Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1460
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Äiti, 23, tuomittiin Saksassa: jätti kuolleen vauvansa muovikassissa bussipysäkin roskikseen

Torstai 12.10.2017 klo 12.35

Pakolaisäiti oli saapunut Saksaan vain muutamaa kuukautta aiemmin. Hänet raiskattiin pakomatkalla useita kertoja.
Eritrealainen Rozina G. tuomittiin keskiviikkona Kielin maaoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen tyttärensä taposta.
Eritrealainen Rozina G. tuomittiin keskiviikkona Kielin maaoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen tyttärensä taposta. (WIKIMEDIA COMMONS)

Tyttövauva löytyi bussipysäkin roskalaatikosta kuolleena lokakuussa 2015 Schleswig-Holsteinin osavaltion Segebergissä. Lapsi oli kääritty verryttelyhousuihin ja keltaiseen muovikassiin. Tapausta käsiteltiin nyt oikeudessa Kielissä.

Spiegel-lehti kertoo, että vauvan äiti Rozina G. saapui Eurooppaan puuveneellä yhdessä noin 600 muun pakolaisen kanssa. Matka oli järkyttävä eloonjäämiskamppailu, jossa ihmiset tungeksivat, tönivät sekä tallasivat toisiaan jalkoihinsa.

Eritrealainen Rozina, 23, näki, miten jotkut ihmiset putosivat yli laidan, huusivat turhaan apua ja hukkuivat. Näinä hetkinä hän halusi itsekin luovuttaa ja kuolla.

Italialaiset meripelastajat pelastivat ihmiset lopulta merihädästä, ja Rozina päätyi Roomaan. Kesäkuun 19. päivänä 2015 hän saapui Saksan Müncheniin.

Vauva kuoli kylmyyteen

Nyt Rozina on oikeudessa syytettynä tyttärensä taposta. Hän istuu oikeussalissa pää pöydällä ja itkee, Spiegel kuvailee. Tuomari on juuri tuominnut hänet kolmeksi vuodeksi vankilaan taposta, joka on tehty jättämällä lapsi heitteille. Vauva kuoli todennäköisesti hypotermian seurauksena.

Rozina on antanut oikeusprosessin aikana vain epämääräisiä ja sekavia lausuntoja. Tuomarin mukaan varmaa on vain se, että syytetty on kuolleen tyttölapsen äiti ja että vauva oli syntynyt täysin terveenä. Vauva oli elänyt vain noin puoli tuntia, kunnes hänet oli heti hylätty ja jätetty kuolemaan.

Panttivangiksi ja raiskatuksi pakomatkalla

Rozina pakeni Eritreasta yhdessä muiden eritrealaisten ja somalialaisten naisten ryhmän kanssa tammikuussa 2015 Sudanin läpi kohti Libyaa. Miliisit ottivat naiset aavikolla kiinni ja yrittivät saada heistä lunnaita. He myös pahoinpitelivät naisia.

Rozina on kristitty ja kantaa kaulaketjussaan ristiä oikeudessakin. Aavikon pahoinpitelijät olivat muslimimiehiä, jotka riemastuivat "vääräuskoisesta" uhristaan. Rozina kertoi itkien oikeudessa, miten miehet raiskasivat häntä viiden viikon ajan joka päivä.

- Yhden kuukauden ja yhden viikon ajan. Joka päivä. Useita kertoja. Eri miehiä, syytetty kertoi.

Rozinan mukaan israelilainen avustusorganisaatio maksoi naisista lunnaat ja nämä pääsivät lopulta vapaiksi. Salakuljettajat auttoivat hänet kesäkuussa 2015 veneeseen ja matkalle kohti Italiaa.

Raiskattu nainen "häpäisty"

Kun Rozina oli rekisteröitynyt Münchenissä turvapaikanhakijaksi, hänet kuljetettiin eteenpäin vastaanottokeskukseen Pohjois-Saksan Neumünsteriin. Sieltä hänen matkansa jatkui kahden viikon kuluttua turvapaikanhakijoiden majoitukseen Sethiin, 2 000 ihmisen pikkukaupunkiin Segebergin lähistöllä. Rozina päätyi asumaan yhdessä pakolaisnaisten ryhmän kanssa ja toivoi saavansa turvapaikan.

Rozina kertoi turvapaikkahakemuksensa haastattelussa paenneensa Eritreassa asepalveluksesta ja joutuvansa varmasti vankilaan, mikäli hänet palautetaan kotimaahan. Tammikuussa 2016 hän sai pakolaisstatuksen.

Rozina havaitsi itse vasta elokuussa 2015 olevansa raskaana. Silloinkaan muut ihmiset eivät huomanneet asiaa.

Rozina ei tehnyt asialle mitään. Hän ei käynyt lääkärissä eikä kertonut raskaudesta kenellekään. Lapsen isä on joku raiskaajista, hän tiesi.

Raiskauksista puhuminen ei tule Rozinan mielestä kysymykseen, sillä hänen kulttuurissaan raiskattua naista pidetään häpäistynä. Raiskatut naiset ja raiskauksista syntyneet lapset eristetään hänen kulttuurissaan yhteiskunnasta, hän kertoo myöhemmin oikeudessa.

Väitti synnyttäneensä tajuttomana

Rozinalla on tapahtuma-aikaan itsemurha-ajatuksia. Hän on yksin Saksassa, käy saksan kielen kursseilla ja vierailee Hampurissa jumalanpalveluksessa, joka pidetään hänen kotikielellään tigrinjalla. Hän ei kuitenkaan uskoudu tilanteestaan kenellekään.

Lokakuun 12. päivänä 2015 hän on kertomuksensa mukaan palaamassa Hampurista kotiin, kun hänelle tulee huono olo bussissa. Hän nousee yksin pois linja-autosta ja juoksee metsään, jossa hän menettää tajuntansa. Herätessään hänen vaatteensa ovat veressä. Synnytyksestä hän ei muista mitään, Rozana väittää.

Gynekologian ja synnytysten asiantuntija, Nicolai Maass ei usko tarinan tätä kohtaa: synnytys on "erittäin kivulias kokemus", ja lapsen synnyttäminen tajuttomana on mahdotonta, Maass todisti oikeudessa. Lapsi oli kaiken lisäksi kehittynyt loppuun asti ja syntyessään 54 senttiä pitkä ja 3,188 kiloa painava.

DNA-testeillä kiinni

Kun lapsi löytyi kuolleena bussipysäkiltä, poliisi etsi vauvan äitiä tuloksetta 14 kuukauden ajan. Joulukuussa 2016 poliisin murharyhmä määräsi useita turvapaikanhakijoiden majoituksissa asuvia naisia DNA-testeihin. Joulukuun 21. päivänä tärppäsi ja Rozina otettiin kiinni.

Rozina on väittänyt oikeusprosessin aikana, ettei hän tiedä, syntyikö lapsi elossa vai kuolleena. Hän on myös kertonut poliiseille synnyttäneensä vauvan "vaatteet päällään". Asianajajalleen hän on sanonut löytäneensä vauvan havahduttuaan tajuttomuudesta, jättäneensä vauvan, koska tämä oli kuollut, ja jatkaneensa matkaa kotiin.

- En ole tappanut mitään lasta, sanoi Rozina oikeudenkäynnin loppusanoissaan.

Oikeus oli eri mieltä: Rozina ei huolehtinut synnyttämästään lapsesta vaan jätti tämän kuolemaan.

"Erittäin epävakaa"

Taposta saa Saksassa tavallisesti 5-15 vuotta vankeutta. Rozinan tapauksessa oikeus havaitsi "huomattavasti vähentyneen syyntakeisuuden", mikä alensi tuomiota selvästi.

Oikeus katsoi Rozinan kärsivän vakavasta masennuksesta sekä posttraumaattisesta stressihäiriöstä, jotka johtuvat useista traumaattisista kokemuksista kuten panttivankina olosta, raiskauksista sekä hengenvaarallisesta pakomatkasta.

Rozanaa arvioinut psykiatri määritteli syytetyn tilan "erittäin epävakaaksi". Rozina on saattanut saada synnytyksestä vääristyneitä muistoja, ja minkäänlaista tunnesidettä vauvaan ei selvästi ole syntynyt. Rozina on esimerkiksi puhunut lapsesta jatkuvasti poikana, vaikka hänelle on useita kertoja toisteltu vauvan olleen tyttö. Psykiatrin mukaan Rozina on projisoinut raiskaajansa sukupuolen vauvaan, mikä on lisännyt ennestään hänen perusteitaan hylätä lapsi.

Syyttäjä Bernd Winterfeldt veti oikeusprosessin aikana pois alkuperäisen syytteensä, jonka mukaan Rozina G. olisi aktiivisesti tappanut lapsensa. Rozina on Winterfeldtin mukaan itsekin uhri.

- Mutta ei ainoastaan. Hän on myös tekijä.

Syyttäjän mielestä naisen tarinassa on paljon epäuskottavia osia kuten se, että hän menetti synnytyksessä tajuntansa tai että hän synnytti metsässä. Rozinalla olisi syyttäjän mukaan ollut uudessa kotimaassa paljon muitakin vaihtoehtoja, kuten antaa lapsi adoptoitavaksi.
NINA DALE
[email protected]
Usein pahoinpitelyihin liittyen lukee kuinka uhri on menettänyt tajuntansa pahoinpitelyn seurauksena, mutta tässä lääkäri kertoo, että synnyttää ei voi tajuttomana, koska kipu on niin kovaa?

Miten pahoinpitelyn uhri voi menettää tajuntansa? Kovaa kipuahan se pahoinpitelykin tuottaa?
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.
chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 535
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

DemlaMinfo kirjoitti:Miten pahoinpitelyn uhri voi menettää tajuntansa?
Yleensä jos taju lähtee pahoinpitelyn seurauksena, on kyseessä aivotärähdys.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Kyllä taju voi lähteä kivun vuoksi ilman aivotärähdystä, jos ihminen on valmiiksi hieman heikossa kunnossa. Tajunnantaso voi silloin myös vaihdella niin että hetkittäin tajuttomuus on vähemmän syvää tai että herää välillä hetkeksi mutta kipu vie tajun aina uudestaan.
chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 535
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Viesti Kirjoittaja chadspill »

TiiaStiina kirjoitti:Kyllä taju voi lähteä kivun vuoksi ilman aivotärähdystä, jos ihminen on valmiiksi hieman heikossa kunnossa. Tajunnantaso voi silloin myös vaihdella niin että hetkittäin tajuttomuus on vähemmän syvää tai että herää välillä hetkeksi mutta kipu vie tajun aina uudestaan.
Niin, vastasin tuohon DemlaMinfon kysymykseen "Miten pahoinpitelyn uhri voi menettää tajuntansa?" En siis yleisesti miten taju voi lähteä.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...
Avatar
Susku London
Roger Murtaugh
Viestit: 893
Liittynyt: La Huhti 29, 2017 2:35 pm
Paikkakunta: Lontoo
Viesti:

Re: Rozina 23, tuomittiin Saksassa vastasyntyneen taposta

Viesti Kirjoittaja Susku London »

"Rozinan mukaan israelilainen avustusorganisaatio maksoi naisista lunnaat ja nämä pääsivät lopulta vapaiksi."

Mikähän avustusjärjesto on ollut kyseessä? Ottaako Israel vastaan näitä venepakolaisia, vai auttavatko vain pääsemään EU-alueelle?
Susku London, korruption vastustaja
Lataa Naakan kirja Ulvilan surmasta! (Salasana on ulvila) https://drive.google.com/file/d/1VxnVEZ ... 3n6mH/view
BLOGI:
http://anneliauer.com
LIITY seuraajakseni:
http://twitter.com/SuskuLondon
Vastaa Viestiin