Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä onkin mielenkiintoinen tapaus jo itsessään kuin myös tulevaisuuden kannalta.

Spekulointi alkaa: miten on todistettu, että näistä syytteessä olleista juuri hän (korvauksien saaja) ei raiskannut? Miksi hänen ensin todettiin raiskanneen, mutta sitten yht´äkkiä huomattiin, että ei hän ole raiskannut? Muistiko uhri ensin väärin - ja sitten oikein? Vai auttoivatko muut raiskaajat yhden kuiville juurikin mahdollisten korvausten takia?

Onko uhrien asianajaja/asianajajat neuvoneet kuinka menetellä, että valtio tuomitaan korvauksiin jos yksi teistä onkin syytön. Lopputulema 200 k euroa jaetaan 20 k aa:lle (plus korvaukset valtiolta), 20 k jokaiselle tuomitulle = 80 k euroa muille ja vapautetulle itselleen jää vielä 12 k euroa. Valtiokonttori maksaa uhrille korvauksia 24000 e - ellei sitten päädy toisenlaiseen ratkaisuun, koska heitä ei oikeuden päätös sido.

Summa summarum: Veronmaksajat hävisivät. Asianajaja sai valtiolta palkkion (plus spekuloitu 20 k euroa), raiskaajat saivat 20 k euroa kukin ja joukkoraiskausta katsellut, vaan ei sitä estänyt sai 120 000 euroa. Suomi teki hänestä rikkaan!
- Raiskattu, mutta vapaaehtoisesti miesten hotellihuoneeseen mennyt - ja mitä ilmeisemmin varsin kevytkenkäinen nainen - tullee saamaan 24 k euroa.

Ei hullumpaa.

Tässä onkin oivallinen esimerkki siitä järjettömyydestä mihin oikeusvaltio meidät ajaa. Samaan aikaa suljetaan ja yhdistellään käräjäoikeuksia, valitellaan suuren vankimäärän kuluja, mutta maksetaan kohtuuttomia korvauksia, koska yllätystodistaja, kosika yht´äkkiä todetaankin toisin.

Huonosta tai aiheettomasrti aloitetusta tutkinnasta Bodom, Ulvila, Kuubalaiset... Sekä Ruanda-oikeudenkäynti, jonka hinnaksi tuli parisen miljoonaa euroa plus tuomitun elättäminen vankilassa ja sen jälkeen.

Tämä on kuitenkin vasta alkua; nyt on annettu selkeä signaali, että "syyttömästi tuomittu" saa muhkeat rahat hölmöläisiltä, joten seuraavaa tapausta odotellessa; Viisi ählämiä raiskaa nuoren naisen. Kaikki tuomitaan, mutta löytyykin "ullatustodistaja", tai jopa uhri itse kertookin asiat toisin, koska "järkkynyt mieli ei silloin muistanut", joten yksi tai kaksi vapautetaan hovissa. Vuoden lusiminen, maineen ja kunnian menetys, mielipaha yms hinnaksi tuleekin sitten 400 k euroa veronmaksajain varoja.
- "Suomi teki meistä rikkaan!"

Esimerkki on suoraviivainen, mutta toimii perusperiaatteena. Etteikö muka toimi? Pohditaanpa sitä, että piti olla mahdotonta, että huumepoliisin pomo on rikollinen, piti olla mahdotonta, että Suomessa elää aikuisia ihmisiä vailla nimeä, vailla lukutaitoa ja joista emme tiedä mitään.
- Vaan kuinkas sitten kävikään
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Vaan eikös se mene kuitenkin niin, että valtio eli veronmaksajat maksavat nyt raiskareille 200 000 verorahoista, ja uhrin miltei kymmenen kertaa pienemmät korvaukset jää tuomittujen maksettavaksi, eli uhri ei saa korvauksiaan ikinä. Nepperaiskaajat poistuvat maasta, nauravat ja heittävät luuvitosia Suomen valtion tyhmyydelle ja jakavat rahat.

#suomen oikeuslaitos

Sivuhuomiona voi todeta, että nämä tuomareiden aivopierut tapahtuvat yleensä juuri hovioikeuksissa. Nyt olisikin hyvä pohtia oikein korkeinta johtoa myöten ovatko ammattitaito ja asenteet kohdillaan hovien tuomareilla ja onko irtauduttu täysin todellisuudesta.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Ärrkele kirjoitti:Vaan eikös se mene kuitenkin niin, että valtio eli veronmaksajat maksavat nyt raiskareille 200 000 verorahoista, ja uhrin miltei kymmenen kertaa pienemmät korvaukset jää tuomittujen maksettavaksi, eli uhri ei saa korvauksiaan ikinä. Nepperaiskaajat poistuvat maasta, nauravat ja heittävät luuvitosia Suomen valtion tyhmyydelle ja jakavat rahat.

#suomen oikeuslaitos

Sivuhuomiona voi todeta, että nämä tuomareiden aivopierut tapahtuvat yleensä juuri hovioikeuksissa. Nyt olisikin hyvä pohtia oikein korkeinta johtoa myöten ovatko ammattitaito ja asenteet kohdillaan hovien tuomareilla ja onko irtauduttu täysin todellisuudesta.
Onko sinulla tarkempaa käsitystä tästä tapauksesta kun syyttömäksi julistetun miehen tuomiota noin kritisoit?

Omaisuusrikoksissa asia olisi kuten sanot, mutta näissä "henkeen ja terveyteen" liittyvissä valtion konttori maksaa muistaakseni 2/3 jos tuomittu on varaton.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2593
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Chefile kirjoitti:Onko sinulla tarkempaa käsitystä tästä tapauksesta kun syyttömäksi julistetun miehen tuomiota noin kritisoit?
"Syytön" vai "ei syyllinen"? Tuomion raukeaminen ei tarkoita välttämättä, että henkilö on syytön vaan se tarkoittaa ettei henkilön syyllisyyden riittävään osoittamiseen ole tarpeeksi todisteita/näyttöä. Näin raiskaustapauksissa valitettavan useasti käy kun on syytetyn sana uhrin sanaa vastaan. Tästä kertoo englantilainen termikin "not guilty" eli "ei syyllinen", joka ei kuitenkaan tarkoita ettei syytetty olisi mahdollisesti tehnyt tekoa josta häntä syytettiin.

Joka tapauksessa ylempi kirjoitukseni pätee, uhrille myönnettiin korvauksina runsas kymmenesosa siitä, mitä tälle nyt tälle kuubalaiselle. Todellisuudessa neppe saa 200 000 valtiolta ja uhrin korvaukset jää kuubalaisten tuomittujen maksettavaksi, eli he eivät maksa niitä ikinä, eli uhri ei saa ikinä korvauksiaan. Valtio ei maksa 2/3 koska tuomitut ei ole varattomia, mutta toisaalta Suomen valtiolla ei ole mitään mahdollisuuksia periä kuubalaisilta korvauksia. Onko tämä mielestäsi oikeudenmukaista?
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kuubalaislentopalloilijat raiskailivat Tampereella

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Missä ovat Tampereen raiskausvyyhtiin sotkeutuneet kuubalaiset lentopalloilijat? Osa on jatkanut uraansa kaikessa hiljaisuudessa, osa taas on kadonnut julkisuudesta täysin

Kaikki kuubalaiset lentopalloilijat, jotka saivat tuomion Tampereen Ilves-hotellissa tapahtuneesta raiskaustapauksesta ovat poistuneet Suomesta. Osa jatkaa lentopallouraansa joukkueissa ympäri maailmaa.

Pelaajat eivät kuitenkaan ole paistatelleet julkisuudessa. MTV Uutiset päätti selvittää, mitä pelaajat tänä päivänä tekevät. Se osallistui odotettua hankalammaksi, ja suurin osa heidän tuomion jälkeistä elämäänsä koskevista tiedoista on peräisin sosiaalisesta mediasta.

Rikoksista tuomitut miehet johdonmukaisesti kielsivät syyllistyneensä rikoksiin.

Pitkän rangaistuksen saanut rakensi uraa Italiaan

Pisimmän tuomion Tampereen Ilves-hotellin tapahtumista sai Osmany Santiago Uriarte Mestre, joka sai törkeästä raiskauksesta neljä vuotta vankeutta.
– Minun tietoni mukaan hän on vapautunut ja palannut kotiin. Vankeusajan loppuvaiheessa en ollut hänen kanssaan yhteydessä, miestä oikeudessa avustanut asianajaja Kaarle Gummerus kertoo MTV Uutisille.

Kesäkuussa italialaislehdet kirjoittivat, että Uriartella olisi ollut käynnissä neuvottelut pelaamisesta italialaisjoukkue Bluevolley Calzedoniassa Veronassa.

Uriarten kerrottiin oleva lähellä sopimusta veronalaisten kanssa ja sen huhuttiin olevan viisivuotinen. Italian lentopalloliigan sivuilla Uriarten nimi näkyy Calzedonian pelaajalistalla, mutta merkinnällä inattivo, ei aktiivinen. Muita tietoja miehestä ei löydy.

Myös MTV Uutiset seurasi oikeudenkäyntiä tarkasti. Uutiset oli paikalla oikeudenkäynnin alkaessa, mutta itse oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin.

Lehti: Palasi juhlittuna Kuubaan

Rolando Cepeda Abreu, joka tuomittiin raiskauksesta 2 vuoden 6 kuukauden rangaistukseen, sai Kuubassa tämän vuoden alussa sankarin vastaanoton, ainakin mikäli paikallisen median uutisointiin on luottaminen.

Viime viikolla uutisoitiin, että 29-vuotias Cepeda Abreu on tehnyt sopimuksen Turkkiin, jossa hän pelaa İnegöl Belediyespor -joukkueessa.

"Teen sitä, mistä pidän kaikkein eniten"

Osan uran kerrotaan jatkuneen Etelä-Amerikassa. Esimerkiksi pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 1 vuoden 3 kuukauden rangaistuksen saanut Abrahan Alfonso Gavilán on pelannut viime ajat Brasiliassa.

Gavilánin joukkue on Minais Geraisin osavaltiossa sijaitseva Lavras Vôlei.
– Olen taas aktiivinen ja teen sitä, mistä pidän kaikkein eniten elämässä, Gavilán itse on todennut kolmen kuukauden takaisessa Facebook-päivityksessään:

Lentopalloilee Serbiassa?

Törkeästä raiskausesta 3 vuoden 6 kuukauden tuomion saanut Ricardo Calvo Manzano oli raiskauksen tapahtuma-aikana värvätty Kreikkaan Thessalonikialaiseen PAOK Volley -seuraan.

Manzano asianajaja Tapio Pihlaja kertoo, ettei kommentoi päämiehensä myöhempiä liikkeitä tai tekemisiä julkisuuteen.

Virallisia tietoja miehen peliuran jatkumisesta ei ole, mutta Facebookin mukaan hän näyttää pelaavan Serbiassa. Sama tieto on myös Calvo Manzanon Linkedin-profiilissa.

Toiselle syyttömälle jättikorvaukset, toinen jäi tyystin ilman

Luis Tomas Sosa Sierran käräjäoikeudessa saama tuomio törkeästä raiskauksesta kaatui hovioikeudessa. Hänen kerrottiin yöpyneen muutaman päivän asianajajansa luona, minkä jälkeen hän palasi Havannaan.

Mies ehti istua vankilassa vuoden ajan, ja hänelle maksettiin lähes 200 000 euron korvaukset syyttömänä vankilassa vietystä ajasta. Korvaushakemuksessa korvauksia perusteltiin muun muassa sillä, että miehen ura tuhoutui osittain esimerkiksi siksi, että Argentiinaan jo tehty pelaajasopimus ei toteutunut.

Hänen myöhemmästä peliurastaan ei ole tietoa.

Dariel Albo Mirandan syytteet hylättiin jo käräjäoikeudessa. Miehen kerrottin harkinneen korvauksien hakemista tutkintavankeudessa istumastaan ajasta, mutta valtiokonttorin mukaan tällaisia korvauksia ei kuitenkaan ole haettu eikä saatu. Myöhemmin asiassa oli haettu korvausta syyttäjän toimiin liittyen, mutta nämä eivät tuottaneet tulosta.

Tämän asianajaja Pirkka Lappalainen kertoo, ettei hänellä ole enää lausuttavaa miehen asioihin.

Mirandan peleistä ei kuitenkaan ole tietoa. Hän on pelannut argentiinalaisessa joukkuesssa UNTREF Vóley 2017–2018 välillä.

Vuoden 2018 alussa kerrottiin hänen lopettaneen sopimuksen argenttiinalaisessa yliopistojoukkueessa.

Kukaan raiskauskohuun sotkeutuneista ei tiettävästi pelaa Kuuban nykyisessä kansallisessa lentopallojoukkueessa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoi tuoreeltaan rikosepäilyn jälkeen muun joukkueen olevan järkyttynyt tapahtuneesta. Hän myös kehui Kuuban suurlähetystöä yhteistyöstä asian selvittämisessä.


mtvuutiset
25.12.2018 08:30
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin