Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

En löytänyt tästä vielä aloitusta. Ensin Savile, nyt tämä?
Juniorijalkapalloilijoiden seksuaalinen hyväksikäyttö ravistelee Britanniaa

Britanniassa jo neljä jalkapalloilijaa on kertonut julkisesti seksuaalisesta hyväksikäytöstä junioriaikanaan. He uskovat, että uhreja on ollut satoja.

Hyväksikäyttövyyhti lähti purkautumaan, kun entinen jalkapalloilija Andy Woodward kertoi juniorivuosinaan kokemastaan hyväksikäytöstä The Guardian -lehdessä.

43-vuotias Woodward kertoi viime viikolla, kuinka valmentaja ja tuomittu pedofiili Barry Bennell ryhtyi luotsaamaan häntä kohti Crewe Alexandra -seuran juniorijoukkuetta Woodwardin ollessa 11-vuotias.

Bennell muodosti läheisen suhteen niin Woodwardin kuin hänen perheensä kanssa. Tästä alkoi vuosia kestänyt hyväksikäyttö.

Woodwardin haastattelun jälkeen myös Steve Walters, Paul Stewart ja David White katsoivat, että he eivät voi enää olla hiljaa.

Myös he olivat kokeneet manipuloivan valmentajan seksuaalista hyväksikäyttöä.

Viranomaisten tiedossa vain murto-osa

Walters, White ja Woodward olivat saman miehen uhreja. Entinen maajoukkue- ja Tottenham -pelaaja Paul Stewart kertoo, että toinen nimeltä mainitsematon valmentaja käytti häntä hyväkseen neljän vuoden ajan.

62-vuotias Bennell kärsii parhaillaan kahden vuoden tuomiota lapsen hyväksikäytöstä. Aikaisemmin hän on istunut yhdeksän vuoden tuomion.

Jalkapalloilijat uskovat, että vain murto-osa hyväksikäytöistä on päätynyt poliisin tietoon. Bennell työskenteli Crewen lisäksi Manchester Cityn, Stoke Cityn ja Leeds Unitedin leivissä 80- ja 90-luvuilla.

Jalkapalloilijat haluavat olla esimerkkejä

Paul Stewart kertoi BBC:lle, että hän päätti puhua hyväksikäytöstä julkisesti luettuaan Woodwardin haastattelun. Stewart ei ole tätä ennen puhunut asiasta kenellekään.

– Toivon, että esimerkkimme ansiosta muut tulevat esiin. Tämä voi pysäyttää hyväksikäyttäjiä kaikkialla, ei pelkästään urheilussa.

Entinen Tottenham-pelaaja sai tukea lähimmäisiltään, kun hän kertoi, että hän haluaa puhua hyväksikäytöstään.

– He sanoivat, että he olisivat ylpeitä, jos kertoisin asiasta julkisesti. En kuitenkaan pystynyt kertomaan tästä lapsilleni, vaan vaimoni puhui heidän kanssaan asiasta.

Andy Woodward sanoo, että hänen pelaajauransa loppui hyväksikäytön takia. Woodward sai kentällä vakavia paniikkikohtauksia ja joutui teeskentelemään loukanneensa jalkansa.

– Kärsin hiljaisuudessa. Onneksi paniikkikohtauksista puhutaan nyt yleisesti. Olen ollut masentunut ja itsetuhoinen. Tämä pilasi elämäni 43-vuotiaaksi asti.

Hyväksikäytön laajuus muistuttaa Jimmy Saville -tapauksesta

Jalkapallon hyväksikäyttötapaukset palauttavat brittien mieleen Jimmy Saville -skandaalin. Yksi Britannian tunnetuimmista tv- ja radiopersoonista käytti arvioiden mukaan jopa satoja lapsia ja nuoria hyväkseen vuosikymmenien ajan.

Hyväksikäyttö tuli esiin vasta Savillen kuoleman jälkeen viisi vuotta sitten.

Kukaan ei puuttunut asiaan, vahvat huhut kantautuivat myös Savillen työnantajan BBC:n korviin. Savillen asema ja ympäröivä kulttuuri suojasivat häntä syytöksiltä.

Andy Woodward kertoo Guardianille, että jalkapallon parissa tapahtuneessa hyväksikäytössä on kyse samanlaisesta asiasta. Huhuista puhuttiin ja vitsailtiin, mutta asiaa ei viety eteenpäin.

Lajin kulttuuri vaikeuttaa puhumista

– Kukaan ei halunnut rikkoa jalkapallomaailman keskinäistä luottamusta. Uskon, että lajin kulttuurin takia asiasta on poikkeuksellisen vaikea puhua.

Paul Stewart pelkää, että juniorijalkapalloilijoiden hyväksikäyttö on ollut laajaa.

– Toivon, ettei uhreja ole yhtä paljon kuin Savillen tapauksessa. Uskon kuitenkin, että heitä on satoja.

Englannin jalkapalloliitto FA on avannut auttavan linjan urheilijoiden kertomuksien tultua julkisuuteen. FA:n puheenjohtajan Greg Clarken mukaan kiveäkään ei jätetä kääntämättä, jotta juniorijalkapalloilijoiden uusi sukupolvi ei joudu hyväksikäyttäjien uhriksi.

Brittiläiset viestimet kertovat, että jalkapalloilijoiden avoimuuden ansiosta hyväksikäytön uhreja auttava puhelinpalvelu on saanut kymmeniä yhteydenottoja.
http://yle.fi/urheilu/3-9317856
Lehti: Seksuaalisesti hyväksikäytettyjä junioreita ostettiin hiljaisiksi – ”Yksi seuroista on Valioliigassa”

Englantilainen Telegraph väittää, että juniorien seksuaalista hyväksikäyttöä koskevassa skandaalissa on mukana yksi seura Valioliigasta.

Englantia ravisuttava jalkapallojuniorien seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva skandaali paisuu. Telegraph väittää, että jotkut seurat ovat ostaneet hyväksikäytön uhreiksi joutuneita lapsia hiljaisiksi.

– Näissä tapauksissa on tiukka sopimus salassapidosta. Ne koskevat jalkapalloseuroihin liittyviä syytöksiä. Yksi seuroista on Valioliigassa. Lain mukaan uhreilla ei ole mahdollisuutta kertoa mitään tapauksista. Seurat ovat hoitaneet asiat niin, Telegraphin haastattelema lähde kertoi.

Lehden mukaan vaitiolosopimuksen hyväksyneet uhrit, heidän perheensä tai lakimiehensä eivät voi sanoa mitään julkisesti – jos tapauksia on olemassa.

Rohkea esimerkki

Keskustelu jalkapallojuniorien seksuaalisesta hyväksikäytöstä nousi esille viime viikolla, kun entinen Crewe Alexandran pelaaja, nykyään 43-vuotias Andy Woodward, kertoi Guardianin haastattelussa hirvittävistä kokemuksista nuoruudessaan.

Hän pelkää kaltaisiaan uhreja olleen yhteensä kymmeniä, jopa satoja.

Woodwardin esimerkki on rohkaissut myös monia muita julkisesti kertomaan kokemistaan synkistä tapauksista.

Entisistä valioliigapelaajista ainakin Paul Stewart ja David White ovat sittemmin kertoneet joutuneensa seksuaalisen väkivallan uhreiksi junioreina.

”Kaikki on lakaistu maton alle”

Yksi keskeisistä hahmoista skandaalissa on Crewen entinen nuorisovalmentaja ja kykyjenetsijä Barry Bennell, 62. Tämä on tuomittu vankilaan kolme kertaa lasten hyväksikäytöstä.

Bennell sai viimeksi 2015 kahden vuoden tuomion, mutta ei ole BBC:n mukaan tällä hetkellä vankilassa.

Chris Unsworth, nyt 44, kertoi BBC:n ohjelmassa olleensa yksi Bennellin uhreista. Entinen Crewen juniori arvioi joutuneensa Bennellin raiskaamaksi 50–100 kertaa.

– Kaikki, mitä olemme joutuneet kokemaan, on lakaistu maton alle. Siksi olemme täällä tänään, Unsworth sanoi.

Manchester Cityssä nuorena pelannut Jason Dunford väitti BBC:llä, että kyseessä on pedofiilirinki, jonka jälkien peittely on ollut osa salaliittoa.

Hän ei joutunut Bennellin seksuaalisen väkivallan uhriksi, mutta Bennell teki hänen elämästään erityisen vaikeaa hänen torjuttuaan Bennellin lähentelyt.

Bennellin valmennettaviin kuului aikoinaan myös kaksi pelaajaa, jotka tekivät myöhemmin itsemurhan. Menestyksekkään uran pelannut Gary Speed kuoli 2011. Hänen isänsä Roger Speed on kuitenkin kertonut Englannissa, ettei poika ollut yksi Bennellin uhreista.

Manchester Unitedissakin pelannut Alan Davies teki itsemurhan 1992. Hänenkin kerrottiin olleen Bennellin valmennettavia.

Newcastle ja Manchester City?

Skandaaliin saattaa liittyä useita muitakin seuroja kuin Crewe. Bennell on kytkeytynyt kykyjenetsinnän kautta myös Manchester Cityyn, Leedsiin ja Stokeen.

Nuoriin jalkapalloilijoihin kohdistuneita seksuaalirikoksia epäillään tehdyn muuallakin. Telegraphin mukaan poliisi tutkii useita lontoolaisseuroja, joista on tehty valituksia. Poliisi ei ole kertonut, mistä seuroista on kyse.

Newcastlekin on vedetty mukaan vyyhtiin. Nimettömänä pysyttelevä pelaaja kertoi joutuneensa Newcastlessa valmentaneen George Ormondin uhriksi. Ormond kärsii parhaillaan vankilatuomiota nuoriin pelaajiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Newcastle on ilmoittanut antavansa kaiken tukensa tutkimuksille. Crewe on ylistänyt Woodwardin rohkeutta, mutta se ei ottanut kantaa yksittäisiin syytöksiin. Manchester City kertoo tutkivansa Bennellin entisiä yhteyksiä seuraan.

Lähteet: Telegraph, Guardian ja BBC
http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/ar ... 82819.html

Aika hurjiakin väitteitä on jo esitetty. Mutta miten voi olla mahdollista, että tuomittu pedofiili päästetään juniorien jalkapallovalmentajaksi?
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Entiselle brittivalmentajalle syytteet juniorijalkapalloilijan seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Ainakin 20 entistä jalkapalloilijaa on viime viikkoina syyttänyt Bennelliä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla.

Entistä jalkapallovalmentajaa Barry Bennelliä vastaan on nostettu kahdeksan syytettä juniorijalkapalloilijan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poika oli hyväksikäytön aikaan alle 14-vuotias.

Bennellin tapaus on aiheuttanut valtavan kohun Britannian jalkapallopiireissä viime viikkoina. Se alkoi, kun entinen jalkapalloilija Andy Woodward, 43, kertoi juniorivuosinaan kokemastaan hyväksikäytöstä The Guardian -lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Sen jälkeen ainakin 20 entistä jalkapalloilijaa on syyttänyt Bennelliä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla. Hän työskenteli tuolloin Crewe Alexandrassa, Manchester Cityssä ja Stoke Cityssä.

62-vuotias Bennett on aiemmin tuomittu kolmesti lapsiin kohdistuneista seksirikoksista.

Lähteet: AFP, Reuters
http://yle.fi/uutiset/3-9324160
Pedofiilivalmentaja kiidätettiin sairaalaan – löydettiin tajuttomana

Entinen jalkapallovalmentaja löydettiin tajuttomana englantilaisesta hotellista.
Hyväksikäyttöskandaalin keskellä oleva entinen jalkapallovalmentaja ja kykyjenetsijä Barry Bennell on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoo BBC.

Bennellin nimi nousi esiin, kun Britanniassa alkoi paljastua kammottava hyväksikäyttövyyhti marraskuun puolivälissä.

Entinen ammattilaispelaaja Andy Woodward kertoi 16. marraskuuta Guardianin haastattelussa seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja henkisestä väkivallasta, jota hän kohtasi ensimmäistä kertaa jo 11-vuotiaana poikana. Woodward väittää Bennellin raiskanneen hänet satoja kertoja.

Bennell sai vuonna 2015 kahden vuoden tuomion, koska hän oli käyttänyt junioripelaajaa hyväkseen jalkapalloleirillä vuonna 1980. Jo vuonna 1998 hän sai yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen 23 seksuaalirikoksesta, joiden uhreina oli kuusi 9–15-vuotiasta poikaa. Woodward oli yksi heistä.

Kuusi päivää Woodwardin haastattelun jälkeen toinen pelaaja, Steve Walters avautui samanlaisista kokemuksista.

Myös entinen Manchester Cityn hyökkääjä David White, 49, väitti viikko Woodwardin paljastusten jälkeen Bennellin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi 1980-luvun vaihteessa.

Thames Valleyn poliisi tiedotti, että Bennell löydettiin perjantaina tajuttomana hotellista.

Poliisin mukaan 62-vuotias ex-valmentaja on edelleen sairaalassa.
http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/ar ... 85534.html

Veikkaanpa, että Bennell on yrittänyt tappaa itsensä näiden syytösten tultua esiin.
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Vyyhti sen kun paisuu: uusia uhreja tulee koko ajan esiin ja seurojen epäillään tienneen toiminnasta. Alkaakohan tämä olla jo isompi skandaali kuin Savilen törkeydet?
Britannian jalkapalloskandaali paisuu: Peittelivätkö suurseurat junioripelaajien seksuaalista hyväksikäyttöä?

Britanniassa usea entinen ammattijalkapalloilija on astunut julkisuuteen ja kertonut juniorivuosina koetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä brittiseuroissa. Uutisten myötä poliisi on saanut useita satoja ilmoituksia ihmisiltä, jotka ovat kokeneet saman. Lisäksi monien seurojen syytetään tienneen ja peitelleen tekoja.

Iso-Britannian poliisi on saanut satapäin yhteydenottoja uusilta, jalkapallojuniorivuosinaan seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneilta ihmisiltä. Torstaina brittilehti The Guardian kirjoitti, että jopa 350 uhria on tullut esiin ja kertonut 70-, 80- ja 90-luvuilla tapahtuneesta, junioripelaajiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Britannian poliisijohto on ilmoittanut tutkivansa jokaikisen ilmoituksen ja luvannut tuovansa rikolliset oikeuden eteen. Guardianin mukaan jopa neljännes maan poliisivoimista tutkii nyt satoja hyväksikäyttösyytöksiä. Lisää tulee joka päivä.

- Torstaihin 1. joulukuuta mennessä olemme tutkineet 35 eri uhrin esittämiä syytöksiä ja tunnistaneet jo kymmenen hyväksikäytöstä epäiltyä, raportoi pelkästään Suur-Manchesterin kunnan poliisi.

Syytökset kohdistuvat myös useisiin seuroihin, joiden kerrotaan paitsi tienneen hyväksikäytöistä myös peitelleen tapahtumia. Jalkapalloliitto FA:n puheenjohtaja Martin Glenn ilmoittikin, että seuroja, joiden todetaan syyllistyneen tekojen ja jälkien peittelyyn, tullaan rankaisemaan ankarasti ja seuran suuruuteen katsomatta.

Syytösten seura: Crewe Alexandra

Vyyhti alkoi purkaantua marraskuun puolessa välissä, kun entinen jalkapalloilija Andy Woodward kertoi juniorina kokemastaan hyväksikäytöstä. Nyt 43-vuotiaan Woodwardin mukaan 90-luvulla tuomittu pedofiili Barry Bennel luotsasi häntä ja arvostetun Crewe Alexandra -seuran juniorijoukkuetta Woodwardin ollessa 11-vuotias. Samalla alkoi vuosia kestänyt hyväksikäyttö.

62-vuotias Bennell kärsii parhaillaan kahden vuoden tuomiota lapsen hyväksikäytöstä ja on istunut aiemminkin jo vankilassa. Britanniassa uskotaan, että kuitenkin vasta murto-osa hyväksikäytöistä on päätynyt poliisin tietoon. Marraskuun lopussa Benneliä vastaan nostettiin kahdeksan uutta syytettä juniorijalkapalloilijan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Woodwardin ulostulon jälkeen useat muut seurasivat ex-palloilijan esimerkkiä ja päättivät, etteivät voi enää olla hiljaa. Bennelin urheiksi ilmoittautuivat myös muun muassa Steve Walters, Paul Stewart ja David White. Uusien uhrien myötä ilmeni myös lisää hyväksikäyttäjiä, ja skandaali alkoi syvetä.

Crewe oli hidas reagoimaan Woodwardin esittämiin syytöksiin. Kun seura vihdoin 21.11. julkaisi kehnosti pahoittelevan tiedotteen, oli jo kuusi uutta uhria ilmoittautunut poliisille. Bennelin teot ulottuivat kuitenkin myös Crewen ulkopuolelle.

Peittelikö Manchester City jälkiä?

White ja Stewart nousivat urillaan Crewen kautta suurseura Manchester Cityyn. Myös Bennel oli tiiviissä yhteistyössä Valioliigajoukkueen kanssa. Crewessä 80-luvulla toiminnanjohtajana toiminut Hamilton Smith kertoi Guardianille, että Manchesterissa oltiin tietoisia Bennelin ahdistelleen junioripelaajia. City ei kuitenkaan reagoinut ja myöhemmin jopa Englannin jalkapalloliitto FA:n tarkastuksessa seuran todettiin noudattavan kuuliaisesti kaikkia juniorityön eettisiä ohjenuoria.

Bennel työskenteli 80-90-luvuilla Crewen lisäksi myös Manchester Cityn, Stoke Cityn ja Leeds Unitedin leivissä. Taustatarkistuksia ei käytännössä ollut. Uhrien määrää vuosien varrelta voi vain arvailla – esimerkiksi henkensä riistäneiden walesilaistähti Gary Speedin ja ManU-pelaaja Alan Daviesin on sittemmin huhuttu olleen junioreina Bennelin "suosiossa".

Newcastle, Chelsea mukaan skandaaliin

24. marraskuuta Guardian kirjoitti saamiinsa tietoihin nojautuen, että myös Newcastlen juniorimyllyssä oli syyllistytty nuorten poikien hyväksikäyttöön. Nimettömänä pysynyt ex-pelaaja sanoi joutuneensa vuonna 1995 tuomitun, entisen valmentajan George Ormondin uhriksi. Kuun loppuun mennessä lisää entisiä palloilijoita tuli takavuosien Newcastle-kärki David Eatockin johdolla esiin kertomaan 70- ja 80-tapahtuneista hyväksikäyttötapahtumista.

Aivan kuten Manchester Cityn ja Crewen tapauksessa, myös Newcastlen syytettiin olleen sekä tietoinen että peitelleen tekoja.

Chelsea ilmoitti myös tutkivansa syytökset, joiden mukaan jo edesmennyt seuran entinen juniorivalmentaja Eddie Heath olisi syyllistynyt nuorten pelaajien hyväksikäyttöön 70-luvulla. Julkisuuteen tullut ex-pelaaja Gary Johnson kertoi AFP:lle saaneensa Chelsealta tuhansia euroja pitääkseen suunsa kiinni hyväksikäytöstä.

Joulukuu näyttää, paljastuuko muidenkin brittiseurojen menneisyydestä ja toimintatavoista piiloteltuja kauheuksia. FA-pomo Glenn valitteli tapausten juurten olevan syvällä.

- Lasten hyväksikäyttö on yhteiskunnallinen ongelma. Ja koska jalkapallo on valtavan suuri laji, jota pelaa maassamme joka viikonloppu miljoonat ihmiset, tekee se myös tapauksesta suuren. On toistaiseksi siis mahdotonta edes sanoa, onko esiintulleiden uhrien ja syytösten määrä pieni vai suuri.
http://yle.fi/urheilu/3-9330293
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Nuorten pelaajien hyväksikäyttö ravistelee englantilaista jalkapalloa – Suomessa ilmennyt muutama tapaus

Palloliitolla on seuroille tuore ohjeistus, joka koskee myös seksuaalirikoksien torjuntaa. Suomessa on ilmennyt muutama valmentajiin liittyvä tapaus viime vuosien aikana.

Englannin jalkapalloa on ravistellut viime viikkojen ajan paljastukset nuorten pelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisin tutkimukset koskevat jo 55 seuraa ja 350 väitettyä uhria on tehnyt ilmoituksen tapauksestaan. Hyväksikäytettyjä jalkapalloilijoita varten perustettuun päivystysnumeroon tuli ensimmäisen viikon aikana yli 800 puhelua.

Yhteistä julkisuuteen tulleille tapauksille on se, että ne ovat tapahtuneet vuosikymmeniä sitten. Nyt on myös paljastunut, että jotkut seurat ovat maksaneet hyväksikäytetyille vaitiolostaan. Valioliigaseura Chelsean entinen pelaaja Gary Johnson kertoi Mirror-lehdelle, että hän sai 50 000 puntaa (60 000 euroa), jotta ei kertoisi 1970-luvulla joutuneensa pelaajatarkkailun päällikön hyväksikäyttämäksi.

Guardian kertoi tiistaina, että Chelsean apulaismanageri Dario Gradi olisi 1970-luvulla vieraillut nuorisojoukkueen pelaajien perheiden luona ”pehmentääkseen” tapauksia. Guardianin mukaan Gradi olisi kertonut perheille, että seura tietää pelaajatarkkailun päällikön olleen ”lähempänä” poikia kuin olisi ollut soveliasta. Nyt 75-vuotias Gradi ei ottanut kantaa asiaan, mutta lupasi olla yhteistyössä Englannin jalkapalloliiton kanssa.

Viimeisin seura, joka on joutunut skandaalin keskelle, on lontoolainen Queen’s Park Rangers. Seuran entistä, vuonna 2002 kuollutta nuorten kehityspäällikköä epäillään hyväksikäytöstä. Asiasta on kertonut nimettöminä useat seuran entiset pelaajat.

”Seura ottaa nämä epäilyt erittäin vakavasti ja teemme yhteistyötä kaikkien tulevien tutkimusten hyväksi. Millään hyväksikäytöllä ei ole sijaa jalkapallossa tai yhteiskunnassa”, seura totesi julkilausumassaan.

Daily Telegraphin mukaan kehityspäällikkö vaati junioripelaajilta sopimatonta koskettelua etenkin hänen autossaan.

Kaikkiaan julkisuuteen on tähän mennessä tullut noin 20 entistä pelaajaa. Nyt omista kokemuksistaan on kertonut myös Matthew Le Tissier, yksi Southamptonin suurimmista ikoneista, joka pelasi vuosina 1986–2002 444 ottelua ja teki 162 maalia. Hän epäonnistui uransa aikana vain kerran rangaistuspotkussa.

Le Tissier sanoi BBC:lle, että juniorivalmentaja antoi ”alastonhierontaa”.

”Olimme kaikki suunnilleen alasti ja menossa sänkyyn ...ja saimme erittäin nopean hieronnan – se oli epämukavaa. Se oli erittäin väärin, mutta nuorena poikana sitä ajatteli, että ’onko tämä normaalia’.”

Le Tissier tviittasi, että hän ei koe tulleensa hyväksikäytetyksi.

Kaikki ilmi tulleet hyväksikäytöt ovat tapahtuneet Englannissa, mutta entinen Englannin jalkapalloliiton ja Arsenalin varapuheenjohtaja David Dein on vakuuttunut, että tapauksia alkaa paljastua muualtakin.

”Emme ole vielä kuulleet kaikkea. Eikä vain Englannissa, tämä leviää aivan varmasti muihin maihin”, Dein sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Suomen Palloliiton nuorisopäällikkö Marko Viitanen pitää yllättävänä, että juuri Englannissa on paljastunut näin laajamittainen hyväksikäyttö.

”Englannissa turvallisuusnäkökohdat ovat vahvasti esillä. Järkyttävältähän tämä kuulostaa”, Viitanen sanoo.

Viitasen mukaan Suomessa tilanne on hyvä eikä tapauksia ole juuri ilmennyt.

”Ei pidä tietenkään sulkea silmiään, mutta Suomessa junioritoiminta eroaa Englannista. Meillä pelaajien vanhemmat ovat aina lähellä seuratoimintaa. Jo se ennalta ehkäisee.”

Palloliitto on myös laatinut ohjeistuksen seuroille, jonka mukaan lasten ja nuorten parissa toimiville päätoimisille työntekijöille on tehtävä rikostaustaselvitys. Viime vuonna sitä laajennettiin myös vapaaehtoisiin työntekijöihin siten, että jalkapalloseurojen laatujärjestelmässä mukana olevissa seuroissa selvitys edellytetään tehtävän kuluvana vuotena vähintään yhdessä seuran joukkueista myös vapaaehtoisten osalta. Jatkossa selvitys koskee seuran useampaa joukkuetta.

Laatujärjestelmän kuuluu kaikkiaan 167 jalkapalloseuraa.

”Lähes kaikissa on jo käynnistynyt vapaaehtoisten rikostaustaselvitys. Laatujärjestelmän ulkopuolella oleviin seuroihin tietoa välitetään alueellisen viestinnän kautta”, sanoo Palloliiton seuratoiminnan kehityspäällikkö Henri Alho.

Vaikka rikostaustaselvityksen teettäminen on maksullista ja lisää työtä seuran taustajoukoissa, Alhon mukaan se on otettu hyvin vastaan.

”Seurat ja vanhemmat ovat pitäneet itsestäänselvyytenä.”

Kaikkiaan Suomessa on ainakin kolme kertaa jalkapallovalmentajaa syytetty seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tapaukset ovat vuosilta 2011–2013. Kahdessa tapauksessa rangaistuksena oli ehdollinen vankeustuomio ja sakkoja ja yhdessä tapauksessa hovioikeus kumosi käräjäoikeuden langettamat rangaistukset. Tuomion saaneista tapauksista toisessa uhrina oli tyttöjä ja toisessa poikia.

Tuomion saaneet tapaukset tapahtuivat Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla.

Andy Woodward kertoi ensimmäisenä

Englannin hyväksikäyttöskandaali paljastui kolme viikkoa sitten, kun entinen pelaaja Andy Woodward kertoi joutuneensa tuomitun pedofiilin Barry Bennellin hyväksikäyttämäksi Crewe Alexandrassa. Woodward oli tuolloin 11–15-vuotias.

Tämän jälkeen seurasivat Steve Waltersin ja Paul Stewardin paljastukset. He kertoivat saman nuorisovalmentajan ahdistelleen heitä.

Jo vuonna 2012 kerrottiin entisten huippupelaajien Gary Speedin ja Alan Daviesin olleen Bennellin ”suosikkeja”, mutta tuolloin ei hyväksikäyttöepäilyjä ollut. Davies teki itsemurhan vuonna 1992 ja Speed vuonna 2011. Speed pelasi juniorina Leedsissä ja Davies Manchester Unitedissa.

Nyt Woodward, Walters ja Chris Unsworth ovat perustaneet Offside Trust -järjestön, joka auttaa hyväksikäytön uhreja.

Woodward, 43, pelasi urallaan muun muassa Crewe Alexandrassa, Buryssa ja Sheffield Unitedissa. Walters pelasi myös Crewe Alexandrassa sekä muun muassa Northwichissa. Unsworth pelasi juniorina niinikään Crewessa.

Stewardin seuroja olivat Tottenham, Liverpool ja Manchester City.
http://www.hs.fi/urheilu/art-2000004998151.html

Kellään muistissa, onko noista artikkelissa mainituista suomalaisista pedofiilitapauksista ollut aiemmin juttua täällä minfossa?
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Hyväksikäyttöskandaali saavutti Suomenkin: SJK:n englantilainen, Suomessa jo jonkin aikaa vaikuttanut pelaajatarkkailija on pidätetty.
Hyväksikäyttöskandaali paisuu – SJK:n pelaajatarkkailija pidätettiin Englannissa

Englannin poliisi on ottanut kiinni Pohjanmaallakin valmentaneen Sean "Kit" Carsonin. Pidätys liittyy brittijalkapalloa ravistelevaan junioripelaajien hyväksikäyttöskandaaliin.

Englannin poliisi on tehnyt uuden pidätyksen liittyen maan jalkapalloa ravistelevaan hyväksikäyttöskandaaliin. BBC:n mukaan poliisi pidätti perjantaina irlantilaisen pitkän linjan jalkapallotoimijan ja juniorivalmentajan Sean "Kit" Carsonin, joka on Englannin lisäksi tehnyt pitkän uran myös Suomessa.

Carson, 74, otettiin kiinni epäiltynä lapseen kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, BBC kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun). Carson toimi Englannissa muun muassa Peterborough Unitedin, Cambridge Unitedin sekä Norwich Cityn nuorisoseuroissa ja -valmennuksessa. Norwich Evening Newsin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Carson ilmeisesti vapautettiin takuita vastaan lauantaina.

Suomessa Carson muistetaan eritoten Pohjanmaalla, jossa hän on toiminut vuodesta 2012 Veikkausliigaseura SJK:n Ison-Britannian pelaajatarkkailijana. Lisäksi hän veti vuosikausien ajan junioreille jalkapallokouluja ja toimi alueen perinteisen suurturnauksen Kokkola Cupin yhteydessä.

Kokkola Cupin verkkosivuilta on hävinnyt linkki siellä aiemmin olleeseen 'Kit Carson Storyyn'. Myös Carsonin omat nettisivut ovat kiinni.

Cambridgeshire poliisin mukaan Carson on tutkinnassa jo 70:s kiinniotettu henkilö. Englannin jalkapalloa ravisteleva skandaalivyyhti alkoi purkautua viime vuoden puolella, kun usea entinen ammattijalkapalloilija astui julkisuuteen ja kertoi juniorivuosina koetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä brittiseuroissa.

Joulukuussa The Guardian kirjoitti, että jopa 350 uhria olisi tullut esiin ja kertonut 70-, 80- ja 90-luvuilla tapahtuneesta, junioripelaajiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi englantilaisten suurseurojen epäilleen paitsi tienneen tapauksista myös peitelleen niitä.

Lähteet: BBC
http://yle.fi/urheilu/3-9430370
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Hyväksikäytön uhri on antanut haastattelun kokemuksistaan:
Hyväksikäytöstään kertonut jalkapalloilija David White: ”Neuvoni on, että puhukaa pahoinpitelystä”

ENGLANNIN jalkapallomaajoukkueen entinen pelaaja David White kertoi Guardian-lehden haastattelussa, miten jalkapallossa oli ”pelon, salailun ja välinpitämättömyyden” kulttuuri vuosina, jolloin hän joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. White tunnusti kammoksuvansa sitä, miten monet pojat ovat joutuneet kärsimään yksin häpeän ja hiljaisuuden kulttuurin takia.

White kehottaa muita uhreja tulemaan esiin. White on kertonut kokemuksistaan uudessa kirjassaan, jossa hän kertoo tapahtumista, jotka jättivät ”murskasivat hänen itseluottamuksensa, pettivät hänen luottamuksensa ja varastivat viattomuuden”.

WHITE, 49, eli salaisuutensa kanssa, kunnes toisen hyväksikäytetyn Andy Woodwardin haastattelu rohkaisi häntä puhumaan julkisesti tapahtuneesta hyväksikäytöstä.

Nyt White kuvailee asioiden julkistamista vapauttavaksi ja valaisevaksi kokemukseksi.

”En ollut koskaan tietoinen järjestöistä, jotka voimauttavat ja rohkaisevat lapsia puhaltamaan pelin poikki. Minua kauhistuttaa ajatellakaan, miten monet lapset on jätetty yksin ja kuinka moni on ollut liian kauhusta kangistunut kertomaan tarinansa”, White kertoi.

POLIISIN viimeisimpien tietojen mukaan Iso-Britanniasta on löytynyt skandaalin puhkeamisen jälkeen 526 uhria, ja epäiltyjä on 184.

White rohkaisee nyt uhreja.

”Neuvoni kaikille pahoinpitelyä kokeneille on: puhukaa. Älkää kärsikö yksin. Avun pyytäminen ensimmäistä kertaa voi olla järkyttävää, mutta se auttaa – sen voin taata”, White kertoi.

White kertoi myös, miksi hän koki asiasta kertomisen mahdottomaksi oman uransa aikana. Hänen mukaansa hänen piti suojella perhettään tuskalta, jota paljastus olisi aiheuttanut.

”Pelkäsin, että kannattajat, valmentajat ja joukkuekaverit reagoisivat asiaan negatiivisesti, ja jopa inholla, koska pedofilia on valtava tabu, sekä jalkapallossa että muualla yhteiskunnassa”, White sanoi.

SUOMESSA Palloliitto on laatinut ohjeistuksen seuroille, jonka mukaan lasten ja nuorten parissa toimiville päätoimisille työntekijöille on tehtävä rikostaustaselvitys.

Viime vuonna sitä laajennettiin myös vapaaehtoisiin työntekijöihin siten, että jalkapalloseurojen laatujärjestelmässä mukana olevissa seuroissa selvitys edellytetään tehtävän kuluvana vuotena vähintään yhdessä seuran joukkueista myös vapaaehtoisten osalta. Jatkossa selvitys koskee seuran useampaa joukkuetta.

Laatujärjestelmään kuuluu kaikkiaan 167 jalkapalloseuraa.
http://www.hs.fi/urheilu/art-2000005072915.html
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Tapauksessa ollaan edetty oikeuteen. Pääepäilty totta kai kiistää kaiken.
Lasten hyväksikäytöstä syytetty valmentaja kiistää oikeudessa

Syytteiden mukaan Bennell käytti seksuaalisesti hyväkseen alle 16-vuotiaita jalkapalloilijapoikia 1980–1987.

Lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty entinen jalkapallovalmentaja Barry Bennell kiisti syyllisyytensä Britanniassa keskiviikkona alkaneessa oikeudenkäynnissä. Bennell osallistui istuntoon videolinkin välityksellä vankilasta.

Syytteiden mukaan Bennell käytti seksuaalisesti hyväkseen alle 16-vuotiaita jalkapalloilijapoikia 1980–1987.

Bennell, 63, toimi Crewe Alexandran juniorivalmentajana 1980- ja 1990-luvuilla. Hän on saanut lasten hyväksikäytöstä kolme vankeustuomiota, joista yksi on tullut Yhdysvalloissa. Tuomioista viimeisin tuli viime vuonna, jolloin Bennell tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Bennell on Englannin juniorijalkapalloilussa paljastuneen hyväksikäyttöskandaalin keskushenkilö. Useat entiset jalkapalloilijat ovat kertoneet joutuneensa junioreina seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi.

STT
http://www.is.fi/jalkapallo/art-2000005137319.html
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Skandaali on nyt edennyt oikeudessa siihen pisteeseen, että tuomioita on alettu jo jakaa. Oikeudenkäynnit kuitenkin jatkuvat edelleen, joten koko vyyhti ei ole vieläkään aivan täysin selvillä, ainakaan kaikkien tuomioiden osalta.
Entinen jalkapallovalmentaja tuomittiin Englannissa syylliseksi useisiin lasten hyväksikäyttötapauksiin – oikeudenkäynti jatkuu vielä

ENTINEN jalkapallon juniorivalmentaja tuomittiin tiistaina Englannissa syylliseksi useisiin lasten hyväksikäyttötapauksiin.

Barry Bennell, 64, tuomittiin syylliseksi 36 hyväksikäyttötapauksessa, joihin liittyi 10 lapsiuhria vuosina 1979–1990. Uhrit olivat 8–15-vuotiaita.

Bennell oli aikoinaan valmentajana Crewe Alexandrassa ja teki pelaajatarkkailua Manchester Citylle.

Bennellin oikeudenkäynti on osa laajempaa tutkintaa lasten hyväksikäyttötapauksiin jalkapalloseuroissa 70–80-luvuilla.

Liverpoolissa pidetyssä oikeudenkäynnissä kuultiin tiistaina, että Bennell on saanut useita vankeustuomioita aiemmin hyväksikäyttötapauksista.

SYYTTÄJIEN mukaan Bennell ei onnistunut huijaamaan vain uhrejaan, vaan myös heidän perheitään.

Bennell käytti poikia seksuaalisesti hyväkseen kotonaan, jossa hänellä oli videopelejä ja erikoisia lemmikkieläimiä, kuten puuma ja apinoita. Hyväksikäyttötapauksia oli oikeudenkäynnin mukaan myös leiri- ja harjoitusmatkoilla sekä hänen autossaan.

Syytetty osallistui oikeudenkäyntiin videolinkin välityksellä sairauden takia.

Oikeudenkäynnissä luettiin poliisin suorittama haastattelu, johon Bennell osallistui helmikuussa 2017.

Bennell kielsi hyväksikäyttäneensä erästä poikaa mutta myönsi yöpyneensä ja nukkuneensa pojan sängyssä. Bennellin mukaan nuorimmat pojat olisivat olleet liian nuoria hänelle.

”Tavoittelin aina 13-vuotiaita. Minulla oli uhri, en tarvinnut kolmea tai neljää”, Bennell kertoi.

ENNEN oikeudenkäyntiä Bennell oli myöntänyt syyllisyytensä seitsemään hyväksikäyttötapaukseen kolmen pojan kohdalla, kaksi heistä osallistui oikeudenkäyntiin. Bennell tuomittiin lopulta 36 hyväksikäyttötapauksesta.

Seitsemän hyväksikäyttötapauksen kohdalla valamiehet tekevät päätöksensä perjantaihin mennessä.

Aiemmin tänä vuonna lasten seksuaalinen hyväksikäyttö urheilussa oli uutisissa Yhdysvalloissa, jossa entinen voimistelumaajoukkueen lääkäri Larry Nassar oli syytettynä satojen tyttöjen ja naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nassaria syytti yhteensä 265 naista. Nassar sai yhteensä yli 100 vuoden vankeustuomiot rikoksistaan.
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005566245.html
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Ylen uutinen tuomiosta. Pitkä kakku napsahti, peräti 31 vuotta vankilaa ja tämä oli jo Bennellin neljäs tuomio lasten hyväksikäytöstä.
Entinen brittivalmentaja sai 31 vuoden tuomion jalkapallojuniorien seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Muun muassa Macester Cityn scouttina toiminut Barry Bennell, 64, sai pitkän tuomion lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Entinen jalkapallovalmentaja ja scoutti Barry Bennell sai 31 vuoden tuomion lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Bennell hyväksikäytti 11:tä 8–15-vuotiasta poikaa vuosien 1979 ja 1990 välillä. Hyväksikäyttötapauksia oli tuolla aikavälillä 50.

Bennelliä vastaan nostettiin syyte jo vuoden 2016 marraskuussa. Tuolloin useat uhrit todistivat, että Bennell oli hyväksikäyttänyt heitä yhteensä yli 100 kertaa.

Bennell on tuomittu jo aiemmin kolmesti lasten hyväksikäytöstä. Hän on saanut tuomiot Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa vuosina 1995, 1998 ja 2015.
https://yle.fi/urheilu/3-10083074
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3073
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Hupsis, kävi pikku onnettomuus...

Lasten hyväksikäytöstä syytetty entinen jalkapallovalmentaja kuoli 16 minuuttia ennen oikeuskäsittelyn alkamista – miehellä yhteyksiä Suomeen

Michael Carson kuoli auto-onnettomuudessa maanantaina.

Jan Vilén HS
Julkaistu: 8.1. 13:19 , Päivitetty: 8.1. 14:28

USEIDEN lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty entinen englantilainen jalkapallovalmentaja Michael Carson on kuollut 75 vuoden iässä. Asiasta raportoi muun muassa brittilehti The Guardian tiistaina.

Carsonin oikeuskäsittelyn oli määrä alkaa maanantaina, mutta käsittelyä lykättiin, ja tiistaina oikeudessa selvisi, että Carson oli kuollut maanantaina auto-onnettomuudessa kello 9.44, eli vain 16 minuuttia ennen käsittelyn alkamista.

Syyttäjä Jeremy Bensonin mukaan onnettomuudessa ei ollut muita osallisia. Onnettomuus tapahtui Bottishamissa lähellä Cambridgea reilun 60 kilometrin päässä oikeustalolta. Peterborough Telegraphin mukaan Carson kuoli törmättyään autollaan puuhun.

CARSONIA syytettiin 12:sta seksuaalisen häirinnän tapauksesta ja yhdestä alaikäisen yllyttämisestä seksuaaliseen toimintaan vuosina 1978–2009. Hän oli kieltänyt syyllisyytensä.

Carson toimi Peterborough Unitedin akatemiassa vuosina 1993–2001. Syytteen mukaan suurin osa tapauksista ajoittui vuosille 1992–2000.

Ennen Peterborough’n aikaa Carson toimi Norwich Cityssä vuodesta 1983 lähtien. Vuosina 2001–2005 hän oli Cambridge Unitedin talenttikehityksen johtajana.

CARSON kuvaili Linkedin-sivullaan itseään suomalaisen jalkapalloseuran konsultiksi ja kykyjenetsijäksi. Hän teki yhteistyötä ainakin Seinäjoen SJK:n kanssa.

”Hän toimi meille ”vapaana agenttina”. Hänen kauttaan meille tuli pelaaja Lee Brennan kakkosdivisioonaan vuonna 2010. Lisäksi valmennuspäällikkö Jamie Shore tuli vuonna 2012”, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kommentoi Ilta-Sanomille vuoden 2017 tammikuussa.
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005958855.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
phonyjoker
Sabrina Duncan
Viestit: 353
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Pedofiiliskandaali Englannin juniorijalkapallossa

Viesti Kirjoittaja phonyjoker »

Englannissa lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on arkipäivää. Itse asiassa se taitaa olla sitä ihan missä päin maailmaa tahansa. Valitettavasti myös poikien kohdalla. Mikä on positiivista nii Englannissa on moniin muihin maihini verrattuna ihan eri tasolla seksuaalista hyväksikäyttöä lapsuudessaan kokeneiden miesten auttaminen. Toivoisin, että Suomeen saataisiin myös enemmän pelkästään miehille suunnattua apua, koska monien uhrien voi olla vaikeaa mennä sekaryhmiin kertomaan kokemuksistaan. Todella rohkeita miehiä tuolta Brittein saarilta löytyy kerran uskaltavat julkisesti tulla esille näin kipeän asian kanssa.
Vastaa Viestiin