Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja damfin »

Ehkä tämä kuuluisi tuonne seksuaalirikosketjuun, mutta pistetään nyt ensin ajankohtaisiin tuon huumekuvion takia.

Eli Iltasanomat uutisoivat HS:n uutisoivan näin:
HS: Miesporukat ahdistelevat naisia Helsingissä – huumeita tarjotaan vaihtokauppana seksistä

Miesporukat tarjoavat huumeita ja pyytävät vaihtokaupassa seksiä Helsingissä.

Seksuaalinen ahdistelu on vielä melko tuore rikosnimike. Ilta-Sanomat kertoi huhtikuussa 2016, että ensimmäinen tuomio seksuaalisesta ahdistelusta langetettiin vuoden 2014 joulukuussa. Mies oli kosketellut naista kuntosalin infrapunasaunassa ja sai rangaistukseksi 80 päivää ehdollista.

Aikaisemmin vastaavankaltaisia tekoja on tutkittu lähinnä kunnianloukkauksina.

Nyt Helsingin Sanomat puuttuu jutussaan samantyyppiseen ilmiöön, joka on saanut entistä ikävämpiä muotoja.

Lehti uutisoi perjantaina Sörnäisten metroaseman läheisyydessä rehottavasta huumekaupasta Helsingissä. HS:n artikkeli kertoo, miten miesporukat tarjoavat huumeita ja pyytävät vaihtokaupassa seksiä Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

Aiheesta on keskusteltu myös Facebookin Kallio-ryhmässä.

”Hei tyttö, tulepas tänne”
– Hei tyttö, tulepas tänne!, huudetaan naiselle englanniksi Pengerpuistossa, HSn artikkelissa kuvaillaan.

Osa naisista on saanut kuunnella huutelua, osaa miehet ovat jopa lähteneet seuraamaan.

Katukaupassa on tarjottu myyntiin lääkkeitä, kuten Rivotriliä ja Diapamia. Ne ovat bentsodiatsepiineihin kuuluvia lääkeaineita, joilla hoidetaan muun muassa epilepsiaa ja paniikkihäiriötä, joilla on myös huumaava vaikutus.

Helsingin poliisi kertoi Ilta-Sanomissa kesäkuussa 2017, miten se oli kevään 2017 aikana takavarikoinut yli 50 000 kappaletta 2 milligramman Rivotril-tablettia Helsingin kaupungin alueelta.

Nimi muistuttaa epäilyttävästi oikeaa myynnissä olevaa lääkettä. Terveyskirjasto Duodecim kertoo, että Suomessa on myynnissä apteekeissa epilepsialääke Rivatril.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005358694.html

Alleviivasin tuon toisaalta itsestäänselvyyden tuosta uutisesta, eli sen että huutelu tapahtuu englanniksi, ne on katsos nää kantasuomalaiset lenkkimakkaraa mussuttavat narkit ilmeisesti ottaneet englannin kielen haltuun, koska kyllähän tällaista suomalaisetkin tekevät, turha syytellä maahanmuuttajia.

Olisikin mielenkiintoista tietää kuinka paljon paniikkihäiriöt ja epilepsia ovat lisääntyneet viimeisen vuoden aikana suomessa, ilmeisesti melko paljon kun reseptilääkkeitä riittää kadulla kaupiteltaviksikin, toki ymmärrän kyllä että rankan pakolaisreissun jälkeen on mieli maassa ja masentaa ja siihen pitää lääkettä saada, mutta olisi toki suotavaa että ne saamansa lääkkeet syötäisiin itse eikä käytettäisi vaihdon välineenä, vaikka kyllähän se seksikin masennusta lievittää.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

On todella pienellä kyllä kiertäen mainittu, että miesporukat ovat ilmeisesti ullatuuuuuusssshhhh turvapaikanhakijoita?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 755
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Eli kyse bentsoista jutun mukaan. Missä ne otsikossa mainitut huumeet? :D Onkohan syntynyt kauppoja? Pyh jotain bentsoja.. Niitä saa niin helposti muutenkin että tuskin saavat mamut naista tuolla tavalla. Voi luoja miten säälittävää porukkaa.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.

Koimies
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Huumeet & mamut ei ole ihan uusi ilmiö Helsingissä.

Näin kirjoitettiin v. 2014

" ... – Huumausainekauppiaiden toiminta on ollut erittäin härskiä ja pahimmillaan huumausaineita on tuputettu selvästi alaikäisille kansalaisille, kertoo rikosylikomisario Juha Laaksonen.

Kaupanteko ja poliisin operaatio ovat keskittyneen Helsingin keskustan ja kantakaupungin alueelle. Operaation aikana huumausaineen kauppaamisesta ja hallussapitorikoksista on otettu kiinni kaikkiaan noin 80 henkilöä. Kiinniotetuista henkilöistä 33 on ollut pidätettynä ja viisi vangittuna.

Huumausaineita, lähinnä amfetamiinia ja marihuanaa, on takavarikoitu yhteensä noin kolme kiloa, poliisi kertoo. Takavarikoidun huumausaineen arvo katukaupassa olisi ollut noin 60 000 euroa.

Huumekaupasta epäillään sekä suomalaisia että ulkomaalaisia henkilöitä, mutta suurin osa kauppiaista on ollut kotoisin eri Afrikan maista. Poliisin mukaan yli kahtakymmentä ulkomaista kauppiaaksi epäiltyä odottaa käännytys ja maahantulokielto ..."


Se, että kaupassa pyörisi nykyään "vain" pameja on epätodennäköistä. Pamit ja yleensä bentsot tosin koukuttavat paljon pahemmin kuin esim. alkoholi, joten hankalia aineita nämäkin katukaupassa ja helposti saatavilla.




https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/69761- ... u-lapsille
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11301
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Hesarin juttu aiheesta. Naisten ahdistelu on muutenkin lisääntynyt seudulla.
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005358457.html
”Hei tyttö, tulepas tänne!” Naisia ahdistelevat miesporukat hermostuttavat Kallion seudulla Helsingissä – tarjoavat huumeita seksiä vastaan

Pillerikauppias haluaa vaihtaa huumeita seksiin, lastenvaunuja alkaa työntää vieras mies. Poliisi ei tunnista ilmiötä, mutta sanoo huumekaupasta tulleen entistä näkyvämpää.

Sörnäisissä huumekauppaa käydään avoimesti erityisesti Hämeentiellä metroaseman nurkilla. Julia Raerinne kertoo välttelevänsä alueella liikkumista levottomuuksien takia. Samoin tekevät monet hänen ystävistään.

Julkaistu: 8.9. 2:00 , Päivitetty: 8.9. 8:03

Huumeiden katukauppa rehottaa Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Helsingissä.

”Onko rivoja tai pameja?” on kysymys, jonka kuulee kysyttävän Hämeentiellä avoimesti, ei mitenkään kuiskaten.

Rivotril ja Diapam ovat bentsodiatsepiineihin kuuluvia lääkeaineita, joilla hoidetaan muun muassa epilepsiaa ja paniikkihäiriötä.

Mutta niillä voi myös huumata itsensä.

On maanantai kello yksi iltapäivällä. Metroaseman vieressä Uffin ja Lidlin välillä pillerit vaihtavat omistajaa avoimesti ohikulkijoiden silmien alla.

Nämä ovat niitä kulmia, joissa osa helsinkiläisistä on alkanut vaihtaa kadunpuolta. Enpä menekään tuosta. Vaihdanpa kadunpuolta. Viime aikoina etenkin lähialueilla asuvat naiset ovat raportoineet Sörnäisten ahdistavat tunnelmasta. Keskustelua on käyty muiden muassa Facebookin Kallio-ryhmässä.

Naistoimittaja saa kuulla ensimmäiset huutelut Torkkelinmäellä.

”Hei tyttö, tulepas tänne!” mieskolmikosta huudetaan englanniksi Pengerpuistossa.

Miesporukat tulevat Sörnäisten metroaseman lähellä luokse. He tarjoavat huumeita ja pyytävät vaihtokaupassa seksiä. Tällaisia tarinoita naiset kertovat. Osa naisista on saanut kuunnella huutelua, osaa miehet ovat lähteneet seuraamaan.

”Mahdollisimman nopeasti siitä tulee kuljettua. Ei tee mieli jäädä seisoskelemaan paria sekuntia pidemmäksi aikaa”, yksi naisista kuvailee metroaseman seutua.

Helsinkiläinen, Kurvissa aiemmin asunut Emilia kertoo, että hänelle on tarjottu useasti huumeita Sörnäisten metroaseman lähellä ja Aleksis Kiven kadulla.

Asialla ovat olleet 2–3 hengen miesporukat, jotka ovat pyytäneet vastapalvelukseksi seksiä.

”Olen ihan kohteliaasti kieltäytynyt, mutta he ovat lähteneet seuraamaan ja parantaneet tarjouksia tarjoamalla enemmän huumeita. Jotkut ovat tarttuneet käsistä ja kyselleet, missä asun ja kenen kanssa”, Emilia kertoo.

Muita häiriöalttiita paikkoja ovat naisten mukaan Katri Valan puistoon johtavien portaiden ympäristö, Helsinginkadun ja Fleminginkadun kulma ja Torkkelinmäki.

Aiemmin ahdistelijat olivat Emilian mukaan enimmäkseen ulkomaalaisia, mutta nykyään joukossa on myös suomalaisia.

”Aleksis Kiven kadun meininki on ollut pitkään samanlaista, mutta ennen tuollaista porukkaa oli lähinnä Piritorilla”, Emilia sanoo.

Emilia kertoo maininneensa ahdistelusta paikalla partioiville poliiseille. Hänen mukaansa häiriökäyttäytyminen metroaseman nurkilla on kuitenkin vain lisääntynyt viimeisten neljän kuukauden aikana.

Samaa sanoo 25-vuotias Julia Raerinne. Raerinne on työskennellyt useamman vuoden Sörnäisten Alepassa ja asunut aiemmin Pengerkadulla Kalliossa. Erityisesti työssään hän kertoo joutuneensa jatkuvasti vaaratilanteisiin.

Hän on nähnyt huumeita myytävän erityisesti Vaasanpuistikossa, Pengerkadulla ja Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

”Mitä lähemmäs mennään Kurvia, niin kaikki paikat ovat sellaisia, joihin ei tee mieli mennä”, Raerinne sanoo.

Helsingin poliisi ei tunnista naisten kuvaamaa ilmiötä. Rikoskomisario Lasse Jortikan mukaan yksittäisiä tapauksia on voinut olla, mutta ei ilmiöksi asti.

”Jotkut kansalaiset ovat ilmoittaneet hätäkeskukseen huumeiden myynnin olevan aggressiivista, että tullaan lähestulkoon iholle”, Jortikka kertoo.

Sörnäisissä käytävä huumeiden katukauppa on Jortikan mukaan sensijaan päivittäistä. Kauppa keskittyy nimenomaan naisten esiin nostamiin paikkoihin, Vaasanpuistikkoon, Katri Valan puistoon ja metroaseman nurkille.

”Suurin buumi on valoisan aikaan. Silloin kauppiaita jää eniten kiinnikin. Myynti alkaa aamupäivällä ja jatkuu suurin piirtein siihen asti, kun on valoisaa”, Jortikka kertoo.

Tänä kesänä kaduilla ovat erottuneet Rivotriliä myyvät romanialaiset katukauppiaat, Jortikka kertoo. Pillereitä on tuotu Helsinkiin myytäväksi järjestelmällisesti Pohjois-Suomen kautta. Helsingin poliisi takavarikoi kevään aikana yli 50000 Rivotril-tablettia.

”Tämä oli systemaattista salakuljetusta, jossa oli mukana monia levittäjiä.”

Jortikan mukaan yli 20 henkilöä on ollut tutkintavankeudessa Rivotril-tablettien levitykseen liittyen. Osa heistä on edelleen vangittuina, ja tapaus on siirtymässä pian syyteharkintaan.

”Sellainen näppituntuma on, että kun me onnistuimme takavarikoimaan kymmeniätuhansia lääkkeitä, niin huumeiden katukauppa hieman rauhoittui. Mutta ehkä vähän liian myöhään alettiin toimimaan tehokkaasti”, Jortikka sanoo.

Rikosylikonstaapeli Kalevi Puontin mukaan huumekauppa Helsingissä ei ole välttämättä lisääntynyt, vaan muuttunut näkyvämmäksi Rivotril-kaupan myötä.

”On tullut avointa kauppaa, mihin suomalaiset eivät ole tottuneet. Ryhmät ovat tulleet pihalle ja häiritsevät alueella asuvia”, hän sanoo.

Lääkkeiden levityksen lisäksi alueella myydään paljon kannabista. Puontin mukaan ostajat ovat usein suomalaisia, mutta kauppaa käyvät afrikkalaistaustaiset henkilöt. HS kertoi aiemmin kesällä Torkkelinmäellä Pengerpuistikossa avoimesti kannabista myyvistä miesporukoista.

”Suomalainen huumekauppa on mennyt voimakkaasti Tor-verkkoon, ja ulkomaalaiset ovat enemmän kadulla. Heidän toimintatapansa näkyvät enemmän tavalliselle ihmiselle, mikä aiheuttaa epävarmuuden tunteen”, Puonti kertoo.

Rikoskomisario Jortikan mukaan huumekauppaa on pyritty kitkemään Sörnäisistä ja Kalliosta lisäämällä niin siviili- kuin virkapukuisten poliisienkin tekemää valvontaa.

Myös Itä-Helsinki, Kontulan ostoskeskus ja rautatieaseman seutu ovat poliisin erityishuomion kohteina.

”Kun valvontaa pystytään kohdentamaan, niin melkein aina jotain jää kiinni”, Jortikka sanoo.

Tehokkain keino huumekaupan kitkemiseen olisi päästä kiinni sen alkulähteeseen ja lääkevarastoihin, jotta pillerit eivät pääsisi leviämään kadulle asti, Jortikka kertoo.

Hän kuitenkin ennustaa avoimen kaupankäynnin hiljenevän kesän jälkeen.

”Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin katukauppa rupeaa vähenemään kunhan ilmat viilenevät”, Jortikka sanoo.

Toistaiseksi Emilia, Julia Raerinne ja hänen naispuoliset ystävänsä välttelevät liikkumista Kurvissa.

Hoitovapaalla olevan Raerinteen viimeisin ahdistelukokemus on viikon sisältä.

”Yksi ulkomaalainen mies tarjoutui työntämään minun lastenvaunujani. Hän otti väkisin kiinni ja rupesi työntämään niitä.”

Ilpo Larha
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Elo 28, 2009 1:35 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Ilpo Larha »

Ihan ensimmäisenä täytyy todeta, että en tiedä mitä helsingissä tapahtuu, enkä tarkemmin tiedä millaista narkkitouhua siellä on, mutta...

Jotenkin otsikko hyvinkin revittelevä ja toisaalta eihän suomalainen huumekulttuuri ole samanlaista kuin amerikkalaisissa sarjoissa, jotka sijoittuvat kaupunkeihin joiden asukasluku isompi kuin koko suomen.

Kyllä varmasti huumeiden ansiosta perse läiskyy, mutta tilanteet ovat hieman erilaisia.

Rouhia
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

Ihan mahtavaa seurata sisältäpäin kun Facebookin Kallio-ryhmässä unelma-kupla puhkeaa. Suurin ongelma ihmisillä tuntuu siellä olevan se että tällaista tietoa on valunut valtamediaan ja mitä muut nyt ajattelee kaupunginosan suvaitsevaisesta maineesta. Muahahahhaaa!

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Minä kun ole nähnyt myyntinimenä Rivatriliä. Mutta ehkä tilanteeseen tosiaan sopii paremmin tuo Rivotril.

(Mutta tosiaan ulkomailla Rivollakin nimellä ) :-)
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

Bermuda
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Maalis 21, 2016 4:28 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Bermuda »

Mistä lähtien bentsot ovat olleet huumeita??

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1584
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja apollo »

Bermuda kirjoitti:Mistä lähtien bentsot ovat olleet huumeita??
Aina ilman reseptiä niitä popsiessasi syyllistyt h-rikokseen. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Bermuda
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Maalis 21, 2016 4:28 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Bermuda »

apollo kirjoitti:
Bermuda kirjoitti:Mistä lähtien bentsot ovat olleet huumeita??
Aina ilman reseptiä niitä popsiessasi syyllistyt h-rikokseen. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Ilmeisesti et ole koskaan käyttänyt bentsoja. Ne lievittävät jännitystä ja ahdistusta, ei niistä mitään hyvääoloa tai päätä sekaisin saa kuten huumeista yleensä mielletään saavan. Bentsoja saa jokainen lääkäristä pyytämällä, kokeileppa pyytää vaikka subutexia kipuun tai amfetamiiniä väsymykseen ja katso määrääkö.

knaster
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: La Maalis 03, 2012 4:29 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja knaster »

Bermuda kirjoitti:
apollo kirjoitti:
Bermuda kirjoitti:Mistä lähtien bentsot ovat olleet huumeita??
Aina ilman reseptiä niitä popsiessasi syyllistyt h-rikokseen. Voi pyhä yksinkertaisuus.

Ilmeisesti et ole koskaan käyttänyt bentsoja. Ne lievittävät jännitystä ja ahdistusta, ei niistä mitään hyvääoloa tai päätä sekaisin saa kuten huumeista yleensä mielletään saavan. Bentsoja saa jokainen lääkäristä pyytämällä, kokeileppa pyytää vaikka subutexia kipuun tai amfetamiiniä väsymykseen ja katso määrääkö.
Kyllä noilla(kin) saa todella padan jumiin. Vetäset 10-15 2mg rivaa ja siihen sitten tyypilliset sekakäyttäjäkännit päälle niin menee viikkokin äkkiä sellasissa oloissa ettei ees muista mitä on tehnyt.
Tossa aiemmin joku ihmetteli rivotril nimitystä ja muistelisin että tolla nimellä jossain entisissä itäblokin maissa mm. Myytäisiin tuota meillä rivatril nimellä olevaa valmistetta.
Frendit joskus aikanaan kävivät itäblokin maista hakee reseptilääkkeitä (subuja, oxyja, xanoreita, rivoja jne.) niin muistan törmänneeni silloin rivotril nimeen. No eipä noistakaan herroista moni enään ole hengissä.

Myyköhän nuo samat veijarit sitä ns. Lakkabudiakin? Eli siis jotain keppejä ja risuja mihin on suihkittu esim. Lasikuituhartsia tms. Jotta tulee painoa ja hartsisen näköstä shaibaa. Ainakin mustat ukot sitä aikanaan blisas vaasankadulla mut ei niitä oo enään oikein näkyny niin paljoa kun vuosia taaksepäin.

Avatar
TieD
Sabrina Duncan
Viestit: 365
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja TieD »

Bermudan pitäs kai tietää että bentsot luokitellaan Suomessa paitsi lääkkeiksi,niin myös huumeiksi.Googleta vaikka jos et muuten asiaa tiedä :shock:
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Sherlock John Holmes
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 8:24 pm

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja Sherlock John Holmes »

Huumediilerin tykönä on aina hyviä mimmejä yökylässä, nähty ja koettu ihan itse. Näin on aina ollut ja aina tulee olemaan. Aamen.
"I listen to their story, they listen to my comments, and then I pocket my fee."

Avatar
TieD
Sabrina Duncan
Viestit: 365
Liittynyt: To Helmi 18, 2016 12:58 pm
Paikkakunta: Viljandi

Re: Miesporukat tarjoavat huumeita vaihtokaupassa seksistä

Viesti Kirjoittaja TieD »

Sherlock John Holmes kirjoitti:Huumediilerin tykönä on aina hyviä mimmejä yökylässä, nähty ja koettu ihan itse. Näin on aina ollut ja aina tulee olemaan. Aamen.
No sitten olet kyllä liikkunut "paremmissa piireissä" :)
Olen myös nähnyt näitä "diilerin mimmejä" kämpillä...eikä ne nyt kyllä omaan silmään NIIIIN hyviä ole ollut.Tai sitten olen vaan vähän ronkeli :roll:
___________________________________________________________________
-Älä Verneri purista rottaa kovaa,siltä lähtee henki.
-Kissa!!
-Niin,kissalta lähti henki ku sä puristit kovaa.

Vastaa Viestiin