Oulu: Bussikuski pahoinpiteli matkustajan

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Oulu: Bussikuski pahoinpiteli matkustajan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Poliisi tutkii yöllisiä tapahtumia – bussista poistettu mies sai vammoja

Aamuöisestä tilanteesta Oulun paikallisliikenteen bussissa on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelynä.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallisliikenteen linja-autossa Oulussa sattui välikohtaus, jonka yhteydessä asiakas loukkasi itseään. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

Tilannetta todistanut IS:n miespuolinen lukija oli sunnuntaina 6. elokuuta kello puoli neljän aikoihin matkalla kotiin Oulun keskustasta poispäin suuntaavassa bussissa. Hän kertoo kuulleensa yhtäkkiä linja-auton etuosasta huutoa bussin keskivaiheille saakka.

– Kuului bussikuskin karjaisu, että ”mene nyt siitä”. Nostin pään ylös ja näin kun kuski työnsi erästä miestä rinnasta, ja mies kaatui selkä edellä ulos asfaltille. Toisesta suunnasta tuli sitten pyörä, joka ajoi miehen yli.

Lukijalla ei ole tietoa, mikä laukaisi tilanteen, sillä hän ei seurannut tapahtumia tarkkaan ennen miehen päätymistä ulos bussista. Lukija sanoo ettei hän kuullut esimerkiksi riitelyä ennen tapahtunutta.

Hänen mukaansa asfaltille päätynyt mies oli humalassa, ja oli kaivellut bussiin tullessaan jotain lompakostaan.

Miehen maatessa jalkakäytävällä muutama bussissa matkustaneista henkilöistä oli mennyt katsomaan, kuinka asfaltilla makaavalle miehelle oli käynyt.

– Bussikuski ei reagoinut mitenkään tähän asiaan, vaan istui siinä penkillä ratin takana.

Hänen mukaansa kuljettaja seisotti bussia jonkun aikaa pysäkillä ja jatkoi matkaa kun muutama matkustajista oli jäänyt uhrin avuksi ja soittanut paikalle ambulanssin.

Poliisi: Tapahtuneesta tehty rikosilmoitus

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista sanoo, että tapahtuneesta on kirjattu poliisille rikosilmoitus.

– Meille on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä, mutta esitutkintaa ei ole vielä ehditty juuri aloitella.

Kiiskinen vahvistaa, että tilanne on käynnistynyt asiakkaan noustua bussiin puoli neljän tienoilla aamuyöllä.

– Hänet on sieltä saman tien poistettu ulos kuskin toimesta. Siinä tilanteessa on sitten tapahtunut tämmöinen asia, jota tutkitaan pahoinpitelynä. Asiakas on tarvinnut terveydenhuollon apua, mutta vakavista vammoista ei ole kysymys.

Kiiskinen ei esitutkinnan tässä vaiheessa kommentoi tapahtunutta sen tarkemmin, sillä osallisia tai todistajia ei ole vielä kuultu.

– Meidän tietojen mukaan tämä on ollut kuljettajan ja asiakkaan välinen tilanne. Mutta siihen, että mistä tämä on johtunut, en ota kantaa.

Kuljettaja kiistää käyneensä käsiksi

Kyseistä bussilinjaa liikennöivän Koskilinjat Oy:n toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo IS:lle, että kuljettajan kanssa on keskusteltu maanantaina aamupäivällä.

– Kuljettajan kertoman mukaan kyseinen tapaus sai alkunsa, kun asiakkaalla ei ollut käteistä rahaa eikä matkalippua, vaan hän olisi halunnut maksaa pankkikortilla. Sellainen maksutapa ei ole kuitenkaan mahdollinen. Kuljettaja kertoi estäneensä asiakkaan pääsyn matkustamoon, koska asiakas ei ollut maksanut matkaansa.

Laitisen mukaan kuljettaja on kertonut tarjonneensa asiakkaalle myös vaihtoehtoista mobiililippumaksua.

Laitinen sanoo, että kuljettaja on kertomansa mukaan pyytänyt asiakasta poistumaan suullisesti ja kiistänyt käyneensä asiakkaaseen käsiksi.

– Kuljettaja kertoi, että autosta asiakas oli poistunut itse, eikä kuljettaja ollut käynyt käsiksi matkustajaan tai tönäissyt häntä. Autosta poistumisen jälkeen polkupyöräilijä oli ajanut kyseisen henkilön päälle.

Laitinen sanoo, että hän ei ole saanut kyseiseltä asiakkaalta asiasta yhteydenottoa, joten hänen tämänhetkiset tietonsa tapahtuneesta pohjaavat kuljettajan kertomaan sekä aiempiin lehtitietoihin.

Laitinen korostaa, että hän haluaa nyt antaa poliisille työrauhan ja odottaa poliisitutkinnan valmistumista.

– Tapahtuman vaikutusta kuljettajan työsuhteeseen tai muuhun sellaiseen emme kommentoi nyt emmekä poliisitutkinnan jälkeen julkisesti. Se on työntekijän ja työnantajan välinen asia.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017080 ... 2_u0.shtml

Kuljettaja sanoo itse poistaneensa kyllä ilman lippua bussiin tunkeneen, mutta (känniääliön) kompuroineen itse. Lisäksi kuljettajalla on oikeus poistaa tällainen vaikka voimakeinoin ja tutkinta alkumetreillä.

Otsikko päivitetty
-NILS-
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11385
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Bussikuski pahoinpiteli asiakkaan Oulussa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Olisi aikamoinen yhteensattuma, jos samaa miestä olisi ensin pahoinpidelty ja sitten vielä heti ajettu polkupyörällä päälle. Luulen matkustajien havahtuneen vasta sitten, kun mies jäi polkupyörän alle, ja kuvitelleen myöhemmin kovan ryminän johtuneen väkivallasta. Ainakin jossakin uutisessa joku silminnäkijä kertoi havahtuneensa vasta kovaan törmäysääneen.
Berlin
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Bussikuski pahoinpiteli asiakkaan Oulussa

Viesti Kirjoittaja Berlin »

URSA kirjoitti:Olisi aikamoinen yhteensattuma, jos samaa miestä olisi ensin pahoinpidelty ja sitten vielä heti ajettu polkupyörällä päälle. Luulen matkustajien havahtuneen vasta sitten, kun mies jäi polkupyörän alle, ja kuvitelleen myöhemmin kovan ryminän johtuneen väkivallasta. Ainakin jossakin uutisessa joku silminnäkijä kertoi havahtuneensa vasta kovaan törmäysääneen.
Useimmiten kannattaisi perehtyä asiaan ennenkuin puhuu mitä sattuu. Myös poliisi vahvistaa pyöräilijän olemassaolon:

Oulun poliisi pyytää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä linja-autossa sattuneen välikohtauksen jälkeen mieheen törmännyttä polkupyöräilijää ottamaan yhteyttä poliisin.

Välikohtaus tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puoli neljän aikaan aamuyöllä. Linja-autoon nousemassa ollut humalainen mies poistettiin bussista kuljettajan toimesta, minkä yhteydessä mies kaatui. Poliisin mukaan miehen poistuttua linja-autosta tämän päälle ajoi polkupyöräilijä.

Mies loukkasi itseään tilanteessa, mutta poliisin mukaan tämän vammat eivät ole vakavia.

Poliisi pyytää polkupyöräilijää ottamaan yhteyttä ja ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi. Myös muita silminnäkijähavaintoja pyöräilijästä tai välikohtauksesta voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11385
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Bussikuski pahoinpiteli asiakkaan Oulussa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kannattaa lukea kirjoitus uudelleen, ennenkuin sitä kommentoi. Missä kohtaa väitin, ettei pyöräilijää ole olemassa? Väitin, ettei pahoinpitelyä ole tapahtunut, ainoastaan yliajo polkupyörällä.

Todennäköisesti ainoa syytteen saaja tapauksessa on pyöräilijä. Pyöräilijöiden kuuluisi väistää bussista poistuvia riippumatta siitä, mistä ovesta nämä poistuvat.
Berlin
Jack Bauer
Viestit: 936
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Bussikuski pahoinpiteli asiakkaan Oulussa

Viesti Kirjoittaja Berlin »

URSA kirjoitti:Kannattaa lukea kirjoitus uudelleen, ennenkuin sitä kommentoi. Missä kohtaa väitin, ettei pyöräilijää ole olemassa? Väitin, ettei pahoinpitelyä ole tapahtunut, ainoastaan yliajo polkupyörällä.

Todennäköisesti ainoa syytteen saaja tapauksessa on pyöräilijä. Pyöräilijöiden kuuluisi väistää bussista poistuvia riippumatta siitä, mistä ovesta nämä poistuvat.

Ennenkuin Koskilinjat poistatti jutun Oulun Puskaradiosta niin siellä ainakin 6 matkustajaa vahvisti tapahtuneen eli kuski noussut penkiltä ja työntänyt miehen ulos. Sen jälkeen oli lähdössä, mutta matkustajat nostivat metelin ja muutama tyyppi meni auttamaan. Kuski istui penkillä, eikä nostanut tikkua ristiin. Ja jos kuusi matkustajaa nimellään kertoo tapahtumasta niin sinäkö uskot kuskia. Aika outoa. Ja jos kuusi kertoo tapahtuman kulun niin luultavasti on vielä monia muita todistajia, jotka eivät ole Oulun Puskadaio FB ryhmässä.

Mihin sinä perustat "tietosi" että kuski ei ole pahoinpidellyt?
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17103
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulu: Bussikuski pahoinpiteli matkustajan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Oikeusvaltio Suomessa kestää kolme vuotta ennen kuin käräjillä saadaan ratkaistua niinkin yksinkertainen asia kun matkustajan väkivaltainen poistaminen linjurista kuljettajan toimesta.
- Toki tässä oli pysyvää vammaa ja pahaa mieltä, joidenka parantuminen vaatii pitkää hoitoa ja kulut tulee saada ynnättyä. Toisinaan ne vaan käsitellään erikseen.
Kos­ki­lin­jo­jen bus­si­kus­ki tuo­mit­tiin asiak­kaan pa­hoin­pi­te­le­mi­ses­tä – ry­tä­käs­sä pyörän alle jää­neel­le mie­hel­le tuli pysyvä haitta

Oulun käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomion Oulussa vuonna 2017 sattuneesta välikohtauksesta, jossa Koskilinjojen bussikuski oli tönäissyt asiakasta.

Oikeus katsoi muun muassa asianomistajan ja todistajan lausuntojen perusteella toteen näytetyksi, että kuljettaja oli tönäissyt miesasiakkaan ulos linja-autosta niin, että tämä oli lentänyt kadulle.
...
Kaleva
24.06.2020 14:10
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin