo Mika poliisille jälkeen päin.

Puoli kolmen jälkeen aamuyöllä "häiriköinti" on ohi.

Pojille täysin tuntemattomat isä ja poika makaavat kuolleina Nekalantie 56 B:n asunnossa. Aamulehden lehdenjakaja soittaa tulipalosta hätäkeskukseen kello 3.35.

Hiljaiselo alkaa tylsistyttää poikia puolenyön jälkeen. Uho nousee. Samin ja Mikan mielestä kannattaisi lähteä Nekalaan - perimään velkoja ja näyttämään jollekin.

Accordin bensamittari näyttää punaista, mutta Eetu lähtee reissulle. Rahattomat kaverit lupaavat maksaa bensat.

Mika on asunut lapsena Nekalan Atomikylässä ja myös puukerrostaloissa. Seutu on tuttu, mutta mitään perittäviä velkoja ei ole.

Eetu kurvaa Accordilla Lampipuiston varteen ja parkkeeraa auton.

- Se oli sellaista häiriköintiä, kertoo Mika poliisille jälkeen päin.

Puoli kolmen jälkeen aamuyöllä "häiriköinti" on ohi.

Pojille täysin tuntemattomat isä ja poika makaavat kuolleina Nekalantie 56 B:n asunnossa. Aamulehden lehdenjakaja soittaa tulipalosta hätäkeskukseen kello 3.35.

Mäkkärille syömään

Ensimmäisen pieksennän jälkeen pojat käyvät tankkaamassa Eetun auton A24-asemalla. Uhreilta löytyi 10 euroa käteistä.

Sitten nelikko palaa asunnolle, uhreilta jäi saamatta pankkikortin tunnusluku. Nyt käyttöön otetaan uhrien työkalupakista ja keittiöstä löytynyt aseistus.

Selvin päin oleva Eetu tuntee pahaa oloa hakkaamisesta, viiltelystä ja silityslaudalla hakkaamisesta, mutta ei kutsu apua. Harkinta-aikaa olisi, mutta porukan henki on vahvempi. Kavereita ei jätetä.

Eetu ajaa kotiinsa Kangasalle. Kuluu yli puoli tuntia. Pienen mietinnän jälkeen hän kurvaa takaisin Nekalaan. Kaverit löytyvät kulmilta. Kasassa oleva nelikko ajaa kohti Viinikan liikenneympyrää, kun siniset valot vilkkuvat Nekalantiellä.

Taukopaikka löytyy Sammon valtatien McDonaldsilta. Autokaista on auki 24 tuntia. Veriset vaatteet eivät haittaa, kun ruuan tilaa auton sisältä.

- Ottaako kukaan mitään? kysyy Sami ja lupaa tarjota hampurilaiset.

Mikaa almut eivät kiinnosta. Hän kävelee Kissanmaalle ja soittaa avovaimonsa hakemaan. Ruokailun jälkeen Eetu ajaa Samin ja Nikon kanssa Nattariin nukkumaan.

Neljän viikon päästä 18. syyskuuta Tampereen poliisi ottaa nelikon kiinni kahdesta murhasta ja tuhotyöstä epäiltynä.

Miksi kiinni?

Samilta jäi verijälkiä pihalle ja hänen dna:nsa oli jo valmiiksi poliisin rekisteristä, autovarkauksien takia. Eetu taas otti mukaansa toisen uhrin kännykän ja käytti sitä kerran verkossa Kangasalla, mistä jäi paikannustieto.

Poikien kaveruussuhteet ja tekemiset selvisivät Tampereen poliisille aika pian.

Sami, Mika, Niko asuttavat nyt Tampereen poliisivankilan 7,92 neliön sellejään neljättä kuukautta, Eetu istuu Kylmäkoskella. Tutkintavangin päivää tahdittavat kuulustelut ja tunti yksinäisulkoilua.

Päätutkijasta, rikosylikonstaapeli Petri Luomasta tuntuu huimalta, että neljän kuukauden tutkintavankeuden aikana yhdenkään epäillyn isä ei käynyt katsomassa lastaan.

Perjantaina nelikko pääsi jaloittelemaan Tampereen käräjäoikeuteen. Edessä voi olla elinkautinen eli yli 12 vuotta koppihoitoa.

Kuulusteluissa vain yksi pojista, Kuski-Eetu ilmaisi ääneen katuvansa tapahtumia. Muut eivät pystyneet pukemaan tuntojaan sanoiksi.

Profilointi täsmää

Moniongelmainen/rikkinäinen perhetausta: Osalla Nekalan surmaajista.
Vanhempien alkoholiriippuvuus: Joiltain osin.
Huostaanotto/laitossijoitus: Nekalan surmaajat.
Toimeton/työtön: Nekalan surmaajat.

Alle 20-vuotiaat tekevät henkirikoksen selvästi useammin ryhmässä verrattuna kaikkiin henkirikoksiin.

Noin joka neljäs nuorten tekemä henkirikos kohdistuu täysin tuntemattomaan uhriin.

Tuntemattomien uhrien osuus kaikissa henkirikoksissa on noin 10 prosenttia.

Lähes kolmasosassa nuorten henkirikoksista useampi uhri.

Keskimäärin alle 10 prosentissa kaikista rikoksista on useampi uhri.

Ryöstömotiivi nuorilla 25 prosentissa tapauksista, kaikissa henkirikoksissa vain 5-6 prosentissa.

Olli-Pekka Nissinen
Trust no one!

Ranta-Suutari
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 4:01 am
Paikkakunta: Hämy-Linna

Meidän Herramme muurahaisia?

Viesti Kirjoittaja Ranta-Suutari »

Jotenkin tuntuu tuollainen täysin sivullisiin kohdistuva väkivalta kovasti lisääntyneen Suomessa? Ainahan on henkirikoksia tehty tutussa ryyppyporukassa tai "perhepiirissä", mutta tuollainen täysin sattumanvarainen ja tuntemattomiin kohdistuva "ryöstömurhailu", ja siis etenkin että saaliiksi saadaan stereot, kännykkä ja kymmenen euroa, on jotenkin viitteellistä mihin yhteiskuntamme suvaitsevaisuudessaan on luisumassa?

Toivottavasti syyttäjän näille venkuloille esittämät elinkautiset saavat myös hyväksyntänsä käräjäoikeuden tuomarien ja lautamiesten näkökannoissa? Jos tästä paljon aletaan lipeämään, niin varmasti kohta kansalaisten näkemys Suomen oikeuden oikeudenmukaisuuteen alkaa rakoilemaan? Ja siitä taas voi olla ennalta näkemättömiä ja vakaviakin seurannaisvaikutuksia?

Muuten, miksi nuo venkulat lähtivät juuri Tampereen Nekalaan itseään toteuttamaan, vaikka eivät itse olleet sieltä kotoisin? No ehkä varmasti juuri siksi, koska he tiesivät, ettei poliisi juuri Nekalaan aivan pienien hälytysten takia ajelemaan vaivaudu? Nekalahan on Tampereella yksi poliisin kannalta hankalimmista paikoista.

Miina
Martin Riggs
Viestit: 622
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 8:32 am
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Miina »

Tuo uhrien sattumanvaraisuus on kyllä todella mieletöntä, siis etenkin kun uhrit ovat olleet omassa kodissaan. Ei käsitä.

Pätkä iltasanomista:
Kolme perhettä pelastui sattumalta Tampereen Nekalan kaksoismurhasta syytetyn nelikon hyökkäykseltä.

17-21 -vuotiaat miehet yrittivät rynniä asuntoihin, mutta he eivät päässeet sisälle. Yhdestä asunnosta rikottiin ikkuna, toisen ovelle kolkutettiin turhaan. Yhdellä ovella syntyi nujakka, mutta peremmälle tunkeutujat eivät päässeet.

Miehet siirtyivät kadun toiselle puolelle. Erään asunnon keittiön ikkunasta näkyi ihmisiä. Miehet kolkuttivat ovelle, ja 58-vuotias mies tuli avaamaan. 21-vuotias syytetty iski hänet tajuttomaksi ja raahasi sisälle asuntoon.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1477689

Kutsuiko näistä kolmesta kukaan poliisia? Tiedän, ettei tuolla seudulla niitä välttämättä niin herkästi kutsuta. Mutta jos ovat ikkunankin joltain rikkoneet ja jonkun kanssa nujakoineet, niin luulisi nyt jonkun poliiseille soittaneen.
"Pohjimmiltaan hän oli lempeä, miellyttävä ja jopa älykäs. Taitavasti sen kätki hän kaikilta meiltä..." (Miksei täällä humppa soi? Eläkeläiset)

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Aamulehti kirjoitti:Kaksoismurhasta syytetyt kauhistuivat oikeuden käsittelyssä tekonsa jälkiä

18.01. - 23:44 (Luotu: 21:55)

Kahdesta murhasta syytteen saaneet neljä nuorta miestä eivät osanneet esittää perjantaina Tampereen käräjäoikeudelle motiivin häivääkään. Kolme heistä myönsi, että kaksi miestä kuoli heidän käsittelyssään. Seurueen ainoa selvä mies tunnusti ainoastaan yhden potkaisun toisen uhrin takapuoleen.

Alkoholista ja lääkkeistä sekaisin ollut kolmikko pyysi jo kaksipäiväisen oikeudenkäynnin alkuvaiheessa, että heidät määrättäisiin mielentilatutkimukseen. Päätekijäksi epäilty 21-vuotias mies arveli olevansa sekaisin muutenkin kuin päihteiden takia.

Kun pääepäillylle oli näytetty kuvat mielettömän väkivallan uhreista, hän oli tokaissut: "Voiko tällainen olla edes mahdollista?".

Kanssasyytetyn muistaman mukaan mies oli palavasta asunnosta tultuaan kertonut tuikanneensa kämpän tuleen ja lopettaneensa ne äijät. Mies ei muistanut sanoneensa sellaista, mutta myönsi suoraan, että sellainen voi vastata todellisuutta.

Raakaa väkivaltaa

Pirkanmaan johtavan kihlakunnansyyttäjän Jouko Nurmisen syytekirjelmä on niin kolkkoa tekstiä, etteivät rankimmat yksityiskohdat sovi perhelehteen.

- Tappaminen on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Vahvan humalatilansa (neljä promillea) ja heikon liikuntakykynsä vuoksi puolustuskyvytön uhri on tapettu neljän miehen voimin määrätietoisesti ja pitkitettyä kärsimystä aiheuttaen. Teko on kestänyt ainakin puolitoista tuntia, Nurminen tiivisti.

Hänen mielestään rikos on törkeä. Tekijät ovat yhdessä väkivalloin tunkeutuneet sattumanvaraisesti valikoituneiden uhrien kotiin, eikä tappamiseen ole ollut näkyvää syytä. Uhrit olivat 58-vuotias isä ja hänen 33-vuotias poikansa.

"Lähdettiin ryöstämään"

Myös toinen 21-vuotias mies muisti tapahtumat huonosti. Sen hän myönsi ainoana, että bensarahaa lähdettiin etsimään varmaankin ryöstämällä kuten kaveri oli maininnut.

- Hakattiin me vähän kaikki, paitsi selvä mies, jonka osuudesta en ole varma. Siinä tuli lyötyä vähän joka puolelle. Olivat ne verillä molemmat. Kaveri kokeili pulssia ja sanoi, että ovat hengissä, mies kuvaili tilannetta ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Pahoinpitelyn välillä tälle kaverille tuli välillä nälkä, ja hän lämmitti keittiöstä löytämänsä pitsan.

Muille eväs ei kuulemma kelvannut.

Tankkaustauon aikana miehet söivät asunnosta löytämiään pillereitä, ja päät sekosivat hämärän rajamaille. Kuljettajana toiminut selvä mies on puhunut poliisikuulusteluissa avoimesti. Hän on halunnut selvittää asian, ja kiisti oman syyllisyytensä. Hän oli mukana toisenkin pahoinpitelyn aikana, mutta lähti sitten ulos.

- Olin tuskastunut. Minulla oli kylmä hiki, mutta en pystynyt aikaisemmin lähtemään, mies muisteli.

Murhakäräjät

Tampereen Nekalan murhakäräjillä syytetään neljää miestä kahdesta murhasta, törkeästä ryöstöstä, tuhotyöstä ja vahingonteosta.

Syyttäjä vaatii kolmelle heistä elinkautista vankeutta ja 17-vuotiaalle syytetylle 15 vuoden vankeusrangaistusta.

Käräjien toinen päivä istutaan maanantaina, jolloin kuullaan kymmentä todistajaa.
Aamulehti kirjoitti:Nekalan kaksoissurman käräjöinti jatkuu

21.01. - 08:34 (Luotu: 07:07)

Nekalan kaksoissurman käsittely jatkuu Tampereen käräjäoikeudessa tänään. Vastaajien ja asianomistajien lisäksi oikeudessa kuullaan kymmentä todistajaa.

Kaikkia neljää surmista epäiltyä nuorta miestä syytetään kaksoismurhasta ja törkeästä ryöstöstä.

Syyttäjä vaatii Tampereen Nekalan surmatöistä kolmelle täysi-ikäiselle elinkautista ja 17-vuotiaalle 15 vuoden tuomiota.

Nelikko surmasi raa'asti 58-vuotiaan isän ja hänen 33-vuotiaan poikansa heidän kotiinsa Nekalantie 56 B:ssä rapussa 21. elokuuta. Syyttäjän mielestä teko on kokonaisuudessaan törkeä.

Epäillyt kiistävät syyllistyneensä murhiin.

Kahta nuorista syytetään myös tuhotyöstä. He sytyttivät uhrien kodin tuleen peitelläkseen jälkiään. Palo vahingoitti muitakin asuntoja.

Kaksoismurhasta syytetyt olivat tekoaikaan 17-, 19- ja 21-vuotiaita. Yksi syytetyistä on Kangasalta, muut ovat tamperelaisia. He ovat olleet tutkintavankeina 18. syyskuuta lähtien.

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin Sanomat kirjoitti:Nekalan polttosurmista syytetyt odottamaan välituomiota vangittuina

Julkaistu: 19:35

Kahdesta murhasta Tampereen Nekalassa syytetyt neljä nuorta miestä pidetään kaikki vangittuina, päätti Tampereen käräjäoikeus maanantaina.

Oikeus antaa kahden viikon kuluttua välituomion. Siinä on määrä päättää muun muassa, lähetetäänkö miehiä mielentilatutkimukseen ja voidaanko yksi heistä päästää vapaaksi.

Mielentilatutkimukseen pääsyä on pyytänyt kolme syytettyä. Neljäs olisi halunnut vapaalle jalalle jo maanantaina, mutta siihen oikeus ei suostunut. Oikeus voi halutessaan passittaa hänetkin mielentilatutkimukseen, vaikka hän ei itse pidä sitä tarpeellisena.

Vapauttamista vaatinut 19-vuotias poistui surma-asunnosta, kun teräaseita alettiin käyttää. Hän on nelikosta ainoa, jolla on kunnollisia muistikuvia tapahtumista. Syyttäjä piti loppulausunnossaan mahdollisena, että hän olisi murhien sijasta syyllistynyt törkeisiin pahoinpitelyihin. Nuorukainen on myöntänyt yhden potkun.

Nelikkoa syytetään myös törkeästä ryöstöstä, sillä he veivät asunnosta omaisuutta. Kahta heistä syytetään lisäksi tuhotyöstä, koska surma-asunto sytytettiin lopuksi palamaan.

Oikeudessa ilmeni maanantaina, että syytetyistä vanhin, 22-vuotias, meni kihloihin hieman ennen joulua, vaikka on ollut tutkintavankina syyskuusta saakka.

Morsian oli haastettu oikeuteen todistajaksi. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan hänen oli määrä kertoa kuulemistaan puheista, jotka liittyvät asunnon sytyttämiseen.

Nuori nainen tuli oikeuteen, mutta ei todistanut. Lain mukaan todistamasta saa kieltäytyä muun muassa jos on kihloissa asianosaisen kanssa.
Ilta-Sanomat kirjoitti:Nekalan surmat: Välituomio annetaan kahden viikon kuluttua
21.1.2008 18:04

Tampereen Nekalassa tapahtuneen kaksoismurhan oikeuskäsittely päättyi illansuussa. Neljä nuorta vastaajaa passitettiin Kylmäkosken vankilaan odottamaan kahden viikon päästä tulevaa välipäätöstä.

58-vuotias mies ja hänen 33-vuotias poikansa surmattiin viime elokuussa poikkeuksellisen raa'asti. Teosta syytetään neljää 17-21-vuotiasta miestä.

Syytetyistä kolme pyytää määräystä mielentilatutkimukseen. Vähiten tapahtumiin osallistunut ja surmapaikalta välillä kotiinsa poistunut 19-vuotias ei pyydä mielentilatutkimusta.

Syyttäjä vaatii 19- ja 21-vuotiaille miehille elinkautista. 17-vuotiaalle vaaditaan 15:n vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetyillä ei ole ollut erityisen turvallinen lapsuus. Kaikki on otettu huostaan 9-14-vuotiaina. Nuorin oli vieläkin huostaan otettuna.

Kahden viikon päästä oikeus ottaa kantaa vastaajien syyllisyyteen ja antaa päätöksen mahdollisesta mielentilatutkimuksesta.

Surmat tehtiin 21. elokuuta. Nuoret otettiin kiinni 18. syyskuuta. Siitä saakka he ovat olleet eristetyinä toisistaan. Nyt heidät siirretään Kylmäkosken vankilaan, ja he pääsevät keskenään tekemisiin ensimmäistä kertaa kiinni joutumisen jälkeen.
Aamulehti kirjoitti:Nekalan surmien välituomio kahden viikon kuluttua

21.01. - 18:14 (Luotu: 18:14)

Tampereen käräjäoikeus antaa välituomion Nekalan surmista maanantaina 4. helmikuuta. Käräjäoikeus päättää silloin myös syytettyjen lähettämisestä mielentilatutkitukseen. Neljästä syytetystä yksi vastustaa mielentilatutkimusta.

Käräjäoikeus kuunteli maanantaina kaikkien asianosaisten loppulausunnot. Yksi syytetyistä oli sitä mieltä, että hän ei ole ollut osallisena veritekoihin. Hän oli ollut autonkuljettajana ja poistunut paikalta ennen surmia. Myöhemmin hän oli kuitenkin palannut takaisin noutamaan tovereitaan.

Tampereen Nekalan kaupunginosassa elokuussa tapahtuneen kaksoissurman oikeuskäsittely alkoi perjantaina Tampereen käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan Nekalassa riehunut neljän nuoren miehen joukko syyllistyi kahteen murhaan ja törkeään ryöstöön.

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^No tässä jutussa ei kukaan ainakaan pääse taivastelemaan, että voivoi, kun olivat niin HYVÄSTÄ ja KUNNOLLISESTA perheestäkin.... :roll:

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7241
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Olipa näistäkin "sankareista" juttua uudessa Alibissa.
Kehdataan kyllä hakata puolustuskyvyttömiä ihmisiä, mutta
omaa pärstää ei sitten kehdata näyttää.
Toivottavasti syyttäjän vaatimus elinkautisesta menee läpi, niin saavat tylsistyä oikein kunnolla ainakin seuraavat 12 vuotta. :roll:

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tiina kirjoitti:Toivottavasti syyttäjän vaatimus elinkautisesta menee läpi, niin saavat tylsistyä oikein kunnolla ainakin seuraavat 12 vuotta.
Huomenna on luvassa välituomio. Saas nähdä, pääseekö yksi syytetyistä vapaalle jalalle.

koskisen masa
Nikke Knakkertton
Viestit: 191
Liittynyt: Ke Marras 14, 2007 11:58 pm
Paikkakunta: Sodoma/Hamppukaupunki/Zion

Viesti Kirjoittaja koskisen masa »

Julmaa tekstiä, vai mitäs sanotte....

"Hyvin vähän tiedämme myöskään niistä lapsista, jotka yhteiskunta on huostaanottanut ja sijoittanut kodin ulkopuolelle. Lapsen iän ja sukupuolen tiedämme; ja tiedämme minkä lakipykälän perusteella lapsi on sijoitettu; sekä tiedämme minkä tyyppiseen paikkaan hänet on sijoitettu. Viimeisin laaja valtakunnallinen tilastollinen tutkimus tehtiin vuoden 1987 aikana lastensuojelun asiakkaana olleista lapsista (Kivinen & Heinonen 1990 ja Kivinen 1992). Se nosti esiin valtavan kirjon tilanteita ja lasten polkuja paikasta toiseen. Siinä ei kuitenkaan tavoitettu sitä, miten lapset voivat ja saatiinko erilaisilla poluilla niitä kulkeville lapsille jotain hyvää tarjottua.

Kymmenessä vuodessa voi havaita eroja sen suhteen, minkä ikäisenä lapset otetaan huostaan, voi - ja myös kysyä näiden erojen perään".


...

"Viime aikoina Ruotsissa (Vinnerljung) on kritisoitu erityisesti nuorten lyhytaikaisia sijoituksia laitoshoitoon; laitoskulttuurin on todettu enemmän vahvistavan kuin korjaavan nuorten epäsosiaalista käyttäytymistä. Toisaalta, sukulaissijoitusten on todettu olevan vahvasti sijoitusten katkeamiselta suojaavia tekijöitä (Sallnäs & Vinnerljung & Kyhle Westermark 2004). Englantilaisesta tutkimuksen mukaan, 80% nuorista ei pitänyt yhteyttä sijaisperheeseen, vaikka olivat olleet sijoitettuna perheeseen pitkään, jopa koko ikänsä. Sijaisperheet eivät useinkaan halunneet jatkaa yhteydenpitoa. Nuorilla sijaisperheistä itsenäistyneillä aikuisilla ei siis juurikaan ollut sijoituksen jälkeen sellaisia sosiaalisia suhteita ja tukipilareita, joita yhteiskunnan järjestämät palvelut olisivat tuottaneet taikka ylläpitäneet.

Tiedämme myös (Vinnerljungin tekemän) pitkittäistutkimuksen perusteella, että sijoitettuna olleiden lasten toinen tai molemmat vanhemmat ovat kuolleet ennen kuin lapset ehtivät aikuisiksi - 36%:lla ei ole vanhempaa, kun he täyttävät 25 v (väestössä osuus on 7 %) - ja useimmiten vanhemmat ovat kuolleet väkivaltaisesti ja päihdekytkentäisesti. Sijoitettuna olleet lapset tulevat väestöön verrattuna useammin teinivanhemmiksi, jättävät peruskoulun jälkeiset opinnot väliin, jäävät sosiaalihuollon piiriin ja usein joutuvat laitoshuoltoon joko päihteiden väärinkäytön takia taikka mielenterveyssyistä; heidän rikosrekisterinsä on myös paljon väestön samanikäisiä paksumpi.

Vinnerljung mittasi nuorten selviytymistä sillä, löytyykö heitä erilaisista "negatiivisista" rekistereistä, ja päätyi lopulta järkyttävään tulokseen: hänen mukaansa kukaan ei selviytynyt. Kuitenkin maailmalla yleisin tulos on, että kolmasosa selviytyy. On myös tutkimuksia, joissa kaikki haastatteluun suostuneet nuorisokodissa asuneet naiset ovat kokeneet selviytyneensä ja jotka pitävät tärkeänä, etteivät toista lapsilleen sitä mitä ovat itse kokeneet. Kysymys on mittaustavoista ja määrityksistä".


http://216.239.59.104/search?q=cache:Gc ... taanotettu

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6653
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

IL ja IS kertovat, että kaikki neljä määrättiin tutkimuksiin. Oikeus ottaa sen jälkeen kantaa, mihin rikoksiin he ovat syyllistyneet.

otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Kaksoissurmaajien saalis: 10 euroa ja käytettyä tavaraa

4.2.2008 16:35
Kaksoissurmasta epäiltyjen saalis jäi vaatimattomaksi.

Tämän Nekalan surmaajat myönsivät
- kaksi lompakkoa, joista löytyi rahaa kymmenen euroa ja pankkikortit
- X-box-pelikonsoli ja dvd-peli
- digisovitin
- matkapuhelin
- seinäkello
- rannekello
- viinapullo
- ruokaa
- Tenox-lääkkeitä
- käytettyjä vaatteita
- muuta sekalaista, vähäarvoista omaisuutta

http://www.iltalehti.fi/tampere/2008020 ... 3_te.shtml

Nämä he myönsivät
4.2.2008 16:30
Syyttäjää vaatii tuomioita murhista; uhrit puhuvat tapoista ja pahoinpitelyistä.

1. 21-vuotias

Syyttäjän kanta: kaksi murhaa, vahingonteko, törkeä ryöstö, tuhotyö. Vaatii elinkautista vankeusrangaistusta.

21-vuotias myönsi: kaksi tappoa, vahingonteko, törkeä ryöstö, tuhotyö. Pyytää mielentilatutkimukseen.

2. 21-vuotias

Syyttäjän kanta: kaksi murhaa, törkeä ryöstö, tuhotyö. Vaatii elinkautista vankeusrangaistusta.

21-vuotias myönsi: törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö. Pyytää mielentilatutkimukseen.

3. 19-vuotias

Syyttäjän kanta: kaksi murhaa, törkeä ryöstö. Vaatii elinkautista vankeusrangaistusta.

19-vuotias myönsi: pahoinpitely (potkaisi vanhempaa miestä kerran pakaraan)

4. 17-vuotias

Syyttäjän kanta: kaksi murhaa, törkeä ryöstö. Vaatii 15 vuoden vankeusrangaistusta.

17-vuotias myönsi: pahoinpitely (potki vanhempaa miestä ylävartaloon), törkeä ryöstö. Pyytää mielentilatutkimukseen.

http://www.iltalehti.fi/tampere/2008020 ... 1_te.shtml

Nekalan surmaajien mielentila tutkitaan
4.2.2008 15:18 (Päivitetty 4.2.2008 16:24)
Käräjäoikeus on kallistumassa sille kannalle, että kaikki neljä ovat vastuussa 59-vuotiaan uhrin kuolemasta.

Kaksoissurmaajien saalis: 10 euroa ja käytettyä tavaraa

Tämän Nekalan surmaajat myönsivät
Nekalan kaksoissurmasta syytettyjen 17-21-vuotiaiden nuorukaisten mielentila on syytä tutkia. Tähän tulokseen päätyi Tampereen käräjäoikeus hetki sitten antamassaan välituomiossa.

Käräjäoikeus on kallistumassa sille kannalle, että kaikki neljä ovat vastuussa 59-vuotiaan uhrin kuolemasta. Sen sijaan nuoremman miehen kuolemaan ovat lähinnä vaikuttaneet 21-vuotiaat syytetyt. Tosin käräjäoikeus ottaa kantaa rikosnimikkeisiin jatkokäsittelyssä sen jälkeen, kun mielentilatutkimukset ovat valmistuneet.

Asian pääkäsittely alkoi 18. tammikuuta, jolloin johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen luki nuorukaisille syytteet 34-vuotiaan miehen ja tämän 59-vuotiaan isän murhista ja törkeästä ryöstöstä. Syytettyjen saama ryöstösaalis oli mitätön.

Tapahtumat ajoittuvat yöhön 21. elokuuta Tampereen Nekalassa. Puolitoista tuntia kestäneen kidutuksen päättyessä 59-vuotiaalla oli 111 ja hänen pojallaan 61 ulkoista vammaa. Uhreja oli paitsi hakattu ja potkittu, myös lyöty muun muassa veitsillä.

Avasi itse surmaajille

Väkivalta ajoittui kahteen eri jaksoon.

Ensin miehet ajoivat Tampereen Keskustorilta Nekalaan "perimään velkoja", jotka osoittautuivat olemattomiksi. He pyrkivät eri asuntoihin, mutta lopulta 59-vuotias uhri tuli avaamaan heille oven.

21-vuotias löi hänet tajuttomaksi ja raahasi asunnon eteiseen. Nuorukaiset etsivät rahaa, ja löysivätkin uhrien lompakot sekä tyhjensivät asunnon rahaksi muutettavista tavaroista. Sitten he lähtivät tankkaamaan autoa, mutta rahaa löytyi vain kymmenen euroa

- Palasimme takaisin kysymään pankkikorttien tunnuslukuja. Silloin uhrit olivat vielä hengissä ja yrittivät puhuakin, 19-vuotias muisteli.

Kun tunnuslukuja ei saatu, alkoi silmitön väkivalta. Surmien jälkeen nuorukaiset ajoivat hampurilaisravintolaan. Sen jälkeen he menivät nukkumaan.

Poliisi pääsi joukon jäljille 21-vuotiaan jättämien verijälkien avulla. Nuorukaiset olivat nauttineet illan aikana ainakin olutta ja Tenox-tabletteja.

Kaikki syytetyt ovat tulleet huostaanotetuiksi 9-14 ikävuoden välillä.

http://www.iltalehti.fi/tampere/2008020 ... 4_te.shtml
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..

TenuTaneli
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Ti Heinä 10, 2007 8:11 pm
Paikkakunta: Roska-katokset

Viesti Kirjoittaja TenuTaneli »

Tulipa lukastua tuosta uusimmassa Alibissa. Asenne meininkiä taas! Mukana luonnollisesti lääkkeitä, mitä puoskarit tuntuu puskevan vaivaan kuin vaivaan. Sitten veri lentää!

Xanoria naamaan niin jaksaa tappaa, hakata ja varastaa... Oikeudessa voi sitten perustella että oli niin sekaisin ja aineissaan.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Ihme kun eivät kaataneet kaikkia syytteitä nuorimman niskaan ja miksi tämä ei niitä ottanut? Olisi istunut nuorena henkilönä vain 1/3 tuomiota ja muutenkin lyhennettynä.

Vastaa Viestiin