Autolla väkijoukkoon Helsingissä 28.7.2017 - Yksi kuoli, kuski hoitoon

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Jalankulkijoiden päälle Helsingin ydinkeskustassa kiihdyttänyt mies todettiin syyntakeettomaksi

Miestä syytetään murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Helsingin keskustassa viime heinäkuussa 2017 jalankulkijoiden yli kaasuttanut mies vastasi syytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. (KUVA: TUOMAS SELÄNNE / IS)
Helsingin keskustassa viime heinäkuussa 2017 jalankulkijoiden yli kaasuttanut mies vastasi syytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. (KUVA: TUOMAS SELÄNNE / IS)
syyntakeeton_kaahari.jpg (17.68 KiB) Katsottu 5757 kertaa
HELSINGIN keskustassa heinäkuussa 2017 päin jalankulkijoita henkilöautolla ajanut mies todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi. Helsingin käräjäoikeus kertoi asiasta torstaina.

Muilta osin mielentilatutkimuksen sisältö on salainen.

MIES AJOI henkilöautolla kuuden jalankulkijan päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Yliajossa kuoli 51-vuotias nainen.

Autoilijaa syytetään oikeudessa murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syyttäjä vaatii syytetylle elinkautista vankeustuomiota.

Helsingin käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 9. toukokuuta.

Uutinen päivittyy.[/i]

Helsingin Sanomat
26.4. 11:08 , Päivitetty: 26.4. 11:10
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

morbidelli
Agentti Scully
Viestit: 685
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:34 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja morbidelli »

MohammedMohammed kirjoitti:
Chefile kirjoitti:
MohammedMohammed kirjoitti:Miten tuo puolustusasianajaja kehtaa puolustella miestä joka on itse todennut, että halusi ainakin tappaa yhden. Halusi siis tappaa enemmän, mutta autovalinta oli huono.
Oletko tosissasi? Jokainen saa tässä maassa puolustautua oikeuden edessä.
Käsittääkseni puolustuspuheenvuoronkin tulisi perustua olemassa oleviin tosiasioihin, ei valheisiin. Jos syytetty on itse kertonut halunneensa tappaa niin turha sitä on yrittää pestä pois syytetyn harteilta ja kertoa, että 2-3v kuolemantuottamuksesta olisi hyvä rangaistus perheenäidin murhasta.
Horjutat länsimaisen oikeusjärjestelmän perusteita jos yrität kieltää asianajajaa valehtelemasta. Hukkaan menee koulutus jos joutuisi vain totta puhumaan kun on 6-7 vuotta opiskellut tunnistaakseen sen rajan missä kohdassa puhutaan totta ja missä vaihtoehtoista.

Aika ankara on kuitenkin rangaistus jos menettää sotilasarvonsa. Sitä kannattaa kyllä itsekunkin miettiä omassa päässään ennenkun lähtee tappohommiin. Monesti on ollut mielessä minullakin että pitäis harventaa naapurustoa mutta niiden korpin jämien hankkimisessa oli sen verran kova homma että en sitten ole murhaillut. Että jos joku väittää ettei rangaistuksilla ole ennaltaehkäisevää vaikutusta niin kyllä on. Olen siitä elävä esimerkkiherrakorpraali.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Aina askarruttanu että kauonkohan tämmöset tyypit joutuu sielä hoidossa olemaan ja miten rajoittunutta se vapaus silloin konkreettisesti on?
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Se riippuu siitä, miten hoito etenee ja miten henkilö pystyy siellä sairaalassa olemaan lääkityksessä tai ilman.

Kyseessä on siis hoito, ei rangaistus.

Gagarin
Agentti Scully
Viestit: 695
Liittynyt: To Tammi 07, 2016 2:56 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Gagarin »

morbidelli kirjoitti:Horjutat länsimaisen oikeusjärjestelmän perusteita jos yrität kieltää asianajajaa valehtelemasta. Hukkaan menee koulutus jos joutuisi vain totta puhumaan kun on 6-7 vuotta opiskellut tunnistaakseen sen rajan missä kohdassa puhutaan totta ja missä vaihtoehtoista.
1)
Asianajaja ei ole poliisi eikä tuomioistuin. Hänen asiansa ei ole selvittää rikosta eikä päättää kenenkään syyllisyydestä tai syyttömyydestä.

2)
Asianajaja, joka jää kiinni tahallisesta valehtelusta on hyvin pian entinen asianajaja.

Kuten "Chefile" aivan oikein totesi, jokaisella on oikeus puolustautua oikeuden edessä. Tällaista tapahtuu ns. oikeusvaltioissa. Mainitsemaasi 6-7 vuoden koulutusta (+harjoittelu ja mahd. auskultointi) tarvitaan, jotta pystyy puolustamaan päämiestään lain mukaisesti, ilman että tarvitsee valehdella.

Killer
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ke Kesä 26, 2013 3:36 am

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Killer »

Kun joku eläin on selvästi häiriintynyt ja sairas ja käyttäytyy toistuvasti aggressiivisesti eikä reagoi hoitoon, hänet lopetetaan. Suojellakseen tulevia potentiaalisia uhreja sekä häntä itseään. Katsotaan, ettei vihan, aggressiivisuuden ja ahdistuksen täyttämä elämä ole elämisen arvoista.

Mitä tehdään samalla tavalla käyttäytyvän ihmisen kohdalla? Hänet otetaan kerta toisensa jälkeen verorahoilla kustannettavaan hoitoon, tarjoillaan ruoka naaman eteen ja vaihdetaan lakanat puolesta ja kehutaan sekä vakuutetaan, että "et sä ole paha ihminen, vain sairas." Sitten päästetään ulos jatkamaan tekojaan.

Eikö kukaan muu huomaa tässä mitään ristiriitaa tai vääryyttä?

Tämäkin kävelevä ihmisjäte oli tiettävästi useita kertoja yrittänyt itsemurhaa (kertoo aika paljon henkilön älykapasiteetista, ettei onnistu edes saamaan itseltään henkeä pois). Kaikkien harmiksi hän ei säälittävissä yrityksissään onnistunut, vaan veronmaksajien ja viattomien ihmisten riesaksi jäi tänne, kiitos "pätevän" hoitohenkilökunnan. Kokevatkohan tuotakin jätettä "hoitaneet" tädit nyt suurtakin ylpeyttä itsestään, kun näkevät, mitä heidän suojattinsa on mennyt tekemään? Äitinsä varmasti ainakin miettii, että olisipa Ari syntynyt pariviikkoisena sikiömöykkynä vessanpönttöön.

Ja mikä "parasta", niin tällainen täysin narsistinen ja vain omaa "paniikihäiriötään" surkutteleva naistentappaja ei edes joudu vankilaan vaan hoitoon, jossa pääsee osallistumaan mukaviin leikkitereapioihin ja juttelemaan mukavien tätien kanssa rankasta elämästään elämäm koululaisena. Tämä kaikki uhrienkin omaisten verorahoilla. Ai että miten hienoa tämä sivistysvaltio!

Ps. Onko se joku väkivaltaisten skitsojen ominaispiirre, että on tuollainen pitkän mallinen pää ja iso otsa sekä höröt korvat, ja sitten tuollainen outo ilme. Tuntuvat nuo piirteet varsin yleisiltä kaikilla "syyntakeettomilla" raukoilla.

Pps. Missä suomalaisten naisten puolustajat ja muut rajat kiinni-porukat nyt? Eipä näy ainakaan faceryhmissä vouhkaamassa. Ilmeisesti arska saa tehdä mitä vain ja syynä on vain ja ainoastaan mielenterveysongelmat ja matut. Kun joku abdullah toimii samoin niin silloin kyseessä eivät missään nimessä voi olla mt-ongelmat vaan yksinomaan henkilön pahuus ja ihonväri.

Itsehän kannatan kuolemantuomiota kaikkien tuollaisten ihmisjätteiden kohdalla. Oli sitten Hyppölän Ari tai Bouanaanen Abderrahmani. Tai sitten nuo yhdessä johonkin häkkiin ilman ruokaa ja palveluita. Sen näytöksen haluaisin nähdä.

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17032
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Case closed!

Jalankulkijoiden päälle Helsingin keskustassa autolla kiihdyttänyt mies jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta

Vuonna 1965 syntynyt mies ajoi heinäkuussa 2017 kuuden jalankulkijan päälle Helsingin keskustassa. Yliajossa kuoli 51-vuotias nainen.

HELSINGIN käräjäoikeus katsoo jalankulkijoiden päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä viime kesänä autolla ajaneen miehen syyllistyneen yhteen törkeään kuolemantuottamukseen, viiteen törkeään vammantuottamukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeus jätti 52-vuotiaan miehen kuitenkin rangaistukseen tuomitsematta syyntakeettomuuden vuoksi. Käräjäoikeus julkisti mielentilatutkimuksen tuloksen jo huhtikuun lopussa, mutta itse tuomio annettiin keskiviikkona.

”Mielentilatutkimuksen mukaan syytetyllä esiintyi tekojen aikana sairastamansa skitsoaffektiivisen häiriön oireita, jotka vääristivät hänen todellisuudentajuaan ja heikensivät hänen kykyään säädellä käyttäytymistään”, Helsingin käräjäoikeus perustelee ratkaisuaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n järjestämän mielentilatutkimuksen mukaan syytetyn kyky mieltää tekojensa merkitystä ja seuraamuksia oli tapahtuma-aikaan ratkaisevasti alentunut mielisairauden vuoksi.

”Syytetyn voidaan todeta olevan oikeuspsykiatrisesti arvioiden syyntakeeton.”

Miehen hoito jää näin ollen terveydenhuollon toimenpiteiden varaan. Käytännössä tämä tarkoittaa tahdosta riippumatonta hoitoa mielisairaalassa.

Yliajaja on ollut aiemminkin tahdosta riippumattomassa hoidossa eli niin sanotussa pakkohoidossa.

KIHLAKUNNANSYYTTÄJÄ Kimmo Virtanen vaati alun perin miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pääkäsittelyn päätteeksi Virtanen totesi loppulausunnossaan, että syytetylle on syytä tehdä mielentilatutkimus. Puolustus oli samaa mieltä.

Puolustus kiisti murhan sekä tapon yritykset mutta myönsi teot törkeänä kuolemantuottamuksena, törkeinä vammantuottamuksina ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Näihin miehen siis myös lopulta katsottiin syyllistyneen syyntakeettomana.

MIES AJOI henkilöautolla kuuden jalankulkijan päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksen suojatiellä perjantai-iltana 28. heinäkuuta. Yliajossa kuoli 51-vuotias nainen.

”Erehdyin kuvittelemaan, että jatkossakaan ihmisiä ei jäisi alle.”

Syytetty kertoi oikeudessa muistavansa, kuinka hänen autonsa edestä hyppi viime hetkellä pois ihmisiä useassa kohtaa ennen kohtalokasta kääntymistä Mannerheimintieltä Lönnrotinkadulle. Huomattavaa ylinopeutta sisältänyt ajo alkoi Senaatintorin kupeesta ja kulki Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle.

”Erehdyin kuvittelemaan, että jatkossakaan ihmisiä ei jäisi alle”, hän sanoi.

Mies jäi kiinni pian yliajojen jälkeen Annankadulla sijaitsevasta ravintolasta. Hän käyttäytyi siellä sekavasti.

JO MIEHEN kanssa tuoreeltaan tekemisissä olleet poliisit ryhtyivät pohtimaan, olisiko yliajajan mielenterveyttä syytä selvittää.

Vanhempi konstaapeli kertoi oikeudessa vastauksesta, jonka hän sai mieheltä kiinnioton jälkeen.

”Hän sanoi, että ’ajoin tahallaan päälle. Vituttaa tuollaiset suojatiellä kävelijät’”, vanhempi konstaapeli sanoi oikeudessa.

Myös myöhemmissä poliisikuulusteluissa mies oli puhunut ajoittain sekavia. Käräjäoikeudessa syytetty käyttäytyi rauhallisesti eikä kertomansa ollut pystynyt ajattelemaan rationaalisesti, kun hän kaahasi Helsingin keskustassa.

”En ymmärtänyt ollenkaan, että minulla on ihminen auton alla.”

51-vuotias nainen kuoli rintakehävammoihin tapahtumapaikalla.

Fakta
Mielentilatutkimuksen sisältö
*Mielentilatutkimuksen sisältö on salainen. Syyntakeettomuus tarkoittaa, ettei rikoksen tekijä tekohetkellä ymmärrä tekonsa luonnetta tai laittomuutta tai hänen kykynsä hallita käyttäytymistään on ratkaisevasti heikentynyt.
*Kyse voi olla mielisairaudesta tai vakavasta mielenterveyden tai tajunnan häiriöstä.


Helsingin Sanomat
9.5. 10:06 , Päivitetty: 9.5. 10:59

Tästä henkilöstä oli mm. sukulaisten toimesta ilmoitettu viranomaisille useasti. Lisäksi mies oli kaahannut autollaan jo päivää ennen yliajoa, kuin myös yliajopäivänä.
- Piti näemmä jotain ensin tapahtua, että voitiin ottaa kiinni.

No, kunhan tämä "Jaguar-mies" saa pari vuotta parasta mahdollista hoitoa, niin pääsee terapoivalle vapaakävelylle ilman saattajaa...

Onneksi kuitenkin Ilja Janitskin pysyy vangittuna... Viranomaisilla on jonkinlainen priorisointijärjestys...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

murur0a
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja murur0a »

Doctor Lecter kirjoitti:No, kunhan tämä "Jaguar-mies" saa pari vuotta parasta mahdollista hoitoa, niin pääsee terapoivalle vapaakävelylle ilman saattajaa...
Rattimies tuskin vapaakävelee ja miksi vapaakävelisi, kun voi ottaa Jaggen alle ja suunnata kaupungin humuun:
Mies määrättiin myös ajokieltoon, joka päättyy tämän vuoden heinäkuun lopussa. Oikeus päätyi myös siihen, että mieheltä takavarikoitu Jaguar-auto voidaan palauttaa hänelle.

– Valtiolle menetetyksi vaadittu auto ei ole ampuma- tai teräase, niihin rinnastettava hengenvaarallinen väline eikä esine tai omaisuus, jonka hallussapito on rangaistavaa.

– (Mies) ei myöskään ole syyllistynyt tahalliseen rikokseen, joten vaatimus auton menettämisestä valtiolle rikoksentekovälineenä hylätään. Autoon kohdistettu takavarikko kumotaan ja auto määrätään palautettavaksi omistajalle, käräjäoikeus kirjoitti.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005673095.html

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Mikä tuossa autossa on niin pyhää että käytännössä missään tilanteessa sitä ei voida takavarikoida?
Jos teet atk:lla rikoksia niin lähtee ne koneet valtiolle. Rattijuopon tai hullun ohjastama auto jolla on toiselta saatu henki pois, jää edelleen teiden ritarin haltuun jos kyseessä on tekijän omistama kulkine. Tosin tässä tapauksessa voisi kuvitella että auto menee ulosoton kautta korvauksiin.

murur0a
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja murur0a »

ReissuLasse kirjoitti:Mikä tuossa autossa on niin pyhää että käytännössä missään tilanteessa sitä ei voida takavarikoida?
Jos teet atk:lla rikoksia niin lähtee ne koneet valtiolle. Rattijuopon tai hullun ohjastama auto jolla on toiselta saatu henki pois, jää edelleen teiden ritarin haltuun jos kyseessä on tekijän omistama kulkine. Tosin tässä tapauksessa voisi kuvitella että auto menee ulosoton kautta korvauksiin.
Tässä tapauksessa ei taidettu tuomita mitään korvauksia maksettaviksi kenellekään. Toivottavasti Niuvasta löytyy katetut asiakaspysäköintitilat, tuollaista Jaguaria olisi sääli makuuttaa säiden raiskattavana.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Tämä meni silleen että se oli sen käveljän oma vika...Ei edes korvauksia,suku haudatkoon tapetun itse omilla rahoilla ja tekijää auto oottaa tallissa ku pääsee varmaan syksyllä piipahtaan jo kotona päiväseltään.

Ihan sama vaikka onki hullu,auto pois tuolta ja rahaahan sillä oli perinnöstä niin maksaa edes viulut isomman mukaan.

Tarpeeksi hulluko olet niin voit tehdä mitään vaan eikä mikään edes maksa mitään.

Tämmösillä jätkillä ei pitäs olla mitään vaikka olis kuinka päässä vikaa.ei rahaa,ei autoa, ei mitään.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Muppe »

murur0a kirjoitti: Valtiolle menetetyksi vaadittu auto ei ole ampuma- tai teräase, niihin rinnastettava hengenvaarallinen väline eikä esine tai omaisuus, jonka hallussapito on rangaistavaa.
Jaa vai ei auto ole hengenvaarallinen? Tässäki kuoli ihminen,ei puukkokaan ole hengenvaarallinen jos ei sillä lyö ketään.
Sama autossa,ei se ole hengenvaarallinen jos sillä ajaa ihmistenlailla mutta ajappa jonku yli.

Eikait puukon hallussapito ole rangaistavaa sinänsä paitsi julkisella paikalla? Ainakin itse kävin prismassa ja siellä myytiin niitä kelle vaan.Oli semmosia oikeen teurastamisiin tarkotettujaki jotka ei varmasti sovellu keittiössä mihinkään eli ne on tehty tappamiseen,puukotuksiin,repimiseen jne.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1089
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Muppe kirjoitti:
murur0a kirjoitti: Valtiolle menetetyksi vaadittu auto ei ole ampuma- tai teräase, niihin rinnastettava hengenvaarallinen väline eikä esine tai omaisuus, jonka hallussapito on rangaistavaa.
Jaa vai ei auto ole hengenvaarallinen? Tässäki kuoli ihminen,ei puukkokaan ole hengenvaarallinen jos ei sillä lyö ketään.
Sama autossa,ei se ole hengenvaarallinen jos sillä ajaa ihmistenlailla mutta ajappa jonku yli.

Eikait puukon hallussapito ole rangaistavaa sinänsä paitsi julkisella paikalla? Ainakin itse kävin prismassa ja siellä myytiin niitä kelle vaan.Oli semmosia oikeen teurastamisiin tarkotettujaki jotka ei varmasti sovellu keittiössä mihinkään eli ne on tehty tappamiseen,puukotuksiin,repimiseen jne.
Oisi mukava olla kärpäsenä katossa kun tästä asiasta päättäneet henkilöt selittävät uhrin omaisille kuinka auto ei ole hengenvaarallinen omaisuus.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kyllä tämä pitäisi olla aika helposti ymmärrettävissä, miksi autoa ei rinnasteta terä- tai ampuma-aseisiin. Lähes millä tahansa esineellähän voi tappaa. Esimerkiksi kivillä, jauhesammuttimilla, tuoleilla, naruilla, vaatteilla jne. Jopa ilman aseita. On kuitenkin eri asia kuljeskella kaupungilla vaikkapa solmion kuin puukon kanssa, vaikka todistettavasti ihmisiä on surmattu myös solmiolla kuristaen.

Solmio, samoin kuin auto, on esine, jota pidetään säännöllisesti mukana julkisilla paikoilla muussa kuin vahingoittamistarkoituksessa. Puukkoa tai ampuma-asetta taas voi, tulee ja saa pitää mukana vain, jos siihen on joku erityinen syy. Esimerkiksi työtehtävä tai harrastuskäyttö.

Jos niitä pitää mukana muuten vain, yleinen elämänkokemus kertoo, että tarkoituksena on vähintään varautuminen toisten ihmisten vahingoittamiseen. Sen sijaan jos ajaa autolla kaupungilla solmio kaulassa, yleinen elämänkokemus kertoo, että todennäköisesti tarkoituksena on muu kuin ihmisten vahingoittaminen.

ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Auto ajoi väkijoukkoon Helsingissä. Yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tuomion Pasuuna kirjoitti:Kyllä tämä pitäisi olla aika helposti ymmärrettävissä, miksi autoa ei rinnasteta terä- tai ampuma-aseisiin. Lähes millä tahansa esineellähän voi tappaa. Esimerkiksi kivillä, jauhesammuttimilla, tuoleilla, naruilla, vaatteilla jne. Jopa ilman aseita. On kuitenkin eri asia kuljeskella kaupungilla vaikkapa solmion kuin puukon kanssa, vaikka todistettavasti ihmisiä on surmattu myös solmiolla kuristaen.

Solmio, samoin kuin auto, on esine, jota pidetään säännöllisesti mukana julkisilla paikoilla muussa kuin vahingoittamistarkoituksessa. Puukkoa tai ampuma-asetta taas voi, tulee ja saa pitää mukana vain, jos siihen on joku erityinen syy. Esimerkiksi työtehtävä tai harrastuskäyttö.

Jos niitä pitää mukana muuten vain, yleinen elämänkokemus kertoo, että tarkoituksena on vähintään varautuminen toisten ihmisten vahingoittamiseen. Sen sijaan jos ajaa autolla kaupungilla solmio kaulassa, yleinen elämänkokemus kertoo, että todennäköisesti tarkoituksena on muu kuin ihmisten vahingoittaminen.
Eikös se solmio takavarikoida rikoksentekovälineenä? Tai vaikka vasara jolla on toinen nuijittu hengiltä niin palautettaanko se tekijälle?

Vastaa Viestiin