612 marssi 2017!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Jännitys tiivistyy ja tunnelma tihenee!

-Mistä kohtaa Läski-Laineen läskit tummuvat eniten tänä vuonna?
-Kuka kansallismielinen paketoidaan poliisin toimesta pinjataksi antifojen hakattavaksi?
-Sylkevätkö alpakat?

Kaikki tämä, ja paljon muuta, selviää itsenäisyyspäivän soihtukulkuemarssilla, Töölön torilta Hietaniemen sankarihautausmaalle.

Vaikkka vastuullinen media taas yrittää valehdella tämän joksikin natsimarssiksi, niin sitä se ei kuitenkaan ole.
Enemmän tietoa https://612.fi sivuilta.

Uusnatseilla ja vastaavilla, on ihan oma tapahtumansa, Kohti Vapautta marssi.
http://kohtivapautta.
Se kaiketi kokoontuu Kampissa jo aikaisemmin.
Itseäni ei tuo uusnatseilu kiinnosta, vaikka annaanna yrittikin yllyttää minua liittymään niihin.
Sen sijaan pääsen tänä vuonna osallistumaan tuohon 100 vuotista itsenäisyyttä- ja sankarivainajia kunnioittavaan marssiin.

Kukkana kakassa, äärivasemmiston veijarit on ilmoittaneet jonkun lastentapahtuman Töölön torille,
16-19 väliselle ajalle.
Mistään oikeasta lastentapahtumasta ei kuitenkaan ole todellakaan kyse, vaan järjestäjien takaa löytyy ihan oikeita Antifa-radikaaleja.
612 - marssiin osallistujat pidättäytyvät väkivallasta, toivottavasti poliisi on hereillä, sillä Laine ja muut Antifa - pellet yrittävät käyttää alpakan nahkaa naamioverkkona :D

Tuossa IS taas "vastuullisesti" yrittää esittää, että 612 olisi äärioikeistolainen.
Artikkelia onkin jouduttu korjaamaan jo kaksi kertaa:
Juttua korjattu 1.12. kello 12.55: Poistettu jutusta virheellinen maininta, jonka mukaan Pohjoismainen vastarintaliike kuuluisi soihtukulkueen järjestäjiin. Tosiasiassa kulkueen järjestää rekisteröimätön 612.fi-yhdistys.
Juttua korjattu 1.12. kello 14.08: Muutettu kohtaa, jossa alun perin kerrottiin viime vuoden marssilla puhjenneen rähinää kansallismielisten ja heitä vastustaneiden anarkistien välille. Poliisi otti tapahtuman yhteydessä kiinni marssin vastustajia.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005471639.html

Tämäkin kuuluisi oikeastaan jo "media ja totuus" ketjuun, mutta niin se vaan hesari yrittää laittaa kansallismieliset ihmiset kaikki natsinurkkaan... häpeäisivät saatana edes.

Se natsimielenosoitus on ihan toisaalla, jos sinne haluaa mennä, uskokaa nyt jo...
612.jpg
612.jpg (182.92 KiB) Katsottu 5499 kertaa
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

putsari
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4718
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja putsari »

Kunnioitusta tähän tapaan?:

"2016
Poliisi arvioi kulkueen osallistujamäärän aluksi noin kolmeksituhanneksi, mutta tarkensi myöhemmin arviotaan laskien sen noin pariksituhanneksi. Poliisin mukaan marssi sujui rauhanomaisesti.

Marssin jälkeisenä päivänä paljastui, että hautausmaa oli jäänyt sotkuiseksi. Hautausmaalle jäi runsaasti soihtuja ja rauhanturvaajien muistomerkin maljassa oli ollut nuotio. 612-yhdistyksen mukaan osanottajia oli ohjeistettu kaksi erillistä kertaa palauttamaan soihdut sovittuun sammutuspisteeseen, mutta osa oli toiminut toisin."

https://fi.wikipedia.org/wiki/612-marssi
Karvasvarvas kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 3:55 pm
Mc Mafia kirjoitti:
Ke Joulu 28, 2022 8:43 am
Ei, 4 000 000 000 x 0,022 = 88 000 000
Lasket 2,2 % todennäköisyydellä.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Vasemmistoanarkistit ottivat varaslähdön?

https://www.hs.fi/kaupunki/art-20000054 ... f287cf10d9
Äärioikeisto tulee itsenäisyyspäivän marssilta konserttiin Vantaalle: baarinpitäjän autot poltettiin maanantaiaamuna

”Kaikki genret ovat sallittuja. Jos tämä jota kuta ahdistaa, se on sen ongelma”, baarinpitäjä sanoo.

Julkaistu: 4.12. 16:52 , Päivitetty: 4.12. 16:54

Kolmen auton tulipalolla näyttää olevan kytkentä itsenäisyyspäivänä vantaalaisessa baarissa järjestettävään konserttiin, jossa esiintyy äärioikeistosympatioista tunnettuja yhtyeitä.

Tulipalo syttyi maanantaiaamuna kello viiden aikaan Vantaan Ilolassa, baarinpitäjä Veikko Bakkerin kotipihalla. Bakker pyörittää Bar Rock Bear -ravintolaa Vantaan Ruskeasannassa.

”Se oli räjähtävä palo, joka lähti liikkeelle yhden auton etuosasta. Kaikki kolme pihalla ollutta autoa tuhoutuivat, lähipuut vaurioituivat ja siinä saattoi vaurioitua palopaikan yläpuolella kulkeva sähköjohto”, Bakker sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi vahvistaa tapahtumien kulkua siltä osin, että se etsii silminnäkijöitä vahingonteolle. Poliisin tiedotteen mukaan omakotitalon pihalla pysäköitynä olleet kaksi henkilöautoa oli sytytetty tahallaan palamaan. Kolmas auto vaurioitui lievästi palojen seurauksena.

Bakkerin mukaan hänen perheensä on tapahtuneesta hyvin järkyttynyt. Tapahtumahetkellä kotona oli Bakkerin ja hänen vaimonsa lisäksi myös perheen 19-vuotias tytär.

Bakker haluaa antaa poliisille mahdollisuuden tutkia tulipaloa rauhassa. Hän uskoo kuitenkin, että tulipalo liittyy itsenäisyyspäivän konserttiin, jossa esiintyvät Sankar´hauta sekä äärioikeistosympatioista tutut Pyhä Kuolema ja Vapaudenristi.

Näistä esimerkiksi Vapaudenristi on ollut mukana tukikonsertissa, joka järjestettiin Asema-aukion kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä tuomitun Jesse Torniaisen hyväksi.

Viime viikolla Tiedonantaja-lehti luonnehti Bar Bear Rockin itsenäisyydenpäiväkonsertti uusnatsien tapahtumaksi. Myös Vantaan Sanomat kirjoitti tapahtumasta.

Bar Bear Rock on järjestänyt monien vähemmän tunnettujen indie- ja punk-bändien konsertteja vuosien saatossa. Bakkerin Facebook-sivuilla on torjuttu viestiä yhden aatesuunnan paikasta.

”Meillä on ollut esiintymässä punkkareita, ja välillä tosi rankkaa musiikkia. Kaikki genret ovat sallittuja. Jos tämä jota kuta ahdistaa, se on sen ongelma”, Bakker sanoo.

Hän organisoi myös eräiden treenikämppien toimintaa, mutta sanoo, ettei uskalla puhua niistä enempää vastaiskujen vuoksi.

”Itsenäisyyspäivän konserttia ei missään tapauksessa peruuteta. Nyt laitetaan kova kovaa vastaan”, Bakker sanoo.

Bar Bear Rockin itsenäisyyspäivän konserttia ovat olleet järjestämässä Bakkerin lisäksi verkkolehti Sarastus ja Bloody Blender Bookings.

Extreme metal -musiikkiin keskittynyt Bloody Blender Bookings kertoo Facebook-sivuillaan järjestävänsä kolehdin baarinomistajalle.

Bar Bear Rockin Facebook-sivun tapahtumassa on mukana myös Northern Brotherhood, ja paikan päällä voi ostaa Kiuas Kustannus oy:n kirjoja ja muita tuotteita.

Konsertti järjestetään 612-soihtukulkueen jälkeen, ja aikataulut on suunniteltu niin että kulkueeseen osallistuneet ehtivät ajoissa paikalle. Bakker vahvistaa tämän.

”Soihtukulkueen jälkeen on järjestetty Helsingistä meille bussikuljetus”, Bakker sanoo.

Itsenäisyyspäivän 612-soihtumielenosoitusten taustalla ovat muun muassa Suomen Sisu, Pohjoismainen vastarintaliike ja verkkolehti Sarastus.

Maanantaisen vahingonteon selvittämiseksi Itä-Uudenmaan poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä virka-aikana Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnan numeroon p. 02 95436442.

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Yllättäen Yle harrastaa tutkivaa journalismia.

https://yle.fi/uutiset/3-9962605
Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi? Järjestäjät kiistävät

Tapahtumassa piti olla esillä muun muassa alpakoita ja pupuja.

4.12.2017 klo 22:03päivitetty 4.12.2017 klo 22:31

Maanantaina uutisoitiin, että Helsingissä Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi suunniteltu lastentapahtuma joutuu siirtymään toiseen paikkaan, koska samalle paikalle oli aiemmin ilmoitettu äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus.

Lastentapahtumassa "Suomen 100-vee synttärit" piti olla ohjelmassa muun muassa alpakoita, pupuja ja jumppa-disco.

Poliisin mukaan 612-mielenosoitus oli ilmoitettu aiemmin ja on pidetty samalla paikalla useasti. 612:n kokoontumisesta on myös tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Poliisin mukaan lastentapahtuma on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa.

Poliisin käsityksen mukaan järjestäjät eivät huomanneet, että Töölöntorille oli ilmoitettu tapahtuma toisen lakipykälän mukaan.

Lastentapahtumaa suunniteltiin alusta alkaen juuri Töölöntorille, vaikka torilla on samaan aikaan kokoontunut 612-soihtumarssi jo useita vuosia peräkkäin.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluu Töölössä asuvia vanhempia.

Yksi tapahtuman järjestäjistä on Aleksi Pahkala. Hän on järjestänyt Helsingissä aiemmin kaksi suurta rasisminvastaista tapahtumaa: Meillä on unelma -konsertin heinäkuussa 2015 ja Peli poikki! -mielenosoituksen syyskuussa 2016. Tapahtumat keräsivät yleisöä paikalle kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.

Kävikö järjestäjillä mielessä, että torilla on kokoontunut itsenäisyyspäivänä useana vuonna peräkkäin 612-soihtukulkue?

– Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.

Oliko teillä sellainen käsitys, että Töölöntori olisi vapaa itsenäisyyspäivänä siihen aikaan, jolloin suunnittelitte järjestävän oman tapahtuman siellä?

– Kaupunki sanoi, että ehdottomasti voi järjestää.

Katsotteko nyt jotain korvaavaa paikkaa tapahtuman järjestämiselle?

– Minä ja pari muuta vanhempaa mietimme sitä tänä iltana, kun juuri saimme lapset nukkumaan. Syömme sipsejä ja mietimme, että mitä tässä tehdään.

Pahkala kertoo, että tapahtumaa on ollut järjestämässä Töölöstä "kuutisen perheenisää". Jaakko Hilppö, joka on toinen tapahtuman järjestäjistä, kertoo että töölöläisvanhemmat lähtivät järjestämään tapahtumaa, josta piti tulla lasten juhla. Hänkin kiistää, että tapahtuman todellisena motiivina olisi ollut vastamielenosoitus.

Hilppökin kertoo, että järjestäjille oli annettu tieto, että Töölöntori on itsenäisyyspäivänä vapaa ja siellä voi järjestää lastentapahtuman.

– Huomasimme, että Helsingin keskustassa ei ollut mitään tapahtumaa, jonne olisi voinut mennä lasten kanssa. Halusimme järjestää sellaisen itse, Hilppö kertoo.

Hilppön mukaan Töölöntori valikoitui tapahtumapaikaksi siksi, koska se on keskeinen paikka Töölössä.

– Paikka on suhteellisen hyvin valaistu ilta-aikaan. Se on helppo paikka järjestää tapahtuma, jonne tulee ihmisiä.

Entä kävikö teillä töölöläisenä mielessä, että Töölöntorilla kokoontuu samaan aikaan myös 612-soihtukulkue?

– Ainakaan minulla ei käynyt mielessä. En jäänyt asiaa ihmettelemään.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää kello 16.30–19.30. Miksi vasta niin myöhään?

– Ajatus oli, että järjestämme lapsille vähän kuin Linnan juhlien etkot. Perheet olisivat voineet tulla tapahtumaan ennen Linnan juhlien alkua ja sen jälkeen mennä kotiin.

Tapahtumaa markkinoi Facebook-sivu, joka on perustettu 27.11 eli vain päiviä ennen tapahtumaa. Miksi vasta silloin?

– Asiat liikkuvat vapaaehtoisten piirissä välillä hitaasti. Idea tapahtumasta syntyi alunperin Halloween-bileissä. Emme ottaneet siitä heti "härkää sarvista", vaan ajatus muhi vähän aikaa.

Mitä mieltä olet itse 612-soihtukulkueesta?

– Minun mielestäni heillä oikeus marssia siinä missä muillakin ihmisillä. Olen hirveän tyytyväinen siitä, että saan elää sellaisessa maassa, jossa ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteitä suuntaan ja toiseen, Hilppö sanoo.
Sillä välin toisaalla mediassa:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005476511.html
Äärioikeisto syrjäytti lapset ja alpakat, järjestäjät tyrmistyivät – ”Pitääkö satavuotiaan Suomen kaduilla pelätä?”

Julkaistu: 5.12. 3:45

Perutun lastentapahtuman järjestäjät eivät hyväksy kaupungin päätöstä.
Helsingin Töölössä sijaitsevalle Töölöntorille itsenäisyyspäiväksi talkoovoimin suunniteltuun lastentapahtumaan oli tarkoitus tuoda muun muassa alpakoita ja kaneja lapsiperheiden iloksi. Suomi 100-vee synttärit -nimistä tapahtumaa on puuhannut sosiaalisessa mediassa Töölön Lapselliset -niminen ryhmä, joka ilmoittaa itse koostuvansa alueella asuvien lapsiperheiden vanhemmista ja yksityishenkilöistä.

Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla, että samaan aikaan ja samana päivänä on tarkoitus järjestää myös äärioikeiston suosima 612-soihtukulkue. Kaksi vuotta sitten marssia vastustanut mielenosoitus yltyi levottomuuksiksi ja johti yli sadan henkilön kiinniottoon.

Perjantaina Töölöntorin tapahtumaluvista päättävä Tukkutori ilmoitti, ettei lastentapahtumaa voida järjestää paikassa turvallisuusuhkan vuoksi.

– Kun uutisoitiin, että siellä on turvallisuusriski, todettiin, ettei se ole lapsille oikea paikka, Tukkutorin päällikkö Elina Siltanen perusteli.

Poliisin mukaan 612-marssin järjestämisestä myös ilmoitettiin aiemmin, ja tapahtumasta on tehty asianmukainen ilmoitus.

Järjestäjät tyrmistyivät


Tiistaina lastentapahtuman järjestäjän ilmoittivat, etteivät hyväksy peruuttamispäätöstä. Ryhmä julkaisi tiedotteen, jossa he kertoivat hakevansa oikaisua päätökselle ja etsivänsä tapahtumalle turvallista tilaa.

Tapahtumaa puuhanneisiin vanhempiin lukeutuva Jukka Hilppö kirjoittaa ryhmän sivuilla järjestäjien olevan päätöksestä tyrmistyneitä.

”Mitä tarkoittaa, että emme voi turvallisuussyistä järjestää näitä juhlia? Me asumme täällä. Tarkoittaako se sitä, että emme myöskään voi turvallisesti liikkua omilla kaduillamme Suomen itsenäisyyspäivän iltana?”, Hilppö ihmettelee.

Hän myös kysyy, onko muidenkaan turvallista liikkua Helsingin kaduilla itsenäisyyspäivänä.

”Pitääkö satavuotiaan Suomen kaduilla pelätä itsenäisyyspäivänä? Kuka sen pelon aiheuttaa ja mitä voimme tehdä, jotta kadut yhä kuuluvat kaikille, eikä kenenkään tarvitse pelätä?”, Hilppö kirjoittaa.

Ensimmäinen tarjous tuli jo


Korvaavaksi paikaksi tapahtuman järjestämiselle ilmaantui jo maanantaina ensimmäinen ehdokas, kun jalkapalloseura HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kirjoitti Twitterissä tarjoavansa seuran pelipaikan tarvittaessa lasten käyttöön.

– Halutessanne tervetuloa lapset Telia 5G -areenalle siihen ihan viereen, meillä on aina teille tilaa ja tarjoamme mielellämme stadionin käyttöönne, Riihilahti kirjoitti.

Myöhemmin sama tarjous esitettiin myös HJK:n virallisella Twitter-tilillä.

– Oho wow, kiitos tarjouksesta. Mietimme asiaa, Töölön Lapselliset -ryhmä vastasi omalta tililtään.

sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 650
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Lippu on liehumassa.
Toivottavasti mikään taho ei lähde tänään riehumaan ja hölmöilemään.

vintercider
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2014 12:00 am

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja vintercider »

Alman tukka oli niin pysäyttävä että kaikki sujui hyvin. Edes natsit ei jaksaneet uida tänne asti, olis ollut aika hyytävää.
Onnea vaan.

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja damfin »

Ja jälleen kerran pahimmat ja ilmeisesti myös ainoat häiriköt löytyivät sieltä vasemman puolen joukosta, vaikka järkyttävänä uhkakuvana lapsille ja alpakoille 612 porukkaa ja uusnatseja maalailtiinkin.
Mitenkäs muuten sen lastentapahtuman alpakoineen ja pupuineen sitten lopulta kävi, suostuiko tapahtuman järjestäjä sen järjestämään siellä heidän käyttöönsä tarjotussa paikassa, vai oliko paikka liian pahasti syrjässä 612 marssin reitiltä ollakseen sopiva lapsellisille?

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

damfin kirjoitti:Mitenkäs muuten sen lastentapahtuman alpakoineen ja pupuineen sitten lopulta kävi, suostuiko tapahtuman järjestäjä sen järjestämään siellä heidän käyttöönsä tarjotussa paikassa, vai oliko paikka liian pahasti syrjässä 612 marssin reitiltä ollakseen sopiva lapsellisille?
Järjestäjän tviitin mukaan paikalla oli jopa 5000 ihmistä.

https://yle.fi/uutiset/3-9965374
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10561
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja damfin »

PaxCow kirjoitti: Järjestäjän tviitin mukaan paikalla oli jopa 5000 ihmistä.

https://yle.fi/uutiset/3-9965374
Erittäin hyvä että sentään järjestivät lapsille viihdettä :)

Tämä nyt kuitenkin hieman pomppaa silmille:
Yle kirjoitti:Oliko tapahtuman tarkoitus olla vastamielenosoitus 612-kulkuetta vastaan, Aleksi Pahkala?

– Ei pidä muuten ollenkaan paikkansa. Ei tässä väitteessä ole mitään perää.
mutta kuitenkin:
Yle kirjoitti:– Pupuja, ei natseja! Alpakoita, ei natseja! Uusnatseja vastustavat mielenosoittajat huusivat muun muassa aiemmin keskiviikkona.
Osallistujamääräkin lapsellisilla ollut oikein mukava, siis peräti 5000 osallistujaa oman arvionsa mukaan, kun taas 612-marssi sai tänä vuonna median mukaan vain muutaman ihmisen liikkeelle, arvio oli jonkin vastuullisen median mukaan muutama sata ihmistä, ohessa kuvat joissa kävimääristä saa ehkä jonkinlaista mielikuvaa muodostettua:
Liitteet
612 marssin muutama sata osallistujaa
612 marssin muutama sata osallistujaa
612-marssi.jpg (41.74 KiB) Katsottu 4679 kertaa
Lapsellisten 5000 osallistujaa
Lapsellisten 5000 osallistujaa
lapselliset.jpg (72.28 KiB) Katsottu 4679 kertaa

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja URSA »

Näin jossakin netin syövereissä juorun, että alpakkatapahtumassa paikalla ollut olisi nähnyt, kuinka lapsia yllytettiin juoksentelemaan edestakaisin portista, joka mittasi osallistujamäärän. Lisäksi urheiluseuran väki oli järjestänyt paikalle joulupukin, ettei tilaisuus ollut liian tylsä lapsille. Alpakoita oli kuulemma kaksi, pupujen paikalla olemisesta ei ole kerrottu.

Pätkä kolumnista hesarissa:
Lisäys 5.12. kello 15.42: Kolumnia selvennetty seuraavalla lisäyksellä ja alkuperäisen tekstin pienellä muutoksella: ”Minä en tiedä, onko alpakkatapahtumalla piilotettuja motiiveja. Voi olla, että on, ja kyseessä onkin nerokas mediastrategia. Lopulta alpakkatapahtuman motiivilla ei kuitenkaan ole väliä, sillä niin sanotulle tolkun ihmiselle pitäisi olla selvää, että natseja vastaan on mahdotonta olla salaliittoja.”
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005476835.html

Ilmeisesti innokkaimmille anarkisteille riitti sytytyspalojen kanssa keskellä yötä puuhastelu, ja poliisi otti jo etukäteen kiinni sen yhden tyypin, sekä varautui muutenkin hyvin häiriöihin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-20000054 ... 5d85811463
Poliisi otti ”ennaltaehkäisevästi” kiinni miehen, jonka epäillään suunnitelleen äärioikeiston mielenosoitusten häirintää – ”Hän on kertonut kannattavansa suoraa toimintaa”

Kiinniotettu oli keski-ikäinen mies, joka on kahtena edellisenä itsenäisyyspäivänä pyrkinyt häiritsemään äärioikeiston mielenosoituksia.

Poliisi turvasi 612.fi-yhdistyksen soihtukulkueen reittiä Helsingin Töölöntorilta kohti Hietaniemen sankarihautausmaata itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2016.

Julkaistu: 7.12. 11:09 , Päivitetty: 7.12. 11:12

Helsingin poliisi suoritti itsenäisyyspäivänä ennaltaehkäisevän kiinnioton. Helsingin poliisin rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo, että kiinniotettu oli keski-ikäinen mies, joka on kahtena edellisenä itsenäisyyspäivänä pyrkinyt häiritsemään äärioikeiston mielenosoituksia.

”Nytkin oli ennakkotietoa, että sama toiminta tulisi jatkumaan. Hänet on ennaltaehkäisevässä mielessä pidetty syrjässä kahinoista”, Kortelainen kertoo.

Oikeus ennaltaehkäisevään kiinniottoon perustuu Kortelaisen mukaan poliisilakiin.

”Hän on kertonut kannattavansa suoraa toimintaa, eikä kevytvaikuttamista.”

Helsingin poliisi ei kerro kuinka pitkään miestä pidettiin kiinniotettuna. Ylikomisario Seppo Kujala kertoo, että ennaltaehkäisevät kiinniotot eivät ole kovin yleisiä.

Uutinen päivittyy.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005479948.html
Poliisi varautuu häiriöihin 612-kulkueen ja uusnatsien jatkopaikalla Vantaalla – ei vahvista tietoa autojen polttajasta

Poliisi varautuu häiriöihin Vantaalla. Uusnatsien mielenilmauksen osallistujia on kutsuttu jatkoille paikalliseen ravintolaan.

Julkaistu: 6.12. 21:32

Äärioikeistoa jatkoille kutsuneen ravintolan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Poliisi tutkii tapausta.

Poliisi on varautunut uusnatsien ja näiden vastustajien mahdollisiin yhteenottoihin Vantaalla illalla, kerrotaan Vantaan poliisista. Kansallismielisten, sitoutumattomien tahojen ja äärijärjestöjen 612 -soihtukulkueeseen sekä uusnatsien itsenäisyyspäivän kulkueeseen osallistuneita on kutsuttu jatkamaan iltaa vantaalaiseen ravintolaan. Ravintolassa esiintyy illan aikana äärioikeistosympatioihin liitettyjä yhtyeitä.

– Poliisi on varautunut siihen, että tämän tapahtuman ympärillä on jotain häiriökäyttäytymistä. Tähän suhtaudutaan tämmöisenä kokonaisuutena, ja poliisi pyrkii myös täällä Itä-Uudellamaalla pitämään nämä osapuolet erillään toisistaan, niin kuin Helsingissäkin tehtiin, kertoo rikoskomisario Christer Ahlgren Vantaan poliisista.

Äärioikeistoa jatkoille kutsuneen ravintolan omistajan kolme autoa poltettiin maanantaina aamulla. Tiistaina anarkistien takku.net-verkkosivustolla julkaistiin teksti, jossa kirjoittajat kertovat olevansa vastuussa autojen poltosta.

– Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kotipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti, verkkosivustolla kirjoitetaan.

Ahlgrenin mukaan poliisi ei voi vahvistaa tietoa.

– Se on netistä poimittu tieto, ja niin siellä lukee. Sen enempää ei poliisikaan pysty ottamaan kantaa sen luotettavuuteen. Poliisi tutkii näitä polttoja. Tällainen viesti on kyllä huomioitu, Ahlgren sanoo.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005479904.html
Mielenosoitusten yhteydessä otettu kiinni 10 ihmistä – moni häiriköi 612-kulkuetta

Julkaistu: 6.12. 21:19

Itsenäisyyspäivän mielenosoitusten yhteydessä on otettu kiinni yhteensä kymmenen henkilöä, kertoo poliisi Twitterissä.

Poliisin mukaan kiinniotetuista useammat olivat häiriköineet kansallismielisten 612-mielenosoitusta, joka kulki Töölöntorilta Hietaniemen sankarihautausmaalle.

Esimerkiksi kaksi kiinniotettua oli heitellyt kananmunia mielenosoituskulkuetta kohti, kertoo poliisi.

Jutun alussa olevalla videolla kooste 612-kulkueesta.
Poliisin mukaan 612-kulkueeseen osallistui 2800 ihmistä.

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

PaxCow kirjoitti:
damfin kirjoitti:Mitenkäs muuten sen lastentapahtuman alpakoineen ja pupuineen sitten lopulta kävi, suostuiko tapahtuman järjestäjä sen järjestämään siellä heidän käyttöönsä tarjotussa paikassa, vai oliko paikka liian pahasti syrjässä 612 marssin reitiltä ollakseen sopiva lapsellisille?
Järjestäjän tviitin mukaan paikalla oli jopa 5000 ihmistä.

https://yle.fi/uutiset/3-9965374
Hyvin oli hoidettu 612 kulkue tänä vuonna, roskien yms. kerääminen oli myös paremmin järjestetty.
Itsekin pääsin ekaa kertaa mukaan.

Noista kävijämääristä nyt on kohtuullisen hyödytöntä kinastella, mutta koska valhe-vai vastuumedia on ollut taas vauhdissa, niin todettakoon:

-Kaverit menivät pitkälle sillalle, antifanttivasurien kulkuetta katsomaan ja kerkesivät juuri nähdä kun Junes Lokka pantiin maijaan. Syy: Koska Junes Lokka. Kulkueessa oli joku 300 fanttia.

-Itse tulin siihen steissille viiden pintaan, ja siirryttiin katsomaan alpakoita. Siellä muutama sata ihminen ja niitä alpakoitakin taisi olla pari. Aika ikävä temppu Unelma konsertin järjestäjiltä.
Onko tosiaan pakko käyttää lapsia ja eläimiä kilpinä, kun halutaan saada aikaan kaaosta sellaisen porukan kanssa joka ei ole samaa mieltä kuin punafantit?
Jotenkin virkavallan täytyisi nyt kyllä saada tuo pieni, mutta koko ajan vaarallisemmaksi käyvä punaterroristijoukko kuriin.

-Siitä käveltiin sen varsinaisen natsikulkueen päätöspaikan ohi (kisahallin kulma).
Siellä oli kanssa muutama sata tyyppiä ja kova meteli ja uho.
Punatoimittaja Petri Mansila yritti varmaan tahallaan sekoittaa taas 612 kulkueen ja tuon tapahtuman keskenään, kun ilmoitti alunperin että 612 osallistujia olisi ollut 400. Eli se oli suunnilleen sen PVL kulkueen osallistujamäärä.
osallistujat-korjattu.JPG
osallistujat-korjattu.JPG (51.39 KiB) Katsottu 4613 kertaa
-Kisahallin kulmalta noustiin sitten ajoissa Töölön torille. Sinne kertyi melkoisesti porukkaa ja niitä tuli vielä lisää siinä vaiheessa kun N. Saramo oli lopettelemassa puhettaan.
Siitä sitten kohti hietsua ja sankarihautoja.
Marssijoita poliisin mukaan 2800, voi pitää paikkansakin. Soihtuja oli alas Hietsuun mennessä Runikalla silmänkantamattomiin. Kuva hautausmaan aidalta.
soihdut.png
soihdut.png (187.29 KiB) Katsottu 4613 kertaa
Poliisi piti hyvin mellakoitsevat vasemmistolaiset kurissa, joita oli muutenkin siinä matkan varrella aika vähän. Muutama ankean näköinen keskisormen heiluttaja. Itse käytin tilaisuutta hyväkseni, ja kävin Tali - Ihantalassa kaatuneen isoisän haudalla samalla reissulla, kun kerran täällä ollaan. En tajua miksi sankarihaudoilla soihtujen kanssa käyviä pitää tervehtiä keskisormin. Ilman niitä ukkoja ei olisi mitään satavuotiasta Suomea, vaan olisimme kokeet Eestin kohtalon.
ankea-keskari.png
ankea-keskari.png (208.2 KiB) Katsottu 4613 kertaa
Ja juuri saamani tiedon mukaan Läski-Laine oli kopitettu jo valmiiksi Tiistaina, ja päässyt ulos äskettäin :) Polpo-komissaari Kujala oli kuulemma vaihteeksi saanut käskyn kurmottaa omiaan.

Muutoin erityiskiitos poliisivoimille erittäin hyvin sujuneesta järjestyksenpidosta: Piti Hietsussa oikein käydä erikseen kiittämässä.
Jos nyt jotain saisi toivoa, niin älkää pidättäkö Lokkaa joka kerta kun se tulee Stadiin :D
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Marokon Kauhu kirjoitti:-Itse tulin siihen steissille viiden pintaan, ja siirryttiin katsomaan alpakoita. Siellä muutama sata ihminen ja niitä alpakoitakin taisi olla pari. Aika ikävä temppu Unelma konsertin järjestäjiltä.
Onko tosiaan pakko käyttää lapsia ja eläimiä kilpinä, kun halutaan saada aikaan kaaosta sellaisen porukan kanssa joka ei ole samaa mieltä kuin punafantit?
Jotenkin virkavallan täytyisi nyt kyllä saada tuo pieni, mutta koko ajan vaarallisemmaksi käyvä punaterroristijoukko kuriin.
Lasten alpakkatapahtuma, joka kiltisti siirtyi poliisin pyynnöstä, on "punaterrorismia" ja sillä halutaan luoda "kaaosta"? Nyt on kovat harhat päällä... :roll:

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kertoi 5 000 kävijästä, mutta en tiedä, onko kävijämäärällä keskustelun kannalta suurta merkitystä.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Gladys
David Starsky
Viestit: 4507
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Alpakat keppihevosina. Heh.
Siinä ollut ns. lastentapahtuman puuhamiehillä varsinainen brainstorming käynnissä.
All is pretty.
- Andy Warhol

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/236934 ... astaa-supo
Alpakkagate: Marssiko lähes 3000 suomalaista äärioikeiston riveissä? – Näin vastaa Supo

7.12.2017 19:19

Itsenäisyyspäivän ympärillä kohistiin tuplabuukkauksesta, jonka johdosta moni tulkitsi äärioikeistolaisen kulkueen syrjäyttäneen lastenjuhlan Helsingissä Töölöntorilta. Onko 612-kulkue todella äärioikeistolainen? Uusi Suomi kysyi Suojelupoliisilta (Supo).

Niin sanottu alpakkagate sai valtavat mittasuhteet somessa ja mediassa. Monen mielestä tuplabuukkauksen johdosta Töölöntorilta olisi pitänyt häätää äärioikeistolaiseksi kutsuttu 612-kulkue, eikä töölöläisten puuhaama lastenjuhla alpakoineen. Poliisi kuitenkin selitti, että kulkue oli varannut tilan jo vuotta aiemmin ja pormestari Jan Vapaavuori (kok.) painotti turvallisuutta ja sitä, ettei kaupunki voi neuvoa asiassa poliisia. Lastenjuhla järjestettiin lopulta Töölön jalkapallostadionilla.

Lue tarkemmin: Sinnemäki hämmästyi: Poliisi valitsi äärioikeiston eikä lapset – Lastenjuhlat tarttui Aki Riihilahden tarjoukseen

612-kulkue keräsi tänä vuonna yhteensä 2800 osallistujaa ja viime vuonna yli 2000. Puolustajien mukaan kulkue ei ole äärioikeistolainen, ja moni on kritisoinut mediaa virheellisestä uutisoinnista. 612-kulkueen järjestäjiin kuuluva Timo Hännikäinen selvensi Facebookissa, ettei kyseessä ole ”äärioikeistolainen eikä edes nationalistinen tai kansallismielinen kulkue”, vaan ainoastaan isänmaallinen. Kulkuetta ovat puolustaneet myös muun muassa perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari, jonka mukaan kyseessä on ”hieno kulkue”, sekä puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Töölön Tärähtäneistö näyttää käyvän aika kuumana, kun laillisen ja rauhanomaisen itsenäisyyspäiväkulkueen sabotointi alpakoilla ja lapsilla ratsastaen ei onnistunut. Huomautettakoon taas tietämättömille, että 612-kulkueeseen on osallistunut ja osallistuu tälläkin kertaa täysin kunniallisia ihmisiä, jotka eivät öyhötä eivätkä möykkää eivätkä varsinkaan ole natseja. Sitten on erikseen niitä natsikulkueita, kuten PVL:n marssi, joilla ei ole mitään tekemistä 612:n kanssa, Halla-aho sanoi Facebookissa ja lisäsi, ettei kulkue ole vastuussa liepeilleen pyrkivistä tai anarkistien hyökkäilyistä.

Vuodesta 2014 lähtien järjestetty 612-kulkue kertoo nettisivuillaan, että tapahtuma on poliittisesti sitoutumaton, eikä marssilla saa näkyä poliittisia tunnuksia. Suojelupoliisi katsoi kuitenkin vuoden 2015 vuosikirjassaan, että tapahtuman ”organisoivat maahanmuuttovastaiset ja äärioikeistolaiset toimijat”. Supon vuoden 2016 vuosikirjassa tai vuoden 2014 vuosikertomuksessa 612-marssia ei kuitenkaan mainita. Suposta kerrotaan Uudelle Suomelle, että syynä tähän on Supon rooli keskittyä kansallisiin turvallisuusuhkiin. Vuosikirjaan kootaan vuoden aikana tapahtuneet keskeiset tapahtumat.

Vuonna 2015 marssi nousi esiin turvallisuusuhkan näkökulmasta, mutta muina järjestämisvuosina ei. Supo huomauttikin vuosikirjassaan, että itsenäisyyspäivänä 2015 tapahtumaan liittyi väkivaltaa ja vahingontekoja, kun anarkistit pyrkivät häiritsemään 612-kulkuetta ja jopa estämään sen. Supon mukaan poliisin varautuminen esti tuolloin yhteenottojen laajenemisen.

Supon viestintäasiantuntija Verna Leinonen huomauttaa, että Suomessa on kaikenlaisia ryhmittymiä, joiden arvot ja agendat vaihtelevat. Hänen mukaansa Supon intresseissä ei ole määritellä, onko 612-kulkue äärioikeistolainen vai ei, koska sitä ei tällä hetkellä nähdä turvallisuusuhaksi.

612-kulkueen mukana on nähty vuosittain marssivan myös hiljattain kielletyn Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) uusnatseja. Kuuluuko PVL:n jäseniä 612-kulkueen aktiiveihin ja seuraako Supo 612-kulkueen aktiiveja?

–Tähän voin vastata ainoastaan, että Supo seuraa kaikenlaisia ryhmiä itsenäisyyspäivänä, Leinonen sanoo.

612-organisaattori Hännikäisen mukaan PVL ei ole kulkueen järjestäjä eikä ole koskaan ollutkaan, vaan puolueista ja järjestöistä riippumaton 612.fi-yhdistys on vastannut järjestelyistä alusta asti.

– Niin isoon joukkoon kuin 612-kulkue mahtuu tietenkin monenlaista väkeä. Joitakin uusnatseja on myös osallistunut kulkueeseen. Järjestäjiltä onkin monesti vaadittu, että tämän tai tuon ryhmän osallistuminen pitäisi kieltää. Olen vastustanut näitä vaatimuksia johdonmukaisesti. Niin kuin sananvapauskin kuuluu joko kaikille tai ei kenellekään, myös kulkue on avoin kaikille, eikä siihen tehdä poikkeuksia. Porttikiellon tilaisuuteen saa vain rupeamalla hulinoimaan tai yrittämällä kaapata tilaisuus omiin tarkoitusperiinsä, Hännikäinen sanoi Facebookissa.

Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3691
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: 612 marssi 2017!

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

PaxCow kirjoitti:
Marokon Kauhu kirjoitti:-Itse tulin siihen steissille viiden pintaan, ja siirryttiin katsomaan alpakoita. Siellä muutama sata ihminen ja niitä alpakoitakin taisi olla pari. Aika ikävä temppu Unelma konsertin järjestäjiltä.
Onko tosiaan pakko käyttää lapsia ja eläimiä kilpinä, kun halutaan saada aikaan kaaosta sellaisen porukan kanssa joka ei ole samaa mieltä kuin punafantit?
Jotenkin virkavallan täytyisi nyt kyllä saada tuo pieni, mutta koko ajan vaarallisemmaksi käyvä punaterroristijoukko kuriin.
Lasten alpakkatapahtuma, joka kiltisti siirtyi poliisin pyynnöstä, on "punaterrorismia" ja sillä halutaan luoda "kaaosta"? Nyt on kovat harhat päällä... :roll:
Onhan tuo punikkien yritys varsin hyvin uutisoitu.
Jopa puna-yle on siitä artikkelin julkaissut, muualta löytyy enemmän.

Järjestäjinä hääri sen verran kovan luokan punakaartilaisia, että alpakkatapahtuman todellisesta tarkoituksesta ei jää epäselvyyttä.
Kiistäähän aina voi, mutta pääpukarina on ollut sellainen herra kuin Aleksi Pahkala, joka on kunnostautunut mm. "Meillä on unelma" konsertin- ja "Peli Poikki" mielenosoitusten järjestäjänä.

https://yle.fi/uutiset/3-9962605
Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi?
Soihtumarssi on kuitenkin tullut jäädäseen.

Aleksi Pahkala:
Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma.
Koska herr. Pahkala ei viime vuosina oikein muuta ole tehnytkään, kuin vastustanut 612- ja vastaavia tapahtumua, ja kaikkialla näkemiään "natseja" ja"rasisteja", lienee kohtuullisen epäloogistä väittää että vahingossa olisi järjestänyt pikku juhlat Töölöntorille samaan aikan.

Mutta eipä logiikalla ja punavalhekoneella ennenkään liikaa ole ollut toistensa kanssa tekoa.
Ehkä alpakkatapahtumakin on tullut kuitenkin jäädäkseen?
Järjestätte sen siellä stadikalla, ja vähän aikaisemmin, niin isänmaallisetkin kerkiävät tulla lastensa kanssa.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

Vastaa Viestiin