Palkittu toimittaja Ari Lahdenmäki tuomittiin raiskauksesta

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
kapteeni
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja kapteeni »

Jaa että vihervassari-toimittajapiireissä totta kai muka suojellaan raiskaajia.

Kertokaapas mistä johtuu sitten se, että perussuomalaiset palkkaavat puolueen tärkeimpään toimihenkilövirkaan raiskaajan?

kapteeni
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja kapteeni »

Ja sanonpa vielä sen, että mielestäni rikollisen palaamista yhteiskunnan rehelliseksi jäseneksi rangaistuksen jälkeen ei mielestäni tue mitenkään se, että menettää työn, sosiaalisen verkoston ja syrjäytyy. Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.

Ja joo, raiskauksen tai muun vakavan rikoksen tekijä ei mielestäni sovellu aika moniin ammatteihin uskottavuussyistä. Vaikka Suomessa väkivaltarikollinen näköjään pääseekin tuosta vaan pormestariksi ja rattijuoppo ministeriksi jne...

Permit_Denied
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied »

kapteeni kirjoitti:Ja sanonpa vielä sen, että mielestäni rikollisen palaamista yhteiskunnan rehelliseksi jäseneksi rangaistuksen jälkeen ei mielestäni tue mitenkään se, että menettää työn, sosiaalisen verkoston ja syrjäytyy. Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.
Oikeuslaitos voi toivoa rikoksentekijöiden palaamista yhteiskuntaan, mutta yleisöllä ei voi olla mitään velvollisuutta toivottaa raiskaajia avosylein vastaan.

kapteeni
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ti Kesä 05, 2007 7:13 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja kapteeni »

Permit_Denied kirjoitti:
kapteeni kirjoitti:Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.
Oikeuslaitos voi toivoa rikoksentekijöiden palaamista yhteiskuntaan, mutta yleisöllä ei voi olla mitään velvollisuutta toivottaa raiskaajia avosylein vastaan.
Haluatko itse, että rikoksia ml raiskaukset olisi mahdollisimman vähän?

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Raiskauksesta tuomittu faktavalamediatoimittaja ja tietokirjailija, hyökkäävästä pokailutyylistään tunnettu Ari Lähdenmäki.jpg
Raiskauksesta tuomittu faktavalamediatoimittaja ja tietokirjailija, hyökkäävästä pokailutyylistään tunnettu Ari Lähdenmäki.jpg (56.92 KiB) Katsottu 10522 kertaa
Pientä väläystä toimittaja, tietokirjailija ja naisia aggressiivisella tavalla koskevan Ari Lahdenmäen ajatusmaailmaan eli Journalisti-julkaisun kuvaus tuomitusta raiskarista ja lähipiirin mukaan muutenkin naisia kohtaan aggressiivisesti käyttäytyvästä Lahdenmäen Arista ja vähän muutakin:
Ari Lahdenmäki
[email protected]
Kirjoittaja on etenkin kriminologisten ja yhteiskuntapoliittisten aiheiden parissa työskentelevä vapaa toimittaja.
Heli Saarela, kuva
POLITIIKKA TUNKEE RIKOSUUTISIIN
Epäillyn turvapaikanhakijuudella ei ole journalistista merkitystä – poliittista ehkä, Ari Lahdenmäki kirjoittaa.
Raiskauskäytöksestään nykyään tunnettu Jari Lahdenmäki piti harvinaista tapaa kertoa rikollisen tph-statuksesta tarpeettoman Journalisti-julkaisussa 14.1.2016.jpg
Raiskauskäytöksestään nykyään tunnettu Jari Lahdenmäki piti harvinaista tapaa kertoa rikollisen tph-statuksesta tarpeettoman Journalisti-julkaisussa 14.1.2016.jpg (50.22 KiB) Katsottu 10522 kertaa
Kun Suomeen tuli viime vuonna ennennäkemätön määrä turvapaikanhakijoita, paisuivat myös rasistiset puheenvuorot uudenlaisiin mittoihin. Ajat ovat kummat, ja se näkyy journalismissakin.

Journalistit ovat kuin kanarialintu kaivoksessa: raportoivat yleisölle yhteiskunnan ilmanlaadusta. Rikosjournalisteihin myrkyt kuitenkin vaikuttivat loppuvuodesta salakavalasti.

Marraskuussa muun muassa perussuomalaisten äänenkannattaja verkkolehti Suomen Uutiset paljasti, että eräässä raiskaustapauksessa poliisi epäili tekijäksi turvapaikanhakijaa. Useat muutkin mediat ovat kertoneet, ovatko rikoksista epäillyt turvapaikanhakijoita.

Viranomaisille turvapaikanhakijan henkilöys on lain mukaan salassa pidettävää tietoa. Sen paljastuminen voi aiheuttaa hengenvaaran hakijan sukulaisille tai jopa hänelle itselleen. Rikoksesta epäillyn nimi taas tulee poikkeuksetta julkiseksi joko oikeuskäsittelyssä tai kun esitutkinta on lopetettu.

Joulukuun alussa Helsingin poliisi järjesti tiedotustilaisuuden, jonka tarkoitus oli kertoa, että turvapaikanhakijoita epäillään noin kymmenestä raiskauksesta. (Tiedotustilaisuuden asialistalla oli näön vuoksi joku muukin aihe.)

Helsingin poliisipäällikkö pohti, pitäisikö lakia muuttaa niin, että poliisi voisi paljastaa epäillyn olevan turvapaikanhakija. Myös jotkut journalistit tuntuivat kaipaavan tällaista muutosta.

Suomen poliisi tutkii vuosittain noin tuhat epäiltyä raiskausta. Kun niistä kymmenkuntaa epäillään turvapaikanhakijan tekemäksi, turvapaikanhakijuudella on ani harvoin merkitystä itse asian kannalta.

Lisäksi media on aiemmin suhtautunut pidättyvästi hakijan etnisen taustan kertomiseen. Sen on katsottu aiheettomasti leimaavan kokonaisia kansanryhmiä.

Nyt nuo kymmenkunta tapausta saavat silti monet vaatimaan lain ja journalistisen käytännön muuttamista. Moiset vaatimukset eivät perustu journalismiin vaan vallitsevaan poliittiseen tilanteeseen.

Journalistien tulee olla tiedon välittäjiä eikä tiedon pimittäjiä. Siksi poliittisten argumenttien naamiointi journalistisiksi perusteiksi sopii huonosti ammattikunnan työkalupakkiin.

Juttelin äskettäin kahden kokeneen ja arvostetun rikostoimittajan kanssa. Heistä toinen kertoo rikoksesta epäillyn etnisen taustan, jos sillä on merkitystä asian kannalta – ja useimmiten sillä hänen mielestään on. (Hän mainitsee jopa, jos epäilty on romani.)

Tämän kollegani mukaan kyse on juuri siitä, ettei toimittaja saa pimittää tietoja. Hän kertoo kaikki tiedossaan olevat seikat, jotka voivat selittää tekoa. Niihin kuuluu siis kansalaisuuskin.

Toissa vuonna ilmestyneen tutkimuksen mukaan maahanmuuttajat syyllistyvät Suomessa rikoksiin useammin kuin ei-maahanmuuttajat. Jos se on kollegani tarkoittama tekoa selittävä tekijä, niin mitä muita tietoja pitäisi kertoa?

Kerrotaanko, että epäilty on alkoholistiperheestä? Onko syytä mainita, että epäillyn koko lapsuus oli väkivaltainen?

Joulukuussa nähtiin käänteisesti, millaisiin journalistisiin ratkaisuihin etnisen taustan kertominen surkuhupaisimmillaan johtaa. Helsingin Sanomat kertoi joulukuussa, että ”suomalaista miestä” epäillään raiskauksesta Oulussa.

Rikostoimittaja, jonka kanssa keskustelin, hyväksyy tämänkin. Hänen mielestään raiskausuutisia luetaan nykyään niin, että tekijäksi oletetaan lähtökohtaisesti ulkomaalaista, eikä netin huhusivustojen saa antaa hallita ilmatilaa.

Ilmapuolustus on kuitenkin kehno peruste jo käytännöllisistäkin syistä. HS:n uutisen ensimmäinen kommentoija toteaa median menneen ”salailussaan ja vääristellyssään” niin pitkälle, että hän pohtii, onko epäilty suomalainen vai ”suomalainen”, ilmeisesti siis ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen.

Journalistinen järkeily näiden ihmisten ehdoilla on yhtä hyödyllistä kuin kuolleen lääkitseminen.

Toinen jututtamani rikostoimittaja on sitä mieltä, että etnisestä taustasta raportoimalla journalistit tosiasiassa antautuvat juuri sille, miltä hänen kollegansa pyrki välttymään: huhujulkaisujen vedätykselle. Elämöimällä kymmenestä turvapaikanhakijan tekemäksi epäillystä raiskauksesta todellinen seksuaalirikollisuuden mittakaava hämärtyy.

Maahanmuuttajien rikollisuudesta ei tietenkään silti tarvitse vaieta. Esimerkiksi maaliskuussa 2015 A-studion verkkosivuilla ilmestyi kattava juttu aiheesta, samoin MTV:n sivuilla syyskuussa.

Ruotsalaiset kollegat ovat käyneet samanlaista keskustelua. Se sai alkunsa, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut eritrealaismies puukotti elokuussa kaksi ihmistä kuoliaaksi Västeråsin Ikeassa.

Poliisi ilmoitti tutkinnan alkuvaiheessa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että teosta epäillään Eritrean kansalaista. Uutistoimisto TT toisti tiedon sähkeessään mutta huomautti asiasta toimituksille ja kehotti näitä halutessaan poistamaan tiedon uutisesta.

Ruotsalaisjournalistit ovat suhtautuneet epäiltyjen etnisen taustan julkaisemiseen äärimmäisen pidättyväisesti, mutta sielläkin on toisin ajattelevia.

Svenska Dagbladetin pääkirjoitustoimittaja Per Gundmundson tviittasi toivovansa, että epäiltyjen alkuperästä alettaisiin kertoa nykyistä useammin. Hänestä se on väkivaltaan vaikuttava tekijä.

Rikosjournalismia tutkinut journalistiikan dosentti Ester Pollack oli Ruotsin julkisen palvelun tv-yhtiön SVT:n haastattelussa eri mieltä.

Pollackin mielestä median on noudatettava eettisiä periaatteitaan. Se ei saa tehdä julkaisupäätöksiä sen perusteella, mitä netissä kerrotaan.

”Pitää olla vähän omapäinen ja antaa olla”, Pollack sanoo.

Mielenkiintoista on, miten asiaan suhtaudutaan Yhdysvalloissa, jossa media yleensä kertoo rikoksesta epäillyn (ja uhrinkin) nimen heti, kun se on tiedossa.

Journalistien tärkeimpiin ohjeistoihin kuuluva AP Stylebook neuvoo, ettei etnistä taustaa tule yleensä kertoa kuin poliisin etsimän henkilön tuntomerkkinä. Kun etsitty on poliisin hallussa, maininta pitää poistaa.

Yhdysvalloissa maahanmuuttajuuden käsite on toki toisenlainen kuin Suomessa. Ja vielä erilaisempi tilanne siellä on siksi, että maahanmuuttajien rikollisuus on useiden tutkimusten mukaan vähäisempää kuin ei-maahanmuuttajien.
Journalisti.fi[/i]

Mielenkiintoista jutussa on ainoastaan tuo käyttämiensä lähteiden valikointi. Mitä taas taustan ja tuntomerkkien julkistamiseen muissa maissa tulee, hän ei ole oikein kärryillä. Joko tietämätön tai kiero, siis. Ja keitähän kummia kokeneita rikostoimittajia oli jututtanut, veikkaukseni on nykyinen mtv:n kaksikko?

Tämä lähinnä aggressiivisesta raiskauskäytöksestään tunnettu toimittaja on matkustellut joskus Afrikassa, maan epäkohdista ja naistenalistamisesta ei kerro sanaakaan ikinä, mutta jostain syystä hän ei selvästikään ollenkaan pitänyt J. Halla-Ahosta, vihapuheoikeudenkäynnin aikaan. Ei vaikuta kovinkaan puolueettomalle:
Raiskauksesta tuomittu ja hyökkäävästä naiseniskemistyylistään jo vuosia tunnettu toimittaja piti Halla-Ahon esiintymistä oikeudessa katkerana politikointina ja otsikoi sen juttuunsa.jpeg
Raiskauksesta tuomittu ja hyökkäävästä naiseniskemistyylistään jo vuosia tunnettu toimittaja piti Halla-Ahon esiintymistä oikeudessa katkerana politikointina ja otsikoi sen juttuunsa.jpeg (58.25 KiB) Katsottu 10522 kertaa
Lähde: Uusisuomi/Puheenvuoro/Janne Paalijärvi

Mitäs muita "kriminologisia" juttuja tää tuomittu raiskari onkaan kirjoittanut? Itseä kiinnostaisi kylläkin enemmän se, että kuinka monta muuta tää on raiskannut, vaikka siellä Afrikassa?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.

Permit_Denied
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied »

kapteeni kirjoitti:
Permit_Denied kirjoitti:
kapteeni kirjoitti:Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.
Oikeuslaitos voi toivoa rikoksentekijöiden palaamista yhteiskuntaan, mutta yleisöllä ei voi olla mitään velvollisuutta toivottaa raiskaajia avosylein vastaan.
Haluatko itse, että rikoksia ml raiskaukset olisi mahdollisimman vähän?
Kyllä, mutta en millä tahansa hinnalla.

En myöskään usko, että syrjäytyminen automaattisesti johtaisi esim. seksuaalirikosten kasvuun. Esim. moni lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtuu tekijän yhteiskunnallisen aseman (uskonnollinen johtaja, isäpuoli, sijaisvanhempi, jne.) turvin; tällaisissa tapauksissa tuomiota seuraavan syrjäytymisen voitaisiin kuvitella alentavan todennäköisyyttä rikoksen uusimiseen. Tämänkin tapauksen mies oli noiden juttujen mukaan käyttäytynyt seksuaalisesti aggressiivisesti naisia kohtaan jo pitkään yhteiskunnallisesta asemastaan huolimatta.

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2733
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

kapteeni kirjoitti:
Permit_Denied kirjoitti:
kapteeni kirjoitti:Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.
Oikeuslaitos voi toivoa rikoksentekijöiden palaamista yhteiskuntaan, mutta yleisöllä ei voi olla mitään velvollisuutta toivottaa raiskaajia avosylein vastaan.
Haluatko itse, että rikoksia ml raiskaukset olisi mahdollisimman vähän?
Oletuksena, että suopeampi suhtautuminen vähentäisi rikoksia, koska linnakundit eivät syrjäytyisi.

Mutta minkälainen vaikutus sillä olisi potentiaalisiin raiskaajiin, jos he tietäisivät etukäteen, että eivät edes menettäisi duuniaan, jos jäisivät raiskauksesta kiinni?
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Zukuluku
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Zukuluku »

kapteeni kirjoitti:Ja sanonpa vielä sen, että mielestäni rikollisen palaamista yhteiskunnan rehelliseksi jäseneksi rangaistuksen jälkeen ei mielestäni tue mitenkään se, että menettää työn, sosiaalisen verkoston ja syrjäytyy.
Tämä on totta, mutta niin kuin Tackleberry yllä kirjoitti, juuri tämä ennaltaehkäisee rikoksia. Järkevä ihminen osaa ajatella tekojensa seurauksia ja jättää rötöstelyt sikseen, kun seuraukset ovat riittävän vakavia. Suomessa oikeuslaitos jakaa niin lieviä tuomioita, että juuri sosiaalinen häpeä on se, mikä vaikuttaa enemmän varsinkin työelämässä olevilla. Jos teoilla ei olisi minkäälaisia seurauksia, niitä myös tapahtuisi huomattavasti enemmän.

Eli kokonaisuutena mielummin kovat pelotteet, vaikka yksittäiset ihmiset välillä hairahtavatkin ja kärsivät ne nahoissaan.

Genko
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Helmi 02, 2015 3:41 pm
Paikkakunta: Chicago

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Genko »

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan palkitun toimittajamiehen Espoon käräjäoikeudessa saaman 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdollisen raiskaustuomion, 90 tunnin yhdyskuntapalvelun ja 4000 euron kärsimyskorvauksen uhrille.

Tuomio jäi sopivasti 1 kuukautta lyhyemmäksi median yleisesti käyttämästä nimenjulkaisurajasta.
Viimeksi muokannut Genko, Ke Marras 07, 2018 11:56 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja poikani »

Ilta-Sanomat kirjoitti:Palkittu suomalaistoimittaja tuomittiin raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen

Julkaistu: 7.11. 9:54

Helsingin hovioikeus tuomitsi 41-vuotiaan, palkitun suomalaistoimittajan ehdolliseen vankeuteen kolme vuotta sitten tapahtuneesta raiskauksesta.

MIESTOIMITTAJA ja nainen tapasivat toisensa helsinkiläisessä ravintolassa vuoden 2015 syyskuussa. Nainen oli niin voimakkaassa humalassa, että hän oksensi ravintolan lattialle ja ihmiset olivat hänen tilastaan huolissaan.

Nainen meni taksitolpalle, ja mies tuli perässä. Kaksikko meni samaan taksiin, ja nainen kertoi kuljettajalle oman osoitteensa. Kertomansa mukaan nainen yritti saada myös miestä kertomaan oman osoitteensa, mutta näin mies ei tehnyt.

Lopulta kaksikko saapui naisen asunnolle yöaikaan Espooseen. Naisen mukaan mies työnsi hänet asunnon sisälle kovakouraisesti. Kompuroiva nainen yritti rauhoitella tilannetta. Nainen sanoi miehelle, että tämä voisi nukkua sohvalla.

Se ei miehelle kelvannut.

Naisen mukaan mies työnsi hänet sängylle vatsalleen, tuli päälle ja riisui häntä. Nainen sanoi, ettei halua seksiä, mutta hänen mukaansa mies jatkoi kovakouraista riisumista. Humalatilan takia naisen oli vaikeuksia liikkua ja naisen mukaan mies kosketteli häntä.

SEURAAVA muistikuva naisella oli, kun oli valoisampaa. Nainen havahtui miehen olevan alastomana hänen takanaan. Naisen mukaan mies jatkoi koskettelua, vaikka hän yritti rimpuilla. Lopulta nainen onnistui potkaisemaan miestä lantioon, ja sai tämän pois päältä.

Nainen meni vessaan, jossa hän huonovointisuuden jälkeen huuhteli kasvojaan. Naisen mukaan mies tuli kuitenkin vessaan, jolloin mies naisen mukaan kosketteli ja pakotti hänet sukupuoliyhteyteen.

Nainen sai puskettua miehen kauemmaksi ja meni sohvalle. Mies tuli naisen mukaan perässä ja raiskasi hänet sohvalla. Mies väänsi naisen mukaan hänen käsiään ja naisen voimat alkoivat loppua.

Nainen kertoi olleensa lamaantunut. Tekojen jälkeen nainen meni pesulle ja mies oli naisen mukaan käyttäytynyt aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

MIES ei tiennyt, missä oli eikä nainen osannut kunnolla neuvoa. Nainen ajatteli, että oli hyvä mennä samaa matkaa ja näyttää juna-asema, koska hän oli menossa muutoinkin apteekkiin hakemaan jälkiehkäisypilleriä.

Kotimatkalla naiselle oli iskenyt paniikki ja hän oli itkenyt koko matkan. Nainen huomasi puhelimensa olleen lentotilassa, mutta hän ei ollut sitä itse laittanut siihen tilaan. Puhelimeen oli tullut useita soittoja.

NAINEN kertoi lähipiirilleen tapahtumasta, kävi lääkärissä ja soitti Rikosuhripäivystykseen sekä Tukinaiseen. Näiden puheluiden aikana hän kertoi ymmärtäneensä, että kysymys oli raiskauksesta. Teon jälkeen nainen kertoi olleensa ahdistunut eikä hän pystynyt olemaan asunnossa. Naisen oli vaikea nukkua.

Mies kiisti itse syytteen. Hänen mukaansa seksiä harrastettiin kertaalleen, ja yhteisymmärryksessä. Miehen mukaan hän ei ollut väkivaltainen.

OIKEUDEN mukaan nainen puhui tapahtumista kuitenkin johdonmukaisesti ja yksityiskohtaisesti. Oikeuden mukaan myös todistajien kertomukset illan tapahtumista ennen raiskausta ja sen jälkeen tukivat syytettä. Syytettä tukivat myös lääkärinlausunnot.

Oikeuden mukaan mies pakotti naisen siis useita kertoja sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttäen, ”eli työntäen asianomistajaa, painaen asianomistajaa päästä ja pitäen asianomistajaa kiinni käsistä”, Espoon käräjäoikeus totesi viime vuoden kesäkuussa antamassaan tuomiossaan.

– Asianomistaja on on myös ollut pelkotilan vuoksi kykenemätön puolustamaan itseään, Espoon käräjäoikeus totesi.

Mies sai raiskauksesta vuoden ja 11 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Sen lisäksi hänelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hän joutui maksamaan naiselle 4 000 euron kärsimyskorvaukset.

Mies valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka antoi asiassa ratkaisunsa tänään keskiviikkona. Mies vaati syytteen kumoamista.

Helsingin hovioikeus piti tuomion kuitenkin ennallaan.

– Asianomistajan kertomus on sisältänyt kaiken kaikkiaan yksityiskohtaisen kuvauksen tapahtumien etenemisestä yön ja aamun aikana, Helsingin hovioikeus totesi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Mies voi halutessaan hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Niko Ranta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005890980.html
Helsingin Sanomat kirjoitti:Päällekäyvänä ”pokailijana” tunnettu mies raiskasi naisen ravintolaillan päätteeksi Espoossa – Lähes kahden vuoden tuomio

Mies oli tunkenut samassa humalaisen naisen kanssa samaan taksiin ja tämän kotiin.

Kaisu Moilanen HS
Julkaistu: 7.11. 9:54 , Päivitetty: 7.11. 10:14


MIES tunki humalaisen naisen matkaan huurteisen ravintolaillan päätteeksi ja raiskasi naisen tämän vastusteluista huolimatta.

Helsingin hovioikeus säilytti ennallaan Espoon käräjäoikeuden yhden vuoden ja 11 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Lisäksi tuomioon kuuluu 90 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä 4 000 euron vahingonkorvaukset uhrille.

Mies tunnettiin päällekäyvästä ja voimakkaasta tyylistään ”pokailla” naisia, todistaja kuvailee miehen mainetta.

MIES OLI viettänyt railakasta ravintolailtaa samassa seurueessa naisen kanssa. Nainen oli lopulta oksentanut lattialle ja lähtenyt voimakkaassa humalatilassa kotiin. Eräs seurueen jäsen oli todistuksensa mukaan yrittänyt estää ”pokailijana” tunnettua miestä lähtemästä naisen saattajaksi.

Mies kuitenkin lähti ravintolasta naisen perään, tunki samaan taksiin naisen kanssa ja lopulta tämän kotiin.

Nainen ehdotti miehelle sohvalla nukkumista, mutta mies ei suostunut tähän vaan ryhtyi riisumaan naisen vaatteita. Nainen yritti vastustella, mutta mies raiskasi naisen tämän ollessa tapahtumien aikana vain osan aikaa tajuissaan.

Miehellä ei ole aiempaa rikosrekisteriä.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005890982.html
????? ?? ??????.

morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

kapteeni kirjoitti:Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.
Tekotapa on molemmissa tuomioissa ollut samantyyppinen eli ravintolaillan jälkeen on bongannut seurueestaan riittävän humalaisen naisen ja hankkiutunut naisen asunnolle raiskaamaan. Tässä tapauksessa katuojaan syrjäytyminen ei siis johtaisi rikoksen uusimiseen ainakaan samalla kaavalla, koska syrjäytynyt ei vietä ravintolailtojaan seurueessa.

Hämmentävää että Hesarikin julkisti tekijän henkilöllisyyden. Mihin tässä maailmassa enää voi luottaa ... #hstoo

L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3070
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Naisen raiskannut palkittu toimittaja sai toisen tuomion saman päivän aikana

Julkaistu: 7.11. 15:27

Alallaan tunnettu, palkittu miestoimittaja tuomittiin kahdesta eri seksuaalirikoksesta keskiviikkona.
IS kertoi jo aiemmin tänään 41-vuotiaan miestoimittajan saamasta raiskaustuomiosta. Mies raiskasi naisen tämän asunnolla Espoossa vuoden 2015 syyskuussa.

Oikeuden mukaan mies pakotti naisen useita kertoja sukupuoliyhteyteen väkivaltaa käyttäen, ”eli työntäen asianomistajaa, painaen asianomistajaa päästä ja pitäen asianomistajaa kiinni käsistä”, oikeus totesi.

HELSINGIN hovioikeus antoi asiassa ratkaisun keskiviikkoaamulla. Se piti ennallaan Helsingin käräjäoikeuden antaman tuomion. Mies sai raiskauksesta 1 vuoden 11 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Sen lisäksi hänelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Hän joutui maksamaan naiselle 4 000 euron kärsimyskorvaukset.

MIES sai keskiviikkona myös toisen seksuaalirikostuomion. Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi pakottamiseen seksuaaliseen tekoon. Tämä rikos tapahtui Helsingissä vuoden 2016 elokuussa. Tekopaikka oli miehen asunto. Mies sai teostaan kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Helsingin käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että rikoksen uhri ja mies olivat tunteneet toisensa pitkään. Heidän välillään oli ollut useita vuosia sitten ”niin sanottu yhden illan juttu”. Seurustelusuhdetta heillä ei ollut.

Tapahtumapäivän yönä kaksikko meni miehen asunnolle yhteisymmärryksessä. Naisen mukaan päihtynyt mies pyysi häntä nukkumaan, koska miehellä oli huono olo, minkä lisäksi mies olisi kärsinyt pelkotiloista, eikä mies halunnut olla yksin. Nainen lupautui mukaan, mutta painotti, ettei kyse ole mistään seksuaalisävytteisestä.

Naisen mukaan mies väitti, että hän voisi nukkua varapatjalla. Todellisuudessa varapatjaa ei asunnolta löytynyt.

Nainen oli joskus aikaisemminkin yöpynyt miehen luona, ja naisen kertoman mukaan mies oli häntä joskus lähennellyt. Nainen oli kertomansa mukaan ilmoittanut kuitenkin miehelle, ettei olisi tästä kiinnostunut, ja asia oli jäänyt sillensä.

TÄLLÄ kertaa kävi toisin.

Koska asunnossa ei ollut varapatjaa, nainen meni nukkumaan miehen sänkyyn. Naisen mukaan mies sanoi nukkuvansa sängyn toisessa reunassa. Nainen ei lähtenyt myöskään kotiinsa, koska seuraavan bussin lähtöön olisi ollut niin pitkä aika.

Nainen meni nukkumaan, ja hän jätti alushousut, rintaliivit sekä t-paidan ylleen. Kello oli noin kolme yöllä.

Nainen heräsi aamulla, noin kello 10 aikoihin siihen, kun mies kiskoi hänen alushousujaan alas. Naisen mukaan mies oli vieressä alastomana. Naisen alushousut olivat jo puolivälissä reisiä, kunnes hän sai sanotuksi, että mies lopettaisi. Nainen yritti myös nostaa alushousujaan.

NAISEN mukaan mies ei lopettanut, vaan jatkoi alushousujen repimistä. Mies ei puhunut tilanteessa mitään.

Lopulta mies lopetti, ja nainen sai vedettyä alushousut takaisin ylleen. Naisen mukaan ”tilanne” kesti noin minuutin. Tämän jälkeen miehen puhelin soi, nainen puki loputkin vaatteet ylleen, ja lähti miehen asunnolta pois.

Nainen koki tilanteen uhkaavana. Hän soitti asiasta ystävälleen, ja kertoi tälle tapahtuneesta. Naisella oli paha ja vihainen olo, minkä lisäksi häntä hävetti tilanne. Naisen mukaan mies lähetti myös hämmentäviä viestejä.

– Hei mikä sulle tuli?

– Mitä v****a? Miten sä häivyt tolleen. Olisin mielelläni sanonut moi. Olin luullut, että olemme ystäviä, mies muun muassa viestitti.

Nainen vastasi viesteihin tiukkasävyisesti.

– Mitä toi sun käytös on?! Mäkin luulin, et ollaan ystäviä, sä puhuit varapatjoista ja juttelemisesta aamulla, mä herään siihen että sä yrität riisua mua. V***n valehtelija, nainen vastasi.

MIES ei oman kertomansa mukaan muistanut tapahtumia hyvin. Mies ei ollut lisäksi miettinyt niitä aktiivisesti, ”koska mitään erityistä ei ollut tapahtunut”, mies väitti. Hän siis kiisti syytteen, ja sen, että olisi yrittänyt riisua naiselta alushousuja.

Oikeus piti naisen kertomusta tapahtumista kuitenkin selkeänä, johdonmukaisena ja liioittelemattomana.

– Asianomistaja on heti tapahtuman jälkeen soittanut ystävälleen ja kertonut tapahtuneesta. (Ystävän) mukaan asianomistaja on ollut järkyttynyt ja käyttäytynyt normaalista poikkeavasti. Edelleen (ystävä) on kertonut asianomistajan palanneen tapahtumiin pitkän aikaa tapahtumien jälkeen.

– Asianomistaja on myös pian tapahtuman jälkeen (miehen) viestiin vastatessaan kirjoittanut tapahtumasta. Asianomistaja on myöhemmin hakeutunut terapiaan, jossa hän on kertonut oireistaan ja niiden syistä. Kaikki edellä mainitut seikat tukevat asianomistajan tapahtumasta kertomaa, Helsingin käräjäoikeus kirjoittaa.

OIKEUS totesi siis, että mies yritti riisua nukkumassa olleen naisen alushousuja, ja jatkoi toimintaa, vaikka nainen kielsi ja vastusti miehen toimintaa.

– Nyt kysymyksessä olevassa teossa ei ole näytetty käytetyn väkivaltaa ja teko on kestänyt suhteellisen lyhyen ajan. Lisäksi vaikka teko on moitittava, ei se seksuaalisena tekona ole erityisen ankarasti arvosteltava. Tekoon ei lisäksi liity erityisen nöyryyttäviä piirteitä tai muitakaan vastaavia seikkoja, jotka tekisivät teosta erityisen moitittavan, käräjäoikeus perusteli kuuden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Mies joutuu maksamaan naiselle tilapäisestä haitasta, sairaanhoitokuluista ja kärsimyksestä 4180 euroa. Mies joutuu maksamaan myös naisen yli 1800 euron oikeudenkäyntikulut.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005891523.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Toimittelija Lahdenmäelle raiskauksesta ankara ehdollinen

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Palkittu toimittaja tuomittiin jo toisesta seksuaalirikoksesta samana päivänä – pyysi naisen asunnolleen nukkumaan, käytti hyväkseen ja haukkui: ”Miten sä häivyt tolleen?”

Tänään klo 16:41

Keskiviikkona aamupäivällä raiskaustuomion saanut toimittaja on tuomittu myös toisesta seksuaalirikoksesta saman päivän aikana.

Tänään aamupäivällä raiskaustuomion saanut toimittaja Ari Matti Lahdenmäki (s. 1977) on tuomittu jo toisesta seksuaalirikoksesta saman päivän aikana. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Ari Lahdenmäki tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen.

Lahdenmäki on työskennellyt toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa ja Verkkojulkaisu Long Playssä sekä tehnyt juttuja ainakin MTV3:lle ja Journalisti-lehdelle. Hän on keskittynyt muun muassa yhteiskunnallisiin aiheisiin, joihin on lukeutunut rikosaiheita.

Vuonna 2005 hän sai osana työryhmää tutkivan journalismin Lumilapiopalkinnon ihmiskauppaa käsitelleestä artikkelista.

Marraskuussa 2016 Journalisti-lehti julkaisi hänen juttunsa nimenjulkaisukäytännöistä rikosuutisissa. Tuolloin Lahdenmäen omista rikosepäilyistä ainakin ensimmäinen oli jo esitutkinnassa.

Pyysi ystävää tuekseen

Kesällä 2016 Lahdenmäki oli pyytänyt naispuolista ystäväänsä luokseen ja selittänyt, että hänellä on huono olla. Nainen suostui lähtemään tämän tueksi, mutta vakuutti, että seksiä ei harrastettaisi.

Naisen mukaan Lahdenmäki lupasi hänelle patjan, mutta asunnolla sellaista ei löytynytkään. Nainen kuitenkin suostui nukkumaan Lahdenmäen kanssa samaan sänkyyn sen toiseen laitaan paita ja pikkuhousut yllään.

Aamulla nainen heräsi siihen, että Lahdenmäki kiskoi hänen alushousujaan alas. Lahdenmäki oli kokonaan alastomana aivan kiinni hänessä.

Nainen kielsi jatkamasta, mutta Lahdenmäki jatkoi. Hän lopetti vasta, kun nainen oli toistuvasti kieltänyt ja vastustellut.

Tilanne oli naisesta pelottava ja ahdistava, koska Lahdenmäki oli määrätietoinen ja paljon vahvempi.

Viestit todisteena oikeudessa

Oikeudessa kirjallisina todisteina oli miehen ja naisen aamulla kirjoittamia viestejä.

”Mitä vittua? Miten sä häivyt tolleen. Olisin mielelläni sanonut moi. Olin luullut, että olemme ystäviä", Lahdenmäki kirjoitti aamulla.

”Mitä toi sun käytös on?! Mäkin luulin et ollaan ystäviä, sä puhuit varapatjoista ja juttelemisesta aamulla, mä herään siihen että sä yrität riisua mua. Vitun valehtelija", nainen vastasi.

Tämän jälkeen Lahdenmäki syytti naista moukaksi ja idiootiksi.

Asia pyöri naisen mielessä jatkuvasti, ja hän koki häpeän ja petetyksi tulemisen tunteita, jotka ovat tyypillisiä seksuaalirikoksen uhrille. Myöhemmin hän kuuli, että Lahdenmäki olisi tehnyt samanlaisia tekoja myös muille. Silloin hän rohkaistui tekemään rikosilmoituksen.

Saman vuoden marraskuussa nainen kohtasi Lahdenmäen baarissa muttei halunnut olla tämän kanssa tekemisissä. Yöllä Lahdenmäki lähetti hänelle solvaavan tekstiviestin, jossa hän halventavaan sävyyn väheksyi naisen osaamista.

Tähän nainen vastasi: "Haista vittu Ari. Sinä ja sinun raiskauskulttuuri ootte niin mennyttä.”
Lahdenmäki kiisti kaiken

Oikeudessa Lahdenmäki kiisti rikoksen. Hänen mukaansa nainen oli hereillä, eikä hän yrittänyt riisua tämän housuja. Mistään huonosta voinnista ei hänen mukaansa ollut ollut puhe.

Hän myönsi ehdottaneensa naiselle seksiä "koskettamalla tätä hartiaan". Tämän pidemmälle ei Lahdenmäen mukaan menty.

Kirjallinen näyttö kuitenkin tuki naisen kertomusta, minkä lisäksi hän oli kertonut tapahtumasta ystävälleen.

Käräjäoikeuden mukaan näyttö riitti syyksilukevaan tuomioon.

Aiemmin keskiviikkona Helsingin hovioikeus oli tuominnut Lahdenmäen raiskauksesta. Hän oli syyskuussa 2015 tuppautunut naisen luokse Espoossa ja raiskannut tämän väkivaltaisesti.

Espoon käräjäoikeus antoi asiassa tuomion kesällä 2017 ja Helsingin hovioikeus vahvisti sen tänään.
Ari Lahdenmäki tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen rangaistukseen. Hän oli syyskuussa 2015 tuppautunut naisen luokse Espoossa ja raiskannut tämän väkivaltaisesti.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Joutsenlaulu
Harjunpää
Viestit: 304
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 11:07 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Joutsenlaulu »

kapteeni kirjoitti:Ja sanonpa vielä sen, että mielestäni rikollisen palaamista yhteiskunnan rehelliseksi jäseneksi rangaistuksen jälkeen ei mielestäni tue mitenkään se, että menettää työn, sosiaalisen verkoston ja syrjäytyy. Eli jos toivot että raiskaaja ajautuu lopullisesti katuojaan, myötävaikutut samalla rikoksen uusimiseen.

Ja joo, raiskauksen tai muun vakavan rikoksen tekijä ei mielestäni sovellu aika moniin ammatteihin uskottavuussyistä. Vaikka Suomessa väkivaltarikollinen näköjään pääseekin tuosta vaan pormestariksi ja rattijuoppo ministeriksi jne...
Usein ehdollinen on riittävä pelote. Vaikka sitä ehdollista ei tarvitse istua niin tulee maksettavaksi oikeudenkäyntikuluja, kärsimyskorvauksia ja mahdollisesti maine menee. Akkakin voi ottaa hatkat. Mutta työpaikka pysyy jonka turvin tuomittu voi maksaa korvaukset ja alkaa rakentamaan elämää uudestaan. Monelle jo pelkkä tutkintavankeus on stressaava kokemus jota ei halua kokea uudelleen.

Mutta joku raja kuitenkin. Tämä kunniakansalainen Lahdenmäki sai kaksi seksirikostuomiota, ei osoittanut mitään katumusta vaan syyllisti ja pilkkasi uhreja: Lahdenmäen mukaan uhri oli jopa kehunut häntä "taikasormeksi".

Joutsenlaulu
Harjunpää
Viestit: 304
Liittynyt: Ke Marras 14, 2012 11:07 pm

Re: Palkittu toimittaja tuomittiin raiskauksesta

Viesti Kirjoittaja Joutsenlaulu »

Tuosta nimenkertomispolitiikasta, STT on julkaissut Lahdenmäen nimen omissa uutisissaan.

"Tuomittu Ari Matti Lahdenmäki, 41, on alalla tunnettu toimittaja. STT julkaisee hänen nimensä, koska ensimmäinen tuomio on liki kaksi vuotta ja toisesta tuomiosta käy ilmi, että hän on uusinut seksuaalirikoksen. Yleensä STT julkaisee tuomitun nimen vain, jos vankeustuomio on vähintään kaksi vuotta."

Yleensä olen pitänyt STT:tä typerysmediana, mutta joskus sekin yllättää.

Vastaa Viestiin