Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 909
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Tulli löysi autosta 43 kiloa ruutia, aseiden lippaita ja tuhansia luoteja - miehet väittivät olleen omaan harrastuskäyttöön

Tiistai 8.8.2017 klo 16.22 (päivitetty klo 16.34)

Kaksi ulkomaalaista miestä jäi Tullissa kiinni ja heitä epäillään muun muassa salakuljetuksesta.

Poliisin tekemä esitutkinta on valmis ja tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi tiedottaa, että Tulli pysäytti 20. kesäkuuta Helsingin Länsisatamassa Virosta tulleen ajoneuvon, josta löytyi läpivalaisussa ja tullitarkastuksessa 43 kiloa savutonta ruutia rakenteisiin kätkettynä.

Auton rakenteisiin oli piilotettu myös 3 000 luotia ja 17 aseiden lipasta, joiden hallussapito ei ole luvanvaraista Suomessa.

- Ajoneuvossa olleet kaksi ulkomaalaista miestä otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta epäiltyinä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Miehet olivat tulleet Venäjältä Viroon, jossa he olivat ostaneet tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä kyseiset tuotteet ja tulleet laivalla Suomeen. Poliisin tietojen mukaan heidän tarkoituksenaan oli jatkaa matkaa Venäjälle.

Ruudin alkuperää ei tiedetä, koska tunnistemerkinnät oli poistettu pakkauksista. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ruuti oli tarkoitettu patruunoiden tekoon.

- Yksi kilo ruutia riittää noin viidensadan patruunan tekemiseen, joten kyseinen määrä olisi riittänyt noin 21 500 patruunan tekemiseen, Forss kertoo.

Epäillyt miehet kertoivat kuulusteluissa tuotteiden tulleen omaan harrastuskäyttöön, mutta esitutkinnassa on selvinnyt, että toinen miehistä olisi kaupannut ampuma-tarvikkeita ainakin aikaisemmin eteenpäin. Hän on myös matkustanut tämän vuoden aikana useamman kerran Suomen, Viron ja Venäjän välillä.

Kahta miestä epäillään räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapaus liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin. Tapauksen esitutkinta on valmis, ja tapaus on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.
Ettei vaan olleet heput valmistelemassa Spetznazin tukipistettä Suomeen.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Liikkuva poliisi kirjoitti:- Ajoneuvossa olleet kaksi ulkomaalaista miestä otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta epäiltyinä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.
Nettifobba on näköjään uudelleensijoitettu :lol: .

Poliisitiedotteen perusteella nämä "ulkomaalaistaustaiset" olivat tuoneet ruudin ja muun tänne myyntiin(muuten tutkintanimikkeetkin olisivat muita): "esitutkinnassa on selvinnyt, että toinen miehistä olisi kaupannut ampuma-tarvikkeita ainakin aikaisemmin eteenpäin. Hän on myös matkustanut tämän vuoden aikana useamman kerran Suomen, Viron ja Venäjän välillä."
Tuon perusteella voisi myös päätellä, että oli tuonut tänne jotain aiemminkin. Tai sitten huvikseen ajellut Viron kautta Venäjälle. Reittivalinta perustunee huonompaan rajavalvontaan Viro-Venäjä -rajalla.

Aloituksessa käytetty juttu(mihin ei lähdettä jaksettu/osattu laittaa) on melko suora kopio poliisitiedotteesta, kuvat sieltä:
Liitteet
Maasturin koteloihin jemmattua ruutia koteloissaan.jpg
Maasturin koteloihin jemmattua ruutia koteloissaan.jpg (26.38 KiB) Katsottu 5774 kertaa
Tullin läpivalaisukuva, a-tarvikkeet näkyvät tummina ruutuina takaosan rakenteissa.jpg
Tullin läpivalaisukuva, a-tarvikkeet näkyvät tummina ruutuina takaosan rakenteissa.jpg (21.05 KiB) Katsottu 5774 kertaa
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Homma on niin yksinkertainen kuin olla voi. Herrat ovat olleet mukana asekaupassa, patruuna puolella. Virolaisen kontaktin avulla on saatu ruudit ja patruunat paikallisesta aseliikkeestä Suomeen ladattaviksi ja pimeille markkinoille. Yksi 9mm pistoolin patruuna maksaa suomen pimeillä markkinoilla keskimäärin eurosta kahteen kappaleelta.

Yleisesti rasiallinen, eli 50 patruunaa maksaa pimeillä markkinoilla noin 100 euroa. Patruunoissa tuotto on parempaa kuin aseissa, joita on hankala saada muuta kuin varastamalla niitä kotimurtojen yhteydessä. Kotimurtojen yhteydessä varastetut aseet kattavatkin merkittävimmän osan JR-porukan asevalikoimasta, vaikkakin joukossa on keski-euroopasta salakuljetettuja aseita. Reaktivoidut aseet esittävät myöskin pääosaa JR-porukan pyssyissä.

Syy miksi patruunat olivat tulossa juurikin suomen markkinoille, eikä venäjälle, on puhtaasti taloudellinen. Suomessa kun maksetaan paremmin ko. myyntiartikkeleista. Tästä saamme kiittää Holmlundia ja kaikkia niitä jotka maalaavat aseista kuvia kuin ne esittäisivät juuri niitä ongelmia joita ihminen yksilöinä aiheuttavat. Kiristynyt lupamenettely saa aseharrastajat karttamaan lupamenettelyä ja karttamaan viranomaisia. Lopputulos on enemmän aseita ja patruunoita, joita ei ole kirjoissa eikä kansissa, saati tietokannoissa.

Venäjällä luvaton sikäläinen 9mm pistooli pimeillä markkinoilla maksaa puolet vähemmän kuin suomessa. Patruuna on 1mm lyhyempi (PM), mutta paksumpi ja käyttää yleisesti boxer-nallia, joka takaa siis sen, että patruuna on helposti uudelleen ladattava. 32 ACP ja 380 ACP kaliberin pistooleja on myynnissä myös suhteellisen yleisesti. Ne on usein ostettu Venäjällä toimivan aseliikkeen varastoon, ja "varastettu" tai kirjanpitoa on muutettu korruption avulla. Siten kyseiset pistoolit muuttuvat arvoltaan huimasti kun sisäänostohinta on ollut noin 300-500 euroa kpl ja ulosmyyntihinta pimeille markkinoille saman, mutta ykkösen voi sijoittaa eteen. Näitäkin aseita rantautuu suomeen silloin tällöin, kun joku alamaailmasta tekee tilauksen.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Dark Tetra kirjoitti:Homma on niin yksinkertainen kuin olla voi. Herrat ovat olleet mukana asekaupassa, patruuna puolella. Virolaisen kontaktin avulla on saatu ruudit ja patruunat paikallisesta aseliikkeestä Suomeen ladattaviksi ja pimeille markkinoille..
Pienen pieni tarkennus "Dark Tetran" erinomaiseen selvitykseen: Mösjööt eivät ostaneet patruunoita paikallisesta aseliikkeestä eivätkä muualtakaan. Heillä ei ollut patruunoita, heillä oli ruutia ja luoteja. Patruuna= luoti+hylsy+ruuti+nalli. Eli nyt tarvittiin enää hylsyt ja nallit. Hylsyjä kerätään perinteisesti ampumaradoilta, niille on jopa harrastajapiireissä omat "markkinat" uudelleenlataajia varten.

On selvää, että "Dark Tetra" osaa tämän kaiken, tuo ensimmäinen "patruuna"-termi oli todennäköisesti vain "painovirhe".

Kuten uutisessakin sanottiin, luoteja saa ostaa, myydä ja pitää hallussaan miten paljon haluaa. Omassakin autotallissa on faijan peruina jotain 2000 kpl 38:n reikäpäätä (Wad Cutter), joilla pysäyttäisi kenet tahansa ja 500 kokovaippaista, jolla voisi tehdä auton ovesta reikäjuustoa. Mutta ne ovat pelkkiä luoteja, romumetallia. Hylsy, ruuti ja nalli puuttuvat. Faijan patruunat kiikutin aikoinaan Espoon vallesmannille.

Mutta nämä pässit salakuljettajat piilottivat jopa lailliset luodit auton rakenteisiin. Ne suorastaan loistavat noissa tullin läpivalaisukuvissa, siten että tyhmempikin tarkastaja ne huomaa. Amatöörit asialla.
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Niin, ennen kuin joku tarkkasilmäinen ammunnan harrastaja reagoi: Wad Cutter (tai Wadcutter) on eri asia, kuin Hollow Point. Wad Cutterin kärki on kovera, kuppimainen. Siihen ei ole porattu erillistä reikää (Hollow Point).
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Gagarin kirjoitti:2000 kpl 38:n reikäpäätä (Wad Cutter), joilla pysäyttäisi kenet tahansa
Tuolta 38:n luvatusta maasta löytyy lukuisia tapauksia joissa sheriffi on rullan loputtua joutunut ottamaan jalat alle kun kohde ei ole reagoinut luoteihin toivotulla tavalla :mrgreen:

Yietysti, jos nuo kaikki 2000 kpl ammutaan yhteen kohteeseen, niin silloin tietysti tämä pysähtyy varmasti. Siihen on syynsä miksi 38 ei ole suosittu viranomaisten keskuudessa, vaikka niitä toki löytyy jopa suomen viranomaisilta (muutama vanha poliisin tutkija).

Wad Cutter on muuten aivan tavallinen ratapatruuna. Kun taas Hollow Pointin tarkoitus on aiheuttaa mahdollisimman tuhoisa haavakanava, jolla on pysäytysvoimaa shokin vuoksi ja mahdollisen elinvaurion takia. FMJ patruunat kulkevat vain kohteesta läpi, joskin se on sotilaallisesti katsottu monestakin syystä toimivaksi, mutta silloin on aina kyse kivääri-kalibereista.

Jos itse valikoisin pistooliin patruunan, vaihtoehdoista hollow point ja ratapatruunat ovat varsin epäammattimaisia. +P -patruunat 9mm kaliberissa ovat nykyaikaa, hollow pointien jäädessä unholaan. Ei näet haittaa vaikka kohde olisi dyneemalla luotisuojattu, läpi menee niin että paukahtaa :twisted:
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Dark Tetra kirjoitti:FMJ patruunat kulkevat vain kohteesta läpi, joskin se on sotilaallisesti katsottu monestakin syystä toimivaksi, mutta silloin on aina kyse kivääri-kalibereista.
Vai johtuisikohan ihan siitä, että kansainväliset sopimukset, viimeksi Rooman perussäännön 8. artiklan xix kohta kieltää "ihmisen ruumiissa helposti laajentuvien tai litistyvien luotien käytön" sotilaallisessa toiminnassa? Ja tuo kielto on ollut voimassa Haagin sopimuksesta 1899, tosin sitä ennen kielto oli jo Pietarin julistuksessa 1868. Ja tuo kielto koskee myös pistoolikalibereja.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Dark Tetra kirjoitti: ..Wad Cutter on muuten aivan tavallinen ratapatruuna. Kun taas Hollow Pointin tarkoitus on aiheuttaa mahdollisimman tuhoisa haavakanava, jolla on pysäytysvoimaa shokin vuoksi ja mahdollisen elinvaurion takia. FMJ patruunat kulkevat vain kohteesta läpi...
Joo, Wad Cutterin tarkoitus on tehdä kaunis pyöreä reikä paperiseen maalitauluun. Kun luoti osuu johonkin kovempaan tai jähmeämpään, se leviää ja tekee rumempaa jälkeä. Wad Cuttereita jopa suositellaan amatööreille itsepuolustusta varten. Rekyyli on pieni, luoti on tehokas esim. kodin sisäisillä etäisyyksillä, mutta ei mene (USA-laisista) sisäseinistä läpi. Ballistisesti tehokkaampi luoti voi osua seinään jolloin ammut naapurihuoneessa nukkuvan lapsesi hengiltä.

Sinä olet todennäköisesti perehtynyt harrastaja ja olet siten "vähemmistöä".
Dark Tetra kirjoitti: Jos itse valikoisin pistooliin patruunan, vaihtoehdoista hollow point ja ratapatruunat ovat varsin epäammattimaisia. +P -patruunat 9mm kaliberissa ovat nykyaikaa, hollow pointien jäädessä unholaan.
Aika jännää, eihän tuo +P kerro mitään luodista. Se kertoo, että patruunan ruuti luo normaalia korkeamman paineen. Ymmärtääkseni suuri osa +P patruunoista on nimenomaan Hollow Pointteja.

Mutta en itse ammuskele millään, faijani harrasti sitä. Näin ollen en kinaa asiantuntijoiden kanssa. Menee muutenkin liian O/T:ksi.
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Rescuer kirjoitti:Vai johtuisikohan ihan siitä, että kansainväliset sopimukset, viimeksi Rooman perussäännön 8. artiklan xix kohta kieltää "ihmisen ruumiissa helposti laajentuvien tai litistyvien luotien käytön" sotilaallisessa toiminnassa? Ja tuo kielto on ollut voimassa Haagin sopimuksesta 1899, tosin sitä ennen kielto oli jo Pietarin julistuksessa 1868. Ja tuo kielto koskee myös pistoolikalibereja.
Ei johdu. Sotimisessa kun ei koskaan todellisuudessa noudateta minkäänlaisia sääntöjä. Esim. Usa käytti Persianlahdella kiellettyjä patruunoita. Suomen ja N-Liiton välillä käytettiin räjähtäviä luoteja lähinnä N-liiton toimesta. Korpisissit käyttivät saksalaisilta saatuja vastaavia, kun kärsivät muutoinkin akuutista patruunapulasta.

Lähinnä sama asia tuo laajenevien luotien kielto, kuin kielto, jonka mukaan ilma-aseita ei saa käyttää sotimisessa. Niitäkin kun on käytetty, en muista valtioita joiden välisessä sodassa, mutta keskisessä euroopassa kumminkin.
Aika jännää, eihän tuo +P kerro mitään luodista. Se kertoo, että patruunan ruuti luo normaalia korkeamman paineen.
Kyllä, ja tarkoituksena on lähtönopeuden lisääminen, jonka tarkoitus on luotisuojauksen läpäiseminen. Siinä hommassa laajeneva lyijyluoti pirstoutuu nopeasti, joka taas on erinomainen valinta, jos kohde ei ole luotisuojattu. Keskelle massaa ammuttaessa kohde tuhoutuu heti. Luotisuojauksen läpäisemiseen tarkoitettua +P patruunaa käyttävät lähinnä sotimiseen erikoistuneet valtiot.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

Dark Tetra kirjoitti:
Rescuer kirjoitti:Vai johtuisikohan ihan siitä, että kansainväliset sopimukset, viimeksi Rooman perussäännön 8. artiklan xix kohta kieltää "ihmisen ruumiissa helposti laajentuvien tai litistyvien luotien käytön" sotilaallisessa toiminnassa? Ja tuo kielto on ollut voimassa Haagin sopimuksesta 1899, tosin sitä ennen kielto oli jo Pietarin julistuksessa 1868. Ja tuo kielto koskee myös pistoolikalibereja.
Ei johdu. Sotimisessa kun ei koskaan todellisuudessa noudateta minkäänlaisia sääntöjä. Esim. Usa käytti Persianlahdella kiellettyjä patruunoita. Suomen ja N-Liiton välillä käytettiin räjähtäviä luoteja lähinnä N-liiton toimesta. Korpisissit käyttivät saksalaisilta saatuja vastaavia, kun kärsivät muutoinkin akuutista patruunapulasta...
Yhdysvallat ei ole mukana Haagin sopimuksen patruunoita koskevassa kohdassa. Siten se ei ole voinut rikkoa sitä. Neuvostoliitto tunnusti sopimuksen vuonna 1955, joten sopimus ei koskenut sitä toisen maailmansodan aikana. Sopimuksen noudattaminen on symmetristä. Koska NL ei ollut sopimusosapuoli, myöskään NL:n vastustajien ei tarvinnut noudattaa sopimusta. Siten kaikki sinun mainitsemasi esimerkit ovat Haagin sopimuksen kannalta täysin "laillisia", eivätkä todista sopimusten noudattamattomuutta.
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Venäläiset kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Gagarin kirjoitti:kaikki sinun mainitsemasi esimerkit ovat Haagin sopimuksen kannalta täysin "laillisia", eivätkä todista sopimusten noudattamattomuutta.
No, hyvä. Minä kun olin siinä uskossa, että räjätävien luotien käyttö sotilastoiminnassa on kielletty kansainvälisesti. Itseasiassa Haagissa tehtiin 1800 luvun lopulla muistaakseni kansainvälinen sopimus räjähtävien luotien kiellosta, mutta sinä näköjään olet onnistunut muuttamaan sitä :mrgreen:
Pietarin sopimus kieltää sirpaloituvien, räjähtävien ja polttavien ammusten käytön käsiaseissa 1888 Pehmeäkärkisten Dum-dum-luotien kielto
1899 Geneven sopimus kieltää kemiallisen ja biologisen sodankäynnin 1925
Sodankäynnin laillisuudesta vielä sen verran, että kiduttaminenkin on kiellettyä, mutta silti USA kiduttaa jopa siviilejä ja käyttää likaisia ammuksia, eli uraanista koostuvia ammuksia. Näin tapahtui esim. Fallujahissa.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Jollain on hirveä tarve saada keskustelu pois aiheesta...
USA ei ole käyttänyt "likaisia ammuksia", vaan köyhdytetystä uraanista valmistettuja ammuksia. Köyhdytetty uraani taas on vähemmän radioaktiivista kuin luonnossa esiintyvä uraani.
Ja nuo kielletyt ammukset koskevat käsiaseiden ammuksia, eikä niissä USA ole käyttänyt köyhdytettyä uraania.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1492
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Ketjun otsikko on Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista. Ei USA:n likaiset pommit. Palautetaan keskutelu ketjun aiheeseen. Koskee erityisesti nimimerkkiä Dark Tetra.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Make
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Huhti 04, 2012 10:36 pm

Re: Ulkomaalaismiehet kiinni valtavasta ammuslastista

Viesti Kirjoittaja Make »

Otsikkokin on ketjussa väärin, koska kyseessä ei olleet ammukset.

Ruudin salakuljetus, eikä sekään mikään kovin valtava kun 43 kiloa ollut. Satojen kilojen salakuljetus rupeaa olemaan suht valtavaa.
Vastaa Viestiin