15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17033
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Teinipojat kurkkivat kylpyhuoneen ovelta - aikuinen mies käytti törkeästi hyväkseen 15-vuotiasta tyttöä

Turun hovioikeus on ratkaissut vuosien takaisin törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön.

14-vuotias poika oli kutsunut äskettäin 15 täyttäneen tytön illaksi luokseen.
Tyttö tiesi, että tarkoitus oli harjoittaa seksiä. Kerta olisi hänen ensimmäisensä.
Hän ei kuitenkaan tiennyt, että menettäisi neitsyytensä kylpyhuoneen lattialla aikuiselle miehelle.

Teinityttö uskoi lähteneensä viettämään romanttista iltaa, mutta joutui nöyryyttävällä tavalla hyväksikäytetyksi kylpyhuoneen lattialla.

Vuosia oikeuden rattaiden syövereissä pyörinyt tapaus tapahtui kirkkonummelaisessa pienkerrostalossa vuoden 2008 lopussa.

Neljätoistavuotias kirkkonummelainen poika oli tavannut itseään muutaman kuukauden vanhemman espoolaistytön netin IRC-galleriassa.

Viestittelyssä oli kysymys seksistä. Nuoret sopivat tapaamisen Kirkkonummen jäähallille, jonka vessassa he olivat harrastaneet suuseksiä.

Kaksi viikkoa myöhemmin poika otti yhteyttä ja toivoi uutta tapaamista. Tyttö suostui. Hän lähti illalla kotoaan vanhemmilta salaa pojan luokse.

Kirkkonummelaisella kerrostalolla oli 14-vuotias, mutta myös 15-vuotias sekä kaksi nuorehkoa aikuista miestä.

Käski olemaan hiljaa

14-vuotias halusi yhdyntää, kuten periaatteessa kai tyttökin vielä tuossa vaiheessa. He yrittivät sitä kylpyhuoneen lattialla, mutta tyttöön sattui ja hänestä alkoi vuottaa verta.

Tytön (nykyään nuoren naisen) oikeudelle kertoman mukaan poika hätkähti verenvuotoa ja poistui paikalta.

Seuraavassa vaiheessa tyttö päätyi olohuoneen sohvalle istumaan alapää paljaana. Miehet ihmettelivät häntä ja joku tai jotkin heistä "ronkkivat" häntä.

Nyt vanhempi aikuisista miehistä ryhtyi toimeen. Hän vei tytön uudelleen kylpyhuoneeseen ja yhtyi tähän.

Tyttö kertoi huutaneensa kivusta. Mies kehotti olemaan hiljaa, jotteivät naapurit häiriintyisi.

Rikosilmoitus terapeutin tuella

Mies jatkoi loppuun saakka. Tytön piinaa lisäsi se, että teinipojat ja toinen aikuinen mies kurkkivat kylpyhuoneen ovelta tapahtumia.

Yhdynnän jälkeen kaikki ryhtyivät katselemaan televisiota. Myöhemmin tytön kanssa yhdynnässä ollut mies heitti hänet "harmaalla BMW:llä" kotiin.

15-vuotias kertoi tapahtuneesta välittömästi hyvälle ystävälleen. Hän kertoi teon olleen kivulloinen, mutta jätti mainitsematta kuinka vahvasti se oikeasti vaikutti häneen.

Nuori nainen totesi oikeudelle, että oli ollut aluksi kokemuksesta "osin innoissaan", koska oli aloittanut seksielämän. Myöhemmin tapahtunut alkoi kuitenkin painaa häntä. Hän ei nauttinut vuosiin seksistä myöhemmän poikaystävänsä kanssa.

Tyttö katsoi tulleensa hyväksikäytetyksi.

Runsasta kahta vuotta myöhemmin juuri aikuistumassa ollut tyttö kertoi tapahtuneesta psykoterapeutille. Terapeutin tuella hän teki rikosilmoituksen.

Kaikki tiesivät iän

Oikeudelle nuori nainen täsmensi, ettei häntä estetty lähtemästä asunnosta. Hän itse oli ollut lamaantunut.

Kaikki läsnäolijat tiesivät hänen ikänsä. Siitä oli ollut puhe, koska hän oli toisen teinipojan kanssa täsmälleen samanikäinen.

28-vuotias kirkkonummelainen Ali Berisha sai Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vastattavakseen syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Berisha kiisti syytteet. Hän katsoi, ettei ylipäätään ollut ollut paikalla kyseisenä iltana.

Sinänsä Berisha piti mahdollisena, että oli tyttöä autollaan kyydittänyt, koska vietti noina vuosina reipasta poikamieselämää ja BMW:n kyydissä oli ollut lukuisia naisia.

Saapui vapaaehtoisesti

Uhri, joka oli tunnistanut Berishan poliisin kuvista, piti täysin varmana, että juuri tämä ollut hänen kanssaan yhdynnässä.

raiskaaja.jpg
raiskaaja.jpg (62.6 KiB) Katsottu 5440 kertaa
Uhrin kertomusta tuki hänen ystävänsä, psykoterapeutin sekä tekohetkellä 14-vuotiaan pojan (nyt jo mies) kertomus. Nuori mies tosin kertoi tapahtumista hyvin vastahakoisesti.

Käräjäoikeus piti näytettynä, että Berisha on molempiin tekoihin syyllistynyt. Hän sai kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen.

Vankilaan Berishaa ei Kirkkonummen käräjiltä suoraan kyyditetty, koska hän oli vastannut vapaalta ja saapunut itse vapaaehtoisesti paikalle.

Otti miten tahtoi

Ali Berisha valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen, joka järjesti uuden pääkäsittelyn.

Hovissa kuultiin pääosin sama todistelu kuin käräjilläkin. Uutena todisteena oli valokuvia.

Hovioikeus päätyi pääsyytteen osalta samaan lopputulokseen kuin käräjäoikeus. Berisha on käyttänyt 15-vuotiaaksi eli alaikäiseksi tietämäänsä tyttöä seksuaalisesti hyväkseen.

Teko on törkeä. Väkivaltaa tai uhkausta ei Berisha käyttänyt. Sitä vastoin hän ei ollut lainkaan selvittänyt sitä, haluaako 15-vuotias yhdyntää hänen kanssaan vai ei.

Tekoon sisältyy nöyryyttäviä piirteitä. Berisha ei ole välittänyt tytön kivusta tai huudoista eikä siitä, että hänen ystävänsä kurkkivat ovelta.

Korvaukset korkojen kera

Syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeus sitä vastoin hylkäsi. Uhri ei ollut (alun perin) joutunut vastantahtoisesti yhdyntään. Ei ole myöskään näytetty, etteikö hän olisi voinut halutessaan poistua asunnosta.

Tytöllä oli itselläänkin hovin tulkinnan mukaan valtaa tilanteeseen. Hän ei ollut avuttomassa tilassa tai kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan.

Osoituksena omasta tahdosta oli se, että tyttö oli kieltäytynyt sukupuoliyhteydestä toisen paikalla olleen miehen kanssa.

Turun hovioikeus tuomitsi Ali Berishan kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Uhrilleen Berishan tulee korvata kärsimyksestä 5 000 euroa, psyykkisen tilan häiriintymisestä 4 000 euroa ja kivusta sekä särystä 500 euroa. Kaikki nämä summat on maksettava korkoineen, ja korot ovat juosseet jo yli kahdeksan vuotta.

Berisha on Suomen kansalainen. Hän on aiemmin ollut mukana ravintola-alan yrityksessä. Nykyään kirkkonummelaisen taloustilanne on kuitenkin heikko.[/i]

Iltalehti
14.4.2017 klo 20.29 (päivitetty 15.4.2017 klo 02.21)

Onko tämä Berisha näitä Evitskogin vai Upinniemen Berishoja? Ravintoloitsija Berisha on konkreettinen esimerkki siitä, että ilman hänen kaltaisiaan "emme tietäisi miltä maistuu pizza tai kebab".

Näillä sanoilla on mm. RKP:n nykyinen pj Anna-Maja Henriksson perustellut haittamaahanmuuttoa kehitysmaista
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Turun hovioikeus tuomitsi Ali Berishan kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.
Kyseenalaisen lievä tuomio, kun yleisesti vastaavista tuomitaan yli 5 vuoden ehdottomia rangaistuksia.

Lisäksi jutussa pisti silmään muutamakin kohta:
Hän vei tytön uudelleen kylpyhuoneeseen ja yhtyi tähän.
Melko kyseenalaista käyttää termiä "yhtyä", kun kyseessä on törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Raiskaus on osuvampi sana ja tätä käytetäänkin englanninkielessä.
Syytteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeus sitä vastoin hylkäsi. Uhri ei ollut (alun perin) joutunut vastantahtoisesti yhdyntään.
Jälleen kyseenalainen tulkinta ja ratkaisu. Tekijän ollessa aikuinen ja uhrin ollessa 15-vuotias lapsi, ei kyseessä voi olla mikään muu kuin hyväksikäyttö koska Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta. Tätä nuorempi ei lain mukaan voi antaa hyväksyntäänsä seksiin aikuisen kanssa tai jos ikäeroa on tarpeeksi paljon.
Tytöllä oli itselläänkin hovin tulkinnan mukaan valtaa tilanteeseen. Hän ei ollut avuttomassa tilassa tai kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan.
Tyttö kertoi huutaneensa kivusta. Mies kehotti olemaan hiljaa, jotteivät naapurit häiriintyisi.
Hovin ratkaisu ja kertomus tapahtumista ovat selvässä ristiriidassa keskenään. Jos tyttö on "huutanut kivusta", pitäisi normaalilla ihmisellä hälytyskellot soida, mutta ei musulmaanilla.

5-6 vuoden oikeusprosessi on aivan liian pitkä selvän asian käsittelyssä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin onkin antanut Suomelle useita langettavia tuomioita hitaasta toiminnasta. http://yle.fi/uutiset/3-5079989

Tässä on taas yksi esimerkki joka osoittaa ettei Suomi valitettavasti ole oikeusvaltio kaikille.

Musulmaani Ali Berisha käy kääntymässä posessa moikkaamassa musulmaanikaiffareitaan ja unohtaa koko asian kun taas uhri kärsii mahdollisesti lopun ikäänsä hänen teostaan.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Black Sabbath
Armas Tammelin
Viestit: 76
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 5:40 pm

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Black Sabbath »

"Tyttö tiesi, että tarkoitus oli harjoittaa seksiä." Sitä saa mitä tilaa, eiköhän tääkin vaikuttanut asiaan (tuomioon).

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Black Sabbath kirjoitti:"Tyttö tiesi, että tarkoitus oli harjoittaa seksiä." Sitä saa mitä tilaa, eiköhän tääkin vaikuttanut asiaan (tuomioon).
Ei tytön tarkoitus ollut joutua kolmannen aikuisen miehen raiskaamaksi. Laissa ei ole kohtaa "sitä saa mitä tilaa" joten puhut paskaa.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Totuuden Puolesta kirjoitti: Kyseenalaisen lievä tuomio, kun yleisesti vastaavista tuomitaan yli 5 vuoden ehdottomia rangaistuksia.
Tilastokeskuksen mukaan 2010-2015 kesimääräinen tuomio törkeistä on tasan 3 vuotta. Jos mukaan ottaa vuoden 2009, milloin annettu kovempia rangaistuksia, niin 3,5 vuotta: http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/St ... 1492296418 (Klikkaa tuota ensimmäistä, niin pääsee tutkimaan taulukoita.)

Törkeisiin mahtuu paljon rikoksia, missä uhri on aivan pikkulapsi. Nämä tuomitaan keskiarvoa kovemmin. Tässä tapauksessa tyttö oli lähempänä suojaikärajaa, mistä syystä oikeus tuomitsi keskiarvoa lievemmin. Törkeä tämä on tekoajan aikaisen lakitekstin mukaan siksi, että se katsottiin tehdyn erityisen nöyryyttävällä tavalla. Muuten tämä olisi vuoden 2008 pykälillä mennyt perusmuotoisena.

Tuossa Wikipedia-artikkelin 2008 versiosta vanhat pykälät (Finlexistä en vanhoja pykäliä löydä):
https://fi.wikipedia.org/w/index.php?ti ... id=5847792

Taannehtivuuskielto ja lievemmän lain periaate pakottavat oikeuden soveltamaan vanhoja, lievempiä, pykäliä vaikka nykyään rangaistukset ovat kovemmat: http://korkeinoikeus.fi/fi/index/muutok ... teita.html

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

2v 3kk vuotta on lievä tuomio jos keskiarvo on 3 vuotta (75% keskiarvosta) tai 3,5 vuotta (64% keskiarvosta) ja maksimi 10 vuotta (22,5% maksimista).

Muutamia esimerkkejä:

Jarno Tapani Liimatainen, 7 vuotta ehdotonta, uhrit 13-14-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=5195

Pia Canth, 5 vuotta ehdotonta, uhrit 12-15-v: https://oikeus.fi/hovioikeudet/helsingi ... 62173.html

3v 3kk, uhri 6-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19112

Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19890
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Ärrkele kirjoitti:2v 3kk vuotta on lievä tuomio jos keskiarvo on 3 vuotta (75% keskiarvosta) tai 3,5 vuotta (64% keskiarvosta) ja maksimi 10 vuotta (22,5% maksimista).

Muutamia esimerkkejä:

Jarno Tapani Liimatainen, 7 vuotta ehdotonta, uhrit 13-14-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=5195

Pia Canth, 5 vuotta ehdotonta, uhrit 12-15-v: https://oikeus.fi/hovioikeudet/helsingi ... 62173.html

3v 3kk, uhri 6-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19112

Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19890
Nuo kaikki tuomiot tuntuvat mulle henkilökohtaisesti liian lieviltä, mutta kun niitä keskenään äkkiseltään vertailee, niin aika oikeassa suhteessa toisiinsa näyttäisivät olevan.

Kyseessä oli kuitenkin 15-vuotias - ei 6-vuotias - uhri, jota hyväksikäytettiin kerran - ei vuosikausia.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Tackleberry kirjoitti:
Ärrkele kirjoitti:2v 3kk vuotta on lievä tuomio jos keskiarvo on 3 vuotta (75% keskiarvosta) tai 3,5 vuotta (64% keskiarvosta) ja maksimi 10 vuotta (22,5% maksimista).

Muutamia esimerkkejä:

Jarno Tapani Liimatainen, 7 vuotta ehdotonta, uhrit 13-14-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=5195

Pia Canth, 5 vuotta ehdotonta, uhrit 12-15-v: https://oikeus.fi/hovioikeudet/helsingi ... 62173.html

3v 3kk, uhri 6-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19112

Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19890
Nuo kaikki tuomiot tuntuvat mulle henkilökohtaisesti liian lieviltä, mutta kun niitä keskenään äkkiseltään vertailee, niin aika oikeassa suhteessa toisiinsa näyttäisivät olevan.

Kyseessä oli kuitenkin 15-vuotias - ei 6-vuotias - uhri, jota hyväksikäytettiin kerran - ei vuosikausia.
Ei selitä miksi juuri nämä musulmaanit ovat yllättäen saaneet ne lievimmät tuomiot mitkä alentavat ja vääristävät keskiarvoa. Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v eli 1-2 v nuorempi kuin Liimataisen uhrit.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: 15-vuotias raiskattiin vuonna 2008. Hovin tuomio 2017

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Ärrkele kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:
Ärrkele kirjoitti:2v 3kk vuotta on lievä tuomio jos keskiarvo on 3 vuotta (75% keskiarvosta) tai 3,5 vuotta (64% keskiarvosta) ja maksimi 10 vuotta (22,5% maksimista).

Muutamia esimerkkejä:

Jarno Tapani Liimatainen, 7 vuotta ehdotonta, uhrit 13-14-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=5195

Pia Canth, 5 vuotta ehdotonta, uhrit 12-15-v: https://oikeus.fi/hovioikeudet/helsingi ... 62173.html

3v 3kk, uhri 6-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19112

Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v: http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=5&t=19890
Nuo kaikki tuomiot tuntuvat mulle henkilökohtaisesti liian lieviltä, mutta kun niitä keskenään äkkiseltään vertailee, niin aika oikeassa suhteessa toisiinsa näyttäisivät olevan.

Kyseessä oli kuitenkin 15-vuotias - ei 6-vuotias - uhri, jota hyväksikäytettiin kerran - ei vuosikausia.
Ei selitä miksi juuri nämä musulmaanit ovat yllättäen saaneet ne lievimmät tuomiot mitkä alentavat ja vääristävät keskiarvoa. Wria Jalil Abdulfatah 1v 10kk ehdollista, uhri 12-v eli 1-2 v nuorempi kuin Liimataisen uhrit.
Kuten tuossa totesin, johtuisikohan tästä:
Teko vs. lukuisat teot.

Koita sisäistää, Ärrkele. Sä pystyt siihen kyllä! :littipeukku:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Vastaa Viestiin