Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17102
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Mikkeliläinen ammattinyrkkeilijä syytteessä todistajan hakkaamisesta — vankila uhkaa

Mikkeliläinen ammattinyrkkeilijä Olavi Hagert joutuu Etelä-Savon käräjäoikeudessa vastaamaan raskaisiin syytteisiin. Syyttäjä vaatii Hagertille ehdotonta vankeustuomiota törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Syyttäjän mukaan Hagert ja toinen mies pahoinpitelivät yhdessä uhrinsa sairaalakuntoon.
Pahoinpitelyn seurauksena mies sai muun muassa useita murtumia kasvoihinsa. Nenäluun murtuma vaati leikkaushoitoa ja alaleuan murtuma useita viikkoja kestäneen kiskotushoidon.

Uhri oli todistajana aiemmassa rikosjutussa, jossa toinen miehistä oli epäiltynä.
Pahoinpitely sattui Mikkelissä helmikuussa 2017, jolloin kaksikko kohtasi uhrinsa sattumalta ravintolassa.

Toinen miehistä oli jo aiemmin pyytänyt tätä puhelimitse muuttamaan esitutkintakertomustaan. Hän pyysi samaa uudestaan ravintolan ulkopuolella, jolloin mies kieltäytyi.

Haastehakemuksen mukaan Hagert löi miestä ensin nyrkillä leukaan. Sen jälkeen pahoinpitely jatkui toisen miehen autossa sekä maassa auton ulkopuolella. Hagert löi uhria erittäin voimakkaasti nyrkillä muun muassa kasvoihin ja potki tätä pään ja ylävartalon alueelle.
Syyttäjän mukaan myös toinen mies löi uhria joitakin kertoja ja osallistui väkivallantekoon pitämällä kiinni maassa maannutta uhria.
Pahoinpitely päättyi poliisipartion tultua paikalle. Haastehakemuksen mukaan Hagert uhkasi hänet kiinni ottanutta poliisimiestä pahoinpitelyllä.
Hagert myönsi esitutkinnassa lyöneensä ja potkineensa uhria. Toinen mies myönsi heittäneensä uhrin autosta maahan ja pidelleensä tätä kiinni potkimisen aikana.

Pahoinpitely aiheutti uhrille vaikean vamman, ja syyttäjän mukaan se oli myös tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Syyttäjän mukaan rikosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä muun muassa siksi, että Hagertilla on ammattinsa vuoksi erityinen kyky voimakkaaseen väkivallan käyttöön.
Hagertin aikaisemmat tuomiot väkivaltarikoksista ovat syyttäjän mukaan peruste rangaistuksen koventamiseen.
Syyttäjä vaatii myös toiselle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä sekä muun muassa liikennerikoksista.
Etelä-Savon käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 11. syyskuuta.
Länsi-Savo ei tiistaina tavoittanut Olavi Hagertia kommenttia varten.


Länsi-Savo.fi
29.08.2017 19:30
--------------------------------------------------------------------

Motiivina kosto "vasikoinnista" - Ammattinyrkkeilijä vankilaan törkeästä pahoinpitelystä

Vasikoinnista syytetty mies hakattiin ja potkittiin henkihieveriin Mikkelin keskustassa. Poliisin väliintulo pelasti mahdollisesti uhrin hengen.

*Uhri ehdittiin hakata ja potkia sairaalakuntoon ennen poliisin saapumista.
*Väkivallan taustalla oli kosto vasikoinnista eli poliisille puhumisesta.
*Toinen vankilaan tuomistuista pahoinpitelijöistä on paikkakunnalla tunnettu ammattinyrkkeilijä.


Tapahtumat saivat alkunsa ravintola Vaakunassa Mikkelin keskustassa, missä 29-vuotias mikkeliläismies tapasi tuttavansa, joka oli ollut todistajana häneen liittyvässä rattijuopumustutkinnassa.

Ratista epäilty halusi, että tuttava muuttaisi poliisille antamaansa lausuntoa. Keskustelu asiasta jatkui ravintolan ulkopuolella. Hetken kuluttua miehet lähtevät yhdessä kohti läheistä siltaa ja portaikkoa.

Uhriksi joutunut mies kertoi myöhemmin poliisikuulusteluissa, että hän tajusi jo tuossa vaiheessa, ettei kyse ollut tavanomaisesta keskustelusta.

"Tässä vasikka"

Kun miehet ehtivät portaikon puoliväliin, epäilty vihelsi ravintolasta perässä tulleelle kaverilleen, paikkakunnalla tunnetulle nuorten SM-kultaakin voittaneelle ammattinyrkkeilijälle. Vislaaja esitteli keskustelukumppaninsa toteamalla, että ”tässä tämä vasikka”.

Enempää ei tarvittu. Nyrkkeilijä tempaisi ensimmäisen iskunsa uhriin jo portaikossa.

Uhri otettiin sillan alle pysäköityyn autoon ja istutettiin takapenkille nyrkkeilijän viereen. Toinen miehistä asettui etupenkille. Nyt pahoinpitely alkoi toden teolla. Nyrkkeilijä löi uhria voimakkaasti kaikkiaan ainakin 15 kerta kasvoihin ja ylävartaloon. Etupenkillä ollut mies piti uhria kiinni niin, ettei tämä päässyt suojautumaan.

Hetken kuluttua uhri revittiin autosta asfaltille. Sama mies piti maassa makaavaa aloillaan, kun nyrkkeilijä alkoi potkia avutonta uhria pään ja ylävartalon alueelle. Silmitön väkivalta loppui vasta, kun paikalle hälytetyt poliisit tulivat väliin.

Koko pahoinpitelysarja tallentui sivullisen kuvaamalle kännykkävideolle. Ainakin seitsemän potkua ehti osua uhriin ennen poliisien tuloa.

Uhri kiidätettiin läheiseen sairaalaan, missä hänellä todettiin lukuisia vammoja. Nenäluu oli pirstaleina ja alaleuassa avomurtuma. Samoin poskiontelo, silmäkuoppa ja alaleuka olivat murtuneet. Lisäksi hänessä oli lukuisia ruhjeita.

Lääkärinlausunnon mukaan vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia.

Motiivina kosto

Käräjäoikeus ei uskonut syytettyjen selitystä siitä, että kyseessä olisi ollut sattumoisin syntynyt, väkivaltaan johtanut tapahtumasarja. Se piti selvänä, että miehet olivat yksissä tuumin suunnitelleet teon kostoksi poliisille puhumisesta.

Oikeus katsoi, että pahoinpitelyn motiivi oli tullut liikennerikosten tutkinnan kohteena olleelta mieheltä.
- Teon päämäärä, opetuksen antaminen (uhrille) tämä pahoinpitelemällä, on ollut yhteinen, oikeus totesi.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi nyrkkeilijänä tunnetun Seppo Rainer Olavi Hagertin, 26, törkeästä pahoinpitelystä neljäksi vuodeksi vankeuteen. Mies oli hiljattain tuomittu viidestä muusta väkivaltarikoksesta. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt sitä perusteena rangaistuksen koventamiselle.

Tuomittu menetti teon johdosta ammattinyrkkeilijän lisenssinsä.

Lukuisia rikoksia

Nyrkkeilijän rikoskumppanilla Juha Topias Rautiaisella, 29, oli hänelläkin taustallaan useita tuomioita muun muassa väkivaltarikoksia. Nyt hänet tuomittiin neljäksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen paitsi törkeästä pahoinpitelystä myös 12 muusta, lievemmästä rikoksesta.

Kaverukset tuomittiin maksamaan uhrilleen yhteensä 7500 kipu- ja kärsimyskorvaukset.

Pahoinpitely sattui 16. helmikuuta. Etelä-Savon käräjäoikeuden tiistaina antama tuomio ei vielä ole lainvoimainen.


Iltalehti
12.9.2017 klo 16.43
alleviivaus dl

Jostain syystä aiempaa väkivaltaisuutta ja nyrkkelijätaustaa haluttiin katsoa nk läpi sormien.
----------------------------------------------------------------------------

Nyrkkeilijä Olavi Hagertin kohtalon hetki koittaa tänä iltana
...
Hagertin treenejä on vaikeuttanut muun muassa murtunut nenä, jonka luutumisen kanssa on ollut ongelmia
.
Länsi-Savo.fi
25.04.2015

Uhri kiidätettiin läheiseen sairaalaan, missä hänellä todettiin lukuisia vammoja. Nenäluu oli pirstaleina

Haakertti laittoi sitten vahingon kiertämään.

Manne on manne vaikka voissa paistaisi. Tai onhan se niinkin, että nämä nyrkkeiljät - exät ja nyxät rotuun katsomatta - ovat aiemminkin aiheuttaneet väkivaltaa.

Ettäkö miksi Hagertin nimi manittiin Länsi-Savo - lehdessä jo ennen tuomion julistamista elokuun lopulla?

Siksi, koska...

...Kommentti: Epäillyn nimen julkaisu on poikkeus — kun ammattinyrkkeilijä pahoinpitelee kadulla, se ei ole yksityisasia

Lain mukaan jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Siksi media ei yleensä kerro rikoksesta epäillyn nimeä ennen tuomion julistamista. Tuomion saaneistakin nimet julkaistaan vain törkeimmistä rikoksista.

Nyt Länsi-Savo poikkeuksellisesti kirjoittaa Olavi Hagertia koskevasta rikosepäilystä pelkän syytekirjelmän pohjalta. Hagertia ei siis ole vielä tuomittu mistään.

Yksityiselämää koskevien tietojen julkistamista säädellään sekä rikoslaissa että Julkisen sanan neuvoston (JSN) hyväksymissä Journalistin ohjeissa. Kummassakin lähtökohtana on, ettei kenenkään yksityiselämän arkaluonteisia asioita voi julkisesti puida ilman hyväksyttävää syytä.
Kun media julkaisee rikokseen syyllistyneen tai siitä epäillyn nimen, se joutuu joka kerta erikseen harkitsemaan, onko perusteet olemassa. Olavi Hagertin tapauksessa syyt nimen kertomiseen liittyvät hänen ammattiinsa ja toisaalta itse tekoon. Hagert on ammattinyrkkeilijä ja tässä roolissaan hyvin tunnettu sekä paikallisesti että valtakunnallisestikin.
JSN:n yksityiselämää koskevassa kannanotossa todetaan, ettei ”julkisuudessa esiintyvän henkilön ammatillisiin tehtäviin tai julkiseen rooliin liittyvä toiminta sellaisenaan kuulu suojattuun yksityiselämään.”
Kun ammattinyrkkeilijä käyttää nyrkkejään kaduilla todistajan mukiloimiseen, se ei siis ole yksityisasia. Rikos oli vakava, uhri sai pahoja vammoja.
Nimen julkaisua jo prosessin tässä vaiheessa puoltaa se, että Hagert on myöntänyt lyöneensä ja potkineensa uhria.


Länsi-Savo.fi
29.08.2017 19:30
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

vasikan muilutus kuuluis olla perusteena tuomion vähennykseen.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Rattijuoppojen paljastaminen on kyllä pikemmin ansiokas teko.
KemikaaliAli
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: Ke Elo 22, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaalla

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja KemikaaliAli »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Rattijuoppojen paljastaminen on kyllä pikemmin ansiokas teko.
Näin on.
Rehellinen tyä ei oo koskaan kannattanu. Eikä kannata!
janita
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja janita »

Siinä meni sitten lupaavan nyrkkeilijän ura.

Ilmeisesti tuo kaverikin, jonka puolesta tämä nyrkkeilijä uhrin hakkasi, on puoliksi romani, vaikkei juuri ulkoisesti näytäkään. Facebookin kaverilistalla on niin paljon mustalaisia.

Tuota pirados-brändiä näyttävät kaverukset fanittavan. Siis tämä eestiläistaustainen levy-yhtiö, jolla on listoillaan mm näitä laitostaustaisia räppäreitä. Täällähän on myös ketju siitä kun sen Pirados-tuotteiden korsolaisen jälleenmyyjän tiloista löytyi niitä aseita ja huumeita, kun oli somessa esitellyt kuvaa jostain aseesta, joka ei kylläkään ollut ollut toimintakuntoinen, mutta joka oli johtanut tuohon tilojen ratsaamiseen.

Aika kova tuo tuomio muuten pahoinpitelystä yleiseen linjaan nähden. Toki tuossa olikin että nyrkkeily oli tuomion koventamisperuste.

IMO toi on musta älytöntä, että tää oli kosto vasikoinnista. Jos elää rikollista elämää, niin tota lojaalisuutta sopii odottaa korkeintaan niiltä kanssarikollisilta (esim. %-jengien säännöt). Tyhmää on kuitenkin olettaa että tavan tallaaja pitäisi suunsa kiinni päätyessään poliisin puhuttamaksi.

Toiseksi näkyy tuolla rattijuopolla olleen niin paljon kontollaan muutakin, että miksi nyt niin järjettömästi raivostua yhdestä rattikärystä, että pitää joku sen takia hakkauttaa henkihieveriin? Eihän noista edes tahdo tulla kovin kummoisia sanktioita. Aivan tolkuttoman tyhmää touhua. Ja aivan kaistapää tää nyrkkeilijä, että ryhtyy kaverinsa puolesta moiseen.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

PiikkiSika kirjoitti:vasikan muilutus kuuluis olla perusteena tuomion vähennykseen.
Juu ilmanmuuta on paree kun annetaan kaikkien kriminaalien touhuta rauhassa ja jos satutaan jotain näkemään niin käännetään selkämme ja unohdetaan koko juttu.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Mikä vattu näitä vaivaa? Jos on pakko kostaa niin eikö noista piireistä nyt löytyisi joku kenellä einole menetettävää? Jo toinen todella lahjakas nyrkkeilijä joka pilaa uransa ja tulevaisuutensa kaverien takia.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Juujaa kirjoitti:Mikä vattu näitä vaivaa? Jos on pakko kostaa niin eikö noista piireistä nyt löytyisi joku kenellä einole menetettävää? Jo toinen todella lahjakas nyrkkeilijä joka pilaa uransa ja tulevaisuutensa kaverien takia.
Sekö tässä nyt onkin se tärkein asia?
Että olis jotenkin parempi kun joku nobody olis pieksäny sen tyypin puolikuoliaaks?
Mä kun oon siinä uskossa että tärkein olis se ettei kukaan tee tuollaista.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Oikeassa olet.. Mä en vaan ymmärrä miten nämä kaverit eivät yhtään osaa ajatella seurauksia.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Juujaa kirjoitti:Oikeassa olet.. Mä en vaan ymmärrä miten nämä kaverit eivät yhtään osaa ajatella seurauksia.
...oisko tässä taustalla jotain muutakin kunniatonta ja rattivasikointi ns. viimenen niitti. Tunteella ku mennään, ni älyä ei juuri käytetä - valitettavasti.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
janita
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja janita »

PiikkiSika kirjoitti: ...oisko tässä taustalla jotain muutakin kunniatonta ja rattivasikointi ns. viimenen niitti. Tunteella ku mennään, ni älyä ei juuri käytetä - valitettavasti.
Tarkoitatko, että uhrikin olisi mustalaisia? Minä lukaisin tämän jutun romanille, joka totesi että oli varmaan valtaväestöä toi uhri.

Itsekin uutisesta sain saman mielikuvan mm. siksi että tämä toinen oli osoittanut uhrin Hagertille. Jos uhri olisi mustalainen, nyrkkeilijä olisi itsekin tuntenut tämän.

Siksi tuo "muutakin kunniatonta" ei oikein istu.
Antsa
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: To Huhti 24, 2008 2:34 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Antsa »

PiikkiSika kirjoitti:vasikan muilutus kuuluis olla perusteena tuomion vähennykseen.
Mitähän vittua tämä tarkoittaa niin kuin käytännössä? Jos minä näen jonkun rötösten tiellä ja kerron siitä poliisille, niin minusta tulee vasikka? Onko jokainen todistaja vasikka?

Onkohan muuten olemassa nuhteetonta elämää elävää mannea? Vai onko pelkkä myytti?
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Antsa kirjoitti:
PiikkiSika kirjoitti:vasikan muilutus kuuluis olla perusteena tuomion vähennykseen.
Mitähän vittua tämä tarkoittaa niin kuin käytännössä? Jos minä näen jonkun rötösten tiellä ja kerron siitä poliisille, niin minusta tulee vasikka? Onko jokainen todistaja vasikka?

Onkohan muuten olemassa nuhteetonta elämää elävää mannea? Vai onko pelkkä myytti?
Tosta hieman apua?
Erityisesti vasikasta puhutaan kuitenkin juuri silloin, kun joku onneton menee paljastamaan poliisille raskauttavia tietoja toisten tekemistä rikoksista. Yhteiskunnan harmaalla alueella on nimittäin moraalinsa, johon kukin voi kiinnittyä niin, että elämällä on jokin ranka. Sääntö numero yksi on luotettavuus. Kaltereiden takana olevista vangeista vihatuimpia ja halveksituimpia ovat seksuaalirikolliset. Vain hiukan heidän yläpuolellaan vankien omissa arvostuksissa tulevat vasikat, varkaat ja petosmiehet.

Vasikointi on tiettävästi liukunut yleiskieleen slangista. Jo 1910-luvun Helsingissä nimittäin saatettiin halventaa ilmiantajaa, maksettua urkkijaa tai muuten vain petollista kaveria vasikkana. Ja töölöläisessä kadunkulmassa 1940-luvulla joku ehkä puhui vasikoimisesta, kun tarkoitti kielimistä, kavaltamista tai ilmiantamista.

Mutta se, miten raamatullinen vasikka on lopulta päätynyt rikollisten ja vanhan Helsingin lainkuuliaisten kansalaisten arkiseen kielenkäyttöön, on huuhtoutunut historian hämärään. Vankiloiden normit ovat kuitenkin hyvin vanhoja, jotkut niistä – kuten se, ettei varkaalta varasteta – periytyvät keskiajalta asti.
Lähde: http://www.kysy.fi/kysymys/mista-termi- ... -kutsutaan
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Jonkun säälittävän velliperse rattijuopon käräyttäminen ei todellakaan ole vasikointia. Muutenkin vasikointi terminä on jännä, voiko lainkuuliainen kansalainen olla edes vasikka? Mua ainaakaan kiinnosta vittuakaan rikollisten kunniakäsitykset.
koppihoidettu
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: To Touko 12, 2011 9:03 pm

Re: Törkeä pahoinpitely Mikkelissä - ex nyrkkeiljä vankilaan

Viesti Kirjoittaja koppihoidettu »

Harmi että joutui lupaava ammattinyrkkeilijä tuomiolle. Ei varmasti hakkaa ketään ilman syytä, en usko tippakaan tämän jutun uutisointiin. Tunnen Ollin henk.koht. about 15 vuoden ajalta ja ei todellakaan ole mikään velliperseitä hakkaava kusipää!

Pirados on tehnyt Olaville myös biisin kun siitä täällä puhuttiin. Kyseessä ei ole mikään rikollisjärjestö vaan ihan hiphop-elämäntapaan liittyvä porukka. :)

https://youtu.be/pKvMqhwMo_s

Tuolla kuunneltavissa Olavin biisi. :) Ihan menevää suomiräppiä! Sielläkin tulee ilmi viesti "ei isketä kadulla vaan kehässä".

Ottaa kyllä päähän ja harmittaa Olavin puolesta kun tälläistä nettikeskustelua tääll hänestä viljellään. Hyvä mies Olli on ja kaikki kunnia hänelle tästä keissistä selviämiseen!
Vastaa Viestiin