Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäkillä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
jayroot
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 8:01 pm

Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäkillä

Viesti Kirjoittaja jayroot »

Nainen löi kehitysvammaisen naisen päätä raitiovaunupysäkin seinään – vain yksi ihminen auttoi puolustuskyvytöntä uhria

Poliisin mukaan epäilty on 30–40 vuotias ja noin 165 senttimetriä pitkä nainen. Hän on ollut tapahtumahetkellä mahdollisesti jonkin päihteen vaikutuksen alainen.

Kehitysvammainen nainen joutui silmittömän väkivallan kohteeksi maanantaina Helsingissä. Nuori nainen hermostui pysäkillä olleeseen naiseen, joka oli paikalla rollaattorin kanssa.

Nainen alkoi yllättäen hakata rollaattorilla liikkuneen naisen päätä pysäkin seinään. Uhrilla on downin syndrooma. Aiheesta kertoi aiemmin Helsingin Uutiset.

Epäillystä tuntomerkit
– Meillä on tutkinnassa tapaus Helsinginkadulta raitiovaunupysäkiltä. Ilmoitus tuli kello 13.55, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Reijo Enqvist kertoo Ilta-Sanomille.

– Epäilty on 30–40 vuotias ja noin 165 senttimetriä pitkä nainen. Hän on ollut tapahtumahetkellä mahdollisesti jonkin päihteen vaikutuksen alainen. Hänellä on vaaleat, hartioille ulottuvat hiukset, Enqvist kertoo.

– Tapauksen uhri on 1970-luvulla syntynyt nainen. Epäilty oli poistunut paikalta raitiolinjalla numero 1 Kurvin suuntaan.

Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä.

– Juttua tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeellä pahoinpitely. Jutun tutkinta etenee sillä tavoin, että kartoitamme alueen ja kulkuvälineiden tallentavia kameroita ja kuulemme tapauksen nähneitä, rikoskomisario Enqvist kertoo.

Miksi puolustuskyvytöntä ei autettu?
Tapaus kuohuttaa sosiaalisessa mediassa, sillä pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen puolustuskyvyttömän naisen huuli halkesi ja hänen silmälasinsa lensivät raitiovaunukiskoille ja ne jäivät pysäkille tulleen ratikan alle.

Auttajaksi ilmaantui vain kadun toiselta puolelta tullut mies, vaikka pysäkillä oli muitakin ihmisiä. Tapauksen uhri pääsi Haartmanin sairaalaan tutkittavaksi.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005520336.html

sörsse
Rico Tubbs
Viestit: 1258
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Näissä auttamisjutuissa voi loppupeleissä käydäkin niin, että auttaja tuomitaan huomattaviin korvauksiin ja varsinaisen syyllisen suuret oikeuskulut tulee lisäksi yhteiskunnan maksettavaksi. Tämä on sitä oikeutta nykysuomessa. Itse ainakin nostan kauluksia vain ylöspäin ja lisään vauhtia, sekä huudan, että pelastukoon ken voi!
Viimeksi muokannut sörsse, To Tammi 11, 2018 7:47 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Ketjusta poistettu nimimerkin CharlesBronson provokaatiota ja siihen mukaan lähteneiden kirjoittajien tekstiä.

Provosointi ei ole sallittua ja koska CharlesBronson syyllistyy siihen toistuvasti, niin hän joutuu tuomioistuimeen.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...

aga
Adrian Monk
Viestit: 2752
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja aga »

Oliko "rodunjalostaja" asialla?

Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3090
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Moderaattorit kirjoitti:Ketjusta poistettu nimimerkin CharlesBronson provokaatiota ja siihen mukaan lähteneiden kirjoittajien tekstiä.

Provosointi ei ole sallittua ja koska CharlesBronson syyllistyy siihen toistuvasti, niin hän joutuu tuomioistuimeen.
-NILS-
Mistä lähtien omien mielipiteiden tai näkemysten julkituonti on ollut provosointia?

Pykälät 7 ja 9. Omia mielipiteitä voi tuoda julki, mutta tarkoituksenmukainen provosointi sekä loputon eipäs-juupas ei edistä keskustelua.
-NILS-
it's my car !

URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11302
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005520935.html
Kehitysvammainen nainen hakattiin raitiovaunupysäkillä – apuun rientänyt ihmettelee muiden silminnäkijöiden toimettomuutta

Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin Helsinginkadulla sijaitsevalla raitiovaunupysäkillä maanantaina.

Julkaistu: 11.1. 16:59

Helsinki Puolustuskyvytöntä kehitysvammaista naista hakattiin Helsingissä. Onneksi lopulta kadun toiselta puolelta tuli nainen, joka tuli apuun.

Kehitysvammainen nainen joutui silmittömän väkivallan kohteeksi maanantaina Helsingissä. Nuori nainen hermostui pysäkillä olleeseen naiseen, joka oli paikalla rollaattorin kanssa. Nainen alkoi yllättäen hakata rollaattorilla liikkuneen naisen päätä pysäkin seinään. Uhrilla on downin syndrooma.

– Olin ensin tuolla samalla pysäkillä Helsinginkadulla, missä tapaus sattui. Siirryin pois aikeena kävellä seuraavalle pysäkille, koska päihtynyt nainen mekasti pysäkillä. Sitten näin, että nainen kävi puolustuskyvyttömän naisen kimppuun. Kukaan samalla pysäkillä ei kaivanut kännykkää esiin hätäpuhelua soittaakseen ja tajusin, että minun on oltava rohkea, tilanteessa kehitysvammaisen apuun rientänyt nainen kertoo.

Hän haluaa pysyä nimettömänä.

Hakkaaja hyppäsi ratikkaan

– Soitin hätäkeskukseen. Hakkaaja ei nähnyt minua, hän nousi itse raitiovaunuun teon jälkeen, jonka jälkeen menin pysäkille. Pidin puhelun auki hätäkeskukseen. Sanoin heti järkyttyneelle uhrille, että otetaan rauhallisesti ja että hakkaaja hyppäsi jo ratikkaan.

– Lohduttelin uhria ja kysyin neuvoja hätäkeskuksesta. Jäin odottamaan pelastuslaitoksen ambulanssin tuloa.

Tapahtuma saa auttajan mietteliääksi.

Tapahtuma-aikana raitiovaunupysäkillä oli useita henkilöitä, joista vain yksi tarttui toimeen uhrin auttamiseksi.

– Pysäkillä oli paljon muitakin ihmisiä, mutta he eivät soittaneet hätäpuhelua. Helsingin kaduilla tietysti tapahtuu kaikenlaista. Jotkut seuraavat julmasti sivusta tai menevät sokkiin.

Miten uskalsit olla noin rohkea?

– Olen työssäni paljon tekemisessä ihmisten kanssa, mistä on apua tilanneherkkyyden kehittämisessä. Pääasia on että pystyin jotenkin auttamaan. Sain avustani kiitokseksi kukkaset ja suklaata uhriksi joutuneen perheeltä, mikä lämmittää kovasti mieltä, hän kertoo.

Perhe järkyttyi

– Meitä ihmetyttää, mikseivät paikalla olleet ihmiset auttaneet häntä, vaikka varmasti näkivät, ettei hän voi puolustautua yksin. Onneksi lopulta kadun toiselta puolelta tuli nainen, joka tuli apuun, uhrin edunvalvojana toimivan veljen vaimo, Heli Kurki-Puttonen kertoo Ilta-Sanomille.

Tapahtumat alkoivat muutenkin mennä uskomattomalla tavalla pieleen.

– Raitiovaunua pysäkillä odottanut nainen oli kysynyt kälyltäni, miksi hänellä on rollaattori. Hän oli vastannut, että mitä se sinulle kuuluu. Sen jälkeen nainen oli hyökännyt kälyni kimppuun ja lyönyt häneltä huulen halki ja hakannut hänen päätään seinään, Kurki-Puttonen kertoo.

On uskallettava auttaa


Häntä harmittaa se, että sosiaalisessa mediassa keskustellaan siitä, että toista hädässä olevaa ei uskalla enää auttaa.

– Meitä suomalaisia taitaa vaivata melkoinen pelko siitä, että joudumme osallisiksi. Emme ole rohkeita, vaikka pitäisi olla. Hädänlaista voi ja pitää auttaa, hän sanoo.

– Jos näen ihmisen makaavan maassa, kysyn voinko auttaa ja hälytän ensiavun paikalle, jos tilanne niin vaatii. Yksi auttaja onneksi meidän tapauksessamme löytyi ja anoppini on käynyt häntä jo kiittämässä. Hänelle on jo viety kiitokseksi kukkia ja suklaata.

– Juttelin jo uhriksi joutuneen kanssa ja hänellä on yksi iso toive. Hän toivoi kovasti, että tekijä saataisiin kiinni, Heli Kurki-Puttonen kertoo.
Tämäkin auttaja uskaltautui ilmeisesti paikalle vasta hyökkääjän livahdettua raitiovaunuun. Hän kertoo myös aikoneensa kävellä räyhääjän takia toiselle pysäkille oltuaan ensin samalla pysäkillä. Sivullisten haluttomuus puuttua tilanteeseen voi johtua siitä, jos he ovat luulleet tilannetta hyökkääjän äänekkään ja päihtyneen käytöksen takia kahden toisensa hyvin tuntevan päihteiden käyttäjän väliseksi tappeluksi. Eli tilanteeksi jos joku menisi väliin, molemmat tappelijat hyökkäisivät auttajan kimppuun.

Hyökkäyksen uhri oli oikeassa, ei kenenkään tarvitse selitellä terveysasioitaan kadulla tuntemattomille. Toivottavasti poliisi julkaisee pian valvontakamerakuvia hyökkääjästä ja hänet napataan kiinni.

loyder
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Su Loka 25, 2015 5:14 pm

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja loyder »

ite toivon että poliisit ei sitä nappaa vaan jotkut muut henkilöt ja antaa sille sellasen koulutuksen, että ei tule enää ikinä mieleenkään käydä toiseen ihmiseen käsiksi, tilanne kuvata ja nettiin. Ois oikein tommoselle lehmälle. :evil:

Äitylit-Oulu
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: Ti Tammi 02, 2018 6:36 am

Re:

Viesti Kirjoittaja Äitylit-Oulu »

sörsse kirjoitti:Näissä auttamisjutuissa voi loppupeleissä käydäkin niin, että auttaja tuomitaan huomattaviin korvauksiin ja varsinaisen syyllisen suuret oikeuskulut tulee lisäksi yhteiskunnan maksettavaksi. Tämä on sitä oikeutta nykysuomessa. Itse ainakin nostan kauluksia vain ylöspäin ja lisään vauhtia, sekä huudan, että pelastukoon ken voi!

Tämä on se vellihousujen tekosyy omalle munattomuudelle ja raukkamaisuudelle. Miksi ette olisi rehellisiä ja sano, että ette uskalla mennä väliin, koska pelottaa? Totuus tekee vapaasti, ei kannata olla piilossa oleva hiiri, vaan tunnustaa voimattomuutensa rehellisesti.

Avatar
Anti-Bini Laden
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: Pe Kesä 07, 2013 8:49 pm
Paikkakunta: Pakistan
Viesti:

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja Anti-Bini Laden »

Todella raukkamaista toimintaa pysäkillä olevilta.
Oli uhri pyörätuolissa, rollaattorilla tai ei. Tollaisiin tilanteisiin puuttuminen on itsestäänselvyys.

Mutta vielä huolestuttavaampaa on se, että tälläistä kirjoitusta, tälläisillä tuntomerkeillä, näin tarkoin kuvailtua "ROMANIA" ei pääse hevillä lukemaan tänäpäivänä musta hiuksisesta, huonosti Suomea puhuvasta, tumma ihoisesta ihmisrodusta.
Joka on tehnyt vielä raaemman ja väkivaltaisemman rikoksen. Vaikka poliiseilla on tarkat tuntomerkit rikollisesta niitä ei julkaista.
Kaiken lisäksi is ja il ovat jättänyt jostakin syystä kommentoinnin pois käytöstä, jos mahtaa olla pienikin mahdollisuus, että rikoksentekijä on pigmentiltään tummempi.

Olisi kiva saada tarkennusta oliko auttaja nyt toi ensin mainittu mies.
Vaiko tämä rohkea haastattelun antanut nainen. Joka ei halunnut tuoda itseään julki.
Vaiko transseksuaali Ahvenanmaalta?
" Paha asettaa tekijän mytologiseen narratiiviin joka on
epävarmuutta siedettävämpi vaihtoehto "

Talikkomies
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Ke Elo 27, 2014 10:20 am

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja Talikkomies »

Taitaa tuolla päällekarkaajallakin olla terveysongelmia. Lähinnä pääkopan sisäpuolella.

Ideaalitilanteessa paikalla olleet olisivat tietysti keskeyttäneet pahoinpitelyn ja estäneet päällekarkaajan paikalta poistumisen virkavaltaa odotellessa. Mutta harvemmin nuo ideaalitavalla ratkeavat. Monesti tilanteeseen puuttumisesta on seurauksena käsirysy, jonka selvittelystä on sitten riesaa. Alkuperäinen päällekarkaaja syyttää tietysti auttajaa pahoinpitelystä. Pääsee laukkaamaan kuulusteluissa ja verikokeissa kun tutkitaan että tarttuiko hepatiitti sen narkin puremasta.

Väliin meneminen on tietysti oikein, mutta ymmärrän hyvin miksi moni karsastaa sitä.

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Re:

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Äitylit-Oulu kirjoitti:
sörsse kirjoitti:Näissä auttamisjutuissa voi loppupeleissä käydäkin niin, että auttaja tuomitaan huomattaviin korvauksiin ja varsinaisen syyllisen suuret oikeuskulut tulee lisäksi yhteiskunnan maksettavaksi. Tämä on sitä oikeutta nykysuomessa. Itse ainakin nostan kauluksia vain ylöspäin ja lisään vauhtia, sekä huudan, että pelastukoon ken voi!
Tämä on se vellihousujen tekosyy omalle munattomuudelle ja raukkamaisuudelle. Miksi ette olisi rehellisiä ja sano, että ette uskalla mennä väliin, koska pelottaa? Totuus tekee vapaasti, ei kannata olla piilossa oleva hiiri, vaan tunnustaa voimattomuutensa rehellisesti.
Ei vaan Suomessa on lainsäätäjät ulkoistaneet voimankäytön vain poliisille. Ja väkivaltatilanteisiin nyt ei vaan voi mennä huutamaan, että lopeta. Sen jälkeen joutuu luultavasti puolustamaan myös itseään. Ja pääsee istumaan oikeuteen hätävarjelun liioittelusta, pahoinpitelystä, tai törkeästä sellaisesta. Sen vuoksi ei huvita mennä väliin.

Ja toisaalta, jos 2 naista tappelee on kyseessä 1 vs. 1 tilanne mikä on aivan reilu. Tappelun syitä, kun ei voi nähdä ulospäin. Se voi olla kahden kaveruksen välienselvittely.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Korpisoturi
Jane Marple
Viestit: 1030
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 9:29 pm

Re: Kehitysvammainen nainen pahoinpideltiin raitiovaunupysäk

Viesti Kirjoittaja Korpisoturi »

Sellainen havainto, että tunnen alueen kohtuullisen hyvin ja väittäisin alueella olevan lukuisia valvontakameroita. Hesarilta siellä missä ykkönen kulkee luulisi saavan epäilystä kuvan helposti/heti.

Lienee tuloillaan? Ikävä tapaus. Paikan tuntien arvioin, että asialla päiväsaikaan joku kurvin pirinisti.
LexVeritakseen liittyen todettua: "Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin"

Vastaa Viestiin