Facebookin laittomat henkilörekisterit

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Facebook pitää ihmisistä, jotka eivät ole sen käyttäjiä laitonta henkilörekisteriä. Muut Suomessa toimivat yritykset joutuvat tiukasti noudattamaan lainsäädäntöämme, mutta lainsäätäjä katsoo, että Suomeksi suomalaisille ja suomalaisilla mainostajilla kyllästetty Facebook on lainsäädäntömme ylä- ja ulkopuolella. Että se saa toimia tavoin, joista muut yritykset maassamme toimiessaan saisivat automaattisesti mittavat sanktiot ja jatkaessaan liiketoimintakiellon.

https://www.bloomberg.com/news/articles ... -non-users
Mark Zuckerberg, under stern questioning by U.S. lawmakers, said Facebook Inc. collects information on consumers who aren’t registered as users, acknowledging something that’s been reported but not publicly spelled out by the company.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Mitens tähän liittyen Suomessa menee joukkokanteen kanssa? Voivatko suomalaiset, joiden henkilötietoja on kerätty Facebookin toimesta ilman suostumusta siihen toimeenpanna ryhmäkanteen Facebookia vastaan? Ja millä lainsäädäntöömme kuuluvan kohdan perusteella se ei menisi sukkana läpi?

Esimerkki:
https://yle.fi/uutiset/3-7842355
Laitonta henkilörekisteriä ylläpitänyt mies tuomittiin sakkoihin ja mittaviin korvauksiin
Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että jyväskyläläismies oli koonnut laittomasti tietoa sadoista ihmisistä. Henkilöitä oli jaoteltu muun muassa etnisen taustan ja poliittisen vakaumuksen perusteella.

Äärioikeistolaisessa toiminnassa mukana olleelle miehelle tuomittiin 50 päiväsakkoa, yhteensä 300 euroa.

Lisäksi hän joutuu korvaamaan kärsimyksestä henkilörekisterissä olleille, oikeudenkäyntiin osallistuneille asianomistajille yhteensä 15 600 euroa. Summa on huomattavasti pienempi kuin asianomistajat olivat vaatineet. Myös asianomistajien oikeudenkäyntikuluista kertyy tuomitulle huomattavat summat maksettavaa.

Mies oli kerännyt muistikortille kuvia ja tietoja noin 300 henkilöstä. Henkilöistä oli listattu muun muassa poliittiseen vakaumukseen, asuinpaikkaan ja ikään liittyviä tietoja.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2819
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

FB ei ole suomalainen yritys, joten tuskimpa sitä koskee suomalainen henkilörekisterilaki. Perseestähän tuollainen urkinta ja tietojenkeruu on mutta minkäs teet. Microsoft kerää tietoja ja pitää samalla tavalla rekisteriä, ei vaan ole nyt viimeaikoina tainut narahtaa moisesta kunnolla.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
muk

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja muk »

Facebook joutuu ainakin ihan kohta noudattamaan EU:n tiukkaa ja tervetullutta tietosuojalakia. En tiedä miten se käytännössä vaikuttaa yrityksen toimintaan. Käytännössä tuskin paljon tässä vaiheessa, käyttäjiltä ehkä vaaditaan vain selkeä suostumus tietojen käyttämiseen.

https://www.facebook.com/business/gdpr
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

SYLWAR kirjoitti:FB ei ole suomalainen yritys, joten tuskimpa sitä koskee suomalainen henkilörekisterilaki. Perseestähän tuollainen urkinta ja tietojenkeruu on mutta minkäs teet. Microsoft kerää tietoja ja pitää samalla tavalla rekisteriä, ei vaan ole nyt viimeaikoina tainut narahtaa moisesta kunnolla.
Onko noin? Facebook ja Microsoft tarjoavat suomeksi suomalaisille tuotteita. Lisäksi niillä on työntekijöitä Suomessa ja heillä on erittäin runsaasti suomalaisia asiakkaita myös yrityksissä. Sittenkään näitä yrityksiä ei kuitenkaan koske suomenpalveluisen osalta Suomen lainsäädäntö? Mielenkiintoista voiko esimerkiksi Kesko kiertää henkilörekistereistä tehtyä lainsäädäntöä myös siirtämällä sitä ylläpitävän tahon pois Suomesta? Ja onko se tai joku muu suuryritysten Suomessa jo noin tehnyt?
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1448
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

Jokainen voi ihan katsoa peiliin, mitä jakaa someen. Kyllä nuo teinitytöt jakaa KAIKEN ja pyörii kymmenillä nettisivuilla omilla nimillään kommentoimassa kaikkea. Koko elämä on ihan kenelle tahansa katsottavissa. Ilman mitään kontrollia.

Samat pissikset huutelevat trollia, jos jollain kommentoijalla on tiukimmat mahdolliset yksityisasetukset eli kukaan muu kuin kaveri ei näe mitään.

En voi kuin ihmetellä, miten ihmiset ei vaan tajua vaan jakavat koko elämänsä kaikille ihmisille.
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2504
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Facebookin laittomat henkilörekisterit

Viesti Kirjoittaja Gurney »

^
Tämä. Joka päivä sitä vaan hämmästyy FB ryhmissä miten paljon ihmiset kertovat itsestään Facebookissa ja muualla somessa. Käsittämätöntä sinisilmäisyyttä ja/tai huomiohuorausta.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Vastaa Viestiin