Teini valehteli raiskauksesta (Joensuu)

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
humma
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

Teini valehteli raiskauksesta (Joensuu)

Viesti Kirjoittaja humma »

Semmonen tapaus. Tästä ei vissiin ollu omaa aloitusta, en ainakaan löytänyt. Toivottavasti ei yleisty teinityttöjen keskuudessa. Mikähän tarve tämmöselle tarinankeksinnälle oli?

https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/polii ... -200450044
Poliisi: Teinityttö valehteli raiskauksesta ja lähetti itselleen uhkailuviestejä somessa
KOTIMAA10.10. 13.35
Maria Rosvall
Joensuu
Epäillyn raiskauksen tutkinta Joensuussa on päättynyt erikoiseen lopputulokseen. Poliisi uskoo, että raiskauksesta kertonut alle 15-vuotias tyttö sepitti tarinan ja lähetti itselleen uhkausviestejä pönkittääkseen kertomaansa.

Tyttö kertoi poliisille joutuneensa raiskatuksi Joensuussa 1. syyskuuta. Tytön mukaan hän oli kaveriensa kanssa kaupungin keskustassa, kun heidän seurueeseensa lyöttäytyi kaksi nuorta miestä.

Tytön mukaan hän tunsi 16- ja 18-vuotiaat miehet vain etunimeltä. Tyttö kertoi lähteneensä miesten kanssa keskustassa sijaitsevaan asuntoon, jossa he raiskasivat hänet.

Noin viikkoa myöhemmin tyttö kertoi saaneensa uhkausviestejä toiselta miehistä Instagram-palvelun kautta. Uhkausviesteissä tyttöä uhattiin vakavalla väkivallalla, jos hän kertoo asiasta tai miehen henkilöllisyydestä poliisille.

Tytön mukaan hän oli saanut yhden uhkausviestin myös Snapchatissa, jossa viestit häviävät automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Instagram-profiili paljasti huijauksen
Poliisi aloitti tapauksesta laajan tutkinnan ja kuuli useita nuoria. Epäiltyjen henkilöllisyys ei kuitenkaan selvinnyt.

Tutkimalla valvontakameroiden tallenteita ja tytön puhelimen televalvontatietoja poliisi selvitti, ettei tytön kertoma tapahtumakulku voinut pitää paikkaansa.

Sitten poliisi ryhtyi tutkimaan uhkausviestejä lähettänyttä Instagram-profiilia. Profiilin rekisteröinti- ja kirjautumistiedoista selvisi, että se oli luotu ja sitä oli käytetty tytön kodin nettiliittymästä.

–  Instagram-profiiliin tehty tutkinta viimeistään osoitti, että jäljet johtavat niin sanotusti sylttytehtaalle. Tyttö oli lähettänyt viestit itselleen, muuta vaihtoehtoa ei jäänyt, tutkinnanjohtaja Simo Hämäläinen kertoo STT:lle.

Ketään muuta ei epäillä
Tapaus herätti Joensuussa paljon huomiota. Esitutkinnan aikana yksi alaikäinen poika ja yksi alle 16-vuotias tyttö olivat kiinniotettuina tapaukseen liittyen. Mies otettiin kiinni seksuaalirikoksesta epäiltynä ja nainen Snapchat-viestistä epäiltynä.

Lisäksi poliisi puhutti yhtä alle 15-vuotiasta poikaa seksuaalirikoksesta epäiltynä. Poliisi korostaa, ettei kenelläkään heistä ole todellisuudessa mitään osuutta tapahtumiin.

Poliisi on tutkinut Instagram-viestien osalta asiaa törkeänä todistusaineiston vääristelemisenä. Lisäksi asiaa on tutkittu vääränä ilmiantona sekä perättömänä lausumana viranomaismenettelyssä.

Hämäläinen ei halua kommentoida sitä, onko tyttö tunnustanut teot.

–  Joka tapauksessa hän on alle 15-vuotias, joten rikosoikeudellisia seurauksia ei hänen osaltaan tule
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 755
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Teini valehteli raiskauksesta (Joensuu)

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Tyhmä tyttö. Eikö tajunnut että poliisi pystyy helposti saamaan selville että hän on itse lähettänyt viestit. Joka tapauksessa huomiota hän kaipaa jostain syystä ja on sitä varmasti nyt saanut. Tosin ei ehkä sillä tavalla miten halusi ;)
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
loyder
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Su Loka 25, 2015 5:14 pm

Re: Teini valehteli raiskauksesta (Joensuu)

Viesti Kirjoittaja loyder »

seuraavaan uhrin kun valikoi ni kanattaa opetella käyttämään vpn palveluita :D
Porin

Re: Teini valehteli raiskauksesta (Joensuu)

Viesti Kirjoittaja Porin »

loyder kirjoitti:seuraavaan uhrin kun valikoi ni kanattaa opetella käyttämään vpn palveluita :D
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/ ... 01712.html
Vpn-palvelut eivät välttämättä ole niin turvallisia kuin mainostetaan. Tämän sai todeta kyberahdistelusta epäilty mies.

Yhdysvalloissa pidätettiin torstaina 24-vuotias mies epäiltynä naisen puolitoista vuotta kestäneestä verkkoahdistelusta. Asiasta kertoo muun muassa Bleeping Computer.

Avaintodisteet miestä vastaan saatiin hänen käyttämistään vpn-palveluista, joilla hän pyrki salaamaan jälkensä. Vpn-palveluja käytetään paitsi salattuun tietoliikenteeseen, myös käyttäjän todellisen sijainnin piilottamiseen.

Liittovaltion poliisi FBI hankki kahdelta vpn-tarjoajalta, PureVPN:ltä ja WANSecuritylta, lokitiedot, jotka viittasivat miehen uhkauksiin käyttämään Gmail-osoitteeseen ja myös hänen pyrkimyksiinsä selvittää uhrin puhelinnumero.

Ironisesti epäilty varoitteli Twitterissä vpn-palvelujen saattavan tallentaa lokitietoja, mutta hän ei jostain syystä itse noudattanut omia varoituksiaan.

On ollut jo pitkään tiedossa, etteivät vpn-palvelut takaa takaa täyttä suojaa. Esimerkiksi taannoinen tutkimus Androidin vpn-sovelluksista paljasti, että moni sovellus vuotaa käyttäjien liikennettä, tai ei salaa sitä ollenkaan.

Lisäksi elokuussa Hotspot Shield VPN -palvelua syytettiin asiakastietojen myymisestä mainostajille, mutta palvelu kiistää väitteet.
Vastaa Viestiin